Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kertojan ääni

Kertojan ääni -podcastin parissa pääset kirjallisuuden ja kirjoittamisen nurjalle puolelle, opit kirjoittamisesta ja viihdyt novellien, tarinoiden ja lyhytproosan äärellä. Äänessä palkitut kirjoittajat Essi Aalho ja Jukka Aalho. Uudet jaksot joka kuukausi.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 98 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 11.12.2016.

#95: Juha Rautio: Miten runoilija kirjoittaa romaanin?

Julkaistu 24.5.2022

Miten romaanin ja runoteoksen kirjoittaminen eroavat toisistaan? Suhtautuuko runoilija lukijaan eri tavalla kuin romaanikirjailija? Millainen on Juha Raution uusi dekkari Random-karaoke (Enostone 2022) ja miten se syntyi?

Vieraana runoilija, kirjailija Juha Rautio. Lue lisää ja kuuntele katkelma romaanista https://kertojanaani.fi

#94: Mikael Kunnari ja Web 3:n mahdollisuudet luoville tekijöille

Julkaistu 29.4.2022

Millaisia mahdollisuuksia Web 3, lohkoketjut ja NFT:t antavat luoville tekijöille? Ovatko NFT:t pelkkiä hypetettyjä pikseliapinoita vai todellista tulevaisuutta, josta luovien ihmisten kannattaa olla tietoisia?

Vieraana sisällöntuottaja Mikael Kunnari. Lue lisää https://kertojanaani.fi

#93: Talvi ja tähdet – hyvien asioiden tarinoita

Julkaistu 9.1.2022

Millainen on tarina, jossa ei tapahdu mitään pahaa? Miltä tuntuu kuunnella kirjallista tuokiokuvaa? Rentouttaako se, auttaako se irrottautumaan arjesta? Kuuntele Kertojan äänen Hyvien asioiden sarjan osa 3, Talvi ja tähdet.

Lue lisää: https://kertojanaani.fi

#92: Äänikirjojen uudet mahdollisuudet

Julkaistu 9.1.2022

Millaisia uusia mahdollisuuksia äänikirjapalvelut antavat kirjoittajalle? Millaisia kokemuksia ne antavat kuuntelijalle? Toimiiko tarina, jossa ei tapahdu mitään? Esimerkkinä Kertojan äänen uusi tuokiokuvien sarja Hyvien asioiden tarinoita.

Lue lisää: https://kertojanaani.fi

#91: Maria Burrow ja Mindfulnesseläin

Julkaistu 17.11.2021

Miten mindfulness voi auttaa luovia ihmisiä? Millaisia mindfulness-harjoituksia kirjoittaja voi tuoda arkeensa? Ja miten kirja Mindfulnesseläin (Basam Books, 2021) syntyi? Vieraana kirjailija Maria Burrow.

Lue lisää https://kertojanaani.fi

#90: Kirjan elinkaari 6 kuukauden jälkeen

Julkaistu 23.10.2021

Millainen on kirjan elinkaari? Mitä ehtii tapahtua kuudessa kuukaudessa julkaisun jälkeen? Aiheina mm. arvostelut ja kirjagramin postaukset, Aum Gollyn julkaisu Amazonissa englanniksi ja erilaiset keinot, joilla Kertojan ääni on yrittänyt pitää kirjaa esillä myös alkusysäyksen jälkeen.

Tutustu tekoälyrunokirja Aum Gollyyn


Millaisia runoja tekoäly kirjoittaa ihmisyydestä? Millainen on 24 tunnissa tekoälyn kanssa tehty runokirja?

#89: Minna Haapasalo ja luovien prosessien loppuun saattaminen

Julkaistu 28.8.2021

Miten luovat projektit saa vietyä loppuun asti? Miten kaaoksen ja kontrollin tunteet kirittävät luovuutta? Milloin teos on valmis? Vieraana kirjoittaja, opettaja ja taidepedagogi Minna Haapasalo ja aiheena myös keväällä 2022 ilmestyvä kirja Tilkkuterapiaa.

Lue lisää: https://kertojanaani.fi

#88: Senja Larsen ja Veikkauskratian synty

Julkaistu 1.7.2021

Voittaako suomalainen aina? Tyhjensikö Senja Larsenin Veikkauskratia-kirja pajatson? Vieraana toimittaja ja tietokirjailija Senja Larsen ja aiheena Veikkaus-perheen toimintaa ruotiva Veikkauskratia.

Lue lisää: https://kertojanaani.fi

#87: Artemis Kelosaari ja kaunis runous

Julkaistu 6.6.2021

Millaista on kaunis runous? Mikä on kauneuden kääntöpuoli? Miten Eino Leinoon pitäisi suhtautua? Vieraana kirjailija Artemis Kelosaari, joka kertoo myös loppuvuodesta 2021 ilmestyvästä runokokoelmastaan Arsenikkivärejä.

Lue lisää: https://kertojanaani.fi

#86: Kirjan elinkaari 1 kuukauden jälkeen

Julkaistu 23.5.2021

Millainen on kirjan elinkaari? Mitä on ehtinyt tapahtua kun kirjan julkaisusta on kulunut yksi kuukausi? Mitä kirjailija ja markkinoija on ehtinyt oppia tuona aikana?

Kirjan elinkaari -jaksosarjassa seuraamme Aum Golly -tekoälyrunokirjan elinkaarta. Jakson ensimmäisessä osassa Jukka ja Essi Aalho käyvät läpi oppeja, sudenkuoppia ja käytännön vinkkejä kaikille, jotka ovat julkaisseet joskus kirjan tai haluavat sellaisen julkaista.

Lue lisää https://kertojanaani.fi

#85: Laura Pörsti ja mitä vaatteet kertovat meistä

Julkaistu 7.5.2021

Mitä vaatteet kertovat meistä? Mikä on tarina Viimeinen vuosi -kirjan (Gummerus, 2021) takana? Vieraana kirjailija Laura Pörsti.

Lue lisää: https://kertojanaani.fi

#84: Teemu Partanen ja Nikama Design – tarinoita korujen takana

Julkaistu 2.4.2021

Millaisia tarinoita yritys kertoo? Millaisia tarinoita on jaloteräksesta tehtyjen korujen takana? Vieraana Nikama Designin toimitusjohtaja ja toinen perustaja Teemu Partanen.

Lue lisää ja katso kuvia koruista: https://kertojanaani.fi

#83: Samuli Antila ja uskottavat henkilöhahmot

Julkaistu 21.2.2021

Miten luodaan uskottavia henkilöhahmoja? Millainen on hyvä päähenkilö? Entä sivuhahmot? Keskustelemassa kirjailija Samuli Antila.

Lue lisää: https://kertojanaani.fi

#82: Mia Myllymäki – Tarinoita toivosta

Julkaistu 23.1.2021

Millainen on tarina toivosta? Onko kauhun kirjoittaminen henkisesti vaikeampaa kuin toivosta kirjoittaminen? Vieraana kirjailija Mia Myllymäki puhumassa uudesta käsikirjoituksestaan.

Lue lisää https://kertojanaani.fi

#81: Aikuisten joulusatu: Johannes ja jouluruumis – Jukka Aalho

Julkaistu 10.12.2020

Johannes ja jouluruumis on humoristinen joulunovelli, jossa tunnetusti epäonninen Johannes huomaa naapurinsa kuolleen ja päättää hankkiutua ruumiista eroon ennen kuin joutuu vankilaan. Kaikki ei kuitenkaan käy niin helposti.

Kuuntele kaikki joulusadut osoitteessa https://kertojanaani.fi/joulusadut.

#80: Eveliina Hokkanen: Miten vaikeista aiheista kirjoitetaan?

Julkaistu 29.11.2020

Miten vaikeista asioista voi kirjoittaa? Miten sisäisen myllerryksen saa kirjoitettua vetäväksi tarinaksi? Vieraana nuortenkirjailija Eveliina Hokkanen, jonka vastikään julkaistu romaani Naavalla kiedottu käsittelee ristiriitaisia tunteita ja mm. ahdistuskohtauksia.

Lue lisää: kertojanaani.fi

#79: Irina Tundra: Kirja kurkistuksena kulisseihin

Julkaistu 28.10.2020

Millaisia tarinoita strippari kertoo esityksensä välityksellä? Millaiset hahmot ovat yleisön suosikkeja? Vieraana strippari Irina Tundra, jolta ilmestyi vuonna 2019 kirja Irina Tundra K18. Lue lisää kertojanaani.fi

#78: Saana Rossi: Millainen on autofiktiivinen tietokirja?

Julkaistu 3.10.2020

Kuinka paljon totta on autofiktiivisessä tietokirjassa? Voiko sellaista asiaa edes olla olemassa? Vieraana Rekrytoija-kirjan kirjoittaja, työnhaun ja rekrytoinnin ammattilainen Saana Rossi.

#77: Miten tekstit kannattaa varmuuskopioida?

Julkaistu 12.9.2020

Kirjoittaja, ovathan tekstitiedostosi muuallakin kuin vain yhdessä paikassa? Tässä jaksossa käymme läpi käytännön esimerkkejä siitä, miten kirjoittaja tai kirjailija voi järjestää tekstiensä varmuuskopioinnin niin, että rikkoutunut kone tai korruptoitunut tiedosto on vain ärsytyksen aihe eikä valtaisa katastrofi.

#76: Minuuttinovelli: Laihaa mehua – Jukka Aalho

Julkaistu 31.7.2020

Jukka Aalhon minuuttinovelli Laihaa mehua on nimensä mukaisesti noin minuutissa kuunneltava novelli, jossa pienen kylän pojat päättävät uhmata kohtaloa.

Kuuntele myös Kertojan äänen muut novellit osoitteessa https://kertojanaani.fi/novellit. Tuolla sivulla on linkit myös jaksossa mainittuun Pelkkää hyvää -novelliin, jossa tapahtuu pelkästään hyviä asioita. Suositellaan kaikille, jotka haluavat rentouttavan hetken kirjallisuuden parissa. Pelkkää hyvää on kuunneltavissa Nextoryssa sekä lainattavissa e-kirjastojen kautta.

#75: Mikä kauhussa pelottaa, kirjailija Mikko Toiviainen?

Julkaistu 29.6.2020

Millaista kauhua voi kirjoittaa aikana, jolloin media on kauhukuvia pullollaan? Miten internetin pelottavien tarinoiden kulttuuri kääntyy kirjaksi? Vieraana kirjailija, yrittäjä, tubettaja Mikko Toiviainen, joka tunnetaan myös nimimerkillä Kalenterikarju.

Lue lisää: https://kertojanaani.fi

#74: Miksi kirjoitamme?

Julkaistu 30.5.2020

Yleviä syitä ja alhaisia haluja... Miksi me ylipäänsä kirjoitamme? Kuuntele Essin ja Jukan kolme suurinta syytä alhaisesta ylhäiseen ja osallistu keskusteluun Twitterissä, Instagramissa tai osoitteessa kertojanaani.fi.

#73: Näin keksit osuvan uudissukunimen

Julkaistu 18.4.2020

Miten uudissukunimen hakuprosessi etenee? Mitä sudenkuoppia kannattaa välttää ja kauanko koko hommassa kestää?

Huhtikuun alussa saimme uuden sukunimemme ja olemme nykyään Essi ja Jukka Aalho. Kuuntele tarinat nimen taustalla ja vinkit osuvan sukunimen keksimiseen. Linkit ja vinkit artikkelissamme: https://kertojanaani.fi/uusi-sukunimi-hakeminen-ja-vinkit/

#72: Miksi kirjoista kannattaa keskustella, lukuaktivisti Marko Suomi?

Julkaistu 15.3.2020

Miksi maailma tarvitsee lukuaktivismia? Miten kirjakeskustelu laajentaa maailmaa ja maailmankuvaa? Positiivisuutta levittämässä lukuaktivisti Marko Suomi, joka pitää myös Takakansi-podcastia.

Haastattelu onnistui näinä poikkeuksellisina aikoina kätevästi netin välityksellä. Markon podcastia kannattaa muuten kuunnella osoitteessa takakansi.fi. Marko on myös aktiivinen Twitterissä, joten liityhän keskusteluun mukaan!

#71: Voiko luovuutta hakkeroida?

Julkaistu 16.2.2020

Voiko luovuutta hakkeroida? Onko olemassa luovia ja luomattomia ihmisiä? Miten itsestä saa eniten irti? Tässä jaksossa Jukka kertoo monivuotisesta luovuuden hakkerointi -projektistaan ja jakaa niin onnistumiset kuin epäonnistumisetkin.

Lue lisää: kertojanaani.fi

#70: Miten tulla paremmaksi puhujaksi, puhevalmentaja Petri Eklund?

Julkaistu 18.1.2020

Puhevalmentaja Petri Eklund jakaa puhujanpönttökaupalla arvokkaita vinkkejä paremmaksi puhujaksi tulemiseen. Miten esiintymisjännitystä voi hallita? Miten käsiä kannattaa pitää ja miten puheen alku kannattaa suunnitella niin, että loppu menee hyvin?

Kaikki jaksossa mainitut linkit osoitteessa: kertojanaani.fi

#68: Miten rakkausromaani rakentuu, kirjailija Mari Siliämaa?

Julkaistu 15.12.2019

Pitääkö kirjailijan rakastaa hahmojaan, että lukija voi rakastua niihin? Miten rakkausromaani rakentuu ja mitä muuta rakkautta on kuin romanttista rakkautta? Vieraana oululainen kirjailija Mari Siliämaa, jolta on juuri julkaistu moderni rakkausromaani Kaikki sade alkaa ylhäältä (Toiset tarinat).

Lue lisää: kertojanaani.fi

#67: Novelli: Peukalon mitalla – Jukka Ahola

Julkaistu 24.11.2019

Miltä tuntuu paluu kotikonnuille, kun melkein kaikki se, mikä teki niistä kodin, on poissa?

Jukka Aholan novelli Peukalon mitalla on tarina kotiinpaluusta, bensapuuroaamiaisista, umpipuisista senkeistä ja kauniista kesäverhoista.

#66: Miten tekoäly muuttaa romaanin?

Julkaistu 21.10.2019

Miten tekoälyn yleistyminen muuttaa kirjailijan, kustantajan ja lukijan maailmaa? Vaikka tekoäly ei istuisikaan Hemingwayn kirjoitustuoliin, se voi silti mullistaa romaanin sisuskalut. Kuuntele jaksosta Jukan ja Essin visiot tulevaisuudesta.

Lue myös artikkelimme tekoälyn ja romaanin yhteisestä tulevaisuudesta: https://kertojanaani.fi/tekoaly-ja-kirjat/

#65: Miten saadaan nuoret lukemaan, nuortenkirjailija Mikko Koiranen?

Julkaistu 8.9.2019

Miten saadaan nuoret, etenkin nuoret pojat lukemaan? Millaiset tarinat ja millaiset lukumuodot kiinnostavat nuoria? Ja miten nuortenkirjailija itse ottaa nuorten lukuintohaasteen vastaan? Vieraana oululainen nuortenkirjailija Mikko Koiranen.

Mikko Koiranen on julkaissut Ouluun sijoittuvan nuortenkirjan Nauhoitettava ennen käyttöä (Myllylahti 2019). Spekulatiivisen fiktion ja perusankean lähiökirjallisuuden rajapintaa kosketteleva kirja sopii etenkin niille, jotka haluavat aikamatkalle aikaan ennen älypuhelimia.

Lukemisella on monia hyötyjä, kuten parempi keskittymiskyky, paremmat viestintä- ja empatiataidot sekä sosiaalisten taitojen kehittyminen.

Lukukeskuksen 5 faktaa lasten ja nuorten lukemisesta -artikkelissa sanotaan näin: "Tärkeää olisi, että julkisuudessa ja mediassa näkyisi lukevien aikuisten esikuvia ja lasten ja nuorten kirjat saisivat laajempaa näkyvyyttä. Se, miten yhteiskunnassa suhtaudutaan lukemiseen ja kirjallisuuteen vaikuttaa suoraan lasten ja nuorten lukuintoon ja sitä kautta osaamiseen."

Kertojan ääni -podcast kantaa oman kortensa kekoon vilkaisemalla nuortenkirjailijan ajatuksiin. Toivottavasti tästä on apua esimerkiksi äidinkielenopettajille, jotka etsivät lisämateriaalia tukemaan nuortenkirjoista puhumista.

Muusaradio #4: Miksi novelli, esikoiskirjailija Tommi Takkunen?

Julkaistu 16.8.2019

Millainen on lukunovelli? Miten novellikokoelma saa muotonsa ja millä tavoin kustannustoimittajan palaute tekee teoksesta paremman? Muusaradiossa vieraana oululainen esikoiskirjailija Tommi Takkunen, jonka novellikokoelma Tulevaisuus kuuluu bingoemännille (Into) julkaistiin Muusajuhlien aikaan.

Muusaradio #3: Faktaa vai fiktiota, kirjailija Pauliina Vanhatalo?

Julkaistu 11.8.2019

Mitä eroja ja yhtäläisyyksiä on nonfiktion ja fiktion kirjoittamisella? Tuleeko kirjailijalla koskaan mieleen alkaa harrastaa extremelajeja, jotta omaelämäkerrallisissa teoksissa olisi enemmän räjähdyksiä?

Muusaradion vieraana on kirjailija Pauliina Vanhatalo, joka on julkaissut sekä fiktiivistä kaunokirjallisuutta että omaelämäkerrallista fiktiota Aiheina mm. Vanhatalon uusimmat teokset Tuulesta temmattu elämä ja Toinen elämä.

#64: Pitääkö kirjailijan osata esiintyä?

Julkaistu 16.7.2019

Onko kirjailijan työtä vain kirjoittaa? Onko esiintyminen vain pakollinen paha, jota kirjailijan on tehtävä saadakseen leipää pöytään?

Tässä jaksossa pohdimme kirjailijoiden esiintymistä. Keskustelun runkona on kesän 2019 Bättre Folk -festivaalin kirjailijaesitykset. Bättre Folk on Hailuodossa järjestettävä festivaali, jossa lavalle pääsevät sekä artistit ja bändit että kirjailijat ja runoilijat.

Tänä vuonna Bättre Folkin kirjalliselle vieraslistalle kuuluivat:

• Sisko Savonlahti
• Saara Turunen
• Miki Liukkonen
• Eeva Turunen
• Nihkee Akka
• Antti Nylén
• Laura Lindstedt

Kuuntele jaksosta, millaisia erilaisia genrejä tunnistimme esityksistä, mikä voisi olla kirjailijan esiintymisen hinta ja pitääkö kirjailijan ylipäätään olla valmis esiintymään.

#63: Novelli: Viheltäjä – Jukka Ahola

Julkaistu 19.5.2019

Viheltäjä on Jukka Aholan lyhyt novelli pojasta, joka viheltelee nälkäänsä loitommaksi. Jakson lopussa on myös Essin ja Jukan novellianalyysi.

Lue lisää: kertojanaani.fi

#62: Mitä laulaminen oikeastaan on? Vieraana laulunopettaja Mari-Anneli Sarkkinen

Julkaistu 19.4.2019

Millainen on hyvä lauluääni? Miten lauletaan oikein ja voiko niin edes sanoa? Voiko kenestä tahansa tulla hyvä laulaja? Näistä kysymyksistä ja paljon muusta keskustelemassa laulaja, laulunopettaja Mari-Anneli Sarkkinen.

Lue lisää: kertojanaani.fi

#61: 13 tapaa saada lisää lukijoita teksteille

Julkaistu 21.3.2019

Onko novellia tai runoa olemassa, jos sitä ei kukaan lue? Mistä niitä lukijoita saa? Pitääkö siitä maksaa? Rahalla saa, hevosella pääsee ja niin edelleen. Jaksossa jaamme kolmetoista vinkkiä saada lisää lukijoita teksteille. Lue lisää: kertojanaani.fi.

#60: 7 toimivaksi todettua tapaa ideoida novelli

Julkaistu 18.2.2019

Näillä seitsemällä esiponnistetulla vinkillä selätät tyhjän paperin kammon. Essi ja Jukka jakavat hyväksi havaitut keinot, joilla novelleja voi ideoida. Jaksossa mainittuihin novelleihin, vinkkeihin ja esimerkkeihin voit lukea sivuiltamme kertojanaani.fi.

#59: Zen ja kirjoista luopumisen taito

Julkaistu 21.1.2019

Pystytkö luopumaan kirjoista? Tarvitseeko niistä luopua?

Tässä jaksossa puhumme kirjoista luopumisesta ja erityisesti niistä luopumista konmari-tekniikalla. Kuuntele, mitä ajatuksia meillä ja Twitter-keskusteluun osallistuneilla on kirjojen konmarittamisesta. Pääset myös kuulemaan, miten meidän kirjahyllyn konmarittamisessa kävi.

#58: Miten kirjoittaja voi pitää huolta itsestään? Vieraana personal trainer Toni Väyrynen

Julkaistu 1.1.2019

Punaviiniä siemaileva runoilija kirjoittaa parhaat teoksensa aamuyöllä klo 3.38. Kirjoitustuoliinsa muurautunut kirjailija liikahtaa vasta sitten kun päivän pakolliset 4 000 sanaa on paperilla... Mitä kirjoittajat ja kirjalijat voivat tehdä hyvinvointinsa eteen? Kuuntele personal trainer Toni Väyrysen vinkit.

#57: Aikuisten joulusatu: Johannes ja menneiden joulujen taika

Julkaistu 22.12.2018

Jukan jouluisessa sadussa Johannes kokee menneiden joulujen taikaa. Voiko pieni ystävällinen teko muuttaa ihmisen elämän suunnan?

Lue lisää: kertojanaani.fi

#56: Kirjoituskilpailun kulisseissa: Northern Script 2018

Julkaistu 4.12.2018

Northern Script on nuorille kirjoittajille tarkoitettu lyhytelokuvakäsikirjoituskilpailu. Essi ja Jukka olivat kilpailun esiraadissa ja kävivät jututtamassa kilpailun finalisteja Oulussa järjestetyn finaalin aikaan. Miltä tuntuu saada palautetta omasta tekstistä? Miten esiraati voi yrittää varmistaa kilpailijoiden tasavertaisen kohtelun? Ja pitääkö tekstillä olla sielu vai riittääkö pelkkä ulkokuori?

#55: Mihin menet, fantasiakirjallisuus? Vieraana Jyrki Korpua

Julkaistu 20.11.2018

Millainen on fantasiankirjallisuuden menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus? Voiko Kalevalasta tulla HBO:n seuraava menestyssarja? Vieraana yliopistonlehtori ja kirjallisuuden tutkija Jyrki Korpua.

Lue lisää: kertojanaani.fi

#54: Mitä on copywriting ja mitä copywriter tekee?

Julkaistu 6.11.2018

Haaveiletko copywriterin työstä? Mietitkö, miten copywriteriksi voi kouluttautua?

Tässä jaksossa keskustelemme copywritingista ja copywriterin työstä: mitä pitää opiskella, jos haluaa copywriteriksi, millaisissa paikoissa copywriter voi työskennellä ja millainen on hyvä copywriter. Pohdimme myös, millaisia ennakkoluuloja copywriterin työssä voi törmätä.

#53: Miten tekstin saa kirjoitettua loppuun?

Julkaistu 23.10.2018

Mitä tehdä kun kirjoittaminen tökkii? Miten tekstin saa vietyä loppuun asti? Milloin tietää, että viimeinen piste on oikeasti viimeinen piste?

Tässä jaksossa annetaan käytännön vinkit tekstin loppuun viemiseen. Etäisyyden ottaminen, aiemmin kirjoitetun lukematta jättäminen, kirjoitusrutiinin yhdistäminen johonkin miellyttävään... Keinoja on onneksi monia.

#52: Voiko tiedeviestijä voittaa? Vieraana Sanna Häyrynen

Julkaistu 9.10.2018

Mitä on tiedeviestintä? Miksi tieteilijä ei voi vain kirjoittaa niin, että muutkin ymmärtävät? Miksi tiedeviestijä Sanna Häyrynen haluaisi, että tiedeviestijää ei tarvittaisi – ainakaan niin usein? Ja jos gladiaattoriareenalle laitettaisiin jutunnälkäinen journalisti ja tutkija, kuka olisi paras erotuomari? Vieraana oululainen tiedeviestijä Sanna Häyrynen.

#51: Onko markkinoijan sielu mustempi kuin journalistin? Vieraana copywriter Ville Koivuniemi

Julkaistu 25.9.2018

Millainen on hyppy journalismin puolelta mainostoimistomaailmaan? Nukkuuko copywriter yönsä yhtä hyvin kuin kirkasotsainen lehtimies? Vieraana Ville Koivuniemi, uransa journalismin parissa aloittanut ja vastikään mainostoimistotyöhön siirtynyt kirjoittamisen ammattilainen.

#50: Kun melkein tapoin miehen, eli tositarinan kolme muotoa

Julkaistu 11.9.2018

Tositarinassakin on monta totuutta. Pasi kiskoutui armeijassa telakuorma-auton alle, Jukka huusi vieressä lääkintämiestä. Miten tarina on muuttunut kymmenen vuoden aikana ja onko sellainen tarina, jossa joku melkein kuolee, varsinaisesti hauska?

Lue lisää: kertojanaani.fi

#49: Onko kirjahyllyllä enää sijaa suomalaisessa kodissa?

Julkaistu 28.8.2018

Onko kirjahylly uusi kattotuuletin? Onko tuolla pölyttyvällä murkaleella enää sijaa modernissa suomalaisessa kodissa? Vai onko kirjahylly sittenkin kirjan paras koti, rentoutumisen lähde ja sivistyksen kehto ja kannatin?

Lue lisää: https://kertojanaani.fi

Muusaradio #2: Pääseekö kirjablogilla Ranskan Rivieralle? Vieraana kirjabloggari Niina Tolonen

Julkaistu 14.8.2018

Paljonko on kirjabloggarin palkka? Mistä johtuu kirjablogien viehätys? Muusaradion toisessa jaksossa on vieraana kirjabloggari Niina Tolonen, joka pitää Yöpöydän kirjat -blogia. Kuuntele podcastista Niinan ajatuksia kirjabloggauksesta!

Lue lisää: kertojanaani.fi

Muusaradio #1: Mitä vikaa on runonlausunnassa? Vieraana runoilija Jere Vartiainen

Julkaistu 11.8.2018

Mitä eroa on runon lausumisella ja esittämisellä? Mitä yhteistä on mäkihypyllä ja poetry slamilla? Muusaradion ensimmäisessä jaksossa vierailee juuri kolmannen teoksensa Minuus | Miinus julkaissut Jere Vartiainen. Kuuntele, millaisia ajatuksia Jerellä on lavarunoudesta ja kuinka hän parantaa Jukan runon kuuntelutraumat.

#48: Mistä on parhaat lukukokemukset tehty?

Julkaistu 31.7.2018

Narniaa pöydänpäädyssä, linnunradalla liftaamissa yömyöhällä ja muita elähdyttäviä lukukokemuksia. Jukka ja Essi käyvät läpi mieleenjäävimmät kirjat ja kokemukset.

Lue lisää: kertojanaani.fi

#47: Novelli: Ori – Jukka Ahola

Julkaistu 17.7.2018

Jukan novelli Ori sopii kuumaan kesäpäivään kuin heinänpölyinen maalaismaisema. Kuuntele Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston kirjoituskilpailussa kunniamaininnan saanut novelli kokonaisuudessaan.

Lue lisää: kertojanaani.fi

#46: Mitkä ovat parhaat kirjaherkut ja lukueväät?

Julkaistu 3.7.2018

Syötkö lukiessasi? Luetko syödessäsi? Kysyimme Twitterissä vinkkejä ja reseptejä parhaisiin kirjallisiin eväisiin. Odotetusti pyttipannu nousi yhdeksi suosikiksi. Kuuntele vinkit kesäisiin lukueväisiin ja jaa omat lukuherkkusi Twitterissä häsällä #lukueväät.

#45: Onko kirjoittajakoulutuksesta hyötyä?

Julkaistu 19.6.2018

Lahjattomat harjoittelee ja virtuoosit virtuoi. Onko kirjoittajakouluista mitään hyötyä? Kenen kannattaa mennä kirjoittajakoulutukseen ja miksi? Tässä jaksossa puhutaan ammattitaidosta, kirjailijuudesta ja siitä, mikä on huonoin asia, mikä voi tapahtua jos käy kirjoittajakoulussa.

Lue lisää ja katso millaisia koulutuksia on tarjolla > kertojanaani.fi

#44: Monologi: Luokkakokous – Jukka Ahola

Julkaistu 5.6.2018

Jukan monologissa päästään syvälle 90-luvun lapsuuden mielenmaisemaan. Naista ei hakata ja lyödäkin saa vain silloin kun toinen tietää, että se on tulossa.

Lue lisää:

kertojanaani.fi

#43: Tekstin editointi – kompromissejä vai kirkkaampia ideoita?

Julkaistu 22.5.2018

Onko tekstin editointi aidon taiteen vihollinen? Miten välttää kompromissejä ja tekstin hinkkaamista hengiltä? Kuuntele liuta väitteitä editoinnin hyötyihin ja haittoihin liittyen. Harva teksti on muuttunut editoinnin myötä huonommaksi. Etäisyyttä omaan tekstiin voi ottaa esimerkiksi laittamalla teksti hetkeksi sivuun tai antamalla sen suoraan jonkun ulkopuolisen luettavaksi. Haitat tulevat yleensä vastaan vasta siinä vaiheessa jos tekstiä editoi liikaa. Tai silloin jos kirjoittaja ja editoija eivät pyri samaan asiaan.

#42: Novelli: Hyvä tarina – Jukka Ahola

Julkaistu 8.5.2018

Jukka Aholan lyhyt tarina, Hyvä tarina, on nimensä mukaisesti hyvä tarina, mutta onko se hyvä novelli? Kuuntele koko novelli ja lopun kevyt novellianalyysi.

Lue lisää: kertojanaani.fi

#41: Novelli: Pirunjakkara – Jukka Ahola

Julkaistu 24.4.2018

Jukka Aholan vapaasti assosioiva novelli Pirunjakkara, tanssit, kaiku eikä siinä edes kaikki voitti Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston kirjoituskilpailun vuonna 2010. Kuuntele koko novelli ja lopun kevyt novellianalyysi.

Lue lisää: kertojanaani.fi

#40: Bestsellereitä, kestohittejä ja kuumia kustantamoja

Julkaistu 11.4.2018

Kuka on uuden vuosituhannen eniten myynyt suomalainen kirjailija? Mikä kustantamo hallitsee bestseller-listoja? Kertojan ääni -podcast veti Suomen kustannusyhdistyksen keräämät bestseller-tilastot yhteen ja kysyi numeroilta vastauksia. Lue koko juttu suomalaisista bestsellereistä ja katso graafit osoitteessa kertojanaani.fi.

#39: Miltä kirjojen tulevaisuus näyttää nyt?

Julkaistu 27.3.2018

Miltä näyttää kirjojen tulevaisuus? Mitkä ennusteista tulevat toteen ja mikä on kustannusalan Uber? Ja kiinnostaako ketään kun disruptio iskee? Näihin kysymyksiin pureudutaan tässä Kertojan äänen jaksossa. Kysyimme Twitterissä kansalaisten ja kirjailijoiden näkemyksiä kirja-alan tulevaisuudesta. Tiivistimme keskustelun muutamaan väitteeseen, joiden toteutuminen voidaan arvioida muutaman vuoden kuluttua.

Yksi väitteistämme on äänikirjojen jatkuva nousu. Uutta kuunneltavaa löydät artikkelistamme, joka käsittelee ilmaisia äänikirjoja.

Keskustelu jatkuu Twitterissa @kertojanaani ja sivuillamme kertojanaani.fi

#38: Novelli: Helmi ja Loviisa – Jukka Ahola

Julkaistu 13.3.2018

Jukka Aholan raisu novelli Helmi ja Loviisa voitti Martti Joenpolven novellikilpailun vuonna 2016. Kuuntele koko novelli, mutta laita korvasaippua valmiiksi viereen. Varoitus: novelli ei sovi herkille.

MIKSI NOVELLI VOITTI MARTTI JOENPOLVEN NOVELLIKILPAILUN?
Tuomaristo luonnehti Helmi ja Loviisa -novellia näin: "Jukka Aholan Helmi ja Loviisa yltää kerronnallisesti taitavan omaperäiseksi ja asialtaan lähes shokeeraavaksi. – – Aholan tekstissä herättää kokeneenkin lukijan ihastusta yhtäältä raisu päällekäyvyys – jopa irvokkuus – toisaalta kerronnan juonikas itsereflektio, kolmanneksi kielen napakka armottomuus ja neljänneksi vaikkapa tarinoinnin synkeänkaunis sulkeutuminen teokseksi."

MITÄ AJATUKSIA JAKSO HERÄTTI? KESKUSTELU JATKUU NETISSÄ:

Twitterissä @kertojanaani
Instagramissa @kertojanaani

#37: How to keksiä kirjan nimi – Vieraana kirjailija Erkka Mykkänen

Julkaistu 27.2.2018

Millainen on hyvä kirjan nimi? Voiko huonolla kirjalla olla hyvää nimeä, tai voiko hyvällä kirjalla olla huonoa nimeä? Vieraana kirjailija Erkka Mykkänen, joka puhuu esikoisromaaninsa Something not good nimeämisprosessista.

MILLAINEN ON HYVÄ KIRJAN NIMI?
Hyvä kirjan nimi kertoo jotain kirjan sisällöstä, lisää uusia tasoja lukukokemukseen ja vetää lukijoita puoleensa. Erkka Mykkäsen Something not good on rohkeasti nimetty ja erottuu joukosta. Essillä ja Jukalla oli kuitenkin Erkalle muutamia kysymyksiä:

Mikä kirjan nimi olisi jos se käännettäisiin englanniksi?
Mikä muu nimi kirjalla olisi voinut olla?
Olisiko Something not good voinut olla myös Etwas Nicht Gut?
Voisiko englanninkielisistä nimistä tulla nimeämistrendi?
MITEN SOMETHING NOT GOOD -NIMI KEKSITTIIN, ERKKA MYKKÄNEN?
Jaksossa Erkka kertoo Thaimaan kalliokiipeilyyn, kielivitsiin ja kuolemanpelkoon liittyvän anekdootin.

"Kustannustoimittaja tarttui tähän. Se oli vitsi meidän palaverissa. Hei, mitä jos se olisi kirjan nimi: Something not good", Erkka sanoo.

"Lisäksi tässä kirjassa on pari tällaista englanninkielistä osiota, joissa kerronta vaihtuu englanniksi joten sekin tuntui jotenkin fiksulta. Vielä viimeinen juttu on, että kun sitä voisi toivoa, että kirjan nimi liittyisi jollain ei liian ilmeisellä tavalla siihen missä kirjassa on kyse. Kun mietin sitä, niin pähkäilin, että ei siinä mistään sen kummemmasta kuin että kerrotaan ihmisestä jonka asiat on ihan okei, mutta jokin ei silti ole hyvin oikeastaan. Siltäkin puolelta se sopi tähän. Lisäksi minusta on kiva, että kirjan nimi on sellainen, joka kertoo sen ominaisluonteesta jotakin.  Musta tuo on kuitenkin pikkaisen erikoinen kirja ja tuo nimi myös erottaa sen... ja se jää mieleen. Kuukausien myötä alkoi tuntua, että tämä on oikeasti ihan hyvä nimi."

MITÄ AJATUKSIA JAKSO HERÄTTI? KESKUSTELU JATKUU NETISSÄ:
Twitterissä @kertojanaani
Instagramissa @kertojanaani

#36: Novelli: Muutto – Essi Pulkkinen

Julkaistu 13.2.2018

Essin novelli Muutto valittiin Gummeruksen Novellit 2016 -antologiaan. Nuorenparin herkkä kasvutarina ei sovi alle 23-vuotiaille (eikä yli 35-vuotiaille). Kuuntele koko novelli ilmaiseksi.

MITÄ MUUT OVAT SANONEET NOVELLISTA?

Kiiltomadon arvostelussa Essin novellista kirjoitetaan näin: "Nostan vielä esiin Essi Pulkkisen novellin Muutto. Pidän tästä siksi, että siinä ei selitellä liikoja eikä yritetä taiteellistaa tekstiä päälleliimatuin tyylikeinoin tai tekniikoin. Muutossa on kyse nuorenparin yhteisen elämän aloittamisesta. Novellin lopetus on mitä taitavin, ja erityisesti se nostaa tämän tekstin mielestäni aivan samalle tasolle, ellei korkeammallekin, kuin palkitut novellit. Tätä novellia on mukava ajatella uudelleenkin."

MITÄ AJATUKSIA NOVELLI HERÄTTI? KESKUSTELU JATKUU NETISSÄ:

Twitterissä @kertojanaani
Instagramissa @kertojanaani

Lue lisää: kertojanaani.fi

#35: Ytimekäs, yllättävä ja hauska – Tällainen on hyvä hääpuhe

Julkaistu 30.1.2018

Hyvä hääpuhe herättää tunteita, koskettaa, naurattaa ja itkettääkin. Mutta mistä aineksista hyvä puhe rakentuu? Kesän 2018 hääpari Jukka ja Essi etsii jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain sinistä näkökulmaa juhlahumuun ja puhumiseen.

Kuuntele vinkit hyvän puheen pitämiseen Kertojan ääni -podcastin jaksosta tai lue vinkit alta. Jos olet menossa häihin ja etsit hyviä vinkkejä, jakson kuunteluun kuluvat 18 minuuttia eivät mene hukkaan:Mainos(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});Tärkein hyvän hääpuheen elementti on puhuja itse.

* Onko hääpari pyytänyt sinua puhumaan? He tuntevat sinut ja haluavat kuulla sinua hääpäivänään. Pidä itsesi näköinen puhe, joka sopii juhlapäivään.
* Onko sinulla tapana puhua juhlissa? Ehkä olet sukusi armoitettu supliikkimies ja sinulla on tapana lohkoista parhaat muistelmat valkoisten liinojen ääressä. Kilistä siis lasia ja pidä puhe hääparille – keskity positiiviseen ja muista huomioida myös hääparin ei-sukulaispuolisko.
* Tuntuuko sinusta toisen viinikaadon ja kolmannen juomalipun jälkeen, että nyt olisi sopiva hetki sanoa asiat suoraan? On ehkä parasta, että käyt pihalla hengittämässä happea ja pidät mölyt mahassasi.


 Pikavinkit hääpuheessa onnistumiseen

* Valmistele puhe etukäteen. Valmistautumalla kamppaat jännityksen ja viet kuulijoilta jalat alta.
* Muista kuka olet. Tee omasta hääpuheestasi itsesi näköinen. Jos olet neuvoja antava maailmansyleilijä, puhu rakkauden merkityksestä kosmisen maailmankaikkeuden ykseydessä. Jos olet hyväntahtoinen vitsiniekka, muistele sopivan nolot mutta loppujen lopuksi aika sankarilliset hetket sulhasen tai morsiamen historiasta.
* Muista, että pakko ei ole puhua. Hääparille tärkeintä on, että muistat heitä omalla tavallasi. Ehkä voit puheen sijasta laulaa, tanssia tai soittaa jotakin?

Lyhyt vai pitkä hääpuhe?
Puheen pituuteen pätee sama kuin morsiamen hääpukuun: pituudella ei ole väliä kunhan se ei ole liian pitkä tai liian lyhyt. Ja harva puhe on liian lyhyt. Valmistautumalla etukäteen ja mittaamalla puheeseen kuluvan ajan, voit saada osviittaa siitä, onko puhe sopivan mittainen. Voit myös tiedustella hääparilta tai bestman/kaasolta, kuinka moni muu häissä puhuu ja kuinka paljon aikaa sinulla on.
Kuka häissä saa puhua?
Saako häissä puhua vain hääparin vanhemmat, kaaso ja bestman? Entä voiko sulhanen tai morsian pitää hääpuheen?

Näihin kysymyksiin vastaus löytyy samasta paikasta kuin joulumaa: sydämestä. Me pidimme hääpuheet toisillemme ja myös kutsuimme kaikkia halukkaita pitämään meille puheita. Niitä tulikin monta, mikä lämmittää sydäntämme erityisesti. Lisää vinkkejä hyvään hääpuheeseen saat kuuntelemalla jakson.
Esimerkki bestmanin hääpuheesta
Etsitkö inspiraatiota omaan hääpuheeseesi? Alla on kuvitteellisen bestmanin kuvitteellinen hääpuhe, jossa puheen eri osat on merkitty puheen eri kohdille [hakasulkein]. Voit rakentaa puheesi näistä osasista tai lisätä mukaan omasi.

[Aloitus ja onnittelut]

Hyvä juhlaväki, kaunis morsian ja… kaunis sulhanen.

[Alkuvitsi]

Olen tuntenut Jaakobin [sulhasen nimi] siitä asti, kun hän tuli esittäytymään yliopiston ensimmäisellä kurssilla. Niille jotka eivät tunteneet Jaakobia silloin niin voin kuvailla häntä: rastatukka, 50 kiloa elopainoa hiukset märkänä ja liivi, jonka luulin hänen varastaneen jonkun sukulaismiehen vaatekaapista.

[Puhujan esittely]

Makusi on kehittynyt niistä päivistä. Eikä pelkästään siksi, että valitsit minut bestmaniksi. Nyt näen, että myös sukulaismiehilläsi on paljon parempi tyylitaju kuin mitä oletin. (Nosta malja setä-Eeroa kohden).

#34: Ovatko hiirenkorvat synti vai siunaus?

Julkaistu 16.1.2018

Hiirenkorvat, nuo opusten kätevät kirjanmerkit, jakavat mielipiteitä. Saako niitä tehdä, meneekö kirja pilalle ja mitä Kekkonen olisi mieltä asiasta?

Keskustelu jatkuu Twitterissa ja Instagramissa @kertojanaani.

Lue lisää: kertojanaani.fi

#33: Novelli: Omena – Jukka Ahola

Julkaistu 2.1.2018

Jukan novelli Omena valittiin Gummeruksen Novellit 2016 -antologiaan. Novellissa rujoposki omena vierii pöydän alle ja opettelee elämään uuden perheensä ehdoilla. Kuuntele koko novelli ilmaiseksi.

Keskustelu jatkuu Twitterissä ja Instagramissa @kertojanaani.

Lue lisää:

kertojanaani.fi

#32: Aikuisten joulusatu: Jouluksi kotiin, Johannes

Julkaistu 19.12.2017

Jukka Aholan jouluisassa tarinassa Johanneksella on kiire päästä takaisin kotiin jakamaan lahjoja. Mutta miten käy kun mursunviiksinen bussikuski asettuu poikkiteloin?

Lisää Johanneksen seikkailuja:
- Maailman huonoin sarjakuva: http://jukkaahola.fi/kovasti-tyota-tekemalla-havian-viela-paljon/
- Joulusatu: Johannes pelastaa joulun: http://jukkaahola.fi/johannes-pelastaa-joulun/

Lue lisää: kertojanaani.fi

#31: Parhaat paikat lukea ja kirjoittaa

Julkaistu 5.12.2017

Mitkä ovat parhaat paikat lukea ja kirjoittaa? Jukka ja Essi kertovat omat viisi suosikkiaan. Me haluaisimme kuulla, mitä ovat sinun lempipaikat kirjoittaa ja lukea. Kerrohan ne meille Twitterissä tai Instagramissa @kertojanaani.

#30: Novellin rakenne

Julkaistu 21.11.2017

Millainen on novellin rakenne? Essi kertoo seitsemän virkkeen novellista ja antaa esimerkkejä, millainen novelli on yksinkertaisimmillaan. Kuuntele jakso ja kokeile vaikka itsekin.

Lue lisää aiheesta:
http://essijosefina.fi/blogitekstit/seitseman-virkkeen-novelli-novellin-rakenne-ja-rytmi

Lisätietoja:
kertojanaani.fi

#29: Novelli: Rullaverhosilmäluomet – Jukka Ahola

Julkaistu 31.10.2017

Rullaverhosilmäluomet on novelli Jukan julkaisemattomasta kokoelmasta Yhdellä viivalla piirrettyjä ihmisiä. Mitä tapahtuu kun Henna syntyy ilman silmäluomia ja vanhemmat päättävät tehdä hänelle rullaverhosilmäluomet?

LINKIT

- Rullaverhosilmäluomet-novelli tekstinä: jukkaahola.fi/novelli-rullaverhosilmaluomet/

Lue lisää: kertojanaani.fi

#28: Novelli: Mies ja Kössi – Essi Pulkkinen

Julkaistu 17.10.2017

Essin novelli Mies ja Kössi on kirjoitettu aikoinaan Metsällä-kirjoituskilpailuun. Kuuntele lapsen näkökulmasta kerrottu novelli, joka sijoittuu osittain Essin lapsuuteen ja jossa seikkailee hänen mummolansa vanha hirvikoira Kössi.

Lisää Metsällä-kirjoitukilpailun novelleja
- Saamamies, Essi Pulkinen: http://essijosefina.fi/blogitekstit/nove…mies-murrenovelli
- Lauri, Jukka Ahola: http://jukkaahola.fi/aaninovelli-lauri/

Lue lisää: kertojanaani.fi

#27: Proosaruno: Narsissi – Jukka Ahola

Julkaistu 3.10.2017

Jukan proosaruno Narsissi sai kunniamaininnan Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston kirjoituskilpailussa vuonna 2014. Kuuntele Tonin koko narsissinen historia.

LINKIT

Lue proosaruno tekstinä: jukkaahola.fi/narsissi/

Lue lisää: kertojanaani.fi

#26: Sanoista löysät pois, eli varo näitä sanoja

Julkaistu 19.9.2017

Mitkä sanat saavat punaisen valon syttymään Jukan ja Essin kojelaudalla? Mitä sanoja kannattaa varoa, kun kirjoittaa? Tekstin tiivistämisen juttusarja jatkuu jaksolla, joka keskittyy vaarallisiin sanoihin.

KESKUSTELU JATKUU
- Mitkä ovat sinun lempi-inhokkisanasi? Oletko eri mieltä kuin me? Kertojan ääni on Instagramissa ja Twitterissa @kertojanaani.

Lue lisää: kertojanaani.fi

#25: Novelli: Jäniksen verta – Jukka Ahola

Julkaistu 5.9.2017

Helpompi on jäniksen päästä mettän elläinten taivaaseen kuin ihmisen puhua toiselle. Jäniksen metsästyksestä ja riidanhajuisesta villapaidasta kertova Jäniksen verta on Jukka Aholan lyhyt murrenovelli. Kuuntele Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston kirjoituskilpailun vuonna 2011 voittanut novelli kokonaisuudessaan.

JAKSOON LIITTYVÄ MATERIAALI

- Jäniksen verta -novelli tekstinä: http://jukkaahola.fi/janiksen-verta/

Lue lisää: kertojanaani.fi

JAKSON MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#24: Lauseista löysät pois, eli näin tiivistät tekstiä

Julkaistu 22.8.2017

Kun kirjoitat kaunista ja riipaisevaa tekstiä hurmoksellisesti, miten saat lauseista löysät pois ja tekstistä totisesti napakkaa – luonnollisesti totta kai? Kuuntele vinkit siihen, miten lauseet saa rantakuntoon.

KESKUSTELU JATKUU TWITTERISSÄ
- Tarvitseeko lauseiden olla aina niin napakoita? Miten sinä pidät lauseesi tiiviinä? Kerro meille niksisi: Kertojan ääni on Instagramissa ja Twitterissa @kertojanaani.

Lue lisää: kertojanaani.fi

JAKSON MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#23: Novelli: Huussipalleriina – Jukka Ahola

Julkaistu 8.8.2017

Huussipalleriina on fiskarssinterävä kuvaus huusseja rakastavasta ja rankaisevasta äidistä. Jukan kirjoittama ja Essin lukema novelli osallistui Mökillä-kirjoituskilpailuun vuonna 2016, mutta ei pärjännyt. Kilpailussa pärjänneet novellit Poika ja Kesäkolli voit kuunnella aikaisemmista jaksoista.

JAKSOON LIITTYVÄT LINKIT

Lue novelli tekstinä: http://jukkaahola.fi/huussipalleriina-novelli-oulun-murre/

Lue lisää: kertojanaani.fi

JAKSON MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#22: Novelli: Dibloomi – Jukka Ahola

Julkaistu 25.7.2017

Köyhyydestä hiukan liikaa tietävä Lanka päättää alkaa myydä totuuksia tienristeyksessä, mikä osoittautuu odotettua tuskallisemmaksi touhuksi. Kuuntele Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston kirjoituskilpailussa vuonna 2013 palkittu novelli kokonaisuudessaan.

JAKSOON LIITTYVÄ MATERIAALI

- Dibloomi-novelli tekstinä: http://jukkaahola.fi/dibloomi-novelli/

Lue lisää: kertojanaani.fi

JAKSON MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#21: Mistä saa aikaa kirjoittamiseen?

Julkaistu 11.7.2017

Millä yksinkertaisella kikalla (jota lääkärit eivät vihaa) Jukka moninkertaisti kirjallisen tuotantonsa määrän? Ja miten kirjoittaja voi käyttää aikansa paremmin ja saada aikaan enemmän?

KESKUSTELU JATKUU TWITTERISSÄ

- Miten te olette löytäneet lisäaikaa kirjoittamiseen? Twiittaa @kertojanaani.

Lue lisää: kertojanaani.fi

JAKSON MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#20: Novelli: Rakasta, Kyle-xoxo-1 – Essi Pulkkinen

Julkaistu 27.6.2017

Kertojan äänessä tällä kertaa Essi ja kuuntelussa novelli Rakasta, Kyle-xoxo-1, jossa seikkailee rakastamaan ohjelmoitu robotti.

Kuuntele, miten Kylelle käy hänen suorittaessaan rakkauden tehtävää!

JAKSOON LIITTYVÄT LINKIT
Rakasta, Kyle-xoxo-1 tekstinä: http://essijosefina.fi/blogitekstit/novelli-rakasta-kyle-xoxo-1

Lue lisää: kertojanaani.fi

JAKSON MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#19: Minuuttinovelli Hanami – Jukka Ahola

Julkaistu 16.6.2017

Tässäkään jaksossa ei ole sekuntiakaan ylimääräistä. Jukka Aholan minuuttinovelli Hanami sai toisen palkinnon Hallauksen minuuttinovellikilpailussa kesällä 2017. Kuuntele novelli kokonaisuudessaan.

Lue lisää: kertojanaani.fi

JAKSON MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#18: Minuuttinovelli Salistaja – Essi Pulkkinen

Julkaistu 13.6.2017

Kertojan äänen minuuttijaksossa ei ole sekuntiakaan ylimääräistä. Kuuntele Essi Pulkkisen minuuttinovelli Salistaja, jonka kuvailemisessa kestää enemmän aikaa kuin sen kuuntelemisessa.

JAKSOON LIITTYVÄT LINKIT
- Essi Pulkkisen pitempiä novelleja: http://essijosefina.fi/blogitekstit/?category=Novellit

Lue lisää: kertojanaani.fi

JAKSON MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#17: Seitsemän vinkkiä hyvän puheen pitämiseen

Julkaistu 30.5.2017

Millainen on hyvä puhe, millaisista osista se koostuu ja miten hurmaat kuulijat kesän juhlissa? Kuuntele seitsemän vinkkiä hyvän puheen pitämiseen.

JAKSOON LIITTYVÄT LINKIT
- Ideoita ja esimerkkejä puheen pitämiseen http://jukkaahola.fi/hyva-puhe/
- Ylioppilaan puhe vuodelta 2005: http://jukkaahola.fi/ylioppilaan-puhe-esimerkki

Lue lisää: https://kertojanaani.fi

MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#16: Novelli: Kesäkolli – Essi Pulkkinen

Julkaistu 16.5.2017

Essin Kesäkolli-novelli tuli kolmannelle sijalle Mökillä-kirjoituskilpailussa keväällä 2017. Kuka saa ja kenet kun stadin tsirbula saapuu kesän tullen kylille?

JAKSOON LIITTYVÄT LINKIT

- Mökillä-kirjoituskilpailun kulisseissa: http://jukkaahola.fi/mokilla-kirjoituskilpailu-tulokset-ja-tunnelmat-kertojan-aani/

Lue lisää: https://kertojanaani.fi

MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#15: Novelli: Poika – Jukka Ahola

Julkaistu 16.5.2017

Millaisella novellilla voittaa kirjoituskilpailun? Ja mitä yhteistä on kättelemisellä ja mafiosoilla?

Jukan Poika-novelli voitti Mökillä-kirjoituskilpailun keväällä 2017. Novellin lukevat ja näyttelevät yhdessä Jukka, Essi ja Jarkko Iisakka.

JAKSOON LIITTYVÄT LINKIT

- Mökillä-kirjoituskilpailun kulisseissa: http://jukkaahola.fi/mokilla-kirjoituskilpailu-tulokset-ja-tunnelmat-kertojan-aani/

Lue lisää: https://kertojanaani.fi

MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#14: Mökillä-kirjoituskilpailun tulokset ja tunnelmat palkintojenjaosta

Julkaistu 2.5.2017

Mökillä-kirjoituskilpailun voittajat selvisivät huhtikuun lopulla. Tuomaristo, antologian toimittaja ja palkitut kirjoittajat kertovat tunnelmistaan ja antavat vinkkejä kirjoittajille.

Miltä tuntuu voittaa kirjoituskilpailu? Miten tuomaristo työskentelee ja millaisia kompastuskiviä on kirjoittajan matkalla? Kertojan ääni -podcastin juontajat Jukka Ahola ja Essi Pulkkinen palkittiin Mökillä-kirjoituskilpailussa huhtikuussa 2017 ja teimme kirjoituskilpailun kulisseista pienen reportaasin.

Mukana Talonpoikaiskulttuurisäätiön hallituksen puheenjohtaja Ilkka Haavisto, Mökillä-antologian toimittaja Lauri Oino ja finalisti Marjo Juutilainen.

JAKSOON LIITTYVÄT LINKIT
- http://www.talonpoikaiskulttuurisaatio.fi/tapahtumat-ja-uutiset/122-mokilla-kirjoituskilpailun-voittajat-on-julkistettu

- http://jukkaahola.fi/kirjoituskilpailut-ja-niiden-voittaminen/

Lue lisää: https://kertojanaani.fi

MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#13: 9 ja 3/4 vinkkiä kirjoituskilpailujen voittamiseen

Julkaistu 17.4.2017

Miten kirjoituskilpailussa voitetaan? Kuuntele vinkit asetteluun, käsittelyyn ja odotteluun kirjoituskilpailujen ammattilaiselta.

JAKSOON LIITTYVÄT LINKIT

- http://jukkaahola.fi/kirjoituskilpailut-ja-niiden-voittaminen/

Lue lisää: https://kertojanaani.fi

MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#12: Erikoisjakso – Salattuja viestejä podcastissämme

Julkaistu 1.4.2017

Meidän on pakko tunnustaa jotakin: olemme laittaneet salattuja viestejä jaksoihimme käyttäen uusimpia auraalimarkkinoinnin keinoja. Nyt paljastamme viisi parasta/pahinta salattua viestiä.

Lue lisää: https://kertojanaani.fi

MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#11: Spefi-novelli: Luvattu – Jukka Ahola

Julkaistu 21.3.2017

Luvattu on spekulatiivisen fiktion genreen kuuluva novelli Johanneksesta, joka menee lampeen. Kuuntele myös lopun kevyt novellianalyysi.

JAKSOON LIITTYVÄT LINKIT
- Toinen esimerkki kehämäisestä novellirakenteesta: http://jukkaahola.fi/novelli-lauri-kertojan-aani/
- Essi Pulkkisen spefi-novelli: http://essijosefina.fi/blogitekstit/novelli-rakasta-kyle-xoxo-1

Lue lisää: https://kertojanaani.fi

MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#10: Kirjoittaminen ammattina, eli kuka elää kirjoittamalla?

Julkaistu 7.3.2017

Haluatko kirjoittaa työksesi? Jos unelmatyösi on kirjoittaminen, kuuntele podcastista, millaisia ovat kirjoittamisen ammatit ja miten niihin pääsee!

JAKSOON LIITTYVÄT LINKIT
- Lue lisää kirjoittamisesta ammattina: http://jukkaahola.fi/kirjoittaminen-ammattina
- Tsekkaa vinkit tekstin tiivistämiseen: http://essijosefina.fi/blogitekstit/tekstin-tiivistaminen-3-helppoa-keinoa-kirjoittaa-napakasti

Lue lisää: https://kertojanaani.fi

MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#9: Murrenovelli: Saamamies – Essi Pulkkinen

Julkaistu 21.2.2017

Millaisen novellin voi kirjoittaa metsästysaiheiseen kirjoituskilpailuun? Vaikkapa humoristisen murrenovellin, kuten Essi teki vuonna 2015. Kuuntele Essin murrenovelli!

JAKSOON LIITTYVÄT LINKIT
- Saamamies-novelli tekstinä: http://essijosefina.fi/blogitekstit/saamamies-murrenovelli-novelli

Lue lisää: https://kertojanaani.fi

MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#8: Brändinovelli: Valio-joukko – Jukka Ahola

Julkaistu 7.2.2017

Millainen on brändinovelli? Mitä tapahtuu taiteilijan tunnekirjolle, kun markkinavoimat astuvat peliin? Kuuntele Suomen ehkä ensimmäinen täysiverinen brändinovelli: Valio-joukko.

JAKSOON LIITTYVÄT LINKIT
- Valio-joukko tekstinä: http://jukkaahola.fi/brandinovelli-valio-joukko/

Lue lisää: https://kertojanaani.fi

MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#7: Mistä saa ideoita kirjoittamiseen?

Julkaistu 24.1.2017

Mistä saa hyviä ideoita? Mitä ideat ovat ja onko niitä edes olemassa? Jaksossa Jukka ja Essi kertovat omat ideanlähteensä ja antavat esimerkkejä omista novelleistaan.

JAKSOON LIITTYVÄT LINKIT
- Ideoita kirjoittamiseen -blogipostaus: http://essijosefina.fi/blogitekstit/ideoita-kirjoittamiseen
- Metsästämiseen liittyvä Lauri-novelli: http://jukkaahola.fi/aaninovelli-lauri/
- Hevoseen rakastuneeesta miehestä kertova novelli Ori: http://jukkaahola.fi/ori-novelli/

Lue lisää: https://kertojanaani.fi

MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#6: Novelli: Karhunkallopetäjä – Jukka Ahola

Julkaistu 10.1.2017

Karhunkallopetäjä-novelli on osa Jukan J.H. Erkon kirjoituskilpailussa vuonna 2015 palkittua kokoelmaa Väli. Siitä on myös tehty lyhytelokuva Nälkä. Kuuntele koko ääninovelli.

JAKSOON LIITTYVÄT LINKIT
- Karhunkallopetäjä-novelli tekstinä ja novellista tehty lyhytelokuva Nälkä: http://jukkaahola.fi/novellista-kasikirjoitukseksi-ja-lyhytelokuvaksi-karhunkallopetaja/
- Muita kirjoituskilpailuissa pärjänneitä novelleja ja vinkkejä kirjoituskilpailuihin: http://jukkaahola.fi/tag/kirjoituskilpailu/

Lue lisää: https://kertojanaani.fi

MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#5: Voiko tekstinkäsittelyohjelma tehdä meistä parempia kirjoittajia?

Julkaistu 27.12.2016

Miten tekstinkäsittelyohjelmat auttavat meitä kirjoittamaan paremmin – vai auttavatko ollenkaan? Tässä jaksossa esittelemme Scrivener-ohjelmaa, joka on ollut meille molemmille suuri apu niin kaunokirjallisessa kuin korporaatiokäytössäkin.

JAKSOON LIITTYVÄT LINKIT
- Scrivener-ohjelman esittely kuvina ja tekstinä: http://jukkaahola.fi/scrivener-kirjoittajan-paras-ohjelma/

Lue lisää: https://kertojanaani.fi

MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#4: Aikuisten joulusatu: Johannes pelastaa joulun – Jukka Ahola

Julkaistu 20.12.2016

Joulun erikoisjaksossa Jukka Ahola lukee kaalilaatikon ja hien hajuisen joulusadun Johannes pelastaa joulun. Kuuntele novelli ja tilaa podcast.

JAKSOON LIITTYVÄT LINKIT
- Johannes pelastaa joulun -joulusatu tekstinä: http://jukkaahola.fi/johannes-pelastaa-joulun/
- Muita kirjoittajan novelleja: http://jukkaahola.fi/tag/novelli/

Lue lisää: kertojanaani.fi

JAKSON MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#3: Novelli: Kirja, ystävä – Essi Pulkkinen

Julkaistu 11.12.2016

Essi Pulkkisen novelli Kirja, ystävä voitti Pohjois-Pohjanmaan kirjoittajat ry:n kirjoituskilpailun 2015. Kuuntele ääninovelli kokonaisuudessaan.

Novellissa kirjaston kirjojen väliin on piiloutunut salaisuuksia, jotka avautuvat vain tarkkaavaiselle.

JAKSOON LIITTYVÄT LINKIT
- Kirja, ystäväni -novelli tekstinä: http://essijosefina.fi/blogitekstit/2016/6/28/kirja-ystava-novelli-kirjoituskilpailu
- Muita kirjoittajan novelleja: http://essijosefina.fi/blogitekstit/?category=Novellit

Lue lisää: kertojanaani.fi

JAKSON MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#2: Novelli: Lauri – Jukka Ahola

Julkaistu 11.12.2016

Lauri-novelli sai jaetun kolmannen palkinnon Metsällä-kirjoituskilpailussa vuonna 2015. Novelli julkaistiin Maahenki-kustantamon antologiassa. Kuuntele ääninovelli kokonaisuudessaan.

Novellissa Veijo tapaa suuren hirven ja joutuu katsomaan elämää silmiin. Kuka sulkee ensin silmänsä?

JAKSOON LIITTYVÄT LINKIT
- Lauri-novelli tekstinä: http://jukkaahola.fi/aaninovelli-lauri/
- Muita kirjoituskilpailuissa pärjänneitä novelleja ja vinkkejä kirjoituskilpailuihin: http://jukkaahola.fi/tag/kirjoituskilpailu/

Lue lisää: kertojanaani.fi

JAKSON MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

#1: Kannattaako kirjoituskilpailuihin osallistua?

Julkaistu 11.12.2016

Suomessa järjestetään vuosittain useita kirjoituskilpailuja. Kannattaako niihin osallistua? Mitä niistä voi saada ja voiko niissä menettää jotakin muuta kuin aikaa ja itsekunnioituksen?

J. H. Erkon kirjoituskilpailussa palkitut kirjoittajat Essi Pulkkinen ja Jukka Ahola käyvät läpi omia kokemuksiaan ja tiivistävät kirjoituskilpailun hyödyt neljään teesiin.

JAKSOON LIITTYVÄT LINKIT
- Vinkkejä ja Jukka Ahola kirjoituskilpailuissa pärjänneitä novelleja: http://jukkaahola.fi/tag/kirjoituskilpailu/
- Essi Pulkkisen novelleja: http://essijosefina.fi/blogitekstit/?category=Novellit

Lue lisää: kertojanaani.fi

JAKSON MUSIIKKI

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License. http://joshwoodward.com
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/RollJordanRoll-bumper-bass
(c) Guitar Snippet from Widow's Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License. http://freemusicarchive.org/music/The_Joy_Drops/Not_Drunk_EP/TheJoyDrops-WidowsPlea

Takaisin podcastien listaan