Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Murhapäiväkirjat

True crime -podcast, jossa kerrotaan kaikki parhaat murhajutut! Toistaiseksi tauolla. Instagram: @murhapaivakirjat & sähköposti: [email protected]

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 17 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 8.5.2019.

Jakso 17: Kulttispesiaali Tattarisuon noitapiiristä ja Auringon temppelistä

Julkaistu 27.10.2019

Murhapäiväkirjojen seitsemännessätoista jaksossa kerron Auringon temppelistä, jonka johtajat uskoivat, että matkustamalla Sirius-tähdelle voi pelastua, ja jaksossa vieraileva ystäväni kertoo Tattarisuon noitapiiristä, joka halusi löytää suosta aarteen tekemällä hieman kyseenalaisia taikoja.

Jakso 16: Michael ja Suzan Bear Carson eli Kalifornian noitamurhaajat

Julkaistu 13.10.2019

Murhapäiväkirjojen kuudennessatoista jaksossa puhun Kaliforniassa 1980-luvun alussa liikkuneesta sarjamurhaajapariskunnasta, Michael ja Suzan Bear Carsonista. Pariskunta uskoi, että heidän tehtävänsä on puhdistaa maailma (tai ainakin osa Kaliforniaa) noidilta.

Jakso 15: David Parker Ray - The Toy Box Killer

Julkaistu 22.9.2019

Murhapäiväkirjojen viidennessätoista jaksossa kerron David Parker Raysta eli The Toy Box Killerinä tunnetusta raiskaajasta, kiduttajasta ja epäillystä sarjamurhaajasta. Tämä jakso voi olla erityisen järkyttävä ja ahdistava, joten harkitse oman sietokykysi ja jaksamisesi mukaan, voitko kuunnella jaksoa. Taidan myös sanoa jaksossa aika monta kertaa oksu.

Jakso 14: Andrew Kulangan tapaus

Julkaistu 4.9.2019

Murhapäiväkirjojen neljännessätoista jaksossa on vuorossa Rovaniemellä vuonna 1989 tapahtunut Andrew Kulangan katoaminen. Tosin, Andrewn vaimon Ritva Santanen-Kulangan versio katoamisesta alkoi pian vaikuttaa vähintääkin epäilyttävältä... Katosiko Andrew oikeasti? Jaksossa mainitsemani ohjelma on Rikostarinoita Suomesta, joka löytyy Yle Areenasta. (Huomasin muuten, että joissain lähteissä Andrew Kulangan nimi oli Ananda Kulatunga ja hänen vaimonsa Riitta Hietanen-Kulatunga. Tämä tiedoksi, mikäli joku hämmentyy tästä.)

Jakso 13: Kultti nimeltä Perhe

Julkaistu 21.8.2019

Murhapäiväkirjojen kolmannessatoista jaksossa käsittelyyn pääsee jälleen kultti, tällä kertaa australialainen sellainen. Anne Hamilton-Byrne oli joogaopettaja, jonka ura otti hieman epätavallisen suunnan - hänestä tuli kulttijohtaja. Mainitsen jaksossa dokumentin nimeltä The Family ja dokumenttisarjan nimeltä The Cult of The Family.

Jakso 12: Colin Ireland - The Gay Slayer

Julkaistu 12.8.2019

Murhapäiväkirjojen kahdennessatoista jaksossa kerron englantilaisesta Colin Irelandista, joka teki uutenavuotena 1993 lupauksen: hänestä tulee sarjamurhaaja. Jaksossa mainitsemani kappale on Manic Street Preachersin Archives of Pain.

Jakso 11: Romantikko ja sarjamurhaaja - Nannie Doss

Julkaistu 24.7.2019

Murhapäiväkirjojen yhdennessätoista jaksossa kerron yhdysvaltalaisesta Nannie Dossista, jonka lempiharrastuksiin kuului romantiikkalehtien lukeminen ja perheenjäsenten murhaaminen.

Jakso 10: Debbie Gaman murha

Julkaistu 17.7.2019

Murhapäiväkirjojen kymmenennessä jaksossa (vau 10 jaksoo jo cool) puhun 16-vuotiaan Debbie Gaman murhasta, joka tapahtui vuonna 1975 Eriessä, Pennsylvaniassa. Mainitsen lopussa dokkarisarjan nimeltä The Lake Erie Murders, jonka jakso High School Horror kertoo tästä Debbien tapauksesta.

Jakso 9: Nunnaspesiaali eli luulopuheita sisar Elisabetin katoamisesta

Julkaistu 12.7.2019

Murhapäiväkirjojen yhdeksäs jakso on spessujakso, sillä tässä jaksossa mulla on vieraana Luulopuheita-podcastin tekijä J.P.! Jakson aiheena on Murhapäiväkirjojen ensimmäinen katoamista käsittelevä tapaus ja samalla myös ensimmäinen suomalainen keissi. Tässä jaksossa onkin siis normaalia enemmän höpötystä ja kuuluupa taustalla myös hieman viinilasin kilahtelua pöydän reunaan.

Jakso 8: Joe Metheny - sarjamurhaaja ja grilliyrittäjä

Julkaistu 3.7.2019

Murhapäiväkirjojen kahdeksannessa jaksossa käsitellään yhdysvaltalaista Joe Methenyä, joka murhasi kahdesta kymmeneen ihmistä ja päätyi lopulta hävittämään osan uhriensa ruumiista hieman epätavallisella tyylillä.

Jakso 7: Annaliese Michelin riivaajat

Julkaistu 26.6.2019

Murhapäiväkirjojen seitsemännessä jaksossa kerron saksalaisen Annaliese Michelin tarinan. Annaliese Michel oli 16-vuotias, kun hän alkoi saada omituisia kohtauksia ja lopulta Annaliese ja hänen perheensä uskoivat Annaliesen olevan riivattu, ja hänen avukseen saatiin kaksi pappia suorittamaan manauksia. Valitettavasti, Annaliesen tarina ei kuitenkaan pääty hyvin. Jaksossa on kolme ääniklippiä, jotka saattavat olla ahdistavia, joten mikäli haluat skipata ne, tässä tiedoksi kohdat, jossa äänet tulevat: 00:15:14 - 00:15:37, 00:15:57 - 00:16:38 ja 00:17:23 - 00:18:06.

Jakso 6: The Beasts of Satan - hevimetallibändi vai satanistinen kultti?

Julkaistu 19.6.2019

Murhapäiväkirjojen kuudennessa jaksossa käsitellään italialaista hevimetallibändiä, joka kuitenkin osoittautui satanistiseksi kultiksi - tai sellaiseksi se ainakin on haluttu nimetä. Jaksossa vilisee hurjasti nimiä, joten kannattaa kuunnella keskittyen!

Jakso 5: Graham Young - Teinimyrkyttäjästä sarjamurhaajaksi

Julkaistu 5.6.2019

Murhapäiväkirjojen viidennessä jaksossa kerron englantilaisesta Graham Youngista, joka sai lempinimen Teacup Poisoner eli Teekuppimyrkyttäjä. Graham oli vasta teini, kun murhasi äitipuolensa eikä Grahamin murhanhimo tästä laantunut, päinvastoin.

Jakso 4: Lesbovampyyritappaja Tracey Wigginton

Julkaistu 29.5.2019

Murhapäiväkirjojen neljännessä jaksossa puhun australialaisesta murhaajasta Tracey Wiggintonista, joka tunnettiin nimellä The Lesbian Vampire Killer eli Lesbovampyyritappaja.

Jakso 3: Sylvia Likensin murha

Julkaistu 22.5.2019

Murhapäiväkirjojen kolmannessa jaksossa kerron 16-vuotiaan Sylvia Likensin kamalasta ja surullisesta kohtalosta.

Jakso 2: Kannibaali Issei Sagawa

Julkaistu 15.5.2019

Murhapäiväkirjojen toisessa jaksossa käsitellään japanilaista kannibaalimurhaaja Issei Sagawaa, jonka tarina on kaikin tavoin erikoinen.

Jakso 1: Sarjamurhaaja Luis Garavito

Julkaistu 8.5.2019

Murhapäiväkirjat-podcastin ensimmäisessä jaksossa kerron maailman tuotteliaimmasta sarjamurhaajasta, kolumbialaisesta Luis Garavitosta.

Takaisin podcastien listaan