Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kohti ihmiskeskeistä yhteiskuntaa

Tämä podcast-sarja kertoo ihmisestä ja miten laitamme ihmisen kaiken toiminnan lähtökohdaksi. Keskustelemme siitä, miten Suomesta tehdään hyvä paikka asua, elää ja yrittää tekoälyn aikakaudella.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 7 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 11.1.2019.

Jakso 7: Johtamisella kohti ihmisen hyvinvointia

Julkaistu 21.2.2019

Aiheesta keskustelemassa kaksi kokenutta johtajaa; valtiovarainministeriön hallintopolitiikan alivaltiosihteerinä Päivi Nerg sekä Sitran yliasiamies Mikko Kosonen.

Jakso 6: Digitaalinen luottamus Suomen kilpailuetuna

Julkaistu 15.2.2019

Mitä haasteita olemme kohdanneet viime aikoina luottamuksen suhteen? Entä miten luottamuksesta voi tulla Suomen kilpailuetu? Podcastissa aihetta pohtimassa Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari sekä Meeri Haataja, joka toimii Suomen Tekoälyohjelman Etiikka-työryhmän vetäjänä ja Saidot.ai:n toimitusjohtajana.

Jakso 5: Sääntely

Julkaistu 8.2.2019

Miten pahassa sääntelysolmussa Suomi on muun Euroopan mukana, kun yritämme viedä ihmiskeskeistä, eettisesti kestävää yhteiskuntaa ja datataloutta kohti tekoälyn aikakautta? Vastauksia mukana etsimässä Taru Rastas liikenne- ja viestintäministeriöstä sekä Tomi Hytönen valtiovarainministeriöstä.

Jakso 4: Tiedon hallinta

Julkaistu 1.2.2019

Suomi on yksi maailman vakaimpia maita. Luottamuksesta huolehtiminen on tiedonhallinnan yksi keskeisimpiä asioita, kun älykkäät ja ennakoivat sovellukset valjastetaan kansalaisten hyvinvoinnin tueksi. Ihmisen tulee hallita omia digikaksosiaan, eikä toisinpäin.

Jakso 3: Aktivoidaan Suomen tekoälyosaaminen – tekoälyajan verkostot kunniaan

Julkaistu 25.1.2019

Tekoälyosaaminen Suomessa rakentuu parasta aikaa. Emme vielä edes tiedä mikä kaikki on mahdollista, joten laajat verkostot osaamisen jakamiseen ovat kullan arvoisia.

Jakso 2: Paras mahdollinen palvelupolku – avuksi vuorovaikutteiset sovellukset ja digikaksonen

Julkaistu 18.1.2019

Suomen tekoälyohjelman puheenjohtaja ja EU:n korkean tason tekoälyasiantuntijaryhmän puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä ja opetusneuvos Minna Taivassalo Opetushallituksessa keskustelivat siitä, miten saamme Suomen näyttämään suuntaa palveluiden uudenlaisella tuottamisella koko maailmalle.

Jakso 1: Tönäisy hallinnolle - kohti ihmiskeskeistä yhteiskuntaa

Julkaistu 11.1.2019

Pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen Opetushallituksesta ja projektipäällikkö Liisa Heinämäki valtioneuvoston kansliasta haastavat organisaatioita tarttumaan talkoisiin, joissa viemme yhteiskuntaamme tekoälyaikaan ihmiskeskeisesti ja eettisesti. Kuuntele ja selvitä, mistä AuroraAI:ssa on kyse.

Takaisin podcastien listaan