Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Leadcast - Inspiroivia uratarinoita

Kaipaatko motivaatiota tai inspiraatiota omalle urallesi? Haluatko kuulla kiinnostavia uratarinoita ja erilaisia näkökulmia menestyneiltä johtajilta? Jos vastauksesi on kyllä, Leadcast – Inspiroivia uratarinoita on sinua varten. Tässä podcastissa kokeneet juristit, Maria Wasastjerna ja Essi Weseri, menevät pintaa syvemmälle ja keskustelevat vaikuttavien yritysjohtajien ja ammattilaisten kanssa uran kohokohdista ja pohjanoteerauksista, hyvistä ja huonoista neuvoista ja kaikesta siitä, mitä johtajuus tarkoittaa ja edellyttää. Rehellisesti ja kaunistelematta. Tervetuloa mukaan!

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 66 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 16.5.2019.

Kai Telanne, Alma Median toimitusjohtaja: Strategiasuunnittelu alhaalta ylös

Julkaistu 23.9.2020

Kai Telanne on Alma Median toimitusjohtaja, joka on tehnyt uransa media-alalla ja kokenut alan murroksen eturintamassa. Kuulemme miten Kai on tiiminsä kanssa luotsannut Alma Median digimurroksen läpi ja kuinka organisaation oppiminen ja joukkuepeli ovat avainasemassa. Keskustelemme myös rullaavasta strategiaprosessista, ketteryydestä ja päätösvallan antamisesta niin alas organisaatiossa kuin mahdollista. Lisäksi kuulemme Kain henkilökohtaiset kokemukset ja opit kahdesta työsyrjintätapauksesta.

Panu Luukka, Leidenschaftin perustaja: Yrityskulttuurin johtaminen

Julkaistu 16.9.2020

Panu Luukka on yrityskulttuurin asiantuntija ja intohimoinen paremman työelämän puolestapuhuja. Panu työskentelee perustamassaan Leidenschaft-yrityskulttuuritoimistossa, ja hänellä on vankka kokemus henkilöstöhallinnosta. Opimme tässä jaksossa, mitä yrityskulttuuri on, ja saamme konkreettisia askelmerkkejä sen ymmärtämiseksi ja johtamiseksi. Panu kertoo myös, miksi suomalainen työelämä on rikki, miten se tulisi korjata ja miksi maanantai on uusi perjantai. TGIM!

Annu Nieminen: Onnellinen yrittäjä

Julkaistu 9.9.2020

Annu Nieminen on energinen ja palkittu diplomi-insinööri ja Upright Projectin perustaja. Upright Project laskee yritysten nettoimpaktin eli kokonaisvaikutuksen maailmaan, jotta sijoittajien ja kuluttajien olisi helpompi tehdä eettisiä päätöksiä. Keskustelemme Annun kanssa yritysten arvonluonnista ja vaikutuksista ihmiskunnan resursseihin sekä näiden mittaamisesta. Annu kertoo myös olevansa onnellinen yrittäjä, ja kuulemmekin mikä yrittäjyydessä on parasta, mitkä ovat suurimmat haasteet, ja lisäksi saamme neuvoja yrittäjyydestä haaveilevalle.

Carl Haglund, Accenturen johtaja ja entinen poliitikko: Töissä tulee viihtyä

Julkaistu 2.9.2020

Carl Haglund on tehnyt vaikuttavan uran politiikassa entisenä Suomen puolustusministerinä, RKP:n puheenjohtajana ja europarlamentaarikkona. Politiikasta yritysmaailmaan siirtynyt Calle toimii nykyään johtajana konsulttiyhtiö Accenturella. Tässä jaksossa keskustelemme Callen kanssa uravalintojen tekemisestä sekä politiikan ja siihen liittyvän julkisuuden henkisestä ja fyysisestä rasittavuudesta. Kuulemme myös Callen ajatuksia työn ja perheen yhteensovittamisen haasteista ja nuoren iän merkityksestä työelämässä.

Best of: Urahaasteet ja resilienssi

Julkaistu 26.8.2020

Tässä jaksossa kuulemme Leadcastin parhaita paloja urahaasteista ja niiden taklaamisesta esimerkiksi resilienssin ja naurun voimalla. Palaamme vieraidemme avoimiin ja rehellisiin kertomuksiin, kuten Leena Saarisen oppeihin potkuista, Mika Vehviläisen ja Topi Mannerin vaikeimpiin urahetkiin, Suvi-Anne Siimeksen neuvoihin kritiikistä, sekä Kati ter Horstin ajatuksiin positiivisuudesta. Harvoin uratarinat ovat pelkkää menestystä, ja tässä jaksossa opimmekin miten erilaisista haasteista ja takapakeista voi selviytyä - naurua unohtamatta!

Best of: Autenttisuus ja rohkeus olla oma itsensä

Julkaistu 19.8.2020

Tässä jaksossa käymme läpi Leadcastin parhaita paloja autenttisuudesta, rohkeudesta olla oma itsensä sekä haavoittuvuudesta. Lukuisat vieraamme ovat korostaneet kuinka tärkeää on olla oma itsensä osana hyvää johtajuutta, mikä on ollut myös meille itsellemme podin tärkeimpiä oppeja. Palaamme tässä mm. Sari Baldaufin ja Pia Kållin oivalluksiin johtajuudesta, Jyrki Kataisen ajatuksiin itseluottamuksen tärkeydestä sekä Sanna Suvanto-Harsaaen huonoimpaan uraneuvoon autenttisuudesta. Jakso on tehty yhteistyössä Nordic Business Forumin kanssa. Meitä yhdistää missio edistää jokaisen henkilökohtaista kasvua inspiroivien puhujien kautta!

Best of: Työnhaku ja urahypyt

Julkaistu 5.8.2020

Tässä jaksossa käymme läpi Leadcastin parhaita paloja uralla etenemisestä, itsensä kehittämisestä ja uudistumisesta. Keskustelemme Duunitorin asiantuntijan kanssa asenteen ja rohkeuden merkityksestä työnhaussa ja saamme neuvoja urahyppyihin. Lisäksi opimme mikä ratkaisee rekrytoinnissa, voiko uraa suunnitella ja miksi urahaaveet ja toiveet tulisi sanoa ääneen. Palaamme mahtavien podivieraidemme ajatuksiin, kuten Kati Levorannan neuvoihin urasiirrosta, Risto Siilasmaan näkemyksiin työn vaihtamisesta sekä Karla Lindahlin ja Saku Tuomisen erinomaisiin työhaastattelukysymyksiin. Jakso on tehty yhteistyössä Duunitorin kanssa, joka on Suomen liikennöidyin rekrytointimedia.

Paneelikeskustelu: Johtaminen nyt ja tulevaisuudessa koronapandemian valossa

Julkaistu 22.6.2020

Grande finale! Tässä jaksossa Suomen liike-elämän kokeneet johtajat, eli Stora Enson hallituksen puheenjohtaja Jorma Eloranta, Keskon pääjohtaja Mikko Helander, BCG:n Pohjoismaiden toimitusjohtaja Tuukka Seppä ja Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtaja Laura Tarkka keskustelevat kriisijohtamisesta ja tulevaisuuden näkymistä. Kyseessä on BCG:n ja DIF:n kanssa yhteistyössä tehty webinaari, jonka Leadcastin Essi ja Maria moderoivat. Opimme miten mahdollistetaan innovointi kriisin keskellä, mitkä pandemiasta aiheutuneet muutokset johtamisessa jäävät pysyviksi ja miten valmistautua uuteen normaaliin, vai onko sellaista? Tämä webinaarinauhoitus on Leadcastin viimeinen jakso ennen kesätaukoa. Rentouttavaa kesää kaikille!

Gita Kadambi, Suomen kansallisoopperan ja -baletin pääjohtaja: Luovuuden johtaminen

Julkaistu 15.6.2020

Gita Kadambi on tehnyt uransa taiteen ja kulttuurin parissa ja toimii nykyään Suomen kansallisoopperan ja -baletin pääjohtajana. Hän on kasvanut kahden kulttuurin kodissa ja opiskellut musiikkitiedettä sekä johtamista. Tässä jaksossa keskustelemmekin luovan organisaation johtamisesta sekä taiteen ja kulttuurin merkityksestä. Kuulemme myös minkä asian Gita on kokenut vaikeimmaksi poikkeuksellisen kevään aikana.

Hanna Maula, UPM:n viestintä- ja brändijohtaja: Design ja johtaminen

Julkaistu 8.6.2020

Hanna Maula on kokenut viestinnän ja markkinoinnin asiantuntija. Hän on yhdistänyt akateemisen uran yritysmaailmaan mm. Aalto-yliopistolla, Stanfordissa, Nesteellä ja nykyään UPM:llä. Keskustelemme tässä jaksossa Hannan ja hänen perheensä ruuhkavuosista Yhdysvalloissa sekä Piilaakson yrityskulttuurista ja opeista. Hanna kertoo myös kirjastaan ”Design ja johtaminen” sekä siitä, miksi moni johtaja hyötyisi designin periaatteista.

Kaius Niemi, Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja: Uskalla kulkea vastavirtaan

Julkaistu 1.6.2020

Kaius Niemi on Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja, jonka johdolla lehden tilaajamäärät ovat kääntyneet kasvuun 25 vuoden tauon jälkeen. Tässä jaksossa keskustelemmekin siitä, miten muutos ja vastavirtaan kulkeminen mahdollistetaan. Lisäksi kuulemme Kaiuksen kokemuksista ulkomaantoimittajana, sekä päätoimittajaan ja toimitukseen kohdistuvista paineista ja kritiikistä. Kaius kertoo myös sosiaalisen median aseistamisesta, joka on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan. Haastattelu tehtiin juuri koronapandemian alla.

Kirsi Gotthardt, Ikean viestintäjohtaja: Onnistunut muutosviestintä

Julkaistu 25.5.2020

Kirsi Gotthardt on Ikean viestintäjohtaja Suomessa. Ennen Ikeaa Kirsi toimi Nokialla ja Lumenella eri viestintätehtävissä. Tässä jaksossa keskustelemme energisen Kirsin kanssa onnistuneesta muutosviestinnästä. Opimme mitkä ovat tärkeimmät tekijät kun viestitään tulevasta muutoksesta, mitä virheitä tyypillisesti tehdään ja miten varmistetaan, että viesti tavoittaa kuulijan ilman väärinymmärryksiä. Lisäksi opimme miksi yrityksillä tulisi olla kelluva viestintäsuunnitelma.

Christoph Vitzthum, Fazerin konsernijohtaja: Tartu mahdollisuuksiin!

Julkaistu 18.5.2020

Christoph Vitzthum luotsaa yhtä Suomen vanhinta ja tunnetuinta perheyritystä eli Fazeria ja toimii Konecranesin hallituksen puheenjohtajana. Ennen Fazeria Christoph teki huikean uran Wärtsilällä, jossa erilaisia mahdollisuuksia ja uusia haasteita riitti. Tässä jaksossa keskustelemme perinteisen ja ikonisen yrityksen uudistamisesta sekä yrityskauppojen ja investointien onnistumisen edellytyksistä. Kuulemme myös mikä on Christophin suosikkimakeinen ja paras aivoruoka! Haastattelu tehtiin juuri ennen koronapandemian alkua.

Christina Dahlblom, Milttonin osakas: Positiivinen johtajuus ja rutiinien merkitys

Julkaistu 11.5.2020

Miltton-viestintätoimiston Christina Dahlblom on kauppatieteiden tohtori, joka on työskennellyt mm. liikkeenjohdon konsulttina, yrittäjänä sekä politiikassa. Tässä jaksossa keskustelemme Christinan kanssa positiivisesta johtamisesta, rutiinien roolista strategisessa ajattelussa sekä siitä, miten arkiset asiat vaikuttavat kapasiteettiin ja kuormitukseen. Christina kertoo myös, miten nuoruuden vaikeudet voivat jättää jäljen koko elämään. Christina on juuri siirtymässä uusiin haasteisiin ja jatkaa väliaikaisesti Milttonin Senior Advisorina.

Minna Parikka, kenkäsuunnittelija: Visio ja elämykset menestystekijöinä

Julkaistu 4.5.2020

Minna Parikka on kansainvälisesti menestynyt suomalainen kenkäsuunnittelija, jonka upeita karkkimaisia luomuksia myydään ympäri maailmaa. Tässä jaksossa saamme kuulla Minnan kiinnostavasta urapolusta sekä siitä, millaista on visioida ja rakentaa oma brändi sekä viedä se maailmalle. Lisäksi Minna kertoo muotialasta, yrittämisestä, luovuudesta ja inspiraation lähteistä. Saamme myös kuulla hänen työnsä parhaat ja pahimmat puolet.

Antti Heikinheimo, sovittelija: Intohimo ja töissä jaksaminen

Julkaistu 27.4.2020

Antti Heikinheimo on tehnyt pitkän ja vaikuttavan uran asianajomaailmassa, pro bono -tehtävissä ja toimii nykyään sovittelijana. Hän on epätyypillinen kuusikymppinen mies, sillä hän on myös uskollinen joogan harjoittaja. Tässä jaksossa keskustelemme intohimosta ja jaksamisesta työssä sekä siitä, miten nämä liittyvät läheisesti toisiinsa. Antti jakaa ihailtavan avoimesti kokemuksiaan omien rajojen löytämisestä ja asettamisesta sekä antaa hyviä neuvoja siitä, miten havaita ja estää alkava uupumus.

Martin Reeves, Director, BCG Henderson Institute: Winning in the 2020s

Julkaistu 20.4.2020

Martin Reeves leads the BCG Henderson Institute, a think tank for business strategy and management. Martin is also a well-known TED speaker, author and regular contributor to leading management journals. In this episode, Martin shares the five imperatives for companies to succeed in the 2020s. We also discuss key characteristics of future business leaders and why learning is the new execution. The episode was recorded just before the COVID-19 pandemic.

Catharina Stackelberg, Marketing Clinicin perustaja: Peloton markkinointiguru

Julkaistu 13.4.2020

Catharina Stackelberg on Marketing Clinicin perustaja, markkinoinnin konkari ja hallitusammattilainen. Hän teki pitkän uran Coca-Colalla, ja tässä jaksossa hän kertookin meille, minkälainen brändi- ja johtajuuskoulu se oli ja miten hänestä jo nuorena tuli peloton. Keskustelemme myös yrittämisen aloittamisen hankaluuksista, kasvusta, kaupallistamisesta ja laajentamisesta Suomen ulkopuolelle. Lisäksi saamme hyviä vinkkejä hallitustyöskentelyn aloittamiseen.

Ekaterina Gianelli, Partner, Inventure & Katja Toropainen, Founder, Inklusiiv: Call for more diversity in tech

Julkaistu 6.4.2020

In this episode we talk to two pioneers in the Finnish technology, startup and venture capital scene. Moscow-born Ekaterina Gianelli is a Partner at Inventure, one of the most active early-stage funds in the Nordics. Former Slush leadership team member Katja Toropainen is the founder of Inklusiiv, an inclusion movement and non-profit organization. Ekaterina shares her fascinating career story and experiences with diversity, femtech and the imposter syndrome, while Katja talks about her mission to advance equity and inclusion in working life.

Mikko Leskelä, Protoomon perustaja: Teologin heikkous etuna liike-elämässä

Julkaistu 30.3.2020

Mikko Leskelä on teologi, rahoitustieteilijä ja strategiakonsultti. Tämä monitaituri vaihtoi papin urahaaveen rahoitusalaan ja teki hypyn korporaatioista konsultointiin ja ihmistieteisiin. Nykyään Mikko toimii strategiakonsulttina perustamassaan Protoomo-yrityksessä. Tässä jaksossa kuulemme Mikon mielenkiintoisesta ja erilaisesta urapolusta sekä siitä, miten teologin tausta on hyödyksi liike-elämässä. Keskustelemme myös kiroilemisesta, vanhemmuudesta ja tietämisen rajoista.

Eeva Sipilä, Metson talousjohtaja: Johtaminen numeroiden ja ihmisten yhdistelmänä

Julkaistu 23.3.2020

Eeva Sipilä tiesi jo varhain haluavansa kansainväliseen liiketoimintaan. Tässä jaksossa kuulemme Eevan matkasta Metson CFO:ksi sekä siitä, mikä yllätti eniten kun hän toimi vuoden Metson väliaikaisena toimitusjohtajana. Keskustelemme Eevan kanssa myös johtamisesta numeroiden ja ihmisten yhdistelmänä, lasikatosta sekä työssä menestymisen edellytyksistä. Eeva paljastaa meille myös tärkeimmän oivalluksensa elämässä.

Miika Huttunen, Slushin toimitusjohtaja: Vesi, hiki, uni, oppi

Julkaistu 16.3.2020

Miika Huttunen on Slushin uusi toimitusjohtaja. Tämä 26-vuotias supermies liittyi Slushiin vapaaehtoisena vuonna 2014 ja on sen jälkeen työskennellyt kumppaneista vastaavana sekä operatiivisena johtajana. Tässä jaksossa keskustelemme tietysti Slushista mutta myös vapaaehtoisten johtamisesta sekä menestyksekkään yrittäjyyden edellytyksistä. Lisäksi Miika antaa kolme parasta neuvoaan oman yrityksen perustamiseen ja jakaa näkemyksensä tämän päivän kiinnostavimmista start-upeista.

Annastiina Hintsa, Hintsa Performancen toimitusjohtaja: Hyvinvointi menestyksen edellytyksenä

Julkaistu 9.3.2020

Annastiina Hintsa on Hintsa Performancen toimitusjohtaja. Ennen liittymistään isänsä yritykseen hän toimi McKinseylla johdon konsulttina. Tässä jaksossa keskustelemme Stiinan kanssa hyvinvoinnista sekä yksilön että yrityksen menestymisen edellytyksenä. Stiina antaa meille loistavia neuvoja mm. oman hyvinvoinnin johtamiseen, digi detoxiin ja kehottaa kysymään itseltään tärkeitä kysymyksiä, kuten onko oman elämänsä ohjaajan paikalla. Lisäksi Stiina kertoo burnoutistaan ja miten se liittyy hänen ultrajuoksuharrastukseensa.

Topi Manner, Finnairin toimitusjohtaja: Nobody’s perfect but a team can be

Julkaistu 2.3.2020

Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner on Turusta kotoisin oleva kauppatieteiden maisteri. Ennen lentoyhtiön johtoon siirtymistä hän teki pitkän uran Nordean johtotehtävissä. Keskustelemme tässä jaksossa tiimien rakentamisesta, psykologisesta turvallisuudesta ja opimme, miten filosofi Kierkegaard ja tiimityö liittyvät toisiinsa. Topi kertoo myös uransa haastavimmista ajoista, kannustuksen merkityksestä läpi urapolun ja kuulemme hyviä vinkkejä elämänhallintaan.

Minna Aila, Konecranesin markkinointi- ja yhteiskuntasuhdejohtaja: Miten löytää työn merkityksellisyys?

Julkaistu 24.2.2020

Minna Ailaa voi kutsua teollisuusyritysten konkariksi yli 30 vuoden työkokemuksella, ja pian hän on siirtymässä Konecranesilta Nesteelle. Vastuullisuus, eettinen liiketoiminta ja työn merkityksellisyys ovat aina olleet keskeisiä Minnalle. Keskustelemmekin hänen kanssaan näistä teemoista sekä opimme, miksi työn merkityksellisyys on bisneksen kovinta ydintä ja ehdoton menestymisen edellytys. Minna myös kertoo salaisesta paheestaan eli tsundokusta!

Pauli Aalto-Setälä, Dentsun toimitusjohtaja: Yritys menestyy myötätunnolla

Julkaistu 17.2.2020

Pauli Aalto-Setälä on Dentsu Aegis Networkin toimitusjohtaja ja oikea monitaituri. Ennen Dentsua Pauli johti Aller Mediaa 10 vuotta, ja lisäksi häntä voi kuvata enkelisijoittajaksi, hallitusammattilaiseksi, kirjailijaksi, professoriksi ja toimittajaksi. Keskustelemme Paulin kanssa johtamisesta alustataloudessa, myötätunnosta ja leanin soveltamisesta omaan työntekoon. Pauli kertoo myös, miksi kannattaa sanoa useammin kyllä kun ei, ja miksi hän lopetti Facebookin ja Instagramin käytön.

Emma Falck, BCG:n Partner: Puoliso on kaikki kaikessa

Julkaistu 10.2.2020

Emma Falck on koulutukseltaan tekniikan tohtori, joka on työskennellyt laskennallisen biofysiikan tutkijana, Koneen johtotehtävissä Shangaissa sekä konsulttina BCG:llä. Keskustelemme Emman kanssa hänen rohkeista urahypyistään sekä kiinalaisesta työkulttuurista ja ilmiöistä. Emma kertoo myös puolison valinnan tärkeydestä ja vaikutuksista.

Jorma Eloranta, vuorineuvos: Brutally honest

Julkaistu 3.2.2020

Jorma Eloranta on yksi Suomen talouselämän kokeneimmista ja merkittävimmistä vaikuttajista, jolla on myös pilkettä silmäkulmassa. Hän on toiminut yhteensä 28 vuotta eri yritysten toimitusjohtajana ja yli 40 vuotta hallituksissa. Nykyään hän on Stora Enson ja Cargotecin hallituksissa. Ajatuksia herättävässä keskustelussa Jorma kertoo palautteen keräämisen tärkeydestä, riskien ottamisesta ja innostamisesta naurun kautta - erityisesti haasteiden keskellä. Opimme myös miksi kannattaa välttää lokeroitumista ja altistaa itsensä erilaisuudelle.

Frida Johansson, Supercellin Recruitment Lead: Kuinka paljon voi luottaa intuitioon?

Julkaistu 27.1.2020

Frida Johansson vastaa Euroopan ensimmäisen yksisarvisen eli mobiilipeliyhtiö Supercellin globaalista rekrytoinnista San Franciscosta Tokioon. Hän on luonut yhtiön rekrytointistrategian ja prosessit, ja kyselemmekin häneltä tästä matkasta. Frida jakaa meille myös rekrytointiin, CV:hen ja haastatteluihin liittyviä oppejaan ja kertoo siirtymisestään asiantuntijasta esimieheksi. Lisäksi Frida paljastaa, että kandidaatin tavatessaan hän kiinnittää ensimmäisenä huomiota omiin ennakkoluuloihinsa.

Clarisse Berggårdh, Pohjoisranta BCW:n toimitusjohtaja: Johtaminen on viestintää

Julkaistu 20.1.2020

Clarisse Berggårdhilla on huikea 25 vuoden työkokemus media- ja viestintä-alasta, myynnistä ja markkinoinnista, ja hän toimii nykyään Pohjoisranta BCW:n toimitusjohtajana. Clarisse on myös Suomen Mentoreiden konkarimentori. Tässä jaksossa energinen ja positiivinen Clarisse kertookin meille mentorointiopeistaan, uransa haasteellisimmista hetkistä sekä siitä, miltä tuntuu irtisanoa ja tulla irtisanotuksi. Hän antaa myös hyvän vinkin siitä, milloin on aika vaihtaa työtehtävää tai -paikkaa.

Karla Lindahl, KONE Suomen ja Baltian toimitusjohtaja: Ambivertti ihmisjohtaja

Julkaistu 13.1.2020

Karla Lindahl aloitti uransa KONEen juristina, eteni sitten täysin uuteen rooliin sijoittajasuhdejohtajaksi, siitä strategiajohtajaksi ja sen jälkeen Suomen ja Baltian toimitusjohtajaksi vain 35-vuotiaana. Keskustelemme Karlan kanssa nöyryyden ja kuuntelemisen merkityksestä, haavoittuvuuden näyttämisestä töissä sekä unen tärkeydestä. Karla kertoo myös siirtymisestään asiantuntijasta esimieheksi ja miksi hänen isänsä maksoi huonoista kouluarvosanoista!

Mika Vehviläinen, Cargotecin toimitusjohtaja: Äärimmäinen avoimuus eettisen liiketoiminnan perustana

Julkaistu 23.12.2019

Mika Vehviläinen on Cargotecin toimitusjohtaja, Suomen yritysjohtajien kärkikastia ja perhekeskeinen kolmen lapsen isä. Hän on aiemmin toiminut Finnairin toimitusjohtajana ja Nokian johtotehtävissä niin Euroopassa, Aasiassa kuin Pohjois-Amerikassakin. Keskustelemme Mikan kanssa erityisesti business-etiikasta ja siihen liittyen hänen uransa vaikeimmista hetkistä. Mika kertoo myös, missä meillä on Pohjoismaissa parantamisen varaa eettiseen liiketoimintaan liittyen.

Timo Esko, KKO:n entinen presidentti: Rauhallisen mielen merkitys

Julkaistu 16.12.2019

Timo Eskolla on takanaan näyttävä 45 vuoden ura. Hän on työskennellyt mm. asianajajana, Turun hovioikeuden presidenttinä ja ennen eläköitymistään korkeimman oikeuden presidenttinä. Keskustelemme Timon kanssa mm. asiantuntijaorganisaation johtamisesta, julkisuudessa esiintymisestä, oikeusvaltiosta ja oikeusturvan toteutumisesta Suomessa. Timo kertoo meille myös, mikä oli hänen mielestä haastavimpia tehtäviä KKO:n presidentin työssä.

Kati ter Horst, Stora Enson Paper-divisioonan johtaja: Karismaattinen kosmopoliitti

Julkaistu 9.12.2019

Kati ter Horst on Suomen vaikutusvaltaisimpia yritysjohtajia, joka johtaa Stora Enson paperiliiketoimintaa. Paperin kysyntä laskee, joten liiketoiminta on jatkuvan paineen alla. Keskustelemmekin Katin kanssa mm. raskaiden päätösten tekemisestä, muutoksesta ja siitä, mitä tapahtuu jos ei olla valmiita muuttumaan. Tämä kosmopoliitti kertoo myös innovaatioiden ja diversiteetin merkityksestä sekä siitä, mikä yllätti kun hän muutti takaisin Suomeen yli 20 vuoden jälkeen.

Tapio Schrey, BCG:n Partner ja coach: Ketterä metodi ja työnteon muutos

Julkaistu 2.12.2019

Tapio Schrey on Boston Consulting Groupin Partner ja konsultti pehmeillä arvoilla. Tapio auttaa yrityksiä maailmanlaajuisissa transformaatioissa ja etenkin agilessa eli ketterässä metodissa. Opimmekin tänään, mitä agile tarkoittaa ja miten se liittyy läheisesti ihmisiin, luottamukseen, työnteon tavan muutokseen ja legoihin (kyllä!). Coachiksi kouluttautunut Tapio kertoo myös, miten voi oppia työmäärän hallintaa.

Jaana Tuominen, Fiskarsin toimitusjohtaja: Yrityksen arvoja ei määritellä vaan ne löydetään

Julkaistu 25.11.2019

Jaana Tuominen on Fiskarsin toimitusjohtaja, joka sitä ennen johti Pauligia liki 10 vuotta. Hän on ekstrovertti arvopohjainen johtaja, joka on hoitanut jo kahden yrityksen arvoprosessin. Tässä jaksossa perehdymmekin Jaanan kanssa siihen, mitä arvojohtaminen käytännössä tarkoittaa, miten yrityksen arvot rakennetaan ja jalkautetaan. Jaana paljastaa meille myös lempituotteensa Fiskarsilla, vaikka onkin vannoutunut minimalisti.

Sari Baldauf, hallitusammattilainen: Utelias elämäntaiteilija

Julkaistu 18.11.2019

Sari Baldauf on maailmanluokan johtaja, joka teki merkittävän uran Nokialla ja sai lukuisia tunnustuksia maailman talouslehdistöltä. Nykyään hän toimii mm. Nokian ja Daimlerin hallituksissa. Keskustelemme Sarin kanssa siitä, miten maailma muuttuu ja minkälaisia johtajia nykyään tarvitaan. Sari kertoo myös, minkälainen on hyvä tiimi ja miten se rakennetaan ja energisoidaan. Lisäksi hän paljastaa, mitä kaikkien organisaatioiden tulisi viimeiseen asti välttää.

Kolmannen tuotantokauden aloitus: Maria ja Essi, Leadcastin perustajat

Julkaistu 11.11.2019

Tällä jaksolla aloitamme kolmannen tuotantokauden, ja kuuntelijoiden toiveesta podivieraina ovat Maria ja Essi itse. Haastattelijana toimii Boston Consulting Groupin Anni Tuulos. Keskustelemme Annin kanssa Leadcastista sekä siitä, mikä on yllättänyt podissa ja mitkä ovat tärkeimmät oppimme lähes 30 jakson jälkeen. Juttelemme myös tasa-arvosta, ruuhkavuosista, autenttisuudesta ja vastaamme tietysti omaan sekuntihaasteeseemme.

Emilia Kullas, Evan johtaja: Taloudellinen itsenäisyys on kaiken alku ja loppu

Julkaistu 4.11.2019

Emilia on Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja ja Talouselämän entinen päätoimittaja. Hänet tunnetaan pitkäaikaisena talousjournalistina ja yhteiskunnallisena keskustelijana. Emilia on myös kirjoittanut sijoittamisaiheisia kirjoja, ja tässä jaksossa keskustelemmekin sijoittamisesta, rahaan liittyvistä tunteista, virheiden tekemisestä, sekä Talouselämän päättäjänaiset -listan merkityksestä.

Ami Paanajärvi, Roschierin osakas: #ilovemymordor

Julkaistu 28.10.2019

Ami Paanajärvi on asianajotoimisto Roschierin osakas. Hän on valloittava persoona, joka yllättää suorasukaisuudellaan ja positiivisuudellaan. Tässä jaksossa Ami kuitenkin yllättää kertomalla jännittävänsä esiintymistä, vaikka hänen työnsä sisältää paljonkin yleisön edessä puhumista. Keskustelemmekin Amin kanssa esiintymisjännityksestä ja keinoista sen taklaamiseksi. Ami myös kertoo suhtautumisestaan Roschierin ei-niin-mairittelevaan lempinimeen. Tiedätkö mikä se on?

Anni Ronkainen, Keskon Chief Digital Officer: Empatia on digin paras kaveri

Julkaistu 21.10.2019

Anni Ronkainen on Keskon Chief Digital Officer ja Executive Vice President. Ennen Keskoa Anni toimi Googlen maajohtajana Suomessa. Anni on siis digitalisaation asiantuntija, lähettiläs ja puolestapuhuja. Tässä jaksossa keskustelemmekin Annin kanssa mm. digiajan johtajuudesta, mentoroinnista ja sponsoroinnista sekä siitä, minkälaiset henkilöt pärjäävät digitalisoituneessa maailmassa. Anni jakaa meille myös huolensa digitalisaatiosta.

Juho Romakkaniemi, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja: Ei kannata kiinnittyä yhteen tavoitteeseen

Julkaistu 14.10.2019

Juho on Kuopiosta kotoisin oleva filosofian maisteri, joka ennen Keskuskauppakamaria avusti mm. Jyrki Kataista, Alexander Stubbia ja Olli Rehnia. Tämä filosofi ei epäröi ottaa kantaa asiaan kuin asiaan, ja keskustelemmekin hänen kanssaan empatiasta erityisesti sosiaalisessa mediassa. Juho kertoo myös kilpailukykyisen Suomen reseptin ja antaa hyviä neuvoja siitä, miten asettaa tavoitteita ja lähestyä vaikeita päätöksiä uralla.

Leena Saarinen, hallitusammattilainen: Keep on rockin'

Julkaistu 7.10.2019

Leena Saarinen on kokenut yritysjohtaja ja hallitusammattilainen, joka on valloittanut maailmaa mm. Verso Foodin härkis-tuotteella. Vaikuttavan ja monipuolisen uran tehnyt Leena toimi aiemmin Unileverin, Altian ja Suomen Lähikaupan johdossa. Kahdesta jälkimmäisestä Leena joutui lähtemään, ja nämä potkut huomioitiin näyttävästi julkisuudessa. Tässä jaksossa Leena kertookin meille, miten selvitä uran vastoinkäymisistä, ja keskustelemme resilienssin ja rohkeuden merkityksestä.

Amy Gallo, author, speaker, coach: Conflicts are good

Julkaistu 4.10.2019

In this special episode of Leadcast, we welcome Amy Gallo as our guest. Amy is a well-known author, speaker, coach and co-host of Harvard Business Review’s popular Women at Work podcast. Amy specializes in workplace dynamics and is the author of the HBR Guide to Dealing with Conflict. We discuss managing conflicts at work and get some practical tips how to handle difficult conversations. We also talk about conflict seekers and avoiders - which one are you?

Suvi Haimi, perustaja, Sulapac: Start-up-yrittäjyys ja epävarmuuden sietäminen

Julkaistu 30.9.2019

Suvi Haimi on biokemisti, joka löysi ongelman omasta kylpyhuoneenkaapistaan, nimittäin muovipakkaukset. Suvin palkitun Sulapac-yrityksen missiona onkin pelastaa maailma muoviroskalta biohajoavilla pakkauksilla. Tässä jaksossa keskustelemme Suvin kanssa start-up-yrittäjyydestä, yhtiökumppanin tärkeästä valinnasta ja siitä, miten rakentaa menestyksekäs tiimi. Suvi kertoo myös, mitä hyötyä ja haittaa on ekstroverttina olemisesta.

Jukka Kurttila, Finlaysonin luova johtaja: Yritysaktivismi on lisääntymässä

Julkaistu 23.9.2019

Mainosalalla vaikuttavan uran tehnyt Jukka Kurttila päätti viisi vuotta sitten ostaa Finlaysonin, jonka liikevaihto oli laskenut jo sata vuotta ja jota hän itse luuli pölypalloksi. Jukka on valittu yhdeksi Pohjois-Euroopan vastuullisimmaksi yritysjohtajaksi, mutta parasta hänen työssään on tietynlainen vastuuttomuus. Keskustelemme Jukan kanssa tietysti yritysvastuullisuudesta mutta myös rohkeudesta ja siitä, mitä tekemistä design-alan yrityksellä on palkkaepätasa-arvon ja rasismin kanssa.

Kaisa Hietala, hallitusammattilainen: On terveellistä nöyrtymistä aloittaa joskus alusta

Julkaistu 16.9.2019

Kaisa Hietala teki pitkän ja merkittävän uran Nesteellä, joka kehittyi öljy-yhtiöstä uusiutuvien tuotteiden valmistajaksi. Nykyään hän toimii Kemiran ja Tracegrown hallituksissa. Keskustelemme Kaisan kanssa luonnonsuojelun ja liike-elämän yhdistämisestä, tarinankerronnasta ja siitä, mitä tulevaisuuden johtajalta vaaditaan. Personal traineriksi kouluttaunut Kaisa jakaa myös hyödyllisiä hyvinvointivinkkejä.

Kati Levoranta, Rovion toimitusjohtaja: Kansainvälisyys on rikkaus

Julkaistu 9.9.2019

Kati Levoranta on vihaisista linnuista kuuluisan peli- ja viihdeyhtiö Rovion toimitusjohtaja. Kati hyppäsi toimitusjohtajaksi myyntitehtävistä ja aiemmalta lakiasiainjohtajan paikalta. Energinen ja kansainvälinen Kati on entinen maajoukkuetason tennispelaaja, ja tässä jaksossa keskustelemmekin mm. siitä, mitä hyötyä kilpaurheilusta on työelämässä, miten hakeutua uusiin työtehtäviin ja onko huipulla niin yksinäistä kuin sanotaan.

Antero Vartia, Compensate-säätiön perustaja: Innostus töistä vie mukanaan

Julkaistu 2.9.2019

Antero Vartia on perustanut Compensate-säätiön, jonka avulla hän taistelee ilmastonmuutosta vastaan. Hän on myös entinen vihreiden kansanedustaja sekä yrittäjähenkinen monilahjakkuus, joka on perustanut Helsingin Mattolaituri-­kahvilan, Löyly-ravintolasaunan ja näytellyt elokuvissa. Tässä jaksossa keskustelemme Anteron kanssa mm. mielipidevaikuttamisesta, työn merkityksellisyydestä ja ajanhallinnan haasteista. Lisäksi Antero kertoo, miksi hän on huono esimerkki omalle tiimilleen.

Elina Björklund, Reiman toimitusjohtaja: Kasvun ja kansainvälistymisen visionäärinen johtaja

Julkaistu 26.8.2019

Elina Björklund on Reiman toimitusjohtaja ja Suomen talouselämän merkittävimpiä vaikuttajia. Hänen johdolla suomalainen lastenvaateyritys on digitalisoitunut ja kansainvälistynyt, ja tässä jaksossa Elina paljastaa tärkeimmän tekijän vision ja strategian uudistamisessa ja toteuttamisessa. Keskustelemme myös siitä, mitä Kiinassa asuminen opetti Elinalle ja miksi uralla kannattaakin hakeutua ulkomaille.

Anna-Maria Tamminen, Hannes Snellmanin osakas: Suurin virhe neuvotteluissa on kyvyttömyys kuunnella

Julkaistu 19.8.2019

Anna-Maria Tamminen on asianajotoimisto Hannes Snellmanin osakas, joka on erikoistunut kansainväliseen riidanratkaisuun. Tässä jaksossa keskustelemmekin sanavalmiin Anskun kanssa kansainvälisyydestä, neuvottelutaidoista ja saamme vinkkejä mm. palkkaneuvotteluihin. Ansku kertoo myös taustastaan kilpa-aerobic-valmentajana ja sen hyödyistä uralla. Kuulemme lisäksi hänen uransa kohokohdasta, joka jätti meidät lähes sanattomaksi.

Jyrki Katainen, EU-komissaari: Sanan valta saa ihmisiä liikkeelle

Julkaistu 12.8.2019

J yrki Katainen on kaikkien tuntema poliitikko, joka on viimeiset viisi vuotta toiminut EU-komissaarina ja on juuri palaamassa takaisin Suomeen. Hän on toiminut myös kansanedustajana, valtiovarainministerinä ja Suomen pääministerinä vuosina 2011–2014, joka oli hänen mukaansa uran vaikeinta aikaa. Tässä jaksossa keskustelemmekin stressinsietokyvystä, sekä vaikuttamisesta ja siitä, millaista johtajuutta politiikka ja nykypäivän EU tarvitsee. 

Henriikka Puolanne, HOK-Elanto-ravintoloiden toimialajohtaja: Jokaisen numeron takana on ihminen

Julkaistu 5.8.2019

Henriikka Puolanne on HOK-Elanto-ravintoloiden toimialajohtaja, joka on tehnyt nousukiitoisen uransa pääosin S-ryhmässä. Tässä jaksossa keskustelemme energisen Henriikan kanssa empatian merkityksestä, ihmisjohtamisesta ja työntekijöiden toimintavapaudesta, sekä asioiden priorisoinnista. Henriikka kertoo myös huonoimmasta saamastaan neuvosta ja uupumuksesta selviytymisestä.

Pia Kåll, Managing Partner, CapMan Buyout: Johtajien tulisi tiedostaa omat ennakkoluulonsa

Julkaistu 29.7.2019

Pia johtaa CapMan Buyoutia, joka on Pohjoismaiden vanhin listaamattomiin yrityksiin erikoistunut sijoitustiimi. Ennen sitä Pia toimi pitkään johdon konsulttina. Tässä jaksossa Pia kertoo, miten johtajuutta voi opetella ja miten saada lisää naisia hakeutumaan perinteisesti miesvaltaiselle pääomasijoitusalalle esim. Level20-hankkeen tuella. Käymme myös mielenkiintoisen keskustelun tiedostamattomista ennakkoluuloista ja niiden merkityksestä johtajuudessa.

Saku Tuominen, HundrEDin luova johtaja: Uskalla tehdä vähemmän sekä lopettaa

Julkaistu 22.7.2019

Saku Tuominen on pitkän linjan yrittäjä ja yritysjohtaja, joka toimii opetusalan innovaatioihin keskittyvän HundrEDin luovana johtajana. Hän on aiemmin mm. kehittänyt yli 100 tv-formaattia, konsultoinut yli 100 yritystä ja kirjoittanut 11 kirjaa. Hän myös viljelee oliiveja Italiassa! Tässä jaksossa keskustelemme Sakun kanssa luovuudesta, päätöksenteosta, kokeilukulttuurista ja lopettamisen tärkeydestä. Saku antaa myös mainion vinkin siitä, miten voi harjoitella kiitollisuutta ja mitä hyötyä siitä on.

Kirsi Komi, hallitusammattilainen: Kannattaa olla itselleen armollinen

Julkaistu 15.7.2019

Tämän viikon podivieraamme on Kirsi Komi, yksi Suomen talouselämän vaikutusvaltaisimmista johtajista. Kirsi on hallitusammattilainen (mm. Metsä Board, Kansallisteatteri, Docrates ja aiemmin mm. Patria ja Citycon). Sitä ennen Kirsi oli parikymmentä vuotta mukana valloittamassa maailmaa Nokialla. Tässä jaksossa Kirsi kertoo, miten mentoroinnista voi saada rohkeutta, mikä rekrytoinnissa ratkaisee ja miten elämän suurin kriisi kasvatti häntä ihmisenä. Kirsi jakaa myös oppeja neuvottelutaktiikasta ja vinkkaa, miten valmistautua palavereihin.

Johanna Småros, Relexin perustaja: Insinöörin putkiaivoajattelu on sama kun mindfulness

Julkaistu 7.7.2019

Tekniikan tohtori Johanna Småros teki urahypyn logistiikan tutkijasta yrittäjäksi, ja hänen perustamansa ohjelmistotalo Relex on kasvanut globaaliksi menestystarinaksi. Vuoden bisnesnaiseksikin valittu Johanna paljastaa meille tässä jaksossa, että kaikki on kuitenkin ollut kiinni vain sattumasta, eikä hänellä ole ikinä ollut urasuunnitelmaa. Johanna myös kertoo, mikä meidän kysymyksistä on hänen mielestään täysin kohtuuton. Voitko arvata, mikä se on?

Risto Siilasmaa, Nokian hallituksen puheenjohtaja ja F-Securen perustaja: Uskalla näyttää heikkoutesi

Julkaistu 1.7.2019

Tässä jaksossa vieraanamme on Risto Siilasmaa, joka ei juuri esittelyjä tarvitse. Hän on yrittäjä ja paranoidi optimisti,  joka toimii Nokian hallituksen puheenjohtajana ja on tietoturvayhtiö F-Securen perustaja. Keskustelemme Riston kanssa hänen johtamisfilosofiastaan, aitouden ja heikkouksien näyttämisen tärkeydestä ja siitä, miten elämässä on uskallettava haaveilla ja tehdä myös yllätyksellisiä asioita. 

Pia Aaltonen-Forsell, Outokummun talousjohtaja: Mahdollisuuksia tarjoutuu valmistautuneelle

Julkaistu 24.6.2019

Pia Aaltonen-Forsell on Outokummun talousjohtaja, joka päätti jo varhain urallaan haluavansa pörssiyhtiön talousjohtajaksi. Pia rakensi uraansa askel askeleelta tätä päämäärää kohti, ja tässä jaksossa saammekin Pialta hyviä vinkkejä urahaaveiden toteuttamiseen. Keskustelemme Pian kanssa myös suomalaisesta keskusteluilmapiiristä, diversiteetistä ja maatilan hoidosta (kyllä!).

Suvi-Anne Siimes, Telan toimitusjohtaja: Kritiikin edessä ei aina pidä taipua

Julkaistu 17.6.2019

Suvi-Anne Siimes on Telan toimitusjohtaja, entinen vasemmistoliiton puheenjohtaja ja ministeri. Tässä jaksossa keskustelemme Suvi-Annen kanssa johtamisesta, vaikuttamisesta ja vallasta niin politiikassa kuin sen ulkopuolellakin. Saamme myös kuulla, miten kritiikkiä kannattaa antaa ja vastaanottaa. Suvi-Anne antaa myös kullanarvoisen vinkin siitä, miten nuoren työikäisen kannattaa varautua tulevaan.

Kaori Uehigashi, BCG:n osakas: Pieni mutta pippurinen projektinjohtaja

Julkaistu 10.6.2019

Kaori Uehigashi toimii osakkaana kansainvälisessä konsultointiyhtiö Boston Consulting Groupissa ja johtaa suuria investointiprojekteja ympäri maailmaa. Silloin kun Kaori ei rakenna kaivoksia, laivoja tai energialaitoksia, hän harrastaa mm. viulunsoittoa. Tässä jaksossa Kaori kertoo uratarinansa lisäksi millaista on toimia perinteisesti miesvaltaisilla aloilla, kulttuurierojen merkityksestä ja mikä on hänen huonoin saamansa neuvo.

Pekka Mattila, Aalto EE:n toimitusjohtaja: Muutosta ajaa kunnianhimo tai kipu

Julkaistu 3.6.2019

Pekka Mattila on Aalto-yliopiston Professor of Practice ja Aalto University Executive Educationin toimitusjohtaja. Hän on suorasanainen johtamisen huippuosaaja, jonka intohimona on taide. Tässä jaksossa keskustelemme Pekan kanssa muutosjohtamisen haasteista, riittämättömyyden tunteesta ja tiimistä menestyksen mittarina. Lisäksi Pekka kertoo, mikä on johtajan pahin synti.

Marianne Saarikko-Janson, No Asshole Ventures: Älä tyydy kompromisseihin

Julkaistu 27.5.2019

Marianne Saarikko-Janson on palkitun Fondia-lakipalveluyrityksen perustaja ja toimii nykyään sijoittana No Asshole Ventures -yhtiössään. Häneltä löytyy kokemusta yrittämisen ja menestyksen hyvistä ja huonoista puolista sekä rohkeutta puhua vaikeistakin asioista. Tässä jaksossa Marianne kertoo uratarinansa lisäksi siitä, miten heikkouksiin ei kannata takertua, miksi johtajan itsetunnon pitää olla kunnossa ja kuinka Ban Bossy on lähellä hänen feministisydäntään.

Sanna Suvanto-Harsaae, hallitusammattilainen: Parhaissa hallituksissa osataan tapella

Julkaistu 18.5.2019

Sanna Suvanto-Harsaae on yksi Suomen talouselämän kovimmista nimistä. Hän on tehnyt uransa markkinoinnissa ja kuluttajabusineksessä, ja toimii nykyään hallituksen jäsenenä yhdeksässä yrityksessä Pohjoismaissa. Tässä jaksossa Sanna kertoo, miten hän päätyi hallitusammattilaiseksi, mikä hallitustyöskentelyssä motivoi ja miksi hän kannustaa johtoa tekemään vähemmän mutta suuremmin ja paremmin.

Laura Tarkka, Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtaja: Johtaminen on kitkan poistamista

Julkaistu 16.5.2019

Laura Tarkka on legendaarisen hotelliryhmä Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtaja. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri, joka on tehnyt muutamia merkittäviä urahyppyjä investointipankista yritysjärjestelyihin ja talousjohtajasta toimitusjohtajaksi. Tässä jaksossa Laura kertoo, mitä hyötyjä alan vaihdosta on, mikä ratkaisee rekrytoinnissa ja mistä hän on urallaan ylpein tänä päivänä.

Leadcastin esittely

Julkaistu 16.5.2019

Miksi kaksi juristia lähtee tekemään podcastia työn ja arkirumban ohessa? Mistä aiheista Leadcastissa keskustellaan ja miksi sinun kannattaa kuunnella sitä? Tässä esittelyjaksossa Essi ja Maria kertovat podinsa taustan ja tarkoituksen!

Takaisin podcastien listaan