Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kaikkien koulu?

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 11 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 27.8.2019.

Kaikkien koulu? Bonusjakso: Opetusministeri Li Anderssonin kommenttipuheenvuoro

Julkaistu 4.12.2019

Kaikkien koulu? -podcastin bonusjaksossa Opetusministeri Li Andersson kommentoi sarjassa käytyjä teemoja kuten koulutuksen eriytymistä ja kertoo millaisin tavoin koulutusjärjestelmän yhdenvertaisuutta pyritään edistämään.

Kaikkien koulu? J7: "Vallan toimintaa ja yhteiskunnallisia erontekoja pitäisi tunnistaa paremmin"

Julkaistu 13.11.2019

Kaikkien koulu? -sarjan viimeisessä jaksossa jatketaan kasvatuksen yhteiskunnallisuuden pohtimista erityisesti kriittisen ja feministisen pedagogiikan kautta. Puhumme koulutuksen kulttuurisesta kloonaamisesta, yksilöpsykologisesta eetoksesta sekä vallan ja yhteiskunnallisten erontekojen mekanismeista. Vierailijoina tutkija Tuija Saresma sekä professori Kristiina Brunila.

Kaikkien koulu? J6: Kasvatuksen ja koulutuksen yhteiskunnalliset ulottuvuudet

Julkaistu 29.10.2019

Kuudennessa jaksossa keskustellaan sellaisista pedagogioista, jotka ottavat huomioon yhteiskunnallisen ja sosiaalisen ulottuvuuden kasvatuksessa ja koulutuksessa. Tutkijat Amin Atabong Alemanji ja Sanna Ryynänen antavat myös käytännön vinkkejä opetustyöhön omista pedagogisista viitekehyksistään käsin(anti-rasistinen pedagogiikka ja sosiaalipedagogiikka).

Kaikkien koulu? J5: "On stressaavaa olla koulun ainoa" ja muita poc- henkilökuntakokemuksia koulussa

Julkaistu 16.10.2019

Viidennessä jaksossa tuodaan esiin koulun poc-henkilökunta- ja opettajakokemuksia Irene Omwamin ja Warda Ahmedin kanssa ja käydään läpi anonyymia poc- kouluhenkilökunnalta kerättyä palautetta.

Kaikkien koulu? J4: Koulujen eriytyminen ja yhtenäisen peruskoulun tulevaisuus

Julkaistu 9.10.2019

Neljännessa jaksossa Mona Eid haastattelee apulaisprofessori Sonja Kosusta koulujen segregaatiokehityksestä ja siitä miten oppilaiden taustat vaikuttavat koulutuspolkuihin.

Kaikkien koulu? kommenttipuheenvuoro 3. jaksoon: Greta Secka

Julkaistu 1.10.2019

Koulukuraattori Greta Seckan kommenttipuheenvuoro Kaikkien koulu?- podcastin kolmanteen jaksoon, jossa pohdittiin rasismikokemusten vaikutuksia ja mielenterveyttä koulumaailmassa.

Kaikkien koulu? J3: Rasismi, mielenterveys ja koulu

Julkaistu 25.9.2019

Kolmannessa jaksossa keskustelemme terapeutti, ylitarkastaja Michaela Mouan ja aktivisti Irene Omwamin kanssa rasismista, mielenterveydestä ja koulusta. Jaksossa puhutaan mm. Miten rodullistaminen tapahtuu? Mitkä ovat sen seuraukset mielenterveydelle? Mitä koulussa tulisi ottaa huomioon turvallisemman kouluympäristön luomisessa?

Kaikkien koulu? J2: Koulun toiseuttavat rakenteet osa 2/2

Julkaistu 18.9.2019

Toisen jakson jatko-osassa pohdintaan koulun toiseuttavia rakenteita luomalla katsaus oppimateriaaleihin. Keskustelemme tutkija Pia Mikanderin ja kasvatustieteen yo, sarjakuvataiteilija Warda Ahmedin kanssa siitä, millainen maailmankuva tai tiedonkäsitys oppimateriaaleista välittyy.

Kaikkien koulu? J2: Koulun toiseuttavat rakenteet osa 1/2

Julkaistu 11.9.2019

Toisessa jaksossa luodaan katsaus koulun rakenteisiin tutkijoiden kanssa. Haastattelemme kasvatustieteen yo, sarjakuvataiteilija Warda Ahmedin kanssa tutkijoita, jotka ovat tehneet tutkimusta koulun toiseuttamisen mekanismeista sekä oppilaan ohjauksesta. Vieraanamme ovat tutkijat Anna-Leena Riitaoja ja Tuuli Kurki.

Kaikkien koulu? kommenttipuheenvuoro 1. jaksoon: Laura Eklund Nhaga

Julkaistu 4.9.2019

Kaikkien koulu? kommenttipuheenvuoro 1. jaksoon: Laura Eklund Nhaga by Ruskeat Tytöt

Kaikkien koulu? J1: "Suomalaisen koulun kritisoiminen on tabu" ja muita poc-oppilaiden ajatuksia

Julkaistu 27.8.2019

Ensimmäisen jakson aiheena on poc-taustaisten oppilaiden kokemukset koulusta. Keskustelemassa ovat räppäri, kansalaisvaikuttaja Hassan Maikal, Feministisen puolueen varapuheenjohtaja ja aktivisti Pazilaiti Simayijiang sekä dj Hamza Al-Razzaq.

Takaisin podcastien listaan