Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kohtaussarja Podcast

Kohtaussarjassa käsitellään monenlaisia aiheita ja ilmiöitä sekä haastatellaan mielenkiintoisia ihmisiä. Podcastia houstaa Tarja Jänis. Lähetykset tulevat Joensuusta, rintamamiestalon legendaarisesta yläkerran välikammarin studiosta. Jaksot julkaistaan keskiviikkoisin klo 16.00. Löydät Kohtaussarjan Facebookista ja Instagramista, SoundCloudista, Spotifysta ja Suplasta. Tervetuloa mukaan!

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 7 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 17.3.2021.

Jakso 43 Iltasatu/Pekka Toroskainen

Julkaistu 15.12.2021

Tänään, rakkaat kuulijat, on iltasadun aika. Sadut, varsinkaan iltasadut, eivät ole ainoastaan lasten yksinoikeus, eikä niitä tarvitse kuunnella vain iltaisin. Vieraana Kohtaussarjassa on Pekka Toroskainen, mies, jolla kynä tai ainakin tietokoneen näppäimistö on hallussa. Ota mukava asento, vaikka vaakatasosta, ja anna tarinan viedä mukanaan. Kohtaussarja löytyy SoundCloudista, Spotifysta ja Suplasta klo 16.00.

Jakso 42 Mukbang

Julkaistu 8.12.2021

Mukbang, Patakakkonen ja Johannes Mario Simmel. Ruokailun muuttuvat ja uudet ilmiöt puhuttavat Kohtaussarjan uusimmassa jaksossa. Mihin enää tarvitaan ruokapöytää jos sen ääressä istuu vain yksi, yksinäinen? Tutut ruokailuun liittyvät tavat ovat ehkä katoamassa ja mukbang korvaa oikean läsnäolevan ihmisen. Vai korvaako? Kohtaussarja Podcast tänään klo 16.

Jakso 41 ASMR ja yksinäisyys

Julkaistu 1.12.2021

Rintamamiestalon yläkerran välikammarin studion Kohtaussarja Podcast on ollut pitkällä tauolla. Nyt on taas tarkoitus jatkaa erilaisten elämän pienten ja isojen ilmiöiden parissa. Autonomiset rauhoittavat aistielämykset eli lyhennettynä ASMR on aiheena tässä jaksossa. Puhun myös isosta ja tärkeästä aiheesta eli yksinäisyydestä. Miten nämä kaksi aihetta sitten liittyvät toisiinsa? Tule kuulolle keskiviikkona joulukuun ensimmäisenä päivänä, annetaan samalla pimeälle vuodenajalle vähän kyytiä. Lähetys on kuunneltavissa Soundcloudissa, Spotifyssa ja Suplassa klo 16.00 alkaen. Käy myös kurkkaamassa instagramissa @kohtaussarja ja Facebookissa www.facebook.com/kohtaussarja

Jakso 40 Heinätähtimön ja niittyleinikin matkassa /Riina Pippuri

Julkaistu 14.4.2021

Kohtaussarjan vieraana on graafinen suunnittelija, valokuvaaja, keijujen ja kukkien ystävä Riina Pippuri. Puhumme luonnosta, niittyleinikeistä ja pysähtymisestä ihmettelyn ja uteliaisuuden äärelle. Tervetuloa kuuntelemaan uusinta lähetystä, joka onkin jo Kohtaussarjan historian neljäskymmenes jakso. Tuttuun tapaan taas klo 16.00 alkaen.

Jakso 39 Syntymän ja kuoleman rajapinnoilla/Miiamaija Mäntylä

Julkaistu 7.4.2021

Doula, sairaanhoitaja, kätilöopiskelija ja tanssija Miiamaija Mäntylä on tämänkertaisen Kohtaussarjan jakson vieraana. Puhumme syntymästä, kuolemasta ja kosketuksen merkityksestä. Vakava ja vaikea trauma voi olla avain herkkyydelle kokea elämä vahvana ja läsnäolevana. Tervetuloa mukaan elämän perusasioiden rajapinnoille ja liminaaliin.

Jakso 38 Kaukokaipuuta ja virtuaalimatkoja/Outi Määttänen-Bourke

Julkaistu 31.3.2021

Kohtaussarja tutkii tänään kaukokaipuuta ja lähtee maailmalle virtuaalimatkailun avulla. Toisiin kulttuureihin ja kansainvälisiin kohteisiin tutustuminen on saanut yhä enemmän uusia muotoja rajoitusten myötä. Skotlannissa asuva Outi Määttänen-Bourke on matkustellut viime aikoina paljon, virtuaalisesti. Puhelinhaastattelu jo kovin keväiseen Skotlantiin avaa samalla oven suoraan Japaniin sushiaterian äärelle, Teheranin torin vilinään ja pääsemme myös ihmettelemään Berliinin muuria. Ovatko sitten matkailuun liittyvät muutokset olleetkin hyvä asia ja ovatko muutokset tulleet jäädäkseen? Mitä tapahtuu turismille jatkossa? Tervetuloa mukaan nojatuolimatkalle ja saamaan joitakin ajatuksia siihen, miten omaa kaukokaipuutaan voisi ruokkia.

Jakso 37 Tavarataivas ja alivuokralainen

Julkaistu 17.3.2021

Komerot saattavat kätkeä sisälleen outoja asioita, luurankoja, niin ne väittävät. Tavarataivas ja alivuokralainen kertoo yhden version siitä, mitä tapahtuu kun avaa oven, joka on ollut suljettuna pitkään. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan tämänkertaista podcastkolumnia, jonka on kirjoittanut Kohtaussarjan emäntä Tarja Jänis.

Takaisin podcastien listaan