Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Aamukahvilla

Kerran viikossa ilmestyvä podcast rennolla otteella, vaihtuvilla tavallisilla arjen aiheilla. Podcastia pitää Henriikka Reinman, someammattilainen ja eräopas. Joka jaksossa mukana on vieras, jonka kanssa jaetaan ajatuksia kaikesta unelmoinnin, hyvinvointihaasteiden, parhaiden kakkureseptien ja kotimaan matkavinkkien väliltä.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 22 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 9.1.2020.

21. Kateudesta kippuralla

Julkaistu 17.9.2020

Jaksossa käsitellään yhtä vaikemmista tunteista koko maailmassa ja ihmiselämässä, nimittäin kateutta. Kateus on tabu, eikä kukaan ihminen halua olla kateellinen. Jakson vieraan, psykoterapeutti Emilia Kujalan kanssa mietitään, mitä kateus edes on, onko se aina pahasta, kannattaako siitä pyrkiä eroon, ja jos kannattaa, niin miten ihmeessä se onnistuu. Keskustelua käydään myös avoimesti siitä, millaisia asioita tai ihmisiä itse kadehditaan. Henriikka paljastaa olleensa nuorempana lamauttavan kateellinen ja kadehtivansa nykyisin muun muassa sporttisia stunttimimmejä, iloisia ystäväporukoita ja Ronja Salmea. Emilia kertoo, miksi kadehditun rooli on yhtä lailla haastava.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

20. Elämäntapana suuri seikkailu

Julkaistu 6.8.2020

Tänään seikkaillaan! Tai no, ainakin puhutaan siitä. Studiossa on vieraana Tuplakääk-podcastista tuttu, kävelevä seikkailu Enni Koistinen, jonka sydän läpättää villisti rutiinien rikkomiselle ja uuden kokemiselle. Henriikka ja Enni pohtivat unelmiensa seikkailuja, mitä koko seikkailu ylipäänsä on ja millaisten tyyppien kanssa voi lähteä reissun päälle. Filosofisten pohdintojen lisäksi he antavat myös kosolti ihan konkreettisia vinkkejä siihen, miten elämässä pystyisi seikkailemaan enemmän. Seikkailujen skaala on mieletön: Puheissa ovat niin tuntemattomien markettien valloitukset, sukeltaminen tappajavalaiden kanssa kuin huuruiset, hurmiolliset muistot Jukolan suunnistusviestistä.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

19. Vanhemmuus – ankeutta vai autuutta?

Julkaistu 30.7.2020

Tässä jaksossa puhutaan vanhemmuudesta ja isyydestä. Onks vanhemmuus parasta ikinä, saako enää koskaan nukkua, tuhoutuuko omat unelmat vai nousevatko ne aivan uudelle levelille? Henriikan kanssa mietteitä ja positiivista, mutta realistista perhepuhetta jakamassa on yrittäjä Johannes Laine, joka on myös Henriikan 1-vuotiaan kummipojan isä. Johannes kertoo muun muassa siitä, mikä on parasta ja kamalinta isyydessä ja kuinka odotti suurempaa tunnemylläkkää vauvan ensikohtaamisessa. Yhdessä pohditaan myös riskiä siihen, että vanhempi sysää omat unelmansa lapsen elettäviksi. Liikutuksenkyyneleitä, ihmettelyä ja haastamista, sitä tarjoilee tämä jakso, joka sopii hyvin myös sellaiselle, joka ei lapsista mitään tiedä.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

18. Citymaalainen yhdistää maaseudun ja kaupungin

Julkaistu 23.7.2020

Onko termi ”citymaalainen” jo tuttu? Jaksossa on aiheena asuminen maaseudun rauhassa, asuminen kaupungin vilinässä ja ennen kaikkea se, jos on päättänytkin asua yhtä aikaa vähän molemmissa. Jakson vieras, valokuvauksen ja kuvataiteiden asiantuntija Heli ”Bang Bang” Mäenpää on uuden Citymaalaiset-työryhmän perustajajäsen. Hän teki ison elämänmuutoksen vuosi sitten vuokrattuaan Helsingin Kallion kerrostaloasuntonsa ja muutettuansa järven rannalle, maaseudulle. Siltikään hän ei ole valmis luopumaan kaupunkielämästä. Myös Henriikka kertoo, millaisesta citymaalaisuudesta hän haaveilee lähitulevaisuudessa. Mikä maaseudun rauhassa viehättää, mikä vetää kaupunkielämän sykkeeseen ja tarviiko osata kaikki ihan ite, jos haluaa asua omakotitalossa? Siitä tässä jaksossa.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

17. Lopeta vastuuton painopuhe!

Julkaistu 16.7.2020

Ajattelitko, että painopuhe on asia, joka ei kosketa sinua? Olet väärässä. Media, yhteiskunta ja sen mukana kaikki yksilöt ovat mukana kieroutuneen painopuheen ikeessä – osa tiedostaen ja osa tiedostamatta. Tarvitseeko ihmisen tietää oma painonsa? Kannattaako ystävän painoa kommentoida edes silloin, kun hän kysyy suoraan? Jaksossa otetaan liekkiä muun muassa huoleen verhoillusta painokuittailusta sekä ruman ja lihavan pitämisestä synonyymeinä, sekä ilahdutaan kohonneesta kehoylpeydestä. Itsekin syömishäiriökäyttäytymisestä hiljalleen irti pääsevä Henriikka pääsee oivaltaviin ja tärkeisiin keskusteluihin Syömishäiriöliitto SYLI ry:n asiantuntija Katri Mikkilän kanssa, ja lopputuloksena syntyy jakso, joka jokaisen tulisi kuulla.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

16. Johtamisesta, hyvistä jätkistä ja huulipunasta

Julkaistu 9.7.2020

Vieläkö sikarit sauhuavat Darts-taulun ympärillä? Kannattaako johtajien käyttää huulipunaa? Helsingin Sanomien päätoimittaja Anu Ubaudin kanssa puhutaan johtamisen ja työelämän muutoksen tuulista sekä siitä, millaista on johtaa naisena. Henriikka ottaa kierroksia stereotypioista, joita naiset työelämässä kohtaavat, mutta miettii myös, onko itse edennyt urallaan huomaamattaan omien arvojensa vastaisesti. Jaksossa puidaan myös, miksei kannata pyrkiä olemaan "hyvä jätkä" ja millaista on johtaa mulkkuja.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

15. Hävettää vähän kaikki

Julkaistu 2.7.2020

Hävettää englannin kielen lausuminen, hävettää oma äiti, hävettää kollegan kuteet, hävettää avioero... häpeä sitoo meitä otteeseensa aivan huomaamatta. Psykoterapeutti ja Tunteella-kirjojen kirjoittaja Emilia Kujalan kanssa päästään kipeään ja kimuranttiin aiheeseen, häpeään. Jaksossa keskustellaan siitä, millainen tunnevyyhti häpeän takana voi oikeasti olla, mikä erottaaa häpeän syyllisyydestä ja mitkä asiat Henriikkaa ja Emiliaa nolottaa ihan hulluna. Miten häpeän kanssa pitäisi toimia, jos haluaa selvitä elämästä hengissä?


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

14. Miltä näyttää kaunis ihminen?

Julkaistu 25.6.2020

Kaupallinen yhteistyö: Cutrin. Mitä kauneus on? Onko se tosiaan katsojan silmässä? Onko se silkkaa bisnestä ja markkinatalouden humpuukia? Jaksossa ei tyydytä kepeään kauneuspuheeseen, vaan sukelletaan pohtimaan kauneuden ja estetiikan kiemuroita syvemmin. Henriikka kertoo teiniajan kauneusihanteistaan ja millaista ihmistä pitää nykyisin kauniina, sekä haastaa luonnonkauneuden ihannoinnin kulttuuria sekä yksipuolista kauneusmuottia. Jakson vieras, suomalaisen Cutrinin koulutuspäällikkö Kaisa Vuorenpää avaa asiaa kouluttautuneen ammattilaisen näkökulmasta ja purkaa auki historian, kulttuurien sekä esimerkiksi somen vaikutusta siihen, miltä näyttää kaunis ihminen.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

13. Matkustan, siis tunnen

Julkaistu 18.6.2020

Tässä jaksossa palataan ikimuistoisiin reissuhetkiin, nuoruuden railakkaisiin interrailmuistoihin ja jopa yhteen häpeälliseen karaokeiltaan. Nostalgia-huurujen lisäksi kiillotetaan kristallipalloa ja pohditaan, mihin matkustus on muuttumassa ja miten reissata uudella tavalla, esimerkiksi kotimaassa lähimatkaillen tai ilman lentoja maata pitkin. Jakson vieraana on urbaani aktivisti ja Måndagin perustaja Arto Sivonen, jonka kanssa Henriikka saa hyvät vauhkoamiset esimerkiksi Suomi-matkustuksen tulevaisuudesta.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

12. Miksi mennä metsään?

Julkaistu 11.6.2020

Paljon odotettua, intohimoista puhetta retkeilystä ja outdoor-elämästä! Jakson vieraan, vaellusopas Teemu Suomisen tarina syvästi alkoholisoituneesta kaupunkilaisäijästä vuorikiipeilijäksi on lievästi sanottuna inspiroiva. Myös Henriikka jakaa tarinaansa luontosuhteen vauhdikkaasta syvenemisestä urbaanien vuosiensa jälkeen ja kertoo, miksi luontoon kannattaa lähteä.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

11. Kuuntelijoiden piinapenkki

Julkaistu 4.6.2020

Millainen huuruinen muija studiossa oikein elämöi? Tätä jaksoa varten kuuntelijat ovat jättäneet kysymyksiään, joihin Henriikka valmistautumatta vastaa. Kunhan alkulämpän jälkeen päästään vauhtiin, syväluotaavassa jaksossa kerrotaan muun muassa tähänastisen elämän tärkein oppi, mikä tekee hyvän parisuhteen, paljonko reissupakun remointi maksaa ja mitkä ovat eräilijät parhaat iskuvinkit. Haastattelijana toimii koko kansan kultapoika, somevaikuttaja ja valokuvaaja Arttu Mustonen.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

10. Buu muoti, hurraa tyyli!

Julkaistu 12.3.2020

Ekan tuottarin viimeisessä jaksossa käsitellään tyyliä, mutta kritisoidaan melko armottomasti muotia. Tickle Sara -median Sara Vanninen kertoo oman tyylinsä löytymisestä ja siitä, miksei halua olla enää muotibloggaaja. Henriikka pohtii puolestaan, voisiko olla retkityyli- tai mökkityylivaikuttaja. Lapsuuden ja nuoruuden villeimmille tyylikorteille nauretaan makeasti mutta ylpeydellä.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

9. Ilmastoinnostus

Julkaistu 5.3.2020

Miten päästä eroon ilmastoahdistuksesta? Voiko kestävästä kehityksestä puhua paasaamatta? Ilmastouutisista ja Timo Wilderness -Youtube-kanavasta tuttu Timo Korpi kertoo omasta, inspiroivasta vuodestaan päästöpaastolla, mutta harmittelee muun muassa sitä, miten paastoaminen loi kuilua hänen ja muiden ihmisten välille. Jakso luo tervetullutta toivoa ja tsemppihenkeä ilmastokeskusteluun.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

8. Vallaton äiti–tytär-jakso

Julkaistu 27.2.2020

Spesiaalivieras studiossa, nimittäin Henriikan oma äiti, Pike! Tämä äiti–tytär-suhde on välitön ja lämmin, mutta myös suorasanainen ja perirehellinen. Vuosien saatossa suhde on kehittynyt myös hyväksi ystävyydeksi. Tämä jakso on omistettu äidin ja tyttären keskinäisen suhteen ja yhteisten muistojen puinnille ja pohdinnalle... sekä tietysti sopivalle määrälle naljailua ja naurua.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

7. Lähes kaikki kokevat yksinäisyyttä

Julkaistu 20.2.2020

Lähes kaikki kokevat yksinäisyyden tunnetta jossain elämänvaiheessa, eikä sitä voi tunnistaa päälle päin. Millaisissa muodoissa yksinäisyys voi esiintyä ja miksi se hävettää ja satuttaa niin suuresti? Henriikka avaa jaksossa omia yksinäisyyden kokemuksia, ja asiantuntijana kuullaan opiskelijoiden mielenterveyden edistämiseen keskittyneen Nyyti ry:n kehittämispäällikkö ja psykologi Elina Marttista.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

6. Aidon ystävyyden voima

Julkaistu 13.2.2020

Jaksossa hyvät ystävät vaihtavat ajatuksiaan siitä, millaista on olla toisen ystävä ja millaisena ystävyyden ylipäänsä elämässä kokee: mitä se merkitsee, mitä siltä odottaa ja millainen ystävä itse kokee olevansa. Jakson vieras valokuvaaja Dorit Salutskij pohtii esimerkiksi ystäväkateutta ja ystävien suurta merkitystä elämässään, ja Henriikka sitä, mistä löytyisi sopiva pipolätkäjengi.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

5. Onnellinen syöminen

Julkaistu 6.2.2020

Ruoka ja syöminen yhdistävät meitä kaikkia: on erilaisia makumieltymyksiä, dieettejä ja hyvinvointimantroja. Mutta miten kannattaa syödä, jos haluaa pyrkiä mahdollisimman terveeseen, mutkattomaan ja erityisesti onnelliseen ruokasuhteeseen? Tästä (sekä siitä, miksi ihmedieetteihin kannattaisi suhtautua skeptisesti) puhutaan ravitsemusterapeutti Leena Putkosen kanssa.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

4. Opintosokkeloita pitkin työelämään

Julkaistu 30.1.2020

Juontaja Tuija Pehkosen kanssa keskustellaan nauraen ja pohdiskellen opiskeluista: jaksossa avataan millaisia opintopolkuja ja -sokkeloita pitkin kumpikin ovat nykyisiin duuneihinsa päätyneet. Tuija jakaa inspiroivan (ja sinnikkään) tarinansa vuoden radiojuontajaksi, ja Henriikka paljastaa millaiset opinnot häntä tänä keväänä kutsuvat.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

3. Mitä on todellinen rohkeus?

Julkaistu 23.1.2020

Jaksossa keskustellaan rohkeudesta ja uskaltamisesta – mitä rohkeus on, tarkoittaako se kaikille samaa ja onko rohkea ihminen usein myös tyhmä? Jakson vieraana kuullaan videobloggaaja ja esikoiskirjailija Sita Salmista, joka kertoo kuuntelijoille omasta rohkeudestaan ja siitä, kuinka hän on oppinut uskaltamaan enemmän.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2. Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ihanuus ja kamaluus

Julkaistu 16.1.2020

Mitä kaikkea hyvinvointi on, kuinka omiin hyvinvointitavoitteisiin voi ihan oikeasti päästä? Henriikka kertoo jaksossa omasta hyvinvointitaipaleestaan pikavoittojen tavoittelijasta armollisemmaksi pidempiaikaisten tavoitteiden asettajaksi. Aiheesta keskustellaan liikuntatieteilijä ja Voittavat tavat -kirjailija Jerry Hietaniemen kanssa, joka kertoo kuuntelijoille parhaat vinkkinsä hyvinvoivaan arkeen ja elämään.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1. Arkisia ja hattaraisia haaveita uuteen vuoteen

Julkaistu 9.1.2020

Jaksossa jutellaan ystävien kesken haaveilusta ja haaveista, niistä suurista maailmaasyleilevistä ja pienistä maanläheisistäkin. Jakson vieraana on Henriikan hyvä ystävä, strategisti ja bloggaaja Ida Hanhiniemi, joka haaveilee muun muassa merkityksellisistä ihmiskohtaamisista ja ilmastonmuutoksen pysäyttämisestä.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Introjakso: Mikä on Aamukahvilla, kuka on Henriikka Reinman?

Julkaistu 9.1.2020

Tässä lyhyessä esittelyjaksossa kuulet, mistä Aamukahvilla-podcastissa on kyse ja millainen mimmi kahvikupin kanssa jaksoja nauhoittaa.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Takaisin podcastien listaan