Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Deloitte On the Spot

On the Spot on inspiroiva ja ajankohtainen podcast, jonka jaksoissa asiantuntijamme keskustelevat yhdessä vieraidensa kanssa organisaatioiden ajankohtaista ja kiperistäkin haasteista. Tarjolla teräviä näkökulmia, monipuolista pohdintaa ja käytännön vinkkejä. Tervetuloa kuuntelemaan! Kuuntele myös Deloitte Hear'n Go -jaksot edelliseltä tuotantokaudelta.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 52 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 27.9.2018.

Tech Trends 2024 - Deloitte Finland

Julkaistu 11.4.2024

In Deloitte’s 15th annual Tech Trends report the latest Emerging Tech trends come to life - from defending truth in an age of synthetic media to empowering the developer experience.

Rebound – resilientin organisaation jäljillä | Vieraana Erkka Westerlund

Julkaistu 21.3.2024

Podcastissamme Deloitten toimitusjohtaja Lari Hintsanen ja legendaarinen jääkiekkovalmentaja Erkka Westerlund keskustelevat ihmisläheisestä johtamisesta ja tiimityöstä – yritysmaailman ja urheilun näkökulmasta. Yksilön tarpeiden ymmärtämisellä ja inhimillisyydellä on todistetusti positiivisia vaikutuksia suoritukseen. Mistä Erkka sai itse aikanaan rohkeuden puhua aiheesta auktoritaarisen johtamisen keskellä, jääkiekkoyhteisössä?

Cloud unleashed - Episode 3: Benefits of Industry Cloud in the banking sector

Julkaistu 27.2.2024

In the third episode of 'Cloud unleashed' series, Deloitte's cloud and financial services industry professionals Jaakko Kontiainen and Lilli Saarinen discuss the potential of Industry Cloud in the banking sector. What is it, why is it relevant?

Rebound – resilientin organisaation jäljillä | Vieraana Risto E. J. Penttilä

Julkaistu 25.1.2024

Podcastissamme Deloitten toimitusjohtaja Lari Hintsanen ja Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä keskustelevat resilienssin ytimestä eli skenaarioiden rakentamisesta erityisesti yhteiskunnallisen toimintakyvyn näkökulmasta. Skenaarioiden eli vaihtoehtoisten ja mahdollisten tulevaisuuskuvausten tehtävä on mahdollistaa toimintasuunnitelmien tekeminen. Tärkeintä on kuitenkin pitää ne yksinkertaisina.

Cloud unleashed – episode 2: cloud as enabler in the banking and capital market 2024 trends

Julkaistu 22.1.2024

Deloitte's cloud experts Lilli Saarinen and Jaakko Kontiainen discuss how cloud technology serves as a critical enabler in addressing the latest financial services industry trends.

Cloud unleashed – episode 1: transforming financial services industry and navigating the mainframe exit

Julkaistu 22.1.2024

Deloitte's cloud experts Lilli Saarinen and Jaakko Kontiainen address challenges in financial institutions' existing mainframe infrastructure and discuss the untapped potential of cloud technologies.

Rebound – resilientin organisaation jäljillä | Vieraana Taina Susiluoto

Julkaistu 10.1.2024

Podcastissamme Deloitten toimitusjohtaja Lari Hintsanen ja Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto keskustelevat suomalaisten liikkumattomuudesta ja siitä aiheutuneista erilaisista sairauksista. Miksi suomalaiset liikkuvat yhä vähemmän, mitä asialle voidaan tehdä ja kenellä on vastuu asiasta?

Fast Growth | Oman polun löytäminen yrittäjänä osana yrityksen kasvumatkaa

Julkaistu 20.12.2023

Metacoren toimitusjohtaja Mika Tammenkoski ja Deloitten Technology Fast 50 -ohjelman vetäjä Petteri Tulikoura keskustelevat Mikan omasta psykologisesta kasvu- ja oppimispolusta. Metacoren menestys on ollut huimaa viime vuosina. Mikä on menestyksen takana?

Rebound – resilientin organisaation jäljillä | Vieraana Risto Murto

Julkaistu 4.12.2023

Miten varmistetaan yhteiskunnallinen toimintakyky maailman muuttuessa nopealla tahdilla?

Fast Growth | ESG-natiivius ja kasvuyhtiöt suunnannäyttäjinä

Julkaistu 19.10.2023

Fiksuruoan toimitusjohtaja Juhani Järvensivu ja Deloitten vastuullisen liiketoiminnan vetäjä Anne-Maria Flanagan keskustelevat Deloitten Technology Fast 50 -ohjelman vetäjä Petteri Tulikouran kanssa, miten ESG vaikuttaa kasvuyrityksiin nyt ja tulevaisuudessa. Erityisesti vastuullisen yrityskulttuurin ja johtamisen merkitys nousi keskustelussa yhdeksi tärkeimmistä teemoista. Miten välttyä viherpesulta ja kuinka kasvuyritys voi edistää omaa vastuullisuuttaan pärjätäkseen kilpailussa paremmin?

Deloitte Fast Growth | Tulevaisuuden työvoima

Julkaistu 3.10.2023

Deloitten Fast Growth -podcasteissa käsitellään teknologiayhtiöiden nopean kasvun haasteita eri näkökulmista. Ensimmäisessä jaksossa teemana on Human Resources ja tulevaisuuden työvoima.

Deloitte Trainee Podcast Vol2

Julkaistu 21.8.2023

Deloitten Trainee-jakso on mainio mahdollisuus aloittaa työura. Trainee-paikkojen tarjonta on laaja ja tehtävät monipuolisia ja haastavia. Millaista Deloittella on työskennellä? Entä millaisia tehtäviä aiemmat Traineet ovat päässeet tekemään?

Demystifying Cyber | Episode 4

Julkaistu 2.6.2023

Cyber impacts on us all. For most non-cyber leaders, cyber remains a mystery. While the risk of threat may be recognised, the impact is often hard to understand or appreciate. Pauliina Hartikainen, Head of Cybersecurity Culture and Awareness at KONE, emphasizes the importance of listening, speaking the language of business leaders, and making the topics relatable to them.

Eduskuntavaalien jälkipuinti ja ympäristöverotus

Julkaistu 26.4.2023

Vihreä siirtymä ja hiilestä irtautuminen ovat yrityskentässä todellisuutta Suomessa ja kansainvälisesti. Myös ympäristöverotus on pinnalla poliittisessa keskustelussa.

Rebound – resilientin organisaation jäljillä | Vieraana Elina Anckar

Julkaistu 3.4.2023

Miten talousjohto ja yleensäkin talousfunktio voi tukea yrityksiä muutoksessa?

Rebound – resilientin organisaation jäljillä | Vieraana Jyrki Katainen

Julkaistu 23.3.2023

Miten yhteiskunnan ja elinkeinoelämän rakenteet ja kulttuurimme vaikuttavat kykyymme kansakuntana vastata kriiseihin ja pidempiaikaiseen muutokseen?

Vastuullisuus finanssisektorilla – vaatimukset kiihtyvät monesta suunnasta, miten pysyä perässä?

Julkaistu 20.2.2023

Vastuullisuuden vaatimukset kiihtyvät monesta suunnasta finanssisektorilla. Muutos tuo mukanaan vaatimuksia, mutta myös mahdollisuuksia.   

Rebound – resilientin organisaation jäljillä | Vieraana Alf Rehn

Julkaistu 17.2.2023

Mitä luovuus ja innovaatio oikein ovat? Entä miten ne liittyvät organisaatioiden kykyyn muuttua?

Rebound – resilientin organisaation jäljillä | Vieraana Kim Ignatius

Julkaistu 18.1.2023

Organisaatioiden hallitusten työ on monimuotoistunut. Miten hallitustyöskentelyä voi kehittää? Ja mitä hallitus voi tehdä tukeakseen ja varmistaakseen organisaatiota selviytymään muuttuvassa toimintaympäristössä?

Vastuullisuus ja palkitseminen

Julkaistu 3.1.2023

Yritysjohdon palkiseminen on vastuullisuusliiketoiminnan kuuma puheenaihe – missä mennään Pohjoismaissa ja mitä on odotettavissa tulevaisuudessa?

Rebound – resilientin organisaation jäljillä | Vieraana Kaisa Hietala

Julkaistu 1.12.2022

Yritysten toiminnan merkitystä asiakkaille, työntekijöille ja yhteiskunnalle on testattu kovasti viimeisten vuosien aikana. Koronapandemia, ympäristökysymykset, suhtautuminen Venäjän markkinoihin ja ihmisoikeudet ovat herättäneet monenlaisia kysymyksiä useimmille yrityksille myös tältä kannalta.

Rebound – resilientin organisaation jäljillä | Vieraana Risto Siilasmaa

Julkaistu 1.12.2022

Organisaation DNA:ssa, kulttuurissa ja tavassa toimia pitää heijastua kyky ennustaa tulevaa ja reagoida muutokseen. Tämän tulee tapahtua nimenomaan niin, ettei muutoksen ja epävarmuuden aikana pelkästään pyritä turvaamaan olemassa olevaa, vaan myös haetaan ja opitaan löytämään ja luomaan uutta liiketoimintaa.

Rebound – resilientin organisaation jäljillä | Vieraana Tommy Hellsten

Julkaistu 1.12.2022

Resilienttiä organisaatiota ei voi olla ilman muutoskykyisiä ihmisiä ja johtajuutta. Nykyisen työikäisen sukupolven sanotaan usein olevan palautumiskykyinen ja sopeutuvan muutokseen jopa aiempia sukupolvia paremmin. Työelämän paineet ja jaksaminen huolestuttavat kuitenkin monia. Miten johtamisella voidaan tukea työntekijöiden jaksamista?

Demystifying Cyber | Episode 3

Julkaistu 3.11.2022

China has released a number of cyber laws and regulations to control e.g. data sharing and digital assets. How do these laws and regulations affect multinational companies operating in China? On the third episode of Demystifying Cyber our host, Karthi Pillay, discusses the topic of cyber in China with guest David Jiang, Partner from Deloitte China office.

ESG, teknologia, tuotto ja tulevaisuus – vastuullisuudesta arvonluontia

Julkaistu 27.10.2022

Sääntely ja data kiihdyttävät yritysten kestävään kehitykseen liittyviä päätöksiä. Vastuullisuudessa ei ole kyse kuitenkaan riskienarvioinnista, vaan arvonluonnista ja uusien liiketoimintamahdollisuuksien ja innovaatioiden tunnistamisesta. Teknologiakyvykkyydet puolestaan toimivat tärkeimpänä ajurina, kun kurssia käännetään kohti kestävämpää kilpailukykyä.

Deloitte Trainee Podcast

Julkaistu 9.9.2022

Deloitten Trainee-jakso on erinomainen mahdollisuus aloittaa työura. Trainee-paikkojen tarjonta on todella laaja ja tehtävät monipuolisia ja haastavia. Miten Trainee-hakemus kannattaa tehdä ja miltä itse työelämä Deloittella näyttää?

Sote ja talousvalmistelu

Julkaistu 9.9.2022

Hyvinvointialueiden toiminta käynnistyy vuoden 2023 alussa. Jatkossa nämä alueet vastaavat sote-palveluiden ja pelastustoimen järjestämisestä. Siirtymään liittyviä välittömiä muutoksia on paljon ja ne jaksottuvat vuodenvaihteen ympärille. Mitä kaikkea alueiden talousvalmistelu pitää sisällään ja mitä nyt pitäisi olla tekemässä?

Verovastuullisuus ja transformaatio

Julkaistu 28.6.2022

Verovastuullisuus on yksi kestävän liiketoiminnan nousevimmista teemoista, mutta miten se pitäisi oikeastaan ymmärtää? Ja eroaako teema yrityksen muusta vastuullisuudesta?

Forensic Due Diligence – mitä se tarkoittaa?

Julkaistu 21.6.2022

Suuret muutokset sisältävät usein erilaisia yritysjärjestelyjä. Tällöin tarvitaan kohdeyritysten tarkastusprosessi, joka voidaan tehdä erilaisilla painotuksilla. Forensic Due Diligence auttaa yrityskaupan osapuolia havaitsemaan ja selvittämään niitä riskejä, joita due diligence -prosesseissa ei tavallisesti havaita.

Demystifying Cyber | Episode 2

Julkaistu 10.6.2022

What does the world of cybercrime look like and how has the game changed in the last years? What happens to cybercrime proceeds? In the second episode of Demystifying Cyber our guest Rob Wainwright, Senior Cyber Partner at Deloitte, and former Head of Europol, and Karthi Pillay, Cyber Risk Leader at Deloitte Finland shed light on the criminal element of cyber.

Demystifying Cyber | Episode 1

Julkaistu 16.5.2022

For most non-cyber leaders cyber remains a mystery. While the risk of threat may be recognized, the impact is often hard to understand or appreciate. Simultaneously, companies’ cyber budgets continue to grow — but where does all the money go? Marco Wirén, CFO for Nokia and Board Member of Neste, and Karthi Pillay, Partner and Cyber Leader for Deloitte Finland, discuss the impact and meaning of cyber.

Sote-uudistus ja henkilöstövalmistelu

Julkaistu 11.5.2022

Uuden organisaation rakentaminen on monimutkainen tehtävä. Mitä asioita uusien hyvinvointialueiden valmistelussa tulee huomioida henkilöstön näkökulmasta?

Ulkoinen laadunvarmistus HX-hankkeessa

Julkaistu 27.4.2022

Suuret muutokset tai hankinnat vaativat aina huolellista valmistelua. Mikä sai puolustusministeriön pohtimaan ulkopuolista laadunvarmistusta HX-hävittäjähankkeeseen ja miten prosessi käytännössä meni?

Talous ja transformaatio

Julkaistu 5.4.2022

Transformaatio keskisuuressa yrityksessä - miten yritys ohjataan uudistumaan?

Ihmiskeskeinen kapitalismi ja transformaatio

Julkaistu 25.3.2022

Money talks – myös vastuullisuudessa. Finanssisektorin ja sijoittajien luoma paine varmistaa, ettei yksikään yritys voi enää sivuuttaa kestävään kehitykseen ja ihmisoikeuksiin liittyviä teemoja. Kyse ei ole kuitenkaan pelkästä sääntelystä. Kysymys kuuluukin, mitä kilpailukyky ja menestys tarkoittavat ihmiskeskeisen kapitalismin näkökulmasta?

Teknologia ja transformaatio – kumpi tulee ensin ja mitkä ovat onnistumisen mittarit?

Julkaistu 15.2.2022

Teknologia ja transformaatio on varsin usein käytetty sanapari. Onko transformaatio tässä ajassa edes mahdollinen ilman teknologiaa? Entä milloin teknologiaan ja digitalisaatioon nojaavaa muutosta voidaan pitää onnistuneena?

Erkka Niemi, konsultti, sijoittaja ja hallitusammattilainen: "Markkinatilanne on tällä hetkellä huikea."

Julkaistu 10.1.2022

Technology Fast 50 -erikoisjaksoissa tavataan Deloitten Fast 50 -listalla aiemmin olleita yrityksiä.

Esa Kinnunen, sijoittaja ja hallitusammattilainen: "Oltiin hullunrohkeita."

Julkaistu 22.12.2021

Mitä kuuluu kasvuyhtiö? Technology Fast 50 -erikoisjaksoissa tavataan Deloitten Fast 50 -listalla aiemmin olleita yrityksiä.

Esko Mertsalmi, Unikien hallituksen puheenjohtaja:"Onni suosii rohkeaa."

Julkaistu 17.12.2021

Mitä kuuluu kasvuyhtiö? Technology Fast 50 -erikoisjaksoissa tavataan Deloitten Fast 50 -listalla aiemmin olleita yrityksiä.

Johtamisen tuki ja transformaatio

Julkaistu 15.12.2021

Työelämä on suuressa murroksessa. Miten kehittää johtamista ja organisaatioita?

Data ja transformaatio

Julkaistu 1.12.2021

Datan sanotaan olevan päätöksenteon polttoaine. Miten data-analytiikkaa kannattaa hyödyntää liiketoiminnan suurissa muutoksissa?

Sote ja transformaatio

Julkaistu 1.12.2021

Vuosien valmistelujen jälkeen sote-uudistus tulee vihdoin. Mistä oikeastaan on kyse?

Kestävä rahoitus ja transformaatio

Julkaistu 23.11.2021

Kestävän rahoituksen aikakausi – mitä finanssimaailmassa on odotettavissa ja miten sääntelyn piirissä olevien tahojen tulisi nyt toimia?

Business ja transformaatio – mikä se on?

Julkaistu 23.11.2021

Liiketoiminnan transformaatioista puhutaan paljon. Mistä oikeastaan on kyse?

Mitkä trendit ovat nousussa henkilöstöjohtamisessa?

Julkaistu 5.10.2020

Miten työelämä voidaan säilyttää ihmisen kokoisena, kuin yhä uudet teknologiat kaappaavat tilaa? Mitä uusia taitoja työelämässä tarvitaan? Entä löytävätkö merkityksellisyys ja työ toisensa myös tulevaisuudessa?

Miten rakennetaan kyberturvallisuuskulttuuria?

Julkaistu 6.9.2020

Yritysmaailmassa kyberuhat voivat aiheuttaa monenlaisia ikäviä tapahtumia, jotka vaikeuttavat yrityksen toimintaa. Miten yritykset voivat kasvattaa henkilöstön kybertietoisuutta ja rakentaa kyberturvallisuuskulttuuria niin, että työntekijät eri puolilla organisaatiota osaavat toimia kyberturvallisesti?

Tekoälyaika on täällä

Julkaistu 16.4.2019

Tekoäly tulee muuttamaan työmarkkinoita merkittävästi. Suomen tavoitteena on olla myös tekoälyn paras soveltaja. Miten tietovarantoja ja tekoälyä voidaan hyödyntää entistä paremmin? Ja mitä kaikkea tiedolla johtaminen mahdollistaa?

Miten ihmisoikeudet näkyvät yrityksissä?

Julkaistu 4.4.2019

Deloitten Hear’n Go –podcastin viidennessä jaksossa aiheena on monimutkainen ihmisoikeuskenttä. Pureudumme podcastissamme Stora Enson vastuullisen hankinnan ja logistiikan johtaja Johanna Pirisen ja Deloitten ihmisoikeusasiantuntija Lia Heasmanin kanssa siihen, mitä ihmisoikeuksien asianmukainen huolellisuusvelvoite tarkoittaa yrityksille ja mitä se tarkoittaa erityisesti Stora Ensolle?

Tie kiertotalouteen

Julkaistu 14.3.2019

Luonnonvarojen niukkuus, ylikulutus, väestön kasvu, kaupungistuminen ja ilmastonmuutos - miten kiertotalous voi vastata näihin globaaleihin haasteisiin?

Tietohallintojohtajalla on pelinrakentajan paikka yhdistyvässä teknologiakentässä

Julkaistu 12.12.2018

Mitä neljäs teollinen vallankumous voi parhaimmillaan olla ja missä oikeasti tällä hetkellä mennään teollisuuden eri sektoreilla?

Kansainvälisten veroriitojen ratkaiseminen

Julkaistu 2.10.2018

Valtiovarainministeriö ehdottaa kansainvälisten veroriitojen ratkaisemiseen uutta sääntelyä. Mistä oikein on kyse?

Finanssialan varautuminen kriisi- ja poikkeustilanteissa

Julkaistu 27.9.2018

Miten turvataan palkkojen tai eläkkeiden maksu, nostot ja maksut pankkitileiltä, sijoitukset, rahastoyhtiöiden, maksukorttien tai pörssin toiminta, jos finanssisektorille iskee kriisi- tai poikkeustilanne. Onko ala varautunut siihen, jos tietoliikenneyhteydet ulkomaille katkeavat?

Takaisin podcastien listaan