Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kavioliitossa

Kavioliitossa-podcast on kahden hevoshullun todeksi tullut unelma. Katja Ståhl on paitsi pitkän linjan toimittaja, myös vielä pidemmän linjan hevosihminen. Katjalla on tällä hetkellä kaksi hevosta, joista toinen on raskaana. Lajina enemmän este- kuin kouluratsastus. Teemu Ahtee on kouluratsastaja-valmentaja, joka on siviiliammatiltaan lentokapteeni. Teemu hevosen nimi on Seppo. Teemu ja Katja pääsevät vihdoinkin puhumaan siitä, mistä aiheet eivät lopu koskaan: hevosista. Puheet kattavat sekä muisteloita, opin paikkoja kuin uskomattomia tarinoitakin. Hevosten kanssa ei tule aika pitkäksi!

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 64 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 16.5.2020.

Kavioliitto goes Ypäjän Hevosopisto vol 3

Julkaistu 24.6.2023

Tässä jaksossa kaikkien alojen erikoisasiantuntijat Katja ja Teemu puhuvat liveyleisölle! Kyllä! Kuuntelijakysymyksiin vastaillaan ja laukannostoa pohditaan. VIP-terassilla väijytään kisoja ja ohikulkevalle Sani Illille huudetaan. Onhan siinä asiaa - lähes!

Jakson kaupallinen yhteistyökumppani on Ypäjän Hevosopisto.


Kavioliitto goes Ypäjän Hevosopisto vol 2

Julkaistu 13.6.2023

Tässä jaksossa yritetään saapua kisa-alueelle ja tehdä kaikki oikein. Kokeet kansliassa ovat toiselle meistä vaikeat. Todistaakseen ylivertaisuutensa Teemu irrottaa kengityspajalla myös hevoselta kengän ja nakuttelee sen takaisin. Katja keräilee nauloja. Seuraavassa jaksossa ollaankin LIVENÄ Finnderbyssä!

Jakson kaupallinen yhteistyökumppani on Ypäjän Hevosopisto.

Kavioliitto goes Ypäjän Hevosopisto vol 1

Julkaistu 12.6.2023

”Nähdään sit siinä Ypäjällä kakkostallin vieressä mut mennään sit hiekkalaatikkoon.” WHAT? Kavioliitto avaa nyt Ypäjän salaisuudet: missä ja mitä, paikoin jopa miksi! Tässä jaksossa pääsemme Helkyn tunnille, ajelemme lavakärryllä ympäri tontin ja tutustumme mm. suolahuoneeseen. Jakson hevostähdet ovat Ilmari, Hyrrä ja Kurvi.


Tämän jakson kaupallinen yhteistyökumppani on Ypäjän Hevosopisto.

Nuoriso-ohjaajat puhuvat

Julkaistu 23.4.2022

Kauden päätösjaksossa ovat Lennin ja Samin eskarikuulumiset käsittelyssä. Lennillä on ollut jo ihminen kyydissä. Samilla Teemu liinan toisessa päässä. Lisäksi parhaita paloja Rissen ja Hevoset-messujen livepodcasteista. Tämän jakson myötä Kavioliitto-jengi ottaa pienen aikalisän. Josko saisivat tauon aikana hommattua itselleen treenikämpän, jossa treenata uusia jaksoja ennen studiota. Kohta tavataan taas! Siukkuja!

Verrens necesse est

Julkaistu 16.4.2022

Kuten otsikkokin sen kertoo, hyväksi ratsastajaksi kehittyy ensisijaisesti lakaisemalla käytäviä. Tämän lisäksi keskustelua tunti- ja valmennushinnoista. Käydään läpi vaihtoehtoiset tavat maksaa hevosten lääkkeet. Myös minkin virtsa saa ansaitsemansa huomion.

Nyt kirvelee!

Julkaistu 9.4.2022

Katjaa kirvelee sekä pakarasta, että sielusta. Sielusta enemmän. Syypää: Hilppa. Jaksossa annamme vinkin Ratsastavalle Poliisille, poneja partioon! Radioteatterissa ohjeistamme kuinka vastaanottaa Risseltä kotiutuva puoliso. Lisäksi eläinten kaltoin kohtelijoita, liikemiehiä ja muita rikollisia.

Kunnolla siellä kisoissa!

Julkaistu 2.4.2022

Kavioliitto-podcast paneutuu tällä kertaa paitsi Hilpan toivottoman pitkään paranemisprosessiin, myös kisakauden alkuun. Varokaa, ihmiset ovat irti! Radioteatteri neuvoo miten kisapaikalla käyttäydytään. Ethän ole kyynaaman paras kaveri näätä? Otetaan myös katsaus tulevaan Risseen, tietysti. Mitä päälle ja miksi? Kavioliitossa-podcast neuvoo tämänkin. Olet turvassa!

Katjalla on asiaa

Julkaistu 26.3.2022

Usko tai älä, mutta Katja puhuu! Vammoista, Metkusta, hevosia pelkäävästä naisesta, kengityksestä. Noin alkuun. Teemu on tunteellinen. Taas. Tällä kertaa niiskutellaan, kun vanha hevosmies ja Risto kohtasivat Ruskeasuolla. Kavioliiton Radioteatterissa toimittaja haastattelee hevosihmistä.

Lääkkeissä

Julkaistu 19.3.2022

Kumpi maksaa enemmän, Teemun loma Thaimaassa, vai hevosen lääkitseminen? NO ARVAA! Tästäkö syystä Katjalla on vain 17 vuotta vanhoja vaatteita? Radioteatterissa väkevä ohjeistus nettikeskusteluihin osallistumiseen.

Hankijakso

Julkaistu 12.3.2022

Tässä jaksossa ollaan nivusia myöden hangessa. Hilppa treenaa hangessa, Katja etsii Teemun traileria hangesta, Pena ei pysty kakkaamaan hankeen. Voisiko Volvon keulaan asentaa kauhan, jolla siirtää hankia paikasta toiseen? Kuuntele siis tämä(kin) jakso ja voit luottavaisin mielin olla oppimatta yhtään mitään.

Hevonen - tuo liian lyhytaikainen toveri

Julkaistu 5.3.2022

Eläimen poismenon aiheuttamaa pohdintaa ja ikävän purkua. Miten teen sydämeeni tilaa uudelle? Mukana myös ihmeeksi luokiteltava satulan löytyminen ja satakuntalainen kouluratsastava juristi. Tietenkään ei ole unohdettu Radioteatteria, joka sisältää tälläkin kertaa opetuksen

Uskalla unelmoida, Nanook!

Julkaistu 26.2.2022

Teemu unelmoi majoneesikänkystä, Hilppa siemennyksen jälkeisestä euforiasta, Katja puolestaan tuli uskoon. Ties kuinka monetta kertaa ja ties mihin uskoon tällä kertaa. Radioteatterissa toimintaohjeet Rissen check-in-pisteelle. Pelastusliivit kannattaa siis hakea jo nyt eteiseen odottamaan risseaamua!

Rakkautta ja varastopunkkeja

Julkaistu 19.2.2022

Uusi kausi! Onpas taas asiaa! Teemu uudella tallilla, jolla Katja putoilee Hilpan selästä tavan takaa. Käydään läpi hevosten terveydentila, Metkun rakastuminen, varastopunkin elämä, sekä tietysti hehkutetaan tulevaa risteilyä.

Kavioliitto-podcast - parasta kuunneltavaa Itämeren aalloilla!

Monitoroiva riimu ja muuan Jari

Julkaistu 20.11.2021

Kauden päätösjakso johdattelee kuulijansa suosikkiliikennevaloissa vilkkuvien keltaisten valojen kautta erilaisten keksintöjen äärelle. Monitoroiva riimu ja magneettijalustin tulevat kuulijalle tutuiksi. Katjan ajatus harhailee kierrätysmateriaalista valmistettujen saapastukien ohella Hilpan vatsassa. Teemu puolestaan ikääntyy arvokkaasti uusine lukulaseineen. Lopuksi tapaamme Jarin. Tervetuloa mukaan!

Tämän jakson kaupallinen yhteistyökumppani on Back on Track.

Rälläkkää ja kuumaliimaa, Nanook!

Julkaistu 13.11.2021

Ysijakso on kuulkaa sellainen sillisalaatti, että alta pois. On selkävaivaa, ihmisriviä ja röhkintää. Päälle remonttivinkit, risteilyohjelman suunnittelua, sekä Radioteatterin vinkit hevosten vaivoista keskustelemiseen.

Lihis ja hilseilevä päälaki

Julkaistu 6.11.2021

Tässä jaksossa lasketaan päästetyt pierut, hevosen päästöt, haavat päässä sekä lasten ja eläinten kakat. Lisäksi ruokintavinkit sekä risselle, että siviiliin. Ja väliin muutama sana hevosista. 

Tämän jakson kaupallinen yhteistyökumppani on Biofarm.

Tiluksilla

Julkaistu 30.10.2021

Katja ja Teemu ottivat auton alle ja suuntasivat Vihtiin Tiluksille. Konsulteiksi naamioituneina kaksikolla oli tehtävänä tehdä äärimmäisen tarkka ja tieteellinen analyysi tilan työhyvinvoinnista. Tilan ihastuttavan emännän Annukan toimiessa tulkkina saatiin haastateltua liki kaikki tilan eläimet, pois lukien aasit, joilla oli tärkeämpääkin tekemistä. Nimittäin seisoskella ladon alla jurottamassa. Tai brainstormaaamassa, jos heiltä kysyttäisiin.

Kopsan Anders!

Julkaistu 23.10.2021

Esittelemme Andersin lisäksi muut inhimmillistetyt eläimet. Mukana muun muassa porilainen kokoomusnuori, kosmetologi sekä pissaliisa. Radioteatterissa lisää ohjeistusta tallilla selviämiseen. Bonuksena vahva kannanotto idiotismia vastaan!

Oppimisen tiellä ja tien sivussa

Julkaistu 16.10.2021

Teemu paasaa. Katjan eläimillä mystisiä oireita. Onko lääkitys pielessä? Onko syytä lääkitä? Olisiko Katjalla tarvetta sihteerille? Miten Teemun Pohjan Poika-kisa meni? Osaatko keskustella tallikaverisi kanssa lisärehuista? Periaatteessa jakson aiheena on jatkuvan oppimisen tie, mutta kannattaa kuunnella, päästäänkö siihen ennen jakson loppua.

Ei tartte auttaa!

Julkaistu 9.10.2021

Kyllä se on sillä tavalla, että hevosihminen ei ilman apua pärjää, vaikka kuinka on kova luu. Milloin sitä sopii pyytää? Tähän vastaa Kavioliiton apuraati. Lisäksi kerrotaan Hilpan valmistautumisesta leirikouluun ja omistajansa hysteriaa aiheen tiimoilta. Myös Metkun tämänhetkinen tila analysoidaan. SariMarjaanalta on luita kräks, joka johtaa keskusteluun ihmislihaksista ja niiden tarpeellisuudesta. Mukana toki myös Radioteatterin uusin jaxo!

Mikä pelottaa?

Julkaistu 2.10.2021

Jakson aiheena pelko. Kuka pelkää pitkähameista naista? Entä kulmaa? Luonnollisesti aihetta lähestytään pohtimalla erilaisten kehoimplanttien mahdollisuuksia Katjan ja Teemun kehoissa. Radioteatterissa parisuhdeohjeita. Mukana myös epänöyräpersekyylä.

Syvälle kulmiin, Nanook!

Julkaistu 25.9.2021

Nenäliinat esille, Hilppa aivan varmasti hörähti Katjan saapuessa tallille! Hän rakastaa!

Tämän herkän hetken analysoinnin lisäksi painonnostoa, keijukaisjuoksua, joogaa ynnä muuta oheisliikuntaa. Lisäksi pohditaan, voiko suorassa TV-lähetyksessä piereskellä. Jossain välissä myös puhetta ratsastuksesta.

Radioteatterissa käyttäytymisohjeet kakkakikkareiden siivoamiseen maneesista.

Radioteatterin ensi-ilta, virren laulantaa ynnä muuta korkeakulttuuria

Julkaistu 18.9.2021

Kauden avausjakso on täynnä tuttua sekoilua, muun muassa risteilyvirsien, kesätauon aikana tapahtuneen, sekä eläimen ja ihmisen ymmärtämisen liepeillä.

Uutena ohjelmaosiona aloittaa Kavioliiton Radioteatteri. Tässä osiossa puututaan nykyteatterin keinoin tallilla mahdollisesti esiintyviin ihmisten välisiin kommunikaatiohaasteisiin.

Ensimmäisessä osassa tarjolla ohjeita vesiboksissa asioimiseen.

Hevosnaiset ovat kovaa sakkia!

Julkaistu 5.6.2021

Kuten tiedämme, maailmassa on nykyään monta sukupuolta. Myös ratsastuksessa on useampi sukupuoli, mutta mitkä ne ovat? Jos hevosnainen joutuisi vankilaan, mihin hän asettuisi vankilan arvojärjestyksessä? Teemu valmistautuu kisoihin ja Katja valmistautuu ratsastustunteihin. Mikä ajaa turmioon (kauppa), entä mikä hurmioon (kevyt hevonen)? Nämä ”asiat” ja paljon muuta kauden viimeisessä Kavioliitto-podcastissa. Hyvää kesää!

Dressageihmiset puhuvat dressageasioista

Julkaistu 29.5.2021

Uusimmassa Kavioliitossa-jaksossa käy ilmi, että Teemu on ilmoittautunut kilvanratsastukseen ja Katja on kuviokellunut viikonlopun Jyken kurssilla. Mitä näistä seurasi? Entä miksi kaikki HEVOS-etuliitteinen maksaa kymmenkertaisesti sen, minkä IHMIS-etuliitteinen. Ynnä tuhti paketti höpönlöpöä!

Kaikki hevosen hoitokeinot & Kavioliittoristeilyn ohjelmaideoita

Julkaistu 22.5.2021

Katjan Hilppa on terve, mutta jännettä pitää vahvistaa. Mikä tehoaa parhaiten? Iilimadot, esirukous, shockwave? Lisänä makustelua tulevasta Kavioliittoristeilystä! Ynnä kosolti täyttä tuubaa.

Onko dressage pelkkää dressagea?

Julkaistu 15.5.2021

Hilppa sai komennon unohtaa estehevosen ura. Miten tähän suhtautui ratsastajansa? Entä mitä Teemu tekisi, jos hevoseltaan evättäisiin mahdollisuus kovan luokan dressageen? Tämä, ja paaaaljon muuta lähimmässä Kavioliitto-podcastissasi!

Kuka ratsastaisi nuorta hevosta?

Julkaistu 8.5.2021

Teemu oli Oripäivillä ja Katja ratsasteli omaa nuorta tammaansa, molemmilla siis näkemystä aiheesta. Millä tavalla nuorta hevosta tulee kouluttaa ja kuka sitä saa tehdä? Onko se ydinfysiikkaa? Miksi Hilppa löi naamallaan Katjaa päähän? Onko se huonosti koulutettu? Toki poiketaan aiheesta aivan epämääräisille alueille, niin kuin asiaan kuuluu.

Millä mielin menet tallille?

Julkaistu 1.5.2021

Nousetko selkään, vaikka pää on räjähdyspisteessä? Älä! Teemu neuvoo, miten mielen saa kevenemään, ja muuta totaalista hölynpölyä. Kuuntele vaikka!

Mitä tekisimme, jos emme ratsastaisi?

Julkaistu 24.4.2021

Teemu ehdotti, että pohdimme tätä. Vastasin, että en mitään. En tekisi mitään! Jotain kuitenkin varmaan tekisin, mutta mitä? Pohdimme myös miksi trikooluoti-pyöräilijät ovat rasittavia ja millä tavalla. -Katja

Rohkeat hevosnaiset ovat valmiita mihin vain!

Julkaistu 17.4.2021

Tuoreimmassa Kavioliitossa- jaksossa selviää millaisilla keinoilla on Teemulle ehdotettu maksua kouluratsastustunneista? Entä taksikyydistä? Mistä kengittäjät ovat joutuneet kieltäytymään kiinnitettyään irronneen kengän? Kuinka pitkälle hevosnaiset ovat valmiita menemään hevosensa hyväksi? Tämä ja paljon oheishömppää uusimmassa jaksossa!

Selityksiä riittää!

Julkaistu 10.4.2021

Onko mahdollista, että Teemukin on joskus selitellyt, kun olisi pitänyt vain olla hiljaa? Millaisia selityksiä Katja on tarjonnut perustellakseen huonoja suorituksiaan? Selitykset ovat siitä kivoja, että harvemmin liittyvät juuri MINUUN.

Kavioliitossa on täällä taas!

Julkaistu 3.4.2021

UUSI KAUSI ON TÄÄLLÄ!! Neljännen kauden ensimmäisessä jaksossa Katja ja Teemu käyvät läpi Hilpan levade-harjoitukset ja Metkun metkut. Muistellaan millaista hevoskirjallisuutta nuoruudessa luettiin ja miksi. Eli puhdasta asiaa taas kerran!

Miksi kuulun seuraan ja mikä lihas itselläni on vinossa

Julkaistu 6.3.2021

Ällistyttävän vinhan ajatusketjun myötä pääsemme Teemun uudesta hevoskaverista seura- ja liittomaailmaan, ja sieltä ketterästi Katjan uusiin amerikkalaisiin piilolihaksiin, joita nyt aktivoidaan innokkaasti. Surut on jätetty taakse ja ote asiasta on taas hatara ja hyökkäävä!

Kavioliitto puhuu netin kyynaamoista

Julkaistu 27.2.2021

Kavioliitossa-podcast on palannut takaisin juurilleen: jutut lentävät suuntaan jos toiseenkin, välillä vilahtaa hevosen häntä. Tarkoituksena oli puhua netin ilkeistä, satuttavista ja tyhmistä kyynaamoista, mutta eihän me jaksettu heille kovin paljoa aikaa antaa. Lajimme parissa on niin paljon kaikkea kivaakin! Miten Teemu on toipunut? Osaako Katja enää mitään? Nämä, ja paljon muuta, lähimmässä Kavioliitossa-podcastissasi.

Kun hevonen kuolee

Julkaistu 20.2.2021

Tässä Kavioliitossa- jaksossa huumori loistaa poissaolollaan. Myöskin erilaiset valituksen aiheet ja kommentointi. Teemun rakas Seppo lähti tällä viikolla aivan yllättäen vihreämmille niityille. Teemu oli urhea ja päätti kertoa tuntonsa heti tuoreeltaan. Tämäkin kuuluu lajin luonteeseen: aina ne lähtevät ennen meitä. Teemulle tämä oli ensimmäinen menetetty hevonen, Katjalla niitä on jo kertynyt kaksi. Tiedätte tunteen!

Valmentajalla on väliä!

Julkaistu 13.2.2021

Kavioliitossa-sarjan uusimmassa jaksossa tapetilla valmentajat. Valmentajat olivat Valmentajaseminaarissa, Katja ja Teemu puivat asiaa podcastissa. Mitä Kyra neuvoi? Kuka on ollut paras opettajani/valmentajani? Mitä eroa niillä on? Lisänä oheisharjoittelun oheisharjoitteluohjeet.

Puhuttava RATSASTAJAN KUNTO ja hevosen tietysti myös!

Julkaistu 6.2.2021

Ratsastajain paska kunto ja oheisharjoittelun puute on ajanut Katjan nurkkaan: asialle on tehtävä jotain! Siis jotain muuta kuin haukkua tutkimus, jolla se selvisi. Mitä tapahtui? Entäpä hevonen, eikö nopea hevonen olekaan lihaksikas? Miten hevosen pattia kasvatetaan? Keskustelussa löytyy, vastauksissa välttämättä ei. Kuvassa muuten Teemun Seppo!

Talvi ja sen aiheuttamat säädöt

Julkaistu 30.1.2021

Uudessa Kavioliitossa-jaksossa keskustelu alkaa talven aiheuttamilla kommervenkeillä ja jatkuu siitä yllättävien aasinsiltojen kautta kryptisiin puheenaiheisiin. Toisinaan aiheet liittyvät myös hevosiin!

Hevosen nivelet feat. eläinlääkäri, kouluratsastaja Maria Pyykönen

Julkaistu 23.1.2021

Kavioliitossa-sarjan tuoreimmassa jaksossa on aiheena hevosen nivelet ja ratsastusmotivaatio. Eläinlääkäri Maria Pyykönen kertoo miten hevosen niveliä tulee muistaa. Teemu ja Katja pohtivat myös ratsastusmotivaatiotaan ja kykyjään. Selvityksen alla myös, voiko siihen luottaa, että koira tai hevonen löytää kotiin.

Hevosen vatsa feat. eläinlääkäri, kouluratsastaja Maria Pyykönen

Julkaistu 16.1.2021

Vatsat – nuo hevosten ja hevosihmisten murheenkryynit! Hevosen vatsa on kuin Rubikin kuutio, jota ei saa koottua. Siitä voi hyvällä tuurilla tulla ihan kiva kuvio, huonolla ainainen sekamelska. Aiheeseen antaa jämäköitä lausuntoja eläinlääkäri Maria Pyykönen, vähemmän jämäköitä poddaajat itse.

Hevosen stressi feat. eläinlääkäri, kouluratsastaja Maria Pyykönen

Julkaistu 9.1.2021

Uusimmassa Kavioliitossa-sarjan jaksossa stressataan. Hevonen stressaa, ja sekös meitä stressaa. Mikä avuksi? Millaisessa tilanteessa Seppo menee raiteiltaan, entäs Hilppa? Kaikki esiin. Jaksossa mukana myös eläinlääkäri Maria Pyykönen, joka muun muassa kertoo omien hevostensa stressinaiheista.

Hevosen lihakset ja treenaaminen feat. eläinlääkäri, kouluratsastaja Maria Pyykönen

Julkaistu 2.1.2021

Mitä hevosen lihakset tarvitsevat kasvaakseen? Entä mitä hevosnainen tarvitsee saadakseen aikaan draamaa? Toiseen tarvitaan vaikka mitä, toiseen ei juuri mitään. Maria Pyykönen avaa meille ruokintakonstinsa.

Minäkö kriittinen? Höpön höpön!

Julkaistu 26.12.2020

Miksi me ratsastajat olemme aina niin kriittisiä itseämme kohtaan? Eikö kaikista löydy jotain positiivista? Ai ei?

Ostaisinko hevosen?

Julkaistu 17.10.2020

Kavioliitossa kaksikko Katja ja Teemu pähkäilevät milloin ihminen on valmis ostamaan hevosen? Entä milloin lapsi on valmis siihen, että hänelle voi ostaa ponin? Tunnistanko itse hyvän hevosen? Ehkä en. Tämä, ja paljon otsikon vierestä!

Kukkuu!

Julkaistu 10.10.2020

Kavioliitossa uusimmassa jaksossa käydään läpi Teemun estekisat Oulussa (edellisistä kai 20 vuotta) ja pohditaan myös miksi hevospiireissä pimitetään tietoa. Kuolleeseen hiekkaan keksitään myös vastaus.

Tallipaikka

Julkaistu 3.10.2020

Ei ole ihan sama missä hevonen asuu! Katja ja Teemu pohtivat Kavioliitossa mikä tallipaikassa vetoaa, mikä työntää pois? Arvioidaan omat tallit ja tietenkin POHJAT. Mistä tulevat geopatit? Onko se eläin?

Stereotypiat

Julkaistu 26.9.2020

Millaisia ovat koulu-, entä esteratsastajat? Pitävätkö yleistykset paikkansa vai ovatko ne suuri vitsi? Pohdintaa myös kaukaa asian vierestä.

Kuka auttaisi hevosihmistä?

Julkaistu 19.9.2020

Heppamaailma on täynnä asioita, joihin et ole ennen törmännyt, etkä oikein edes tiedä keneltä kysyisit. Usein ongelma on pelkästään se, ettet kehtaa kysyä, mutta joskus et tiedä kuka tietää asiasta. Ratsastusopettaja opettaa ratsastusta, mutta kuka opettaa kaiken muun? Tietämättömät Teemu ja Katja heittävät kysymyksen ilmaan ja pohtivat minkä asioiden kanssa ovat olleet ulalla.

Katja ja Teemu hevoskaupoilla

Julkaistu 10.9.2020

Millaisia hevosia on kaupan, millaisia haluttaisiin? Mitä on koettu ja missä? Hevoskauppa aiheuttaa kammottavia riitoja ja myös suurta onnea – ratsuporukoissa. Ravimiehet eivät lakimiehiä liiemmin rasita. Vai?

Kootut selitykset

Julkaistu 5.9.2020

Millaisia selityksiä kuullaan, kun kisat menevät pieleen? Onko syynä koskaan omien kykyjen rajallisuus? Millaisia syitä löytyy koulu-, entäpä esteratsastajilta? Teemu ja Katja selittävät myös omat tyrimisensä.

Puolipidäte, tuo kaiken mystisyyden ydin

Julkaistu 29.8.2020

Jo muinaiset roomalaiset pohtivat puolipidätteen saloja, eikä asia ole vieläkään ihan selkeä. Mikä se on ja mihin sitä tarvitaan? Kavioliitto osaa ja neuvoo!

Satuloita, koulukisoja ja jonkun kädet liian ylhäällä!

Julkaistu 22.8.2020

Tässä Kavioliitossa-jaksossa hypellään täysin holtittomasti asiasta toiseen. Hevoset kulkevat puheenparressa mukana, useimmiten ystävinä. Satuloista kannetaan huolta, liikaakinko? Ja onko Teemun istunnassa ollut joskus jotain sanomista? Entä Katjan? Tokkopa.

Kavioliitossa podcast goes anatomic

Julkaistu 15.8.2020

Millaisia vammoja on koettu ja mihin kohtaan on sattunut? Onko ottanut kipeää, kun on lentänyt hevosen selästä? Keskustellaan myös siitä, miten mies voi ylipäänsä ratsastaa, kun ne kiveksetkin. Tai nainen, kun on ne tissit.

Rahat ja henki!

Julkaistu 18.7.2020

Kavioliitossa-jaksossa Katja Ståhl ja Teemu Ahtee pohtivat raha-asioita. Paljonko ratsastus nieli rahaa ennen, entä nyt? Taalat tiskiin!

Ratsastajan ja hevosen varusteet

Julkaistu 11.7.2020

Kavioliitossa-jaksossa Katja ja Teemu puhuvat tällä viikolla varusteista. Mitä kannattaa käyttää, mikä toimii, mikä ei? Mitä oli ennen, mitä on nyt? Ja millä ne saappaat kannattaa kiillottaa?

Hevoshommissa neuvoja on yhtä paljon kuin paarmoja hyvänä kesänä

Julkaistu 4.7.2020

Parhaat neuvoista ovat olleet upeita, huonoimmista ei olla vieläkään päästy perille. Yksi on varma: neuvoja on saatu – ja myös annettu. Kavioliitossa-jaksossa sinua neuvoo neuvoista Katja ja Teemu.

Arki kopukoiden kanssa

Julkaistu 27.6.2020

Kavioliitossa-podcastissa Katja ja Teemu pohtivat arkikuvioita. Millaista on arkemme heppojen kera? Mitä siellä tapahtuu ja miksi? Onko meillä ehkä joku häiriö, kun juostaan tallilla yhtenään?

Ulkomailla ratsastamassa

Julkaistu 20.6.2020

Toinen meistä on käynyt ulkomailla asti valmentautumassa, toinen hassuttelemassa lusitanoilla. Mikä meno siellä oli? Millaisia eroja on maailman hevosmeiningeissä verrattuna omiimme? Palveluksessanne Kavioliitossa-podcastissa Teemu Ahtee ja Katja Ståhl.

Hevoset ja onnellisuus

Julkaistu 13.6.2020

Mitä kaikkea hevoset tuovat elämäämme? Kavioliitossa-jaksossa Katja ja Teemu ruotivat erilaisia harrastuksen tuomia onnen, epätoivon, riemun ja itkupotkunaurun täyttämiä hetkiä.

Hevoseni on hajalla

Julkaistu 6.6.2020

Sellainen hevosenomistaja on kaiketi tavattu joskus jossain, jonka hevonen ei koskaan kärsinyt mistään vammasta. Voi olla huhuakin tai kaupunkilegenda. Me emme ole niitä ihmisiä, vaan meidän hevosilla on ollut yhtä ja toista pulmaa. Kerromme siitä nyt teillekin.

Kisamuistot!

Julkaistu 30.5.2020

Kisat tulevat taas, ja vaikka eivät tulisikaan, niitä voi aina muistella. Kavioliitossa-sarja proudly presents Kiehtovimmat kisamuistot by Teemu Ahtee & Katja Ståhl.

Miten meistä tuli hevoshulluja?

Julkaistu 23.5.2020

Tarkennus. Teemu on ratsastaja, minä olen hevoshullu. Millaista oli olla hoitajana ja missä oltiin? Miten kaverit suhtautuivat ratsastavaan poikaan? Missä vaiheessa perheeseen tuli ensimmäinen hevonen? Kavioliitossa-jaksossa puhutaan Katjan ja Teemun harrastamisen alkumetreistä.

Ratsastajan ja opettajan kommunikaatio - mikä siinä on niin vaikeaa?

Julkaistu 16.5.2020

Ratsastaja onnistuu, jos opettaja saa ratsastajan oivaltamaan miten pitää toimia. Vai onnistuuko? Onko opettaja huono vai oppilas tyhmä, kun homma ei etene? Kavioliitossa-jaksossa riviratsastaja ja valmentaja keskustelevat aiheesta, mukana huumoria.

Takaisin podcastien listaan