Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Fingo podcast

Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö. Podcasteissamme tarjoamme keskustelua ajankohtaisista, yhteiskunnallisista aiheista, joiden parissa kehitysjärjestöt tekevät töitä.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 8 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 20.2.2019.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin haastattelu

Julkaistu 11.9.2019

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari puhui Fingon haastattelussa muun muassa Suomen kehitysyhteistyön painopisteistä, EU-puheenjohtajuuskauden mahdollisuuksista, mutta myös siitä millaista on olla toisen polven kansanedustaja ja kolmen lapsen isä. Haastattelija ja ohjelman tuottaja: Sanna Ra.

Kestävä kehitys ja Agenda 2030

Julkaistu 26.8.2019

Kestävä kehitys ja Agenda 2030 ovat nousseet uuden hallitusohjelman keskiöön. Mitä se tarkoittaa ja miten pitkälti se on järjestöjen ansiota? Entä mitä jäi käteen YK:n HLPF-kokouksesta? Keskustelemassa Mikael Långström ulkoministeriön kestävän kehityksen ja ilmastopolitiikan yksiköstä, vaikuttamistyön vastaava Jenni Kauppila YK-liitosta sekä Fingon vaikuttamistyön johtaja Rilli Lappalainen. Ohjelman on tuottanut Sanna Ra.

Suomen EU-puheenjohtajuuskausi

Julkaistu 2.7.2019

Miten Suomen EU-puheenjohtajuuskausi näkyy järjestöissä ja julkishallinnossa? Ajankohtaista aihetta perkaavat Annika Lindblom ympäristöministeriöstä, Fingon kestävän kehityksen asiantuntija Jussi Kanner ja Fingon EU-puheenjohtajakausihankkeen projektipäällikö Anne Peltonen. Ohjelman juontaa ja on tuottanut Sanna Ra.

Innovaatiot

Julkaistu 6.6.2019

Mitä tarkoitetaan innovaatioilla kehitysyhteistyössä? Entä miten digitalisaatio liittyy innovaatioihin? Keskustelemassa kehityspolitiikan neuvonantaja Annika Launiala ulkoministeriöstä, digitaalisen kehityksen ja innovaatioiden erityisasiantuntija Mika Välitalo Plan International Suomesta ja Salla Kuuluvainen, joka toimii Fingossa innovaatiot ja kehitys -asiantuntijana. Ohjelman on tuottanut ja juontaa Sanna Ra.

Maailma kylässä -festivaali

Julkaistu 13.5.2019

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 20. kerran 25.–26.5.2019. Juhlavuoden teemana on ilmastonmuutos. Miten saadaan aikaan ilmaisfestivaali, jossa on 400 näytteilleasettajaa, kymmeniä keskusteluja, konsertteja, näyttelyitä ja ruokakojuja? Keskustelemassa ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski, viestintä- ja varainhankintapäällikkö Taija Lähdetie ja tuotantopäällikkö Laura Valoma. Ohjelman on tuottanut ja juontaa Sanna Ra.

Yritysvastuu

Julkaistu 5.4.2019

Pahimmillaan yritystoiminta kehittyvissä maissa tuhoaa ympäristöä, rikkoo ihmisoikeuksia ja riistää työntekijöitä. Miten velvoitetaan yritykset toimimaan vastuullisesti ja miksi Suomessa ei vielä ole yritysvastuulakia? Keskustelemassa Pelastakaa Lapset järjestön vaikuttamistyön asiantuntija Tapio Laakso, Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala sekä Fingon kestävän talouden asiantuntija Senja Väätäinen- Chimpuku. Ohjelman on tuottanut ja juontaa Sanna Ra.

Kehitysyhteistyö ja Nolo totuus

Julkaistu 6.3.2019

Tänään 7.3. starttaa käyntiin kehitysjärjestöjen yhteinen Nolo totuus -niminen kampanja, joka tähtää kehitysrahoituksen nostoon. Miksi kehitysyhteistyö on tärkeää ja mitä sillä saadaan aikaan? Keskustelemassa Jonas Biström (Fingo), Miina Puntila (Kirkon ulkomaanapu) ja Maiju Korpela (Suomen Somalia verkosto). Tuottaja ja juontaja Sanna Ra.

Ilmastonmuutos

Julkaistu 20.2.2019

Miksi ilmastosta on yhtäkkiä tullut ykköspuheenaihe? Miltä puolueiden ilmastokannat näyttävät ennen vaaleja? Tekevätkö päättäjät riittävästi ja oikein? Entä mitä järjestöt tai yksittäinen ihminen voivat tehdä? Näistä ja muista päivänpolttavista aiheista ovat keskustelemassa Hanna Aho (Fingo), Elisa Hara (Plan International Suomi) ja Otto Bruun (Suomen luonnonsuojeluliitto). Ohjelman on tuottanut viestinnän asiantuntija Sanna Ra.

Takaisin podcastien listaan