Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kansan filmiradio

Suomenkielinen podcast valokuvaamisesta, vedostamisesta, kameroista, elämästä ja low-fi -estetiikasta. Sähköposti: kansanfilmiradio@gmail.com

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 23 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 10.6.2019.

Podcast osa 23, vähävalokuvaus ja muuta horinaa

Julkaistu 18.9.2019

Tässä jakossa puhutaan talvivalokuvauksesta ja kuvaamisesta vähäisessä valossa. Paljon offtopiccia.

Podcast osa 22, inhokkiaiheet valokuvauksessa

Julkaistu 14.9.2019

Inhokkiaiheet valokuvauksessa, mikä pilaa sommittelun? Lipputangon kasvaminen päästä ja sähköjohdot ainakin, sekä nykyaikaiset autot. Vahva horinafaktori.

Podcast osa 21, kauan odotettu suuri Smenanumero!

Julkaistu 11.9.2019

Smena 8M. Maailman valmistetuin kamera. Ja hienoin. Ja parhain. Tässä jaksossa filmikuvaussedät hehkuttavat njeuvostoliiton lahjaa maailmalle kyyneleet silmissään. On se ihana!

Podcast osa 20, Suuri juhlanumero!

Julkaistu 7.9.2019

Setien horina siirtyy aivan uudelle tasolle kun on juhlajakson aika! 20 jaksoa paketissa ja nyt on tullut aika vähän käydä läpi kuinka podcast syntyy ja saa muotonsa. Vahva offtopic varoitus keskustelun paisuessa kuin pullataikina.

Podcast osa 19 Taide kuuluu kaikille ja jokainen saa valokuvata

Julkaistu 4.9.2019

Tässä jaksossa puhutaan jokaisen oikeudesta olla luova omalla tavallaan ja siitä kuinka negatiiviset ihmiset pitää heivata roskikseen. Blogipostaus josta ohjelmassa puhutaan, löytyy täältä: https://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/2019/08/minakin-saan-tehda-taidetta.html

Podcast osa 18 filmin ominaisuuksista

Julkaistu 25.8.2019

Tässä jaksossa keskustelumme filmin ominaisuuksista, sen prässäämisestä, paijaamisesta, silittelystä ja ties mistä. Avaamme myös hieman näitä termejä ja pohdimme filmin kehittämisen eri aspekteja.

Podcast osa 17 luontokuvaus

Julkaistu 19.8.2019

Tässä jaksossa pohditaan luontokuvausta ei niin perinteikkäästä näkökulmasta. Tuttuun tapaan keskustelut karkaavat omille teilleen.

Podcast osa 16, Low-Fi estetiikka

Julkaistu 12.8.2019

Tänään lähtee höpinät vallan lapasesta kun sedät avautuvat oman esteettisen silmänsä näkemästä maailmasta jossa kamerat ovat muovia ja autot ruosteisia.

Podcast osa 15, katuvalokuvaus

Julkaistu 8.8.2019

Tämän päivän podcastissa filmikuvaushörhöt jupisevat katuvalokuvauksesta, sen tekniikasta ja historiasta. Ja höpsivät tietenkin paljon muutakin.

Podcast osa 14, kameroiden kunnostus ja korjaus

Julkaistu 29.7.2019

Filmiradion oudot sedät ovat edelleen kesäfiiliksissä ja juttelevat tänään kameroiden korjauksista. Kannattaako se ja miksi?

Podcast osa 13, lomatunnelmissa

Julkaistu 29.7.2019

Filmiradion sedät ovat lomatunnelmissa ja intoutuvat avautumaan lomafiiliksistään sekä lomakuvaamisen auvosta. Ja kehumaan itseään. Studiossa tänään Kiikalan David Hasselhoff ja Jurmalan nuori Tom Selleck.

Podcast osa 10, panorama Wide pic focus free

Julkaistu 10.7.2019

Tänään sedät juttelevat kammottavasta muovilimpusta, nimittäin panorama wide pic focus free kamerasta ja kuinka siitä tehdään "oikea" kamera.

Podcast osa 11, kuinka paljon maksaa filmille kuvaaminen?

Julkaistu 6.7.2019

Tässä jaksossa filmikuvaushörhömme Ari ja Mikko ruotivat harrastukseen käytettyjä rahoja ja välillä yltävät suorastaan kypsään suoritukseen tarkassa analyysissään.

Podcast osa 12, kaksisilmäiset kamerat eli TLR-kamerat

Julkaistu 6.7.2019

Tänään aiheenan kaksisilmäiset peilikamerat eli tuttavallisemmin TLR (Twin Lens Reflex) kamerat. Sekä paljon itsekehua.

Podcast osa 9, vedostaminen "oikeiksi valokuviksi"

Julkaistu 6.7.2019

Kuinka sujuu valokuvien tekeminen negatiiveista? Onko Mikolla tosiaan jätelavakamoista rakennettu suurennoskone? Kuinka on mahdollista saada aasinsilta vedostamisesta Helsinkiläisiin rautakauppoihin 1980-luvulla? Entäs valokuvauskeskustelu lomassa mainitut varastetut omenat ja Natsi-Saksan sotilaat?? Sedät eivät petä tälläkään kertaa vaan outoa horinaa on luvassa ja paljon! Kuuntele ja ylläty!

Podcast osa 8, höpinäpäivä

Julkaistu 2.7.2019

Tänään sedät ovat vauhdissa ja juttua lentää. Myös hihittelyä. Aiheet loikkivat Kodakin kertakäyttökamerasta veroilmoitukseen ja lain harmaalle alueelle. Kuuntelemalla selviää. Tätä jaksoa emme suosittele tosikoille.

Podcast osa 7, Zen ja valokuvauksen kunnossapito

Julkaistu 29.6.2019

Valokuvauksen oudot sedät horisevat tänään valokuvauksen fiiliksestä ja hienoisista nyansseista, kuulija voi samalla miettiä ovatko nämä sankarit tosiaan päässeet peruskoulusta kunnialla läpi.

Podcast osa 6, juhannustaikoja

Julkaistu 27.6.2019

Höpösedät ovat jälleen seikkailleet kamerat tanassa vahvassa etunojassa, heinänuha vaivaa ja virkayskä on vaihtunut niiskutukseen. Vai ovatko sedät liittyneet high societyyn ja nokkivat nyt koukkeinia nokkaan Hollywoodin malliin? Ari on ollut metsässä ja Mikko on ollut landella. Lisäksi tulee tunnustuksia rehujen kuvaamisesta ja käy ilmi, etteivät sedät ihan tiedä mistä horisevat mutta into korvaa faktaosaamisen.

Podcast osa 5, kamapäivä

Julkaistu 20.6.2019

Mihin "tuotteeseen" juontajapojat on tutustutettu kun kerran ensimmäinen näyte on ollut ilmainen? Miksi Lauri on stalkannut sekä Aria, että Mikkoa? Ovatko sedät jo aivan koukussa KAMAAN?

Podcast osa 4, Kansan musiikkfilmiradio

Julkaistu 18.6.2019

Tänään Kansan filmiradio muuttuu Kansan musiikkifilmiradioksi kun pirteät ja raikkaat juontajamme esittelevät Miikkali Leppihalmen tekemän hienon rallin "Smenassa fomaa". Raati antaa 19/5 pistettä. Youtube -linkki artistin tekeleeseen on tässä: https://youtu.be/Lal6HLO_4cw

Podcast osa 3, perehdymme kuuntelijapalautteeseen

Julkaistu 14.6.2019

Elävätkö filmikuvaussedät omaa unelmaansa merirosvoradion deejiinä vai pysyykö keskustelu valokuvauksessa? Kukaan ei tiedä! Tässä jaksossa perehdytään myös syväluotavaavasti kuuntelijapalautteeseen sekä avataan filmirulla lähetyksessä jotta sen salat tulisivat kaikille ilmi.

Podcast osa 2, miksi kuvaat ja yleistä horinaa

Julkaistu 11.6.2019

Miksi kuvata filmille? Miksi kuvata ylipäätänsä? Miksi Ari ampui lapset Smenalla? Yleistä horinaa ja jännittäviä hetkiä tämän päivän jaksossa!

Podcast osa 1 esittely

Julkaistu 10.6.2019

Kansan filmiradion kaikkien aikojen ensimmäinen jakso.

Takaisin podcastien listaan