Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Ruokaklinikka

Ruokaklinikka-podcastissa keskustellaan kahvista, kafestolista ja kahvikulttuurista, eli ravitsemustieteestä sen monilla eri tasoilla. Podcastissa keskustelevat ravitsemustieteen opiskelijat Jasmiina ja Sabina, sekä lääketieteen opiskelija Heidi. Käsittelemme aiheita rennolla otteella tieteellisen tietoon pohjaten. Uusi jakso julkaistaan joka toinen keskiviikko. Seuraa Ruokaklinikkaa Instagramissa @ruokaklinikka.

Tilaa podcast: RSS-syöte, Apple-podcastit tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 11 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 7.8.2019.

10. Makeaa podin täydeltä

Julkaistu 18.3.2020

Ovatko makeutusaineet vaaraksi terveydelle? Miten makeaan tulisi suhtautua? Ruokaklinikkalaiset keskustelevat tällä kertaa makeutusaineista ja mitä niiden vaikutuksista tiedetään nykyisen tutkimustiedon valossa.

9. Opiskelijaelämää

Julkaistu 4.3.2020

Toisen kauden ensimmäisessä jaksossa keskustellaan opiskelusta. Heidi, Sabina ja Jasmiina kertovat miten päätyivät opiskelemaan ravitsemustieteitä ja millaisia opiskelijoita he ovat. Jaksossa pohditaan myös, millaisia fiiliksiä valmistuminen herättää, onko opiskelu vastannut odotuksia ja mitä eroa on lääketieteen ja ravitsemustieteen opiskelussa. Ja toki kerromme omat vinkkimme pääsykokeisiin valmistautumiseen!

8. Q&A - Kysymyksiä ja vastauksia

Julkaistu 20.11.2019

Ruokaklinikan ensimmäisen kauden viimeisessä jaksossa vastaillaan seuraajien lähettämiin kiperiin kysymyksiin. Kannattaako D-vitamiini mittauttaa? Miksi ketogeenien ruokavalio auttaa laihtumaan? Miksi mehuja suositellaan vain yksi lasillinen päivässä? Vastauksia estetään näihin ja moniin muihin kuulijoita askarruttaneisiin kysymyksiin.

7. Hyvä, paha lisäaine

Julkaistu 6.11.2019

Ruokaklinikan seitsemännessä jaksossa paneudutuaan lisäaineisiin. Keskustelemme siitä, mitä lisäaineet ovat, miten niiden turvallisuutta valvotaan ja ennen kaikkea, mitä Ruokaklinikkalaiset ajattelevat lisäaineista.

6. Pizza on Italiasta

Julkaistu 23.10.2019

Ruokaklinikan kuudes jakso vie sinut matkalle ruokakulttuurin merkeissä. Lisäksi kerromme, onko etelä-eurooppalainen ateriarytmi parempi kuin suomalainen ja mitä omituisuuksia me olemme maistaneet matkoillamme!

5. Ruoka- ja kehosuhde

Julkaistu 2.10.2019

Ruokaklinikan viidennessä jaksossa keskustellaan ruoka- ja kehosuhteesta. Pohdimme, mitkä tekijät vaikuttavat ruoka- ja kehosuhteeseen, niin hyvässä kuin pahassa. Keskustelemme myös millä tavalla ravitsemustieteen opinnot ovat vaikuttaneet ruokaklinikkalaisten ruokasuhteeseen.

4. Rasvamyytit

Julkaistu 18.9.2019

Ruokaklinikan neljännessä jaksossa murretaan rasvamyyttejä. Onko kookosöljy niin hyvä kuin väitetään? Saako voita käyttää? Tai pitääkö transrasvahapoista olla huolissaan? Ota selvää kuuntelemalla jakso.

3. Maapallo lautasella

Julkaistu 4.9.2019

Ruokaklinikka pureutuu kolmannessa jaksossa ruoan ympäristövaikutuksiin. Käsittelyssä ovat niin ruokahävikki, sesonkiajattelu, hiilidioksidipäästöt kuin ilmastoystävällinen ruokavalio.

2. Dieetit- Rakkaalla lapsella on monta nimeä

Julkaistu 21.8.2019

Ruokaklinikan toisessa jaksossa aiheena erilaiset dieetit ja dieettikulttuuri. Jaksossa arvioidaan myös dieettin taustalla olevien teorioiden totuuspohjaa.

1. Sekaani, vegaani vai vahinkovegaani?

Julkaistu 7.8.2019

Ruokaklinikan ensimmäisessä jaksossa keskustellaan kasvisruokavalioista, niiden luokitteluista ja terveysvaikutuksista. Pohdinnassa on myös miten maailma on muuttunut kasvissyönnin osalta.

Ruokaklinikka esittäytyy

Julkaistu 7.8.2019

Tutustu Ruokaklinikkalaisiin Heidiin, Jasmiinan ja Sabinaan. Tässä jaksossa saat tietää, missä olemme tutustuneet, miksi olemme kiinnostuneet ravitsemuksesta ja mitä podcastissa on luvassa.

Takaisin podcastien listaan