Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Cappuzine

Podcast kahvista ja kahvikulttuurista ammattilaisten silmin. Juontajina ammattibaristat Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 43 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 2.3.2018.

Jakso 42: Kahvi määränpäänä feat. Kalle Freese

Julkaistu 29.6.2020

Muutama viikko sitten James Hoffmann puhui YouTubessa tuotteesta, joka keskittyy kahviin määränpäänä. Ei niinkään tuotteena, jolla on taustatarina, vaan funktionaalisena juomana. Tämä tölkissä myytävä "pärinätön kahvi" on nimeltään Taika ja sen takana on mm. Sudden Coffeesta tuttu kahvi-innovaattori Kalle Freese. Cappuzine päätti lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla yhdistämällä ajankohtaisen aiheen ja pitkään suunnitellun haastattelun Kallen kanssa! Jakson aiheena muun muassa terveellisemmät elämäntavat, Starbucksin sokeriset kahvit osana arkea, sekä eteläcalifornialainen kauramaitofirma. Keskittyykö erikoiskahvi liikaa alkuperään? Kiinnostaako suurta yleisöä kuka kahvin on paahtanut ja mistä se tulee? Saako kahviin laittaa sieniä? Kuka on hullu? Muun muassa näitä asioita pohtivat niin Kallen kanssa kuin kahdestaankin Cappuzinen toistaiseksi syrjäyttämätön juontajakaksikko Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen. Cappuzine on pari kertaa kuussa ilmestyvä podcast kahvista ja kahvikulttuurista.

Jakso 41: Kahvin trendiaalloista - ja mitä niistä pitäisi ajatella

Julkaistu 29.4.2020

Nyt puhutaan aalloista 🌊 Eikä mistä tahansa aalloista, vaan kahviaalloista ☕️⁣ ⁣ Sanat ”third wave” ja ”kolmannen aallon erikoiskahvi” vilisevät Cappuzinen keskusteluissa tämän tästä. Taustalla on suosittu idea siitä, että kahvinkulutus voidaan karkeasti jakaa kolmeen trendiaaltoon: ensimmäiseen, toiseen ja kolmanteen. ⁣ Aika ajoin joku nostaa esille tarpeen puhua neljännestä aallosta; joskus se on kapselit ja instant, joskus taas tieteellinen lähestyminen tai syvempi alkuperäkeskeisyys 🤷🏻‍♂️ ⁣ Cappuzinen jakso numero 41 on omistettu aaltokeskustelulle! Miksi aaltojako on tärkeää? Onko se tärkeää? Mitä aaltoa elämme? Ja ennen kaikkea: mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella?⁣ 🧐 ⁣ Cappuzine on podcast kahvista ja kahvikulttuurista.

Jakso 40: Etäjakso pt. 1 - Kahviskenen State Of The Union

Julkaistu 16.4.2020

Tilanteet kehittyy ja Cappuzine kehittyy sen mukana! Sosiaalisen etäisyyden oton aikakausi pakotti tutustumaan etä-äänityksen mahdollisuuksiin ja kyllähän siitä tuli ihan hyvää jälkeä. Suomen THE kahvipodcastin neljäskymmenes jakso äänitettiin molempien juontajien kotisohvilta/-tuoleilta videoyhteyden avulla. Tässä jaksossa Samuli & Jarno keskustelevat muun muassa etäelämän vaikutuksesta omaan kahvin kulutukseensa, kahvipapujen kotimyynnistä, sekä mahdollisuuksista laajentaa Cappuzinen toimintaa IG-liven puolelle. Huhtikuun alun instagram-storyssa toteutettu visailu teki toimitukseen niin suuren vaikutuksen, että osallistavaa sisältöä halutaan tuottaa vastaisuudessakin! Podcastin juontajina toimivat moneen kertaan palkitut erikoiskahvialan ammattilaiset Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen. Cappuzinen äänenlaadusta vastaa nyt ja toivottavasti aina Tuomas Paavola.

Jakso 39: Koronavirus - ja sen vaikutus kahviin

Julkaistu 22.3.2020

Koska et varmaankaan ole vielä kuullut/lukenut/nähnyt tarpeeksi sisältöä koronasta! Elämme historiallisesti merkittäviä aikoja. Viimeisten viikkojen aikana on viimeistään käynyt selväksi, että koronaviruksiin kuuluva, kulovalkean tavoin leviävä COVID-19 tulee muuttamaan maailmaa ennennäkemättömällä tavalla. Sen leviämisen hillitsemiseksi valtionjohtotasolta osoitetut toimenpiteet vaikuttavat jokaisen elämään ja kaikkiin teollisuuden aloihin. Yksi ensimmäisistä iskun vastaanottajista tulee olemaan kahvilat ja ravintolat. Ja siksi Cappuzinen on puhuttava siitä. Tässä täysin lennosta kasatussa jaksossa Jarno ja Samuli puhuvat koronaviruksen aiheuttamasta tilanteesta ja sen vaikutuksista erikoiskahvialaan etenkin Suomessa - ja ennen kaikkea jakson äänittämisajankohtana. Jaksossa pohditaan muun muassa parhaita tapoja tukea pienpaahtimoita ja kahviloita näinä haastavina aikoina, sekä kriisin vaikutusta erikoiskahvialan tulevaisuuteen. HUOM! KAIKKI JAKSOSSA ESITETYT NÄKEMYKSET POHJAAVAT TIETOON MITÄ ON OLLUT SAATAVILLA TIISTAINA 17.3.2020! CAPPUZINE KEHOTTAA SEURAAMAAN KAIKKIA SUOMEN VIRANOMAISTEN ASETTAMIA RAJOITUKSIA YNNÄ SUOSITUKSIA! Cappuzine on podcast kahvista ja kahvikulttuurista. Podcastia tuottavat erikoiskahvin rautaiset ammattilaiset Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen. Podcastin on editoinut Jarno Peräkylä. Äänenlaadullista konsultointia tarjosi kahvipalkalla Tuomas Paavola.

Jakso 38: Kahvitiedettä ja klikkiotsikoita

Julkaistu 10.2.2020

Oletko uuttanut kahvia aina väärin? Tammikuun lopulla uutistoimistot CNN:stä Buzzfeediin julisitivat uuden tiedeartikkelin keksineen espressoon uudestaan! Mutta mistä oikeasti on kysymys? Olemmeko tosiaan uuttaneet aina espresson väärin? Löytyikö herkullisimman shotin salaisuus sittenkin numeroista? Kuka valehtelee? Kuka on hullu? Näihin ja lukuisiin muihin kahvitiedettä koskeviin kysymyksiin pureudutaan jälleen Cappuzinen ammattitaitoisen asiantuntijaraadin toimesta. Mikrofoniin ääniaaltoja tuottavat ammattibaristat Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen. Podcastin äänenlaatua stimuloi ex-barista Tuomas Paavola.

Jakso 37: "...Siis onko kahvistakin olemassa joku kilpailu?"

Julkaistu 27.1.2020

Kyllä. Kahvin uuttamisesta kilpaillaan. On kilpailtu jo 20 vuotta. Ja se on ihan törkeän hauskaa puuhaa! Kahvikilpailukausi on jälleen käsillä! Tälläkin hetkellä baristat ympäri maailmaa hiovat reseptejään ja puheitaan oman maansa kansallisia kisoja varten. Syitä osallistua on monenlaisia; osa kilpailee kilpailemisen ilosta, osa kehittääkseen taitojaan kahviammattilaisena ja osa kerrassaan voittaakseen tittelin vuoden 2020 mestarina ja pääsylipun World Coffee Eventsin maailmanmestaruuskisoihin Melbourneen tai Varsovaan. Jakson ensimmäinen tunti käytetään kisojen esittelemiseen ja kisaamisen syiden pohtimiseen. Loput jaksosta käytetään kuulijoiden lähettämiin kysymyksiin vastaamiseen! Kannattaako kahvikisoissa kisaaminen? Jos kannattaa, niin miksi? Millä eväillä kisoihin kannattaa lähteä? Jos ei rahkeet riitä ekalla kerralla voittoon, mistä motivaatio? Tässä Cappuzinen jaksossa moninkertaiset kahvin suomenmestarit Jarno ja Samuli käyvät läpi monenmoisten kahvikisojen eri muotoja ja syitä niihin osallistumiseen. Jakson ääniraitaa hioi Suomen ibrik-uuttamisen kiistaton ykkönen, Tuomas Paavola.

Jakso 36: #cinnamongate - eli saako kahviin lisätä makuja?

Julkaistu 13.1.2020

Cappuzinen vuoden 2020 ensimmäinen jakso pureutuu ajankohtaiseen aiheeseen: Jo muutamia vuosia kahvimarkkinoita hämmästyttänyt costaricalainen prosessointimenetelmä tuottaa kahviin väitetysti kanelin makua. Ei siis mitään kaneliin kallellaan olevaa makunuottia, vaan hämmästyttävän selkeän kanelin maun. Nyt, vuonna 2020, monet kahvialan ammattilaiset ovat kyseenalaistaneet tämän prosessointimenetelmän olemassaolon ja väittävät näitä pieneltä alueelta tulevia kahveja kanelilla maustetuiksi. Aiheesta on syntynyt paljon keskustelua netin keskustelupalstoja ja Instagramia myöten. Kannanottoja on tullut puolesta ja vastaan. Suomen johtavana kahvin makasiiniohjelmana Cappuzine tuntee vastuunsa ja kantaa kortensa kekoon! Tässä jaksossa käymme läpi todistajanlausuntoja joita olemme keränneet nk. "kanelikahveihin" yhdisitetyiltä ammattilaisilta sekä mietimme, saako kahvia maustaa ylipäänsä millään. Lasketaanko natural-prosessointi maustamiseksi? Saako fermentointia kiihdyttää lisäämällä fermentointiastiaan fruktoosia esimerkiksi hedelmän muodossa? Mikä on totta? Kuka on hullu? Ainakin osaan näistä kysymyksistä vastausta etsivät tuttuun tyyliin juontajakaksikkomme Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen, jotka ovat muuten ammattibaristoja kumpainenkin. Podcastin äänenlaatuun loppusilauksen tuo Tuomas Paavola, Good Life Coffeen veteraani.

Jakso 35: 2010-luku pakettiin!

Julkaistu 31.12.2019

Vuosikymmenen viimeinen Cappuzine-jakso!!! Mitä tapahtui vuonna 2019? Entäpä mitä 2010-luvulla? Entäpä mitä saamme odottaa 2020-luvulta? Muun muassa näihin kysymyksiin paneudutaan tässä poikkeuksellisen lyhyessä ja nopeasti kasaan laitetussa Suomen THE kahvipodcastin jaksossa. Äänessä tälläkin kertaa Suomen ja maailman kahvikuulumisten asiantuntijat Samuli Parkkinen ja Jarno Peräkylä. Äänenlaatua tarkkaili Helsingin kahviskenen muinaismuisto Tuomas Paavola.

Jakso 34: Haastattelussa Lauri Pipinen

Julkaistu 27.12.2019

Vuonna 2012 perustettu Good Life Coffee -kahvila sulki ovensa kello 16:00 lauantaina 30. marraskuuta 2019. Tämän myötä Helsingin Kallio on yhtä kahvilaa köyhempi, mutta jäi Kolmannelle Linjalle mitä tahansa kahvilaa suurempi aukko; yksi kotimaisen erikoiskahviskenen pioneereista ja kahvi-ihmisten ikonisista kokoontumispaikoista on poissa. Cappuzinen Jarno ja Samuli kävivät jututtamassa kahvilan ja brändin takana olevaa Helsingin kahviskenen elävää legendaa Lauri Pipistä heti ensi töikseen kahvilan hautajaiskemujen jälkeen! Tässä harvinaislaatuisessa haastattelussa Lauri kertoo paitsi GLC:n tarinan, myös otteita omasta kahvitaustastaan. Tämä jakso on ihan must niin Helsingin erikoiskahviskenestä kiinnostuneille kuin ensimmäisen oman kahvilan avaamista suunnitteleville! Cappuzine on podcast kahvista ja kahvikulttuurista. Juontajina toimivat pitkän linjan kahviammattilaiset Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen. Podcastin äänenlaatua korjailee jälkikäteen parhaan kykynsä mukaan tässäkin jaksossa mainittu ex-barista Tuomas Paavola.

Jakso 33: Ask Me Anything pt. II

Julkaistu 18.12.2019

Te kysyitte, me vastaamme! Cappuzinen Ask Me Anything -sarjan toisessa osassa kysymyksiin vastaa Jarnon lisäksi Samuli, jonka hengitystieinfektion vuoksi ensimmäinen osa jouduttiin (päästiin) aikoinaan äänittämään! Pyysimme teitä kuulijoita esittämään meille kysymyksiä ja niitä tuli pelkästään Instagramin kautta valtava määrä! Päädyimme vastaamaan niistä lähes kaikkiin, eli näköjään nämä puolentoista tunnin jaksot ovat meille ihan peruskauraa. Kysymyksiin vastaaminen on aina mielekästä hommaa ja tälläkin kertaa pääsimme pohtimaan isoja kysymyksiä. Kestävää kehitystä, oudoimpia makukuvauksia ja sitä, miltä kahvi näyttää 2050. Muistakaa, että podcast on siitä kätevä formaatti, että sen voi pistää välillä tauolle ja sen kuuntelua voi jatkaa vaikka seuraavana päivänä siitä mihin jäätiin. Emme oleta, että kukaan kuuntelee tätäkään möhkälettä yhdeltä istumalta perinteiseen radiotyyliin. Cappuzine on podcast kahvista ja kahvikulttuurista. Sen juontajina toimivat ammattibaristat Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen. Podcastin ääntä sulovoittaa näppärillä sormillaan Tuomas Paavola. Cappuzine sosiaalisessa mediassa: @cappuzine Sähköposti: [email protected]

Jakso 32: LIVE @ Kahvila Sävy

Julkaistu 4.12.2019

CappuzineLIVE, joka nauhoitettiin Kahvila Sävyssä lokakuussa 2019 Helsingin Kahviviikon tuoksinnassa. Historian ensimmäinen suorana Instagram liven kautta toistettu Cappuzine-lähetys taltioitiin äänitemuodossa myöhemmin kuunneltavaksi. Tapahtumapaikaksi valikoitui Kahvila Sävy Helsingin Harjussa. Livelähetyken aikana puhuttiin Sävyn värikkäistä vaiheista, jututettiin Sävyn ja koko Helsingin erikoiskahviskenen veteraanibaristaa ja paljastettiin Samulin ja Jarnon omat muistot Sävyyn liittyen! Jakson puolenvälin tienoilla saimme seuraksemme loput 2/4 osaa Helsingin Kahviviikosta; Kaisa Kokkosen ja Charlotte Baltzarin. Kaisa ja Charlotte pääsivät vastaamaan Cappuzinen kiperiin kysymyksiin omaan kahvihistoriaansa ja Kahviviikkoon liittyen. HUOM! Kun puhumme katsojista, niin tarkoitamme Insta Liven katsojia. Jonkun verran on myös yleisön huutelua mukana, mutta te tiedätte miten nää toimii! Jakson ääntä vartioi niin äänitysvaiheessa kuin jälkeenpäinkin Tuomas Paavola.

Jakso 31: Helsingin Kahviviikko 2019

Julkaistu 21.9.2019

Helsingin Kahviviikko tulee taas! Cappuzinen tekijät Jarno & Samuli ovat jälleen mukana järjestämässä ammattilaisille ja harrastelijoille suunnattua Kahviviikkoa. Yhden ison tapahtuman sijasta kantakaupungin kahvilat ja paahtimot täyttyvät viikolla 40 erilaisista kahviaiheisista workshopeista, kilpailuista ym. kampanjoista. Ideana on tuoda esille helsinkiläistä kahvikulttuuria ja tekijöitä sen taustalla. Cappuzinen 31. jakso on omistettu yleiselle Kahviviikko-fiilistelylle sekä nauhoituksen aikaan vahvistuneiden tapahtumien läpikäynnille. Lisäksi luvassa on kaksi Kahviviikko-aiheista ylläriä, jotka hyvin todennäköisesti kiinnostavat Cappuzinen kuulijoita.... Cappuzine on podcast kahvista ja kahvikulttuurista. Juontajina toimivat moneen kertaan palkitut kahvialan ammattilaiset Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen. Äänen jälkikäsittelystä vastaa ex-barista Tuomas Paavola.

Jakso 30: Mistä tunnistaa kahvitietäjän? Ota tästä vinkit, joilla onnistut varmasti!

Julkaistu 26.8.2019

Cappuzine juhlistaa kolmattakymmenettä jaksoaan miettimällä, miten kahvitietäjät käyttäytyvät kahvilassa - ja miten semmoiseksi voi helposti tekeytyä. Jos siis olet aina halunnut tehdä vaikutuksen lähimmäisiisi kahviosaamisellasi, niin nyt kannattaa klikata play-nappia! Kahvitiedon syvään päätyyn sukeltavat ammattibaristat Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen pohtivat espresson oikeaoppista juomista, maitovaahdon koostumuksen arviointia ja kahvitietäjälle ihanteellista pukeutumista. Jakson kaikkia ohjeita tulee noudattaa omalla vastuulla, eikä Cappuzine ota mitään vastuuta siitä, jos jaksossa nimetyillä tempuilla neppailu ei kiinnostakaan ketään. Jakson alkupuolella keskustellaan myös ajankohtaisista asioista liittyen maailman ja kotimaan kahvikuulumisiin, eli ei tässä ihan täysin kahvimaailman seiskaksi olla menty. Jos et muuten usko, niin kysy vaikka jakson äänenlaatua roplanneelta Tuomas Paavolalta. Linkkejä: https://sprudge.com/molecular-coffee-just-got-a-2-6m-investment-from-the-impossible-burger-149753.html https://sprudge.com/burger-king-has-a-coffee-subscription-service-for-5-a-month-141811.html https://www.youtube.com/watch?v=iI09bbH22vQ

Jakso 29: Kopi Luwak & muita kahvimaailman kusetuksia

Julkaistu 9.8.2019

"Entä se.... se kissankakkakahvi. Oletko maisanut sitä? Onko se tosiaan niin hyvää?" Tähän kysymykseen kahviammattilainen törmää mitä todennäköisimmin jossain vaiheessa uraansa. Hollywood-elokuva Bucket List nosti sen käsitteenä maailmankartalle ja usko sivettikissan kertaalleen syömän kahvin ylivertaisuudesta elää yhä sitkeänä populaarikulttuurissa. We decided to cut the crap! Cappuzinen 29. jakso paneutuu erikoiskahvin yhteen kuuluisimmista vedätyksistä. Siinä sivussa nostamme pari muutakin kissaa (heh) pöydälle, esimerkiksi liiittyen Bulletproof-voikahviin ja uuttoveden lämpötilaan. Tämänkin mielipiteillä ladatun jakson juontavat kissankakkakahvinsa tuntevat kahviammattilaiset Samuli Parkkinen ja Jarno Peräkylä. Jakson ääni-insinöörinä toimii todennäköisesti voikahvilla käyvä ex-barista Tuomas Paavola. Shownotes: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/wordofmouth/2013/sep/13/civet-coffee-cut-the-crap https://baristahustle.com/blog/the-barista-s-guide-to-bulletproof-coffee/

Jakso 28: Kahvistako ura?

Julkaistu 26.7.2019

Mikä baristasta tulee kun se kasvaa isoksi? Uranäkymistä kahvialalla puhutaan aivan liian vähän. Tästä syystä Cappuzine omistaa kahdennenkymmenennenkahdeksannen jaksonsa urakysymysten puimiselle. Jaksossa pohditaan mahdollisuuksia niin työntekijän kuin yrittäjän näkökulmasta, tiskin molemmilta puolilta ja niin pois päin. Mitä oman kahvilan avaaminen vaatii? Missä raakakahvin ostajaksi pääsee harjaantumaan? Mikä hemsvetti on kahvikonsultti? Näihin ja kuulijoiden lähettämiin erinomaisiin kysymyksiin vastaavat baristaelämän kokemusasiantuntijat Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen. Cappuzine on podcast kahvista ja kahvikulttuurista. Eikä se ei kuulostaisi puoliakaan näin hyvältä ilman ääni-insinööri Tuomas Paavolaa. Kiitos, Tuomas!

Jakso 27: Eniten V*tuttaa Kahvi

Julkaistu 12.7.2019

Kahvi on meille kaikille enemmän tai vähemmän rakas asia. Samulille ja Jarnolle se on jopa ammatti ja ennen kaikkea harrastus. Cappuzinen toistaiseksi tunnelatautuneimmassa jaksossa nostetaan kissa pöydälle ja käydään läpi asiota, jotka kahvissa ja kahvikulttuurissa eniten tympäisevät. Luvassa on ekstrapaljon vitutusta sekä taatusti suoraa puhetta cupping-pöydästä, tiskin takaa ja kahvipussihyllyltä. Jakson alkupuolella puhutaan Berliinin kahvimessuista, maistetaan jotakin kerrassaan todella spesiaalia ja kontemploidaan kööpenhaminalaisen Coffee Collectiven uutta pussidesignia. Vittuuntuneesta nalkutuksesta vastaavat kaksinkertainen Vuoden Barista Jarno Peräkylä, sekä Aeropressin suomenmestari Samuli Parkkinen. Äänen laatua on jälkikäteen tarkkaillut Tuomas "slowhand" Paavola.

Jakso 26: Mitä sulle kuuluu?

Julkaistu 18.6.2019

Viime kerrasta kun istuimme alas puhumaan kahviasiaa on ihan törkeän kauan aikaa. Yleensä Cappuzinen jaksojen alussa käydään hieman läpi sankareidemme kuulumisia, mutta tänään omistamme koko jakson pitkitetylle kahvijorinalle vailla sen kummempaa teemaa! Syvennymme maistamaan muun muassa todella erikoista MM-kisakahvia, ja Samuli kertoo miten Helsinki Coffee Festival sujui kisajärjestäjän näkökulmasta. Jarno pyrkii parhaansa mukaan selittämään miksi eräs frappe oli Bostonin MM-kisareissun paras kahvikokemus. Nauttikaa!

Jakso 25: Erikoiskahvi erikoiskahvin ulkopuolella

Julkaistu 2.5.2019

Milloin viimeksi joit erikoiskahvia tilanteessa, jossa et olettanut tarjottavan kahvin olevan erikoiskahvia? Työpaikalla? Ravintolassa? Huoltamokahvilassa? Erikoiskahvin kuluttamiselle on tyypillistä se, että useimmiten kulutamme sitä tietoisesti. Cappuzinen 25. jakso perehtyy erikoiskahviin kahviloiden ja kotibaarien ulkopuolella ja siihen miten hyvin laadukas kahvi on saanut levitettyä itsensä näiden rajojen ulkopuolelle. Lisäksi sankarimme (Jarno & Samuli) pohtivat kahvijournalismin vallitsevaa tilaa. Podcastin loppupuolella jaetaan myös, tiettävästi, maailman ensimmäinen CapPULITZER-palkinto erinomaiselle kahvijournalistiselle teolle! Cappuzine on itsenäinen kahvipodcast ihmisille, joita kiinnostaa kahvi ja kulttuuri sen ympärillä. Podcastia tuottavat kahviammattilaiset Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen. Podcastin taustatiimiin kuuluu kahvipalkalla ahkerasti työskentelevä äänimies Tuomas Paavola.

Jakso 24: Frukt Coffee Roasters

Julkaistu 29.3.2019

Cappuzinen paahtimospesiaalit jatkuvat! Alkuvuodesta saimme kuulla, että uusi jo jonkin aikaa kaavailtu uutuuspaahtimo avaa ovensa maaliskuussa. Cappuzine oli luonnollisesti skarppina varaamassa haastatteluaikaa kiireisten paahtimonperustajien kalenterista ja aika sovittiin avajaispäivälle. Kuuntele tästä Suomen tuoreimman kahvipaahtimon Frukt Coffee Roastersin Kylen ja Samulin haastattelu, niin tiedät mitä on tekeillä! 00:00 Intro 07:35 Fruktin haastattelu

Jakso 23: Ask Me Anything

Julkaistu 15.2.2019

Sairastapauskin voi johtaa ihan mukaviin asioihin! Koska Samulilla ei kulkenut ääni ennen nauhoitusta, päätettiin tehdä Cappuzinen jaksosta 23 AMA (Ask Me Anything) -jakso! Parissa päivässä kuulijoilta ja someseuraajilta kerättyyn kysymyspatteristoon kuului varsin värikäs valikoima teemoja, kuten: - Miten tamppaaminen vaikuttaa espressoon? - Voiko aeropressin säiliöosaa käyttää pour over -suppilona? - Mitkä ovat olleet Jarnon ja Samulin parhaat kupilliset kahvia – ja miksi? Näitä kysymyksiä pyörittelee tällä kertaa studiossa keskenään Jarno Peräkylä. Sisältöön on sähköisesti osallistunut myös Samuli Parkkinen, sekä toistakymmentä podcastin kuulijaa. Äänen käsittelyä on tehnyt Tuomas Paavola.

Jakso 22 - Mikä tekee kahvilasta niiin hyvän?

Julkaistu 29.1.2019

Kuulijatoiveen ja Nyt-liitteen inspiroimassa jaksossa ollaan taas peruskysymysten äärellä; mikä tekee kahvilasta hyvän? Kahviloissa elääkseen työskentelevät ja notkuvat Jarno & Samuli ovat molemmat tehneet etukäteen kolmen kohdan listan kahvilan tärkeimmistä ominaisuuksista. Näistä jokainen perataan perusteellisen tuttuun tyyliin ja lopuksi listataan Cappuzine-podcastin oma top3-lista kahvilan tärkeimmistä ominaisuuksista. Podcastin loppupuolella sankaribaristamme paljastavat omat kaiikkien aikojen suosikkikahvilansa, perusteluiden kera tietenkin. Äänessä kuullaan filosofibarista Samuli Parkkinen, sekä jokapaikan puuhöylä Jarno Peräkylä. Äänenlaadullisiin toimenpiteisiin on ryhtynyt Tuomas Paavola. Shownotes: 5:00 Kuulijakysymys 7:25 Omat top3-listat 42:45 Cappuzinen oma top3-lista 44:55 Arto Nyberg -kierros 48:50 Omat suosikkikahvilat ja miksi?

Jakso 21 - Mistä puhuttaisiin vuonna 2019?

Julkaistu 15.1.2019

Cappuzinen vuoden 2019 ensimmäinen jakso pureutuu tulevan vuoden kuumimpiin keskustelunaiheisiin! Jaksossa Jarno ja Samuli pistävät riviin kuusi erittäin ajankohtaista aihetta kahvimaailmasta, josta odottavat tai toivovat lisää keskustelua. Lisäksi käydään läpi Cappuzinen uusi tapa merkitä jaksoja (koska tuotantokausittain meneminen ei vaan ole meidän juttu) sekä alkaneen vuoden mieleenpainuvimmat kahvimuistot. Cappuzinen tuottajina toimivat pitkän linjan kahviammattilaiset Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen. Äänetön äänenlaadusta vastaava tuottaja Tuomas Paavola on kokonaisuudelle myös hyvin tärkeä. Shownotes: 1. C Market Price 5:15 2. Decent Espresso Machine 11:50 3. Uudet erikoiskahvin alkuperät 16:40 4. Kertakäyttökupit 26:30 5. Kahvinoston läpinäkyvyys ja vastuullisuus 36:50 6. Isot syö pienet 40:50

Jakso 20 - Mihin kahvi taipuu?

Julkaistu 23.12.2018

Vuoden vika! Cappuzine-kahvipodcastin ensimmäisen vuoden päättää jakso, jossa Jarno & Samuli keskustelevat kahvin erilaisista käyttötarkoituksista. Minkälaisia makupareja kahvin kanssa yleensä nautitaan ja minkälaisia ehkä tulisi nauttia? Miten kahvi perinteisesti toimii mausteena? Voisiko erikoiskahvin ympärille rakentaa ihan uudenlaisia juoma- tai ruokakokonaisuuksia? Jakson alkupuolella summataan myös ensimmäisen vuoden kohokohtia ja maalaillaan näkyviä tulevaan vuoteen 2019. Luvassa on myös haaste kuulijoille! Podcastin äänilähteinä toimivat Jarno Peräkylä & Samuli Parkkinen. Ääniilähteiden äänenlaadun tarkkailijana toimii Tuomas Paavola.

Jakso 19 - Haastattelussa Jarkko Issukka

Julkaistu 6.11.2018

Te pyysitte haastatteluja. Me tehtiin haastatteluja! Cappuzinen yhdeksästoista jakso nauhoitettiin Helsingin Kahviviikon aikana keskustan kattojen yllä Pernord Ricard Finlandin toimistolla. Haastateltavan penkkiin istui ensimmäisenä Jarkko Issukka, joka on tullut tunnetuksi Pro-palkittuna baarimestarina, Suomalainen drinkki -kirjan kirjoittajana ja mm. Lilla E -cocktailbaarin perustajana. Noin vuosi sitten Jarkko hyppäsi väkevien viinojen parista työskentelemään Robert Paulig Roasterylle ja vastaa nykyään Suomen vanhimman pienpaahtimon myynnistä ja markkinoinnista. Cappuzinen Jarno ja Samuli kyselivät Jarkolta cocktailien ja kahvin yhtäläisyyksistä, kahvista cocktailin raaka-aineena, sekä baarimestarin luovasta prosessista uusien drinkkien kehittämisessä. Kahvicocktailit ovat nouseva trendi maailmalla, eli nyt kannattaa ehdottomasti ottaa skenen perusteet haltuun! Jarkon haastattelu avaa Cappuzinen uuden juttusarjan, jossa haastatellaan kiinnostavia kahvialaan tavalla tai toisella liittyviä henkilöitä. Onko sinulla mielessä joku jota meidän kannattaisi ehdottomasti käydä jututtamassa? Laita meille palautetta Facebookissa, Instagramissa tai sähköpostilla! Tämän podcastin ääniraitaa on siivonnut tunteella ja ammattitaidolla uusi ja täyteläinen Tuomas Paavola. Oheisen polaroidin räpsäisi Antero Semi.

Jakso 18 - Helsingin Kahviviikko

Julkaistu 22.9.2018

Cappuzine. Ihmisille, joita kiinnostaa kahvi ja kulttuuri sen ympärillä. Niinpä niin. Jarno ja Samuli ovat olleet kaikessa hiljaisuudessa mukana järjestämässä Helsingin Kahviviikkoa, joka järjestetään tasan kuukauden päästä (22.-28.10.) Cappuzinen kahdeksannentoista jakson julkaisemisesta! Kahviviikko koostuu useista sateliittitapahtumista ympäri Helsinkiä ja sen tavoitteena on nostaa esille paikallisia kahviloita ja paahtimoita. Tapahtumapaikkoina toimivat kahviyritysten omat tilat! Kuuntele heti, mistä on tarkemmin kyse ja ala virittää itseäsi ja lähipiiriäsi Kahviviikko-tunnelmaan! Luvassa on ainakin elokuvanäytöksiä, työpajoja, ja vielä yhdet kahvin suomenmestaruuskilpailut! Cappuzine-podcast perustuu löyhästi Jarno Peräkylän ja Samuli Parkkisen ideaan kahvi-zinestä, joka ei koskaan toteutunut. Podcastin äänenlaatua kalibroi Tuomas Paavola.

Jakso 17 - AeroPress - aikuisten lelu jota saa kahvikaupasta

Julkaistu 9.8.2018

Pressi, AP, penispumppu, muovihärpäke. Tätä kaikkea ja paljon muuta on AeroPress; californialaisen eläkeikäisen mekaniikan alan keksijän kehittämä kahvinvalmistusväline, joka mullisti erikoiskahvin valmistamisen vuonna 2005. Cappuzinen 17. jakso pureutuu AeroPressin taustoihin, toimintamekanismiin, sekä World Aeropress Championshipiin. Jakson kuvakkeen kuva on otettu vuoden 2014 Aeropressin SM-kisoista, joissa Samuli vei päävoiton ja Jarno sijoittui toiseksi! Nämä sällit myös juontavat podcastin tuttuun tapaan. Äänen jälkikäsittely: Tuomas "Paavolan Tuomas" Paavola

Jakso 16 - Maistamisen anatomia

Julkaistu 17.7.2018

Suklaa, pähkinä, kivihedelmä, punaiset marjat. Kahvin makuja kommunikoidaan usein erilaisten makukuvauksien kautta. Miten makukuvauksia käytetään ja miksi ne ovat ihan käteviä työkaluja kahviammattilaisille ja -harrastajille? Mitkä asiat vaikuttavat maistamiseen? Onko maistaminen lopulta kuitenkin subjektiivista? Muun muassa näihin kysymyksiin ja teemoihin pureutuu tämän viikon kesäinen Cappuzine-jakso! Cappuzine on Suomen ensimmäinen kahvipodcast ihmisille, joita kiinnostaa kahvi ja kulttuuri sen ympärillä. Podcastia tuottavat ja juontavat palkitut ammattibaristat Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen. Podcastin äänenkäsittelystä huolehtii kahvipalkalla Tuomas Paavola.

Jakso 15 - World Barista Championship 2018 -jälkipuinti

Julkaistu 9.7.2018

Cappuzine palaa podcast-aalloille pienen paussin jälkeen! Tämän viikon jakso käsittelee Amsterdamissa kesäkuun lopulla järjestettyjä World Of Coffee -messuja ja ennen kaikkea messujen päätapahtumaa, World Barista Championship -kilpailua. Jälkipuinnissa muun muassa kisasuoritusten isot trendit, maailmanmestarin suoritus, oudosti prosessoidut kahvit, sekä superautomaattiset kahvikoneet. Tiedossa on siis kahvimaailman kuulumisia ytimestä käsin! Valtavan lämpimän vastaanoton saanutta Cappuzine-podcastia juontavat palkitut ammattibaristat Samuli Parkkinen ja Jarno Peräkylä. Tunteella ja ammattitaidolla jälkikäsitellään myös podcastin ääniraita Tuomas Paavolan toimesta.

Jakso 14 - Satamatie 6 -spesiaali

Julkaistu 19.6.2018

Tämän viikon jakso on äänitetty Lappeenrannassa Lehmus Roasteryn uuden kahvilan avajaisissa! Asialistalla on laajemmin erikoiskahvikulttuuri pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Tästä saa hyviä vinkkejä kahvimatkailuun kesälomareissuille! Jakson loppupuolella ääneen pääsee Lehmuksen avainhenkilöihin kuuluva Arttu Muukkonen, joka avaa kovaa vauhtia kasvaneen paahtimoyrityksensä taustoja ja tulevaisuuden näkymiä. Arttu on muuten Cappuzinen historian ensimmäinen vieras, eli on tämä silläkin tavalla historiallinen jakso! Juonnosta vastaavat palkitut ammattibaristat Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen. Ääntä käsittelee jo 14:ttä kertaa Tuomas Paavola.

Jakso 13 - Maito + kahvi = maitokahvi

Julkaistu 8.6.2018

Cappuccino, latte, macchiato, flat white, cortado, piccolo, gibraltar, tynkä, con leche, au lait, suodatinkahvi maidolla. Cappuzine pistää maitojuomat nippuun ja keskustelee ikonisten juomien taustoista, sekä niiden välisistä suhteista. Suosittelemme kuluttamaan tämän jakson luurien kautta paikallisessa kahvilassa cappuccinon äärellä. Nauhoitteella keskustelevat palkitut mestaribaristat Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen. Äänenkäsittelystä vastaa kahvialalla laajaa luottamusta nauttiva Tuomas "Slowhand" Paavola.

Jakso 12 - Puristele ja haista!

Julkaistu 25.5.2018

Kahvipaketti. Kiva lahja kylään mentäessä, tai vaivanpalkka kissavahdille. Vakuumitiiliskivi on arkikielessä kahvin perusyksikkö, mutta erityisesti kehitys erikoiskahvin suuntaan on tuonut markkinoille jos jonkinmoisia viritelmiä papujen ja porojen säilömiseen. Tiesitkö, että joku norjalainen paahtimo myy kahvia Mäkkärin omenapiirakkarasiaa muistuttavassa boksissa? Tai että nykyinen tiiliskivipaketti tuli yleiseen käyttöön vasta 1960-luvulla? No, kuunneltuasi tämän jakson tiedät muun muassa nämä asiat. Kiitellyn ja ihastusta herättäneen Suomen ensimmäisen kahvipodcastin juontavat useaan kertaan palkitut ammattibaristat Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen. Äänen jälkikäsittelystä vastaa niin ikään meritoitunut Tuomas Paavola.

Jakso 11 - Cold brew

Julkaistu 19.5.2018

Kesä tuo mukanaan auringonpaisteen, lämpimät säät ja tietysti kylmät kahvijuomat! Cold brew kuuluu jo kesän vakiovalikoimaan useissa kahviloissa ja kevään mittaan erinäiset tee-se-itse-ohjeet pulpahtelevat esille ruokamedioissa. Asioiden selkeyttämiseksi Cappuzine avaa cold brew:n taustat käymällä läpi sen eri variaatiot ja valmistusohjeet. Ota tästä talteen kesän viileimmät kahvivinkit! Äänessä palkittu baristakaksikko Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen. Äänen jälkikäsittely: Tuomas Paavola.

Jakso 10 - Maailman kahvikuulumisia

Julkaistu 11.5.2018

Cappuzinen kymmenes jakso käsittelee ajankohtaisia kahviaiheita maailmalta. Reportaasimaista otetta kokeilevan jakson asialistalla muun muassa: 1) Yhdysvaltojen Brewers Cup, joka voitettiin vanhalla kahvilla 2)Arabiemiirikuntien Dubai World Of Coffeen järjestyspaikkana 3) Trumpin tuore vetäytyminen Iranin ydinsopimuksesta ja sen vaikutus Specialty Coffee Associationin toimintaan. Äänessä tuttuun tyyliin mestaribaristat Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen. Ääntä on käsitellyt Tuomas Paavola.

Jakso 9 - Paha kahvi

Julkaistu 5.5.2018

1000 kuuntelun kunniaksi Jarno ja Samuli ottavat käsittelyyn ensimmäisen lukijalta tulleen aihetoiveen: mitä on paha kahvi? Cappuzinen yhdeksännessä jaksossa puhutaan syistä huonon kahvin takana ja valmistaudutaan kesään puimalla odotettavissa olevia kahvikuvioita. Äänessä ammattibaristat Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen. Äänen jälkikäsittelystä vastasi hitaista käsistään tunnettu Tuomas Paavola.

Jakso 8 - HCF-spesiaali

Julkaistu 29.4.2018

Erikoisjakso, josta puolet on äänitetty Helsinki Coffee Festivalilla 21.4. ja puolet heti kisaviikonlopun jälkeen! Jarno ja Samuli käyvät läpi festarifiiliksiään ja kertovat mitä viikonlopun aikana ainakin olisi kannattanut käydä katsomassa. Lisäksi luvassa on Cup Tastersin ja Brewers Cupin jälkipuinnit. Ja Cappuzinen historian ensimmäinen oikaisu! Äänessä ammattibaristat Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen. Äänen käsittelyssä ex-ammattibarista Tuomas Paavola.

Jakso 7 BASICS - Espresso

Julkaistu 14.4.2018

Kaikista mahdollisista uuttomenetelmistä espresso ansaitsee oman jaksonsa Cappuzinessa. Tämä haastava, lyhyt kahvijuoma on kivijalka ylivoimaisesti laajimmalle levinneessä kahvilakulttuurissa ja rakennuspalikka koko erikoiskahvin toiselle aallolle. Parhaimmillaan se myös maistuu todella hyvältä. Studiossa äänessä ovat ammattibaristat Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen. Ääntä käsitteli ex-ammattibarista Tuomas Paavola.

Jakso 6 BASICS - Prosessointi

Julkaistu 6.4.2018

Kahvipapu on totta vie marjan siemen. Sadonkorjuun jälkeen tapahtuva hedelmälihan poisto- ja puhdistusprosessi (=prosessointi) voivat vaikuttaa keskeisesti uutetun juoman makuun. Cappuzine -kahvipodcastin kuudennessa jaksossa Jarno ja Samuli käyvät läpi yleisimmät prosessointimenetelmät ja niiden eroavaisuudet, sekä katsovat tulevaisuuteen ja uusiin menetelmiin. Äänitasojen mukavuudesta vastaa Tuomas Paavola.

Jakso 5 BASICS - Kahvit kartalla

Julkaistu 30.3.2018

Maistuukohan brasilialainen kahvi erilaiselta kuin burundilainen kahvi? No maistuuhan se, mutta mistä se johtuu? Miksi kukaan haluaisi viljellä kahvia Kiinassa? Muun muassa näistä aiheista keskustellaan Cappuzinen ensimmäisen kauden viidennessä jaksossa! Äänessä Vallilan kahvikirjeenvaihtajat, ammattibaristat Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen. Tämän podcastin äänenlaatu ei olisi läheskään näin hyvää ilman Tuomas Paavolaa. Kiitos siitä, Tuomas!

Jakso 4 BASICS - Kahvin jauhamisesta

Julkaistu 23.3.2018

Miksi on olemassa erilailla jauhettuja kahveja? Mitä eroa on espresso- ja suodatinjauhatuksella? Miksi kahvia ylipäänsä jauhetaan? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Cappuzinen neljännessä jaksossa. Jarno ja Samuli puhuvat myös podcastin saamasta vastaanotosta ja esiintymisjännityksen tasaantumisesta. Äänessä olevat henkilöt ovat ammatiltaan baristoja. Tämä jakso kävi ennen julkaisuaan läpi Tuomas Paavolan äänikäsittelyn.

Jakso 3 BASICS - Viimeinen suodatinkahviohje

Julkaistu 15.3.2018

5 + 1 oikeasti hyvää vinkkiä suodatinkahvin tekemiseen! Kolmannessa jaksossa Jarno ja Samuli käyvät läpi ja selittävät Suomen suosituimman kahvinvalmistustavan keskeiset muuttujat - ja kuinka niitä manipuloidaan parhaan mahdollisen kupillisen saavuttamiseksi. Ääntä on tässäkin jaksossa roplannut Tuomas Paavola.

Jakso 2 BASICS - Paahtojakso

Julkaistu 9.3.2018

Mitä kahvin paahtaminen oikeastaan on? Miksi sitä tehdään ja mitä eroa on vaalealla ja tummalla paahdolla? Onko jompikumpi tapa toista parempi? Mites sitte toi uuttovesi? Muun muassa näitä kysymyksiä pohtivat ammattibaristat Jarno ja Samuli Cappuzine-kahvipodcastin toisessa jaksossa. Ääntä on jälkikäteen tietokoneellaan käsitellyt Tuomas Paavola.

Jakso 1 BASICS - Erikoiskahvi

Julkaistu 5.3.2018

Ensimmäisessä jaksossa puhutaan erikoiskahvista. Miten erikoiskahvi määritetään? Mitä termin takaa löytyy? Studiossa juontohommissa ammattibaristat Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen. Äänen käsittely: Tuomas Paavola

Pilotti: Cappuzine-podcastin esittely

Julkaistu 2.3.2018

Cappuzinen pilottijaksossa juontajat Jarno Peräkylä ja Samuli Parkkinen esittelevät itsensä ja valottavat kuulijoille motiivejaan podcastin tekemisen taustalla. Keskustelussa avataan muun muassa idea podcastin nimen takana ja käydään läpi tulevien jaksojen teemoja.

Takaisin podcastien listaan