Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kohtaussarja Podcast

Kohtaussarjassa käsitellään monenlaisia aiheita ja ilmiöitä sekä haastatellaan mielenkiintoisia ihmisiä. Podcastia houstaa Tarja Jänis. Lähetykset tulevat Joensuusta, rintamamiestalon legendaarisesta yläkerran välikammarin studiosta. Jaksot julkaistaan keskiviikkoisin klo 16.00. Löydät Kohtaussarjan Facebookista ja Instagramista, SoundCloudista, Spotifysta ja Suplasta. Tervetuloa mukaan!

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 43 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 4.12.2019.

Jakso 43 Iltasatu/Pekka Toroskainen

Julkaistu 15.12.2021

Tänään, rakkaat kuulijat, on iltasadun aika. Sadut, varsinkaan iltasadut, eivät ole ainoastaan lasten yksinoikeus, eikä niitä tarvitse kuunnella vain iltaisin. Vieraana Kohtaussarjassa on Pekka Toroskainen, mies, jolla kynä tai ainakin tietokoneen näppäimistö on hallussa. Ota mukava asento, vaikka vaakatasosta, ja anna tarinan viedä mukanaan. Kohtaussarja löytyy SoundCloudista, Spotifysta ja Suplasta klo 16.00.

Jakso 42 Mukbang

Julkaistu 8.12.2021

Mukbang, Patakakkonen ja Johannes Mario Simmel. Ruokailun muuttuvat ja uudet ilmiöt puhuttavat Kohtaussarjan uusimmassa jaksossa. Mihin enää tarvitaan ruokapöytää jos sen ääressä istuu vain yksi, yksinäinen? Tutut ruokailuun liittyvät tavat ovat ehkä katoamassa ja mukbang korvaa oikean läsnäolevan ihmisen. Vai korvaako? Kohtaussarja Podcast tänään klo 16.

Jakso 41 ASMR ja yksinäisyys

Julkaistu 1.12.2021

Rintamamiestalon yläkerran välikammarin studion Kohtaussarja Podcast on ollut pitkällä tauolla. Nyt on taas tarkoitus jatkaa erilaisten elämän pienten ja isojen ilmiöiden parissa. Autonomiset rauhoittavat aistielämykset eli lyhennettynä ASMR on aiheena tässä jaksossa. Puhun myös isosta ja tärkeästä aiheesta eli yksinäisyydestä. Miten nämä kaksi aihetta sitten liittyvät toisiinsa? Tule kuulolle keskiviikkona joulukuun ensimmäisenä päivänä, annetaan samalla pimeälle vuodenajalle vähän kyytiä. Lähetys on kuunneltavissa Soundcloudissa, Spotifyssa ja Suplassa klo 16.00 alkaen. Käy myös kurkkaamassa instagramissa @kohtaussarja ja Facebookissa www.facebook.com/kohtaussarja

Jakso 40 Heinätähtimön ja niittyleinikin matkassa /Riina Pippuri

Julkaistu 14.4.2021

Kohtaussarjan vieraana on graafinen suunnittelija, valokuvaaja, keijujen ja kukkien ystävä Riina Pippuri. Puhumme luonnosta, niittyleinikeistä ja pysähtymisestä ihmettelyn ja uteliaisuuden äärelle. Tervetuloa kuuntelemaan uusinta lähetystä, joka onkin jo Kohtaussarjan historian neljäskymmenes jakso. Tuttuun tapaan taas klo 16.00 alkaen.

Jakso 39 Syntymän ja kuoleman rajapinnoilla/Miiamaija Mäntylä

Julkaistu 7.4.2021

Doula, sairaanhoitaja, kätilöopiskelija ja tanssija Miiamaija Mäntylä on tämänkertaisen Kohtaussarjan jakson vieraana. Puhumme syntymästä, kuolemasta ja kosketuksen merkityksestä. Vakava ja vaikea trauma voi olla avain herkkyydelle kokea elämä vahvana ja läsnäolevana. Tervetuloa mukaan elämän perusasioiden rajapinnoille ja liminaaliin.

Jakso 38 Kaukokaipuuta ja virtuaalimatkoja/Outi Määttänen-Bourke

Julkaistu 31.3.2021

Kohtaussarja tutkii tänään kaukokaipuuta ja lähtee maailmalle virtuaalimatkailun avulla. Toisiin kulttuureihin ja kansainvälisiin kohteisiin tutustuminen on saanut yhä enemmän uusia muotoja rajoitusten myötä. Skotlannissa asuva Outi Määttänen-Bourke on matkustellut viime aikoina paljon, virtuaalisesti. Puhelinhaastattelu jo kovin keväiseen Skotlantiin avaa samalla oven suoraan Japaniin sushiaterian äärelle, Teheranin torin vilinään ja pääsemme myös ihmettelemään Berliinin muuria. Ovatko sitten matkailuun liittyvät muutokset olleetkin hyvä asia ja ovatko muutokset tulleet jäädäkseen? Mitä tapahtuu turismille jatkossa? Tervetuloa mukaan nojatuolimatkalle ja saamaan joitakin ajatuksia siihen, miten omaa kaukokaipuutaan voisi ruokkia.

Jakso 37 Tavarataivas ja alivuokralainen

Julkaistu 17.3.2021

Komerot saattavat kätkeä sisälleen outoja asioita, luurankoja, niin ne väittävät. Tavarataivas ja alivuokralainen kertoo yhden version siitä, mitä tapahtuu kun avaa oven, joka on ollut suljettuna pitkään. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan tämänkertaista podcastkolumnia, jonka on kirjoittanut Kohtaussarjan emäntä Tarja Jänis.

Jakso 36 Elokuvia ja tv-kolumneja/Henri Jumppanen

Julkaistu 10.3.2021

Henri Jumppanen, intohimoinen elokuvaharrastaja, valokuvaaja ja tv-kolumnisti on tämänkertaisen jakson vieraana. Puhumme ensimmäisistä elokuvakokemuksista, televisiosta ja merkittävästä käännekohdasta. Entä minkälaisia muistoja elokuvateatterin pimeästä salista ja sen tunnelmasta on jäänyt mieleen. Myös Elokuvahommia Joensuussa, Cinemare ja guilty pleasure eli häpeällinen nautinto odottavat juuri sinua. Istahda pehmeään tuoliin, himmennä valot, ota popcornit ja kupliva juoma esille ja liity seuraamme!

Jakso 35 Valokuvauksen ja musiikin äärellä/Ilkka Karppanen

Julkaistu 24.2.2021

Ilkka Karppasen työura musiikin parissa Kontiorannan sotilassoittokunnassa on vaihtunut rymyämiseen luonnossa kamera kädessä. Musiikki, valokuvaus ja kirjallisuus ovat tärkeitä itseään ujonsorttiseksi kuvaavalle miehelle. Keskustelemme muun muassa siitä mitä valokuva parhaimmillaan kertoo sekä Mass isolation Projectista, joka on saanut alkunsa Irlannissa Gallery of Photography Ireland aloitteesta. Käännä nupit kaakkoon klo 16.00 ja kuuntele Kohtaussarjan uusin jakso Soundcloudissa tai Spotifyssa.

Jakso 34 Asiaa oikeuskanslerille/Henry Räsänen

Julkaistu 17.2.2021

Teatterin ammattilainen Henry Räsänen istuutui mikrofonin ääreen puhumaan ajankohtaisesta aiheesta. Puhumme tietysti teatterista, mutta myös koronan vaikutuksista freelancerin työhön. Hän kertoo tekemästään kantelusta oikeuskanslerille seuraavaa: "Kantelin siitä, että kaikkien taloudellisia menetyksiä kokeneiden kulttuurialan freelancereiden tilannetta ei ole lainkaan taloudellisesti kompensoitu, vaikka julkinen valta on omilla päätöksillään estänyt työn tekemisen korona-aikana. Vetosin perustuslakiin, jonka mukaan jokaisella on oikeus hankkia toimeentulonsa valitsemallaan työllä, ammatilla tai elinkeinolla. Koen, että ainakaan omalla kohdallani tämä perustuslain sanoma ei ole toteutunut." Tervetuloa mukaan ajankohtaiseen kulttuurikeskusteluun.

Jakso 33 Perinnesuutari Asta Simonen

Julkaistu 10.2.2021

Kohtaussarjan vieras Asta Simonen kertoo itsestään ja ammatinvalinnastaan: "Ryhdyin suutariksi tavoitteenani ylläpitää katoamisvaarassa olevaa suomalaista jalkineperinnettä. Perinteisille käsityötekniikoille on tyypillistä, että ne siirtyvät eteenpäin mestarilta kisällille, eikä kirjoitettua tai muuten dokumentoitua tietoa juuri ole. Tämän vuoksi yleinen tietoisuus perinteisistä käsitöistä on hiipumassa ja häviämässä, ja haluan osaltani ylläpitää elävää perinnettä, joka ei kuulu ainoastaan kotiseutumuseoihin ja vanhoihin valokuviin. Koska perinne säilyy vain niin kauan kun se on osa ihmisten arkea, haluan valmistaa perinteisiä, ajattomia jalkineita, jotka ovat vuosisatojen kuluessa saaneet täydellisen muotonsa. Samasta syystä minulle on tärkeää välittää hiljaista tietoa eteenpäin opettamalla perinnejalkineiden valmistusta." Tervetuloa nuoren perinnesuutarin jalanjäljille!

Jakso 32 Pakkasta ja lunta!

Julkaistu 20.1.2021

Tänään aihe onkin ajankohtainen eli pakkanen, lumi ja talvi. Suomen kansan vanhat runot kertovat oman tarinansa pakkasen synnystä ja liittyyhän pakkaseen ja kylmyyteen myös muutama mehevä urbaanilegenda. Yhteen näistä legendoista liittyy yllättäen myös Tom Sawyer Mark Twainin kirjasta Huckleberry Finnin seikkailut. Entä minkälaisiin loitsuihin kannattaa turvautua jo edellisenä juhannuksena jos haluaa torjua talven viimoja? Pistä pipo päähän, villasukat jalkaan, avaa podcast ja hyppää pulkkaan!

Jakso 31 Johtolankoja hulluuteen/Anna Kinnunen

Julkaistu 13.1.2021

Johtolankoja hulluuteen, tutkimus mielen sairastamiseen kytkeytyvistä kulttuurisista käsityksistä, on tuoreen filosofian tohtorin ja kulttuurintutkija Anna Kinnusen väitöstutkimuksen otsikko. Kinnunen väitteli Itä-Suomen yliopistossa (UEF) joulukuussa 2020. Lapsuuden kasvuympäristönä vanha mielisairaalamiljöö tuntui yhtäältä salaperäiseltä, kiehtovalta ja houkuttelevalta. Toisaalta siihen liittyi jotain hämmentävää, outoa, luotaantyöntävää ja pelottavaa. Tutkimuksen aihe on saanut juurensa ja alkunsa näistä lapsuuden kokemuksista. Tervetuloa mukaan keskusteluun hulluudesta.

Jakso 30 Pitsiliinat puiden päällä/Erja Laakkonen

Julkaistu 30.12.2020

Poikkeuksellisen vuoden 2020 viimeisessä jaksossa Kohtaussarjan vieraana on kasvatustieteen tohtori, filosofian maisteri ja Animalia ry:n puheenjohtaja Erja Laakkonen. Hän on julkaissut vastikään runokokoelman, Metsä vastasi minulle, jonka juuret ovat metsissä, järvien rannoilla ja soilla. Puhumme muun muassa puista, Itämeren uskomusperinteestä, väkivallattomuuden periaatteesta, veganismista ja aktiivisesta kansalaisuudesta. Tervetuloa mukaan keskusteluun! Kohtaussarja jatkaa kohtaamisia taas ensi vuonna, joten pysy kuulolla jatkossakin. Hyvää uutta vuotta teille kaikille!

Jakso 29 Kuvataidetta ja pehmeitä veistoksia/Johanna Turunen

Julkaistu 23.12.2020

Kohtaussarjan vuoden 2020 toiseksi viimeisessä jaksossa vieraana on joensuulainen kuvataiteilija Johanna Turunen. Keskustelemme taiteen tekemisestä, valokuvaamisesta, opettamisesta sekä Pekkalan merkityksestä. Puhumme myös Selvaag-talojen muodostamasta ainutlaatuisesta yhteisöstä. Tervetuloa kuuntelemaan maailmaa hetkeksi värien, siveltimien, serigrafian ja patsaiden näkökulmasta.

Jakso 28 Sarjakuvataiteilijan matkassa/Esa Turunen

Julkaistu 16.12.2020

Mikä onkaan se "juttu" joka tässä kirjallisuuden muodossa, jossa joukko peräkkäisiä kuvia muodostaa yhtenäisen tarinan, kiehtoo ja vetää puoleensa. Sarjakuvista ja elämän tummemmistakin sävyistä juttelemassa sarjakuvataiteilija Esa Tuska Turunen. Joensuun sarjakuvaseuran eli Josasen spefi-julkaisussa Pinnan alla on yhdeksäntoista itäsuomalaisen sarjakuvapiirtäjän töitä ja tästä tietenkin puhumme myös. Ehdit vielä myös mukaan availemaan seuran joulukalenterin luukkuja! Tervetuloa mukaan puhekuplien ja strippien maailmaan!

Jakso 27 Tyyliä ja korkojen kopinaa/Milla Hakkarainen

Julkaistu 9.12.2020

Tämän jakson vieras on styleblogger Moonmillalila eli Milla Hakkarainen. Blogissaan hän kuvailee olevansa kenkiä ja vaatteita rakastava pukuompelija, yrittäjä, tanssinharrastaja, moottoripyöräilijä ja persoonallinen pukeutuja. Keskustelemme muun muassa kuluttamisesta, eettisistä valinnoista, bloggaamisesta, valokuvaamisesta ja kehonkuvasta. Entä mitä oikeastaan tarkoittaa kauneus ja onko jokaisella oikeus olla juuri sitä mitä on. Ja tietenkin puhumme myös kengistä! Tervetuloa mukaan tutkimaan kuun muotoisen pienen laatikon sisältöä!

Jakso 26 Soilla kulkija/Pia Paananen

Julkaistu 2.12.2020

Pia Paanasen kanssa astellaan tällä kerralla pitkospuita pitkin soiden omalaatuiseen maisemaan, niiden puolestapuhujiin ja ennallistajiin. Puhumme hiljaisuudesta, pimeyden häviämisestä ja luonnon merkityksestä. Keskustelu polveilee maakuopissa eläneen Maria Aunukselaisen ikonista ja elämästä aina Uno Harvan jumaluskon alkuperään. Tervetuloa mukaan mielenkiintoiseen keskusteluun!

Jakso 25 Huumoria ja kummailuja/Teemu Jaatinen

Julkaistu 25.11.2020

Kohtaussarjan vieraana on kummailija ja omien sanojensa mukaan koulubussia ajava teatteria intohimoisesti harrastava multitalentti Teemu Jaatinen. Puhumme huumorista, harrastajateatterista ja siitä mitä ihmettä on kummailu. Tervetuloa mukaan!

Jakso 24 Kansanmusiikki helkyttelee sisintä/ Saila Kinnunen ja Jukka Kyllönen

Julkaistu 18.11.2020

Vieraina ovat Keski-Karjalan musiikkiopiston musiikkipedagogit Saila Kinnunen ja Jukka Kyllönen. Puhumme musiikista, opettamisesta, taiteilijuudesta, kotiseudun merkityksestä ja hiukan myös pohjoiskarjalan musiikki- ja kulttuurielämästä. Lähetyksessä kuullaan myös Sailan ja Jukan soittoa kun Tommi Asplundin Alkuluku helähtää soimaan kanteleen ja kitaran säestyksellä. Tervetuloa mukaan!

Jakso 23 Hyvänmielen tarinat osa 3. Avainkaulatyttö

Julkaistu 6.5.2020

Hyvänmielen tarinoiden kolmannessa osassa kuullaan Tarja Jäniksen kirjoittama Avainkaulatyttö. Se on muodoltaan pirstaleinen ja välähdyksenomainen fiktiivinen kertomus erään tytön karunkauniista maailmasta.

Jakso 22 Hyvänmielen tarinat osa 2. Iloa pienistä asioista

Julkaistu 29.4.2020

Hyvänmielen tarinoiden avulla tutkitaan ja etsitään hetkiä jolloin meille tapahtuu positiivisia, hauskoja ja iloisia asioita poikkeustilasta huolimatta. Teeman toisessa osassa iloa löytyy monista pienistä asioista, joita olette vinkanneet. Tule kuulolle!

Jakso 21 Hyvänmielen tarinat osa 1. Napa/Eija Honkakoski

Julkaistu 22.4.2020

Ympärillämme on onnellisuutta poikkeustilasta huolimatta. Meillä on mahdollisuus lisätä sitä kertomalla tarinoita eletystä elämästä, tästä hetkestä tai siitä mikä olikin aivan nenän edessä, vaikka emme sitä aina edes huomaa. Kohtaussarja tutkii hetkiä, jolloin meille tapahtuu positiivisia, hauskoja ja iloisia asioita. Poikkeustilanteen takia haastattelu tehdään puhelimitse. Napa-tarinan kertoo meille sosionomi, teatteri-ilmaisun ohjaaja Eija Honkakoski. Tervetuloa mukaan!

Jakso 20 Kanalle villapaita ja muita harrastuksia osa 10. Tähtitaivas yllämme/Jonna Rintamäki

Julkaistu 15.4.2020

Oletko joskus heittäytynyt pötkölleen sammalmättäälle, katsellut pimeälle taivaalle, nähnyt tähdenlennon ja kenties toivonut jotain? Kanalle villapaita ja muita harrastuksia teeman kymmenes ja viimeinen osa "Tähtitaivas yllämme" nostaa katseen kohti Orionin tähtisumua, linnunradan galaksia ja kuun hymyilevää ukkoa. Tässä jaksossa on poikkeuksellisesti mukana kaksi haastateltavaa ja haastattelut on tehty puhelimitse vallitsevan(koronavirus)tilanteen takia. Tähtitieteellisen yhdistys Ursan tiedottaja Anne Liljeström kertoo yhdistyksen toiminnasta. Suomessa toimii Ursan lisäksi nelisenkymmentä pienempää itsenäistä tähtiyhdistystä. Ursa tekee yhteistyötä paikallisyhdistysten kanssa, mutta ei ole tähtiyhdistysten kattojärjestö. Toinen vieras on Jonna Rintamäki, tähtiharrastaja, jonka työkin tosin kietoutuu tähtien ja avaruuden ympärille. Löytyykö tässä jaksossa vastaus kysymykseen elämästä, maailmankaikkeudesta ja kaikesta muusta sellaisesta. Peukalo pystyyn ja liftaa mukaan kyytiin!

Jakso 19 Kanalle villapaita ja muita harrastuksia osa 9. Vaihtoehtohistoria eli mitä jos/Joel Jänis

Julkaistu 8.4.2020

Entä jos kaikki olisikin mennyt toisin? Minkälaisessa maailmassa eläisimme jos... Poikkeamapiste on se hetki, jonka kohdalla voimme hypätä siihen historiaan jota ei ole koskaan oikeasti tapahtunut, mutta olisi ehkä voinut. "Mitä jos" on tärkeä kysymys kun on kyse vaihtoehtohistoriasta. Kanalle villapaita ja muita harrastuksia yhdeksännessä osassa on vieraana opiskelija ja historianharrastaja Joel Jänis. Hänen kanssaan puhumme historiasta, vaihtoehtoisista todellisuuksista ja kaaosteoriasta. Tervetuloa mukaan!

Jakso 18 Kanalle villapaita ja muita harrastuksia osa 8. Merenneito Selenia/Seela Pulkkinen

Julkaistu 1.4.2020

Merenneidot ovat myyttisiä taruolentoja. Ne ovat uskomattoman kauniita ja asuvat maailman merillä, rannoilla ja saarilla. Merenneitojen alavartalon muodostaa suuri kalanpyrstö joten ne liikkuvat todellakin kuin kala vedessä. Yksi tunnetuimmista ja rakastetuimmista saduista on H.C.Andersenin Pieni merenneito. Sadun merenneito pelastaa prinssin hukkumiselta ja rakastuu tähän. Päästäkseen prinssinsä luo hän myy meren noidalle kielensä ja sen kautta puhekykynsä saadakseen pyrstönsä tilalle jalat ja kyvyn kävellä. Kanalle villapaita ja muita harrastuksia kahdeksannessa osassa tutustutaan joensuulaiseen Seela Pulkkiseen. Hän on mermaid Selenia, merenneitoilija, kouluttaja ja valokuvaaja. Tervetuloa mukaan! Sukelletaan tällä kertaa vedenalaiseen maailmaan.

Jakso 17 Kanalle villapaita ja muita harrastuksia osa 7. Puun juurella istuja/Salla Soininen

Julkaistu 25.3.2020

Kohtaussarjan uusimmassa jaksossa tehdään tutkimusmatkaa anopinkielien, puiden, arboretumien, huonekasvien ja vihreän värin eri sävyihin ja maailmoihin. Tutkimukset sanovat, että luonto ja kasvit kohentavat itsetuntoa ja ongelmanratkaisu- ja keskittymiskykyä ja kukan tai kasvin hoito voi piristää epätoivoista ja surullista ihmistä. Kuinka siis on, hoitavatko kasvit ihmistä vai ihminen kasveja? Joensuulainen Salla Soininen, intohimoinen kasvi-ihminen ja huonekasvien harrastaja, on kertomassa harrastuksestaan. Koronavirustilanteen takia tämä ja seuraavat haastattelut tehdään puhelimitse joten rintamamiestalon yläkerran studio toimii etähaastatteluiden kotipesänä. Tervetuloa mukaan!

Jakso 16 Kanalle villapaita ja muita harrastuksia osa 6. Kansallispukua tuulettamassa/Anne Venjärvi

Julkaistu 18.3.2020

Kohtaussarja kurkkaa kansallispukujen monipuoliseen ja kiehtovaan maailmaan Anne Venjärven johdattamana. Keskustelemme muun muassa siitä, mitä on kansallispukujen tuuletus ja miten tuunataan perinnettä lähemmäksi tätä päivää. Miten kansallispukuharrastus voi vaikuttaa hyvinvointiin ja arjessa jaksamiseen ja mikä merkitys kansalaisaktivismilla on tässä kaikessa. Valtava työ on joka tapauksessa takana siinä vaiheessa kun kantajansa päällä on puku, josta huokuu perinne ja ylpeys omista juurista. Tervetuloa mukaan!

Jakso 15 Kanalle villapaita ja muita harrastuksia osa 5. Pappamopon kyydissä/Hannu Väistö

Julkaistu 11.3.2020

Kakstahtimoottorin eli kierroskoneen tutuin versio lienee Tunturin pappamopo. Mopokulttuurin kukoistuskausi alkoi 1957 kun ajokorttipakko poistettiin alle 50-kuutioisilta ajokeilta ja vaimeni sittemmin kypäräpakon myötä. Nykyään tuo aikoinaan vanhojen miesten ajokiksi tituleerattu menopeli on kulttimaineessa ja kovin haluttu menopeli. Kohtaussarjan vieraana harrastuksestaan on kertomassa Kantosyrjän kakstahtikerhon jäsen Hannu Väistö. Tervetuloa mukaan!

Jakso 14 Kanalle villapaita ja muita harrastuksia osa 4. Cosplay/Ruki

Julkaistu 4.3.2020

Neljännessä osassa puetaan ylle jotain ihan muuta kuin tutut arkirytkyt. Cosplaysta ja cossauksesta on rintamamiestalon yläkerran välikammarin studiossa kertomassa transpoika Ruki. Cosplayn juuret ovat Yhdysvaltain scifi-tapahtumissa, mutta nykymuodossaan se on rantautunut länteen Japanista, Cosplay tulee sanoista costume play, japaniksi kosupure. Kyseessä on harrastus ja tapa ilmaista itseään pukeutumalla esimerkiksi manga, anime, sarjakuva, peli tai elokuvahahmoiksi. Tämänkertainen vieras on kehittänyt myös omia hahmoja joita cossaa, joista kirjoittaa tarinoita, tekee ja suunnittelee asut sekä luo hahmoille omalaatuisia elämäntarinoita.

Jakso 13 Kanalle villapaita ja muita harrastuksia osa 3. Nukkekoti/Päivi Knuutinen

Julkaistu 26.2.2020

Rakentaminen, luovuus ja kekseliäisyys ovat outokumpulaisen Päivi Knuutisen harrastuksessa vahvasti läsnä. Nukkekodin rakentaminen haastaa käyttämään minisilmää ja näkemään mahdollisuuksia yllättävissä paikoissa, esineissä ja materiaaleissa. Kanalle villapaita ja muita harrastuksia sarjan kolmannessa osassa matkataan tällä kertaa pieniin maailmoihin. Käy katsomassa myös Päivin blogia nellannukkekoti.blogspot.com

Jakso 12 Kanalle villapaita ja muita harrastuksia osa 2. Harrastuksesta ammatti/Niilo Kangas

Julkaistu 19.2.2020

Kohtaussarja pohtii miten käy kun harrastuksesta tuleekin pikkuhiljaa enemmän kuin harrastus. Rintamamiestalon yläkerran välikammarin studion vieraana keskustelemassa aiheesta on vetopasuunan soittaja, äänisuunnittelija ja muusikko Niilo Kangas. Kanalle villapaita ja muita harrastuksia on Kohtaussarjan uusi teemakokonaisuus, jossa käsitellään monenlaisia harrastuksia. Intohimoa, rakkautta ja paneutumista on siis luvassa. Tervetuloa mukaan!

Jakso 11 Kanalle villapaita ja muita harrastuksia osa 1. Kauhuelokuvat/Roope Nevalainen

Julkaistu 12.2.2020

Kanalle villapaita ja muita harrastuksia! Harrastukset ovat Kohtaussarjan uuden tutkimusmatkan, kohtaamisten ja keskusteluiden johtotähti ja punainen lanka. Onko kyseessä kiehtova ja hämmästyttävä, turvallinen ja tuttu vai hiukan erikoisempi ja oudompi harrastus, sen voit sinä päättää kun kuuntelet lähetystä. Uusiin jaksoihin on tulossa kymmenkunta haastattelua, kymmenen mielenkiintoista näkökulmaa siihen, mihin halutaan vapaa-aikaa käyttää. Luvassa on intohimoa, rakkautta ja paneutumista mitä erilaisimpiin aiheisiin! Avausjakson vieraana on joensuulainen Roope Nevalainen. Kun harrastuksena on kauhuelokuvat, niin siinä saattaa itsekullakin hiki nousta kämmeniin ja hengitys salpautua. Tervetuloa seuraamme...jos uskallat!

Jakso 10 Kymmenen pohjoiskarjalaista unelmaa/Tiina Lasaroff

Julkaistu 5.2.2020

Kymmenen pohjoiskarjalaista unelmaa sarjan viimeisessä jaksossa vieraana on lasitaiteilija ja kehitysvammaisten kuvataideopettaja Tiina Lasaroff. Hänen kanssaan keskustelemme asioista, jotka tulevat meitä vastaan jos ja kun osaamme niitä pyytää. Kaikki ei vain aina toteudu tavalla, joka meillä on mielessä, varsinkaan jos emme ole tarkkoja. Ajattelun voima, ilo ja rakkaus kuitenkin kannattelee meitä kaikkia! Tervetuloa mukaan rintamamiestalon yläkerran välikammarin studioon 😊 Mikä teema ja aihepiiri on tulossa unelmien jälkeen, se selviää myös tässä lähetyksessä! Nyt kannattaa käydä instagramissa @kohtaussarja ja facebookissa www.facebook.com/kohtaussarja tutkailemassa myös niitä tulevaisuuden suunnitelmia.

Jakso 9 Kymmenen pohjoiskarjalaista unelmaa/Hermanni Nieminen

Julkaistu 29.1.2020

Yhdeksännen jakson vieraana on maaseutuyrittäjä Hermanni Nieminen. Paluu Pohjois-Karjalaan täytti toteutuessaan yhden unelman tunnusmerkit. Entä kun eteen tuleekin unelma, jonka toteutumiseen ei yllättäen ja arvaamatta voikaan itse vaikuttaa. Entä kun toive unelman toteutumisesta muuttuukin kipeäksi kupruksi, ja kaikki tuntuu ympärillä kertovan siitä mikä itseltä puuttuu. Tervetuloa mukaan rintamamiestalon yläkerran välikammarin studioon. Lähetys on kuultavissa taas klo 16.00 alkaen. Käy myös katsomassa instagramissa @kohtaussarja ja facebookissa www.facebook.com/kohtaussarja

Jakso 8 Kymmenen pohjoiskarjalaista unelmaa/Riitta Hakulinen

Julkaistu 22.1.2020

Kahdeksannen jakson vieraana on toimittaja Riitta Hakulinen. Luovuus ja haave luovasta elämästä kantavat kohti sitä unelmaa, jonka on saatava toteutua. Elämä heittelee ruusuja ja risuja polulle jota kuljemme, eikä kaikki aina mene valmiin käsikirjoituksen mukaan. Millainen kirjan sivu aukeaa kun siihen uskaltaa kirjoittaa uuden lauseen, mikä johtotähti kertoo suunnan. Tervetuloa unelmien pariin rintamamiestalon yläkerran välikammarin studioon. Käy myös katsomassa instagramissa @kohtaussarja ja facebookissa www.facebook.com/kohtaussarja

Jakso 7 Kymmenen pohjoiskarjalaista unelmaa/Markus Pulkkinen

Julkaistu 15.1.2020

Seitsemännen jakson vieraana on pelimanni, improteatterilainen ja Kiteen kulttuuriohjaaja Markus Pulkkinen. Markus pistää studion tärisemään ja jengat vonkumaan kun saamme kuulla minkälaisia mietteitä on tämän musiikin, impron ja hiukan erilaisen virkamiehen mielessä. Mihin tarvitaan anarkiaa ja kannattaako kaikkia unelmia edes toteuttaa? Mistä tässä kaikessa on oikeastaan kyse? Tervetuloa rintamamiestalon yläkerran välikammarin studion tämänkertaisen tarinan pariin. Pitäkää hatuistanne kiinni! Nyt mennään!

Jakso 6 Kymmenen pohjoiskarjalaista unelmaa/Jonna Kuittinen

Julkaistu 8.1.2020

Kuudennen jakson vieraana on lavastaja ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Jonna Kuittinen. Tässä jaksossa puhutaan siitä miksi toisinaan on pakko lähteä voidakseen palata. Kaiken keskellä ja kaikesta hyvästä huolimatta tuntuu siltä, että olisi väärässä paikassa. Kannattaako tuolloin pakata kapsäkki ja ottaa suunta sinne, minne ikävä ja sydän kutsuu? Tervetuloa mukaan rintamamiestalon yläkerran välikammarin studion keskusteluun.

Jakso 5 Kymmenen pohjoiskarjalaista unelmaa/Kimmo Nevalainen

Julkaistu 1.1.2020

Viidennen jakson vieraana on sanomalehti Karjalaisen kulttuuritoimituksen esimies, toimittaja ja lintuharrastaja Kimmo Nevalainen. Tämä jakso kääntää kuulijan katseen yläilmoihin ja johdattaa ajatukset juurevasti maanpinnalta lintuprespektiiviin. Tervetuloa taas mukaan rintamamiestalon yläkerran välikammarin studion tunnelmiin. Toivotan tässä samalla teille kaikille oikein hyvää alkanutta uutta vuotta! Käy katsomassa kuulumisia myös instagramissa @kohtaussarja ja facebookissa www.facebook.com/kohtaussarja.

Jakso 4 Kymmenen pohjoiskarjalaista unelmaa/Marja Kanula

Julkaistu 25.12.2019

Neljännen jakson vieraana on eläkeläinen ja miehensä omaishoitaja Marja Kanula. Kuljemme Marjan kanssa matkan 1950-luvun lopusta tähän päivään. Koettu elämä ja muistot nostavat tunteet pintaan. Unelma on kuitenkin toisinaan aika vekkuli seuralainen. Tervetuloa rintamamiestalon yläkerran välikammarin studion joulupäivän keskusteluun. Käy myös katsomassa instagramissa @kohtaussarja ja facebookissa www.facebook.com/kohtaussarja

Jakso 3 Kymmenen pohjoiskarjalaista unelmaa/Ulla Lehmusoksa

Julkaistu 18.12.2019

Kolmannen jakson vieraana on varhaiskasvatuksen opettaja, sosiaalikasvattaja ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Ulla Lehmusoksa. Tässä jaksossa pureudutaan myös niihin unelmiin, jotka eivät aina mene niin kuin on suunniteltu. Onneksi kaiken yllä on tärkeä tieto toivosta ja selviytymisestä. Tervetuloa mukaan rintamamiestalon yläkerran välikammarin studion tunnelmiin! Käy myös katsomassa instagramissa @kohtaussarja ja facebookissa www.facebook.com/kohtaussarja

Jakso 2 Kymmenen pohjoiskarjalaista unelmaa/Samu Penttinen

Julkaistu 11.12.2019

Kohtaussarja podcast. Kymmenen pohjoiskarjalaista unelmaa jakso 2. Vieraana muusikko, äänisuunnittelija, äänituottaja Samu Penttinen. Kohtaussarjaa emännöi Tarja Jänis. Ensimmäiset kymmenen jaksoa kertovat kymmenen pohjoiskarjalaista unelmaa. Kymmenen mielenkiintoista ihmistä kömpii vuorollaan joensuulaisen rintamamiestalon yläkerran välikammarin studioon kertomaan oman tarinansa ja näkökulmansa unelmasta. Tervetuloa mukaan kuulemaan tarinoita unelmista, ilosta, riemusta, pettymyksistä, hämmennyksen hetkistä ja elämästä. Käy myös katsomassa instagramissa @kohtaussarja ja facebookissa https://www.facebook.com/kohtaussarja

Jakso 1 Kymmenen pohjoiskarjalaista unelmaa/ Carita Hiltunen

Julkaistu 4.12.2019

Tämä on upouuden Podcast Kohtaussarjan ensimmäinen lähetys. Historiallinen hetki on siis käsillä. Kohtaussarjaa emännöi Tarja Jänis. Ensimmäiset kymmenen jaksoa kertovat kymmenen pohjoiskarjalaista unelmaa. Kymmenen mielenkiintoista ihmistä kömpii vuorollaan joensuulaisen rintamamiestalon yläkerran välikammarin studioon kertomaan oman tarinansa ja näkökulmansa unelmasta. Ensimmäinen vieras on sosionomi ja teatterintekijä Carita Hiltunen. Tervetuloa mukaan kuulemaan tarinoita unelmista, ilosta, riemusta, pettymyksistä, hämmennyksen hetkistä ja elämästä. Käy myös katsomassa instagramissa @kohtaussarja ja facebookissa https://www.facebook.com/kohtaussarja

Takaisin podcastien listaan