Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Enbuske & Jeesuksen duunarit

Tuomas Enbusken uudessa, asiaa ja viihdettä sekoittavassa Enbuske ja Jeesuksen duunarit -podcastissa kurkistetaan erilaisten ja yllättävienkin kirkon työntekijöiden elämään ja sielunmaisemaan: millainen on ihminen, joka on päättänyt tehdä työkseen hyvää?

helsinginseurakunnat.fi/jeesuksenduunarit

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 7 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 6.6.2024.

Helsingforssaren, som inte kunde finska, predikar nu på båda språk - Stefan Forsén

Julkaistu 21.7.2024

Sarjan viimeinen osa on ruotsinkielinen. Siinä haastattelussa on Helsingin seurakuntien yhteisen seurakuntatyön johtaja Stefan Forsén.

Minkä vankeja v**tuttaa? Ja miten siihen apua - Hensku Kettusaari

Julkaistu 14.7.2024

Walk in -terapeutti Hensku Kettusaari työskentelee muun muassa vankien parissa, joilla ei mene kovin hyvin. Tilastojen mukaan peräti 90 prosentilla vangeista on mielenterveysongelmia ja vielä useammalla päihdesairauksia. Miten vankeja voisi hoitaa paremmin ja voisiko siten estää heitä uusimasta rikoksiaan?

Suhteet menevät yhä enemmän päin raisiota. Perheneuvoja vastaa - Katri Käppi

Julkaistu 7.7.2024

Perheneuvoja Katri Käppi pureutuu Enbusken kanssa muun muassa siihen, millaisia ongelmia parisuhteissa nykyään on ja onko tilanteita, joissa hän asiantuntijana saattaa jopa neuvoa paria eroamaan.

Nuoria ahdistaa paljon enemmän kuin aiemmin. Mikä avuksi? - Sanna Uusitalo

Julkaistu 30.6.2024

Oppilaitospappi Sanna Uusitalo tekee kädet savessa töitä nuorten auttamiseksi. Sanna on nähnyt lähietäisyydeltä, miten helsinkiläisten nuorten ongelmat ovat lisääntyneet ja mitä se käytännössä tarkoittaa. Mitä nuorten ongelmille voi ja pitäisi tehdä?

Helsingissä on köyhyys ja nälkä. Ruoka-apua 75 kohteeseen - Tiina Haukijärvi

Julkaistu 23.6.2024

Stadin Safkassa ruoka-apua järjestävä Tiina Haukijärvi keskustelee Enbusken kanssa siitä, mitä helsinkiläisten auttamiseen keskittyvä diakoniatyö käytännössä tarkoittaa.

Väkivaltarikollisesta ja vaarallisesta vangista kaikkein heikoimpien auttajaksi - Petri Valkoma

Julkaistu 16.6.2024

Kokemusasiantuntija Petri Valkoma auttaa nykyään työssään kaikkein syrjäytyneimpiä ihmisiä. Hän itse on aikoinaan istunut vankilassa vaarallisten vankien osastolla, josta hän on vapautunut vuonna 2015. Sen jälkeen Petrin elämä on ottanut täyskäännöksen ja hän on halunnut keskittyä muiden auttamiseen ja hyvän tekemiseen.

Liian outoja rippikouluun - syrjiikö kirkko riparilaisia? Ja miten se ratkaistaan -  Demian Seesjärvi

Julkaistu 6.6.2024

Erityisesti nepsy-nuorille eli neurokirjon nuorille suunnattuja rippikouluja vetävä Demian Seesjärvi on itsekin neuroepätyypillinen, joten hänelle toiseuden kokemus ei ole vierasta – kuten ei monelle hänen rippikoulunuorelleenkaan.

Takaisin podcastien listaan