Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Ruokaklinikka

Ruokaklinikka on ravitsemusta käsittelevä podcast, jossa keskustellaan aiheista rennolla otteella tieteelliseen tietoon pohjaten. Podcast on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut ravitsemuksen vaikutuksesta terveyteen, syömiskäyttäytymisestä tai muuten vain haluat oppia uutta ravitsemuksesta. Hosteina sinua viihdyttää ravitsemustieteen opiskelijat Jasmiina ja Sabina, sekä lääketieteen opiskelija Heidi. Uusi jakso julkaistaan joka toinen keskiviikko ja juttu jatkuu instagramissa @ruokaklinikka. Tervetuloa Ruokaklinikalle!

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 16 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 7.8.2019.

15. Q&A - Kysymyksiä ja vastauksia 2

Julkaistu 8.7.2020

Te kysyitte, me vastasimme! Millainen on vegaanin ruokaympyrä? Miten nostaa painoa terveellisesti? Onko liottamisesta hyötyä? Näihin ja muutamaan muuhun kysymykseen saat vastaukset kuuntelemalla jakson.

14. Raskausajan ruokavalio

Julkaistu 13.5.2020

Ruokaklinikka on nyt raskausklinikka! Tässä jaksossa vastataan raskausajan kysymyksiin. Tuleeko raskaana syödä kahden edestä? Mitä lisäravinteita tarvitaan? Mistä tietää, että syödään tarpeeksi? Entä miten vähähiilihydraattinen dieetti näkyy sikiön geenitasolla?

13. Kuningas alkoholi

Julkaistu 29.4.2020

Tässä jaksossa käsittelemme alkoholia ja keskustelemme sen terveyshaitoista ja sosiaalisista vaikutuksista, niin hyvässä kuin pahassa. Miten Ruokaklinikkalaiset näkevät alkoholin osana opiskelijakulttuuria ja miten asia on muuttunut vuosien aikana? Entä miten sosiaalinen media vaikuttaa alkoholin käyttöön? Alkoholista keskustellaan turhaa paasaamatta ja omien kokemuksien pohjalta.

12. Näin laihdut 10 kg viikossa... eiku

Julkaistu 15.4.2020

Onko lihavuus ihmisen oma vika? Pitäisikö itseään ottaa vain niskasta kiinni ja laihtua? Entä mistä löytää luotettavaa tietoa laihduttamisesta? Tässä jaksossa Ruokaklinikka keskustelee lihavuudesta ja sen hoidosta. Annamme myös vinkkejä järkevään painonhallintaan.

Ruokaklinikka esittäytyy

Julkaistu 13.4.2020

Ruokaklinikka-podcastissa keskustellaan tieteelliseen tietoon pohjaten ravitsemuksesta, ruoasta ja terveydestä. Mikin äärellä keskustelevat ravitsemustieteen opiskelijat Jasmiina ja Sabina, sekä lääketieteen opiskelija Heidi. Tervetuloa Ruokaklinikalle!

11. Terveyttä somesta?

Julkaistu 1.4.2020

Tässä jaksossa Ruokaklinikka pohtii millaista ravitsemus- ja terveystietoa somesta löytyy. Villiksi länneksikin luonnehdittu sosiaalinen media pursuaa jos jonkinlaista terveysvinkkiä ja ruokavalio-ohjetta. Mitä haasteita ilmiöön liittyy ja keneltä vinkkejä kannattaa ottaa vastaan? Jaksossa kuulet myös Ruokaklinikan vinkit niin somevaikuttajille kuin somen kuluttajillekin, kuinka tuottaa ja käyttää somea vastuullisesti.

10. Makeaa podin täydeltä

Julkaistu 18.3.2020

Ovatko makeutusaineet vaaraksi terveydelle? Miten makeaan tulisi suhtautua? Ruokaklinikkalaiset keskustelevat tällä kertaa makeutusaineista ja mitä niiden vaikutuksista tiedetään nykyisen tutkimustiedon valossa.

9. Opiskelijaelämää

Julkaistu 4.3.2020

Toisen kauden ensimmäisessä jaksossa keskustellaan opiskelusta. Heidi, Sabina ja Jasmiina kertovat miten päätyivät opiskelemaan ravitsemustieteitä ja millaisia opiskelijoita he ovat. Jaksossa pohditaan myös, millaisia fiiliksiä valmistuminen herättää, onko opiskelu vastannut odotuksia ja mitä eroa on lääketieteen ja ravitsemustieteen opiskelussa. Ja toki kerromme omat vinkkimme pääsykokeisiin valmistautumiseen!

8. Q&A - Kysymyksiä ja vastauksia

Julkaistu 20.11.2019

Ruokaklinikan ensimmäisen kauden viimeisessä jaksossa vastaillaan seuraajien lähettämiin kiperiin kysymyksiin. Kannattaako D-vitamiini mittauttaa? Miksi ketogeenien ruokavalio auttaa laihtumaan? Miksi mehuja suositellaan vain yksi lasillinen päivässä? Vastauksia estetään näihin ja moniin muihin kuulijoita askarruttaneisiin kysymyksiin.

7. Hyvä, paha lisäaine

Julkaistu 6.11.2019

Ruokaklinikan seitsemännessä jaksossa paneudutuaan lisäaineisiin. Keskustelemme siitä, mitä lisäaineet ovat, miten niiden turvallisuutta valvotaan ja ennen kaikkea, mitä Ruokaklinikkalaiset ajattelevat lisäaineista.

6. Pizza on Italiasta

Julkaistu 23.10.2019

Ruokaklinikan kuudes jakso vie sinut matkalle ruokakulttuurin merkeissä. Lisäksi kerromme, onko etelä-eurooppalainen ateriarytmi parempi kuin suomalainen ja mitä omituisuuksia me olemme maistaneet matkoillamme!

5. Ruoka- ja kehosuhde

Julkaistu 2.10.2019

Ruokaklinikan viidennessä jaksossa keskustellaan ruoka- ja kehosuhteesta. Pohdimme, mitkä tekijät vaikuttavat ruoka- ja kehosuhteeseen, niin hyvässä kuin pahassa. Keskustelemme myös millä tavalla ravitsemustieteen opinnot ovat vaikuttaneet ruokaklinikkalaisten ruokasuhteeseen.

4. Rasvamyytit

Julkaistu 18.9.2019

Ruokaklinikan neljännessä jaksossa murretaan rasvamyyttejä. Onko kookosöljy niin hyvä kuin väitetään? Saako voita käyttää? Tai pitääkö transrasvahapoista olla huolissaan? Ota selvää kuuntelemalla jakso.

3. Maapallo lautasella

Julkaistu 4.9.2019

Ruokaklinikka pureutuu kolmannessa jaksossa ruoan ympäristövaikutuksiin. Käsittelyssä ovat niin ruokahävikki, sesonkiajattelu, hiilidioksidipäästöt kuin ilmastoystävällinen ruokavalio.

2. Dieetit- Rakkaalla lapsella on monta nimeä

Julkaistu 21.8.2019

Ruokaklinikan toisessa jaksossa aiheena erilaiset dieetit ja dieettikulttuuri. Jaksossa arvioidaan myös dieettin taustalla olevien teorioiden totuuspohjaa.

1. Sekaani, vegaani vai vahinkovegaani?

Julkaistu 7.8.2019

Ruokaklinikan ensimmäisessä jaksossa keskustellaan kasvisruokavalioista, niiden luokitteluista ja terveysvaikutuksista. Pohdinnassa on myös miten maailma on muuttunut kasvissyönnin osalta.

Takaisin podcastien listaan