Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Helsingin seudun kauppakamarin podcast

Tervetuloa kuuntelemaan Chambercastia! Keskustelemme yritysmaailman ja työelämän pinnalla olevista ilmiöistä parhaiden asiantuntijoiden ja vaikuttajien kanssa. Vahvistamme yritysten menestystä Helsingin seudulla. Olemme yrityksien vaikuttavin edunvalvoja, toimivin verkottaja ja ajantasaisin liiketoiminnan tuki.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 29 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 12.3.2019.

Pelastaako vahva brändi huonon tuotteen, Pekka Ruokolainen?

Julkaistu 22.9.2020

Brändikäsikirjan kirjoittanut Pekka Ruokolainen tekee yrityksessään Happy Branding Companyssä hyvin laajasti markkinoinnin ja mainonnan suunnittelua sekä erilaisia markkinointitoimenpiteitä aina sisällöntuotannosta pakkaussuunnitteluun. Brändikäsikirjassaan Ruokolainen kertoo siitä, miten yrityksen pitäisi selvittää Brändin kirkastus -työkalun avulla ensin itselleen, mitä brändi on yrityksen omalle henkilöstölle ja mitä sillä on mahdollista saavuttaa. Taina Parviaisen kanssa käydyssä keskustelussa pohditaan myös sitä, mihin asioihin yrityksissä ei brändin luomisessa kiinnitetä riittävästi huomiota, ajaako korona yritykset näkemään niin oman kuin kilpailevat brändit uudella tavalla, ja jos tuote tai palvelu on huono, voiko vahva brändi pelastaa sen. Tustu kirjaan Kauppakamarin kaupassa: https://www.kauppakamarikauppa.fi/brandikasikirja.html

Mikä on OKR-malli, Juuso Hämäläinen ja Henri Sora?

Julkaistu 2.9.2020

Tämänkertaisen Chambercastin jaksossa Strategia arkeen OKR-mallilla -kirjan kirjailijat Juuso Hämäläinen ja Henri Sora ovat tuottaja Taina Parviaisen haastateltavina. Onko Objectives and Key Results -malli sinulle jo tuttu? Tunnetko jo sen johtamiseen ja yrityksen menestykseen liittyvät hyödyt? Maailmalla OKR-mallia on hyödynnetty jo monissa menestyvissä organisaatioissa pitkään, ja nyt johtamismalli on myös vähitellen siirtymässä Suomeen. Syykin on yksinkertainen, koska OKR-mallin kilpailuedut ovat ilmeiset verrattuna moneen muuhun johtamismalliin: Selkeät tavoitteet luovat organisaatioon fokusta, samansuuntaistavat sen toimintaa, kannustavat jatkuvaan oppimiseen, lisäävät läpinäkyvyyttä ja auttavat saavuttamaan tulokset nopeammin. Myös yhteys työviihtyvyyteen ja luottamukseen toteutuu tavoitteiden toteutuessa ja toiminnan selkiytyessä. Kirjailijoilla on pitkä kokemus johtajina OKR:ien viemisestä käytäntöön eri organisaatioissa. Haastattelussa he kertovat ajatuksiaan käytännönläheisesti, jotta yritysten olisi helpompi mieltää mallin edut ja ottaa se käyttöön.

Onko henkilöstö strateginen investointi, Markku Kaijala ja Riitta Tolvanen?

Julkaistu 16.6.2020

Tämänkertaisessa Chambercastin haastattelussa tuottaja Taina Parviainen haastattelee Pro-Source Oy:n toimitusjohtaja Markku Kaijalaa ja kokenutta HR-johtaja ja johtoryhmän jäsen Riitta Tolvasta. Markku ja Riitta ovat kirjoittaneet yhdessä kirjan nimeltä Henkilöstö – Strateginen investointi? Teoksen nimestä huolimatta nämä kaksi johtamisen ja henkilöstöasioiden kokenutta konkaria ovat omista näkökulmistaan ja taustastaan päätyneet korostamaan sitä, miten yrityksissä ihminen on kaiken keskiössä ja häntä tulee kohdella hyvin. Modernissa organisaatiossa hänestä ollaan kiinnostuneita ja hänen kehittymistään tuetaan. Vaatimus huolehtimisesta ei kuitenkaan poista sitä tosiseikkaa, etteivätkö tavoitteet ja vaatimukset olisi kaiken toiminnan taustalla. Työpaikoilla saa viihtyä, mutta muutkin asiat on otettava huomioon. Haastattelussa kuullaan, miten ”soft is new hard” ja keskustellaan siitä, mitä tulevaisuus tuo mahdollisesti tullessaan koronakevään jälkeen. Kirjan löydät KauppakamariKaupasta: https://www.kauppakamarikauppa.fi/henkilosto-strateginen-investointi.html

Menestyvät naiset: Susanna Blomqvist

Julkaistu 1.6.2020

Pirjo Suhonen on Chambercastin tämän kevään uusi ääni! Pirjo on tullut tunnetuksi Ivana Helsingin perustajana ja brändin rakentamisen sekä luovuuden esikuvana. Naisyrittäjyyteen keskittyvän sarjan viidennessä jaksossa Pirjon kanssa keskustelemassa on Susanna Blomqvist. Susanna on toisen polven teollisuusyrittäjä ja perheyrityksessä on mukana jo kolmaskin sukupolvi. Susanna puhuu luottamuksen ja välittämisen merkityksestä ja kertoo hetkistä, jolloin on kokenut suurta menestyksentunnetta ja vastaavasti myös itkenyt.

Menestyvät naiset: Laura Köönikkä

Julkaistu 5.5.2020

Pirjo Suhonen on Chambercastin tämän kevään uusi ääni! Pirjo on tullut tunnetuksi Ivana Helsingin perustajana ja brändin rakentamisen sekä luovuuden esikuvana. Naisyrittäjyyteen keskittyvän sarjan neljännessä jaksossa Pirjon kanssa keskustelemassa on Laura Köönikkä. Laura on menestyvä taidekuraattori, joka on kohdannut yrittäjätaipaleellaan niin ennakkoluuloja kuin vähättelyäkin. Mistä Laura saa tukea ja ammentaa voimaa yrittäjyyteen? Miksi Laura kannustaa ainakin kokeilemaan yrittäjyyttä?

Mitä ovat somemarkkinoinnin salat ja haasteet, Salla Virtanen?

Julkaistu 28.4.2020

Tällä kertaa Chambercastin Kirjakulman jaksossa, Taina Parviainen virittelee vieraidensa kanssa keskustelua somemarkkinoinnin saloista ja haasteista nykypäivän työelämässä. Haastattelussa olivat mukana Somemarkkinoinnin työkirjan kirjoittanut Salla Virtanen, joka on erikoistunut pienyritysten ja järjestöjen viestintään ja markkinointiin sekä Katri Suomalainen Kamueducationista, joka on tulevaisuuden taitoja painottava päiväkoti Helsingissä. Haastattelussa keskusteltiin siitä, miten hyödyntää lyhyitä taukoja päivän aikana ja ideoida kiinnostavasti uutta sisältöä somemarkkinointia varten. Vieraat kertoivat myös, mitä somekanavia he suosivat, millainen tyyli postata kiinnostaa vastaanottajaa ja mitä on hyvä pitää mielessä tulevaisuutta ja trendejä ajatellen. Sallan kirja Somemarkkinoinnin työkirja löytyy KauppakamariKaupasta: https://www.kauppakamarikauppa.fi/somemarkkinoinnin-tyokirja.html

Menestyvät naiset: Sanna Kantola

Julkaistu 21.4.2020

Pirjo Suhonen on Chambercastin tämän kevään uusi ääni! Pirjo on tullut tunnetuksi Ivana Helsingin perustajana ja brändin rakentamisen sekä luovuuden esikuvana. Naisyrittäjyyteen keskittyvän sarjan kolmannessa jaksossa Pirjon kanssa keskustelemassa on Sanna Kantola, joka on menestyneen suomalaisen Lumi merkin perustaja. Sanna kertoo, kuinka työskennellessään New Yorkissa syntyi ajatus oman yrityksen perustamisesta, millainen on muotialan yrittäjän tyypillinen työpäivä ja milloin naiseudesta on ollut haittaa tai etua Sannan pitkällä yrittäjätaipaleella.

Mitä on vastuullinen sijoittaminen, Anna Hyrske ja Riikka Sievänen?

Julkaistu 23.3.2020

Tässä Chambercastin Kirjakulma -jaksossa Taina Parviainen keskustelee vastuullisesta sijoittamisesta Anna Hyrskeen ja Riikka Sieväsen kanssa. Heidän, yhdessä Magdalena Lönnrothin ja Antti Savilaakson kanssa kirjoittamansa kirja, Vastuullinen sijoittaja ilmestyi helmikuussa 2020. Jaksossa kuulet vinkkejä vastuullisen sijoittamiseen sekä siihen, miksi tällaista kirjaa tarvitaan, ketä vastuullinen sijoittaminen koskee ja mitä ovat ESG-asiat. Vastuullinen sijoittaja -kirja tarjoaa perustiedot vastuullisesta sijoittamisesta ja opastaa sijoittajaa ottamaan ensiaskelia kohti vastuullisempaa sijoitussalkkua. Sen tavoite on helposti ja käytännönläheisesti nostaa sijoittaja sijoitusvalintojen keskiöön. Tutustu KauppakamariKaupassa: https://www.kauppakamarikauppa.fi/vastuullinen-sijoittaja.html

Menestyvät naiset: Hanna Väyrynen

Julkaistu 4.3.2020

Pirjo Suhonen on Chambercastin tämän kevään uusi ääni! Pirjo on tullut tunnetuksi Ivana Helsingin perustajana ja brändin rakentamisen sekä luovuuden esikuvana. Naisyrittäjyyteen keskittyvän sarjan toisessa jaksossa Pirjon kanssa keskustelemassa on Hanna Väyrynen, joka on Suomen ensimmäisiä ammattibloggaajia. Mitä bloggaaja oikeastaan tekee, millaista ammattiosaamista vaaditaan? Hanna puhuu itsemyötätunnosta ja pienistä menestyksen hetkistä, joista pitäisi muistaa nauttia. Onko yrittäjyys mahdollistanut Hannalle, kolmen pienen lapsen äidille, perhe-elämän ja työn yhdistämisen?

Menestyvät naiset: Carita Peltonen

Julkaistu 3.2.2020

Pirjo Suhonen on Chambercastin tämän kevään uusi ääni! Pirjo on tullut tunnetuksi Ivana Helsingin perustajana ja brändin rakentamisen sekä luovuuden esikuvana. Naisyrittäjyyteen keskittyvän sarjan ensimmäisessä jaksossa Pirjon kanssa keskustelemassa on pitkänilnjan yrittäjä Carita Peltonen, jonka uusin yritys sai alkunsa vakavasta työuupumuksesta. Meille suomalaisille tuttu metsä on Caritan uuden Metsä/ Skogen yrityksen ydin. Miten hän yrittäjänä huolehtii omasta jaksamisestaan ja mikä merkitys on turvaverkostoilla? Jaksossa kuulemme ajatuksia menestyksestä, yrittäjyyden arvostuksesta ja siitä, millaisia ominaisuuksia ja osaamista yrittäjä tarvitsee. "Unelmoi enemmän", on Carita Peltosen ohje niille, jotka suunnittelevat oman yrityksen perustamista.

Elämäntapana yrittäminen - Joulupukki

Julkaistu 16.12.2019

Elämäntapana Yrittäminen -sarjassa keskustelemme yrittäjyydestä ja tuomme esiin yritystoiminnan monia kasvoja. Haastattelemme menestyneitä jäsenyrityksiämme, joiden takana on merkittävän uran tehneitä ja rohkeita oman tiensä kulkijoita - yrittäjiä. Avaamme yrittäjän arkea ja juhlaa, kaikkea mitä yrittäjän uraan mahtuu. Kuulet millaista yrittäjyys on todellisuudessa. Tässä jaksossa mediapersoona Markus Parkkinen haastattelee joulun ydinhenkilöä: Joulupukkia. Japanissakin useaan otteeseen joulupukkina vieraillut ja ensi vuonna 60-vuotisjuhlavuottaan viettävä Timo Alarik Pakkanen kertoo, mikä työssä kiehtoo ja mistä kaikki alkoi.

Miten tehdä työstä palkitsevaa, Satu Berlin?

Julkaistu 11.12.2019

Tässä Chambercastin Kirjakulma-jaksossa Taina Parviainen saa vieraakseen KKT Satu Berlinin, jonka kanssa keskustelee työn merkityksellisyyden tärkeydestä ja motivaation löytämisestä. Satu työskentelee johtavana konsulttina ja hänen uusi kirjansa Palkitseva työ, julkaistaan joulukuussa. Siinä hän haastaa ihmiset kehittämään omaa työtään sellaiseksi, että siitä nauttii. Kirjaan pääset tutustumaan KauppakamariKaupassa: https://www.kauppakamarikauppa.fi/kirjat/palkitseva-tyo.html

Elämäntapana yrittäminen - Lenita Airisto: Ryhtykää yrittäjäksi!

Julkaistu 28.11.2019

Elämäntapana Yrittäminen -sarjassa keskustelemme yrittäjyydestä ja tuomme esiin yritystoiminnan monia kasvoja. Haastattelemme menestyneitä jäsenyrityksiämme, joiden takana on merkittävän uran tehneitä ja rohkeita oman tiensä kulkijoita - yrittäjiä. Avaamme yrittäjän arkea ja juhlaa, kaikkea mitä yrittäjän uraan mahtuu. Kuulet millaista yrittäjyys on todellisuudessa. Tässä jaksossa mediapersoona Markus Parkkinen haastattelee tietokirjailijaa, yrittäjää ja yhteiskunnallista vaikuttajaa, Lenita Airistoa. Kuulet vastauksia kysymyksiin: - Mistä yrittäjän mallin oppii? - Millaisia oppeja yrittäjyyteen tarvitaan? - Miten yrittäjäbrändiä rakennetaan? - Miten rikotaan rajoja? - Miksi ryhtyä yrittäjäksi? - Mikä merkitys on verkostoitumisella yrittäjyydessä? - Miten tennissukkamuoti liittyy Lenita Airistoon?

Katleena Kortesuo - Sisällöntuotantoa punaisessa nahkatakissa

Julkaistu 25.11.2019

Punaisen nahkatakin mysteeri on selvinnyt! Tässä jaksossa Kauppakamarin Taina Parviainen keskustelee tietokirjailija ja viestinnän asiantuntija Katleena Kortesuon kanssa muun muassa hänen vakiovaatteestaan, uudesta kirjastaan, sisällöntuotannosta sekä siitä, miten selvitä jatkuvasti kehittyvien kanavien ja vaatimusten keskellä. Katleena kertoo myös omat vinkkinsä siihen, miten suhtautua verkossa tapahtuvaan häiriköintiin ja vihapostiin. Katleenan uusi kirja Kaikenkattava sisällöntuotannon opas yrityksille ilmestyy joulukuussa 2019! Tutustumaan ja tilaamaan pääset tästä: https://www.kauppakamarikauppa.fi/kirjat/kaikenkattava-sisallontuotannon-opas-yrityksille-tee-teksti-kokoa-kuva-puhu-podcast.html

Mentorointia PK-yrityksille kansainvälistymiseen ja kasvuun

Julkaistu 11.11.2019

Kaipaatko ajatustenvaihtoa ja konkareiden näkemyksiä yrityksesi kansainvälistymiseen ja kasvuun liittyen? Tässä podcastissa kuulet kokeneiden yritysmentoreiden käytännön neuvoja pk-yrityksen kansainvälistymiseen. Europe Enterprise Network EEN on järjestänyt Helsingin seudun kauppakamarilla maksutonta yrityskohtaista mentorointia pk-yritysten kansainvälistymiseen ja kasvuun. Mentoreina toimivat Nestor Partners ry:n nestorit. Nestorit Martti Rautee ja Pyry Lautsuo vastaavat muun maussa seuraaviin yrityksen kansainvälistymiseen liittyviin kysymyksiin. 1. Milloin yritys on valmis kansainvälisille markkinoille? 2. Mikä on luotettavan paikallisen kumppanin merkitys? 3. Entä jos yritys on jo siirtynyt kansainvälisille markkinoille ja sen kasvu alkaa tyrehtyä. Mitä neuvoksi? 4. Millaisia haasteita pk-yrityksillä on niiden kansainvälistymisessä? 5. Mitä pk-yritys voi tehdä onnistuakseen kansainvälisellä liiketoimintakentällä? Mistä menestys on syntynyt? Hyödyllisiä linkkejä: https://www.nestorpartners.org/ https://www.een.fi/ https://helsinki.chamber.fi/fi/

Mitä yritysten tulee tietää kyberturvallisuudesta?

Julkaistu 29.10.2019

Tässä podcastissa keskustellaan kyberturvallisuudesta Huoltovarmuuskeskuksen varautumispäällikkö Erkki Räsäsen kanssa. Kuulet vastauksia kysymyksiin: miksi kyberturvallisuus on ajankohtaista ja millaisiin uhkiin yritysten tulisi varautua. Katso myös striimi aiheesta Vimeosta: https://vimeo.com/353547807

Elämäntapana yrittäminen - Helsingin Villasukkatehdas

Julkaistu 23.10.2019

Keskustelemme yrittäjyydestä ja tuomme esiin yritystoiminnan monia kasvoja. Tässä jaksossa mediapersoona Markus Parkkinen haastattelee Helsingin Villasukkatehtaan patruuna Jukka-Pekka Kumpulaista. Elämäntapana Yrittäminen -sarjassa haastattelemme menestyneitä jäsenyrityksiämme, joiden takana on merkittävän uran tehneitä ja rohkeita oman tiensä kulkijoita - yrittäjiä. Avaamme yrittäjän arkea ja juhlaa, kaikkea mitä yrittäjän uraan mahtuu. Kuulet millaista yrittäjyys on todellisuudessa.

Liikesalaisuuksien suojaaminen

Julkaistu 15.10.2019

Tässä podcastissa keskustelemme liikesalaisuuksien suojaamisesta yhdessä Focus Law:n asianajaja Kaj Aaltosen kanssa. Saat podcastista vastauksen ainakin seuraaviin kysymyksiin: 1. Mitä tapoja on suojata liikesalaisuuksia? 2. Mitä salassapitosopimus pitää sisällään ja millaisissa tilanteissa sitä normaalisti hyödynnetään? 3. Millaisia seuraamuksia liikesalaisuuden vuotamisesta on kohtuullista asettaa? 4. Mitä tapahtuu, jos sopimusta rikotaan? Mitä yritys voi ja mitä sen pitää tehdä vahingon sattuessa? 5. Kuinka paljon tätä tapahtuu, kuinka iso uhka tämä on?

Tehokkaaksi ja viisaaksi Sampo Sammaliston vinkeillä

Julkaistu 11.10.2019

Tuntuuko, että työpäiväsi kuluvat väärien asioiden parissa eikä aika meinaa riittää niiden tärkeimpien töiden tekemiseen? Lipsutko turhan usein tekemään töitäsi iltaisin tai viikonloppuisin, vaikka haluaisit viettää laatuaikaa perheesi kanssa? Tunnetko itsesi väsyneeksi lähes joka päivä? Kaipaisivatko ruokavaliosi tai elintapasi remonttia? Huolettaako taloudellinen turvallisuutesi? Tässä jaksossa Taina Parviainen keskustelee Sampo Sammaliston kanssa hänen tuoreesta kirjastaan Viisas pääsee vähemmällä 2.0 - 52 päivitettyä vinkkiä tehokkaampaan ja onnellisempaan elämään. Sampo kertoo muun muassa omat tärkeimmät vinkkinsä ja paljastaa elääkö hän todella itse kuten opettaa. Kirjaan pääset tutustumaan KauppakamariKaupassa: https://www.kauppakamarikauppa.fi/viisas-paasee-vahemmalla-2-0-52-paivitettya-vinkkia-tehokkaampaan-ja-onnellisempaan-elamaan.html

Elämäntapana Yrittäminen - Tavastia

Julkaistu 17.9.2019

Keskustelemme yrittäjyydestä ja tuomme esiin yritystoiminnan monia kasvoja. Tässä jaksossa mediapersoona Markus Parkkinen haastattelee Tavastian toimitusjohtaja Juhani Merimaata. Elämäntapana Yrittäminen -sarjassa haastattelemme menestyneitä jäsenyrityksiämme, joiden takana on merkittävän uran tehneitä ja rohkeita oman tiensä kulkijoita - yrittäjiä. Avaamme yrittäjän arkea ja juhlaa, kaikkea mitä yrittäjän uraan mahtuu. Kuulet millaista yrittäjyys on todellisuudessa.

Miten valmistautua kansainvälistymiseen?

Julkaistu 16.7.2019

Harkitsetko kansainvälistymistä? Tästä Podcastissa kuulet vinkkejä miten valmistautua kansainvälistymiseen. Saat vastauksia ainakin seuraaviin kysymyksiin: - Miksi kansainvälistyä? - Mistä on hyvä lähteä liikkeelle kansainvälistymistä suunnitellessa? - Mitkä ovat yleisimpiä kompastuskiviä matkalla kansainvälisille markkinoille? - Mistä saa tietoa kohdemaan markkinoista, kumppaneista ja säädöksistä? - Mistä saa apua kansainvälistymiseen?

Ohjelmistorobotiikan hyödyt liiketoiminnassa

Julkaistu 9.7.2019

Tässä podcastissa puhumme ohjelmistorobotiikan ja automaation liiketoiminnallisista hyödyistä ja käytännöistä. Keskusteluvieraina on Realian tietohallintojohtaja, Satu Palviainen sekä Digital Discoveryn perustajajäsen, Isto Felin. Kuulet vastauksia ainakin seuraaviin asioihin: - Mitä on ohjelmistorobotiikka eli RPA? - Mitkä työt sopivat robotille? - Miten lähdetään liikkelle työn robotisoinnissa ja automaatiossa? - Mitä on järkevää robotisoida? - Millaiselle yritykselle RPA sopii? - Kuinka pitkä prosessi on robotisointi ja sen koodaus?

How to do business in hostile environments?

Julkaistu 25.6.2019

Discussion on how to do business in high risk or ongoing conflict situations. Major Mike Lynch from Keel Strategic offers his best advice for any business operating in a high-risk environment. From this podcast you'll get the answer at least to the following questions and more: - What is a high risk environment for business? - What opportunities and business prospects there are in conflict countries? - What are the main barriers for practicing business in a hostile environment? - How to enter the markets when there is an ongoing conflict? - Is it ethical to do business in a conflict country? - How to protect your employees in hostile environments?

Mitä työnantajan tulisi tietää velvollisuuksistaan?

Julkaistu 7.6.2019

Tässä podcastissa työsuhteisiin erikoistuneet lakimiehemme, Alexa Kavasto sekä Kati Mattinen, kertovat mitä työnantajan olisi hyvä tietää velvollisuuksistaan, jotta työsuhdeasiat menevät lain mukaan oikein. Kuulet vastauksia ainakin seuraaviin kysymyksiin: - Milloin työnantajan pitää ryhtyä noudattamaan työlainsäädäntöä? - Mitä työsuojelu tarkoittaa käytännössä? - Koskettaako työlainsäädäntö toimitusjohtajaa tai yrittäjää? - Vaikuttaako yrityskoko työnantajan velvollisuuksiin? - Missä asioissa on paljon väärinkäsityksiä työlainsäädäntöön liittyen? - Miten varmistetaan, että työlainsäädäntö on huomoitu ja sitä noudatetaan oikein? Puhujat ovat kirjoittaneet useita kirjoja ja julkaisuja. He neuvovat ja kouluttavat yrityksiä päivittäisessä työssään työsuhdeasioista. Kaikki meidän tuotteet ja palvelut HR ja työsuhdeasioihin liittyen löydät verkkokaupastamme osoitteesta: https://www.kauppakamarikauppa.fi/koko-valikoima/hr-ja-tyosuhde.html

Kehittäminen Nyt - Miten ja miksi kehittää liiketoimintaa?

Julkaistu 17.4.2019

Miksi yrityksen toiminnan kehittäminen on tärkeää juuri nyt? Entä millaisia suomalaiset ovat kehittäjinä? Tässä jaksossa Helsingin seudun kauppakamarin viestintäpäällikkö Rauha Kiljunen-Ruotsalainen keskustelee kehittämisestä Ratkaisutoimisto Seedin toimitusjohtaja Marko Parkkisen kanssa. Seedi ja Kauppakamari tekevät yhdessä Hyväksytty Toiminnankehittäjä -valmennusta, joka sisältää opit juuri niiltä osa-alueilta, joilla tutkimusten mukaan on merkitystä yrityksen menestykselle. Jos kehittäminen kiinnostaa, oman henkilökohtaisen kehittäjäprofiilisi voit käydä testaamassa osoitteessa kehittaja.fi. Lisätietoja HTK-valmennuksesta löydät Kauppakamarikaupasta: https://bit.ly/2KMZMx1

Paha johtaminen - Miten sitä voi välttää?

Julkaistu 29.3.2019

Tässä jaksossa psykologi ja työnohjaaja Tarja Turtio kertoo Paha johtaminen -kirjaansa liittyviä ajatuksia. Miksi se, millaisia ihmisiä työyhteisöihin rekrytoidaan ja todellisuudessa halutaan, on perin ristiriitaista? Miten johtajan tulisi käsitellä epäonnistuessa häpeän tunteitaan? Onko johtajana oleminen ylipäätään arvo ja status vai ammattinvalintakysymys? Miksi purjehduksesta saa hyvän analogian joukkojen johtamiseen ja eteenpäin viemiseen? Lisätietoa Paha johtaminen -kirjasta löydät: https://www.kauppakamarikauppa.fi/paha-johtaminen.html

Työyhteisön näyttämöllä - Tunnistatko nämä roolit?

Julkaistu 19.3.2019

Tietokirjailija, YTT Sari Kuuselan Organisaatiodramaturgialla toimiva työyhteisö -kirja tarkastelee työyhteisöjen näyttämöitä dramaturgin silmin, vuorovaikutuksen, yhteistyön ja johtamisen näkökulmasta. Tässä toisessa organisaatiodramaturgiaa käsittelevässä jaksossa pureudutaan erilaisiin rooleihin työyhteisössä. Tunnistatko esimerkiksi henkilön joka on diiva, narri, ankeuttaja ja luutunut? Miten he toimivat ja miten heihin suhtaudutaan eri tilanteissa? Edellisessä Työyhteisön näyttämöllä - Mitä on organisaatiodramaturgia? -jaksossa, Kauppakamarin tuottaja Taina Parviainen ja Sari Kuusela keskustelevat siitä, mitä organisaatiodramaturgia on. Lisätietoa Organisaatiodramaturgialla toimiva työyhteisö -kirjasta löydät: kauppakamarikauppa.fi/kirjat.html

Työyhteisön näyttämöllä - Mitä on organisaatiodramaturgia?

Julkaistu 19.3.2019

Tietokirjailija, YTT Sari Kuuselan Organisaatiodramaturgialla toimiva työyhteisö -kirja tarkastelee työyhteisöjen näyttämöitä dramaturgin silmin, vuorovaikutuksen, yhteistyön ja johtamisen näkökulmasta. Tässä ensimmäisessä organisaatiodramaturgiaa käsittelevässä jaksossa Kauppakamarin tuottaja Taina Parviainen keskustelee Kuuselan kanssa siitä, mitä organisaatiodramaturgia on, mitä hyötyä siitä on ja miten sen avulla tarkastellaan työyhteisön rakenteita ja ihmisiä? Lisätietoa Organisaatiodramaturgialla toimiva työyhteisö -kirjasta löydät: kauppakamarikauppa.fi/kirjat.html

Mistä palvelumuotoilussa on kyse ja mitä hyötyä siitä on?

Julkaistu 12.3.2019

Tässä jaksossa palvelumuotoilusta keskustelemassa K-ryhmän Lead Service Designer Harri Nieminen ja Digital Discoveryn perustaja Maarit Heikkilä. Saat vastaukset kysymyksiin: -Mikä on palvelumuotoilun hyöty yritykselle? -Mitä palvelumuotoilija tekee? -Miten palvelumuotoilua toteutetaan käytännössä? -Miksi palvelumuotoilu on hyvä juttu? -Miten palvelumuotoilu myydään johdolle? -Miten palvelumuotoilussa pääsee alkuun? -Mitä palvelumuotoilu maksaa? -Palvelumuotoilun muistilista - Mitä viisi asiaa on hyvä tietää?

Takaisin podcastien listaan