Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


SOME-podcast

Sosiaalisen median ja viestinnän podcast. Keskustellaan kevyesti kaikesta aiheeseen liittyen, yksin ja yhdessä. Välillä eksyn myös muihin aiheisiin, kuten yrittäjyyteen, järjestötoimintaan ja matkailuun.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 15 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 22.8.2019.

Persoonaa peliin ja rohkeasti esiin, vieraana Sanna Jylänki

Julkaistu 8.1.2020

Sanna Jylänki Redesanilta kertoo, miten hän itse somettaa ja miten kannustaa muita somettamaan. Pienyrittäjänäkökulma on vahvasti läsnä, mutta keskustelussa vilahtelee myös TikTok, mediakasvatus ja vihapuhe, toki jälkimmäinen vain aiheena.

Podcast podcasteista, vieraana Karri Anttila

Julkaistu 11.12.2019

Podcastien teko kiinnostaa monia. Tässä jaksossa keskustelemme Karri Anttilan kanssa juuri tästä; podcasteista ja niiden tekemisestä. Kevyellä otteella, mutta täyttä asiaa!

Loistavia valokuvia positiivisella asenteella; vieraana Nelli Kivinen

Julkaistu 2.12.2019

Nelli Kivinen on Suomen positiivisin valokuvaaja, ja se huokuu naisen koko olemuksesta. Nellin kanssa keskustelemme siitä, miksi organisaation kannattaa panostaa ammattivalokuvaajan palveluihin sekä siitä, miten Nelli käyttää sosiaalista mediaa markkinoinnissaan. Vinkuvana tähtivieraana jaksossa myös toimistokoira Freyja. Nellin profiilikuvan on ottanut Rita Miklán.

Minkä ihmeen takia joulukalenteri someen?

Julkaistu 28.11.2019

Lvngroomin joulukalenteri on kerännyt vuosi vuodelta enemmän faneja. Tänäkin vuonna luvassa paskoja photoshoppauksia! Tässä SOME-podcastissa Laura muistelee Lvngroomin joulukalentereita, kertoo omat vinkkinsä joulukalenterien tekoon ja kertoo miksi joulukalenterin teko voi olla pitkälläkin tähtäimellä tosi hyvä juttu yritykselle tai organisaatiolle.

Kvanttiteknologiaa, tasa-arvoa ja taistelua yksinäisyyttä vastaan, vieraana Cristina Andersson

Julkaistu 19.11.2019

SOME-podcastissa vieraana tällä kertaa yrittäjä Cristina Andersson, tietokirjailija, puhuja, kouluttaja ja robotiikan ja kvanttiteknologian edistäjä.

Valtion virkamies edelläkävijänä somessa, vieraana Malin Eriksson

Julkaistu 22.10.2019

Aluehallintovirastossa ylitarkastajana työskentelevä Malin Eriksson kertoo, miten hän käyttää työssään sosiaalista mediaa. Hän on mm. perustanut suomenruotsalaisen varhaiskasvatuksen ryhmän Facebookiin ja saanut mukaan ison osan alan ihmisistä.

Verkkokauppiaan some-vinkit, vieraana Anna Häggblom Aveosta

Julkaistu 14.10.2019

SOME-podcastissa tällä kertaa Lauran vieraana verkkokauppa Aveon Anna Häggblom, joka kertoo omat vinkkinsä some- ja verkkonäkyvyyteen!

Sosiaalisen median mahdollisuudet (ja haasteet), vieraana Ami Aspelund

Julkaistu 7.10.2019

SOME-podcastin vieraana tällä kertaa pitkän linjan artisti ja taiteilija Ami Aspelund. Jaksossa keskustelemme siitä, miten Ami on aloittanut Facebookin käytön ja mitä haasteita ja oivalluksia hänellä on ollut tähän mennessä. Ami kertoo myös, mitä hänellä on meneillään tällä hetkellä; musiikkia ja musikaaleja.

Somen varjopuolet, vieraana Helmi Korhonen

Julkaistu 30.9.2019

SOME-podcastin vieraana Sospedin Digipelirajat'on-hankkeesta Helmi Korhonen ja aiheena somen ja pelaamisen varjopuolet. Keskustelemme digielämän huonoista puolista, miten tunnistaa olevansa riskivyöhykkeellä ja miten siitä pääsee irti. Myös katsaus lasten pelaamiseen.

Twitter ABC, vieraana Karri Anttila

Julkaistu 23.9.2019

Some-podcastissa keskustelemme tällä kertaa Twitterissä. Äänessä Lauran lisäksi hänen yhtiökumppaninsa ja avomiehensä Karri Anttila, joka on varsinainen Twitter-dinosaurus. Sukellamme niin Twitterin vanhoihin hyviin päiviin kuin myös uusiin tuuliin.

Instagram-vinkit, vieraana Laura Hietala ja Karri Anttila

Julkaistu 16.9.2019

Somepodcastissa tällä kertaa vieraana Laura Hietala ja Karri Anttila. Podcastissa keskustelemme Instagramista, sen mahdollisuuksista ja ennen kaikkea miten saa lisää seuraajia ja mitä organisaatioiden kannattaa muistaa, jotta olisivat uskottavia Instassa.

Ilmiöt somessa, vieraana Laura H ja Karri

Julkaistu 10.9.2019

Laura Hietala, Karri Anttila ja Laura Johansson keskustelevat aiheesta someilmiöt. Podcast on ensimmäinen kahdesta, joissa samat vieraat keskustelevat somesta.

Somestrategia yksinkertaisimmillaan

Julkaistu 2.9.2019

Miten yksinkertainen somestrategia tehdään? Podcastissa käyn läpi somestrategian keskeisimmät asiat esimerkkeineen.

Ajankäyttö somessa

Julkaistu 28.8.2019

Miten tehostan ajankäyttöäni somessa? Vinkkejä ja ajatuksia, realistisia ja käytännöllsiä.

Somehörhön mietelmiä, vol. 1.0

Julkaistu 22.8.2019

Tässä ensimmäisessä podcastissa pohdin omaa somen käyttöäni sekä avaan myös organisaation näkökulmasta somen mahdollisuuksia ja haasteita. Podcastissa mainitaan mm. somesuunnitelma, somestrategia, mittaaminen sekä @soosseli ja #bookfacefriday.

Takaisin podcastien listaan