Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Bisnespöytä - podcast

Visma Solutionsin Bisnespöytä-podcast tarjoaa näkökulmia yrittäjälle tärkeisiin asioihin. Miten voit kehittää bisnestäsi? Mitkä ovat parhaat käytännöt esimerkiksi taloushallinnossa, laskutuksessa ja toiminnanohjauksessa? Miten selviät parhaiten yrittäjänä kohtaamistasi haasteista? Aiheen mukaan vaihtuvien asiantuntijoiden keskustelua luotsaa Bisnespöydässä Ani Rumpu. Julkaisemme uusia jaksoja noin joka toinen viikko.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 52 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 26.1.2018.

Bisnespöytä 39 - Verovähennyksillä voi säästää pitkän pennin

Julkaistu 5.9.2019

Yritysverotus on niin monimutkaista, että tavallisen yrittäjän on käytännössä mahdotonta tietää kaikkia säännöksiä ja pykäliä. Verovähennykset on yksi asia, joka kannattaa antaa asiantuntijan hoidettavaksi, sillä virheistä voi koitua isot laskut jälkikäteen. Toisaalta yrittäjä ei välttämättä tiedä kaikkea, mitä hänellä on oikeus vähentää. Veroasiantuntija Kari Alhola avaa Bisnespöydässä, mitä kaikkea voi vähentää ja mitä ei. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 38 - Growth Hacking - datalla kasvuun

Julkaistu 22.8.2019

Mutu ei enää riitä yrityksen kehittämiseen ja kasvattamiseen. Täytyy olla dataa, johon pohjaa päätökset. Growth hacking on työskentelytapa, jossa kehitetään yrityksen toimintaa lähes tieteellisen tutkimuksen keinoin. Miten sen voi aloittaa ja miten sitä käytännössä tehdään? Mm näihin vastaavat Growth Triben Suomen toimitusjohtaja Anssi Rantanen ja Visma Solutionsin markkinointipäällikkö Juha Kuokkanen. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 37 - Velvoitteet hoitamalla yritys pysyy kunnossa

Julkaistu 8.8.2019

Yrittäjällä on paljon velvoitteita, joita ei vain voi jättää huomioimatta. Suurin osa niistä on taloudellisia velvoitteita, kuten verot ja kirjanpito, mutta yrityksestä huolehtimisessa on paljon muitakin velvollisuuksia. Listasimme Netvisorin Senior business analyst Marja-Liisa Lohtanderin kanssa tärkeimmät velvollisuudet. Toimittajana Ani Rumpu.

Bisnespöytä 36 - Miten nostaa työntekijöiden motivaatiotasoa?

Julkaistu 20.6.2019

Tyytyväinen, sitoutunut ja motivoitunut työntekijä on selkeästi tuottavampi, kuin tyytymätön ja heikosti motivoitunut työntekijä. Miten työntekijöiden motivaatioon voi vaikuttaa, vai voiko siihen vaikuttaa laisinkaan? Hyvin vinkkejä antavat Psyconin seniorikonsultti, psykologi Riikka Moisio ja Visma Solutionsin henkilöstöjohtaja Jenni Toropainen. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 35 - Sähkoinen allekirjoitus voi ratkaista monia yrityksen haasteita

Julkaistu 6.6.2019

Sähköinen allekirjoitus säästää aikaa, rahaa ja luontoa, kun asiakirjoja ei tarvitse lähettää paperisena tai tulostaa sähköpostista allekirjoitettavaksi. Mutta se on paljon muutakin. Esimerkiksi Visma Sign tarjoaa yritykselle loistavan mahdollisuuden arkistoida kaikki tärkeät dokumentit yhteen paikkaan, tietoturvallisesti. Sähköisen allekirjoituksen laillisuudesta, turvallisuudesta ja käyttötavoista keskustelevat juristi, Lexperience Oy:n toimitusjohtaja Elina Koivumäki ja Visma Signin tuotejohtaja Antti Larvala. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 34 - Valtio digitalisoi - yritysten on tultava perässä

Julkaistu 23.5.2019

Suomen valtio on viime vuosina sijoittanut merkittäviä summia palveluiden digitalisointiin. Osa näistä toimista vaikuttaa vahvasti myös yrittäjien arkeen, kuten tulorekisteri. Miksi digitalisaatio on niin vahvasti valtion agendalla ja mitä yrittäjiä koskevia digihankkeita on vielä tulossa? Näistä on Bisnespöydässä Ani Rummun kanssa keskustelemassa Valtionvarainministeriön digitalisaatioyksikön päällikkö tietohallintoneuvos Maria Nikkilä.

Bisnespöytä 33 - Solutions'19 -tapahtuman teemana on Alusta menestykselle

Julkaistu 16.5.2019

Visma Solutionsin asiakaspäivän Solutions'19 -tapahtuman teemana on tänä vuonna Alusta menestykselle. Selvitimme päivään osallistuvilta, mitä se kenellekin tarkoittaa. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 32 - Mitä yrittäjän pitää ymmärtää taloudesta?

Julkaistu 9.5.2019

Suomalaisyrittäjien taloustaidoissa on parantamisen varaa. Jotta yritystään pystyy johtamaan ammattitaidolla ja oikean tiedon pohjalta, täytyy yrittäjän itsensäkin tietää ainakin perusasiat taloudesta. Mitä ne ovat, siitä keskustelevat TT Yritysvalmennus Oy:n talouden oivalluttaja Timo Toivanen ja useita yrityksiä perustanut, nyt Baronalla työskentelevä Mikael Nuotio. Toimittajana on Ani Rumpu. Nyt uusille yrityksille Netvisor ilman kuukausimaksua! Tutustu tarjoukseen: https://netvisor.fi/uudet/

Bisnespöytä 31 - Ulkomaankaupan asiantuntijoiden kansainvälistymisvinkit

Julkaistu 25.4.2019

Yrityksen laajentaminen ulkomaille vaatii yrittäjältä paljon, erityisesti rahaa. Kansainvälisen kaupan käynnistäminen voi viedä vuosia ja on huomattavasti kalliimpaa kuin kotimaassa. Kim Väisänen ja Jouko Virtanen opastavat Bisnespöydässä yleisimpien sudenkuoppien ohi ja kertovat omakohtaisia kokemuksia niin Aasian kuin Amerikan valloituksistaan.

Bisnespöytä 30 - Eläkesuunnittelu aloitettava jo yritystä perustettaessa

Julkaistu 11.4.2019

Eläköitymissuunnitelmat on aloitettava vähintään 10 vuotta ennen suunniteltua eläköitymisikää. Mielellään jo yritystä perustettaessa. Suomen Yrittäjät ry:n projektipäällikkö Mika Haavisto ja Suomen Yrityskaupat Oy:n toimitusjohtaja Juha Rantanen kertovat Bisnespöydässä, miksi. He antavat myös hyviä vinkkejä yrityksen arvon nostoon. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 29 - Strategialla yritys kasvuun

Julkaistu 28.3.2019

Sopivalla hulluttelulla ja riittävällä järkevyydellä koottu strategia helpottaa päätöksen tekoa ja auttaa yritystä kasvamaan. Professori Eero Vaara ja kasvustrategi Jarkko Pallasaho kehottavat ottamaan kaikki sidosryhmät mukaan strategian suunnitteluun. Bisnespöydän toimittaa Ani Rumpu.

Bisnespöytä 28 - Kirjanpidon tulevaisuus - milloin täysautomaatio?

Julkaistu 14.3.2019

Kirjanpidosta iso osa voidaan jo automatisoida, mutta edelleen on vaiheita, joita ei ole pystytty automatisoimaan. Onko täysautomaatio mahdollista ja onko se järkevää? Sitä pohtii Bisnespöydässä Hanken & SSE Executive Educationin senior fellow ja kirjanpitolautakunnan varapuheenjohtaja Anders Tallberg. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 27 - Resursointi parantaa henkilöstö- ja asiakastyytyväisyyttä

Julkaistu 28.2.2019

Toiminnanohjausjärjestelmän hankintaan voi olla monia motiiveja. Toiminnan tehostaminen, kannattavuuden parantaminen, työtuntien seuranta, laskutuksen tehostaminen jne. Boost Brothersin operatiivinen johtaja Matti Sivunen kertoo heidän motiivinaan olleen henkilöstön hyvinvointi. Oli syy mikä tahansa, apua järjestelmästä saa kaikkiin näihin. Sivusen kanssa resursoinnin hyödyistä on keskustelemassa ValueFramen ratkaisukonsultti Mirella Melander. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 26 - Järjestelmäintegraatiolla tehoa yrityksen toimintaan

Julkaistu 14.2.2019

Järjestelmäintegraatiot virtaviivaistavat liiketoimintaprosesseja ja siten säästävät aikaa ja resursseja. Säästöä tulee muun muassa, kun samaa tietoa ei tarvitse kirjata kahteen tai jopa useampaan kertaan eri järjestelmiin. Integraatioiden tekemisestä, hinnoittelusta ja hyödyistä kertovat Flashnoden toimitusjohtaja Lennu Keinänen ja Visma Solutionsin ohjelmistokumppani liiketoiminnasta vastaava Kari Ryynänen. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 25 - Automaation ja robotiikan hyödyt liiketoiminnalle

Julkaistu 31.1.2019

ATK:sta on puhuttu jo vuosikymmeniä, kuitenkin vasta nyt kone oikeasti tekee asioita automaattisesti. IF Vakuutuksen Pohjoismaiden robotiikasta vastaava johtaja Asko Mustonen sanookin, että robotin tehtävä on ottaa robotti pois ihmisestä, jotta ihmisellä olisi enemmän aikaa olla ihminen. Lappeenrannan teknillisen yliopiston työelämä professori ja Visma Solutionsin Senior Advisor, Harri Koponen muistuttaa yrityksiä, että rutiinien automatisointi on pakko tehdä ennemmin tai myöhemmin. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 24 - Myynnin esteet ja niiden poistaminen

Julkaistu 17.1.2019

Kolme tärkeintä myynnin esteiden poistamiskeinoa ovat arvon tuottaminen, ostamisen helpottaminen ja potentiaalisten asiakkaiden käyttäytymisen tutkiminen, sanoo Sales Communicationsin toimitusjohtaja Jani Aaltonen. Visma Solutionsin suurasiakkaista vastaava myyntipäällikkö Juha Kovaniemi muistuttaa näiden lisäksi luottamuksen tärkeydestä. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 23 - Vuodenvaihteen uudistukset

Julkaistu 3.1.2019

Vuodenvaihde tuo tullessaan aina uusia lakeja ja säädöksiä, lakimuutoksia, veromuutoksia jne. Lisäksi pitää muistaa kaikki tilinpäätökseen tarvittavat tiedot ja liitteet. Kuuntele Azetsin Insightsin Business Advisor Katri Leppäsen tärpit vuodenvaihteeseen ja tilipäätöksen tekoon. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 22 - Verosuunnittelu

Julkaistu 13.12.2018

Jokaisella yrittäjällä pitäisi olla verosuunnittelu hyvin hallussa. On aivan turhaa maksaa ylimääräistä veroa, jos hyvällä suunnittelulla voi saada itselleen paremmat tulot yrityksestä. Veronkierto on täysin eri asia, kun fiksu verosuunnittelu. Opastusta verosuunnitteluun antaa Bisnespöydässä Rantalaisen veroasiantuntija Juho Heikkinen. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 21 - Asiakaskokemus on jokaisen työntekijän vastuulla

Julkaistu 29.11.2018

Jokaisen yrityksen asiakaskokemuksesta löytyy jotain parannettavaa. Asiakaskokemus ei ole pelkästään asiakaspalvelijoiden vastuulla, vaan jokainen työntekijä vaikuttaa siihen. Opastusta kohti parempaa asiakaskokemusta antavat Solteqin digipalveluiden myynnistä ja markkinoinnista vastaava johtaja Minna Ruusuvuori ja Muutostoimisto Flown asiakaskokemuksen parantamisen asiantuntija Susanna Paloheimo. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 20 - Vuoden 2018 merkittävimmät lakimuutokset

Julkaistu 15.11.2018

Yrittäjyyttä säätelevät monet lait ja useisiin niistä on tänä vuonna tullut tai tulossa muutoksia. Käymme tässä jaksossa Visma Legalin lakiasiainjohtajan Samuli Tuomikosken kanssa läpi mm. GDPR:ää, liikesalaisuuslakia ja työsopimuslain irtisanomispykälää sekä niiden muuttamisen vaikutuksia yrittäjän arkeen. Toimittajana Ani Rumpu.

Bisnespöytä 19 - Hinnoittelussa on parempi olla kallis kuin halpa

Julkaistu 1.11.2018

Bisnespöydässä etsitään nyt oikeaa hintaa asiantuntijapalveluille. Tehtävä ei ole helppo, mutta tutkija Outi Somervuorella ja toimitusjohtaja Veli-Matti Heiskasella on selkeä käsitys, miten palvelut kannattaa hinnoitella. Ainoa oikea tapa on lähteä tekemään sitä asiakkaan kokeman arvon kautta; mitä suurempi arvo asiakkaalle, sen enemmän voit pyytää hintaa. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 18 - Nopea ja joustava yritysluotto

Julkaistu 18.10.2018

Uusi OP Laskulaina tarjoaa yrittäjille nopean ja joustavan vaihtoehdon saada rahoitusta. Sen kautta saat lainaa olemassa olevia myyntilaskuja vastaan, joten takaisinmaksu on varmaa. Lyhytaikaisista yritysluotoista Bisnespöydässä keskustelemassa Visma Solutionsin tuotejohtaja Janne Lyytikäinen ja OP Laskulainan tuoteomistaja Tero Harjula. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 17 - Tulorekisteriin valmistautuminen pitää aloittaa nyt

Julkaistu 4.10.2018

Kansallinen tulorekisteri otetaan Suomessa käyttöön 1.1.2019. Se tulee helpottamaan palkanlaskijoiden ja meidän kaikkien arkea. Ennenkuin tulotietojen ilmoittaminen voidaan automatisoida, täytyy yrityksissä tehdä hieman valmistelevia töitä. Tulorekisteristä Bisnespöydän ääressä ovat puhumassa Suomen yrittäjien veroasioiden päällikkö Sanna Linna-Aro ja Visma Netvisorin tiiminvetäjä Sini Alamäki. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 16 - Budjetti vai rullaava ennuste?

Julkaistu 20.9.2018

Miksi rullaava ennuste on parempi kuin perinteinen talousarvio? Missä kohtaa puolestaan budjetti on ehdottomasti parempi vaihtoehto? Senior manager Oliver Lindholm Greenstepiltä ja tuotepäällikkö Pekka Kotovaara Visma Solutionsilta puntaroivat Bisnespöydässä budjetin ja ennustamisen hyviä ja huonoja puolia. Kuuntele ja ota selvää, kumpi sopii sinulle. Vai pitäisikö valita molemmat? Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 15 - Kasvuyritykselle löytyy paljon rahoittajia

Julkaistu 6.9.2018

Suuret suunnitelmat vaativat yleensä paljon rahaa toteutuakseen. Kasvua ja laajentamista tavoittelevalle yrittäjälle onneksi löytyy vaihtoehtoja kasvunsa rahoittamiseen. Bisnespöydässä käymme läpi mm. eri rahoitusvaihtoehtoja, mitä rahoituksen saaminen vaatii yritykseltä ja paljonko sitä voi saada. Keskustelemassa ovat Pääomasijoittajat ry:n toimitusjohtaja Pia Santavirta ja Business Finlandin palvelujohtaja Marjo Ilmari. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 14 - Kassavirta on yrityksen tärkein talousraportti

Julkaistu 23.8.2018

Ilman kassavirran seurantaa menestyväkin yritys voi joutua konkurssiin. Likviditeettikriisi ei pääse yllättämään yrittäjää, joka seuraa kassavirtaansa aktiivisesti. Visma Solutionsin tuotejohtaja Janne Lyytikäinen kertoo Bisnespöydässä, mitä kaikkea kassavirtalaskelmasta näkee, miten pitkälle sen avulla voi ennustaa ja mihin kaikkeen se vaikuttaa. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 13 - Yrityksen talouden ennustaminen

Julkaistu 8.8.2018

Jokaisen yrittäjän täytyy katsoa eteenpäin ja ennakoida tulevia tilanteita. Menestyväkin yritys voi kaatua, jos esimerkiksi käteisvarojen määrää ei ole riittävästi ennakoitu. Miten yrityksen taloutta kannattaa ja miten pitkälle sitä pystyy ennustamaan? Mm näihin kysymyksiin vastaavat Visma Solutionsin Business controll Director Antti Waris ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston rahoituksen professori Mikael Collan. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 12 - Hankinnat ammattimaiselle tasolle

Julkaistu 28.6.2018

Hankinnoissa voi oikein hoidettuna säästää jopa 50-60 prosenttia kustannuksista. Miten hankinnat on hyvä suunnitella? Miten usein kannattaa kilpailuttaa? Mitä kilpailutuksissa pitää ottaa huomioon? Mm. näihin kysymyksiin vastaavat Bisnespöydässä ValueSourcen asiakkuusjohtaja Timo Nieminen ja Rostekin operatiivinen johtaja Kimmo Paananen. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 11 - Vinkkejä myynnin aloittamiseen ja tehostamiseen

Julkaistu 14.6.2018

Myynti on yrittämisen kivijalka. Jokaisen yrittäjän täytyy myydä itse tai palkata avukseen myyjä. Bisnespöydässä kaksi myynnin ammattilaista jakavat vinkkejä aloittelevalle myyjälle, myyntiään vahvistavalle yrittäjälle sekä myyntitiimin kehittämiseen. Ani Malmin seurana ovat Visma Solutionsin myyntijohtaja Juhani Mönkkönen ja tunneälykkään - ja sosiaalisen myyntityön valmentaja Sani Leino.

Bisnespöytä 10 - Miten kasvatan yrityksen tuottavuutta?

Julkaistu 31.5.2018

Yrityksen tuottavuuteen vaikuttavat monet pienet ja suuret asiat. Tuottoa voi kasvattaa muutenkin kuin lisäämällä myyntiä tai karsimalla menoja. Näinä muita keinoja ja niiden toimivuutta pohtivat Bisnespöydässä liiketalouden yliopettaja Martin Stenberg, Haaga Helia ammattikorkeakoulusta ja tuotejohtaja Jarmo Annala, Visma Solutionsista. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 09 - Näin nostat tilitoimiston kannattavuuden uudelle tasolle

Julkaistu 17.5.2018

Tilitoimistoala on murroksessa. Sähköiset järjestelmät automatisoivat heidän perustyönsä ja syövät bisnestä. Miten tässä tilanteessa saadaan tilitoimiston tuottavuus jopa kasvamaan? Sen kertoo Bisnespöydässä Visma Solutionsin tuotejohtaja Jarkko Iitiä. Toimittajana on Ani Rumpu.

Bisnespöytä 08 - Järjestelmäkoulutuksen tärkeys

Julkaistu 3.5.2018

Sähköiset järjestelmät helpottavat ja nopeuttavat työntekoa sekä antavat tarkkaa tietoa liiketoiminnan johtamiseen. Uudesta järjestelmästä voi kuitenkin tulla riippakivi, jos sen käyttöä ei opetella kunnolla. Järjestelmäkouluttajat Heidi Strandén ja Matti Immonen kertovat, miksi perusteellinen järjestelmäkoulutus on tärkeää. Toimittajana on Ani Malmi.

Bisnespöytä 07 - Paljon työllistävän ostolaskuprosessin voi automatisoida

Julkaistu 19.4.2018

Paperilaskujen maksaminen vie yrityksissä yllättävän paljon aikaa. Se on rutiininomaista työtä, jonka voi nykyaikaisilla välineillä automatisoida lähes täysin. Visma Solutionsin tuotteista vastaava johtaja Janne Lyytikäinen kertoo Bisnespöydässä, miten paljon laskujen maksuun keskimäärin kuluu aikaa ja miten sen ajan voi kutistaa murto-osaan nykyisestä. Toimittajana on Ani Malmi.

Bisnespöytä 06 - GDPR

Julkaistu 5.4.2018

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) astuu voimaan toukokuun lopussa. Se koskettaa kaikkia meitä, niin yrittäjiä kuin yksityishenkilöitäkin. Bisnespöydässä uuden tietosuoja-asetuksen vaikutuksia yrityksissä avaa meille asianajaja Kari-Matti Lehti HPP Asianajotoimistosta ja IT-manager Riku Tarkiainen Visma Solutionsilta. Toimittajana on Ani Malmi.

Bisnespoytä 05 - Tiliampparin kasvutarina

Julkaistu 22.3.2018

Jarmo Sassali perusti tilitoimisto Tiliampparit reilu vuosi sitten. Välillä meinasi usko loppua mutta, kun homma alkoi pyöriä, on vauhti ollutkin huimaa. Bisnespöydän ääressä Jarmo kertoo niin hyvistä kuin huonoistakin hetkistä yksinyrittäjänä. Hänellä on myös hyvin vinkkejä yrittäjäuransa alkutaipaleella oleville. Toimittajana on Ani Malmi.

Bisnespöytä 04 - Rekrytointi

Julkaistu 9.3.2018

Rekrytoiminen on haastavaa niillekin, jotka tekevät sitä säännöllisesti. Erityisen haastavaa se on ensikertalaiselle. Tällä kertaa Bisnespöydässä käymme läpi rekrytointiprosessin ja annamme vinkkejä, miten välttää pahimmat karikot. Asiantuntijoina Visma Solutionsin henkilöstöjohtaja Jenni Toropainen ja persoonallisuus- ja kykytestejä tekevän cut-e Finlandin toimitusjohtaja Matti Jaakkola

Bisnespöytä 03 - Laskuta oikein, minimoi perintä

Julkaistu 22.2.2018

Laskujen laatimisessa kannattaa olla tarkka. Varmista, ettei maksamatta jättäminen ole ainakaan sinun syysi. Jos joudut turvautumaan perintään, aloita se mahdollisimman nopeasti. Mm tällaisia vinkkejä antavat perinnän ammattilaiset Visma Dueton Mikko Ruoho ja Intrumin Max Puumalainen. Toimittajana on Ani Malmi.

Bisnespöytä 02 - Miten rahoittaja lukee tilinpäätöstäsi?

Julkaistu 8.2.2018

Kun yritys etsii rahoittajaa, on tärkeää, että sen paperit ovat kunnossa. Yksi tärkeimmistä papereista on tilinpäätös. Mitä asioita rahoittaja/sijoittaja katsoo tilinpäätöksestä? Siitä Bisnespöydässä puhumassa Juuri Partnersin toimitusjohtaja Samuli Sipilä ja Nexit Venturesin General Partner Artturi Tarjanne. Toimittajana on Ani Malmi.

Bisnespöytä 01 - Mitä tilinpäätöksestä voi oppia?

Julkaistu 26.1.2018

Mitä yrittäjä voi oppia lukemalla tilinpäätöstään? Mitä liikevaihto, katetaso, myyntikate, liikevoitto, tulos ja muut tilinpäätöksen luvut kertovat yrityksen tilasta ja sen tulevaisuudesta? Aiheesta keskustelemassa taloushallinnon asiantuntijat Marja-Liisa Lohtander Visma Solutionsilta ja Pasi Varis Linnavuoren Yrityspalveluista. Toimittajana Ani Malmi.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 13. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Menestys on monen asian summa. Näinhän se loppujen lopuksi on. Pelkästään rohkeudella tai hyvillä rekrytoinneilla tai verkostoitumalla tai asiakasta kuuntelemalla ei voi menestyä. Siihen tarvitaan monia kykyjä ja taitoja.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 12. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Perinteisillä arvoilla. Menestystä voi tavoitella myös perinteisillä arvoilla, kuten rehellisyys, ahkeruus, laatu ja ne yrityksen arvot.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 11. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Ajattelu on yrittäjän tärkein työ. Yrittäjällä pitää olla aikaa miettiä ja suunnitella asioita. Mitä selkeämpi kuva hänellä on yrityksen toiminnasta, sen helpompi hänen on myydä tuotteitaan ja kehittää yritystään.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 10. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Markkina-alueena koko maailma. Suomalaisyrittäjien on tärkeää huomata, että kansainvälistyminen on väistämätöntä. Vaikka et itse toimisikaan ulkomailla, on sinulla melko varmasti ulkomaisia kilpailijoita.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 9. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Sillä on väliä, mitä kerrot. Yrityksen viestintä ja markkinointi eivät saa olla pakollinen paha, vaan niihin kannattaa panostaa. Ilman markkinointia ei ole myyntiä.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 8. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Erotu eduksesi. Voit toimia hyvinkin konservatiivisella toimialalla, mutta erottua eduksesi tekemällä jotain hyvin eritavoin kuin muut. Tommi Tervasen mukaan kilpailuetu syntyy, kun yritys erilaistuu.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 7. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Anna teknologian auttaa. Vähän sama kuin, yksin ei tarvitse yrittää. Ota käyttöösi kaikki mahdolliset järjestelmät, jotka tukevat toimintaasi. Siten säästät aikaa ja myös rahaa.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 6. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Maailma muuttuu, ole valmis. Sanotaan, että ainoa pysyvä asia on muutos. Sani Leinon mukaan, tulevaisuudessa yrittäjän pitää osata oppia pois vanhoista tavoista ja haluta uudistusta.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 5. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Pidä joukoistasi huolta. Henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara. Kuuntele, miten henkilöstöstään hyvin huolehtivat yritysjohtajat sen tekevät.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 4. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Asiakkaasta se kaikki lähtee. Asiakasta pitäisi kuunnella jo ennenkuin ensimmäistäkään tuotetta on myyty. Minna Ruusuvuoren tuoreen tutkimuksen mukaan B2B-liiketoiminnassa asiakaskokemuksessa olisi paljonkin parantamisen varaa.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 3. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Yksin ei tarvitse yrittää. Yrittäjän kannattaa verkostoitua ja kysyä neuvoa viisaammiltaan. Tarjolla on monenlaista tukea yhteistyökumppaneista, hallitusammattilaisiin ja erilaisiin maksullisiin palveluihin.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 2. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Yrittäjä on yrityksensä sydän. Yrittäjän täytyy huolehtia itsestään, jotta voi johtaa yrityksensä menestykseen. Yrittäjän pitää muistaa rentoutua välillä, mutta myös kehittää itseään voidakseen kehittää yritystään.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 1. osa

Julkaistu 26.1.2018

Kunnianhimoa ja rohkeutta. Mikael Pentikäisen sanoin, pitää olla rohkea ryhtyäkseen yrittäjäksi, mutta yrittäjänä toimiessa pitää myös uskaltaa tehdä rohkeita päätöksiä.

Takaisin podcastien listaan