Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.
Rehusta ratkaisuksi
Rehusta ratkaisuksi -podcastissa Hankkijan rehutuotekehityksen asiantuntijat ratkovat ajankohtaisia kysymyksiä meiltä ja maailmalta. Asiantuntijoidemme tuella matkaamme kohti puhdasta, turvallista ja vastuullista kotieläintuotantoa. Yhdistä podcast korvakuulokkeisiin ja laita ruokintalaitteet laulamaan.
Jaksot
Yhteensä 11 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 4.5.2020.
Jakso 11. Sijoitus ruokintaan
Ruokinta on kotieläintuotannon isoimpia kulueriä. Ruokinta nähdään usein helppona säästökohteena, mutta kannattaisiko ruokintaan kuitenkin suhtautua sijoituksena? Tätä aihetta pohditaan monesta eri näkökulmasta Hankkijan sika-, siipi- ja nautarehujen kehityspäälliköiden kanssa.
Poimintoja podcastista:
22:35 Miten lypsylehmien ruokinnassa on syytä vastata uusiin tuotantorajoitteisiin?
25:20 Miten sikojen ruokintaan panostetaan kannattavasti?
27:10 Voidaanko rehuilla vaikuttaa siipikarjan kasvuun ja tuotantoon?
34:40 Lihanautatilan säästöt ja panostuskohteet?
38:35 Emakoiden ja porsaiden ruokintaan tarkkuutta
Jos sinulla on idea podcastin aiheeksi, laita se meille Hankkijan rehut -facebook-ryhmään https://www.facebook.com/groups/hankkijanrehut/ #rehustaratkaisuksi
Jakso 10. Omavalvonta
Rehuteollisuus kuuluu elintarvikeketjuun, jota valvotaan viranomaisten toimesta. Tämän lisäksi rehuvalmistajalla pitää olla omavalvontaohjelma, joka takaa turvalliset valmistusmenetelmät, raaka-aineet ja lopputuotteet. Mitä kaikkea omavalvonta sisältää ja mitä se käytännössä tarkoittaa? Asiantuntijana jaksossa on kehityspäällikkö Stina Hakulin.
Jos sinulla on idea podcastin aiheeksi, laita se meille Hankkijan rehut -facebook-ryhmään https://www.facebook.com/groups/hankkijanrehut/ #rehustaratkaisuksi
Jakso 9. Ympäristövastuullisuus
Jaksossa paneudutaan Hankkijan rehuteollisuuden ympäristövastuullisuuteen. Miten ympäristönäkökulmat huomioidaan rehutehtailla entä tuotekehityksessä? Keskustelemassa tuotantojohtaja Jari Sivunen ja kehityspäällikkö Johanna Daka.
Jos sinulla on idea podcastin aiheeksi, laita se meille Hankkijan rehut -facebook-ryhmään https://www.facebook.com/groups/hankkijanrehut/ #rehustaratkaisuksi
Jakso 8. Suoliston yhteys aivoihin
Jaksossa syvennytään suoliston ja aivojen väliseen yhteyteen, jonka osalta tutkimus ja tietämys on lisääntynyt viimeisen 10 vuoden aikana huomattavasti. Mistä on kyse ja minkälaisia vaikutuksia suoliston ja aivojen välisellä vuorovaikutuksella on tuotanto- tai kotieläimiin? Keskustelemassa aiheesta on Hankkijan tuotekehityksen kehityspäällikkö ja eläinfylsiologian alalta väitellyt tohtori Hannele Kettunen.
Jos sinulla on idea podcastin aiheeksi, laita se meille Hankkijan rehut -facebook-ryhmään https://www.facebook.com/groups/hankkijanrehut/ #rehustaratkaisuksi
Jakso 7. Reseptisuunnittelu
Rehujen reseptisuunnittelu on tarkkaa työtä; mitä kaikkea se sisältää? Aiheesta keskustelemassa Hankkijan rehuliiketoiminnasta kehityspäällikkö ja reseptisuunnittelun esimies Kari Hissa.
Jos sinulla on idea podcastin aiheeksi, laita se meille Hankkijan rehut -facebook-ryhmään https://www.facebook.com/groups/hankkijanrehut/ #rehustaratkaisuksi
Jakso 6. Hyvinvointi
Tämänkertaisessa jaksossa keskustellaan aiheesta: Miksi eläinten hyvinvointiin kannattaa panostaa? Luvassa on näkökulmia tuotantoeläinten hyvinvoinnista meiltä ja maailmalta. Voiko eläinten hyvinvointi olla jopa kotimaisen kotieläintuotantomme kilpailuetu? Aiheesta keskustelevat Hankkijan rehuliiketoiminnan vientiosastolta aluemyyntipäällikkö Eija Valkonen sekä Hankkijan tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Juhani Vuorenmaa.
Jos sinulla on idea podcastin aiheeksi, laita se meille Hankkijan rehut -facebook-ryhmään https://www.facebook.com/groups/hankkijanrehut/ #rehustaratkaisuksi
Jakso 5. Zoonoosit
Jakson aiheena ovat zoonoosit eli taudit, jotka tarttuvat eläinten ja ihmisten välillä. Minkälaisia zoonooseja tunnetaan ja miten ne tarttuvat? Entä pitääkö niistä olla huolissaan? Keskustelemassa ovat nautarehujen kehityspäällikkö Pirjo Hissa ja siipikarjarehujen kehityspäällikkö Erja Koivunen.
Jos sinulla on idea podcastin aiheeksi, laita se meille Hankkijan rehut -facebook-ryhmään https://www.facebook.com/groups/hankkijanrehut/ #rehustaratkaisuksi
Jakso 4. Raaka-aineet
Tämänkertainen jakso sisältää keskustelua Hankkijan rehuteollisuuden raaka-aineista ja niiden hankinnasta, turvallisuudesta sekä kotimaisuudesta. Pohdimme myös asioita raaka-ainemarkkinoiden ja asiakkaiden näkökulmista. Keskustelemassa ovat Hankkijan rehuliiketoiminnan johtaja Henrik Willberg sekä vilja- ja raaka-aineryhmän johtaja Tarmo Kajander.
Jos sinulla on idea podcastin aiheeksi, laita se meille Hankkijan rehut -facebook-ryhmään https://www.facebook.com/groups/hankkijanrehut/ #rehustaratkaisuksi
Jakso 3. Luonto luo – me jalostamme
Luonto on meitä kaikkia lähellä. Miten luonto auttaa ja näkyy rehujen kehittämisessä, ja miten ja millaisia sovelluksia on kehitetty rehuihin ja ruokintaan kotieläintuotannon käyttöön ja tueksi? Aiheesta keskustelemassa Hankkijan tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Juhani Vuorenmaa ja kehityspäällikkö Hannele Kettunen.
Jos sinulla on idea podcastin aiheeksi, laita se meille Hankkijan rehut -facebook-ryhmään https://www.facebook.com/groups/hankkijanrehut/
#rehustaratkaisuksi
Jakso 2. Tuotekehitys
Oletko koskaan miettinyt, miten tuotekehityksen ideat syntyvät tai kuka niistä hyötyy? Keskustelussa mukana Hankkijan tuotekehitysjohtaja Juhani Vuorenmaa. Rehusta ratkaisuksi -sarjan tämänkertaisessa jaksossa sukelletaan altaan syvään päähän ja ihmetellään mm. mitä tuotekehitys oikeasti kustantaa ja kuka sen maksaa.
Jos sinulla on idea podcastin aiheeksi, laita se meille Hankkijan rehut -facebook-ryhmään https://www.facebook.com/groups/hankkijanrehut/
#rehustaratkaisuksi
Jakso 1. Antibioottiresistenssi
Jaksossa pohditaan antibioottiresistenssiä ilmiönä kotieläintuotannossa eläinfysiologian alalta väitelleen filosofian tohtori Hannele Kettusen kanssa. Hannele työskentelee kehityspäällikkönä Hankkijalla tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa.
Jos sinulla on idea podcastin aiheeksi, laita se meille Hankkijan rehut -facebook-ryhmään https://www.facebook.com/groups/hankkijanrehut/#rehustaratkaisuksi