Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Tanssistudio

Tanssistudio-podcastissa Effiina Jalonen ja Saara Sorsa johdattavat joka jaksossa kuuntelijansa uuden tanssiaiheen pariin.


Podcastissa pureudutaan tanssiin ja tanssikulttuuriin sekä tanssisalien ulkopuolella tapahtuviin tanssiin liittyviin ilmiöihin. Mikrofonin äärellä keskustelun aiheet vaihtelevat aina syvällisemmistä pohdinnoista mitä älyttömimpiin kommelluksiin huumoria ja naurua unohtamatta, sillä nämä ystävykset eivät koskaan ota itseään turhan vakavasti.


Osallistu keskusteluun lähettämällä kysymyksiä, omia tanssistooreja, kommentteja tai ideoita sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai Instagramissa yksityisviestillä @tanssistudiopodcast


Tanssistudiopodcastin sulle tarjoaa www.fearlesstuotannot.comSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 85 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 14.2.2020.

Jakso 85: Esiintymisvinkkejä

Julkaistu 24.9.2021

Tänään on se päivä, kun Tanssistudio-podcastin jakso on täynnä esiintymisvinkkejä! Keskustelemme siitä mitä esitystä ennen, sen aikana ja jälkeen voisi tehdä, jotta esityksestä saisi mahdollisimman paljon irti. Lisäksi vastaamme kysymyksiin mitkä vinkit ja ohjeet ovat auttaneet meitä antamaan esityksessä parhaamme, miten me olemme käsitelleet esiintymisjännitystä ja miten me olemme harjoitelleet esiintymistä. Tän jakson kuuntelemisen jälkeen sä tahdot stagelle. Let’s go, dance peeps!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 84: Uupuminen

Julkaistu 17.9.2021

Tänään Tanssistudio-podcastissa keskustellaan erittäin tärkeästä aiheesta, nimittäin burnoutista. Burnoutissa psyykkiset voimavarat vähenevät vähitellen. Tämä ilmenee usein kolmen oireen kautta, jotka ovat uupumusasteinen väsymys, kyynistyneisyys ja alentunut ammatillinen itsetunto - tanssin kohdalla tietenkin alentunut tanssillinen itsetunto. Miksi burnoutista pitää puhua myös tanssin kohdalla? Miksi uupumisen oireet ovat tärkeitä tunnistaa? Miten uupumista voisi ennnaltaehkäistä? Entä, miltä burnout tuntuu? Ei muuta kuin tärkeän aiheen pariin - and press play!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 83: Miten voit toimia tanssijana aktiivisen antirasistisesti, osa 2 – vieraana tanssija ja tanssinopettaja Meri Niemi

Julkaistu 10.9.2021

Tämän päivän jaksossa jatkamme keskustelua antirasismista ja pyrimme tarjoamaan samaistumispintaa mustasta kulttuurista hyötyville valkoisille suomalaisille rasismin ja kulttuuristen asioiden käsittelyyn. Kanssamme keskustelemassa aiheesta on tanssija ja tanssinopettaja Meri Niemi! Miksi omien etuoikeuksien ymmärtäminen arjessa ja omassa elämässä on tärkeää? Miten voi toimia hyvänä liittolaisena niin tanssijana kuin tanssinopettajana? Entä, miksi vakavat kysymykset rasismista pitää kytkeä tanssiin? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastaukset tämän päivän jaksosta. Ei muuta kuin jakso playlle, kuulokkeet korville ja tärkeän aiheen pariin.


Tässä jaksossa mainitut seuraamisvinkit aiheen tiimoilta:

@freedomovement.co

@amnesty

@amnestyfinland

@unwomen

@unwomensuomi

@vihreat

@turunvihreat

@vihreatnuoret

@snkssdguombi

@sophiawekesa

@fatimointi

@mixedfinns

@fatimdiarra

@asvage

@johannaenoughSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 82: Musiikintulkinta

Julkaistu 3.9.2021

Tämän päivän jaksossa keskustelemme musiikintulkinnasta. Muistatko vielä minkälaisia ajatuksia keskiviikkoiset kysymykset herättivät? Mitä on musiikintulkinta? Miksi musiikintulkinta on tärkeää? Jaksossa annetaan vinkkejä siihen, miten musiikkia voi tulkita ja miten voit käyttää musiikin erilaisia elementtejä tanssissa. Selvitimme myös vastauksen siihen, miksi tanssissa lasketaan nimenomaan juuri kahdeksaan. Let’s go, dance peeps!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 81: Tanssi ja pyhyys – vieraana ihmisoikeus- ja yhdenvertaisuustyön asiantuntija, tanssija, tanssinopettaja sekä elämän ihmettelijä Julia Silverio

Julkaistu 27.8.2021

Tämänkertaisen jakson vieraana on ihmisoikeus- ja yhdenvertaisuustyön asiantuntija, tanssija, tanssinopettaja sekä elämän ihmettelijä Julia Silverio. Jaksossa sukelletaan uuden aiheen pariin ja keskustelemme pyhyydestä tanssin kontekstissa. Miten tanssi ja pyhyys liittyvät toisiinsa? Mitä tarkoittaa tutustuminen keholliseen pyhään? Entä, mikä tekee tanssista niin spirituaalista? Ei muuta kuin kuulokkeita korville ja jakso playlle - erittäin mielenkiintoinen ja erilainen jakso luvassa!


Jaksossa keskustellaan lyhyesti muun muassa Santeriasta. Jos haluat lukea aiheesta lisää, Miguel W. Ramos & Ilari Obá, PhD ovat kirjoittaneet aiheesta hyviä kirjoja englanniksi sekä espanjaksi.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 80: Kuka olen?

Julkaistu 20.8.2021

Se olis kuulkaas… KAHDEKSASKYMMENES JAKSO, pow! Tämän päivän jaksossa pelaamme ”Kuka olen?”-peliä, jossa jompikumpi meistä loistaa nopeudellaan arvaustensa suhteen ja toinen tallustaa perässä, hitaasti kuin laiskiainen maan kamaralla. Mutta kumpi on kumpi? Jakson löydät tuttuun tapaan Spotifyista, Acastista sekä Applen ja Googlen podcasteista, mutta kuten joka tasakymppijakson löydät myös YouTubesta, koska tämän sä haluat ehdottomasti nähdä! Let’s go, dancers!


Huomasimme pelatessamme, miten herkästi määrittelemme ihmiset sukupuolen perusteella. Jokainen meistä kokee sukupuolensa omalla tavallaan ja oikeus omaan sukupuoli-identiteettiin ja sukupuolen ilmaisuun haluamallaan tavalla kuuluu ihan jokaiselle. Tietous sukupuolen moninaisuudesta kasvaa ja aihetta koskeva terminologia laajenee jatkuvasti. Tämän takia ei ole ihme, jos suunnistaminen muuttuvassa termiviidakossa tuntuu haastavalta. Tämän koimme konkreettisesti jaksoa kuvatessamme ja jaksossa puhummekin nimenomaan oletetuista sukupuolista.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 79: Intohimosta ammatti – vieraana tanssija & tanssinopettaja Meri Niemi

Julkaistu 13.8.2021

Tällä kertaa studioon saapuu vieraaksi tanssija ja tanssinopettaja Meri Niemi! Tämän päivän jaksossa keskustelemme siitä, mitä tapahtuu, kun harrastuksesta tulee ammatti ja intohimosta sekä luovuudesta elinkeino. Meri onnistui luomaan omasta rakkaasta harrastuksesta itselleen tulonlähteen, mutta miten hän sen teki? Millaisiin haasteisiin hän on törmännyt? Entä, mitä vinkkejä hän antaisi ihmiselle, joka haluaisi muuttaa harrastuksesta ammatin itselleen, mutta ei vielä ole uskaltanut? Mistä kannattaisi lähteä liikkeelle? Ei muuta kuin jakson pariin ja vinkit haltuun - vamonos!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 78: Legendojen jalanjäljissä – Mata Hari

Julkaistu 6.8.2021

Mitä yhteistä on ensimmäisellä maailmansodalla, tämän vuoden euroviisuilla sekä itämaisella tanssilla? Vastaus: MA MA MA MATA HARI! Mata Hari oli alankomaalainen tanssija, joka teloitettiin vakoojana vuonna 1917. Mitä kaikkea Mata Harin elämässä tapahtuikaan? Entä, minkälaisen perinnön Mata Hari on jättänyt meille, kun hänestä kerran laulujakin lauletaan? Ei muuta kuin jakson pariin ja selvittämään tämän legendan mielenkiintoista elämäntarinaa!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 77: Fyysinen teatteri – vieraana tanssija ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Anni Vuorela

Julkaistu 30.7.2021

Tämän päivän jaksossa keskustellaan fyysisestä teatterista. Vieraaksi studioon saapuu tanssija, fysioterapeutti sekä fyysiseen teatteriin erikoistunut teatteri-ilmaisun ohjaaja Anni Vuorela! Mistä fyysinen teatteri on lähtöisin? Mitkä ovat sen tunnusmerkkejä? Entä, mikä on fyysisen teatterin ydin? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaukset saat tämän päivän mielenkiintoisesta jaksosta. Kuulokkeet korville ja jakso playlle - let's go!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 76: Legendojen jalanjäljissä – Katherine Dunham

Julkaistu 23.7.2021

Tämän päivän jaksossa olemme Legendojen jalanjäljillä ja pääosassa jaksossa on… Katherine Dunham! Dunham oli mustan feminismin ja afrikkalaisen diasporan tärkeä puolustaja. Titteleidensä (antropologi, etnologi, kirjailija, tutkija, aktivisti, humanisti ja tanssija) lisäksi hän oli tietenkin paljon muutakin - häntä on kutsuttu ”mustan tanssin matriarkaksi ja kuningattareksi”, mutta miksi? Tämä ja moni muu asia selviää tämän päivän jaksossa. Ei muuta kuin jakson pariin kuuntelemaan tämän legendan elämäntarina - tiivitetyssä muodossa, tietenkin!


Jaksossa käytetyt lähteet:


https://danceartjournal.com/2020/03/07/the-history-of-dance-is-feminist-the-greatest-female-choreographers-who-changed-the-world-of-modern-dance/


http://kdcah.org/katherine-dunham-biography/


https://www.gcu.edu/blog/performing-arts-digital-arts/who-katherine-dunham


https://www.stylist.co.uk/visible-women/katherine-dunham-technique-dance-choreography-influences-facts-accomplishments-anthropologist/203207

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 75: Tanssin aloittaminen aikuisiällä – vieraana tanssija Jutta Häkkinen

Julkaistu 16.7.2021

Oh yeah! Tämän päivän jaksossa vastataan moniin kysymyksiinne liittyen tanssiharrastuksen aloittamiseen aikuisiällä. Studioon saapuu tanssija ja Fearless Networkin Jahkaillen-podcastin host… Jutta Häkkinen! Jaksossa keskustellaan muun muassa siitä, mikä sinne tanssitunnille lähtemisessä voi olla haastavinta? Mitä vinkkejä vieraallamme olisi teille, jotka olette miettineet tanssitunnille menemistä, mutta ette vielä ole uskaltaneet? Mistä kannattaisi lähteä liikkeelle? Tuu messiin sukeltamaan tämän aiheen pariin - varsinkin jos et ole vielä tunneille uskaltautunut. Ei muuta kuin jakso playlle, lovelies! Ps. Käy tsekkaa Jutan @jahkaillen -podcast, löytyy kaikista yleisimmistä podcast-alustoista.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 74: Tanssijan identiteetti

Julkaistu 9.7.2021

Tällä kertaa jakson aiheena on tanssijan identiteetti. Mitä tarkoittaa identiteetti? Keitä me olemme tanssijoina? Entä, mitä kaikkea identiteettiin liittyykään? Ei muuta kuin jakson pariin! Ps. Jaksossa mainittu lukuvinkki: Näkymättömät naiset - laitapa lukien tai kuunnellen!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 73: Siviilipalveluksen suorittaminen tanssialalla – vieraana tanssija Oskari Kymäläinen

Julkaistu 2.7.2021

Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan siviilipalveluksen suorittamisesta tanssialalla. Studioon saapuu paraikaa siviilipalvelusta Tero Saarinen Companyssa suorittava tanssija…...Oskari Kymäläinen! Miten Oskari päätyi suorittamaan siviilipalvelusta tanssialalle? Mistä hänen työpäivänsä koostuvat ja mitä kaikkea hänen työnkuvaansa kuuluu? Entä, mitä vinkkejä Oskari antaisi ihmiselle, joka haluaisi päästä suorittamaan siviilipalveluksensa tanssialalle? Kuulokkeet korville, kaffetta sivupöydälle ja paina play. Jakso löytyy tuttuun tapaan Spotifysta, Acastista sekä Applen ja Googlen podcasteista.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 72: Tanssiin liittyvät stereotypiat

Julkaistu 25.6.2021

Täällä ollaan jo moukarit (aka mikrofonit) valmiina! Nimittäin, tämän päivän jaksossa pohditaan tanssiin ja tanssijoihin liittyviä stereotypioita. Rakkaan Wikipediamme mukaan stereotyyppi on ”yleistys jostain ilmiöiden, olentojen tai asioiden ryhmästä”, eli karkeasti sanottuna se on kaavoittuma tai kangistuma. Tutkijoiden mukaan yleistäminen on meille ihmisille luontaista ja joskus jopa välttämätöntä, mutta muistetaanhan olla avoimin mielin ja sydämin? Hammers ready, set, go!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 71: Mielenterveys – vieraana tanssija Emmi Hakala

Julkaistu 18.6.2021

Tämän päivän jaksossa puhutaan mielenterveyden haasteista ja vieraaksemme studioon saapuu tanssija Emmi Hakala. Tämä aihe on äärimmäisen tärkeä ja yleinen, mutta niin vähän ääneen sanoitettu ja keskusteltu. Sitä saatetaan pitää edelleenkin jonkinlaisena mörkönä tanssialalla, ja tämä on yksi syy siihen, minkä takia me halutaan keskustella juuri tästä aiheesta. Toisin kuin suorittavalla alalla, luovalla alalla työskennellessä työ kietoutuu vahvasti sun persoonaan ja sitä ei pysty jättämään työpaikalle kotiin lähdettyä, vaan se seuraa sua kaikkialle, sillä sä olet tanssija koko ajan. Tanssin kentällä puhutaan paljon ja tehdään tutkimuksia tanssin hyvinvointia edistävistä vaikutuksista, mutta keskustelua on paljon paljon vähemmän siitä, kuinka pystyt konkreettisesti opiskelemaan ja toimimaan ammattitanssijana, jos sinulla on mielenterveydellisiä haasteita. Mielenterveysasioista puhutaan julkisesti edelleenkin todella vähän, vaikka jokainen kuitenkin tiedostaa, kuinka yleisiä mielenterveyden häiriöt ja haasteet ovat. Miten pitää motivaatio yllä, kun mikään ei ei motivoi? Mitä tehdä, kun tanssitunnilla saa toistuvasti paniikkikohtauksen, irtaantuu kehostaan ja on kykenemätön liikkumaan, mieli ei tottele tai kun itseensä ei voi luottaa? Entä miten kohdata työntekijä tai kollega, jolla on tiettävästi mielenterveysongelmia? Tervetuloa tämän tärkeän aiheen ja kysymysten pariin! Ps. Jos tunnistat itsessäsi jotain tässä jaksossa mainittuja fiiliksiä, älä luovuta, vaan hae apua. Näihin asioihin on mahdollista saada hoitoa ja tukea. Älä anna kenenkään määritellä, mitä sä pystyt ja et pysty elämäsi varrella tekemään. Mielenterveydelliset ongelmat ei estä sua tavoittelemasta sun unelmia. Sä löydät kyllä sopivat keinot ja toimintatavat, mutta tekemättä jättäminen ei tarvitse olla sun kohdalla vaihtoehto. Sun ei myöskään tarvitse olla superihminen voidaksesi menestyä tanssijana, vaan sulla on lupa olla juuri sellainen kuin olet.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 70: Tanssikysymyksiä

Julkaistu 11.6.2021

Se olis kuulkaas SEITSEMÄNKYMMENENNEN (sanahirviö 👻) JAKSON vuoro! Tämän päivän jaksossa teemana on peli, jolla ei ole (ainakaan vielä!) nimeä. Jaksossa selvitetään, kuinka hyvin me Tanssistudio-podcastin mimmit olemme toisiamme kuunnelleet. Jakson löydät tuttuun tapaan Spotifyista, Acastista sekä Applen ja Googlen podcasteista, mutta niin kuin joka tasakymppijakson kohdalla, onhan sulla jo YouTube auki? Mihin omaan kysymykseen Saara vastasi väärin, mutta Effiina oikein? Entä, mitä tekemistä liitutaululla on tämän jakson kanssa? Ja mikä on Sandström? Laita meille viestiä ja kerro kuinka moneen sä vastasit oikein!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 69: Sosiaalinen media tanssijan työkaluna - vieraana tanssija & tanssinopettaja Leevi Lehtonen

Julkaistu 4.6.2021

Tällä kertaa Tanssistudio-podcastiin saapuu vieraaksi tanssija ja tanssinopettaja Leevi Lehtonen! Leevillä on TikTokissa reilu 83 tuhatta seuraajaa, YouTubessa melkein 39 tuhatta tilaajaa sekä Instagramissa about 27 tuhatta seuraajaa, mutta miltä tällaiset seuraaja- ja tilaajaluvut tuntuvat hänestä? Mitä vinkkejä Leevi antaisi aloitteleville tubettajille tai TikTokkaajille? Miten TikTok-tanssit eroavat normitansseista? Kuinka paljon aikaa TikTok-videoiden tekemiseen menee? Minkälaisia neuvoja Leevi antaisi kaltaiselleen nuorelle itsekritiikin ja nettikiusaamisen kohdalla? Let’s go!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 68: Mitä tanssi on opettanut meille?

Julkaistu 28.5.2021

Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan siitä, mitä kaikkea tanssi on meille opettanut. Kumpikin meistä Tanssistudion mimmeistä on tanssinut enemmän tai vähemmän koko elämänsä ajan ja tanssin ohella on tullut opittua paljon muutakin kuin vain tanssitaitoja ja koreografioita! Mitäköhän asioita ne mahtaa olla? 👀 Let’s see löytyykö meidän listoilta samoja juttuja - kuulokkeet korville ja jakso playlle!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 67: Burlesque – vieraana burleskitaiteilija Cloud BeDevil'

Julkaistu 21.5.2021

Tämän viikon jaksossa upea vieraamme on… burleskitaitelija Cloud BeDevil’! Cloud BeDevil’ on kansainvälisesti menestynyt ja Suomen yksi tunnetuimmista burleskitaiteilijoista. Hänet löytää niin Instagramista, OnlyFansista kuin Syntisten pöydästäkin. Mitä kaikkea burleski voi olla ja tarkoittaa? Mistä burleski on lähtöisin? Miten Cloud BeDevil’istä tuli burleskitaitelija? Mitä kaikkea burleskitaitelijuus pitää sisällään? Miten burleskin tekeminen aloitetaan? Entä, mitä vinkkejä vieraamme antaisi aloitteleville burleskitaiteilijoille? Allons-y!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 66: Tanssijan henkilöbrändäys

Julkaistu 14.5.2021

Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan tanssijan henkilöbrändäyksestä. Henkilöbrändäyksen merkitys on korostunut erityisesti työnhaussa, mutta mistä siinä on oikeasti kyse ja mikä henkilöbrändäyksen todellinen tarkoitus on? Entä miksi ja milloin tanssijan kannattaa “brändätä” itsensä ja mitä hyötyä siitä ylipäätään on? You ready? Let’s go!
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 65: Miten voitetaan maailmanmestaruus – vieraana koreografi, valmentaja sekä Dancefina Academyn perustaja Josephina Chelelgo

Julkaistu 7.5.2021

Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa on vieraana koreografi ja valmentaja Josephina Chelelgo! Hän omistaa Tampereella sijaitsevan Dancefina Academyn, jonka ryhmät ovat voittaneet yhteensä viisi MM-kultaa. Mitä mestaruuden voittamiseen vaaditaan? Miten voittavat ryhmät treenaa? Mitkä ovat Josephinan opetus- ja valmennustyylin kulmakivet? Josephina on tehnyt koreografioita todella kantaaottavista aiheista, kuten USA:n presidentinvaaleista, ilmastonmuutoksesta ja jopa muistisairaudesta, mutta myös saduista ja rakkaudesta. Mikä häntä inspiroi koreografina ja mistä elementeistä juuri hänen koreografiansa tunnistaa? Entä, mitä vinkkejä Josephina antaisi kaikille voitonjanoisille ja kilpaileville tanssijoille? Kuulokkeita korville ja jotain sun lempparijuotavaa kätöseen - oli se sitten kahvia, teetä tai vaikkapa limonadia! Nyt lähdetään yhdessä selvittämään voittamisen salaisuuksia.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 64: Voiko taiteen nimissä tehdä mitä vaan?

Julkaistu 30.4.2021

Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa pohditaan, voiko taiteen nimissä tehdä mitä vaan. Mitä sä vastaisit tähän kysymykseen? Taiteella on aina muutettu maailmaa sekä paljastastettu ja kannustettu kyseenalaistamaan esimerkiksi vallitsevia valtarakenteita. Varsinkin viime aikoina taiteen kentällä on käyty moniäänistä keskustelua muun muassa vaikuttavan taiteen teemoista. Miten taide määritellään? Minkälaisia erilaisia taidekäsityksiä on olemassa? Voiko mikä tahansa olla taidetta? Onko taiteella tehtävää? Onko olemassa aihetta, josta ei voisi tehdä tanssiteosta tai onko olemassa asioita, joita tanssiteoksessa ei voisi tehdä? Kummalla on isompi vastuu - itse taitelijalla vai taiteen tulkitsijalla? Jakso on kysymyksiä, pohdiskelua ja vastauksia täynnä. Are you ready? Ps. Hienoinen disclaimer tähän väliin: kuten monien jaksojemme kohdalla, ei tämäkään jakso ole poikkeus tunteiden herättämisen suhteen. Taide pohdituttaa ja sen kohdalla täytyy muistaa, että kyse on useimmiten mielipiteistä. Me tuodaan esille meidän omia mielipiteitä ja sä saat tottakai olla asioista eri mieltä! Pps. Mitä tekemistä Lil Nas X:n MONTERO-kappaleella mahtaa olla tämän jakson kanssa?


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 63: Nykytanssi – vieraana tanssijat Emmi Hakala & Elina Lindfors

Julkaistu 23.4.2021

Tämän päivän jaksossa aiheena on nykytanssi ja studioon saapuivat Susanna Leinonen Companysta tutut tanssijat, Emmi Hakala ja Elina Lindfors! Monet varmasti tietävät mitä nykytanssi on, mutta mitä tiedät lajin taustoista tai historiasta? Mistä nykytanssi on lähtöisin? Mitä kaikkea nykytanssi voi olla? Entä millaista on tanssijan arki Susanna Leinonen Companyssa ja mitä vinkkejä Emmillä ja Elinalla on tarjota ammattitanssijan urasta haaveileville? Kaffetta kätöseen ja kuulokkeita korville! Ps. Nykytanssin yksityistuntia odotellessa (Saara sai tosiaan Effiltä viime joulukuussa synttärilahjakseen tällaisen ihanuuden)...


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 62: Miten voit toimia tanssijana aktiivisen antirasistisesti

Julkaistu 16.4.2021

Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan rasismista ja antirasismista tanssin kontekstissa. Meille, varsinkin dancehallia ja muita kokonaisiin kulttuureihin kytkeytyneitä tanssilajeja tanssivina, nämä aiheet ovat erityisen oleellisia ja joudumme tekemään aktiivisen antirasismin eteen töitä päivittäin. Mitä rasismi tarkoittaa ja miten sitä voi ilmetä tanssin kentällä? Millaisissa tilanteissa olemme voineet osallistua rakenteelliseen rasismiin tai toimia tahtomattamme rasistisesti? Entä mitä antirasismi tarkoittaa ja miten voit toimia tanssijana aktiivisesti antirasistisesti? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan tämän päivän jaksossa.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 61: Tanssii Tähtien Kanssa – vieraana tanssija, tanssinopettaja & koreografi Marko Keränen

Julkaistu 9.4.2021

Tämän päivän jakson vieraana on tanssija, tanssinopettaja sekä koreografi… Marko Keränen! Jaksossa keskustellaan Markon upeasta tanssiurasta, Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta sekä kilpatanssista. Mistä Markon tanssijan ura sai alkunsa? Kuinka kova henkinen kilpailu TTK:n kilpailijoiden välillä on? Kuinka paljon ohjelmaa varten oikeasti treenataan? Entä, missä kilpatanssin juuret ovat? Sekä, onko kulttuurinen lainaaminen herättänyt keskustelua kilpatanssiskenessä? Näistä ja kaikesta muusta lisää tämän päivän jaksossa. Onko kuulokkeet jo korvilla?

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 60: Would you rather...?

Julkaistu 2.4.2021

And here it is, KUUDESKYMMENES JAKSO! Tämän päivän jaksossa pelataan peliä nimeltä ”Would you rather…?”. 👀 Homman nimi on siis se, että esitämme kaksi vaihtoehtoa, joista molempien tulee valita vain toinen, kuten esimerkiksi tekisitkö mieluummin tylsää työtä erinomaisella palkalla vai ihanaa duunia huonolla palkalla? Jakson löydät tuttuun tapaan Spotifyista, Acastista sekä Applen ja Googlen podcasteista, mutta tämän sä haluat nähdä YouTuben puolelta! 3… 2… 1… Game on! Ps. Tämänkin pelin kysymykset voit ottaa haltuun ja pelailla frendien kesken.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 59: Itsetunto & itsevarmuus

Julkaistu 26.3.2021

Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan itsevarmuudesta, itsetunnosta sekä itseluottamuksesta. Jaksossa sukelletaan aika syvälle ja melko kipeisiin asioihin, sillä meille molemmille omaan itseen tutustuminen ei ole ollut kovin helppo matka. Tästä eteenpäin meidän jokaisen mottona voisi toimia Skamistakin tuttu lausahdus ”Everyone is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always.” Ollaan kilttejä toisillemme, jookos? Sitten, ei muuta kuin jakson pariin!
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 58: Roller dance – vieraana tanssija ja tanssinopettaja Piia Henttinen

Julkaistu 19.3.2021

Tämän päivän jakson aiheena on roller dance eli rullaluistintanssi, joka oli aivan uusi tuttavuus ainakin Tanssistudio-podcastin mimmeille. Studiossa on mukana lajin asiantuntija, tanssija, tanssinopettaja ja taiteilija Piia Henttinen! Mitä on roller dance ja mistä laji on saanut alkunsa? Missä tai miten lajia voi harrastaa Suomessa? Entä, minkälaista musiikkia roller dancessa käytetään? Kuulokkeet korville ja jakson pariin!


Jaksossa mainitut rullaluistelijat, joita kannattaa käydä seuraamassa Instagramissa:

Richard Humpfrey @richardhumphrey

Coco Franklin @coco_franklin_

Oumi Janta @oumi_janta

James Rich AKA BuckWild @buckwildjrich

Kim Manning @kimmanningspacequeen

Kylie Just @kyliej_poleartist
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 57: Stressinhallinta, osa 2

Julkaistu 12.3.2021

Tänään jatkamme stressin parissa (jee)! Stressinhallinnasta ei ole mahdollista puhua liikaa, varsinkaan meidän yhteiskunnassa, jossa korostetaan työn tärkeyttä ja burnouttia ihannoidaan jollain kierolla tavalla. Tämän päivän jaksossa jatketaan samalla aiheella ja selvitetään, miten stressiä voi hallita. Miten reagoida stressaaviin elämäntilanteisiin, jotta ne eivät tuntuisi niin painavilta? Let's find out!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 56: Stressinhallinta, osa 1

Julkaistu 5.3.2021

Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan stressinhallinnasta. Elämme suoritusyhteiskunnassa ja monet meistä jahtaavat sekä työhön että harrastuksiin liittyviä tavoitteita. Stressiä aiheuttavat ulkopuolelta tulevien vaatimusten lisäksi myös omat odotukset itsestämme. Aihe herätti studiossa niin paljon keskustelua, että jouduimme jakamaan jakson kahteen osaan. Ensimmäisessä osassa mietimme mitä stressi on ja mistä sen tunnistaa? Mistä asioista meillä on tapana stressata? Kuulokkeita korville ja menoksi!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 55: Tanssi & raskaus – vieraana tanssija ja tanssinopettaja Lotta Lähteenmäki

Julkaistu 26.2.2021

Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa pyöritään raskauden ja tanssin ympärillä. Kolmantena keskustelijana studiossa on tanssija, tanssinopettaja, joogaohjaaja sekä äiti, Lotta Lähteenmäki! Raskaus on suurten fyysisten ja henkisten muutosten aikaa. Jaksossa käsitellään kysymyksiä raskauteen ja tanssiin liittyen sekä heitellään vinkkejä ensimmäistä lastaan odottaville tanssijoille ja tuoreille äideille. Miten esimerkiksi synnytyspelkoa kannattaa käsitellä? Saako äiti itse päättää, miten synnyttää? Millaisia erilaisia synnytysvaihtoehtoja on olemassa? Entä mitä tarkoittaa hypnosynnytys? Vastauksien ja vinkkien pariin - vamos!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 54: Luovuus

Julkaistu 19.2.2021

Tämän päivän jaksossa pohdimme luovuutta. Luovuus on yksinkertaisesti sanottuna ihmisen kykyä tuottaa jotain uutta. Ovatko kaikki ihmiset luovia? Miten luovuutta voi opetella? Jaksosta löytyy vinkkejä luovuuden kehittämiseen – miten löytää luovuus itsestä ja päästää se valloilleen. Lisäksi murskataan muutamia aiheeseen liittyviä myyttejä. Let's go!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 53: Epäonnistuminen

Julkaistu 12.2.2021

”Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan, paljon onnea Tanssitudio-podcast, paljon onnea vaan!” Ylihuomenna, täydellisesti juuri ystävänpäivänä, meidän rakas podcast täyttää yhden vuoden. Kiitos teille, kun ootte kuunnelleet meidän jaksoja - ilman teitä ei yksinkertaisesti olisi tätä podia. Love you all! Niin kuin tapoihimme kuuluu hieman sekoittaa pakkaa, ei tämäkään kerta ole poikkeus. Tämänpäiväisessä jaksossa emme keskustele mitään syntymäpäiviin liittyvää vaan päinvastoin – jakson aiheena on epäonnistumiset. 🗯️ Mitä epäonnistuminen on ja millainen suhde meillä on siihen? Miten käsitellä epäonnistumisia? Minkälaisia mokia meille on sattunut elämämme aikana? Tämä jakso on täydellinen yhdistelmä tärkeästä asiasta keskustelemista ja naurun pyrskähdyksiä – it’s called balance. ⚖️ Kaffetta kupposeen, jakson pariin ja meidän synttäreitä juhlistamaan!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 52: Legendojen jalanjäljissä osa 4 – Joséphine Baker & Debbie Allen

Julkaistu 5.2.2021

Legendojen jalanjäljissä osa 4, you’re welcome! Teeman mukaisesti, käsittelemme jaksossa legendaaristen tanssijoiden elämää sekä heidän vaikutustaan tanssikulttuuriin. 👣 Päivän jakson päähenkilöinä toimivat tanssijasensaatio, vaudeville-tähti, laulaja, liittoutuneiden agentti ja aktivisti Josephine Baker sekä tanssija/näyttelijä/koreografi/laulaja-lauluntekijä/ohjaaja/tuottaja Debbie Allen. 😍✨ Miksi nämä henkilöt valikoituivat jaksoon? Miten juuri he ovat vaikuttaneet tanssikulttuuriin? Let’s find out! Kuulokkeet korville ja legendaariset tarinat tulille. 🎧🔥


Lähteet:

https://www.cmgww.com/stars/baker/about/biography/

https://www.womenshistory.org/education-resources/biographies/josephine-baker

https://sananvapauteen.fi/artikkeli/45

https://www.debbieallendanceacademy.com/debbie-allen

https://www.blackpast.org/african-american-history/allen-debbie-1950/

https://www.encyclopedia.com/people/literature-and-arts/dance-biographies/debbie-allen

https://www.biography.com/actor/debbie-allen
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 51: Tanssimatkailu – vieraana tanssijat Jutta-Maija Joelsson & Rosa-Maria Boele

Julkaistu 29.1.2021

Moni jo varmasti haaveilee ulkomaille matkustamista ja me tultiin nyt hätiin! Tämän päivän jakso auttaa matkustusikävään – aiheena on nimittäin tanssimatkailu! Studiossa ei olla kuitenkaan pelkästään Tanssistudion mimmien kesken, vaan vieraiksi saapuivat tanssijat Jutta-Maija Joelsson ja Rosa-Maria Boele. Minkälaisia asioita kannattaa ottaa huomioon tanssimatkalle lähtiessä? Miten reissu kannattaa suunnitella? Kuinka paljon tämä lysti kustantaa? Mitä kaikkea tanssifestarit pitävät sisällään? Ja mitä lehmänkellolla on tekemistä minkään kanssa? Kuulokkeet korville ja unelmoimaan.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 50: Who is most likely to...?

Julkaistu 22.1.2021

OH MY! Se olis kuulkaas VIIDESKYMMENES JAKSO! Tämänkertaisen tasakymppijakson teemana on ”Who is most likely to…?” -peli, jonka ideana on vastata kysymyksiin, kuten esimerkiksi kumpi lähtisi avaruuslennolle Marsiin tai kumpi valittaisiin ensimmäisenä paaviksi. Kaikki jaksot löydät Spotifyista, Acastista, sekä Applen ja Googlen podcasteista, mutta tämä jakso kannattaa katsoa YouTube-kanavaltamme! https://www.youtube.com/channel/UC61f_STsl60m0XppGulVSfA Ps. Kysymykset haltuun ja frendin kanssa pelailemaan.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 49: Metal belly dance – vieraana tanssija Satu Räisänen

Julkaistu 15.1.2021

Tällä kertaa Tanssistudio-podcastiin saapuu vieraaksi tanssija ja tanssinopettaja Satu Räisänen! Tämän päivän jakson aiheena on metal belly dance. Miten kyseinen laji on syntynyt eli itämainen tanssi ja metallimusiikki ovat törmänneet toisiinsa? Fuusiointia kyseenalaistetaan jonkin verran etenkin sellaisissa tanssilajeissa, jotka ovat todella kulttuurisidonnaisia. Minkälainen tilanne on metal belly dancen kohdalla? Onko se hyväksyttävää? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen saadaan vastauksia tämän päivän jaksossa. Let’s go!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 48: Tanssilliset ryhmäliikuntatunnit & niiden ohjaaminen

Julkaistu 8.1.2021

Tänään keskustellaan tanssillisista ryhmäliikuntatunneista ja jaksossa keskitytään etenkin tuntien ohjaamispuoleen. Mitä kaikkea tanssillisen ryhmäliikuntatunnin rakentamiseen kuuluu ja mitä kaikkea tulee ottaa huomioon? Mikä tuntien ohjaamisessa on parasta? Entä, minkälainen on hyvä ohjaaja? Jos omalta haavelistalta löytyy tanssillisten ryhmäliikuntatuntien vetäminen, jakso tarjoaa vinkkejä juurikin tähän! Jaksossa pureudutaan myös hieman itse ryhmäliikuntamaailmaan. Onko kuulokkeet jo korvilla?


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 47: Uusi vuosi & tavoitteet ja niiden saavuttaminen

Julkaistu 1.1.2021

Ihanaa uutta vuotta F Ö R A L L A ! Tämän päivän jaksossa listataan uuden vuoden lupauksia ja pohditaan tavoitteita ja niiden saavuttamista. Minkälaisia lupauksia ja tavoitteita meidän listalta löytyy? Vai löytyykö mitään? Miten tavoitteiden ja suunnitelmien saavuttaminen onnistuu? Täältä satelee vinkkejä vähän kaikenlaisiin projekteihin. Uusi vuosi, here we come! You ready?


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 46: Jouluperinteitä läheltä ja kaukaa

Julkaistu 25.12.2020

Ihanaa joulua, dance peeps! Tämän päivän jaksossa pidetään vielä joulutunnelmaa yllä jouluperinteitä maailmalta kertoillen. Ja niitähän löytyy! Vaikka erilaisuus pukee maailman jouluperinteitä, kaikista löytyi jotain samaa: yhteisöllisyys. Joulu on satojen vuosien lopputulos, sekoitus maallisia ja uskonnollisia perinteitä. Missä päin maailmaa mennään rullaluistimilla joulukirkkoon? Missä joulupukilla on tonttuja ilkeämpi apuri, paholaishahmo Krampus? Missä syödään Kentuckyn paistettua kanaa jouluillalliseksi? Entä, minkä maan jouluperinteisiin kuuluu lotto? Entä joulupukinmetsästys? Muun muassa näihin vastauksia tämän päivän jaksossa. Ps. Mitä sä sait lahjaksi? Meidän lempparilahjoihin kuului höyrytin ja kasa kirjoja (arvaa kumpi lahja on kumman) and we’re in love!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 45: Move -dokumenttisarja

Julkaistu 18.12.2020

Tämän päivän jakson aiheena on Netflixin Move -dokumenttisarja, suom. Liike. Dokumenttisarjassa tutustutaan taitaviin tanssijoihin ja koreografeihin, jotka ovat uudistaneet tanssitaidetta eri puolilla maailmaa. Ensimmäisessä jaksossa Jon Boogz ja Lil Buck kertovat taiteellisilla ja omaperäisillä, eri lajeja kuten esimerkiksi poppingia ja Memphis jookin -tyylejä yhdistelevillä koreografioillaan vaikuttavia tarinoita. Toisessa jaksossa israelilainen koreografi Ohad Naharin, Gaga-metodin kehittäjä, kertoo halustaan siirtää rajoja ja tutkia, mihin ihmiskeho pystyy iästä tai muista tekijöistä riippumatta. Kolmas jakso kertoo perinteitä rikkovan espanjalaistanssija Israel Galvánin tarinan – kuinka hän uudistaa flamencoa ja haastaa sukupuolinormeja. Neljännessä jaksossa käsitellään dancehall reggaeta, joka on jamaikalaisille jotain elämää suurempaa, vastarinnan ja vapauden ilmaisua. Jaksossa kerrotaan tanssija Kimiko Versatilen tarinaa. Viidennessä jaksossa Akram Khan kutoo magiasta ja muistoista intensiivisiä koreografioita, joiden pohja on hänen bangladeshilaisissa juurissaan. Onko edellä mainitut tanssijat sulle tuttuja? Miksi dokumenttisarja kannattaa katsoa? Mitä siitä voi oppia? Miksi sarjassa käsitellyt aiheet ovat tärkeitä juuri nyt? Ei muuta kuin jakson pariin selvittämään.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 44: Tanssijan arvo – vieraana tanssija ja b-boy Sakari "Saki 1" Nisula

Julkaistu 11.12.2020

Taiteen ja kulttuurin kentällä liikkuu paljon rahaa ja luova sektori on yksi Euroopan nopeimmin kasvavia toimialoja. Alalla työskentelevien ihmisten määrä kasvaa koko ajan ja esimerkiksi taidealan palkoista ja palkkioista on tänä syksynä keskusteltu mediassa jonkin verran. Esimerkiksi tanssijoita yritetään usein alipalkata töihin erilaisiin tuotantoihin, vaikka tanssija on ammattilainen siinä missä muutkin. Eikö taidetta ja kulttuuria arvosteta Suomessa tarpeeksi, vai mistä ongelmat johtuvat? Mistä asioista tanssijan palkkio koostuu? Mitä esimerkiksi tuotantoyhtiöiden ja kaikkien muiden tanssijoita palkkaavien tulisi ottaa huomioon tanssijoita palkattaessa? Entä mitä me tanssijoina osaltamme voimme tehdä parantaaksemme tätä tilannetta? Pureudumme aiheeseen yhdessä asiantuntevan vieraan – tanssija ja b-boy Sakari ”Saki 1” Nisulan kanssa! Diippiä pohdintaa siis tiedossa - tuu messiin!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 43: Musikaalit

Julkaistu 4.12.2020

”The hills are alive with the sound of music

With songs they have sung for a thousand years…” Tämän päivän jaksossa keskustellaan - surprise, surprise - musikaaleista. Mitkä ovat niitä aivan parhaista parhaimpia musikaaleja, joita voisi katsoa monia kertoja putkeen? Mites sitten ne aivan kamalat, joiden nimenkin kuuleminen nostattaa karvat pystyyn? Entä, mitkä musikaalibiisit iskee niin syvälle, että iho menee kananlihalle ja silmät täyttyvät kyynelistä? Tuu messiin selvittämään! Kaikki jaksot löytyvät tuttuun tapaan Spotifyista, Acastista sekä Applen ja Googlen podcasteista. Ps. Jos et postauksen alun sanoista vielä arvannut kyseistä musikaalia, niin kipin kapin suoratoistopalveluiden äärelle se tsiigaamaan. Kyseessä yksi legendaarisimmista musikaaleista.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 42: Koreografiointi

Julkaistu 27.11.2020

Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa on luvassa astetta syvällisemmät kuulumisten vaihdot sekä huikeita uutisia! Jakson varsinainen aihe on kuitenkin koreografiointi. Koreografian lopulliseen tulokseen vaikuttaa se, mitä asioita koreografi pitää tärkeänä – oli se sitten esimerkiksi vahvaa musiikin tulkintaa, dynamiikan vaihteluja tai vaikkapa näyttäviä liikkeellisiä elementtejä. Koreografioinnin tyylit muovautuvat tekijöidensä mukaan, kuten taiteen tekemisessä yleensäkin. Tämän ja erilaisten lähtökohtien ansiosta teokset ovat aina erilaiset ja tekijänsä näköiset. Mikä on meidän kahden suhde koreografiointiin? Miksi me ylipäätään halutaan luoda ja taltioida säännöllisesti uusia koreografioita videolle? Entä mitä asioita meidän mielestä tulee ottaa huomioon koreografioidessa? Ei muuta kuin jakson pariin - let’s go!

Tanssistudiopodcastin sulle tarjoaa www.fearlesstuotannot.comSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 41: Twerk – vieraana tanssijat Sikujua Mponda & Awa Sowe

Julkaistu 20.11.2020

Tällä kertaa Tanssistudio-podcastin aiheena on twerk ja jakson vieraana ovat tanssijat sekä tanssinopettajat Sikujua Mponda & Awa Sowe! Etenkin Suomessa ja Euroopassa koko tanssiskene näyttäytyy erittäin keskiluokkaisena ja valkoisena. Rakenteellinen rasismi on edelleen iso epäkohta koko yhteiskunnan tasolla. Mitä itse twerkiin tulee, on sen ympärillä velloneet epäkohdat puhututtaneet viime vuosina, kun laji on noussut suureen suosioon. Twerkiä harrastavien valkoisten tanssijoiden voi olla vaikea ymmärtää sitä, että vaikka itse voimaantuisikin tanssista, voi se toisista tuntua rasistiselta ja loukkaavalta. Tämän päivän jaksossa saat vastauksen moniin twerkiä koskeviin kysymyksiin. Mistä twerk on kotoisin? Mistä sen suosio johtuu? Mitä meidän kaikkien tulisi tietää twerkistä? Ei muuta kuin jakson pariin - let’s get real!


Jaksossa mainitut tanssijat ja artistit, joita kannattaa käydä seuraamassa Instagramissa:

Chanelle Hall - @iamchanellehall / @twerkologynation

Destiny Vaughan - @officiallydes

Angel Nyigu - @angelnyigu

Royal Gale - @royal.g

Azula Bandit - @azulabandit

Beyonce Knowles-Carter - @beyonce

Janet Jackson @janetjackson


Tanssistudiopodcastin sulle tarjoaa www.fearlesstuotannot.com
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 40: Telttaretki – kummitustarinoita & yliluonnollisia kokemuksia

Julkaistu 13.11.2020

Katso tämä jakso YouTube-kanavaltamme!

.

NELJÄSKYMMENES jakso on täällä! Perjantai 13. päivän kunniaksi jatkoimme Halloween-meininkiä omalla tyylillämme. Tämänkertaisen jakson teemana on kaksi meidän lemppariaihetta (jos siis tanssia ei lasketa) – yliluonnolliset ilmiöt sekä kummitustarinat. Jakson kunniaksi pakkasimme teltan, makuupussit sekä selviytymispakkauksen tarvikkeineen ja lähdimme metsään telttaretkelle eräänä kylmänä ja synkkänä syysiltana. Mikä olisikaan parempi hetki kertoa kummitustarinoita kuin luonnon armoilla tähtitaivaan alla? Mitä tekemistä kummituksilla on tanssin kanssa? Entä arvaatko, kumpi meistä on kokenut yliluonnollisia sattumuksia? Kaikki jaksot löydät tuttuun tapaan Spotifysta sekä muista audiokanavista, mutta kuten joka kymmenes jakso aina ennenkin, tämän jakson löydät myös YouTubesta videon muodossa. Ja trust us, tämän videon sä haluat NÄHDÄ! Uskallatko siis lähteä meidän telttaretkelle messiin?

Tanssistudiopodcastin sulle tarjoaa www.fearlesstuotannot.comSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 39: Tanssijan voimaharjoittelu kuntosalilla

Julkaistu 6.11.2020

Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan voimaharjoittelusta tanssijoiden oheistreeninä. Voimaharjoittelu kuntosalilla kehittää lihasvoimaa ja -kestävyyttä sekä parantaa suorituskykyä. Tämän seurauksena lihakset toimivat taloudellisemmin, jolloin liikkuminen on helpompaa ja kevyempää. Mitä siellä salilla sitten kannattaisi tehdä ja miten? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastauksia päivän jaksossa. Lempparijuomaa lasiin ja podia korville!


P.s. Tsekkaa Instagramista Tanssistudio-podcastin highlighteista meidän suunnittelemat treeniohjelmat tanssijoille!

Tanssistudiopodcastin sulle tarjoaa www.fearlesstuotannot.com

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 38: Loukkaantuminen & kuntoutus – vieraana tanssijat Pauliina Latva & Sakari "Saki1" Nisula

Julkaistu 30.10.2020

Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan loukkaantumisista ja kuntoutumisesta. Studioon saapuu peräti kaksi vierasta, tanssija Sakari ”Saki1” Nisula sekä tanssija, tanssinopettaja ja fysioterapeuttiopiskelija (AMK) Pauliina Latva! Tekevälle sattuu ja tapahtuu, ja tanssijat eivät ole tässä asiassa todellakaan poikkeuksia. Mitkä ovat tanssijoiden yleisimmät vammat ja mistä ne yleensä johtuvat? Mitä vammoja pystyy itse hoitamaan ja millaisissa tilanteissa kannattaa kääntyä ammattiavun puoleen? Entä se psyykkinen puoli - miten päästä loukkaantumisista henkisesti yli?

Tanssistudio-podcastin sulle tarjoaa www.fearlesstuotannot.comSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 37: Legendojen jalanjäljissä osa 3 – Ejoe Wilson & Les Twins

Julkaistu 23.10.2020

Legendojen jalanjäljissä osa 3 on täällä! Tämän päivän jaksossa käsittelemme teeman mukaisesti legendaaristen tanssijoiden elämää sekä heidän vaikutustaan tanssikulttuuriin. Tämän päivän jakson päähenkilöinä toimivat house-pioneeri Ejoe Wilson sekä hip-hop -tanssijat Laurent ja Larry Nicolas Bourgeois aka Les Twins. Miksi juuri nämä henkilöt? Miten juuri he ovat vaikuttaneet tanssikulttuuriin? Tuu messiin selvittämään näiden henkilöiden legendaariset tarinat!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 36: Tankotanssi – vieraana tanssija Henriikka Roo

Julkaistu 16.10.2020

Tämänkertaisessa Tanssistudio-jaksossa keskustellaan tankotanssista ja studiossa on vieraan tankotanssija Henriikka Roo. Henriikka on yksi Suomen menestyneimmistä tankotanssijoista ja hän on kilpaillut lajin parissa ympäri maailmaa. Miten hän päätyi juuri tankotanssin pariin? Mikä tankotanssissa on Henriikan mielestä kaikkein parasta? Miten polesport, poleart ja exotic pole eroavat toisistaan? Jaksosta löytyy myös vinkkejä siihen, miten uskaltaa rohkeasti lähteä kokeilemaan täysin uutta tanssilajia. Kahvetta kupposeen ja podia korville! Kaikki jaksot löydät tuttuun tapaan Spotifysta, Acastista sekä Applen podcasteista.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 35: Tanssisarjat ja -elokuvat

Julkaistu 9.10.2020

Tämänkertaisessa Tanssistudio-jaksossa keskustellaan tanssisarjoista ja -elokuvista (apua miten paljon niitä onkaan)! Jaksoon valitsimme itsellemme ne tärkeimmät ja ikimuistoisimmat, löytyyköhän sun listasta samoja? Minkälaista elämä olisikaan, jos draamaa olisi saman verran kuin tanssisarjoissa? Entä mikä olisikaan hienompaa kuin se, että ihmiset alkaisivat oikeassakin elämässä tanssimaan keskellä katua ja vielä samaa koreografiaa? Ei muuta kuin podia korville ja omalle listalle ne mielenkiintoisimmat! Ps. Mitenköhän Justin Bieber ja Chuck Bass liittyvät tähän(kin) keskusteluun?


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 34: Turvallisempi tila

Julkaistu 2.10.2020

Tämän päivän jakson aiheena on turvallisempi tila, mutta miksi ei käytetä termiä “turvallinen” tila? Aiheesta on käyty paljon keskustelua, ja turvallisemman tilan luominen voi olla kiinni yllättävänkin pienistä asioista. Kuka on vastuussa turvallisen tilan luomisesta tanssitunneilla? Mitä se vaatii tanssikoululta ja tanssinopettajilta? Entä oppilailta ja asiakkailta? Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa omalla toiminnallamme, joten podi korville ja vinkit käyttöön jo tänään! Spread some love, dancepeeps!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 33: Tanssin opettaminen – vieraana tanssinopettaja Manu Uimi

Julkaistu 25.9.2020

Tämänkertaisen jakson vieraamme on… (fanfaareja) Manu Uimi! Manu on tanssija, koreografi ja tanssinopettaja suoraan Suomen Tampereelta. Hän on työskennellyt päätoimisena tanssinopettajana jo kuuden vuoden ajan ja hän on ehtinyt opettaa tanssia lähestulkoon jokaisessa Tampereen alueen tanssikoulussa. Jaksossa syvennymme tanssinopetusalaan. Minkälaista on työskennellä tanssinopettajana? Miten ottaa yksilöt huomioon tunneilla? Miten lasten, nuorten ja aikuisten opettaminen eroaa toisistaan? Entä, minkälaisia epäkohtia alalta löytyy Suomessa? Muun muassa näihin asioihin syvennymme Tanssistudio-podcastin historian pisimmässä (2h 15min!) jaksossa.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 32: Tanssivideot

Julkaistu 18.9.2020

Tämänkertaisessa Tanssistudio-jaksossa jutellaan tanssivideoista ja niiden tekemisestä. Niin kuin monessa muussakin jaksossa, pääsee Effiinan expertise valloilleen tässäkin jaksossa. Mitä asioita tanssivideoita tehdessä kannattaa ottaa huomioon? Mitkä elementit ovat videoissa kaikkein tärkeimpiä asioita? Tanssivideopohdintojen lisäksi paljastamme VIHDOIN, mistä tässä suuressa salaperäisyydessä on ollut kyse - mitä isoa olemme podcastin teon taustalla omin käsin rakentaneet? Podi korville, vinkit käyttöön ja salaisuutta selvittämään! Be creative. Be fearless.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 31: Break – vieraana tanssija Jussi "Focus" Sirviö

Julkaistu 11.9.2020

Tämän päivän jakson vieras on… Jussi ”Focus” Sirviö! 🤩 Jussi on breikannut jo 25 vuotta, voittanut yli 50 ensimmäistä sijaa ympäri maailmaa, opettanut satoja workshoppeja ja tuomaroinut maailman suurimmat katutanssikisat. Hänen mukaansa on myös nimetty skabat Hollannissa, IBE Focus On Footwork Battle, mutta mistä tämä kaikki sai alkunsa? Miten Jussi pitää ohjat käsissään muun muassa tanssikoulu Saiffan, breikin online-opetuspalvelun B-boy & B-girl Dojon sekä Flo Mo Crew -tanssiryhmän kanssa? Mikä on ollut Jussin ikimuistoisin battle? Entä, miten hän itse kuvailisi omaa tyyliään ja tapaansa tanssia? Toki, ysärin lapsina piti myös saada tietää minkälaista oli tanssia Bomfunk MC’sin keikoilla! Kaffetta kupposeen ja podia korville, let’s go! 👊🎧☕️


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 30: 73 kysymystä

Julkaistu 4.9.2020

Katso tämä jakso YouTube-kanavaltamme: https://youtu.be/etGTiovJL-g


Ja niin jo KOLMASKYMMENES jakso on täällä! Jos sä haluat piristystä päivään niin täältä pesee! Tämänkertaisen jakson teemana on Voguen kuuluisat 73 kysymystä (hieman muotoilluilla kysymyksillä) ja oh boy, mihin me taas ryhdyttiinkään! Millä kolmella sanalla kuvailisimme toisiamme tanssijoina? Mitä olemme oppineet kantapään kautta? Entä jos joutuisimme valitsemaan vain yhden lajin, jota tanssisimme koko loppuelämän, mikä se olisi? Mutta mitä tekemistä Justin Bieberillä ja Chuck Bassilla on tämän kaiken kanssa? Kaikki jaksot löydät tuttuun tapaan Spotifyista, Acastista sekä Applen podcasteista, mutta tämän jakson haluat ehkä ennemmin katsoa YouTube-kanavaltamme! (Klikkaa samalla toki myös tilaa-nappulaa while you’re at it, thanks babe!)See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 29: Mitä tehdä, jos motivaatio katoaa?

Julkaistu 28.8.2020

Tämän päivän Tanssistudio-jaksossa Effiina ja Saara keskustelevat motivaatiosta. Mitä sillä oikeastaan tarkoitetaan? Miksi motivaatio noteerataan vasta kun siitä on puute? Entä mitä tehdä, kun sitä joutuu etsimään kuin neulaa heinäsuovasta? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksia tämän päivän jaksossa. Kuulisimme mielellämme myös teidän kokemuksia, näkemyksiä ja vinkkejä motivaatioon liittyen, joten heitä meitä viestillä Instagramissa @tanssistudiopodcast tai sähköpostitse [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 28: Dancehall – vieraana tanssija Sophia Wekesa

Julkaistu 21.8.2020

Tämän päivän jakson vieraana on dancehall-tanssija, DJ ja radiojuontaja, Sophia Wekesa! Tällä hetkellä Sophia muun muassa juontaa oma nimeä kantavaa Yeboyah, Renaz ja Wekesa -ohjelmaa YleX:llä, esiintyy DJ:na, tanssii Bubblin’ Crew -tanssiryhmässä ja opettaa dancehallia. Jakson aiheena syvennytään Jamaikalta lähtöisin olevaan katutanssiin dancehalliin, joka on tanssigenren lisäksi tärkeä kulttuurinen ilmiö. Mistä dancehall sai alkunsa? Mitä lajista pitäisi ymmärtää? Entä, mihin sen nykyinen suosio perustuu? Podia korville ja selvittämään.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 27: Tanssin merkitys suomalaisessa kulttuurissa osa 2

Julkaistu 14.8.2020

Viime viikon jakso käsitteli tanssin merkitystä suomalaisessa kulttuurissa sosiaalisten tanssien silmin, mutta tänään syvennytään aiheeseen taidetanssin näkökulmasta. Miksi Suomen Kansallisbaletti on niin keskeisessä osassa suomalaista tanssikulttuuria? Mitä yhteistä on Edvard Fazerilla, Alfons Almilla, Vladimir Pankovilla, Doris Laineella ja Jorma Uotisella? Entä miten vaikutteet idästä ja lännestä ovat vaikuttanut suomalaiseen taidetanssiin? Ps. Jaksossa heitellään Jorma Uotisen nimeä monen monta kertaa, koska selkeästi toinen Tanssistudio-podcastin mimmeistä on edellä mainitun fani, mutta kumpi? Kaffekuppi käteen ja podi korville! Löydät kaikki jaksot tuttuun tapaan Spotifysta, Acastista sekä Applen podcasteista.


Jaksossa käytetyt lähteet:

https://disco.teak.fi/tanssi/

Jenny Jegernhorn: Muutoksia Greven aikaan, Liikekieli.com.

Markkula, Outi. 2014. ”Ammattilaisuus kansantanssissa”. – www.liikekieli.com/archives/6538

Kuulusa, Anna. 2015. Katutanssit Suomessa Hip hop – kaduille vai kouluun?. Opinnäytetyö Tanssinopettajan koulutusohjelma Oulun ammattikorkeakoulu, 10–16. – www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/99204/kuulusa_anna.pdf?sequence=1

Jääskeläinen, Anniina. UrbanApa Matkalla itsenäiseksi taiteilijaksi. Helsinki: Teatterikorkeakoulu, tanssijan maisterinohjelma, 21–25. – helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/29512/Jaaskelainen_Anniina.pdf?sequence=1

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 26: Tanssin merkitys suomalaisessa kulttuurissa osa 1

Julkaistu 7.8.2020

Tämänkertaisessa Tanssistudio-podcastin jaksossa käsitellään tanssin merkitystä suomalaisessa kulttuurissa sosiaalisten tanssien perspektiivistä. Mitä nurkkatanssit ovat ja mitä yhteistä niillä on nykyisen baarikulttuurin kanssa? Tiesitkö, että tanssiminen oli aikoinaan Suomessa kokonaan kiellettyä? Podia korville, kahvetta kätöseen ja selvittämään vastaukset kysymyksiin miksi ja milloin!


Lähteet:

https://jyx.jyu.fi/bitstream/handle/123456789/8077/1/G0000125.pdf

https://www.hameensanomat.fi/kanta-hame/rikollista-ilonpitoa-ja-tanssia-haudoilla-1125427/

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/12/07/suomalaiset-kansantanssit-ovat-tuontitavaraa

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomalainen_kansantanssi

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006473361.html

https://areena.yle.fi/audio/1-50494952
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 25: Commercial dance – vieraana tanssija Josefiina Kotajärvi

Julkaistu 31.7.2020

Tämän päivän jakson vieras on... *rumpujen pärinää*... Josefiina Kotajärvi! Josefiina on katutanssilajeihin erikoistunut niin tanssijana kuin opettajanakin sekä vuoden 2019 Dancer of the Year. Kelatkaa nyt mikä titteli! Tanssijana hän on esiintynyt useissa eri tapahtumissa ja artistien taustalla. Päivän polttavina puheenaiheina ovatkin Josefiinan ura, katutanssilajit sekä tanssin opettaminen. Millä tavoin ja keinoin Josefiina opettaa hänen oppilaitaan tuntemaan musiikkia paremmin? Miten hän auttaa löytämään sen luontaisen tavan liikkua? Entä, miten hän itse kuvailisi omaa tapaa ja tyyliä tanssia? Let’s find out - ei muuta kuin podia korville!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 24: Legendojen jalanjäljissä osa 2 – Willi Ninja & Richard “Crazy Legs” Colón

Julkaistu 24.7.2020

Tämän päivän jaksossa käsittelemme teeman mukaisesti legendaaristen tanssijoiden elämää sekä heidän vaikutustaan tanssikulttuuriin. Tämänkertaisen jakson päähenkilöinä toimivat vougaaja Willi Ninja sekä breikkaaja Richard “Crazy Legs” Colón. Miksi juuri nämä henkilöt? Miten juuri he ovat vaikuttaneet niin suuresti tanssikulttuuriin? Tuu mukaan selvittämään näiden henkilöiden legendaariset tarinat!


Lähteet:

https://www.theguardian.com/news/2006/sep/13/guardianobituaries.usa


https://www.messynessychic.com/2018/09/21/the-godfather-of-voguing/


https://en.wikipedia.org/wiki/Willi_Ninja


http://outhistory.org/exhibits/show/tgi-bios/willi-ninja


Paris is Burning -dokumentti: https://www.youtube.com/watch?v=yNE6nv3-l1w


Phull, Hardeep (August 22, 2015). "Meet the man who impersonated Jennifer Beals in 'Flashdance'". New York Post. Retrieved May 20, 2019.


Jennifer Dunning, "Street Dance Moves Up to Mainstream", The New York Times, November 22, 1991.

Jennifer Dunning, " Nurturing Onstage the Moves Born on the Ghettos' Streets", The New York Times, November 26, 1991.


https://www.preservetheculture.network/b-boys/richard-crazy-legs-colon/


https://www.redbullcontentpool.com/news/AP-1RP75BSGN1W11


https://theshadowleague.com/crazy-legs-red-bull-hip-hop/


https://www.societydanceacademy.com/the-pioneers
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 23: Itämainen tanssi – vieraana tanssija Amanda Nousiainen

Julkaistu 17.7.2020

Tämänkertainen Tanssistudio-podcastin vieras on paitsi tanssija ja tanssinopettaja, hän omistaa myös oman tanssistudion sekä vaatefirman. Päätanssilajina hänellä on itämainen tanssi, ja hän on esiintynyt muun muassa kuuluisan Bal Anat -tanssiryhmän kanssa. Hän on Studio Manda Jamin sekä Manda Movement Wearin omistaja Amanda Nousiainen! Tänään selvitämme, miten ihmeessä tää supermimmi pitää langat käsissään oman tanssikoulun, vaatefirman ja tanssiryhmän kanssa. Mitä kaikkea itämainen tanssi pitää sisällään? Entä, mitkä asiat itämaisessa tanssissa ovat juuri Amandan mielestä kaikkein parasta? Se selviää kuuntelemalla uusimman jakson!


Jaksossa mainittiin muun muassa seuraavat Instagramista löytyvät tanssijat, jotka kannattaa laittaa seurantaan!

Rachel Brice

Violet Scrap

Polina ShandarinaSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 22: Dance hacks osa 1

Julkaistu 10.7.2020

Tämänkertaisessa jaksossa Tanssistudio-podcast goes Dr. Phil yaas! Nimittäin, Effiina ja Saara ratkaisevat kuuntelijoiden lähettämiä tanssipulmia. Kuinka saada koreografiasta nopeasti kiinni? Miten omaa rytmitajua voi kehittää? Entä, miten selviytyä esiintymisjännityksestä? Muun muassa näihin pulmiin saat vastauksen tämän päivän jaksossa. Podi korville ja vinkit käyttöön! Kiitos vielä kaikille oman pulmansa lähettäneille!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 21: Marginaalikehojen asema tanssialalla – vieraana tanssija Evaleena Vuorenmaa

Julkaistu 3.7.2020

Tämänkertainen vieraamme kutsuu itseään termillä ”lihava tanssija”, ja hän tekee tärkeää aktivismia läskivihaa vastaan ja tasa-arvon puolesta. Kyseessä on tanssija, tanssinopettaja, koreografi ja aktivisti, Evaleena Vuorenmaa aka Eve JaMami. Tänään keskustelemme marginaalikehojen asemasta tanssialalla. Minkälaista painosyrjintää tanssialalla esiintyy? Mitä on mielensäpahoittajaretoriikka? Entä huolitrollaus? Mitä kehopositiivisuus todellisuudessa tarkoittaa? Mitä me tanssijat voisimme osaltamme tehdä, jotta painosyrjintää ei alalla olisi? Näihin ja moniin muihin aiheeseen liittyviin kysymyksiin saat vastaukset kuuntelemalla tämän päivän jakson. Ei muuta kuin podia korville ja tärkeiden asioiden äärelle!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 20: Esiintymismeikki & esiintymiskokemuksia

Julkaistu 26.6.2020

KATSO TÄMÄ JAKSO YOUTUBESTA.


Se olis kuulkaas KAHDESKYMMENES jakso! 🤪 Tämän päivän jakso kannattaa ennemminkin katsoa YouTubesta, koska Effiina & Saara näyttävät, kuinka he itse tekevät keikka- ja esiintymismeikkinsä. Meikkaamisen äärellä mimmit kertoilevat ikimuistoisia esiintymisstoorejaan. Kumpi mimmeistä on kulkenut teini-ikänsä ilman kulmakarvoja ja kummalla on esiintyessään ollut erittäin kyseenalainen ilmastointiteippiviritelmä kengissä? Muun muassa näihin kysymyksiin on stoorit tämän päivän jaksossa. Kaikki jaksot löytyvät tuttuun tapaan Spotifyista, Acastista sekä Applen podcasteista, mutta tämän jakson haluat nähdä! 😍✨ YouTube-kanavamme löydät tuben hausta tuttuun tapaan nimellä Tanssistudiopodcast. 🎧

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 19: Legendojen jalanjäljissä osa 1 – Alvin Ailey & Martha Graham

Julkaistu 19.6.2020

Tämänkertainen jakso aloittaa uuden teemasarjan, jossa käsittelemme legendaaristen tanssijoiden elämää sekä heidän vaikutustaan tanssikulttuuriin. Teemaan liittyviä jaksoja tullaan julkaisemaan säännöllisen epäsäännöllisesti muiden jaksojen lomassa.

Keskiviikon kuva-arvoituksen oikeina vastauksina ja tämän päivän jakson päähenkilöinä toimivat Martha Graham sekä Alvin Ailey. He olivat yhdysvaltalaisia tanssijoita ja koreografeja, jotka vaikuttivat omalla toiminnallaan suuresti modernin tanssin kulttuuriin ja nämä vaikutukset ovat nähtävissä vielä tänäkin päivänä.

Martha Graham oli aikansa kapinallinen. Yhdysvaltojen kongressi jopa tuomitsi yhden hänen tanssiteoksistaan, mutta silti hän oli ensimmäinen Valkoisessa talossa esiintynyt tanssija. Vuonna 1936 hän kieltäytyi esiintymästä Berliinin Taidefestivaaleilla, koska se olisi tarkoittanut hänelle Adolf Hitlerin hallintojärjestelmän juhlimista. Martha Graham tanssi ja opetti yli seitsemänkymmentä vuotta. Häntä on kutsuttu ”tanssin Picassoksi”, koska hänen merkitystään ja vaikutustaan moderniin tanssiin voidaan pitää samanarvoisena kuin Pablo Picasson vaikutusta modernille kuvataiteelle.

Alvin Ailey ja hänen vuosikymmeniä kestänyt uransa tanssijana ja koreografina muutti modernia tanssia ja mullisti afroamerikkalaisten tanssijoiden roolin tanssitaiteessa. Hän pyrki teoksillaan heijastamaan mustien ihmisten historiaa ja tuomaan esiin heidän tarinoitaan. Alvin Ailey jätti lähtemättömän vaikutuksen modernin tanssin kentälle. Yhdistelemällä klassista ja modernia tyyliä ja käyttämällä monipuolisia tanssijoita hän toi tanssin täysin uudelle yleisölle. Ensimmäisten esitysten jälkeen vuodesta 1958 alkaen Alvin Ailey American Dance Theatre on kasvanut pienestä tanssiryhmästä isoksi monikulttuuriseksi organisaatioksi, joka tunnetaan ympäri maailman.

Kuuntele näiden legendaaristen tanssijoiden tarinat tämän päivän jaksosta eli kaffekuppi käteen ja podia korville!


Jaksossa käytetyt lähteet:


https://fi.wikipedia.org/wiki/Alvin_Ailey_American_Dance_Theater


https://fi.wikipedia.org/wiki/Alvin_Ailey


http://www.the-ballet.com/ailey.php


https://www.loc.gov/exhibits/alvin-ailey-american-dance-theater/exhibition-items.html


https://nmaahc.si.edu/blog-post/transforming-dance-around-world


https://www.nytimes.com/1989/12/10/arts/dance-view-alvin-ailey-believer-in-the-power-of-dance.html


"TIME 100: Martha Graham". Time. August 6, 1998. Archived from the original on July 6, 2011.


The Dancer Revealed, American Masters: Season 8, Episode 2, PBS, May 13, 1994


Jowitt, Deborah (2012). "Martha Graham (1894–1991)"(PDF). Dance Heritage Coalition.


Martha Graham: A Dancer's Life by Russell Freedman, p. 20


"Music Films", Standard-Examiner (Ogden, Utah), May 21, 1922, p. 5


Debra Craine; Judith Mackrell (August 19, 2010). The Oxford Dictionary of Dance. Oxford University Press. pp. 196.


Martha Graham Dance Company – History Archived April 13, 2012


Martha Graham Timeline: 1894–1949, The Library of Congress


Franco, Mark (June 2012). Martha Graham in Love and War: The Life in the Work. Oxford University Press. p. 139.


Martha Graham: A special issue of the journal Choreography and Dance, by Alice Helpern


LaMothe, Kimerer L. Nietzsche's Dancers: Isadora Duncan, Martha Graham, and the Revaluation of. p. 203.


Klenke, Karin (2011). Women in Leadership: Contextual Dynamics and Boundaries. Bingley: Emerald. p. 208.


Graham, Martha (1991). Blood memory. Doubleday. ISBN 978-0-385-26503-4.


Kisselgoff, Anna (April 2, 1991). "Martha Graham Dies at 96; A Revolutionary in Dance". The New York Times.


Susan Ware (1998). Letter to the World: Seven Women who Shaped the American Century. W.W. Norton.


Bondi (1995) p. 74 quote: "Picasso of Dance ... Martha Graham was to modern dance what Pablo Picasso was to modern art."


"Martha Graham: About the Dancer". American Masters. NPR. September 16, 2005.


Gerald, Newman (1998). Martha Graham: Founder of Modern Dance. Danbury, Connecticut: Franklin Watts.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 18: Tämän hetken tanssitrendit

Julkaistu 12.6.2020

Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan tanssitrendeistä! Nykypäivänä sosiaalinen media toimii vahvasti uusien trendien lähteenä – ei pelkästään tanssiin liittyen, vaan maailmalla leviävissä ilmiöissä ylipäätään. Myös tanssistudioiden tuntivalikoimat kertovat paljon siitä, mitkä tyylit ja lajit ova suosituimpia juuri nyt. Jaksossa esittelemme tämän hetken kuumimpia tanssitrendejä sekä ennustamme kristallipallosta (okei, me googlattiin), mitkä tyylit ovat tulevaisuudessa nousemassa suureen suosioon. Me emme esimerkiksi tienneet, mitä on ”avaruuskattilatekno”, mutta tiedätkö sä? Podi korville ja selvittämämään!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 17: Tanssiryhmät

Julkaistu 5.6.2020

Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan tanssiryhmistä! Kyselimme taannoin teidän kuuntelijoiden kokemuksia tanssiryhmässä tanssimisesta. Jaksossa käsitellään lähettämiänne viestejä sekä meidän omia pohdintoja aiheeseen liittyen. Minkälaista on tanssia tanssiryhmässä? Minkälaisia haasteita on tullut vastaan? Ja ehkä tärkeimpänä, mikä siinä on parasta? Kiitos vielä kaikille teille, jotka jaoitte jaksoa varten omia kokemuksianne, ootte best!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 16: Ammattitanssijan työ – vieraana tanssija Jero Mäkeläinen

Julkaistu 29.5.2020

Tässä jaksossa keskustellaan ammattitanssijan työstä ja studioon saapuu vieraaksi tanssija Jero Mäkeläinen. Effiina ja Saara selvittävät, mitä kaikkea Jeron ja ylipäätään ammattitanssijan elämään kuuluu. Miten Jerosta tuli tanssija? Minkälainen on Suomen tanssiskene? Entä, mitä ammattitanssijaksi haaveilevalta vaaditaan? Tuu messiin selvittämään muun muassa näihin kysymyksiin vastaukset eli tuttuun tapaan podia korville! 🎧Kaikki jaksot löydät Spotifysta, Acastista sekä Applen podcasteista.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 15: Suorituspaineet

Julkaistu 22.5.2020

Täydellisyyden tavoittelu tuntuu olevan nykyajan vitsaus, oli elämän osa-alue mikä tahansa. Jaksossa Effiina ja Saara keskustelevat erityisesti tanssijoiden kokemista suorituspaineista, jotka kuormittavat ja vaikuttavat niin mieleen kuin kehoonkin. Mistä asioista mimmit tuntevat suorittamisen suhteen paineita? Miten (negatiivisista) suorituspaineista pääsisi eroon? Stoorit kuunteluun ja vinkit käyttöön! Ps. Jakso sisältää paljon naurukohtauksia, vakavasta aiheesta huolimatta.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 14: Kiusaaminen

Julkaistu 15.5.2020

Tämän päivän jaksossa Effiina ja Saara keskustelevat kiusaamisesta jakaen samalla omia kokemuksiaan. Helppo aihehan ei ole kyseessä, joten jaksossa saattaa pudota kyynel jos toinenkin.


Kiusaaminen on henkistä väkivaltaa, jota ilmenee kaikissa ikäluokissa. Kiusaamisen muodot vaihtelevat ja erityisesti aikuisten keskuudessa niitä voi olla vaikea tunnistaa. Kiusatuksi tuleminen on aina henkilökohtainen kokemus ja jokaiselle kiusatulle on tärkeää tulla kuulluksi ja ymmärretyksi – tärkeintä on siis se, miten kiusattu itse kokee tilanteen eikä se, miten tai mistä syystä häntä kiusataan. Huom, tarkennan: kiusaaminen ei ole koskaan kiusatun vika ja kiusaaminen on juuri niin pahaa, kuin kiusattu itse sen kokee.


Henkilö, jolla on tarvetta kiusata, haluaa aina käyttää valtaa. Hän on tunnistanut kiusattavan häpeäpisteet eli heikot kohdat, joista saa keinon käyttää henkistä väkivaltaa tätä kohtaan. Kiusaajan toiminnan taustalla voi olla monia tekijöitä, kuten esimerkiksi heikko itsetunto, pätemisen tarve, mielenterveysongelmia tai kykenemättömyys empatiaan.


Kaikilla meistä on yksilöllinen henkinen kipukynnys. Joillekin kiusatuille syntyy loppuelämän kestäviä traumoja kiusaamisesta, kun taas toiset selviävät kiusaamisesta helpommin. Vahva tukiverkko sekä kiusaamiseen puuttuminen ovat tärkeimpiä keinoja, joilla kiusattua voi auttaa.

Jos kiusattu jää täysin yksin eikä tule koskaan kenenkään nähdyksi ja huomioiduksi, se voi pitkään jatkuessaan johtaa masennukseen ja syrjäytymiseen.


Kiusaamisen jättämiin jälkiin voi saada apua esimerkiksi psykoterapiasta, vaikka kiusaamisesta olisi kulunut vuosia. Keskeistä traumojen hoidossa on, että kiusattu tulee kuulluksi ja ymmärretyksi kokemuksensa kanssa, ja että hänet otetaan todesta.


Jos koet, että sinua kiusataan oppilaitoksessa, työpaikalla, tanssikoulussa tai muussa ryhmässä, puhu asiasta rohkeasti aikuiselle, omalle vanhemmalle, opettajalle, esimiehelle, työkaverille, tanssinopettajalle, valmentajalle tai muulle luotettavalle ihmiselle, jotta saat apua ja kiusaaminen loppuu.


Nyt podi korville, koska tän tauon sä oot ansainnut!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 13: Tanssistudioyrittäjyys – vieraana Tanssistudio Flaman omistaja Anna Tolppa

Julkaistu 8.5.2020

"Rohkeus ole sitä, ettei pelota vaan sitä, että toimii vaikka pelottaisikin."


Tämän päivän jaksossa Effiina ja Saara eivät ole kaksin studiossa, vaan mimmit toivottavat mikin ääreen lämpimästi tervetulleeksi Tanssistudio Flaman perustajan, omistajan ja yrittäjän – Anna "Flama Mama" Tolpan. Mitä kaikkea tanssistudion pyörittämiseen kuuluu? Podi kuunteluun & selvittämään!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 12: Ideoita treenaamiseen tanssisalien ulkopuolella

Julkaistu 1.5.2020

Kuuntelijoiden toiveisiin on vastattu! Tämän päivän jaksossa Effiina ja Saara tarjoilevat ideoita kaikenlaiseen harjoitteluun tanssisalien ulkopuolella, tietenkin tanssiminen mielessä pitäen. Jakso tarjoaa helpotusta ja lohdutusta tanssi-ikävään. Podi korville & vinkit haltuun!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 11: Musiikki

Julkaistu 24.4.2020

Jaksossa Effiina ja Saara pohtivat musiikin merkitystä. Miten tärkeää musiikki on tanssijan näkökulmasta. Mikä musiikissa ylipäätään on tärkeintä - rytmi, melodia, harmonia vai sanat? Entä, miksi joku biisi saa tanssijalan vipattamaan ja toinen kyynelkanavat auki?


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 10: "En ole koskaan..."

Julkaistu 17.4.2020

KATSO TÄMÄ JAKSO YOUTUBESTA: https://youtu.be/HWt-Iv-aMuI


KYMPPIJAKSON kunniaksi on luvassa jotain spesiaalia! Tämän päivän jakso kannattaa ennemminkin katsoa YouTubesta, koska Effiina & Saara pelaavat En ole koskaan -peliä inhokkiruokasanktioin, eli suolaavat toisiaan ja huolella. Ruokaruletista löytyy ”herkkuja”, niin tabascoa ja koirannappuloita kuin molempien oksennusrefleksin aktivoijaa, korianteria. Onko mimmeistä kummaltakaan meinannut tippua asu kesken esityksen? Entä, itkeekö jompi kumpi aina tanssivideoita tsiigaillessa? Muun muassa näihin kysymyksiin on luvassa rehellisiä vastauksia ja stooreja. Kaikki jaksot löytyvät tuttuun tapaan Spotifyista, Acastista sekä Applen podcasteista, mutta tämän jakson haluat nähdä!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 9: Tanssin vaikutukset kehoon ja mieleen

Julkaistu 10.4.2020

Tälläkin kertaa Tanssistudio-podcast tarjoaa herkkua korvillesi. Tämän päivän jakso käsittelee tanssin terveysvaikutuksia. Mutta miten salaliittoteoriat liittyvät aiheeseen? Se selviää vain kuuntelemalla. Ps. Kyseinen jakso on erityisen levoton ja täynnä repeilyä. Sua on varoitettu!


Jaksossa käytetyt lähteet:

https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveys/tanssijan-aivot-kehittyvat-ainutlaatuisella-tavalla

https://yle.fi/uutiset/3-10198012

https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveys/tanssijan-aivot-kehittyvat-ainutlaatuisella-tavalla

http://www.tanssiterapia.net/

https://fi.wikipedia.org/wiki/Flow

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/01/28/flow-tila-syntyy-kun-taidot-ja-tehtavan-haastavuus-ovat-tasapainossa

https://mielenihmeet.fi/tanssin-viisi-psyykkista-hyotya/

https://askelterveyteen.com/tanssimisen-terveysedut/See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 8: Tanssin sosiaalinen media

Julkaistu 3.4.2020

Jaksossa Effiina ja Saara pohdiskelevat, mitä kaikkea tanssin sosiaalisesta mediasta löytyy. Minkälaisia somen kuluttajia mimmit ovat? Kuinkakohan monta kilometriä sitä onkaan tullut somea scrollattua? Ps. Tästä jaksosta löydät myös pätkän laadukasta, nostalgista räppiä! Kenenkähän artistin biisi voisi olla kyseessä? Kaffetta keittymään & podi korville!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 7: Seuraaminen ja vieminen parilajeissa – vieraana tanssija Mikael Halkola

Julkaistu 27.3.2020

Jaksossa Effiina ja Saara keskustelevat yhdessä studiovieraan, Mikael Halkolan kanssa afrolatin-parilajeista sekä erityisesti seuraamisesta ja viemisestä. Mitkä ovat seuraajan do’s & don’ts? Entä viejän? Podi korville ja selvittämään!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 6: Ulkonäköpaineet & syömishäiriöt

Julkaistu 20.3.2020

Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan ulkonäköpaineista sekä syömishäiriöistä.


Jakson aiheet ovat meille todella henkilökohtaisia ja herättävät meissä molemmissa vahvoja tunteita. Näistä asioista on vaikea puhua ja se myös kuuluu tässä jaksossa.


Tiedämme, ettemme paini näiden asioiden kanssa yksin ja nimenomaan siksi tahdoimme omistaa ulkonäköpaineille ja syömishäiriöille oman erillisen jakson. Meistä jokainen kokee varmasti aina ajoittain paineita ulkonäöstään ja tutkimusten mukaan jopa 3/4 tanssijoista sairastuu elämänsä aikana jonkinasteiseen syömishäiriöön.


Mietimme pitkään, julkaisemmeko tätä jaksoa ollenkaan, koska vajoamme keskustelun lomassa välillä melko syviinkin vesiin. Tahdoimme kuitenkin toimia niin kuin olemme toisillemme luvanneet – olla täysin omia itsejämme; avoimia, rehellisiä ja rohkeita. Sillä jos me uskallamme näyttäytyä ihmisille juuri sellaisina kuin olemme ja puhua avoimesti myös niistä kipeistä asioista, ehkä sen myötä joku muukin uskaltaa. Ja se on ensimmäinen askel siihen, että vaikeat asiat ja kipeät kokemukset eivät enää tunnu niin raskailta kantaa.


Syömishäiriö on sairaus, johon saa ja pitää hakea apua. Voit aloittaa esimerkiksi ottamalla yhteyttä kuntasi terveyskeskukseen.


Syömishäiriöliiton tukipuhelin (ma klo 9-15) 02 251 9207

Syömishäiriöliiton chat: https://syomishairioliitto.fi/tukea-ja-toimintaa/#tukipuhelin-ja-chatSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 5: Tanssimyytit

Julkaistu 13.3.2020

Jaksossa Effiina ja Saara pohtivat tanssiin ja tanssijoihin liittyviä yleisimpiä myyttejä omien kokemusten kautta. Ovatko kaikki tanssijat notkeita, terveellisesti eläviä, satumaisia olentoja? Entä, onnistuuko yökerhon tanssilattialla meiningin villitseminen jokaiselta tanssijalta omasta lajista riippumatta? Vastaukset näihin ja moniin muihin myyttisiin kysymyksiin kuulet tässä jaksossa!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 4: Tanssijoiden seksualisointi & feminismi – vieraanan tanssija Oona Varinowski

Julkaistu 6.3.2020

Jaksossa Effiina ja Saara saavat studioon podcastin historian ensimmäisen vieraan, dancehall-tanssija Oona Varinowskin! Jaksossa keskustellaan muun muassa tanssijoiden seksualisoinnista, feminismistä sekä seksuaalisuuden ilmentämisestä tanssin kautta.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 3: Esiintyminen

Julkaistu 28.2.2020

Jaksossa Effiina ja Saara keskustelevat esiintymisestä sekä omista kokemuksistaan ja kommelluksistaan stagella. Kumpi mimmeistä on kaatunut kesken esityksen jalkaa heittäessään? Entä, kumpi osaa rauhoittaa mielensä zen-tilaan ennen keikkaa? Podi korville ja kuuntelemaan! Kaikki jaksot löydät Spotifysta, Acastista sekä Applen podcasteista!


Osallistu keskusteluun lähettämällä kysymyksiä, omia tanssistooreja, kommentteja tai ideoita sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai Instagramissa yksityisviestillä @tanssistudiopodcastSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 2: Cheer - Texasin ihme

Julkaistu 21.2.2020

Effiina ja Saara keskustelevat Netflixin Cheer - Texasin ihme -dokumenttisarjasta, joka on noussut isoksi ilmiöksi ympäri maailmaa. Sarjassa seurataan Navarro Cheer -joukkueen matkaa Daytona Beachilla järjestettäviin yliopistojen välisiin cheerleadingin ja tanssin mestaruuskilpailuihin. Spoilervaroitus: jakso sisältää juonipaljastuksia!


Dokumenttisarjan traileri: https://www.youtube.com/watch?v=dhXRx_lva18


Osallistu keskusteluun lähettämällä kysymyksiä, omia tanssistooreja, kommentteja tai ideoita sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai Instagramissa yksityisviestillä @tanssistudiopodcastSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 1: Tanssin treenaamisen peruspilarit

Julkaistu 14.2.2020

Tervetuloa Tanssistudio-podcastin pariin! Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan podcastin juontajiin, Effiinaan ja Saaraan. Lisäksi keskustellaan tanssin treenaamisesta – mitä siihen liittyy ja mitkä ovat treenaamisen peruspilarit.


Osallistu keskusteluun lähettämällä kysymyksiä, omia tanssistooreja, kommentteja tai ideoita sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai Instagramissa yksityisviestillä @tanssistudiopodcastSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Takaisin podcastien listaan