Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Oikeus ja kohtuus

Podcast by Mirja Niemi/Oikon Oy

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 5 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 14.3.2020.

Julkista ja avointa

Julkaistu 26.5.2020

Hallinnon ja päätöksenteon avoimuudella lisätään kansalaisten luottamusta. Mutta oikeusvaltioperiaatteen toteutuminen, laillisesti järjestetyt vaalit ja pätevästi toimiva julkinen hallinto eivät välttämättä sellaisenaan tuotakaan kansalaisten laajaa luottamusta, vaan tämä vaihtelee kulloisenkin kulttuuriympäristön ja yksilöiden omien näkemysten vaikutuksesta. Tässä podcastissa puhutaan avoimuuden vaatimuksesta ja käytännöistä mutta hiukan myös siitä, miten ns. julkinen todellisuus muokkaa objektiivista todellisuutta. Podcastin tuottaa Oikon Oy, www.oikon.fi.

Yhteistoiminnan hengessä

Julkaistu 3.5.2020

Yhteistoimintamenettely - onnistuuko yhteistoiminta ja yksimielisyys, kun laki niin määrää ja yhteistoiminta-asiamies valvoo? Yhteistoimintamenettely on ollut viime aikoina valitettavasti ollut kovassa käytössä, mutta lakia moittivat niin työnantajat kuin työntekijätkin. Alunperin lakia ei tarkoitettu vain lomautus- ja irtisanomisvälineeksi. Mitä ajateltiin, kun laki laadittiin ja mitkä ovat eväät aitoon yhteistoimintaan? Podcastin tuottaa Oikon Oy, www.oikon.fi.

Korruptio - vallankäytön koronavirus

Julkaistu 22.4.2020

Maan tapa, hyvä veli ja sisko -verkostot, pyöröovet, lahjavirat, räätälöidyt hankinnat - ihmeellinen on korruption maailma. Suomi sijoittuu Transparency Internationalin vertailussa maailman kolmanneksi vähiten korruptoituneeksi maaksi. Katukorruptiota täältä ei juuri löydy, mutta julkisen ja yksityisen rajapinnassa piilee kuitenkin monenlaisia ilmiöitä. Podcastin tuottaa Oikon Oy, www.oikon.fi.

Voiko hallinto olla hyvää, jos minun asiani ei menesty?

Julkaistu 27.3.2020

"Kyllä harmittaa. Vaadin kunnalta, että vapauttaisivat minut järjestetystä jätekuljetuksesta. Eivät suostu, vaikka enhän minä mitään jätekuljetusta tarvitse. Ei löydy kunnasta oikeutta nykyaikana, Naapurin mieskään ei lautakunnassa yhtään osannut pitää minun puoltani, vaikka minä sitä juuri sen takia vaaleissa äänestin." Totta vai tarua - kannattaa kuunnella. Podcastin tuottaa Oikon Oy, www.oikon.fi.

Onko itsehallinto itseisarvo?

Julkaistu 14.3.2020

Kunnallinen itsehallinto, sille perustuslaissa annettu suoja ja myös se, millä resursseilla tätä itsehallintoa ylläpidetään on ollut keskustelun aiheena koko 2010 -luvun. Näköpiirissä ei ole keskustelun laantuminen, varsinkin kun kuntien taloudelliset mahdollisuudet selvitä tehtävistään heikkenevät vuosi vuodelta. Tätä ja vähän muutakin pohditaan tässä podcastissa. Välillä poiketaan myös toisessa itsehallintoyksikössä, ev.lut. kirkossa. Podcastin tuottaa Oikon Oy, www.oikon.fi.

Takaisin podcastien listaan