Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Työradio

Potkut vai ei? Lakko-oikeus vai ei? Kannattaako koulutus vai ei? Työradio on suoraa puhetta työelämästä. Suomen Ekonomien podcastissa mukana työelämän ykkösketjusta mm. PAMin Ann Selin, Keskuskauppakamarin Juho Romakkaniemi, Nesteen Kaisa Lipponen, Mothers in Businessin Annica Moore ja EK:n Jyri Häkämies.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 5 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 14.5.2019.

Jakso 5: Ekonomi on kuollut – eläköön ekonomi!

Julkaistu 10.6.2019

Onko vasta hankittu tutkinto jo vanhentunut? Miten työn murros vaikuttaa osaamistarpeisiin? Kenen vastuulla on, että työntekijöiden osaaminen säilyy ja miten itse voi huolehtia siitä työuran aikana?

Jatkuvan oppimisen tarpeita ja haasteita pohtivat Suomen Ekonomien Suvi Eriksson ja Arja Parpala sekä kauppatieteiden opiskelija Ulla Vilkuna. Mukana myös Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen Piritta Jokelainen.

Jakso 4: Irtisanominen on helppoa ja halpaa

Julkaistu 4.6.2019

Palkkaaminen vai irtisanominen, kumman tulisi olla helpompaa? Pitäisikö Suomessakin ottaa käyttöön irtisanomisjärjestys? Miksi yhteistoiminnalla on niin huono maine?

Irtisanomisen helppoutta ja hintaa puntaroivat EK:n entinen työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen sekä Suomen Ekonomien Riku Salokannel. Mukana myös Suomen Yrittäjien Janne Makkula ja Handelsbankenin Kristiina Markelin.

Jakso 3: Ay-liike on ei-liike

Julkaistu 27.5.2019

Hidastavatko ammattiliitot työmarkkinoiden kehitystä? Pitäisikö mahdollisuus paikalliseen sopimiseen olla kaikilla, ei vain järjestäytyneillä? Entä voiko mediaa syyttää ay-liikkeen ei-maineesta?

Ay-liikettä ruotivat PAM:n Ann Selin ja Suomen Ekonomien Riku Salokannel. Mukana myös EK:n Jyri Häkämies.

Jakso 2: Tasa-arvo ei etene lässyttämällä!

Julkaistu 20.5.2019

Miksi naisten ja miesten välinen palkkaero ei katoa? Pitäisikö naisten katsoa peiliin ja pyytää röyhkeämmin lisää liksaa? Entä mikä suomalaisessa perhevapaajärjestelmässä mättää ja miksi perheitä pitäisi ohjata vanhempainvapaiden jakamisessa?

Työelämän tasa-arvosta keskustelevat Mothers in Business -verkoston Annica Moore ja Suomen Ekonomien Kosti Hyyppä. Mukana myös Nesteen Kaisa Lipponen.

Jakso 1: Onko ammattiliittojen aika ohi?

Julkaistu 14.5.2019

Mihin tarvitaan ammattiliittoja ja onko lakkoilu enää nykypäivää? Pysähtyikö työehtosopimusjärjestelmän kello 70-luvulle? Onko ay-liikkeellä ylipäätään tulevaisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa? Ay-liikettä pureksivat Keskuskauppakamarin Juho Romakkaniemi ja Suomen Ekonomien Riku Salokannel. Mukana myös Akavan Sture Fjäder.

Takaisin podcastien listaan