Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Unelmien Teatteri - UTFR!

Unelmien teatteri -podcastin juontajat Marlo Takamäki ja Jere Virtanen käsittelevät milloin mitäkin Manchester Unitediin tai brittifutikseen liittyvää aihetta. Koko ikänsä Unitedia kannattanut kaksikko paneutuu podcasteissaan Unitedin historiaan, henkilöihin seurassa ja sen ympärillä, fanittamiseen, fanikulttuuriin ja tietenkin päivän polttaviin aiheisiin. United on miehille uskonto, joka ajaa yhä uudestaan matkustamaan Manchesteriin katsomaan pelejä livenä, tapaamaan faneja eri puolilta maailmaa ja käyttämään sen kaiken kuuluisan vapaa-ajan monenlaisissa seuraan liittyvissä hankkeissa. Podcastit nauhoitetaan legendaarisella Helsinki Red Room -museolla.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 44 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 25.4.2020.

Cristiano Ronaldo - the Las7 Dance

Julkaistu 2.9.2021

#44 - Unelmien Teatteri -podcastin uusin jakso on omistettu Crist... siis Sir Alex Fergusonille, mutta siinä käsitellään Manchester Unitedin tekemää jättihankintaa Cristiano Ronaldoa. Poika on palannut kotiin!

Marlo Takamäki ja Jere Virtanen käyvät tunnelmia läpi siiroon ympäriltä, sekä rönsyilevät tämän kauden kuumiin teemoihin tämän tuosta. Jaksossa käydään läpi Ronaldon siirtosaagaa, merkitystä kentällä ja sen ulkopuolella, ja ollaanpa lähetykseen saatu kommentit myös ex-Unitedin pelaaja Ben Thornleyltä ja muutamalta muultakin.

Gary Pallister - The ex-colossus of Manchester United

Julkaistu 30.8.2021

#43 - Unelmien Teatteri (the Theatre of Dreams) podcast goes international for the third time! The hosts, Marlo Takamaki and Jere Virtanen, had the honour to interview one of the best defenders in Manchester United's history: Gary Pallister.

Did you know what "Pally" started as center-forward? Or do you have any idea how Mr Pallister felt to work under Bryan Robson? What about did you know that Liverpool tried to get him just before he joined United? These stories and a lot more can be heard from this amazing interview by one of the best ever played in our defensive line. 

Keith Norris & Big Lily

Julkaistu 6.8.2021

#42 - Unelmien Teatteri -podcast palaa kesähorroksesta erikoisjaksolla! Marlo Takamäen ja Jere Virtasen vieraana on maailman tunnetuimman Manchester United lipun ja aatteen luoja Keith Norris. 

Mistä Big Lilyssä on oikein kysymys? Miksi se on saanut niin valtavasti huomiota? Mistä kumpuaa "ystävyyden lipun" henki? Jos olet seurannut Unitedia jo vuonna 1999, Big Lily on varmasti tuttu Mestarien liigan viimeisistä otteluista.

To our English listeners: from 2 minutes onwards you can listen Keith's interview about the Big Lily. Enjoy!

LUHG - Love United, Hate Glazers

Julkaistu 3.5.2021

#41 - Unelmien Teatterin uusin jakso paneutuu eilisen Manchesterissa pidetyn protestin taustoihin ja tapahtumiin. Podcastin toisen juontajan Jere Virtasen lisäksi jaksossa kuullaan vierailevaa tähteä, kun Pauli Loukola kertoo tunnelmia suoraan tapahtumapaikalta.

Miksi Glazerin perhe on niin vihattu? Miten fanit ovat osoittaneet mieltään vuosien varrella? Mitä eilen oikein tapahtui? Pauli oli Old Traffordilla paikan päällä, ja läpikäy nyt mitä eilen todella tapahtui.

1v juhlajakso - kiitos ja anteeksi

Julkaistu 25.4.2021

#40 - Unelmien Teatteri -podcast täyttää tänään vuoden! Marlo Takamäellä ja Jere Virtasella on nyt 365 päivää ja 40 jaksoa takana, joten on aika kerrata mitä tässä on oikein saavutettu.

Mitään varsinaista suunnitelmaa ei miehillä ollut, kun pandemian alkumetreillä syntyi pakottava tarve puskea tarinoita ulos. "Noin viikon" välein ilmestyvä podcast on pääosin keskittynyt kertomaan tarinoita seuran kulisseista ja pelaajista. Haastateltujen listalta löytyy lukuisia Unitedin pelaajalegendoja, valmentajaa, hierojaa, fanikaupan pitäjää, lukuisia faneja ja paljon muuta.

Tässä juhlajaksossa Marlo ja Jere käyvät läpi mennyttä vuotta, fiilistelevät haastateltuja vieraita ja kertaava oppimaansa. Iso kiitos kaikille matkassa mukana olleille! UTFR!

René Meulensteen - Manchester United Methods of Success

Julkaistu 21.4.2021

#39 - Unelmien Teatteri (the Theatre of Dreams) podcast goes international for the second time! The hosts, Marlo Takamaki and Jere Virtanen, had the honour to interview one of the best coaches of all time: René Meulensteen.

We had so many questions to René, who was crucial part of Sir Alex Ferguson's coaching staff for many years. How did he end up to first coach United's Academy and later on the first team? Why the team was so successful? What can we learn from that era? What about the big egos like Cristiano Ronaldo? Too hot to handle? Is Ole Gunnar Solskjaer doing the right things now?

We highly recommend that you spend the next one and a half hours with us and René! You will hear many stories from the the Dutch legend who is currently the assistant manager of the Australia national team.

Junnut ja lainat

Julkaistu 13.4.2021

#38 - Unelmien Teatteri -podcastin uusimmassa jaksossa Marlo Takamäki ja Jere Virtanen käsittelevät Manchester Unitedin lainalla olevia ja nuoria pelaajia.

Miten lainapestit ovat onnistuneet? Kuka on seurassa vielä ensi kaudella? Onko nuorissa tulevaisuus? Miten käy ikinuoren "lupauksen" Jesse Lingardin? Nämä, sekä monta muuta kysymystä käsitellään hostien kevyin ottein.

Rod Thornley - Manchester Unitedin pelaajien luottomies 20:n vuoden ajan

Julkaistu 29.3.2021

#37 - Unelmien Teatteri -podcastin uudessa jaksossa Marlo Takamäki ja Jere Virtanen saavat vieraakseen lähes 20 vuotta Manchester Unitedissa työskennelleen Rod Thornleyn.

Mitä kaikkia tarinoita voi meille jakaa mies, joka on Wayne Rooneyn paras ystävä ja ex-United pelaaja Ben Thornleyn veli? Tämä suorapuheinen kova United-fani ei enää ole seuran palveluksessa, mutta hän jos kuka tuntee seuran toiminnan! Tässä jaksossa poikkeuksellisen suoraa puhetta menneestä ja nykyisyydestä.

From 2 minutes onwards you can listen Mr Rod Thornley's interview!

Clayton Blackmore - Legenda pelinumeroiden 2-11 takaa

Julkaistu 23.3.2021

#36 - Unelmien Teatteri -podcast täyttää kolme tusinaa, kun uuden jakson vieraaksi saapuu legendaarinen Manchester Unitedin pelaaja Clayton Blackmore.

Hostit Marlo Takamäki ja Jere Virtanen jututtavat yhtä historian monipuolisinta United-pelaajaa niin hänen urastaan kuin tämän päivän joukkueestakin.

Millaista oli olla mukana seurassa, kun Sir Alex Ferguson saapui? Miksi Fergie oli kuukauden puhumatta Claytonille? Entäpä miksi ihmeessä skottimanageri pesi walesilaisen jalkoja? 

From 3 minutes and 3 seconds onwards you can listen Mr Clayton Blackmore's interview in English.

Sammy McIlroy - Sir Matt Busbyn viimeinen hankinta

Julkaistu 16.3.2021

#35 - Unelmien Teatterin tämänkertaisessa jaksossa Marlo Takamäen ja Jere Virtasen vieraaksi saapuu yli 400 ottelua Manchester Unitedissa pelannut legenda: Sammy McIlroy!

Pohjois-Irlannista lähtöisin oleva McIlroy käy uraansa läpi niin pelaajana kuin managerina. Hän muistelee muun muassa minkälaista oli pelata maanmies George Bestin kanssa, sekä miten hänestä tuli "skandiaavien kaataja".

Tässä jaksossa käydään niin sarjastaputoamisen tunnelmissa kuin FA Cupin voiton huumassa. Tunteella mukana elävä McIlroy ei jätä ketään tarinoillaan kylmäksi!

To our English listeners: from 3min 10sec onwards you can listen Sammy McIlroy's interview. Enjoy!

 

 

Manchester United F.C. ja uudet nimitykset

Julkaistu 11.3.2021

#34 - Unelmien Teatteri -podcastin erikoisjakso reagoi eilen saatuihin yllättäviin uutisiin. Manchester United ilmoitti, että John Murtough on nimetty Football Director -tittelillä uuteen rooliin, sekä Darren Fletcher nimitettiin Technical Directoriksi. 

Mistä tässä on kyse? Miksi juuri nyt seuraan luodaan kaksi uutta roolia, joiden perään on huudeltu jo pidemmän aikaa? Kuka on John Murtough? Mitä tämä nyt tarkoittaa Ole Gunnar Solksjaerin johtamalle joukkueelle?

Kuuntele kuinka UT:n hostit Marlo Takamäki ja Jere Virtanen analysoivat tietoa tuoreeltaan.

Stuart "Pancho" Pearson - Kolmen FA Cup finaalin mies

Julkaistu 9.3.2021

#33 - Unelmien Teatteri -podcast sukeltaa tässä jaksossa erityisesti 70-luvun ihmeelliseen maailmaan, kun Marlo Takamäen ja Jere Virtasen vieraaksi saapuu Manchester United legenda Stuart "Pancho" Pearson.

Hullista uransa aloittanut Pancho pelasi lähes 150 ottelua Unitedissa ja oli maalillaan estämässä Liverpoolin triplaa vuoden 1977 FA Cupin finaalissa. Haastattelussa saamme kuulla upeita tarinoita muun muassa hänen sopimusneuvotteluistaan Tommy Dochertyn kanssa, sekä mietteitä nyky-Unitedin joukkueesta ja pelaamisesta.

Tätä jaksoa ei kannata missata, sillä suorasanainen englantilainen lataa todellakin mielipiteitä tiskiin asiasta jos toisestakin!

You can listen Pancho's interview from 4 minutes onwards. Enjoy!

Lee Martin - Vuoden 1990 FA Cupin suuri sankari

Julkaistu 2.3.2021

#32 - Unelmien Teatteri -podcastin uusimmassa jaksossa Marlo Takamäki ja Jere Virtanen saavat vieraakseen vuoden 1990 FA Cupin Manchester Unitedille ratkaisseen Lee Martinin.

Lee avaa tunnelmia tuon jopa Sir Alex Fergusonin uran pelastaneen maalin taustalta, sekä jakaa meille tarinoita oman uransa varrelta. Selvitetäänpä haastattelussa myös miten Leen matkapuhelimen taustakuori liittyy Suomeen.

For our English speaking listeners: Lee Martin's interview can be found from 4min 8sec onwards. Enjoy!

Carlo Sartori - The Italian Busby Babe

Julkaistu 10.2.2021

#31 - Unelmien Teatteri -podcastin hostit Marlo Takamäki ja Jere Virtanen saivat vieraakseen miehen, joka on ensimmäinen "ei-Britti" Manchester Unitedin joukkueessa ikinä. "The Italian Busby Babe" -lempinimen saanut Carlo Sartori läpikäy uraansa ja muistelee aikaa Sir Matt Busbyn joukkueessa.

 

Miltä tuntui pelata Sir Mattin joukkueessa? Minkälaista oli olla joukkueessa samaan aikaan, kun George Best oli uransa parhaassa kunnossa? Miten Carlo reagoi Münchenin lento-onnettomuuteen? Nämä ja monet muut tarinat Münchenin onnettomuuden jälkeisestä ajasta Manchester Unitedin joukkueessa kuulet tässä jaksossa!

 

To our English listeners: you can listen Carlo's interview started from 3min 20secs. Enjoy the Italian Busby Babe!

Münchenin lento-onnettomuus 6.2.1958

Julkaistu 6.2.2021

#30 - Unelmien Teatteri -podcastin jakso numero 30 kunnioittaa 6.2.1958 lento-onnettomuudessa kuolleita Manchester Unitedin pelaajia, henkilökunnan jäseniä, toimittajia ja muita koneessa olleita.

Mitkä syyt johtivat lento-onnettomuuteen? Miksi lentokone yritti nousua kolme kertaa? Ketkä menehtyivät? Mitä tämä kaikki merkitsee faneille?

Historiatiedon lisäksi Marlo Takamäki ja Jere Virtanen tarjoilevat kolme mielenkiintoista haastattelua, kun soitamme Duncan Edwards Foundationin perustajalle Rose Cook Monkille, kotimaiselle legendalle Leo Autiolle ja Manchester Munich Memorial Foundationin (MMMF) puheenjohtajalle Patrick Burnsille. Saatiinpa lähetykseen myös yksi Manchester Unitedin pelaajalegendakin jakamaan muistonsa.

For our English listeners, here are the timings to listen interviews in English:

28min 10sec: Duncan Edwards Foundation - Rose Cook Monk

1h 4min 2sec: MMMF - Patrick Burns

LEST WE FORGET!

 

 

George Best Tribute

Julkaistu 1.2.2021

#29 - Unelmien Teatteri (the Theatre of Dreams) podcast is now for the first time only in English (except our name, haha)! What could be better way to do the the first full English episode than to go through the story of the all time greatest: GEORGE BEST!

Our guest is Jason Leach from Manchester United F.C. He is one of the biggest data banks about about Georgie (and the club) in the world. 

So make yourself comfortable and enjoy Jason’s stories about the one and only George Best. After this episode you will understand why he was so unique and the first superstar of football.

All our episodes can be found on www.united1878.com.

Missä mennään?!?

Julkaistu 26.1.2021

#28 - Unelmien Teatteri -podcastin uusin jakso paneutuu Manchester Unitedin tämän hetken tilanteeseen ja tulevaisuuden näkymiin. Hostien Marlo Takamäen ja Jere Virtasen avuksi massiivista pakettia purkamaan saapui jalkapallojournalismin moniottelija Kim Keränen.

Miltä kausi on tähän mennessä näyttänyt? Mistä hyvät tulokset ovat johtuneet? Miltä näyttää tulevaisuus? Kuuntele tämä jakso ja olet ajantasalla!

Kaikki aikaisemmat jaksot löydät Spotifysta tai www.united1878.com osoitteesta!

Mitä ovat kannattamisen eri tasot?

Julkaistu 21.12.2020

#27 - Unelmien Teatteri -podcastin uusimmassa jaksossa otetaan todella isi kokonaisuus käsittelyyn: mitä on kannattaminen ja minkälaisia ilmentymiä sillä on?

Marlo Takamäen ja Jere Virtasen vieraaksi studioon kutsuttiin omaa Manchester United -aiheista podcastia pitävä Jari Viljemaa.

Tämä lähes kaksituntinen jättiläisjakso syväluotaa ja perkaa sanan kannattaminen kaikilla sen eri tasoilla. Oletko kannattaja vai fani? Onko toiminta yksinäistä vai sosiaalista? Miten eri tahot kokevat oman suhteensa seuraan ja lajiin?

Kuuntele tämä jakso ja saat hyviä ajatuksia tarkastella omaa suhdettasi kannattamaasi seuraan, urheilijaan tai muuhun fanituksen kohteeseen.

Kaikki jaksot löydät osoitteesta www.united1878.com!

Pete Boyle - Suihkussa laulava legenda

Julkaistu 14.12.2020

Unelmien Teatteri -podcastin 26. jakso käy läpi yhden maailman kuuluisimman Manchester United fanin Pete Boylen elämää.

Jere Virtasen haastattelussa Pete kertoo, kuinka fanittaminen siirtyi sukupolvelta toiselle ja miten hän päätyi laulattamaan faneja Bishop Blaize pubissa Old Traffordin kupeessa. Mies myös avaa ketkä pelaajista ovat tulleet hänelle vuosien varrella hyviksi ystäviksi.

Tiedusteltiinpa herralta myös miksi hänen suosittu Twitter-tilinsä poistettiin ja mitä hänen tulevaisuutensa pitää sisällään.

Kuuntele kaikki jaksot osoitteesta www.united1878.com !

Mestarien liiga - Kaikista suurin ja kaunein?

Julkaistu 7.12.2020

Unelmien Teatteri -podcast yltää 25. jaksoonsa, kun Marlo Takamäki ja Jere Virtanen ottavat käsittelyyn Mestarien liigan.

Onko Mestarien Liiga se kaikista tärkein ja arvostetuin vai viekö kotimaan sarja voiton? Mitä muistoja miehillä on vuosien varrelta? 

Tässä jaksossa sukelletaan Mestarien liigan (ja vähän myös Eurooppa liigan) syövereihin. Huomenna pelataan elintärkeä Manchester Unitedin ottelu, joten alkulämmöt jo päälle Unelmien Teatterin tahtiin!

Kaikki jaksot ja eri kuunteluformaatit löydät www.united1878.com osoitteesta.

Fantasy Premier League

Julkaistu 3.12.2020

Unelmien Teatterin 24. jakso on lyhyt erikoisjakso, jossa Marlo Takamäki ja Jere Virtanen purkavat tuntojaan Valioliigan virallisen Fantasy Premier Leaguen osalta.

Miehet antavat perustietoa mistä on kyse, miten huonosti oikein itse ovat pelissä pärjänneet ja mitä tällä kaudella kannattaisi tehdä.

Unelmien Teatteri sai samalla oman Fantasy Liigan, joka lähtee nyt kierrokselta 11 liikenteeseen, joten liity mukaan taistelemaan Marloa ja Jereä vastaan!

Liittyminen onnistuu tästä linkistä: https://fantasy.premierleague.com/leagues/auto-join/68fieh

Jimmy Murphy - Manchester Unitedin pelastaja

Julkaistu 30.11.2020

Unelmien Teatteri -podcastin 23. jakso kunnioittaa Manchester Unitedin historian yhtä kaikkien aikojen merkittävimmistä henkilöistä - Jimmy Murphya. Vuonna 1946 Sir Matt Busbyn ensimmäisenä rekrytointina seuraan tullutta Murphya pidetään koko seuran pelastajana Münchenin lento-onnettomuuden aikaan.

Marlo ja Jere saivat kunnian haastatella Jimmyn pojanpoikaa Paul Murphya, joka käy läpi isoisänsä tarinaa ja kertoo millainen henkilö hän eläessään oli. 

To our English listeners we have good news: the interview is of course in English! From 1min 55sec onwards you can listen Paul Murphy to talk about his grandfather. The rest of the episode is in Finnish as usual so prepare your dictionaries!

Comeback ja alkukauden analyysia

Julkaistu 23.11.2020

Unelmien Teatteri -podcastin 22. jakso päättää Marlo Takamäen ja Jere Virtasen lähes pariin kuukauteen venähtäneen tauon nauhoituksista. Viime viikolla miehet istahtivat studioon täynnä energiaa ja ajatuksia... tai no ainakin ajatuksia löytyi. Lopputuloksena analyysia ja mielipiteitä kauden ensimmäisen kolmanneksen otteista.

Miksi joukkueen pelit ailahtelevat? Mitä tapahtuu Mason Greenwoodin elämässä? Onko Paul Pogba todellakin avauksen mies? Ovatko Ole Gunnarin pelimerkit kohdallaan? Näihin ja tukkuun muita kysymyksiä saatte vastauksen, kun kuuntelette Marlon ja Jeren tunnin mittaisen paluujakson.

Huomaattehan, että jakso on nauhoitettu ennen viikonlopun WBA-ottelua, joten ottelumäärät ja sarjataulukon sijoitukset ovat yhden kierroksen perässä.

Kaikki jaksot ja kuunteluformaatit www.united1878.com osoitteesta!

Maailman vanhimman Manchester Unitedin kannattajayhdistyksen tarina - MUSC MALTA

Julkaistu 2.10.2020

Unelmien Teatteri -podcastin 21. jakso on omistettu maailman vanhimmalle Manchester Unitedin kannattajayhdistykselle, sen puheenjohtaja Joseph Tedescolle ja kaikille uskomattomille tarinoille pienellä piskuisella välimeren saarella. 

Maltan kannattajayhdistys syntyi Sir Matt Bysbyn suotuisalla avustuksella vain vuosi Münchenin lento-onnettomuuden jälkeen. Tedesco läpikäy Jere Virtasen haastattelussa yhdistyksen eri vaiheet, kertoo kuinka kaikki eri Unitedin voittamat pokaalit ovat käyneet saarella, ja valaisee muun muassa sitä, miksi Manchester Unitedilla ja sen faneilla on niin erityinen suhde saareen. 

The interview with Joseph Tedesco is in English so enjoy :)

Kaikki kuunteluformaatit löydät osoitteesta www.united1878.com

Eurooppa Cup 22.9.1965 HJK - Manchester United - 55 vuotta historiallisesta ottelusta Helsingissä

Julkaistu 22.9.2020

Unelmien Teatteri -podcast kasvaa ulos teini-iästä, kun Marlo Takamäki ja Jere Virtanen luotsaavat jakson numero 20. Ja mikäpä sen komeampi aihe kuin HJK:n ja Manchester Unitedin kohtaaminen tasan 55. vuotta sitten Helsingissä!

Jaksossa avataan tapahtumia ja tunnelmia tuon ainoan virallisen Manchester Unitedin Suomessa pelaaman ottelun ympäriltä. Marlolla ja Jerellä oli kunnia saada vieraakseen kaksi ottelussa pelannutta HJK:n pelaajaa: Markku Peltoniemi ja Jaakko Murtovaara.

Mitä ajattelu Peltoniemi, kun hän lähti kirjaimellisesti suoraan koulunpenkiltä otteluun? Entä mikä tapahtuma Old Traffordilla on painanut Murtovaaran mieltä kaikki nämä vuodet? Kuuntele tämä jakso ja sukella 55. vuotta sitten tapahtuneisiin tapahtumiin!

Tämä ja muut jaksot kaikissa formaateissaan osoitteesta www.united1878.com !

Angelo ja Redstar - Fanin ja myymälän lyhyt oppimäärä

Julkaistu 21.9.2020

Unelmien Teatteri -podcastin 19. jakso saa vieraakseen Manchester Unitedin superfanin, joka on pitänyt Old Traffordin nurkalla seuran yksityistä fanimyymälää kohta 30. vuotta.

Marlo Takamäen ja Jere Virtasen vieraana on siis legendaarinen Angelo, joka jakaa poikkeuksellisen avoimesti tarinoita seurasta, sen faneista ja jalkapallon nykymenosta. Tämä podcast on jokaisen Punasten Pahoilaisten fanin kuunneltava, sillä näitä tarinoita ette muualta kuule!

Miten Angelo päätyi pitämään omaa fanimyymälää aivan stadionin vieressä? Mitä mieltä hän on vuosikymmenten aikana muuttuneesta kannattajakulttuurista? Minkälaista oli meno menneillä vuosikymmenillä? 

Tämän podcastin kaikki kuunteluformaatit löydät osoitteesta www.united1878.com

Sir Matt Busbyn viimeinen jalokivi - Alex Stepney

Julkaistu 14.9.2020

Unelmien Teatteri -podcastin 18. jakso sai vieraakseen Manchester Unitedin yhden kaikkien aikojen kovimmista maalivahdeista ja seuralegendoista. Marlo Takamäen ja Jere Virtasen seuraan liittyi Unitedissa eniten pelejä pelannut maalivahti Alex Stepney!

539 ottelua seurassa pelannut, 175 kertaa maalinsa puhtaana pitänyt, ja '68 Eurooppa Cupin voittanut legenda oli viimeinen pelaaja, joka pelasi seurassa Sir Matt Busbyn joukkueesta.

Miten Unitedissa kaiken nähnyt Stepney koki eri aikakaudet? Mitä oikein tapahtui, kun kakkosdivisioona-kaudella maalivahtilegendan leuka lähti sijoiltaan hänen huutaessa omille puolustajille? Entä minkälaisia muistoja Stepneyllä on Sir Matt Busbystä ja George Bestistä. 

Kaikki tämä ja paljon muuta tässä huikeassa jaksossa, jonka kaikki kuunteluformaatit löydät osoitteesta www.united1878.com!

Kausiennakko 2020/21 - Kuka vie ja kuka vikisee?

Julkaistu 11.9.2020

Unelmien Teatteri -podcastin 17. jakso paneutuu huomenna alkavan Valioliigan kauden voimasuhteisiin. Marlo Takamäki ja Jere Virtanen spekuloivat kärkijoukkueiden osalta missä mennään. 

Tässä jaksossa vieraita riittää niin kotimaasta kuin Manchesteristakin, joten näkökulmia löytyy useita. Kuuntele jakso ja käy antamassa omat kommenttisi @United1878com Facebook, Instagram tai Twitter tilillä.

Manchester Unitedin nykytila, siirtomarkkinat ja sosiaalinen media

Julkaistu 7.9.2020

Unelmien Teatteri -podcastin 16. jakso palauttaa studiossa normaalin päiväjärjestyksen, kun Marlo Takamäki palaa hostaamaan Jere Virtasen kanssa.

Tässä jaksossa Marlo ja Jere pohtivat Unitedin nykytilaa näin uuden kauden kynnyksellä, analysoivat miltä näyttää siirtomarkkina ja lopulta paneutuvat sosiaalisen median merkitykseen nyky-jalkapallossa.

Miltä näyttää meidän puolustus? Riittäkö leveys? Mitä kertoi Manchester Unitedin seuran henkivartija Jerelle yön pikkutunteina? 

Kaikki jaksot löytyvät osoitteesta www.united1878.com !

Manchester United fani, josta tuli kaikkien arvostama fanilippujen valmistaja - Charles Barlow The Flag Maker

Julkaistu 1.9.2020

Unelmien Teatteri -podcastin 15. jakso on monella tapaa erilainen. Poikkeuksellisesti jakson juontaa Jere Virtanen soolona, ja vieraskin otettiin langoille hyvin perinteisellä tavalla eli puhelimitse (ei sentään lankapuhelimella).

Tämä jakso vie kuulijan tutustumaan fanilippujen maailmaan. Siis niiden, joita nähdään roikkuvan stadioneilla. Niiden, joita fanit raahaavat mukanaan ympäri maailmaa. Oletko koskaan miettinyt mistä ne kaikista legendaarisimmat tulevat?

Haastateltava Barmy Flagsin perustaja Charles Barlow on kenties se koko maailman arvostetuin fanilippujen valmistaja. Käsityönä valmistettavat pienet ja suuret liput päätyvät eritoten Manchester Unitedin fanien käsiin eri puolille maailmaa.

Miksi lähes jokainen lippu on uniikki? Miksi ammattimaisen lipuntekijän tulee ymmärtää jalkapallon politiikkaa? Mikä on maailman pohjoisin kolkka, josta Charles on saanut lipputilauksen? Kuuntele uusin jakso ja uppoudu fanilippujen maailmaan! Charles ei urallaan juuri haastatteluita ole antanut, joten nautitaan tästä etuoikeutetusta asemasta saada mies kertomaan tarinoitaan!

Englannin ajoittain heikkojen puhelinverkkojen takia haastateltavan äänenlaatu on normaalia heikompi - pahoittelumme siitä.

And to our English speaking listeners: the interview with Charles Barlow is in English (of course). From 2min 45sec on you can enjoy Charlie's stories without need to understand a word of Finnish!

 

Timo Walden - Suomalainen jalkapallon kummisetä

Julkaistu 24.8.2020

Unelmien Teatteri -podcastin 14. jakso pureutuu seurojen kulissien taakse, kun suomalainen jalkapallon kummisetä Timo "Tippis" Walden saapuu vieraaksi. Todella pitkän uran suomalaisen jalkapallon kulisseissa tehnyt Walden on ollut vaikuttamassa niin maajoukkueen kuin kotimaisen seurajalkapallon taustalla.

Kansainvälistä osaamista ja kontakteja Walden on kerryttänyt mielettömän määrän yli 20 vuoden aikana UEFA:n eri työtehtävissä. 

Marlo Takamäki ja Jere Virtanen jututtavat Waldenia niin pelaajista, seuroista, mediasuhteista kuin Sir Alexin pressikäytöksestäkin.

Kuka oli kaikista ammattimaisin lehdistön edessä? Saatiinko Ronaldoa tai Messiä käskytettyä? Mitä teki Ruud van Niistelroy, kun antoikin yllättäen haastattelun medialle? Nämä ja kymmenet muut tarinat kuulet vain tässä jaksossa!

Jakso nauhoitettiin kesällä, kun kautta oli vielä jäljellä, joten älkää antako Norwichin putoamiskamppailupohdinnan hämmentää. Pohdinta Teemu Pukin jatkosta päätyi silti oikeille urille jo tuolloin.

Tämän ja muiden jaksojen kaikki eri kuuntelualustat löydät osoitteesta www.united1878.com

Jason Leach - Mies ja tarinat Manchester Unitedin ytimestä

Julkaistu 17.8.2020

Unelmien Teatteri -podcastin 13. jakso nauhoitettiin jo aikaisemmin kesällä, kun Marlo Takamäki ja Jere Virtanen pitivät nauhoitusmaratonit Naantalissa. 

Vieraaksi saapui mies aivan Manchester Unitedin ytimestä. Jason Leach työskentelee seuralle useassa eri roolissa. Hän on yksi virallisen museon ylläpitävistä voimista, ja omaa valtavat tietomäärät seuran historiasta.

Jason myös matkustaa ympäri maailmaa seuran vanhojen pelaajien kanssa juontaen fanitapahtumia. Täten hänestä on tullut vuosikymmenten aikana hyvä ystävä monelle seuran suurimmista tähdistä.

And as usual, the interview part is in English so enjoy :)

Antti Niemi - Oulusta jalkapallomaailman huipulle

Julkaistu 29.6.2020

Unelmien Teatteri -podcast saa tusinan täyteen, kun Marlon syntympäivä-erikoisjaksoon saadaan vieraaksi kaikkien aikojen suomalaismaalivahti Antti Niemi.

Marlo ja Jere selvittävät haastattelussa miten Niemi lopulta päätyi Valioliigaan, kuinka lähellä siirto Manchester Unitediin oli, ketkä pelaajavat olivat ne kaikista vaikeimmat maalivahdille ja paljon muuta!

Tämän ja muiden jaksojen kaikki eri kuuntelualustat löydät osoitteesta www.united1878.com

 

John Gubba - mies Manchester Unitedin tarinoiden keskiössä

Julkaistu 22.6.2020

Unelmien Teatteri -podcastin 11. jakso on erinomaisesti juhannuksen jälkeiseen arkeen sopiva spesiaali! Marlo Takamäen ja Jere Virtasen haastatteluun saapuu maailmankuulu dokumentaristi John Gubba, joka on tehnyt dokumentteja muun muassa Denis Lawsta, Nanista, Old Traffordista ja skeittaavasta pesukarhusta. 

Tämä erittäin lennokas ja mielenkiintoinen jakso läpikäy Johnin uraa Manchester Unitedin ja jalkapallon parissa. Tarinat tosin rönsyilevät tuttuun tapaan hieman. Jakso nauhoitettiin mökillä Naantalin auringon alla ja keveä tunnelma välittyy varmasti kuuntelijalle.

Tässä jaksossa John ilmoittaa tekevänsä suomalaisesta Manchester Unitedin fanitoiminnasta kokonaan oman dokumentin, joka tullaan näkemään ympäri maailmaa!

Valioliiga jatkuu - mihin kenenkin rahkeet riittävät?

Julkaistu 17.6.2020

Unelmien Teatteri -podcastin kymmenes jakso rönsyilee mukavasti tänään illalla jatkuvan Valioliigan loppukauden tunnelmissa. Marlo Takamäki ja Jere Virtanen pohtivat sarjataulukon molempien päiden lopullista järjestystä, Manchester Unitedin maalivahtitilannetta ja tietenkin loppukauden ohjelmaa.

Podcastin muut jaksot löytyvät helposti osoitteesta www.united1878.com!

Manchester Unitedin kaikkien aikojen XI

Julkaistu 15.6.2020

Unelmien Teatteri -podcastin yhdeksäs jakso vaatii kuuntelijalta kovaa kisakuntoa. Lähes kolmetuntiseksi venähtänyt spekulointi Manchester Unitedin kaikkien aikojen parhaasta avauskokoonpanosta nostaa vanhimmankin kannattajan muistot pintaan, kun Marlo Takamäki ja Jere Virtanen käyvät omia suosikkejaan läpi.

Miten arvottaa pelaajat eri aikakausilta? Millä perusteella toinen on toista parempi? Voiko tässä olla edes väärässä, kun katsoo seuran historiaa?

Alan Keegan - the Voice of Old Trafford

Julkaistu 8.6.2020

Unelmien Teatteri -podcastin kahdeksas jakso keskittyy vain ja ainoastaan siihen Manchester Unitedin legendaarisimpaan ääneen. Marlo Takamäen ja Jere Virtasen vieraana on seuran virallisena kuuluttajana jo 20. vuotta toiminut Alan Keegan.

Miten Alan päätyi Old Traffordin viralliseksi ääneksi? Entä Fifa-peliin? Miksi Ronaldon nimi kuulutettiin kaikista viimeisimpänä, kun hän palasi ensimmäistä kertaa Manchesteriin? Vastaukset näihin kysymyksiin ja kymmenittäin upeita tarinoita kuulet, kun kuuntelet tämän uskomattoman miehen haastattelun tässä Unelmien Teatterin uudessa jaksossa.

For second time straight you can listen the interview part without understanding a word of Finnish (2tarting from 2:30)! 

Kaikki jaksot ja kuuntelualustat löydät www.united1878.com -osoitteesta.

Ben Thornley - Class of '92 -superlahjakkuudesta pohjille ja takaisin ylös

Julkaistu 1.6.2020

Unelmien Teatteri -podcastin seitsemäs jakso on todellinen erikoisjakso, kun Marlo Takamäen ja Jere Virtasen vieraana on Manchester Unitedin legendaarisen Class of '92 -ikäpolven ehkä se kaikista lahjakkain pelaaja, jonka ura oli katketa kokonaan jo ennen kuin se kunnolla alkoikaan. "Hän oli kaikista lähimpänä George Bestiä niistä pelaajista, joita olen urani aikana seurassa nähnyt", kuvaili United legenda Nobby Stiles. Vieraan on siis tietenkin entinen pelaaja ja nykyinen MUTV:n kasvo Ben Thornley!

Tässä Jeren syntymäpäiväspesiaalissa kuullaan tarinoita Benin uran varrelta. Millainen persoona oli Paul Scholes nuorena? Mitä Ben, David Beckham ja kumppanit tekivät harjoituksien jälkeen nuorena? Miksi vuoristorata on oikea sana kuvaamaan Benin uraa ja elämää tähän asti?  

Jakson haastattelu on tehty englanniksi, joten virittäkää itsenne ensi kertaa kaksikieliseen jaksoon! For the first time you can listen the interview part in English.

 

Eero Laurila - tarinoita Brittein saarilta

Julkaistu 25.5.2020

Unelmien Teatteri -podcastin kuudennessa jaksossa Marlo Takamäen ja Jere Virtasen vieraaksi saapuu entinen jalkapallokirjeenvaihtaja ja nykyinen valmentaja Eero Laurila. Eero vietti viisi vuotta Englannissa jakapallojournalismin keskiössä, kun hän raportoi suomalaisille muun muassa Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien kautta. 

Mitä tarinoita hänelle tarttui tuolta ajalta mukaan ja onko hänellä jotain henkilökohtaista Manhcester Unitedia vastaan? Miksi Englannissa kohistiin, että Laurila vakoili Marcelo Bielsan harjoituksia? Miksi Mixu Paatelainen heitti hänet ulos lehdistötilaisuudesta kymmenen sekunin jälkeen? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaukset saat kuuntelemalla koko jakson!

Kaikki jaksot ja eri kuuntelualustat löydät osoitteesta www.united1878.com 

Eppu Salminen - Urheiluhullun näyttelijän punaiset tarinat

Julkaistu 18.5.2020

Unelmien Teatteri -podcastin viidennessä jaksossa Marlo Takamäki ja Jere Virtanen saavat vieraakseen näyttelijänä ja juontajana tunnetuksi tulleen Eppu Salmisen. Jo lähes 50. vuotta Manchester Unitedia kannattanut Salminen sukeltaa uskomattomien tarinoiden kautta oman fanittamisensa ytimeen. Mitä tapahtui 2016 FA Cupin finaalin jälkeisessä juhlinnassa? Entäpä miten Eppu selvisi vuorokauden varoajalla Moskovaan vuonna 2008? Minkälainen Unitediin liityvä jouluperine Salmisen perheellä on? Nämä ja monet muut tarinat aukeavat Epun käydessä läpi omaa punaista historiaansa.

Kaikki jaksot ja eri kuuntelualustat löydät osoitteesta www.united1878.com

Kallion kaduilta brittilehdistön Finnish Mad Maniksi

Julkaistu 11.5.2020

Unelmien Teatteri -podcastin neljännessä jaksossa Marlo Takamäki ja Jere Virtanen haastattelevat Ville "Manu" Leppästä. Legendaarinen suomalaisfani kertoo muun muassa miksi Kallion kasvatista tuli hetkessä koko brittilehdistön rakastama "Finnish Mad Man", mitä uskomatonta tapahtui vuoden 1999 Mestarien Liigan finaalireissulla ja nähdäänkö Helsinki Red Roomilla kasvamassa vanhaa Old Traffordin nurmea samalla, kun mies ottaa uutta Manchester United tatuointia vieressä. Kyllä, juurikin näihin asioihin haastattelussa päädytään.

Tätä jaksoa et halua missata - sen takaamme! Podcastin lopussa suunnitellaan jo omaa Manchester-kommuunia suomalaisfaneille... 

Fanittaminen

Julkaistu 4.5.2020

Kolmannessa Unelmien Teatteri -podcastissa Marlo Takamäki ja Jere Virtanen käsittelevät Manchester Unitedin fanittamista. Mistä kaikki lähti? Mitkä asiat ovat vaikuttaneet fanittamiseen? Mitä se on tuonut elämään? Fanittaminen on hyvin henkilökohtainen asia, joten tässä jaksossa sukelletaan astetta syvemmälle miesten sielunamisemaan. 

Liverpool F.C. - Mistä vihasuhde on syntynyt?

Julkaistu 28.4.2020

Unelmien Teatteri -podcastin toinen jakso on heti erikoisjakso, kun 30. vuotta ilman pääsarjamestaruutta vaeltanut Liverpool F.C. otetaan käsittelyyn. Podcastin isännät Marlo Takamäki ja Jere Virtanen taustoittavat mistä viha kumpuaa Manchester Unitedin ja Liverpoolin välillä.

Mistä kaikki alkoi? Kumpi veti pitemmän korren teollisena aikana? Mikä ihmeen Manchesterin kanaali? Kumpi on niskan päällä ja kumpi vikisee? Mitkä ovat ikimuistoisimpia hetkiä joukkueiden kohtaamisissa?

Kuuntele Unelmien Teatteri -podcastin erikoisjakso, joka julkaistaan tasan päivälleen 30. vuotta sen jälkeen, kun Liverpool varmisti 2-1 voitollaan QPR:sta viimeisimmän mestaruutensa.

Lisää podcasteja ja fanishoppi löytyy osoitteesta www.united1878.com!

Manchester ja pelimatkat

Julkaistu 25.4.2020

Historian ensimmäisessä Unelmien teatteri -podcastissa Marlo Takamäki ja Jere Virtanen käyvät läpi Manchesteria matkakohteena sekä ennen kaikkea jakavat tietoa Manchester Unitedin pelireissuista. Missä kannattaa yöpyä? Entä syödä? Mistä peliliput? Mitkä pubit ovat must-see-kohteita? Soitetaanpa podcastin aikana myös Manchesteriin!

 

Lisää tietoa podcasteista ja muusta: www.united1878.com

Takaisin podcastien listaan