Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Pysähdy!

Koronapandemian aikana poliisin analyysista noussut esiin viisi ilmiötä, jotka ovat kasvaneet huolestuttavalla tavalla: lähisuhdeväkivalta, mielenterveysongelmat, päihteiden käyttö, petokset sekä törkeät liikennevaarantamiset.  Näihin ilmiöihin pureudutaan poliisin Pysähdy!-podcastista. Kuulemme asianomaisilta ja asiantuntijoilta, puhumme syistä ja etsimme ratkaisuja – mistä saa apua ja mitä voimme tehdä ehkäistäksemme ongelmia ennalta? Podcastin on tuottanut Jaksomedia.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 6 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 12.11.2020.

Koronavuosi sai ihmiset hurjastelemaan liikenteessä

Julkaistu 22.4.2021

Ovatko nuoret oikeasti uhka ratin takana? Miksi ihmiset hurjastelevat?  Vieraana tässä jaksossa ovat ylikonstaapeli Jan-Erik Huurne sekä Liikenneturvan suunnittelija Toni Vuoristo. He kertovat, kuinka mm. Koronapandemia vaikutti vuonna 2020 liikenteeseen ja mitä jokaisen kuskin tulisi ymmärtää asettuessaan rattiin. Entä kuinka paljon ajokortin poikkeuslupa on vaikuttanut nuorten liikennekäyttäytymiseen?  Ohjelman juontaa ylitarkastaja Ansa Jokiranta. Podcastia julkaisee Suomen poliisi.

Petoksen uhriksi voi joutua kuka tahansa

Julkaistu 1.4.2021

Kuinka tulee toimia, kun olet joutunut petoksen kohteeksi?  Tässä Pysähdy!-podcastin jaksossa keskustellaan petoksista, sen eri muodoista, tekijöistä ja tietysti huijatuksi tulleista. Vieraana ovat poliisitarkastaja Tuomas Pöyhönen ja Rikosuhripäivystyksen kehitysjohtaja Jaana Koivukangas. He kertovat mm. petosten tekijöiden käyttävän usein kiireen tuntua hyväkseen saadakseen ihmiset herkemmin luovuttamaan arkaluontoista tietoa. Petoksen uhriksi joutuminen tuottaa usein häpeää ja siksi asiasta ei välttämättä haluta kertoa edes läheisille.  Ohjelman juontaa ylitarkastaja Ansa Jokiranta. Podcastia julkaisee Suomen poliisi.

Päihdeongelmiin voi saada apua

Julkaistu 4.12.2020

Yhteydenotot ehkäisevän päihdetyön auttavaan puhelimeen ovat kasvaneet tänä vuonna 30 prosenttia. Millaisia vaikutuksia koronakeväällä oli päihdeongelmiin ja mitä asialle voi tehdä? Pysähdy!-podcastissa asiasta keskustelevat vanhempi konstaapeli Tiina Kuosa Itä-Uudenmaan laitoksen ennaltaehkäisevästä toiminnasta ja päihdeneuvonnan päällikkö Minttu Tavia Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:stä. Ohjelman juontaa ylitarkastaja Ansa Jokiranta. Jaksossa kuullaan myös päihdeongelman läheltä nähneen ihmisen tarina. Podcastia julkaisee Suomen poliisi.

Mielenterveysongelmat näkyvät poliisille joka päivä

Julkaistu 27.11.2020

Mistä löytää voimaa jaksamiseen, kun tuntuu ettei millään ole enää väliä? Annika kertoo, millaista on ollut elää vaikeasti masentuneen vanhemman lapsiomaisena sekä oman masennuksen kanssa. Pysähdy!-podcastin mielenterveysongelmia käsittelevässä jaksossa asiantuntijavieraina ovat rikosylikomisario Juhani Vuorisalo ja Juho Mertanen Mieli Ry:stä. Puhumme myös, kuinka korona-aika on vaikuttanut ihmisten mielenterveyteen. Ohjelman juontaa ylitarkastaja Ansa Jokiranta. Podcastia julkaisee Suomen poliisi.

Tällaisia jälkiä lähisuhdeväkivalta jättää

Julkaistu 20.11.2020

Miltä tuntuu joutua lähisuhdeväkivallan kohteeksi? Salanimellä esiintyvä Marko kertoo oman tarinansa tästä Pysähdy!-podcastin ensimmäisessä jaksossa. Puhumme myös miten korona-aika on vaikuttanut lähisuhdeväkivallan ilmenemismuotoihin. Asiantuntijoina aiheesta ovat keskustelemassa rikosylikonstaapeli Saara Asmundela ja Roope Karjalainen Miessakit Ry:n Lyömättömältä linjalta.  Ohjelman juontaa ylitarkastaja Ansa Jokiranta. Podcastia julkaisee Suomen poliisi. 

Pysähdy!-podcast alkaa pian

Julkaistu 12.11.2020

Poliisin Pysähdy!-podcastissa pureudutaan viiteen koronavuonna korostuneeseen ilmiöön. Sarja alkaa marraskuussa, voit laittaa sen seurantaan jo nyt.

Takaisin podcastien listaan