Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Huorapuutarha

HUORAPUUTARHAN UUSIN KAUSI KUUNNELTAVISSA RADIOPLAYSSA JA SPOTIFYSSA! Huorapuutarha on Justiinan ja Pauliinan murhapodcast jonka jokaisessa jaksossa esitellään kaksi kiehtovaa true crime -tapausta. Podcastissa käydään läpi tunnettuja sarjamurhaajia, mystisiä katoamisia ja muita karmivia tapauksia. Myös teoriat siitä mitä oikeasti tapahtui, kuka oikeasti oli syyllinen ja kuinka meidän pitäisi suhtautua siihen että kaikki tämä kiinnostaa meitä vähän liikaakin ovat tärkeä osa podcastia. Korjaukset, rakkauskirjeet & kehitysideat: huorapuutarha@gmail.com

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 52 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 11.12.2016.

Transseja ja metallisia kulmahampaita

Julkaistu 3.2.2019

Tässä jaksossa Pauliina puhuu Nikolai Dzhumagalievista, ja Justiina kertoo Teresita Basan murhasta. HUORAPUUTARHAN SEURAAVA KAUSI KUUNNELTAVISSA VAIN RADIOPLAYSSA! Jos haluat jatkaa Huorapuutarhan kuuntelua helmikuusta eteenpäin, lataa RadioPlayn sovellus tai suuntaa osoitteeseen radioplay.fi/podcast/huorapuutarha/

Täydellinen murhamatch

Julkaistu 20.1.2019

Tässä jaksossa Justiina puhuu Jemma Lilleystä, joka halusi olla sarjamurhaaja. Pauliina kertoo puolestaan kannibaali Armin Meiwesista. HUORAPUUTARHAN SEURAAVA KAUSI KUUNNELTAVISSA VAIN RADIOPLAYSSA! Jos haluat jatkaa Huorapuutarhan kuuntelua helmikuusta eteenpäin, lataa RadioPlayn sovellus tai suuntaa osoitteeseen radioplay.fi/podcast/huorapuutarha/

Joululauluja haudasta

Julkaistu 6.1.2019

Tässä vieläkin jouluisissa tunnelmissa olevassa Huorapuutarhan jaksossa Pauliina kertoo Barbara Jane Macklen kidnappauksesta ja Justiina puhuu Ashley Freemanin ja Lauria Biblen katoamisesta.

Tanssisaleja ja murhahotelleja

Julkaistu 23.12.2018

Huorapuutarha toivottaa hyvää joulua! Tässä jaksossa Justiina kertoo kuuluisasta sarjamurhaajasta H. H. Holmesista ja Pauliina puhuu Raamattu-Johnina tunnetusta sarjamurhaajasta.

Makean veden murhaaja

Julkaistu 9.12.2018

Tässä jaksossa Pauliina kertoo, miksi uskoo, että Nevadassa liikkuu tälläkin hetkellä aktiivinen sarjamurhaaja ja Justiina puhuu Annie Börjessonin kuolemasta.

(Viha)nnespuutarha

Julkaistu 25.11.2018

Tässä jaksossa Justiinan aiheena on Benderien sarjamurhaajaperhe, ja Pauliina kertoo Colleen Ritzerin kuolemasta.

Oprahin silmitön väkivalta

Julkaistu 11.11.2018

Huorapuutarhan jokaisessa jaksossa esitellään kaksi true crime -tapausta. Tässä jaksossa Justiina kertoo Dardeenin perheen raa'asta murhasta, ja Pauliina esittelee kopiomurhaaja Kaoru Kobayashin tapauksen.

Sarjamurhaaja työkkärissä

Julkaistu 28.10.2018

Tässä jaksossa Pauliina kertoo japanilaisesta Otaku-murhaajana tunnetusta Tsutomu Miyazakista, ja Justiina puhuu Amber Tuccaron katoamisesta.

Totta vai tarua?

Julkaistu 14.10.2018

Huorapuutarhan tässä jaksossa Justiina puhuu Daniel LaPlanten karmivista teoista, ja Pauliina kertoo Thomas Quickista, jota joskus pidettiin Pohjoismaiden pahimpana sarjamurhaajana. GQ teki vuonna 2013 tosi hyvän jutun Thomas Quickista jonka Pauliina unohti jakson aikana mainita mutta jota suosittelee kuitenkin kovasti: https://www.gq.com/story/thomas-quick-serial-killer-august-2013

Ruumiinryöstäjiä ja koomikoita

Julkaistu 16.9.2018

Tässä Huorapuutarha-jaksossa Pauliina puhuu 1800-luvun haudanryöstäjistä Burkesta ja Haresta, ja Justiina kertoo murhaaja Stephen Stankosta.

Pelkoa ja inhoa Floridassa

Julkaistu 2.9.2018

Huorapuutarhan tämänkertaisessa jaksossa Justiina puhuu sarjamurhaaja Bobby Joe Longista, ja Pauliina kertoo Kaaoksen lordeista eli Floridaa terrorisoineesta poikaporukasta.

Elvis ja Alien

Julkaistu 19.8.2018

Tässä jaksossa Pauliina puhuu ukrainalaisesta sarjamurhaajasta Anatoli Onoprijenkosta, ja Justiina kertoo Tucsonin pillipiiparista, Charles Schmidistä.

Rumasta ankanpoikasesta femme fataleksi

Julkaistu 5.8.2018

Tässä jaksossa Justiina puhuu jäätelömurhaajaksi nimetystä Estibaliz Carranzasta, ja Pauliina kertoo Christine Paolillasta, joka murhasi parhaat ystävänsä.

Partiolaiset ja kadonnut Kennedy

Julkaistu 22.7.2018

Tässä jaksossa Pauliina kertoo Preppie-murhaajana tunnetusta Robert Chambersista ja Justiina puolestaan puhuu Oklahoman partiotyttömurhista.

Noitavaino rahtikontissa

Julkaistu 9.7.2018

Tässä jaksossa Justiina puhuu Jamisonin perheen katoamisesta ja murhasta, ja Pauliina puolestaan kertoo San Franciscon noitatappajista eli Michael ja Suzan Carsonista.

Hypotermiaa ruusupuutarhassa

Julkaistu 24.6.2018

Tässä jaksossa Pauliina kertoo Corpsewoodin kartanossa tapahtuneista murhista, ja Justiina puhuu Kenneka Jenkinsin traagisesta kohtalosta.

Vesisänkyjä ja huippumalleja

Julkaistu 10.6.2018

Tässä jaksossa Justiina kertoo 14-vuotiaasta Joshua Phillipsistä, ja Pauliina puhuu Raudha Athifin kuolemasta.

Olen banaani, kuori minut

Julkaistu 27.5.2018

Tässä jaksossa Pauliina kertoo deittishow-sarjamurhaajanakin tunnetusta Rodney Alcalasta, ja Justiina puhuu Clevelandin kuristajasta, Anthony Sowellista

Tärykalvojen kasanova

Julkaistu 13.5.2018

Tässä jaksossa Justiina kertoo Kasanova-tappajaksi nimetystä Paul John Knowlesista, ja Pauliina puhuu saksalaisen Lars Mittankin katoamisesta.

Tämän kylän poikii

Julkaistu 29.4.2018

Tässä Huorapuutarha-jaksossa Pauliina kertoo Antti Hanhivaaran katoamisesta, ja Justiina käsittelee Keddie-murhina tunnettua neloissurmaa.

Kotibileitä ja kipulääkkeitä

Julkaistu 15.4.2018

Tässä jaksossa Justiina puhuu Brookelyn Farthingin katoamisesta, ja Pauliina puolestaan kertoo Chicagon Tylenol-murhien mysteeristä.

Rikkauden anatomia

Julkaistu 1.4.2018

Tässä jaksossa Justiina puhuu Rebecca Zahaun kuolemasta, joka useista kyseenalaisista yksityiskohdista huolimatta todettiin virallisesti itsemurhaksi. Pauliina kertoo Charlie Brandtista, jonka synkkä menneisyys tuli ilmi vasta tämän murhatessa vaimonsa ja vaimonsa siskontyttären.

Kauniit ja kadonneet

Julkaistu 18.3.2018

Tässä jaksossa Pauliina puhuu Maura Murraysta, 21-vuotiaasta opiskelijasta, joka häivisi jäljettömiin vuonna 2004. Justiina kertoo nuoren Jaclyn Dowalibyn hämärästä kaappauksesta ja murhasta.

Kun SlaveMaster soittaa

Julkaistu 4.3.2018

Tässä jaksossa Justiina puhuu Dorothy Scottin katoamisesta ja häntä piinanneesta vainoajasta. Pauliina kertoo internetin ensimmäisenä sarjamurhaajana tunnetusta John Edward Robinsonista.

Ruumiinosia paperipainona

Julkaistu 18.2.2018

Tässä jaksossa Pauliina puhuu Michael Aligista, New Yorkin yöelämästä ja ennen kaikkea Andre "Angel" Melendezin murhasta. Justiina kertoo sarjamurhaaja Jerry Brudosista, jolla oli pakkomielle naisten alusvaatteisiin ja kenkiin.

Kleptomaniaa ja legginssejä Hollywoodissa

Julkaistu 4.2.2018

Tässä jaksossa Justiina puhuu sarjamurhaavista serkuksista, jotka tappoivat nuoria naisia Los Angelesissa. Pauliina kertoo vuonna 2011 tapahtuneesta Lululemon-murhana tunnetusta tapauksesta.

Krokotiilin kyyneleet

Julkaistu 21.1.2018

Tässä jaksossa Pauliina puhuu Paul Michael Stephanista eli Nyyhkyttävästä sarjamurhaajasta, joka soitti jokaisen tekemänsä murhan jälkeen poliisille tunnustaakseen tekonsa. Justiina kertoo nuorista Skeltonin veljeksistä, jotka katosivat jäljettömiin ollessaan isänsä huostassa. Isä on myöntänyt vain antaneensa lapset mystiselle "järjestölle".

Youtube-manifesteja ja hylättyjä junaraiteita

Julkaistu 7.1.2018

Tässä jaksossa Justiina kertoo Isla Vistan verilöylystä, jonka tekijä, Elliot Rodger jätti jälkeensä niin Youtube-videoita, kuin 140-sivuisen manifestinkin. Niistä käy ilmi, että Rodger halusi kostaa kokemansa vääryydet, kuten sen, ettei saanut haluamaansa huomiota naisilta. Pauliina puhuu yhdestä vuoden 2017 kiinnostavimmista tapauksista: Delphi-murhista. Delphi-murhat ovat tapaus jossa kaksi teinityttöä löytyi kuolleena vaellusreitiltä Indianassa, Yhdysvalloissa. Murhia ei ole vieläkään saatu selvitettyä, vaikka tekijästä on kuvamateriaalia.

Pappi, lukkari, kannibaali, rehtori

Julkaistu 1.1.2018

Hyvää uutta vuotta! Tässä jaksossa Pauliina kertoo yhdestä Neuvostoliiton kuuluisimmista sarjamurhaajista Andrei Tšikatilosta, joka tunnettiin myös nimellä Rostovin teurastaja. Tšikatilo terrorisoi Neuvostoliittoa kolmen vuosikymmenen ajan ja tunnusti oikeudessa yhteensä 53 murhaa. Justiina puhuu opettaja Susan Reinertin murhasta. Ennen kuolemaansa Susan oli ottanut henkivakuutuksen, jonka edunsaajaksi oli nimetty hänen uusi poikaystävänsä ja opettajakollegansa. Susanin kuolemaan epäillään osallistuneen enemmänkin saman koulun henkilökuntaa

Älä usko äitiä

Julkaistu 24.12.2017

Huorapuutarha toivottaa hyvää joulua! Tässä jouluisessa jaksossa Justiina puhuu Marybeth Tinningin yhdeksän lapsen karusta kohtalosta ja Pauliina kertoo Diane Downsista, joka oli valmis murhaamaan lapsensa miehen takia. Jos haluat kuulla Huorapuutarhan jaksoja ennakkoon, suuntaa RadioPlayn sivuille tänne: https://radioplay.fi/podcast/huorapuutarha/

Verismoothieresepti vieraskirjassa

Julkaistu 17.12.2017

Tässä jaksossa Pauliina puhuu Sacramenton vampyyrista Richard Chasesta ja Justiina kertoo Tulilahden kaksoismurhasta. Huorapuutarha on nykyään osa RadioPlayta missä voi tällä hetkellä kuunnella tämän jakson lisäksi myös jakson "Älä usko äitiä", mikä ei ole kuultavissa vielä missään muualla. Lataa RadioPlayn sovellus tai suuntaa tänne: https://radioplay.fi/podcast/huorapuutarha/

Sukat nurinpäin

Julkaistu 26.11.2017

Tässä Huorapuutarhan jaksossa Pauliina puhuu Islannin kuuluisimmasta rikoksesta ja Justiina kertoo Blair Adamsin kuolemasta. Kerrotaan jakson alussa myös jakso.fin Suomen paras podcast -äänestyksestä, joka löytyy täältä: https://goo.gl/VmbSgU. Jos olet sitä mieltä, että me ollaan Suomen paras podcast, niin käy äänestämässä!

Internetissä kaikki on ikuista

Julkaistu 5.11.2017

Huorapuutarha toivottaa hyvää myöhästynyttä Halloweenia! Tässä jaksossa Justiina kertoo Luka Magnottan kuvottavista rikoksista ja Pauliina kertoo Kanadan nuorimman murhaajan, Jasmine Richardsonin, tarinan.

Eksoottisia tanssijoita ja vääriä tunnustuksia

Julkaistu 22.10.2017

Huorapuutarhan yhdeksännessätoista jaksossa Pauliina kertoo Holly Bobon murhasta ja Justiina puhuu sarjamurhaaja Robert Hansenista.

Jogurttikultteja Teksasissa

Julkaistu 8.10.2017

Huorapuutarhan kahdeksannessatoista jaksossa Justiina kertoo Teksasin jogurttikauppamurhista ja Pauliina puhuu Mark Kilroyn murhasta.

Viikinkikuninkaat pelaamassa nettipokeria

Julkaistu 24.9.2017

Huorapuutarhan seitsemännessätoista jaksossa Pauliina kertoo Brian Barretin murhasta ja Justiina puhuu Springfieldin kolmikon katoamisesta. Jakson lopusta löytyy easter egg, jossa paljastuu mitä tapahtuu kun aletaan nauhottamaan, mutta ei vaan päästä asiaan. Aiheina mm. murhat, kummitukset ja Paratiisihotelli. Pauliina sekoittaa jaksossa keskenään nämä kaksi uutista: "Body found under parking lot is King Richard III, scientists prove" http://edition.cnn.com/2013/02/03/world/europe/richard-iii-search-announcement/index.html "The largest Viking ship ever discovered found when renovating the Roskilde Viking Ship museum" https://en.wikipedia.org/wiki/Viking_Ship_Museum_(Roskilde)

Teinitytöt on pelottavia 2: Electric Boogaloo

Julkaistu 3.9.2017

Huorapuutarhan kuudennessatoista jaksossa Justiina puhuu 11-vuotiaasta tappajasta Mary Bellistä ja Pauliina kertoo Shanda Sharerin kauheasta kohtalosta.

Teinitytöt on pelottavia

Julkaistu 6.8.2017

Huorapuutarhan viidennessätoista jaksossa Pauliina puhuu Brandon Lawsonin katoamisesta ja Justiina kertoo Skylar Neesen murhasta.

Pornotähtiä ja Tsaariperheitä

Julkaistu 16.7.2017

Huorapuutarhan reunion-jaksossa Justiina puhuu Bryan Kocisin murhaan johtaneista tapahtumista ja Pauliina kertoo Grigori Rasputinin murhasta.

Kielletään keinut

Julkaistu 11.6.2017

Huorapuutarhan kolmastoista jakso on Night Stalker -teemajakso. Pauliina puhuu Original Night Stalkerista ja Justiina kertoo myös Night Stalker -lisänimen saaneesta Richard Ramirezista

Murhanhimoisia kirjeystäviä

Julkaistu 14.5.2017

Tässä jaksossa Pauliina kertoo 8-vuotiaan April Tinsleyn murhasta ja Justiina Clevelandin torsomurhaajasta.

Ruumiin piilottamisen A ja O

Julkaistu 30.4.2017

Huorapuutarhan yhdennessätoista jaksossa Justiina puhuu Snake River Killeristä ja Pauliina kertoo kuuluisasta sarjamurhaajasta Ed Kemperistä.

Jos matkustat yksin, älä liftaa

Julkaistu 16.4.2017

Huorapuutarhan kymmenes jakso on täällä! Tässä jaksossa Pauliina puhuu aina yhtä karmivasta Elisa Lamin tapauksesta ja Justiina kertoo Mary Vincentin painajaismaisen tarinan.

Keijuja ja kannibalismia

Julkaistu 2.4.2017

Tässä jaksossa Justiina puhuu italialaisesta sarjamurhaajasta Leonarda Cianciullista ja Pauliina kertoo Bridget Clearyn kuolemasta.

Shakkia Meksikon rajalla

Julkaistu 19.3.2017

Huorapuutarhan kahdeksannessa jaksossa Pauliina kertoo Shakkilautamurhaaja Aleksandr Pitšuškinista ja Justiina puhuu McStayn perheen katoamisesta ja kohtalosta.

Kommenttikenttäsalaliittoteoreetikot

Julkaistu 5.3.2017

Huorapuutarhan seitsemännessä jaksossa Justiina kertoo Annie Len murhasta Yalessa ja Pauliina puhuu Jessica Chambersin selvittämättömästä murhasta.

#Slenderman ja muita karmivia tägejä

Julkaistu 19.2.2017

Tässä jaksossa Pauliina kertoo 12-vuotiaiden tyttöjen suorittamasta Slenderman -puukotuksesta ja Justiina puhuu Hagley Woods Bellan mysteeristä.

Snäppää meille murhasi

Julkaistu 5.2.2017

Huorapuutarhan viidennessä jaksossa Justiina puhuu Briteissä tapahtuneesta Snäppimurhasta ja Pauliina kertoo Venäjän ihmissudesta, Mihail Popkovista.

Nunnia ja konnia

Julkaistu 22.1.2017

Huorapuutarhan neljännessä jaksossa Pauliina kertoo Diana Robertsonin mysteerisestä murhatapauksesta ja Justiina puhuu sisar Abhayan kuolemasta ja sen kyseenalaisesta tutkinnasta.

Älä mene vaeltamaan yksin

Julkaistu 8.1.2017

Huorapuutarhan kolmannessa jaksossa Justiina kertoo kahden hollantilaistytön mystisestä kuolemasta ja Pauliina puhuu Staynerin veljesten traagisesta elämästä.

Kotikaupunkimurhat

Julkaistu 25.12.2016

Huorapuutarha toivottaa hyvää joulua! Tässä jaksossa Pauliina kertoo Kuopion nailonsukkamurhista ja Justiina Jyväskylän laukkusurmasta.

Ensimmäinen jakso

Julkaistu 11.12.2016

Koska me muutenkin vaan juodaan kaljaa ja puhutaan murhista, päätettiin nauhoittaa se muidenkin kuultavaksi. Huorapuutarhan ensimmäisessä jaksossa ikinä Justiina kertoo Paul Bernardosta ja Pauliina australialaisesta Tinder -kuolemasta.

Takaisin podcastien listaan