Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.
Tanssistudio
Tanssistudio-podcastissa Effiina Jalonen ja Saara Sorsa johdattavat joka jaksossa kuuntelijansa uuden tanssiaiheen pariin.
Podcastissa pureudutaan tanssiin ja tanssikulttuuriin sekä tanssisalien ulkopuolella tapahtuviin tanssiin liittyviin ilmiöihin. Mikrofonin äärellä keskustelun aiheet vaihtelevat aina syvällisemmistä pohdinnoista mitä älyttömimpiin kommelluksiin huumoria ja naurua unohtamatta, sillä nämä ystävykset eivät koskaan ota itseään turhan vakavasti.
Osallistu keskusteluun lähettämällä kysymyksiä, omia tanssistooreja, kommentteja tai ideoita sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai Instagramissa yksityisviestillä @tanssistudiopodcast
Tanssistudiopodcastin sulle tarjoaa www.fearlesstuotannot.com
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jaksot
Yhteensä 136 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 14.2.2020.
Jakso 138: Miksi tanssin? – vieraana Marina Manderoos
Tänään jatkuu kuuntelijoiden paljon toivoma Miksi tanssin? -sarja, jossa haastattelemme erilaisia tanssin harrastajia. Tällä kertaa vieraaksemme saapuu FRLSS CREW:n uusin tanssija, Marina Manderoos! Minkälaisia fiiliksiä Marinalla oli, kun hän astui ensimmäistä kertaa tanssisaliin? Minkälainen on hänen mielestä hyvä opettaja tai valmentaja? Entä, mitä tanssi on antanut Marinalle? Myös sä voit vastailla näihin kysymyksiin ja lähettää niitä meille. Ei muuta kuin kaffetta keittymään, joulukuusen koristeluun tai lahjojen paketoimiseen sekä jakson pariin!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 137: Dance hacks osa 3
Tänään julkaistussa jaksossa ratkaistaan tanssiin liittyviä haasteita. Niin kuin edellistäkin Dance hacks -jaksoa varten, on tätäkin jaksoa varten tehty hurja määrä tutkimuksia, unohtamatta tietenkään niitä omia kokemuksia. Tämän päivän jakson haasteet liittyvät muun muassa kehittymiseen ja pakkopullaan, mutta millä tavoin? Kerro meille meinaatko kokeilla jotain heittämistämme ratkaisuista ja vinkeistä! Jakso playlle, let’s go!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 136: Ulkonäköpaineet & syömishäiriöt osa 2 – vieraana Syömishäiriöliiton asiantuntija Katri Mikkilä
Tänään julkaistussa Tanssistudio-podcastin jaksossa keskustelemme syömishäiriöistä sekä ulkonäköpaineista ja studiossa on vieraana Syömishäiriöliiton asiantuntija, Katri Mikkilä! Miksi tanssijat ja muut niin sanotusti esteettisten lajien harrastajat, kuten esimerkiksi voimistelijat ja luistelijat, kokevat paljon ulkonäköpaineita ja ovat alttiita sairastumaan syömishäiriöön? Mitkä asiat viestivät alkavasta syömishäiriöstä? Entä miten valmentajat ja tanssinopettajat voisivat omalla toiminnallaan ennaltaehkäistä valmennettaviensa ja oppilaidensa syömishäiriöitä? Muun muassa näihin kysymyksiin syvennytään tämän päivän jaksossa. Lämpimästi tervetuloa mukaan!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 135: Dance hacks osa 2
Tänään julkaistussa jaksossa ratkaistaan tanssiin liittyviä haasteita. Tätä jaksoa varten on tehty monia empiirisiä tutkimuksia eri haasteiden kohdalla, unohtamatta tietenkään isoa määrää omakohtaista kokemusta. Jakson haasteet liittyvät muun muassa loukkaantumisiin, esiintymiseen, korkokenkien valintaan, ilmaisuun, kuvauspäiviin, kehittymiseen ja pakkopullaan, mutta millä tavoin? Kerro meille otatko jostain vinkistä tanssiarkeesi jotain mukaan! Kaikki viestivälineet toimii paitsi savumerkit, ne ei välttämättä tuu perille. Jakso playlle, let’s go! 🤪🎧💫💗
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 134: Musiikkivideot & artistien kanssa työskentely – vieraana tanssija, tanssinopettaja, ohjaaja-koreografi & muusikko Sebastian Visa
Tänään julkaistussa jaksossa keskustelemme musiikki- ja tanssivideoista sekä artistien kanssa työskentelystä. Vieraana studiossa on Sebastian Visa! Sebastian Visa on tanssija, tanssinopettaja, ohjaaja-koreografia sekä muusikko. Miten Sebastian kuvailisi itseään tanssijana? Sebastian julkaisee musiikkia taiteilijanimellä Visa Venus ja lokakuun lopussa hän julkaisi uuden biisin nimeltä Illuusio. Miten Sebastianin musiikkiura sai alkunsa? Entä, mitä musiikkivideoissa tulee ottaa huomioon esimerkiksi koreografian kohdalla? Muun muassa näistä keskustellaan tämän päivän jaksossa. Kuulokkeet korville ja jaksoa playlle! 🤪🎬💖✨ Ps. Sebastian antaa muutamat superit vinkit ilmasuun – näitä et haluu missata!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 133: Pitääkö taiteilija erottaa taiteesta?
Tänään julkaistussa jaksossa keskustelemme siitä, pitääkö taiteilija erottaa taiteesta. Mitä mieltä me ollaan asiasta ja minkälaiseen lopputulokseen päädyimme? Mitä mieltä sä oot? Laita meille viestiä ja sun omia pohdintoja asiasta, me luetaan teidän viestejä enemmän kuin mielellämme.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 132: Reija Wäre
Tällä kertaa Tanssistudion vieraana on kukas muukaan kuin… Reija Wäre! 😍 Reija on koreografi ja ohjaaja, joka on tehnyt koreografioita muun muassa musikaaleihin, oopperoihin, tv-lähetyksiin sekä tunnetuille artisteille kuten esimerkiksi Antti Tuiskulle ja Cheekille. Hänellä on takanaan yli 80 tanssiteosta, näytelmää ja musikaalia, mutta miten hänen ammatillinen uransa alkoi? Millainen on Wäreen luomisprosessi? Minkälaisia haasteita hän kokee työssään? Mitä vinkkejä Wäreellä on tanssijoille, jotka tavoittelee ammattitanssijan uraa? Entä mihin suuntaan hän näkee Suomen tanssikentän kehittyvän? Ei muuta kuin jakson pariin – tätä sä et halua missata! 😍🎬🎭🎧
#podcast #podcastfinland #tanssi #dance #acast #spotify #applepodcasts #googlepodcasts #dancerslife #dancepodcast #tanssipodcast #tanssistudiopodcast #suomipodcast #podcastfi #reijawäre
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 131: Palautuminen
Tänään julkaistussa jaksossa keskustelemme palautumisesta – miksi palautuminen on tärkeää ja miksi aihe on juuri nyt meille ajankohtainen. Millaisista merkeistä tietää, ettei palautuminen ole ollut riittävää? Jaamme myös meidän parhaat vinkit palautumiseen. Ei muuta ku kahvit, teet tai muut aamujuomat kupposeen, hommat tulille ja jakso playlle!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 130: Miksi tanssin? – vieraana Muay Thai -valmentaja sekä tuore tanssin harrastaja Harri Nieminen
Tänään jatkuu kuuntelijoiden paljon toivoma ”Miksi tanssin?”- sarja ja jaksomme vieraaksi saapui tuore tanssiharrastaja, Harri Nieminen. Miten kamppailulajivalmentaja päätti aloittaa juuri tanssin harrastamisen? Minkälaisia fiiliksiä hänellä oli, kun hän ensimmäisen kerran astui tanssisaliin? Miten Harrin mielestä kamppailijat voisi hyödyntää tanssia, jotta kehittyisi paremmaksi kamppailijaksi ja toisinpäin? Mitä vinkkejä hänellä olisi aikuisille ihmisille, joilla ei ole mitään aiempaa tanssikokemusta ja jotka haluaisivat aloittaa tanssiharrastuksen? Varsinkin jos sulla on ollut haaveissa aloittaa tanssi ilman minkäänlaista tanssikokemusta, tämä jakso on enemmän kuin sulle. Jotain sun lempparijuomista kupposeen, luontoon kävelylle tai imuri sauhuamaan ja jakso playlle!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 129: Improvisaatio
Tämän päivän Tanssistudio-podcastin jaksossa keskustellaan improvisaatiosta. Improvisaatio tarkoittaa esityksen luomista esittämishetkellä, mutta mitä kaikkea muuta improvisaatio on? Voiko improvisaatiossa tehdä virheitä? Mistä sen kanssa kannattaisi lähteä liikkeelle? Ja ehkä jakson tärkeimpänä kysymyksenä; miten improvisaatiota voisi opetella? Jakso on täynnä meidän hostien omia kokemuksia aiheesta unohtamatta puhdasta faktaa aiheesta. Tiedät mistä jakso löytyy sulle kuunneltavaksi – let’s go!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 128: Tanssijan epävarmuudet & lempeys itseä kohtaan – vieraana tanssija Anniina Raittinen
Tällä kertaa keskustelemme Tanssistudio-podcastissa tanssijan epävarmuuksista ja lempeydestä itseään kohtaan. Vieraana studiossa on JVG:n ja Abreun taustatanssijanakin työskennellyt tanssija, Anniina Raittinen! Jaksossa keskustelemme siitä, miten selviytyä tanssialalla. Millaista työskentely on kaupallisella alalla? Minkälaisia vinkkejä Anniina antaisi tanssijoille lempeyden löytämiseksi? Minkälaisia ominaisuuksia tanssijan olisi hyvä kehittää, jos tavoitteena on työskennellä kaupallisella alalla? Kaffetta kupposeen, kuulokkeet korville, jakso playlle ja viikonlopun viettoon!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 127: Legendojen jalanjäljissä – Dr. L'Antoinette Stines
Tänään julkaistussa jaksossa kuljetaan Legendan jalanjäljissä ja tämän viikon legenda on tohtori L’Antoinette Stines! Stines on jamaikalainen ohjaaja, koreografi, kirjailija, näyttelijä ja tanssija. Jos sun lajeihin kuuluu dancehall, tää jakso on aivan must-kuunneltava. Tuu mukaan selvittämään mitä kaikkea tämä legenda on elämänsä aikana tehnyt!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 126: Kuntoutuminen leikkauksen jälkeen – vieraana tanssija & toimintaterapeutti Sina Toivola
Tänään julkaistussa jaksossa aiheena on fyysinen ja henkinen kuntoutuminen leikkauksen jälkeen. Emme keskustele aiheesta kaksin, vaan studioon saapui vieraaksi tanssija ja toimintaterapeutti Sina Toivola! Sinalla repesi polvesta eturistiside, joka jouduttiin lopulta leikkaamaan vuonna 2021. Kuntoutuminen on todella kokonaisvaltainen matka, jossa läsnä ovat niin fyysinen kuin henkinenkin puoli. Mitkä asiat edesauttavat onnistunutta kuntoutusta? Mikä kuntoutusmatkassa oli Sinalle haastavinta? Miten pitkä kuntoutusprosessi saattaa vaikuttaa henkisesti? Entä, millainen on hyvä fysioterapeutti, erityisesti jos asiakkaana on tanssija? Muun muassa näistä aiheista keskustelemme tämän päivän jaksossa. Tervetuloa mukaan!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 125: Legendojen jalanjäljissä – Lee Bada
Tänään julkaistussa jaksossa kuljetaan Legendan jalanjäljissä ja tämän viikon legenda on… Lee Bada! Lee Bada on korealainen tanssija, koreografi, valmentaja ja performance director. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä SM Entertainmentin kanssa ja koreografioinut monille k-pop-ryhmille koreografioita. Minkälainen tyyli Lee Badalla on koreografioida? Entä, miltä musiikkivideoilta hänet voi bongata? Lähetääs selvittämään, mitä kaikkea tämä legenda on ehtinyt jo tähän asti elämänsä aikana tekemään – gaja!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 124: Tanssi- ja teatterialan epäkohtia – vieraana liikunta-alan yrittäjä ja tanssija Iina Toivonen & näyttelijä, tanssinopettaja ja tanssija Saara Elina Kilpinen
Tällä kertaa käsittelemme tanssi- ja teatterialan epäkohtia ja studiossa on keskustelemassa kanssamme liikunta-alan yrittäjä ja tanssija Iina Toivonen sekä näyttelijä, tanssinopettaja ja tanssija Saara Elina Kilpinen! Iina kyseli ympäri Suomen varsinkin tanssiopettajien kokemuksia juuri tätä jaksoa varten. Minkälaisia asioita ja epäkohtia tuli esiin? Mitä näille epäkohdille voisi tehdä? Entä, miksi epäkohtiin on ylipäätään vaikeaa tai haastavaa puuttua? Muun muassa näistä aiheista keskustellaan tänään julkaistussa jaksossa – tervetuloa mukaan!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 123: Ilmaisu
WE ARE BACK (with bad bitch energy)! Tämän päivän jaksossa keskustelemme ilmaisusta eli tanssin ytimestä. Mitä ilmaisu on? Mikä ilmaisussa on haastavaa? Entä miten ilmaisua voi opetella? Let’s go! Ps. Oothan huomannut syksyllä alkavan Tanssivideokurssin? Lisätietoja saat meiltä, meidän Instagram-biosta sekä osoitteesta www.flama.fi. Nähdäänkö kurssilla?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 122 - K-pop, osa 3/3
Tänään Tanssistudio-podcastissa sukelletaan viimeisen kerran k-popin maailmaan. ”Sarjan” viimeisessä osassa keskustelemme siitä, miksi k-pop iskee juuri meihin? Miksi esimerkiksi Saara on hurahtanut kpopin maailmaan koko sydämellään ja sielullaan? Miten k-pop eroaa länsimaalaisesta musiikista? Entä, mitä samankaltaisuuksia niistä löytyy? Miksi tanssi on niin suuri osa k-popia? Miksi k-pop on niin suosittua? Paljon kysymyksiä ja paljon vastauksia – sitä kaikkea tarjoaa tämänkertainen jakso. Let’s go!
P.s. Käy tsekkaa @frlsscrew uus video, jonka musana on yks parhaista k-pop-biiseistä ever!!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 121: Painoneutraali valmennus – vieraana tanssija & valmentaja Maria Lagerspetz
Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan liikkumisesta, painoneutraalista valmennuksesta sekä siitä, miten voisi päästä eroon laihduttamisen takia liikkumisesta. Studioon saapuu vieraaksi tanssija ja valmentaja Maria Lagerspetz! Maria valmentaa Vastuullinen valmennus -nimisessä yrityksessä, mutta mistä siinä on kysymys? Miten valmennetaan painoneutraalisti ja miksi se on tärkeää? Miten epäterveellinen laihdutuskulttuuri on vaikuttanut tapaamme harrastaa liikuntaa? Näihin ja muihin asiaan liittyviin kysymyksiin saat vastauksia tämän päivän jaksossa. Let’s hit it!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 120: K-pop - osa 2/3
Tänään Tanssistudio-podcastissa jatketaan syventymistä k-popin maailmaan. Jaksossa keskustellaan muun muassa fanikulttuurista ja sen moninaisuudesta. Mitä kaikkea k-pop-fanikulttuuriin kuuluu? Jaksossa keskustelemme myös fanikulttuurin varjopuolista. Minkälaisista asioista k-popia on kritisoitu? Entä tiedätkö sä mikä on Light Stick? 가자 ja jakso playlle!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 119: Miksi tanssin? – vieraana Tiia Humala
YES! Tänään jatkuu kuuntelijoiden paljon toivoma ”Miksi tanssin?” -sarja, kun studioon saapuu tanssija Tiia Humala! Tiia tanssii twerk-ryhmä Bouncy Crewssa sekä twerkkiä ja comea yhdistelevässä The Honeys -ryhmässä. Tiia kertoi jaksoa valmistellessamme, että hänellä on toisessa kädessä liikkuvuutta rajoittava vamma. Miten tämä on vaikuttanut tanssimiseen ja tanssijuuteen? Mitä vinkkejä Tiialla olisi ihmisille, joilla on jokin liikkumista tarjoittava vamma ja jotka ovat miettineet tanssitunnille menemistä, mutta eivät vielä ole syystä tai toisesta uskaltaneet? Mitkä asiat inspiroivat juuri Tiia tanssijana? Tänään julkaistussa jaksossa ollaan tärkeiden asioiden äärellä, mutta miten Tapio Kansa ja Danny liittyvät tähän kokonaisuuteen? Let’s find out – vastauksia löytyy edellä mainittuihin kysymyksiin ja paljon muuhunkin tämänkertaisessa jaksossa!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 118: K-pop – osa 1/3
Tänään aloitamme kolmiosaisen sarjan, jossa tutustumme k-popin värikkääseen, visuaaliseen ja monisyiseen maailmaan. K-pop on vallannut myös Tanssistudio-podcastin Saaran sydämen täysin, mutta miksi ja mitä sanoinkuvaamatonta tapahtui vappuna? Mitä kaikkea k-pop pitää sisällään? K-popilla on pitkä historia, mutta miten se muotoutui omaksi erityiseksi genrekseen ja ilmiökseen? Sattuisko meidän kuuntelijoista löytymään jokunen Army, Atiny, Stay, Blink tai joku muu vastaava, vai mietitkö, mitä ihmeen nimityksiä nää oikein on? Let’s dive in & find out!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 117: Helsingin kansainvälinen balettikilpailu – vieraana tanssija & koreografi Minna Tervamäki
Tänään Tanssistudio-podcastin vieraana on tähtitanssija, koreografi sekä Helsingin kansainvälisen balettikilpailu -yhdistyksen puheenjohtaja, Minna Tervamäki! Minna on tulkinnut lukuisia päärooleja koko illan baleteissa, mutta miten hänestä alun perin tuli juuri balettitanssija? Entä mikä on Minnan ehdoton lemppari baletti ja miksi? Keskustelemme jaksossa Helsingin Kansainvälisestä balettikilpailusta, jossa nuoret huipputanssijat ympäri maailmaa kilpailevat sekä klassisen baletin että nykytanssin taidoissa. Minkälaisista osista kilpailu koostuu ja mitä ne pitävät sisällään? Miten tuomarit valitaan tällaiseen kilpailuun? Minkälaisia vinkkejä Minna antaisi tämän vuoden kilpailijoille? Entä miksi tällaisia kilpailuja ylipäätään järjestetään? Kaikkiin näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen tämän päiväisestä jaksosta. Kaffekupposta kätöseen, kuulokkeet korville tai stereot päälle ja jakson pariin!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 116: Metodeja koreografian luomiseen
Ai että! Tällä viikolla Tanssistudio-podcastissa keskustellaan erilaisista koreografioinnin metodeista. Miten sä luot koreografioita? Mitkä koreografilliset elementit ovat sulle tärkeitä? Tunnistatko sun oman mukavuusalueen? Entä, milloin viimeksi oot hypännyt sieltä ulkopuolelle koreografioinnin kohdalla? 👀💭 Kuullaan perjantaina, dance peeps!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 115: Cheertanssi – vieraana Suomen tanssimaajoukkueen valmentaja Saara Hynynen
Tänään julkaistussa jaksossa keskustelemme cheertanssista ja studioon saapuu vieraaksi yksi cheertanssimaajoukkueen valmentajista sekä toinen cheertanssin valmentamiseen erikoistuneen Hypeletics Oy:n perustajista, Saara Hynynen! Miten Saarasta tuli Suomen tanssimaajoukkueen valmentaja? Miten rakennetaan voitokas cheertanssikoreografia? Entä miten cheertanssimaajoukkue valmistautuu kilpailusuoritukseen ennen h-hetkeä? Onnittelut vielä koko joukkueelle tuoreesta mm-pronssista! Jakso löytyy Spotifyista ja muista tutuista audio-kanavista - lämpimästi tervetuloa mukaan!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 114: Legendojen jalanjäljissä – Sienna Lalau
Tämän viikon legenda on Sienna Lalau! Sienna Lalau on todellinen “legend in the making”. Hänen CV:stään löytyy aivan huikeita artisteja, kuten BTS, JLo, Ciara, Missy Elliott sekä Blackpink. Miten Sienna päätyi maailmantähtien koreografiksi? Mitä biisejä, musiikkivideoita ja esityksiä Sienna on koreografioinut? Mitä luultavimmin olet niistä ainakin yhden nähnyt. Tervetuloa kuuntelemaan Siennan tarina tänään julkaistusta jaksosta – let’s go!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 113: Miksi tanssin? – vieraana tanssija sekä pin up- ja burleskitaiteilija Silja Tiitta
Tänään julkaistaan Tanssistudio-podcastin uuden ”Miksi tanssin?”-sarjan toinen jakso. Kyseessä on sarja, jonka jokaisessa jaksossa tutustumme uuteen tanssin harrastajaan. Sarjan toisen jakson vieraamme on Silja Tiitta! Silja on tanssija sekä pin up- ja burleskitaitelija. Minkälainen matka Siljalla on ollut tanssisaliin? Miten hän on opetellut kehollista itseluottamusta tanssin avulla? Entä, mitä vinkkejä Silja antaisi ihmisille, jotka epävarmuuden takia jättää tekemättä asioita? Mitä näiden epävarmuuksien voittaminen on hänen kohdallaan vaatinut? Ei muuta kuin kuulokkeet korville ja jakso playlle! Kaikki jaksot löytyvät Spotifyista, Acastista sekä Googlen ja Applen podcasteista.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 112: Legendojen jalanjäljissä – Mihail Baryšnikov
Tänään jatkuu Legendojen jalanjäljissä -sarja ja tämän viikon legendanahan on… Mihail Baryšnikov! Baryšnikov on todellinen elävä baletin legenda ja yksi modernin historian suurimmista tanssijoista vieden nykybaletin aivan uudelle tasolle. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan tämän legendan jännittävä tarina itsensä toteuttamisesta ja henkilökohtaisesta kasvusta! Jakso löytyy Spotifyista ja muista tutuista audiokanavista.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 111: Poikkitaiteellisuus – vieraana tanssija, koreografi & näyttelijä Leo Ikhilor
Tänään Tanssistudio-podcastissa keskustellaan tanssista ja poikkitaiteellisuudesta. Emme keskustele aiheesta kaksin, vaan saamme studioon vieraaksemme tanssija, näyttelijä ja koreografi, Leo Ikhilorin! Leo on esiintynyt muun muassa musikaaleissa, musiikkivideoissa sekä tv-tuotannoissa ja tänä keväänä hän juontaa uutta Moves Like Summeri -tanssiohjelmaa. Mitä tarkoittaa poikkitaiteellisuus? Miten tanssia voi yhdistellä erilaisiin taiteen muotoihin? Entä, minkälaisen teoksen Leo haluaisi luoda poikkitaiteellisuutta käyttäen? Jakso on kuunneltavissa Spotifyissa ja muista tutuissa audio-kanavissa. Lämpimästi tervetuloa mukaan!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 110: Itsekriittisyys
Tämän viikon jaksossa keskustelemme itsekriittisyydestä. Jokainen käsittelee stressiä, suorittamista ja itsekriittisyyttä omalla tavallaan. Miten itsekritiikki vaikuttaa meihin? Miten voi tunnistaa liiallisen itsekritiikin? Mitä haittaa ja hyötyä itsekriittisyydestä on? Entä, miten itsekriittisyyden kanssa oppisi elämään? Ps. Tämän jakson lisäksi kannattaa kuunnella myös Tanssistudio-podcastin jakso numero 75, jossa keskustelimme @jahkaillen -podcastin hostin, Jutta Häkkisen, kanssa tanssin aloittamisesta aikuisiällä. Jaksossa sivusimme vahvasti myös itsekriittisyyttä.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 109: Pukusuunnittelu – vieraana pukusuunnittelija Erika Turunen
Tänään julkaistussa jaksossa keskustelemme pukusuunnittelusta ja studioon saapuu vieraaksi pukusuunnittelija Erika Turunen! Erika Turunen on suunnittelut pukuja nykytanssille, baletille, oopperalle ja teatterille vuodesta 1990 asti niin Suomessa kuin maailmallakin. Kansainvälisesti Turunen on saanut erityistä huomiota suunnittelutyöstään, jonka tyylissä yhdistyvät runsaat yksityiskohdat ja innovatiiviset rakenteet. Turunen on tehnyt yhteistyötä Tero Saarinen Companyn kanssa vuodesta 2000. Hän on suunnitellut pukuja useisiin TSC:n teoksiin, joita ovat muun muassa HUNT (2002), Borrowed Light (2004) ja Kullervo (2015). Mistä asioista pukusuunnittelijan arki koostuu? Miltä näyttää tyypillinen työpäivä? Mitä tanssiteosten pukujen suunnittelussa tulee ottaa huomioon? Entä, mitä tanssi merkitsee pukusuunnittelijalle? Näihin muihin kysymyksiin vastausta tämän päivän jaksossa, tervetuloa mukaan!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 108: Cheer: Teksasin ihme 2
Tämän päivän jaksossa keskustellaan Netflixin Cheer: Teksasin ihme -dokumenttisarjan toisesta tuotantokaudesta. Julkaisimme pari vuotta (!!!) sitten jakson, jossa keskustelimme silloin ilmestyneestä ja isoksi ilmiöksi nousseesta sarjan ensimmäisestä tuotantokaudesta, jossa seurattiin Navarro Cheer -joukkueen matkaa Daytona Beachilla järjestettäviin yliopistojen välisiin cheerleadingin ja tanssin mestaruuskilpailuihin. Minkälaisia fiiliksiä sarjan toinen tuotantokausi meissä herätti? Mitä sarjasta jäi päällimmäisenä mieleen? Tähän väliin täytyy heittää tietenkin huuuuuge SPOILER ALERT! Jos et ole vielä kyseistä tuotantokautta katsonut niin katso se ennen tämän jakson kuuntelemista. Me spoilataan nimittäin ihan kaikki mahdollinen. Tiukkaa analyysia tiedossa, joten ei muuta kuin jakson pariin ja cheerleadingin maailmaan!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 107: HUNT – vieraana tanssija Atte Kilpinen
Tänään julkaistavassa jaksossa studiossa vieraanamme on… tanssija Atte Kilpinen! Atte Kilpinen on tanssinut muun muassa Suomen Kansallisbaletissa, Hampurin Valtionbaletissa sekä vieraillut muun muassa Susanna Leinonen Companyssa, Jojo Oulun Tanssin Keskuksessa, Pori Dance Companyssa, sekä Turun Kaupunginteatterissa. Tänä keväänä hänet nähdään Tero Saarisen HUNT-teoksen solistina. Merkkiteos HUNT syntyi Venetsian biennaalin tilausteoksena vuonna 2002. Saarinen esitti sooloaan yli kymmenen vuoden ajan kaikkiaan yli 80 kaupungissa ja 32 maassa vuoteen 2013 asti. Kriitikoiden ja katsojien ylistämää HUNTia pidetään yhtenä Igor Stravinskyn Kevätuhrin merkittävimmistä nykytulkinnoista. Miltä Atte Kilpisestä tuntuu hypätä Tero Saarisen ikoniseen hameeseen? Millainen prosessi teoksen työstäminen on ollut? Entä, mitä vinkkejä Suomen tanssitaiteeseen pysyvän jäljen itsestään jättänyt Atte antaisi ammattitanssijan urasta haaveileville tanssijoille? Jakso löytyy Spotifyista ja muista tutuista audio-kanavista - tervetuloa mukaan!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 106 – Opettajan vaikutusvalta & sen seuraukset
Tämän päivän jaksossa keskustellaan opettajan vaikutusvallasta ja sen seurauksista. Meillä jokaisella on varmasti muistoja laidasta laitaan matkan varrelle osuneista opettajista. Joiltakin saattaa löytyä kultaisia muistoja, joiltakin ehkä jopa ikäviä ja kipeitäkin muistoja, monilta varmasti molempia. Minkälaisia kokemuksia meiltä löytyy opettajan vaikutusvallasta ja sen seurauksista? Jaksoa varten pyydettiin myös teiltä, meidän rakkailta kuuntelijoilta, kokemuksia ja stooreja aiheeseen liittyen. Näistä suuri kiitos teille oman tarinansa jakaneille! Jakso löytyy Spotifyista ja muista tutuista audio-kanavista eli ei muuta kuin jakson pariin!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 105: Cheerleading & valmentaminen – vieraana cheerleadingin naisten maajoukkueen valmentaja Tytti Tamminen
Tänään julkaistussa jaksossa me puhutaan cheerleadingistä ja valmentamisesta! Studiossa meillä on vieraana cheerleadingin naisten maajoukkueen valmentaja, Tytti Tamminen! Tytti oli mukana naisten maajoukkueessa vuonna 2018 voittamassa Suomelle ensimmäistä MM-kultaa ja nyt hän on yksi joukkueen valmentajista, wow! Miten Tytistä alunperin tuli cheerleader? Mitä asioita joukkueen ja urheilijoiden valitsemisessa tulee ottaa huomioon ja miten kootaan huippujoukkue? Minkälaisia erilaisia valmentajarooleja maajoukkueen valmentajista löytyy? Minkä yhden vinkin Tytti antaisi kaikille cheer-urheilijoille? Entä miten muumit liittyy cheerleadingin maajoukkueeseen? Jakso löytyy Spotifyista ja muista tutuista audiokanavista - tervetuloa messiin! Onnittelut vielä täälläkin kolmannesta peräkkäisestä maailmanmestaruudesta koko cheerleadingin naisten maajoukkueelle - aivan mieletöntä!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 104: Legendojen jalanjäljissä – Parris Goebel
Tämän viikon jaksossa kuljemme taas Legendojen jalanjäljissä! Legendana tänään on Effiinan yksi suurimmista esikuvista, kukas muukaan kuin… Parris Goebel! Parris Goebel on tehnyt töitä monien artistien kanssa, joihin kuuluu muun muassa keskiviikon postauksessa mainitut Justin Bieber, Ciara ja Jennifer Lopez. Tuu mukaan kuuntelemaan tän niin mielenkiintoisen legendan tarinaa - mitä kaikkea hänen elämänsä on tähän asti pitänyt sisällään! Let’s go!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 103: Musiikkiteatteri – vieraana Nea-Maria Alanko
Tämän päivän jaksossa keskustelemme musiikkiteatterista ja jakson vieraamme on… Nea-Maria Alanko! Nea-Maria on laulaja, muusikko sekä musiikkiteatteriartisti, ja hän on esiintynyt monissa musikaaleissa ja oopperoissa, kuten Mamma Mia!, Grease, Midsummer Night’s Dream ja Mary Poppins. Mitä kaikkea musiikkiteatteriin liittyy ja kuuluu? Mikä musikaaleissa on parasta? Minkälainen merkitys tanssilla on musiikkiteatterissa? Entä, miten voi erottautua edukseen koe-esiintymisissä? Näihin ja moniin muihin musiikkiteatteriin liittyviin kysymyksiin saat vastauksen tämän päivän jaksossa. Kahvikupposta tai imuria kätöseen ja jaksoa playlle!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 102: Legendojen jalanjäljissä – Carmen Amaya
Tämän päivän jaksossa kuljetaan Legendojen jalanjäljissä. Jakson legenda on… Carmen Amaya! Miksi juuri Carmen Amaya valikoitui tämän viikon legendaksi? Carmenia on kutsuttu kaikkien aikojen parhaimmaksi flamencotanssijaksi. Hän osoitti tanssitavallaan sen, että flamenco oli hänelle tunnetta, sielua ja intohimoa, jonka tanssijuus tuli kyteneestä vihasta ja väkivallasta. Hän oli ensimmäinen naispuolinen flamencotanssija, joka hallitsi aiemmin vain miehille mielletyn jalkatyön. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan tämän huikean legendan tarinaa! Kaikki jaksot löytyvät Spotifyista, Acastista sekä Googlen ja Applen podcasteista.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 101: Miksi tanssin? – vieraana FRLSS CREW:n tanssija Isabella Wall
Tänään alkaa Tanssistudio-podcastissa uusi sarja nimeltään… rumpujen pärinää… ”Miksi tanssin?” 🤩🙌🗯️ Kyseessä on sarja, jonka jokaisessa jaksossa tutustumme uuteen tanssin harrastajaan. Sarjan ensimmäisen jakson vieraamme on Isabella Wall! Isabella on FRLSS CREW’n hiphoppari, bad bitch ja mega k-pop-fani (pitänyt muun muassa Saaralle 142-sivuisen BTS-esitelmän). 🤪💜 Miksi Isabella tanssii? Mikä tanssissa on hänen mielestään parasta? Entä, mitä sä itse vastaisit näihin jakson kysymyksiin? Ei muuta kuin kuulokkeet korville ja jakso playlle! Kaikki jaksot löytyvät Spotifyista, Acastista ja Googlen ja Applen podcasteista. 🎧🗯️ Ps. Miten omenapuut ja neulominen liittyy sitten yhtään mihinkään? 👀💜🎙️
Haluatko itse mukaan “Miksi tanssin?” -sarjaan tai tunnetko jonkun tanssin harrastajan, joka voisi haluta jakaa oman tanssitarinansa? Laita meille viestiä joko täällä Instagramissa tai sähköpostitse [email protected] 🙌
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 100: Q&A-spesiaali
Viime perjantaina julkaistiin Tanssistudio-podcastin SADAS JAKSO! LIKE WHAT!? Jakso toteutettiin Instagram-livenä ja lähetetiin suorana meidän studiolta. Livessä muun muassa vastailtiin teidän lähettämiin kysymyksiin ja liven aikana oli mahdollista laittaa kysymyksiä meille päin. Jakso on kuunneltavissa Spotifyissa, Acastissa sekä Applen ja Googlen podcasteissa sekä katsottavissa Tanssistudio-podcastin IGTV:stä. Myös tatuointien kohtalo selvisi suorassa lähetyksessä.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 99: Baletti – vieraana balettitanssija Charlotte Schauman-Mäki
Tämän päivän jakson vieraamme on Suomen Kansallisbaletin tanssija… Charlotte Schauman-Mäki! Miten Charlotesta tuli balettitanssija? Mikä baletissa vei mennessään? Mitä erilaisia tyylisuuntauksia baletilla on? Millaista on tanssia Suomen Kansallisbaletissa? Entä, mikä on Charlotten ehdoton lemppari baletti ja miksi? Tuu mukaan selvittämään mikä juuri baletissa ja sen tähtipölyssä on parasta - ei muuta kuin jakso playlle ja kuulokkeet korville!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 98: Musiikkivideot
Tänään julkaistussa jaksossa keskustelemme parhaimmista, mieleenpainuvimmista ja upeimmista musiikkivideoista, joissa tanssi on pääosassa tai vähintäänkin suuressa osassa. Mitkä ovat meidän lemppari musiikkivideot? Miksi juuri ne iskivät meihin? Mitä musiikkivideoiden katseluun tulee, kumpi meistä on katsonut vahingossa pornoa? Entä kuinka monesti vesielementti mainitaan tässä jaksossa? Onhan sulla jo kuulokkeet valmiina?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 97: Reggaeton – vieraana tanssija ja tanssinopettaja Angelina Wivolin
Tätä päivää ainakin me Tanssistudio-podcastin mimmit ollaan odotettu – nimittäin reggaeton-jaksoa! Reggaetonista meidän kanssa keskustelemaan studioon saapuu pitkän linjan tanssija, tanssinopettaja ja koreografi… Angelina Wivolin! Mistä reggaeton on lähtöisin? Miten reggaeton-musiikki määritellään? Mitä ovat tresillo- ja dembow-rytmit? Mistä liikkeellisesti tunnistaa reggaetonin? Entä, mitkä ovat reggaetonin OG-liikkeet? 👀💭 Paljon kysymyksiä, joihin saat vastauksen tänään julkaistusta jaksosta. Are you ready for el especctaculo? Vamos, mi gente! Jakso on samalla tämän vuoden viimeinen Tanssistudio-podcastin jakso. Kiitos kaikille kuuntelijoille kuluneesta vuodesta. Palaamme mikrofonin ääreen jälleen tammikuussa!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 96: Let's get to know...Saara
PAYBACK’S A B**, right? Pari viikkoa sitten Saara yllätti Effiinan yllärihaastisjaksolla ja tänään selviää mitä Effiina keksi Saaran pään menoksi ja pyöritykseksi. Minkälaisena tanssijana Saara kuvailisi itseään? Mikä on ollut haastavin produktio tai esitys, jossa hän ollut mukana? Minkä lajin tunneille Saara EI todellakaan ole menossa, ainakaan hetkeen? Mitä lajia hän haluaisi päästä kokeilemaan seuraavaksi? Entä mitä tekemistä tampoonin narulla on tanssin kanssa? Ei muuta kuin jakson pariin, lovelies! Ps. Mitä sä vastaisit Saaralle esitettyihin kysymyksiin? Vastauksia tulemaan!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 95: Locking – vieraana tanssija ja tanssinopettaja Akim Bakhtaoui
Tänään julkaistussa jaksossa selvitetään mistä lockingissa on kyse yhdessä vieraamme… Akim Bakhtaouin kanssa! Mistä locking on lähtöisin ja missä laji on saanut alkunsa? Liittyykö lockingiin jotain kulttuurisia elementtejä? Minkälaisena tanssina Akim kuvailisi lockingia? Entä, mitkä ovat lockingin tärkeimpiä tanssillisia elementtejä? Tämän jakson jälkeen oot taas himpun verran fiksumpi. Ei muuta kuin jakso playlle ja lockingin maailmaan!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 94: Let's get to know...Effiina
Mitä ihmettä tänään julkaistavassa jaksossa tapahtuu?? All right, so… Hommahan meni niin, ettei Effiinalla ollut mitään tietoa mistään ennen nauhotuksia, koska kyllähän sitä täytyy välillä vähän yllättää, right? Tämän päivän jakson teemana siis on: Let’s get to know… EFFIINA! Mitä Effiina haluaisi oppia juuri nyt? Miten hän kuvailisi itseään tanssijana tai tanssinopettajana? Tottakai sitä piti heittää myös meidän vakiokysymys: mitä tanssi merkitsee just Effille? Saaralla oli ehkä myös oma lehmä ojassa muutaman kysymyksen kohdalla, mutta mitkä nää kysymykset on? Let’s find out! Kuulokkeet korville ja jakso playlle - tästä jaksosta ei muuten naurua ja hienoista sekoilua puutu, you’ve been warned!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 93: Tanssialan epäkohtia – vieraana tanssija ja tanssinopettaja Manu Uimi
Tänään julkaistussa jaksossa keskustelemme tanssikoulumaailman epäkohdista ja studioon vieraaksemme saapuu upea, ihana tanssija ja tanssinopetta Manu Uimi! Millaisiin epäkohtiin Manu on uransa aikana törmännyt? Miten nämä epäkohdat ovat vaikuttaneet työilmapiiriin ja itse työhön? Mitä niille voisi tehdä? Entä miksi epäkohtiin on ylipäätään vaikea tai haastavaa puuttua? Muun muassa näistä aiheista keskustellaan tämän päivän melkein kahden tunnin jaksossa. Tervetuloa messiin, lovelies!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 92: Legendojen jalanjäljissä – Fatima Robinson
Tämän päivän Legendojen jalanjäljissä osan 8 legenda on… Fatima Robinson! Fatima Robinsonin ansioluettelosta löytyy erittäin kovia nimiä, mukaan lukien Michael Jackson, Aaliyah, Mary J. Blige, The Black Eyed Peas, Sia, Fergie sekä Meghan Trainor. Lähdetääs selvittämään, mitä kaikkea Robinson on ehtinyt tähän asti elämässään tekemään muun muassa edellä mainituille artisteille – lista ei nimittäin ole mikään lyhyt. Let's go! Ps. Jaksossa Saara antaa Effiinalle maailman huonoimman lisänimen, mutta arvaatko minkä?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 91: Tanssin opiskelu taidelukiossa – vieraana tanssijat ja opiskelijat Alma Äijö & Klaara Henttonen
Tämän päivän jaksossa keskustellaan tanssin opiskelusta taidelukiossa. Studiossa emme olleet tietenkään yksin vaan vieraiksemme saapuivat taidelukiossa tanssia opiskelevat upeat tanssijat Alma Äijö ja Klaara Henttonen! Millaista tanssin opiskelu on taidelukiossa? Minkälainen hakuprosessi oli? Mitä kaikkea tanssin opiskeluun taidelukiossa kuuluu esimerkiksi kurssien osalta? Entä mitä vinkkejä vieraamme Alma ja Klaara antaisivat tuleville hakijoille? Jos oot siis miettinyt hakemista taidelukioon tanssilinjalle tai haluat muistella minkälaista se oli, tää jakso on varsinkin sulle!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 90: Halloween-spesiaali
Rakkaat dance peepsit, se olis kuulkaas Tanssistudio-podcastin YHDEKSÄSKYMMENES JAKSO! Viime vuonna pakattiin kimpsut ja kampsut ja lähdettiin telttaretkelle Halloweenin kunniaksi. Samoissa meiningeissä mennään, sillä tällä kertaa jakson teemana ovat yliluonnolliset tapahtumat - uskokoot niihin ken uskaltaa! Luvassa hyytäviä ja selkäpiitä karmivia tarinoita eri puolilta maailmaa. Mitä mieltä sä olet - voiko tarinoissa olla jotakin perää vai laukkaako ihmisten mielikuvitus vain villinä kuin mustangi tasangolla? 👀💭 Kaikki jaksot löydät tuttuun tapaan Spotifyista ja muista audiokanavista, mutta kuten joka kymmenes jakso aina ennenkin, tämän jakson löydät myös YouTubesta videon muodossa. Onhan Halloween-asut jo valmiina?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 89: Legendojen jalanjäljissä – Doris Laine
Ensimmäistä kertaa kuljemme suomalaisen legendan jalanjäljissä, kun Legendojen jalanjäljissä jatkuu osalla 7. 👣 Keskiviikkoisen arvoituksen vastaus ja tämän päivän jakson legenda on… balettilegenda Doris Laine! 👑✨ Doris Lainetta on kuvailtu virtuoosimaisena tanssijana: hän oli nopea, huimapäinen, loistava pirueteissa ja hänellä oli taiturillinen tekniikka ja elävä ilmaisu, jotka hän yhdisti upealla tavalla. Doris työskenteli tanssin hyväksi koko elämänsä ja jätti pysyvän jäljen varsinkin suomalaiseen tanssitaiteeseen. Ei muuta kuin jakson pariin ja selvittämään mitä kaikkea Doris ehti elämänsä aikana tehdä - let’s go! 😌🎧💖
Lähteet:
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005934824.html
https://oopperabaletti.fi/kulisseissa/elama-tanssille/
https://areena.yle.fi/1-2971654
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 88: Sabar-tanssi – vieraana tanssija & tanssinopettaja Henna Räty
Tämän päivän jaksossa selvitetään mistä sabar-tanssissa on kyse ja studiossa vieraana on tanssija ja tanssinopettaja Henna Räty! Millaista tanssia sabar on ja mistä se on lähtöisin? Miten uuden polven sabar-tanssi eroaa vanhemman polven tanssista? Entä mitä juuri sun kannattaisi tietää kyseisestä lajista? Kaikki jaksot löytyvät tuttuun tapaan niin Spotifyista ja Acastista kuin Googlen ja Applen podcasteista. Kyl sä tiedät - ei muuta kuin jakson pariin!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 87: Oppiminen & kehittyminen
Tänään Tanssistudio-podcastissa pohditaan kehittymistä ja oppimista tanssin kontekstissa. Minkälaisia erilaisia tapoja oppia on olemassa? Minkälainen suhde meillä on kehittymiseen ja oppimiseen? Uusin lanseeraamamme jakson osio, "tieteissettiä", löytyy myös tästä jaksosta sekä meidän vinkit kehittymiseen ja oppimiseen. Miten voisi oppia esimerkiksi koreografian nopeammin vai onko kyse vain toistoista? Mitä tekemistä itsensä tuntemisella on kehittymisen ja oppimisen kanssa? You ready? Jakso löytyy tutuista paikoista.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 86: Lokerointi – vieraana tanssija, somevaikuttaja & malli Alicia Bärlund
Tänään podissa keskustellaan lokeroinnista ja Tanssistudio-podcastin mimmit eivät suinkaan ole yksin studiossa vaan vieraaksi saapui ihana, upea tanssija Alicia Bärlund! Yhteiskunta haluaa asiat järjestykseen ja mikä sen tehokkaampi tapa kuin lokeroida ihmiset. Elämässä ihminen usein pakotetaan tiettyyn lokeroon, jotta muiden olisi helpompi ymmärtää itse ihmistä. Lokerointi palvelee siis enemmän lokeroijaa kuin lokeroinnin kohdetta. Yritämme järjestellä mielessämme ympäröivää todellisuutta tekemällä oletuksia, joilla on usein vähän, jos ollenkaan, todellisuuspohjaa. Miksi me lokeroidaan helposti muita ihmisiä? Miksi itsensä määrittely on niin vaikeaa? Entä miten lokerointi vaikuttaa ja näkyy tanssialalla? Tervetuloa mukaan!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 85: Esiintymisvinkkejä
Tänään on se päivä, kun Tanssistudio-podcastin jakso on täynnä esiintymisvinkkejä! Keskustelemme siitä mitä esitystä ennen, sen aikana ja jälkeen voisi tehdä, jotta esityksestä saisi mahdollisimman paljon irti. Lisäksi vastaamme kysymyksiin mitkä vinkit ja ohjeet ovat auttaneet meitä antamaan esityksessä parhaamme, miten me olemme käsitelleet esiintymisjännitystä ja miten me olemme harjoitelleet esiintymistä. Tän jakson kuuntelemisen jälkeen sä tahdot stagelle. Let’s go, dance peeps!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 84: Uupuminen
Tänään Tanssistudio-podcastissa keskustellaan erittäin tärkeästä aiheesta, nimittäin burnoutista. Burnoutissa psyykkiset voimavarat vähenevät vähitellen. Tämä ilmenee usein kolmen oireen kautta, jotka ovat uupumusasteinen väsymys, kyynistyneisyys ja alentunut ammatillinen itsetunto - tanssin kohdalla tietenkin alentunut tanssillinen itsetunto. Miksi burnoutista pitää puhua myös tanssin kohdalla? Miksi uupumisen oireet ovat tärkeitä tunnistaa? Miten uupumista voisi ennnaltaehkäistä? Entä, miltä burnout tuntuu? Ei muuta kuin tärkeän aiheen pariin - and press play!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 83: Miten voit toimia tanssijana aktiivisen antirasistisesti, osa 2 – vieraana tanssija ja tanssinopettaja Meri Niemi
Tämän päivän jaksossa jatkamme keskustelua antirasismista ja pyrimme tarjoamaan samaistumispintaa mustasta kulttuurista hyötyville valkoisille suomalaisille rasismin ja kulttuuristen asioiden käsittelyyn. Kanssamme keskustelemassa aiheesta on tanssija ja tanssinopettaja Meri Niemi! Miksi omien etuoikeuksien ymmärtäminen arjessa ja omassa elämässä on tärkeää? Miten voi toimia hyvänä liittolaisena niin tanssijana kuin tanssinopettajana? Entä, miksi vakavat kysymykset rasismista pitää kytkeä tanssiin? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastaukset tämän päivän jaksosta. Ei muuta kuin jakso playlle, kuulokkeet korville ja tärkeän aiheen pariin.
Tässä jaksossa mainitut seuraamisvinkit aiheen tiimoilta:
@freedomovement.co
@amnesty
@amnestyfinland
@unwomen
@unwomensuomi
@vihreat
@turunvihreat
@vihreatnuoret
@snkssdguombi
@sophiawekesa
@fatimointi
@mixedfinns
@fatimdiarra
@asvage
@johannaenough
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 82: Musiikintulkinta
Tämän päivän jaksossa keskustelemme musiikintulkinnasta. Muistatko vielä minkälaisia ajatuksia keskiviikkoiset kysymykset herättivät? Mitä on musiikintulkinta? Miksi musiikintulkinta on tärkeää? Jaksossa annetaan vinkkejä siihen, miten musiikkia voi tulkita ja miten voit käyttää musiikin erilaisia elementtejä tanssissa. Selvitimme myös vastauksen siihen, miksi tanssissa lasketaan nimenomaan juuri kahdeksaan. Let’s go, dance peeps!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 81: Tanssi ja pyhyys – vieraana ihmisoikeus- ja yhdenvertaisuustyön asiantuntija, tanssija, tanssinopettaja sekä elämän ihmettelijä Julia Silverio
Tämänkertaisen jakson vieraana on ihmisoikeus- ja yhdenvertaisuustyön asiantuntija, tanssija, tanssinopettaja sekä elämän ihmettelijä Julia Silverio. Jaksossa sukelletaan uuden aiheen pariin ja keskustelemme pyhyydestä tanssin kontekstissa. Miten tanssi ja pyhyys liittyvät toisiinsa? Mitä tarkoittaa tutustuminen keholliseen pyhään? Entä, mikä tekee tanssista niin spirituaalista? Ei muuta kuin kuulokkeita korville ja jakso playlle - erittäin mielenkiintoinen ja erilainen jakso luvassa!
Jaksossa keskustellaan lyhyesti muun muassa Santeriasta. Jos haluat lukea aiheesta lisää, Miguel W. Ramos & Ilari Obá, PhD ovat kirjoittaneet aiheesta hyviä kirjoja englanniksi sekä espanjaksi.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 80: Kuka olen?
Se olis kuulkaas… KAHDEKSASKYMMENES JAKSO, pow! Tämän päivän jaksossa pelaamme ”Kuka olen?”-peliä, jossa jompikumpi meistä loistaa nopeudellaan arvaustensa suhteen ja toinen tallustaa perässä, hitaasti kuin laiskiainen maan kamaralla. Mutta kumpi on kumpi? Jakson löydät tuttuun tapaan Spotifyista, Acastista sekä Applen ja Googlen podcasteista, mutta kuten joka tasakymppijakson löydät myös YouTubesta, koska tämän sä haluat ehdottomasti nähdä! Let’s go, dancers!
Huomasimme pelatessamme, miten herkästi määrittelemme ihmiset sukupuolen perusteella. Jokainen meistä kokee sukupuolensa omalla tavallaan ja oikeus omaan sukupuoli-identiteettiin ja sukupuolen ilmaisuun haluamallaan tavalla kuuluu ihan jokaiselle. Tietous sukupuolen moninaisuudesta kasvaa ja aihetta koskeva terminologia laajenee jatkuvasti. Tämän takia ei ole ihme, jos suunnistaminen muuttuvassa termiviidakossa tuntuu haastavalta. Tämän koimme konkreettisesti jaksoa kuvatessamme ja jaksossa puhummekin nimenomaan oletetuista sukupuolista.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 79: Intohimosta ammatti – vieraana tanssija & tanssinopettaja Meri Niemi
Tällä kertaa studioon saapuu vieraaksi tanssija ja tanssinopettaja Meri Niemi! Tämän päivän jaksossa keskustelemme siitä, mitä tapahtuu, kun harrastuksesta tulee ammatti ja intohimosta sekä luovuudesta elinkeino. Meri onnistui luomaan omasta rakkaasta harrastuksesta itselleen tulonlähteen, mutta miten hän sen teki? Millaisiin haasteisiin hän on törmännyt? Entä, mitä vinkkejä hän antaisi ihmiselle, joka haluaisi muuttaa harrastuksesta ammatin itselleen, mutta ei vielä ole uskaltanut? Mistä kannattaisi lähteä liikkeelle? Ei muuta kuin jakson pariin ja vinkit haltuun - vamonos!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 78: Legendojen jalanjäljissä – Mata Hari
Mitä yhteistä on ensimmäisellä maailmansodalla, tämän vuoden euroviisuilla sekä itämaisella tanssilla? Vastaus: MA MA MA MATA HARI! Mata Hari oli alankomaalainen tanssija, joka teloitettiin vakoojana vuonna 1917. Mitä kaikkea Mata Harin elämässä tapahtuikaan? Entä, minkälaisen perinnön Mata Hari on jättänyt meille, kun hänestä kerran laulujakin lauletaan? Ei muuta kuin jakson pariin ja selvittämään tämän legendan mielenkiintoista elämäntarinaa!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 77: Fyysinen teatteri – vieraana tanssija ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Anni Vuorela
Tämän päivän jaksossa keskustellaan fyysisestä teatterista. Vieraaksi studioon saapuu tanssija, fysioterapeutti sekä fyysiseen teatteriin erikoistunut teatteri-ilmaisun ohjaaja Anni Vuorela! Mistä fyysinen teatteri on lähtöisin? Mitkä ovat sen tunnusmerkkejä? Entä, mikä on fyysisen teatterin ydin? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaukset saat tämän päivän mielenkiintoisesta jaksosta. Kuulokkeet korville ja jakso playlle - let's go!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 76: Legendojen jalanjäljissä – Katherine Dunham
Tämän päivän jaksossa olemme Legendojen jalanjäljillä ja pääosassa jaksossa on… Katherine Dunham! Dunham oli mustan feminismin ja afrikkalaisen diasporan tärkeä puolustaja. Titteleidensä (antropologi, etnologi, kirjailija, tutkija, aktivisti, humanisti ja tanssija) lisäksi hän oli tietenkin paljon muutakin - häntä on kutsuttu ”mustan tanssin matriarkaksi ja kuningattareksi”, mutta miksi? Tämä ja moni muu asia selviää tämän päivän jaksossa. Ei muuta kuin jakson pariin kuuntelemaan tämän legendan elämäntarina - tiivitetyssä muodossa, tietenkin!
Jaksossa käytetyt lähteet:
https://danceartjournal.com/2020/03/07/the-history-of-dance-is-feminist-the-greatest-female-choreographers-who-changed-the-world-of-modern-dance/
http://kdcah.org/katherine-dunham-biography/
https://www.gcu.edu/blog/performing-arts-digital-arts/who-katherine-dunham
https://www.stylist.co.uk/visible-women/katherine-dunham-technique-dance-choreography-influences-facts-accomplishments-anthropologist/203207
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 75: Tanssin aloittaminen aikuisiällä – vieraana tanssija Jutta Häkkinen
Oh yeah! Tämän päivän jaksossa vastataan moniin kysymyksiinne liittyen tanssiharrastuksen aloittamiseen aikuisiällä. Studioon saapuu tanssija ja Fearless Networkin Jahkaillen-podcastin host… Jutta Häkkinen! Jaksossa keskustellaan muun muassa siitä, mikä sinne tanssitunnille lähtemisessä voi olla haastavinta? Mitä vinkkejä vieraallamme olisi teille, jotka olette miettineet tanssitunnille menemistä, mutta ette vielä ole uskaltaneet? Mistä kannattaisi lähteä liikkeelle? Tuu messiin sukeltamaan tämän aiheen pariin - varsinkin jos et ole vielä tunneille uskaltautunut. Ei muuta kuin jakso playlle, lovelies! Ps. Käy tsekkaa Jutan @jahkaillen -podcast, löytyy kaikista yleisimmistä podcast-alustoista.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 74: Tanssijan identiteetti
Tällä kertaa jakson aiheena on tanssijan identiteetti. Mitä tarkoittaa identiteetti? Keitä me olemme tanssijoina? Entä, mitä kaikkea identiteettiin liittyykään? Ei muuta kuin jakson pariin! Ps. Jaksossa mainittu lukuvinkki: Näkymättömät naiset - laitapa lukien tai kuunnellen!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 73: Siviilipalveluksen suorittaminen tanssialalla – vieraana tanssija Oskari Kymäläinen
Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan siviilipalveluksen suorittamisesta tanssialalla. Studioon saapuu paraikaa siviilipalvelusta Tero Saarinen Companyssa suorittava tanssija…...Oskari Kymäläinen! Miten Oskari päätyi suorittamaan siviilipalvelusta tanssialalle? Mistä hänen työpäivänsä koostuvat ja mitä kaikkea hänen työnkuvaansa kuuluu? Entä, mitä vinkkejä Oskari antaisi ihmiselle, joka haluaisi päästä suorittamaan siviilipalveluksensa tanssialalle? Kuulokkeet korville, kaffetta sivupöydälle ja paina play. Jakso löytyy tuttuun tapaan Spotifysta, Acastista sekä Applen ja Googlen podcasteista.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 72: Tanssiin liittyvät stereotypiat
Täällä ollaan jo moukarit (aka mikrofonit) valmiina! Nimittäin, tämän päivän jaksossa pohditaan tanssiin ja tanssijoihin liittyviä stereotypioita. Rakkaan Wikipediamme mukaan stereotyyppi on ”yleistys jostain ilmiöiden, olentojen tai asioiden ryhmästä”, eli karkeasti sanottuna se on kaavoittuma tai kangistuma. Tutkijoiden mukaan yleistäminen on meille ihmisille luontaista ja joskus jopa välttämätöntä, mutta muistetaanhan olla avoimin mielin ja sydämin? Hammers ready, set, go!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 70: Tanssikysymyksiä
Se olis kuulkaas SEITSEMÄNKYMMENENNEN (sanahirviö 👻) JAKSON vuoro! Tämän päivän jaksossa teemana on peli, jolla ei ole (ainakaan vielä!) nimeä. Jaksossa selvitetään, kuinka hyvin me Tanssistudio-podcastin mimmit olemme toisiamme kuunnelleet. Jakson löydät tuttuun tapaan Spotifyista, Acastista sekä Applen ja Googlen podcasteista, mutta niin kuin joka tasakymppijakson kohdalla, onhan sulla jo YouTube auki? Mihin omaan kysymykseen Saara vastasi väärin, mutta Effiina oikein? Entä, mitä tekemistä liitutaululla on tämän jakson kanssa? Ja mikä on Sandström? Laita meille viestiä ja kerro kuinka moneen sä vastasit oikein!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 69: Sosiaalinen media tanssijan työkaluna - vieraana tanssija & tanssinopettaja Leevi Lehtonen
Tällä kertaa Tanssistudio-podcastiin saapuu vieraaksi tanssija ja tanssinopettaja Leevi Lehtonen! Leevillä on TikTokissa reilu 83 tuhatta seuraajaa, YouTubessa melkein 39 tuhatta tilaajaa sekä Instagramissa about 27 tuhatta seuraajaa, mutta miltä tällaiset seuraaja- ja tilaajaluvut tuntuvat hänestä? Mitä vinkkejä Leevi antaisi aloitteleville tubettajille tai TikTokkaajille? Miten TikTok-tanssit eroavat normitansseista? Kuinka paljon aikaa TikTok-videoiden tekemiseen menee? Minkälaisia neuvoja Leevi antaisi kaltaiselleen nuorelle itsekritiikin ja nettikiusaamisen kohdalla? Let’s go!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 68: Mitä tanssi on opettanut meille?
Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan siitä, mitä kaikkea tanssi on meille opettanut. Kumpikin meistä Tanssistudion mimmeistä on tanssinut enemmän tai vähemmän koko elämänsä ajan ja tanssin ohella on tullut opittua paljon muutakin kuin vain tanssitaitoja ja koreografioita! Mitäköhän asioita ne mahtaa olla? 👀 Let’s see löytyykö meidän listoilta samoja juttuja - kuulokkeet korville ja jakso playlle!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 67: Burlesque – vieraana burleskitaiteilija Cloud BeDevil'
Tämän viikon jaksossa upea vieraamme on… burleskitaitelija Cloud BeDevil’! Cloud BeDevil’ on kansainvälisesti menestynyt ja Suomen yksi tunnetuimmista burleskitaiteilijoista. Hänet löytää niin Instagramista, OnlyFansista kuin Syntisten pöydästäkin. Mitä kaikkea burleski voi olla ja tarkoittaa? Mistä burleski on lähtöisin? Miten Cloud BeDevil’istä tuli burleskitaitelija? Mitä kaikkea burleskitaitelijuus pitää sisällään? Miten burleskin tekeminen aloitetaan? Entä, mitä vinkkejä vieraamme antaisi aloitteleville burleskitaiteilijoille? Allons-y!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 66: Tanssijan henkilöbrändäys
Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan tanssijan henkilöbrändäyksestä. Henkilöbrändäyksen merkitys on korostunut erityisesti työnhaussa, mutta mistä siinä on oikeasti kyse ja mikä henkilöbrändäyksen todellinen tarkoitus on? Entä miksi ja milloin tanssijan kannattaa “brändätä” itsensä ja mitä hyötyä siitä ylipäätään on? You ready? Let’s go!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 65: Miten voitetaan maailmanmestaruus – vieraana koreografi, valmentaja sekä Dancefina Academyn perustaja Josephina Chelelgo
Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa on vieraana koreografi ja valmentaja Josephina Chelelgo! Hän omistaa Tampereella sijaitsevan Dancefina Academyn, jonka ryhmät ovat voittaneet yhteensä viisi MM-kultaa. Mitä mestaruuden voittamiseen vaaditaan? Miten voittavat ryhmät treenaa? Mitkä ovat Josephinan opetus- ja valmennustyylin kulmakivet? Josephina on tehnyt koreografioita todella kantaaottavista aiheista, kuten USA:n presidentinvaaleista, ilmastonmuutoksesta ja jopa muistisairaudesta, mutta myös saduista ja rakkaudesta. Mikä häntä inspiroi koreografina ja mistä elementeistä juuri hänen koreografiansa tunnistaa? Entä, mitä vinkkejä Josephina antaisi kaikille voitonjanoisille ja kilpaileville tanssijoille? Kuulokkeita korville ja jotain sun lempparijuotavaa kätöseen - oli se sitten kahvia, teetä tai vaikkapa limonadia! Nyt lähdetään yhdessä selvittämään voittamisen salaisuuksia.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 64: Voiko taiteen nimissä tehdä mitä vaan?
Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa pohditaan, voiko taiteen nimissä tehdä mitä vaan. Mitä sä vastaisit tähän kysymykseen? Taiteella on aina muutettu maailmaa sekä paljastastettu ja kannustettu kyseenalaistamaan esimerkiksi vallitsevia valtarakenteita. Varsinkin viime aikoina taiteen kentällä on käyty moniäänistä keskustelua muun muassa vaikuttavan taiteen teemoista. Miten taide määritellään? Minkälaisia erilaisia taidekäsityksiä on olemassa? Voiko mikä tahansa olla taidetta? Onko taiteella tehtävää? Onko olemassa aihetta, josta ei voisi tehdä tanssiteosta tai onko olemassa asioita, joita tanssiteoksessa ei voisi tehdä? Kummalla on isompi vastuu - itse taitelijalla vai taiteen tulkitsijalla? Jakso on kysymyksiä, pohdiskelua ja vastauksia täynnä. Are you ready? Ps. Hienoinen disclaimer tähän väliin: kuten monien jaksojemme kohdalla, ei tämäkään jakso ole poikkeus tunteiden herättämisen suhteen. Taide pohdituttaa ja sen kohdalla täytyy muistaa, että kyse on useimmiten mielipiteistä. Me tuodaan esille meidän omia mielipiteitä ja sä saat tottakai olla asioista eri mieltä! Pps. Mitä tekemistä Lil Nas X:n MONTERO-kappaleella mahtaa olla tämän jakson kanssa?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 62: Miten voit toimia tanssijana aktiivisen antirasistisesti
Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan rasismista ja antirasismista tanssin kontekstissa. Meille, varsinkin dancehallia ja muita kokonaisiin kulttuureihin kytkeytyneitä tanssilajeja tanssivina, nämä aiheet ovat erityisen oleellisia ja joudumme tekemään aktiivisen antirasismin eteen töitä päivittäin. Mitä rasismi tarkoittaa ja miten sitä voi ilmetä tanssin kentällä? Millaisissa tilanteissa olemme voineet osallistua rakenteelliseen rasismiin tai toimia tahtomattamme rasistisesti? Entä mitä antirasismi tarkoittaa ja miten voit toimia tanssijana aktiivisesti antirasistisesti? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan tämän päivän jaksossa.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 61: Tanssii Tähtien Kanssa – vieraana tanssija, tanssinopettaja & koreografi Marko Keränen
Tämän päivän jakson vieraana on tanssija, tanssinopettaja sekä koreografi… Marko Keränen! Jaksossa keskustellaan Markon upeasta tanssiurasta, Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta sekä kilpatanssista. Mistä Markon tanssijan ura sai alkunsa? Kuinka kova henkinen kilpailu TTK:n kilpailijoiden välillä on? Kuinka paljon ohjelmaa varten oikeasti treenataan? Entä, missä kilpatanssin juuret ovat? Sekä, onko kulttuurinen lainaaminen herättänyt keskustelua kilpatanssiskenessä? Näistä ja kaikesta muusta lisää tämän päivän jaksossa. Onko kuulokkeet jo korvilla?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 60: Would you rather...?
And here it is, KUUDESKYMMENES JAKSO! Tämän päivän jaksossa pelataan peliä nimeltä ”Would you rather…?”. 👀 Homman nimi on siis se, että esitämme kaksi vaihtoehtoa, joista molempien tulee valita vain toinen, kuten esimerkiksi tekisitkö mieluummin tylsää työtä erinomaisella palkalla vai ihanaa duunia huonolla palkalla? Jakson löydät tuttuun tapaan Spotifyista, Acastista sekä Applen ja Googlen podcasteista, mutta tämän sä haluat nähdä YouTuben puolelta! 3… 2… 1… Game on! Ps. Tämänkin pelin kysymykset voit ottaa haltuun ja pelailla frendien kesken.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 59: Itsetunto & itsevarmuus
Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan itsevarmuudesta, itsetunnosta sekä itseluottamuksesta. Jaksossa sukelletaan aika syvälle ja melko kipeisiin asioihin, sillä meille molemmille omaan itseen tutustuminen ei ole ollut kovin helppo matka. Tästä eteenpäin meidän jokaisen mottona voisi toimia Skamistakin tuttu lausahdus ”Everyone is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always.” Ollaan kilttejä toisillemme, jookos? Sitten, ei muuta kuin jakson pariin!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 58: Roller dance – vieraana tanssija ja tanssinopettaja Piia Henttinen
Tämän päivän jakson aiheena on roller dance eli rullaluistintanssi, joka oli aivan uusi tuttavuus ainakin Tanssistudio-podcastin mimmeille. Studiossa on mukana lajin asiantuntija, tanssija, tanssinopettaja ja taiteilija Piia Henttinen! Mitä on roller dance ja mistä laji on saanut alkunsa? Missä tai miten lajia voi harrastaa Suomessa? Entä, minkälaista musiikkia roller dancessa käytetään? Kuulokkeet korville ja jakson pariin!
Jaksossa mainitut rullaluistelijat, joita kannattaa käydä seuraamassa Instagramissa:
Richard Humpfrey @richardhumphrey
Coco Franklin @coco_franklin_
Oumi Janta @oumi_janta
James Rich AKA BuckWild @buckwildjrich
Kim Manning @kimmanningspacequeen
Kylie Just @kyliej_poleartist
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 57: Stressinhallinta, osa 2
Tänään jatkamme stressin parissa (jee)! Stressinhallinnasta ei ole mahdollista puhua liikaa, varsinkaan meidän yhteiskunnassa, jossa korostetaan työn tärkeyttä ja burnouttia ihannoidaan jollain kierolla tavalla. Tämän päivän jaksossa jatketaan samalla aiheella ja selvitetään, miten stressiä voi hallita. Miten reagoida stressaaviin elämäntilanteisiin, jotta ne eivät tuntuisi niin painavilta? Let's find out!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 56: Stressinhallinta, osa 1
Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan stressinhallinnasta. Elämme suoritusyhteiskunnassa ja monet meistä jahtaavat sekä työhön että harrastuksiin liittyviä tavoitteita. Stressiä aiheuttavat ulkopuolelta tulevien vaatimusten lisäksi myös omat odotukset itsestämme. Aihe herätti studiossa niin paljon keskustelua, että jouduimme jakamaan jakson kahteen osaan. Ensimmäisessä osassa mietimme mitä stressi on ja mistä sen tunnistaa? Mistä asioista meillä on tapana stressata? Kuulokkeita korville ja menoksi!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 55: Tanssi & raskaus – vieraana tanssija ja tanssinopettaja Lotta Lähteenmäki
Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa pyöritään raskauden ja tanssin ympärillä. Kolmantena keskustelijana studiossa on tanssija, tanssinopettaja, joogaohjaaja sekä äiti, Lotta Lähteenmäki! Raskaus on suurten fyysisten ja henkisten muutosten aikaa. Jaksossa käsitellään kysymyksiä raskauteen ja tanssiin liittyen sekä heitellään vinkkejä ensimmäistä lastaan odottaville tanssijoille ja tuoreille äideille. Miten esimerkiksi synnytyspelkoa kannattaa käsitellä? Saako äiti itse päättää, miten synnyttää? Millaisia erilaisia synnytysvaihtoehtoja on olemassa? Entä mitä tarkoittaa hypnosynnytys? Vastauksien ja vinkkien pariin - vamos!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 54: Luovuus
Tämän päivän jaksossa pohdimme luovuutta. Luovuus on yksinkertaisesti sanottuna ihmisen kykyä tuottaa jotain uutta. Ovatko kaikki ihmiset luovia? Miten luovuutta voi opetella? Jaksosta löytyy vinkkejä luovuuden kehittämiseen – miten löytää luovuus itsestä ja päästää se valloilleen. Lisäksi murskataan muutamia aiheeseen liittyviä myyttejä. Let's go!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 53: Epäonnistuminen
”Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan, paljon onnea Tanssitudio-podcast, paljon onnea vaan!” Ylihuomenna, täydellisesti juuri ystävänpäivänä, meidän rakas podcast täyttää yhden vuoden. Kiitos teille, kun ootte kuunnelleet meidän jaksoja - ilman teitä ei yksinkertaisesti olisi tätä podia. Love you all! Niin kuin tapoihimme kuuluu hieman sekoittaa pakkaa, ei tämäkään kerta ole poikkeus. Tämänpäiväisessä jaksossa emme keskustele mitään syntymäpäiviin liittyvää vaan päinvastoin – jakson aiheena on epäonnistumiset. 🗯️ Mitä epäonnistuminen on ja millainen suhde meillä on siihen? Miten käsitellä epäonnistumisia? Minkälaisia mokia meille on sattunut elämämme aikana? Tämä jakso on täydellinen yhdistelmä tärkeästä asiasta keskustelemista ja naurun pyrskähdyksiä – it’s called balance. ⚖️ Kaffetta kupposeen, jakson pariin ja meidän synttäreitä juhlistamaan!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 52: Legendojen jalanjäljissä osa 4 – Joséphine Baker & Debbie Allen
Legendojen jalanjäljissä osa 4, you’re welcome! Teeman mukaisesti, käsittelemme jaksossa legendaaristen tanssijoiden elämää sekä heidän vaikutustaan tanssikulttuuriin. 👣 Päivän jakson päähenkilöinä toimivat tanssijasensaatio, vaudeville-tähti, laulaja, liittoutuneiden agentti ja aktivisti Josephine Baker sekä tanssija/näyttelijä/koreografi/laulaja-lauluntekijä/ohjaaja/tuottaja Debbie Allen. 😍✨ Miksi nämä henkilöt valikoituivat jaksoon? Miten juuri he ovat vaikuttaneet tanssikulttuuriin? Let’s find out! Kuulokkeet korville ja legendaariset tarinat tulille. 🎧🔥
Lähteet:
https://www.cmgww.com/stars/baker/about/biography/
https://www.womenshistory.org/education-resources/biographies/josephine-baker
https://sananvapauteen.fi/artikkeli/45
https://www.debbieallendanceacademy.com/debbie-allen
https://www.blackpast.org/african-american-history/allen-debbie-1950/
https://www.encyclopedia.com/people/literature-and-arts/dance-biographies/debbie-allen
https://www.biography.com/actor/debbie-allen
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 51: Tanssimatkailu – vieraana tanssijat Jutta-Maija Joelsson & Rosa-Maria Boele
Moni jo varmasti haaveilee ulkomaille matkustamista ja me tultiin nyt hätiin! Tämän päivän jakso auttaa matkustusikävään – aiheena on nimittäin tanssimatkailu! Studiossa ei olla kuitenkaan pelkästään Tanssistudion mimmien kesken, vaan vieraiksi saapuivat tanssijat Jutta-Maija Joelsson ja Rosa-Maria Boele. Minkälaisia asioita kannattaa ottaa huomioon tanssimatkalle lähtiessä? Miten reissu kannattaa suunnitella? Kuinka paljon tämä lysti kustantaa? Mitä kaikkea tanssifestarit pitävät sisällään? Ja mitä lehmänkellolla on tekemistä minkään kanssa? Kuulokkeet korville ja unelmoimaan.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 50: Who is most likely to...?
OH MY! Se olis kuulkaas VIIDESKYMMENES JAKSO! Tämänkertaisen tasakymppijakson teemana on ”Who is most likely to…?” -peli, jonka ideana on vastata kysymyksiin, kuten esimerkiksi kumpi lähtisi avaruuslennolle Marsiin tai kumpi valittaisiin ensimmäisenä paaviksi. Kaikki jaksot löydät Spotifyista, Acastista, sekä Applen ja Googlen podcasteista, mutta tämä jakso kannattaa katsoa YouTube-kanavaltamme! https://www.youtube.com/channel/UC61f_STsl60m0XppGulVSfA Ps. Kysymykset haltuun ja frendin kanssa pelailemaan.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 49: Metal belly dance – vieraana tanssija Satu Räisänen
Tällä kertaa Tanssistudio-podcastiin saapuu vieraaksi tanssija ja tanssinopettaja Satu Räisänen! Tämän päivän jakson aiheena on metal belly dance. Miten kyseinen laji on syntynyt eli itämainen tanssi ja metallimusiikki ovat törmänneet toisiinsa? Fuusiointia kyseenalaistetaan jonkin verran etenkin sellaisissa tanssilajeissa, jotka ovat todella kulttuurisidonnaisia. Minkälainen tilanne on metal belly dancen kohdalla? Onko se hyväksyttävää? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen saadaan vastauksia tämän päivän jaksossa. Let’s go!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 48: Tanssilliset ryhmäliikuntatunnit & niiden ohjaaminen
Tänään keskustellaan tanssillisista ryhmäliikuntatunneista ja jaksossa keskitytään etenkin tuntien ohjaamispuoleen. Mitä kaikkea tanssillisen ryhmäliikuntatunnin rakentamiseen kuuluu ja mitä kaikkea tulee ottaa huomioon? Mikä tuntien ohjaamisessa on parasta? Entä, minkälainen on hyvä ohjaaja? Jos omalta haavelistalta löytyy tanssillisten ryhmäliikuntatuntien vetäminen, jakso tarjoaa vinkkejä juurikin tähän! Jaksossa pureudutaan myös hieman itse ryhmäliikuntamaailmaan. Onko kuulokkeet jo korvilla?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 47: Uusi vuosi & tavoitteet ja niiden saavuttaminen
Ihanaa uutta vuotta F Ö R A L L A ! Tämän päivän jaksossa listataan uuden vuoden lupauksia ja pohditaan tavoitteita ja niiden saavuttamista. Minkälaisia lupauksia ja tavoitteita meidän listalta löytyy? Vai löytyykö mitään? Miten tavoitteiden ja suunnitelmien saavuttaminen onnistuu? Täältä satelee vinkkejä vähän kaikenlaisiin projekteihin. Uusi vuosi, here we come! You ready?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 46: Jouluperinteitä läheltä ja kaukaa
Ihanaa joulua, dance peeps! Tämän päivän jaksossa pidetään vielä joulutunnelmaa yllä jouluperinteitä maailmalta kertoillen. Ja niitähän löytyy! Vaikka erilaisuus pukee maailman jouluperinteitä, kaikista löytyi jotain samaa: yhteisöllisyys. Joulu on satojen vuosien lopputulos, sekoitus maallisia ja uskonnollisia perinteitä. Missä päin maailmaa mennään rullaluistimilla joulukirkkoon? Missä joulupukilla on tonttuja ilkeämpi apuri, paholaishahmo Krampus? Missä syödään Kentuckyn paistettua kanaa jouluillalliseksi? Entä, minkä maan jouluperinteisiin kuuluu lotto? Entä joulupukinmetsästys? Muun muassa näihin vastauksia tämän päivän jaksossa. Ps. Mitä sä sait lahjaksi? Meidän lempparilahjoihin kuului höyrytin ja kasa kirjoja (arvaa kumpi lahja on kumman) and we’re in love!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 45: Move -dokumenttisarja
Tämän päivän jakson aiheena on Netflixin Move -dokumenttisarja, suom. Liike. Dokumenttisarjassa tutustutaan taitaviin tanssijoihin ja koreografeihin, jotka ovat uudistaneet tanssitaidetta eri puolilla maailmaa. Ensimmäisessä jaksossa Jon Boogz ja Lil Buck kertovat taiteellisilla ja omaperäisillä, eri lajeja kuten esimerkiksi poppingia ja Memphis jookin -tyylejä yhdistelevillä koreografioillaan vaikuttavia tarinoita. Toisessa jaksossa israelilainen koreografi Ohad Naharin, Gaga-metodin kehittäjä, kertoo halustaan siirtää rajoja ja tutkia, mihin ihmiskeho pystyy iästä tai muista tekijöistä riippumatta. Kolmas jakso kertoo perinteitä rikkovan espanjalaistanssija Israel Galvánin tarinan – kuinka hän uudistaa flamencoa ja haastaa sukupuolinormeja. Neljännessä jaksossa käsitellään dancehall reggaeta, joka on jamaikalaisille jotain elämää suurempaa, vastarinnan ja vapauden ilmaisua. Jaksossa kerrotaan tanssija Kimiko Versatilen tarinaa. Viidennessä jaksossa Akram Khan kutoo magiasta ja muistoista intensiivisiä koreografioita, joiden pohja on hänen bangladeshilaisissa juurissaan. Onko edellä mainitut tanssijat sulle tuttuja? Miksi dokumenttisarja kannattaa katsoa? Mitä siitä voi oppia? Miksi sarjassa käsitellyt aiheet ovat tärkeitä juuri nyt? Ei muuta kuin jakson pariin selvittämään.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 44: Tanssijan arvo – vieraana tanssija ja b-boy Sakari "Saki 1" Nisula
Taiteen ja kulttuurin kentällä liikkuu paljon rahaa ja luova sektori on yksi Euroopan nopeimmin kasvavia toimialoja. Alalla työskentelevien ihmisten määrä kasvaa koko ajan ja esimerkiksi taidealan palkoista ja palkkioista on tänä syksynä keskusteltu mediassa jonkin verran. Esimerkiksi tanssijoita yritetään usein alipalkata töihin erilaisiin tuotantoihin, vaikka tanssija on ammattilainen siinä missä muutkin. Eikö taidetta ja kulttuuria arvosteta Suomessa tarpeeksi, vai mistä ongelmat johtuvat? Mistä asioista tanssijan palkkio koostuu? Mitä esimerkiksi tuotantoyhtiöiden ja kaikkien muiden tanssijoita palkkaavien tulisi ottaa huomioon tanssijoita palkattaessa? Entä mitä me tanssijoina osaltamme voimme tehdä parantaaksemme tätä tilannetta? Pureudumme aiheeseen yhdessä asiantuntevan vieraan – tanssija ja b-boy Sakari ”Saki 1” Nisulan kanssa! Diippiä pohdintaa siis tiedossa - tuu messiin!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 43: Musikaalit
”The hills are alive with the sound of music
With songs they have sung for a thousand years…” Tämän päivän jaksossa keskustellaan - surprise, surprise - musikaaleista. Mitkä ovat niitä aivan parhaista parhaimpia musikaaleja, joita voisi katsoa monia kertoja putkeen? Mites sitten ne aivan kamalat, joiden nimenkin kuuleminen nostattaa karvat pystyyn? Entä, mitkä musikaalibiisit iskee niin syvälle, että iho menee kananlihalle ja silmät täyttyvät kyynelistä? Tuu messiin selvittämään! Kaikki jaksot löytyvät tuttuun tapaan Spotifyista, Acastista sekä Applen ja Googlen podcasteista. Ps. Jos et postauksen alun sanoista vielä arvannut kyseistä musikaalia, niin kipin kapin suoratoistopalveluiden äärelle se tsiigaamaan. Kyseessä yksi legendaarisimmista musikaaleista.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 42: Koreografiointi
Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa on luvassa astetta syvällisemmät kuulumisten vaihdot sekä huikeita uutisia! Jakson varsinainen aihe on kuitenkin koreografiointi. Koreografian lopulliseen tulokseen vaikuttaa se, mitä asioita koreografi pitää tärkeänä – oli se sitten esimerkiksi vahvaa musiikin tulkintaa, dynamiikan vaihteluja tai vaikkapa näyttäviä liikkeellisiä elementtejä. Koreografioinnin tyylit muovautuvat tekijöidensä mukaan, kuten taiteen tekemisessä yleensäkin. Tämän ja erilaisten lähtökohtien ansiosta teokset ovat aina erilaiset ja tekijänsä näköiset. Mikä on meidän kahden suhde koreografiointiin? Miksi me ylipäätään halutaan luoda ja taltioida säännöllisesti uusia koreografioita videolle? Entä mitä asioita meidän mielestä tulee ottaa huomioon koreografioidessa? Ei muuta kuin jakson pariin - let’s go!
Tanssistudiopodcastin sulle tarjoaa www.fearlesstuotannot.com
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 41: Twerk – vieraana tanssijat Sikujua Mponda & Awa Sowe
Tällä kertaa Tanssistudio-podcastin aiheena on twerk ja jakson vieraana ovat tanssijat sekä tanssinopettajat Sikujua Mponda & Awa Sowe! Etenkin Suomessa ja Euroopassa koko tanssiskene näyttäytyy erittäin keskiluokkaisena ja valkoisena. Rakenteellinen rasismi on edelleen iso epäkohta koko yhteiskunnan tasolla. Mitä itse twerkiin tulee, on sen ympärillä velloneet epäkohdat puhututtaneet viime vuosina, kun laji on noussut suureen suosioon. Twerkiä harrastavien valkoisten tanssijoiden voi olla vaikea ymmärtää sitä, että vaikka itse voimaantuisikin tanssista, voi se toisista tuntua rasistiselta ja loukkaavalta. Tämän päivän jaksossa saat vastauksen moniin twerkiä koskeviin kysymyksiin. Mistä twerk on kotoisin? Mistä sen suosio johtuu? Mitä meidän kaikkien tulisi tietää twerkistä? Ei muuta kuin jakson pariin - let’s get real!
Jaksossa mainitut tanssijat ja artistit, joita kannattaa käydä seuraamassa Instagramissa:
Chanelle Hall - @iamchanellehall / @twerkologynation
Destiny Vaughan - @officiallydes
Angel Nyigu - @angelnyigu
Royal Gale - @royal.g
Azula Bandit - @azulabandit
Beyonce Knowles-Carter - @beyonce
Janet Jackson @janetjackson
Tanssistudiopodcastin sulle tarjoaa www.fearlesstuotannot.com
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 40: Telttaretki – kummitustarinoita & yliluonnollisia kokemuksia
Katso tämä jakso YouTube-kanavaltamme!
.
NELJÄSKYMMENES jakso on täällä! Perjantai 13. päivän kunniaksi jatkoimme Halloween-meininkiä omalla tyylillämme. Tämänkertaisen jakson teemana on kaksi meidän lemppariaihetta (jos siis tanssia ei lasketa) – yliluonnolliset ilmiöt sekä kummitustarinat. Jakson kunniaksi pakkasimme teltan, makuupussit sekä selviytymispakkauksen tarvikkeineen ja lähdimme metsään telttaretkelle eräänä kylmänä ja synkkänä syysiltana. Mikä olisikaan parempi hetki kertoa kummitustarinoita kuin luonnon armoilla tähtitaivaan alla? Mitä tekemistä kummituksilla on tanssin kanssa? Entä arvaatko, kumpi meistä on kokenut yliluonnollisia sattumuksia? Kaikki jaksot löydät tuttuun tapaan Spotifysta sekä muista audiokanavista, mutta kuten joka kymmenes jakso aina ennenkin, tämän jakson löydät myös YouTubesta videon muodossa. Ja trust us, tämän videon sä haluat NÄHDÄ! Uskallatko siis lähteä meidän telttaretkelle messiin?
Tanssistudiopodcastin sulle tarjoaa www.fearlesstuotannot.com
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 39: Tanssijan voimaharjoittelu kuntosalilla
Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan voimaharjoittelusta tanssijoiden oheistreeninä. Voimaharjoittelu kuntosalilla kehittää lihasvoimaa ja -kestävyyttä sekä parantaa suorituskykyä. Tämän seurauksena lihakset toimivat taloudellisemmin, jolloin liikkuminen on helpompaa ja kevyempää. Mitä siellä salilla sitten kannattaisi tehdä ja miten? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastauksia päivän jaksossa. Lempparijuomaa lasiin ja podia korville!
P.s. Tsekkaa Instagramista Tanssistudio-podcastin highlighteista meidän suunnittelemat treeniohjelmat tanssijoille!
Tanssistudiopodcastin sulle tarjoaa www.fearlesstuotannot.com
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 38: Loukkaantuminen & kuntoutus – vieraana tanssijat Pauliina Latva & Sakari "Saki1" Nisula
Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan loukkaantumisista ja kuntoutumisesta. Studioon saapuu peräti kaksi vierasta, tanssija Sakari ”Saki1” Nisula sekä tanssija, tanssinopettaja ja fysioterapeuttiopiskelija (AMK) Pauliina Latva! Tekevälle sattuu ja tapahtuu, ja tanssijat eivät ole tässä asiassa todellakaan poikkeuksia. Mitkä ovat tanssijoiden yleisimmät vammat ja mistä ne yleensä johtuvat? Mitä vammoja pystyy itse hoitamaan ja millaisissa tilanteissa kannattaa kääntyä ammattiavun puoleen? Entä se psyykkinen puoli - miten päästä loukkaantumisista henkisesti yli?
Tanssistudio-podcastin sulle tarjoaa www.fearlesstuotannot.com
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 37: Legendojen jalanjäljissä osa 3 – Ejoe Wilson & Les Twins
Legendojen jalanjäljissä osa 3 on täällä! Tämän päivän jaksossa käsittelemme teeman mukaisesti legendaaristen tanssijoiden elämää sekä heidän vaikutustaan tanssikulttuuriin. Tämän päivän jakson päähenkilöinä toimivat house-pioneeri Ejoe Wilson sekä hip-hop -tanssijat Laurent ja Larry Nicolas Bourgeois aka Les Twins. Miksi juuri nämä henkilöt? Miten juuri he ovat vaikuttaneet tanssikulttuuriin? Tuu messiin selvittämään näiden henkilöiden legendaariset tarinat!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 36: Tankotanssi – vieraana tanssija Henriikka Roo
Tämänkertaisessa Tanssistudio-jaksossa keskustellaan tankotanssista ja studiossa on vieraan tankotanssija Henriikka Roo. Henriikka on yksi Suomen menestyneimmistä tankotanssijoista ja hän on kilpaillut lajin parissa ympäri maailmaa. Miten hän päätyi juuri tankotanssin pariin? Mikä tankotanssissa on Henriikan mielestä kaikkein parasta? Miten polesport, poleart ja exotic pole eroavat toisistaan? Jaksosta löytyy myös vinkkejä siihen, miten uskaltaa rohkeasti lähteä kokeilemaan täysin uutta tanssilajia. Kahvetta kupposeen ja podia korville! Kaikki jaksot löydät tuttuun tapaan Spotifysta, Acastista sekä Applen podcasteista.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 35: Tanssisarjat ja -elokuvat
Tämänkertaisessa Tanssistudio-jaksossa keskustellaan tanssisarjoista ja -elokuvista (apua miten paljon niitä onkaan)! Jaksoon valitsimme itsellemme ne tärkeimmät ja ikimuistoisimmat, löytyyköhän sun listasta samoja? Minkälaista elämä olisikaan, jos draamaa olisi saman verran kuin tanssisarjoissa? Entä mikä olisikaan hienompaa kuin se, että ihmiset alkaisivat oikeassakin elämässä tanssimaan keskellä katua ja vielä samaa koreografiaa? Ei muuta kuin podia korville ja omalle listalle ne mielenkiintoisimmat! Ps. Mitenköhän Justin Bieber ja Chuck Bass liittyvät tähän(kin) keskusteluun?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 34: Turvallisempi tila
Tämän päivän jakson aiheena on turvallisempi tila, mutta miksi ei käytetä termiä “turvallinen” tila? Aiheesta on käyty paljon keskustelua, ja turvallisemman tilan luominen voi olla kiinni yllättävänkin pienistä asioista. Kuka on vastuussa turvallisen tilan luomisesta tanssitunneilla? Mitä se vaatii tanssikoululta ja tanssinopettajilta? Entä oppilailta ja asiakkailta? Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa omalla toiminnallamme, joten podi korville ja vinkit käyttöön jo tänään! Spread some love, dancepeeps!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 33: Tanssin opettaminen – vieraana tanssinopettaja Manu Uimi
Tämänkertaisen jakson vieraamme on… (fanfaareja) Manu Uimi! Manu on tanssija, koreografi ja tanssinopettaja suoraan Suomen Tampereelta. Hän on työskennellyt päätoimisena tanssinopettajana jo kuuden vuoden ajan ja hän on ehtinyt opettaa tanssia lähestulkoon jokaisessa Tampereen alueen tanssikoulussa. Jaksossa syvennymme tanssinopetusalaan. Minkälaista on työskennellä tanssinopettajana? Miten ottaa yksilöt huomioon tunneilla? Miten lasten, nuorten ja aikuisten opettaminen eroaa toisistaan? Entä, minkälaisia epäkohtia alalta löytyy Suomessa? Muun muassa näihin asioihin syvennymme Tanssistudio-podcastin historian pisimmässä (2h 15min!) jaksossa.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 32: Tanssivideot
Tämänkertaisessa Tanssistudio-jaksossa jutellaan tanssivideoista ja niiden tekemisestä. Niin kuin monessa muussakin jaksossa, pääsee Effiinan expertise valloilleen tässäkin jaksossa. Mitä asioita tanssivideoita tehdessä kannattaa ottaa huomioon? Mitkä elementit ovat videoissa kaikkein tärkeimpiä asioita? Tanssivideopohdintojen lisäksi paljastamme VIHDOIN, mistä tässä suuressa salaperäisyydessä on ollut kyse - mitä isoa olemme podcastin teon taustalla omin käsin rakentaneet? Podi korville, vinkit käyttöön ja salaisuutta selvittämään! Be creative. Be fearless.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 31: Break – vieraana tanssija Jussi "Focus" Sirviö
Tämän päivän jakson vieras on… Jussi ”Focus” Sirviö! 🤩 Jussi on breikannut jo 25 vuotta, voittanut yli 50 ensimmäistä sijaa ympäri maailmaa, opettanut satoja workshoppeja ja tuomaroinut maailman suurimmat katutanssikisat. Hänen mukaansa on myös nimetty skabat Hollannissa, IBE Focus On Footwork Battle, mutta mistä tämä kaikki sai alkunsa? Miten Jussi pitää ohjat käsissään muun muassa tanssikoulu Saiffan, breikin online-opetuspalvelun B-boy & B-girl Dojon sekä Flo Mo Crew -tanssiryhmän kanssa? Mikä on ollut Jussin ikimuistoisin battle? Entä, miten hän itse kuvailisi omaa tyyliään ja tapaansa tanssia? Toki, ysärin lapsina piti myös saada tietää minkälaista oli tanssia Bomfunk MC’sin keikoilla! Kaffetta kupposeen ja podia korville, let’s go! 👊🎧☕️
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 30: 73 kysymystä
Katso tämä jakso YouTube-kanavaltamme: https://youtu.be/etGTiovJL-g
Ja niin jo KOLMASKYMMENES jakso on täällä! Jos sä haluat piristystä päivään niin täältä pesee! Tämänkertaisen jakson teemana on Voguen kuuluisat 73 kysymystä (hieman muotoilluilla kysymyksillä) ja oh boy, mihin me taas ryhdyttiinkään! Millä kolmella sanalla kuvailisimme toisiamme tanssijoina? Mitä olemme oppineet kantapään kautta? Entä jos joutuisimme valitsemaan vain yhden lajin, jota tanssisimme koko loppuelämän, mikä se olisi? Mutta mitä tekemistä Justin Bieberillä ja Chuck Bassilla on tämän kaiken kanssa? Kaikki jaksot löydät tuttuun tapaan Spotifyista, Acastista sekä Applen podcasteista, mutta tämän jakson haluat ehkä ennemmin katsoa YouTube-kanavaltamme! (Klikkaa samalla toki myös tilaa-nappulaa while you’re at it, thanks babe!)
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 29: Mitä tehdä, jos motivaatio katoaa?
Tämän päivän Tanssistudio-jaksossa Effiina ja Saara keskustelevat motivaatiosta. Mitä sillä oikeastaan tarkoitetaan? Miksi motivaatio noteerataan vasta kun siitä on puute? Entä mitä tehdä, kun sitä joutuu etsimään kuin neulaa heinäsuovasta? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksia tämän päivän jaksossa. Kuulisimme mielellämme myös teidän kokemuksia, näkemyksiä ja vinkkejä motivaatioon liittyen, joten heitä meitä viestillä Instagramissa @tanssistudiopodcast tai sähköpostitse [email protected].
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 28: Dancehall – vieraana tanssija Sophia Wekesa
Tämän päivän jakson vieraana on dancehall-tanssija, DJ ja radiojuontaja, Sophia Wekesa! Tällä hetkellä Sophia muun muassa juontaa oma nimeä kantavaa Yeboyah, Renaz ja Wekesa -ohjelmaa YleX:llä, esiintyy DJ:na, tanssii Bubblin’ Crew -tanssiryhmässä ja opettaa dancehallia. Jakson aiheena syvennytään Jamaikalta lähtöisin olevaan katutanssiin dancehalliin, joka on tanssigenren lisäksi tärkeä kulttuurinen ilmiö. Mistä dancehall sai alkunsa? Mitä lajista pitäisi ymmärtää? Entä, mihin sen nykyinen suosio perustuu? Podia korville ja selvittämään.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 27: Tanssin merkitys suomalaisessa kulttuurissa osa 2
Viime viikon jakso käsitteli tanssin merkitystä suomalaisessa kulttuurissa sosiaalisten tanssien silmin, mutta tänään syvennytään aiheeseen taidetanssin näkökulmasta. Miksi Suomen Kansallisbaletti on niin keskeisessä osassa suomalaista tanssikulttuuria? Mitä yhteistä on Edvard Fazerilla, Alfons Almilla, Vladimir Pankovilla, Doris Laineella ja Jorma Uotisella? Entä miten vaikutteet idästä ja lännestä ovat vaikuttanut suomalaiseen taidetanssiin? Ps. Jaksossa heitellään Jorma Uotisen nimeä monen monta kertaa, koska selkeästi toinen Tanssistudio-podcastin mimmeistä on edellä mainitun fani, mutta kumpi? Kaffekuppi käteen ja podi korville! Löydät kaikki jaksot tuttuun tapaan Spotifysta, Acastista sekä Applen podcasteista.
Jaksossa käytetyt lähteet:
https://disco.teak.fi/tanssi/
Jenny Jegernhorn: Muutoksia Greven aikaan, Liikekieli.com.
Markkula, Outi. 2014. ”Ammattilaisuus kansantanssissa”. – www.liikekieli.com/archives/6538
Kuulusa, Anna. 2015. Katutanssit Suomessa Hip hop – kaduille vai kouluun?. Opinnäytetyö Tanssinopettajan koulutusohjelma Oulun ammattikorkeakoulu, 10–16. – www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/99204/kuulusa_anna.pdf?sequence=1
Jääskeläinen, Anniina. UrbanApa Matkalla itsenäiseksi taiteilijaksi. Helsinki: Teatterikorkeakoulu, tanssijan maisterinohjelma, 21–25. – helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/29512/Jaaskelainen_Anniina.pdf?sequence=1
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 26: Tanssin merkitys suomalaisessa kulttuurissa osa 1
Tämänkertaisessa Tanssistudio-podcastin jaksossa käsitellään tanssin merkitystä suomalaisessa kulttuurissa sosiaalisten tanssien perspektiivistä. Mitä nurkkatanssit ovat ja mitä yhteistä niillä on nykyisen baarikulttuurin kanssa? Tiesitkö, että tanssiminen oli aikoinaan Suomessa kokonaan kiellettyä? Podia korville, kahvetta kätöseen ja selvittämään vastaukset kysymyksiin miksi ja milloin!
Lähteet:
https://jyx.jyu.fi/bitstream/handle/123456789/8077/1/G0000125.pdf
https://www.hameensanomat.fi/kanta-hame/rikollista-ilonpitoa-ja-tanssia-haudoilla-1125427/
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/12/07/suomalaiset-kansantanssit-ovat-tuontitavaraa
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomalainen_kansantanssi
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006473361.html
https://areena.yle.fi/audio/1-50494952
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 25: Commercial dance – vieraana tanssija Josefiina Kotajärvi
Tämän päivän jakson vieras on... *rumpujen pärinää*... Josefiina Kotajärvi! Josefiina on katutanssilajeihin erikoistunut niin tanssijana kuin opettajanakin sekä vuoden 2019 Dancer of the Year. Kelatkaa nyt mikä titteli! Tanssijana hän on esiintynyt useissa eri tapahtumissa ja artistien taustalla. Päivän polttavina puheenaiheina ovatkin Josefiinan ura, katutanssilajit sekä tanssin opettaminen. Millä tavoin ja keinoin Josefiina opettaa hänen oppilaitaan tuntemaan musiikkia paremmin? Miten hän auttaa löytämään sen luontaisen tavan liikkua? Entä, miten hän itse kuvailisi omaa tapaa ja tyyliä tanssia? Let’s find out - ei muuta kuin podia korville!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 24: Legendojen jalanjäljissä osa 2 – Willi Ninja & Richard “Crazy Legs” Colón
Tämän päivän jaksossa käsittelemme teeman mukaisesti legendaaristen tanssijoiden elämää sekä heidän vaikutustaan tanssikulttuuriin. Tämänkertaisen jakson päähenkilöinä toimivat vougaaja Willi Ninja sekä breikkaaja Richard “Crazy Legs” Colón. Miksi juuri nämä henkilöt? Miten juuri he ovat vaikuttaneet niin suuresti tanssikulttuuriin? Tuu mukaan selvittämään näiden henkilöiden legendaariset tarinat!
Lähteet:
https://www.theguardian.com/news/2006/sep/13/guardianobituaries.usa
https://www.messynessychic.com/2018/09/21/the-godfather-of-voguing/
https://en.wikipedia.org/wiki/Willi_Ninja
http://outhistory.org/exhibits/show/tgi-bios/willi-ninja
Paris is Burning -dokumentti: https://www.youtube.com/watch?v=yNE6nv3-l1w
Phull, Hardeep (August 22, 2015). "Meet the man who impersonated Jennifer Beals in 'Flashdance'". New York Post. Retrieved May 20, 2019.
Jennifer Dunning, "Street Dance Moves Up to Mainstream", The New York Times, November 22, 1991.
Jennifer Dunning, " Nurturing Onstage the Moves Born on the Ghettos' Streets", The New York Times, November 26, 1991.
https://www.preservetheculture.network/b-boys/richard-crazy-legs-colon/
https://www.redbullcontentpool.com/news/AP-1RP75BSGN1W11
https://theshadowleague.com/crazy-legs-red-bull-hip-hop/
https://www.societydanceacademy.com/the-pioneers
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 23: Itämainen tanssi – vieraana tanssija Amanda Nousiainen
Tämänkertainen Tanssistudio-podcastin vieras on paitsi tanssija ja tanssinopettaja, hän omistaa myös oman tanssistudion sekä vaatefirman. Päätanssilajina hänellä on itämainen tanssi, ja hän on esiintynyt muun muassa kuuluisan Bal Anat -tanssiryhmän kanssa. Hän on Studio Manda Jamin sekä Manda Movement Wearin omistaja Amanda Nousiainen! Tänään selvitämme, miten ihmeessä tää supermimmi pitää langat käsissään oman tanssikoulun, vaatefirman ja tanssiryhmän kanssa. Mitä kaikkea itämainen tanssi pitää sisällään? Entä, mitkä asiat itämaisessa tanssissa ovat juuri Amandan mielestä kaikkein parasta? Se selviää kuuntelemalla uusimman jakson!
Jaksossa mainittiin muun muassa seuraavat Instagramista löytyvät tanssijat, jotka kannattaa laittaa seurantaan!
Rachel Brice
Violet Scrap
Polina Shandarina
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 22: Dance hacks osa 1
Tämänkertaisessa jaksossa Tanssistudio-podcast goes Dr. Phil yaas! Nimittäin, Effiina ja Saara ratkaisevat kuuntelijoiden lähettämiä tanssipulmia. Kuinka saada koreografiasta nopeasti kiinni? Miten omaa rytmitajua voi kehittää? Entä, miten selviytyä esiintymisjännityksestä? Muun muassa näihin pulmiin saat vastauksen tämän päivän jaksossa. Podi korville ja vinkit käyttöön! Kiitos vielä kaikille oman pulmansa lähettäneille!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 21: Marginaalikehojen asema tanssialalla – vieraana tanssija Evaleena Vuorenmaa
Tämänkertainen vieraamme kutsuu itseään termillä ”lihava tanssija”, ja hän tekee tärkeää aktivismia läskivihaa vastaan ja tasa-arvon puolesta. Kyseessä on tanssija, tanssinopettaja, koreografi ja aktivisti, Evaleena Vuorenmaa aka Eve JaMami. Tänään keskustelemme marginaalikehojen asemasta tanssialalla. Minkälaista painosyrjintää tanssialalla esiintyy? Mitä on mielensäpahoittajaretoriikka? Entä huolitrollaus? Mitä kehopositiivisuus todellisuudessa tarkoittaa? Mitä me tanssijat voisimme osaltamme tehdä, jotta painosyrjintää ei alalla olisi? Näihin ja moniin muihin aiheeseen liittyviin kysymyksiin saat vastaukset kuuntelemalla tämän päivän jakson. Ei muuta kuin podia korville ja tärkeiden asioiden äärelle!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 20: Esiintymismeikki & esiintymiskokemuksia
KATSO TÄMÄ JAKSO YOUTUBESTA.
Se olis kuulkaas KAHDESKYMMENES jakso! 🤪 Tämän päivän jakso kannattaa ennemminkin katsoa YouTubesta, koska Effiina & Saara näyttävät, kuinka he itse tekevät keikka- ja esiintymismeikkinsä. Meikkaamisen äärellä mimmit kertoilevat ikimuistoisia esiintymisstoorejaan. Kumpi mimmeistä on kulkenut teini-ikänsä ilman kulmakarvoja ja kummalla on esiintyessään ollut erittäin kyseenalainen ilmastointiteippiviritelmä kengissä? Muun muassa näihin kysymyksiin on stoorit tämän päivän jaksossa. Kaikki jaksot löytyvät tuttuun tapaan Spotifyista, Acastista sekä Applen podcasteista, mutta tämän jakson haluat nähdä! 😍✨ YouTube-kanavamme löydät tuben hausta tuttuun tapaan nimellä Tanssistudiopodcast. 🎧
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 19: Legendojen jalanjäljissä osa 1 – Alvin Ailey & Martha Graham
Tämänkertainen jakso aloittaa uuden teemasarjan, jossa käsittelemme legendaaristen tanssijoiden elämää sekä heidän vaikutustaan tanssikulttuuriin. Teemaan liittyviä jaksoja tullaan julkaisemaan säännöllisen epäsäännöllisesti muiden jaksojen lomassa.
Keskiviikon kuva-arvoituksen oikeina vastauksina ja tämän päivän jakson päähenkilöinä toimivat Martha Graham sekä Alvin Ailey. He olivat yhdysvaltalaisia tanssijoita ja koreografeja, jotka vaikuttivat omalla toiminnallaan suuresti modernin tanssin kulttuuriin ja nämä vaikutukset ovat nähtävissä vielä tänäkin päivänä.
Martha Graham oli aikansa kapinallinen. Yhdysvaltojen kongressi jopa tuomitsi yhden hänen tanssiteoksistaan, mutta silti hän oli ensimmäinen Valkoisessa talossa esiintynyt tanssija. Vuonna 1936 hän kieltäytyi esiintymästä Berliinin Taidefestivaaleilla, koska se olisi tarkoittanut hänelle Adolf Hitlerin hallintojärjestelmän juhlimista. Martha Graham tanssi ja opetti yli seitsemänkymmentä vuotta. Häntä on kutsuttu ”tanssin Picassoksi”, koska hänen merkitystään ja vaikutustaan moderniin tanssiin voidaan pitää samanarvoisena kuin Pablo Picasson vaikutusta modernille kuvataiteelle.
Alvin Ailey ja hänen vuosikymmeniä kestänyt uransa tanssijana ja koreografina muutti modernia tanssia ja mullisti afroamerikkalaisten tanssijoiden roolin tanssitaiteessa. Hän pyrki teoksillaan heijastamaan mustien ihmisten historiaa ja tuomaan esiin heidän tarinoitaan. Alvin Ailey jätti lähtemättömän vaikutuksen modernin tanssin kentälle. Yhdistelemällä klassista ja modernia tyyliä ja käyttämällä monipuolisia tanssijoita hän toi tanssin täysin uudelle yleisölle. Ensimmäisten esitysten jälkeen vuodesta 1958 alkaen Alvin Ailey American Dance Theatre on kasvanut pienestä tanssiryhmästä isoksi monikulttuuriseksi organisaatioksi, joka tunnetaan ympäri maailman.
Kuuntele näiden legendaaristen tanssijoiden tarinat tämän päivän jaksosta eli kaffekuppi käteen ja podia korville!
Jaksossa käytetyt lähteet:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Alvin_Ailey_American_Dance_Theater
https://fi.wikipedia.org/wiki/Alvin_Ailey
http://www.the-ballet.com/ailey.php
https://www.loc.gov/exhibits/alvin-ailey-american-dance-theater/exhibition-items.html
https://nmaahc.si.edu/blog-post/transforming-dance-around-world
https://www.nytimes.com/1989/12/10/arts/dance-view-alvin-ailey-believer-in-the-power-of-dance.html
"TIME 100: Martha Graham". Time. August 6, 1998. Archived from the original on July 6, 2011.
The Dancer Revealed, American Masters: Season 8, Episode 2, PBS, May 13, 1994
Jowitt, Deborah (2012). "Martha Graham (1894–1991)"(PDF). Dance Heritage Coalition.
Martha Graham: A Dancer's Life by Russell Freedman, p. 20
"Music Films", Standard-Examiner (Ogden, Utah), May 21, 1922, p. 5
Debra Craine; Judith Mackrell (August 19, 2010). The Oxford Dictionary of Dance. Oxford University Press. pp. 196.
Martha Graham Dance Company – History Archived April 13, 2012
Martha Graham Timeline: 1894–1949, The Library of Congress
Franco, Mark (June 2012). Martha Graham in Love and War: The Life in the Work. Oxford University Press. p. 139.
Martha Graham: A special issue of the journal Choreography and Dance, by Alice Helpern
LaMothe, Kimerer L. Nietzsche's Dancers: Isadora Duncan, Martha Graham, and the Revaluation of. p. 203.
Klenke, Karin (2011). Women in Leadership: Contextual Dynamics and Boundaries. Bingley: Emerald. p. 208.
Graham, Martha (1991). Blood memory. Doubleday. ISBN 978-0-385-26503-4.
Kisselgoff, Anna (April 2, 1991). "Martha Graham Dies at 96; A Revolutionary in Dance". The New York Times.
Susan Ware (1998). Letter to the World: Seven Women who Shaped the American Century. W.W. Norton.
Bondi (1995) p. 74 quote: "Picasso of Dance ... Martha Graham was to modern dance what Pablo Picasso was to modern art."
"Martha Graham: About the Dancer". American Masters. NPR. September 16, 2005.
Gerald, Newman (1998). Martha Graham: Founder of Modern Dance. Danbury, Connecticut: Franklin Watts.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 18: Tämän hetken tanssitrendit
Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan tanssitrendeistä! Nykypäivänä sosiaalinen media toimii vahvasti uusien trendien lähteenä – ei pelkästään tanssiin liittyen, vaan maailmalla leviävissä ilmiöissä ylipäätään. Myös tanssistudioiden tuntivalikoimat kertovat paljon siitä, mitkä tyylit ja lajit ova suosituimpia juuri nyt. Jaksossa esittelemme tämän hetken kuumimpia tanssitrendejä sekä ennustamme kristallipallosta (okei, me googlattiin), mitkä tyylit ovat tulevaisuudessa nousemassa suureen suosioon. Me emme esimerkiksi tienneet, mitä on ”avaruuskattilatekno”, mutta tiedätkö sä? Podi korville ja selvittämämään!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 17: Tanssiryhmät
Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan tanssiryhmistä! Kyselimme taannoin teidän kuuntelijoiden kokemuksia tanssiryhmässä tanssimisesta. Jaksossa käsitellään lähettämiänne viestejä sekä meidän omia pohdintoja aiheeseen liittyen. Minkälaista on tanssia tanssiryhmässä? Minkälaisia haasteita on tullut vastaan? Ja ehkä tärkeimpänä, mikä siinä on parasta? Kiitos vielä kaikille teille, jotka jaoitte jaksoa varten omia kokemuksianne, ootte best!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 16: Ammattitanssijan työ – vieraana tanssija Jero Mäkeläinen
Tässä jaksossa keskustellaan ammattitanssijan työstä ja studioon saapuu vieraaksi tanssija Jero Mäkeläinen. Effiina ja Saara selvittävät, mitä kaikkea Jeron ja ylipäätään ammattitanssijan elämään kuuluu. Miten Jerosta tuli tanssija? Minkälainen on Suomen tanssiskene? Entä, mitä ammattitanssijaksi haaveilevalta vaaditaan? Tuu messiin selvittämään muun muassa näihin kysymyksiin vastaukset eli tuttuun tapaan podia korville! 🎧Kaikki jaksot löydät Spotifysta, Acastista sekä Applen podcasteista.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 15: Suorituspaineet
Täydellisyyden tavoittelu tuntuu olevan nykyajan vitsaus, oli elämän osa-alue mikä tahansa. Jaksossa Effiina ja Saara keskustelevat erityisesti tanssijoiden kokemista suorituspaineista, jotka kuormittavat ja vaikuttavat niin mieleen kuin kehoonkin. Mistä asioista mimmit tuntevat suorittamisen suhteen paineita? Miten (negatiivisista) suorituspaineista pääsisi eroon? Stoorit kuunteluun ja vinkit käyttöön! Ps. Jakso sisältää paljon naurukohtauksia, vakavasta aiheesta huolimatta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 14: Kiusaaminen
Tämän päivän jaksossa Effiina ja Saara keskustelevat kiusaamisesta jakaen samalla omia kokemuksiaan. Helppo aihehan ei ole kyseessä, joten jaksossa saattaa pudota kyynel jos toinenkin.
Kiusaaminen on henkistä väkivaltaa, jota ilmenee kaikissa ikäluokissa. Kiusaamisen muodot vaihtelevat ja erityisesti aikuisten keskuudessa niitä voi olla vaikea tunnistaa. Kiusatuksi tuleminen on aina henkilökohtainen kokemus ja jokaiselle kiusatulle on tärkeää tulla kuulluksi ja ymmärretyksi – tärkeintä on siis se, miten kiusattu itse kokee tilanteen eikä se, miten tai mistä syystä häntä kiusataan. Huom, tarkennan: kiusaaminen ei ole koskaan kiusatun vika ja kiusaaminen on juuri niin pahaa, kuin kiusattu itse sen kokee.
Henkilö, jolla on tarvetta kiusata, haluaa aina käyttää valtaa. Hän on tunnistanut kiusattavan häpeäpisteet eli heikot kohdat, joista saa keinon käyttää henkistä väkivaltaa tätä kohtaan. Kiusaajan toiminnan taustalla voi olla monia tekijöitä, kuten esimerkiksi heikko itsetunto, pätemisen tarve, mielenterveysongelmia tai kykenemättömyys empatiaan.
Kaikilla meistä on yksilöllinen henkinen kipukynnys. Joillekin kiusatuille syntyy loppuelämän kestäviä traumoja kiusaamisesta, kun taas toiset selviävät kiusaamisesta helpommin. Vahva tukiverkko sekä kiusaamiseen puuttuminen ovat tärkeimpiä keinoja, joilla kiusattua voi auttaa.
Jos kiusattu jää täysin yksin eikä tule koskaan kenenkään nähdyksi ja huomioiduksi, se voi pitkään jatkuessaan johtaa masennukseen ja syrjäytymiseen.
Kiusaamisen jättämiin jälkiin voi saada apua esimerkiksi psykoterapiasta, vaikka kiusaamisesta olisi kulunut vuosia. Keskeistä traumojen hoidossa on, että kiusattu tulee kuulluksi ja ymmärretyksi kokemuksensa kanssa, ja että hänet otetaan todesta.
Jos koet, että sinua kiusataan oppilaitoksessa, työpaikalla, tanssikoulussa tai muussa ryhmässä, puhu asiasta rohkeasti aikuiselle, omalle vanhemmalle, opettajalle, esimiehelle, työkaverille, tanssinopettajalle, valmentajalle tai muulle luotettavalle ihmiselle, jotta saat apua ja kiusaaminen loppuu.
Nyt podi korville, koska tän tauon sä oot ansainnut!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 13: Tanssistudioyrittäjyys – vieraana Tanssistudio Flaman omistaja Anna Tolppa
"Rohkeus ole sitä, ettei pelota vaan sitä, että toimii vaikka pelottaisikin."
Tämän päivän jaksossa Effiina ja Saara eivät ole kaksin studiossa, vaan mimmit toivottavat mikin ääreen lämpimästi tervetulleeksi Tanssistudio Flaman perustajan, omistajan ja yrittäjän – Anna "Flama Mama" Tolpan. Mitä kaikkea tanssistudion pyörittämiseen kuuluu? Podi kuunteluun & selvittämään!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 12: Ideoita treenaamiseen tanssisalien ulkopuolella
Kuuntelijoiden toiveisiin on vastattu! Tämän päivän jaksossa Effiina ja Saara tarjoilevat ideoita kaikenlaiseen harjoitteluun tanssisalien ulkopuolella, tietenkin tanssiminen mielessä pitäen. Jakso tarjoaa helpotusta ja lohdutusta tanssi-ikävään. Podi korville & vinkit haltuun!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 11: Musiikki
Jaksossa Effiina ja Saara pohtivat musiikin merkitystä. Miten tärkeää musiikki on tanssijan näkökulmasta. Mikä musiikissa ylipäätään on tärkeintä - rytmi, melodia, harmonia vai sanat? Entä, miksi joku biisi saa tanssijalan vipattamaan ja toinen kyynelkanavat auki?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 10: "En ole koskaan..."
KATSO TÄMÄ JAKSO YOUTUBESTA: https://youtu.be/HWt-Iv-aMuI
KYMPPIJAKSON kunniaksi on luvassa jotain spesiaalia! Tämän päivän jakso kannattaa ennemminkin katsoa YouTubesta, koska Effiina & Saara pelaavat En ole koskaan -peliä inhokkiruokasanktioin, eli suolaavat toisiaan ja huolella. Ruokaruletista löytyy ”herkkuja”, niin tabascoa ja koirannappuloita kuin molempien oksennusrefleksin aktivoijaa, korianteria. Onko mimmeistä kummaltakaan meinannut tippua asu kesken esityksen? Entä, itkeekö jompi kumpi aina tanssivideoita tsiigaillessa? Muun muassa näihin kysymyksiin on luvassa rehellisiä vastauksia ja stooreja. Kaikki jaksot löytyvät tuttuun tapaan Spotifyista, Acastista sekä Applen podcasteista, mutta tämän jakson haluat nähdä!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 9: Tanssin vaikutukset kehoon ja mieleen
Tälläkin kertaa Tanssistudio-podcast tarjoaa herkkua korvillesi. Tämän päivän jakso käsittelee tanssin terveysvaikutuksia. Mutta miten salaliittoteoriat liittyvät aiheeseen? Se selviää vain kuuntelemalla. Ps. Kyseinen jakso on erityisen levoton ja täynnä repeilyä. Sua on varoitettu!
Jaksossa käytetyt lähteet:
https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveys/tanssijan-aivot-kehittyvat-ainutlaatuisella-tavalla
https://yle.fi/uutiset/3-10198012
https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveys/tanssijan-aivot-kehittyvat-ainutlaatuisella-tavalla
https://fi.wikipedia.org/wiki/Flow
https://mielenihmeet.fi/tanssin-viisi-psyykkista-hyotya/
https://askelterveyteen.com/tanssimisen-terveysedut/
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 8: Tanssin sosiaalinen media
Jaksossa Effiina ja Saara pohdiskelevat, mitä kaikkea tanssin sosiaalisesta mediasta löytyy. Minkälaisia somen kuluttajia mimmit ovat? Kuinkakohan monta kilometriä sitä onkaan tullut somea scrollattua? Ps. Tästä jaksosta löydät myös pätkän laadukasta, nostalgista räppiä! Kenenkähän artistin biisi voisi olla kyseessä? Kaffetta keittymään & podi korville!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 7: Seuraaminen ja vieminen parilajeissa – vieraana tanssija Mikael Halkola
Jaksossa Effiina ja Saara keskustelevat yhdessä studiovieraan, Mikael Halkolan kanssa afrolatin-parilajeista sekä erityisesti seuraamisesta ja viemisestä. Mitkä ovat seuraajan do’s & don’ts? Entä viejän? Podi korville ja selvittämään!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 6: Ulkonäköpaineet & syömishäiriöt
Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan ulkonäköpaineista sekä syömishäiriöistä.
Jakson aiheet ovat meille todella henkilökohtaisia ja herättävät meissä molemmissa vahvoja tunteita. Näistä asioista on vaikea puhua ja se myös kuuluu tässä jaksossa.
Tiedämme, ettemme paini näiden asioiden kanssa yksin ja nimenomaan siksi tahdoimme omistaa ulkonäköpaineille ja syömishäiriöille oman erillisen jakson. Meistä jokainen kokee varmasti aina ajoittain paineita ulkonäöstään ja tutkimusten mukaan jopa 3/4 tanssijoista sairastuu elämänsä aikana jonkinasteiseen syömishäiriöön.
Mietimme pitkään, julkaisemmeko tätä jaksoa ollenkaan, koska vajoamme keskustelun lomassa välillä melko syviinkin vesiin. Tahdoimme kuitenkin toimia niin kuin olemme toisillemme luvanneet – olla täysin omia itsejämme; avoimia, rehellisiä ja rohkeita. Sillä jos me uskallamme näyttäytyä ihmisille juuri sellaisina kuin olemme ja puhua avoimesti myös niistä kipeistä asioista, ehkä sen myötä joku muukin uskaltaa. Ja se on ensimmäinen askel siihen, että vaikeat asiat ja kipeät kokemukset eivät enää tunnu niin raskailta kantaa.
Syömishäiriö on sairaus, johon saa ja pitää hakea apua. Voit aloittaa esimerkiksi ottamalla yhteyttä kuntasi terveyskeskukseen.
Syömishäiriöliiton tukipuhelin (ma klo 9-15) 02 251 9207
Syömishäiriöliiton chat: https://syomishairioliitto.fi/tukea-ja-toimintaa/#tukipuhelin-ja-chat
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 5: Tanssimyytit
Jaksossa Effiina ja Saara pohtivat tanssiin ja tanssijoihin liittyviä yleisimpiä myyttejä omien kokemusten kautta. Ovatko kaikki tanssijat notkeita, terveellisesti eläviä, satumaisia olentoja? Entä, onnistuuko yökerhon tanssilattialla meiningin villitseminen jokaiselta tanssijalta omasta lajista riippumatta? Vastaukset näihin ja moniin muihin myyttisiin kysymyksiin kuulet tässä jaksossa!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 4: Tanssijoiden seksualisointi & feminismi – vieraanan tanssija Oona Varinowski
Jaksossa Effiina ja Saara saavat studioon podcastin historian ensimmäisen vieraan, dancehall-tanssija Oona Varinowskin! Jaksossa keskustellaan muun muassa tanssijoiden seksualisoinnista, feminismistä sekä seksuaalisuuden ilmentämisestä tanssin kautta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 3: Esiintyminen
Jaksossa Effiina ja Saara keskustelevat esiintymisestä sekä omista kokemuksistaan ja kommelluksistaan stagella. Kumpi mimmeistä on kaatunut kesken esityksen jalkaa heittäessään? Entä, kumpi osaa rauhoittaa mielensä zen-tilaan ennen keikkaa? Podi korville ja kuuntelemaan! Kaikki jaksot löydät Spotifysta, Acastista sekä Applen podcasteista!
Osallistu keskusteluun lähettämällä kysymyksiä, omia tanssistooreja, kommentteja tai ideoita sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai Instagramissa yksityisviestillä @tanssistudiopodcast
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 2: Cheer - Texasin ihme
Effiina ja Saara keskustelevat Netflixin Cheer - Texasin ihme -dokumenttisarjasta, joka on noussut isoksi ilmiöksi ympäri maailmaa. Sarjassa seurataan Navarro Cheer -joukkueen matkaa Daytona Beachilla järjestettäviin yliopistojen välisiin cheerleadingin ja tanssin mestaruuskilpailuihin. Spoilervaroitus: jakso sisältää juonipaljastuksia!
Dokumenttisarjan traileri: https://www.youtube.com/watch?v=dhXRx_lva18
Osallistu keskusteluun lähettämällä kysymyksiä, omia tanssistooreja, kommentteja tai ideoita sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai Instagramissa yksityisviestillä @tanssistudiopodcast
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jakso 1: Tanssin treenaamisen peruspilarit
Tervetuloa Tanssistudio-podcastin pariin! Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan podcastin juontajiin, Effiinaan ja Saaraan. Lisäksi keskustellaan tanssin treenaamisesta – mitä siihen liittyy ja mitkä ovat treenaamisen peruspilarit.
Osallistu keskusteluun lähettämällä kysymyksiä, omia tanssistooreja, kommentteja tai ideoita sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai Instagramissa yksityisviestillä @tanssistudiopodcast
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.