Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Eurolla enemmän

Eurolla Enemmän on Turun nuorimman valtuutetun Alvar Euron podcast, jossa keskitytään ajankohtaisiin ja ajattomiin tapahtumiin sekä ilmiöihin Suomen vanhimmassa kaupungissa, Turussa. Podcastissa kuullaan tarinoita niin kabineteista kuin kaduilta. Jokaisen jakson lopussa kuulemme myös pienen ulkomaan kirjeenvaihtajan osion, jossa analysoidaan tapahtumia myös Turun rajojen ulkopuolelta. Uusi jakso joka perjantai. Facebook: Alvar Euro Instagram & Twitter: @alvareuro snapchat: @egelitos

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 9 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 28.5.2020.

9. jakso - onko ihminen valmis vasta kun sillä on kaksi lasta ja auto?

Julkaistu 5.3.2021

Kun ihminen täyttää 18, toiset hommaavat ajokortin, ja toiset lähtevät politiikkaan. Itse toteutin ensin sen jälkimmäisen. Tässä jaksossa kuullaan ajatuksia miten 18-vuotiaaseen nuoreen suhtaudutaan, kun kollegat ovat keskimäärin yli tuplasti vanhempia sekä kuullaan ajatuksia siitä, mitä politiikasta voi oppia (08:02)

8. jakso - Kielletäänkö yksityisautot Turussa? + kuuntelijan salaliittoteoria Forssasta

Julkaistu 9.10.2020

Kielletäänkö Turusta kaikki yksityisautoilu, vai tuntuuko vaan siltä? Entä mitä pitäisi tehdä? Vastauksen kuulet podcastista. (12:24) Käsittelyyn pääsee myös kuuntelijan salaliittoteoria Forssasta.

7. jakso - Miten Estonia liittyy Turkuun? + saako baarista pelkkää koronaa?

Julkaistu 2.10.2020

Millä tavalla autolautta Estonia oikein liittyy Turkuun, ja mitä mystistä siihen liittyy? (00:32) Baareja ja ravintoloita säädellään taas, mutta mistä sen tartunnan oikein saikaan? (10:56)

6. jakso - Top 2 Turkuun liittyvät salaliittoteoriat + kumpi on parempi, järvi vai meri?

Julkaistu 3.7.2020

Onko foliohatuille Turussa käyttöä, vai minkälainen homma? Käsittelyssä kuudennessa jaksossa top 2 Turkuun liittyvät salaliittoteoriat. Tässä jaksossa haetaan myös vastausta polttavaakin polttavampaan kysymykseen - kumpi on oikeasti parempi: järvi vai meri? (10:24).

5. Jakso - Miksi Turussa ei ole pilvenpiirtäjiä? + Suomen ehdottomasti paras matkakohde

Julkaistu 26.6.2020

Miksi Turkuun ei ole noussut pilvenpiirtäjiä tai edes korkeaa rakentamista? Miksi Tuomiokirkon vieressä ei ole vilkkuvaa tornia? Pitäisikö korkeampia rakennuksia olla? Sen kuulet tässä jaksossa. (0:27)Kotimaan matkailu on kokenut uuden tulemisen, mutta mikä on paras matkakohde? Ja mitä Vantaalla on parhaan matkakohteen kanssa tekemistä, vai onko mitään? (13:40).

4. Jakso - 3 faktaa Turusta ja ratikasta + mitä tapahtuu pilkun jälkeen?

Julkaistu 18.6.2020

Miksi kukaan haluaisi rakentaa Turkuun ratikan? Miten kaikki liittyy Olkiluoto 3:een? Tässä jaksossa kurkistetaan ratikkahankkeen taustoihin. Ulkomaan kirjeenvaihtajan osiossa väistellään henkisesti aikaisen pilkun aikana jatkoille lähteneitä juhlijoita. (13:01).

3. Jakso - Turku Bermudan kolmiossa + ihmisoikeuksien poljentaa verorahoin

Julkaistu 12.6.2020

Miten Turku pärjää tulevaisuudessa Tampereen ja Helsingin kanssa? Vai pärjääkö ollenkaan? Kolmannessa jaksossa käydään läpi Suomen bermudan kolmion tilannetta. (00:30) Verbaaliseen myllyyn pääsee myös 120k eurolla tuettu perussuomalaisten ihmisoikeuksia polkeva uusin raportti. (12:04)

2. Jakso - Mitä Turusta Googlataan + kuka kerää puistojen roskat

Julkaistu 5.6.2020

Podcastin toisessa jaksossa käydään läpi Turkuun liittyviä Google-hakuja. Miksi Turku paloi? Miksi turkulaiset lisäävät sipseihin suolaa? Mitä turkulainen sanoi suihkussa? Näihin pohditaan vastauksia sekä koitetaan löytää syitä. Ulkomaan kirjeenvaihtajan osassa (11:05) taas syvennytään puistojen roskamereen sekä siihen, kenen vastuulla roskat lopulta ovat?

1. Jakso - Toriparkki, Funikulaari, terassikauden avajaiset

Julkaistu 28.5.2020

Eurolla enemmän -podcastin avausjaksossa kuullaan, että mitä tekemistä haamukivulla on turkulaisten rakennushankkeiden, kuten Funikulaarin kanssa. (02:16) Avausjaksossa pureskellaan myös läpi terassikauden avajaiset sekä kuullaan kevyttoppatakkien todellinen luonne. (12:10)

Takaisin podcastien listaan