Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Puttonen & Vilkkumaa

Podcast-sarjaa luotsaavat rahoituksen professori Vesa Puttonen ja tieto- ja palvelujohtamisen apulaisprofessori Eeva Vilkkumaa. Jokaisessa jaksossa käsitellään yhtä liike-elämän aluetta, ja pohditaan kuinka asiat voisi tehdä paremmin.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 4 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 25.11.2019.

Onko burnout uusi normaali, joka on tullut työelämään jäädäkseen?

Julkaistu 15.1.2020

Työn murroksesta puhutaan nyt kaikkialla. Vaikuttaa myös siltä, että isoimman henkisen huolen murroksesta kantavat opiskelijat ja vastavalmistuneet. Yhä useammat ovat sairauslomalla uupumuksen vuoksi jo työuran alkuvaiheessa. Pitäisikö yritysten ja työkulttuurien lisäksi tarkastella enemmän myös oppilaitosten roolia? Tutkimuspäällikkö Hertta Vuorenmaa Aalto-yliopistosta sekä suunnittelija Tanja Pelkonen puivat työn murrosta ja burnouttia yhdessä Vesa Puttosen kanssa. Miten yritykset saisivat houkuteltua kiinnostavat nuoret tyypit töihin, mutta estäisivät näitä uupumasta? Voiko toimiva yrityskulttuuri olla tulevaisuuden arvokkain rekrytointivaltti?

Onko ruokakaupan elämyksellisyyden markkinointi vain viimeinen yritys pelastaa kivijalkakaupat?

Julkaistu 20.12.2019

  Millainen ruokakauppa pärjää ja työllistää tulevaisuudessa? Pestäänkö tulevaisuuden kaupassa pyykitkin? Tai tuovatko dronet ostokset suoraan kotiovelle? Eeva Vilkkumaa pureutuu ruokakaupan nykyisyyteen ja tulevaisuuteen yhdessä markkinoinnin professorin Lasse Mitrosen ja K-kauppias Jouni Ekholmin kanssa. Vähittäiskauppa on painottumassa isoille alustafirmoille muun muassa kirjojen ja vaatteiden osalta. Onko myös ruokakauppa altis tälle kehitykselle? Puttonen & Vilkkumaa on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun podcast, jonka jokaisessa jaksossa käsitellään yhtä liike-elämän aluetta, ja pohditaan kuinka asiat voisi tehdä paremmin.

Kannattaako Suomen yrittää vastuullisen muodin kärkimaaksi?

Julkaistu 4.12.2019

Voiko tekstiiliyritys olla sekä vastuullinen että kannattava bisnes? Miksi kulutamme kertakäyttömuotia, vaikka vaateteollisuuden ongelmat ja pikamuodin ympäristövaikutukset ovat jatkuvasti esillä?Vesa Puttosen vieraina studiossa ovat Aalto-yliopiston vastuullisen liiketoiminnan professori Minna Halme ja Pupulandia-bloggaaja Jenni Rotonen. Onko suomalaisen vaateteollisuuden vastuullisuus vain myytti?Puttonen & Vilkkumaa on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun podcast, jossa ei hymistellä eikä hypetetä, vaan kysytään napakoita kysymyksiä ja haetaan oivaltavia vastauksia.

10 vuotta finanssikriisiä – mikä pankkeja vaivaa?

Julkaistu 25.11.2019

Onko pankkitoiminnan kannattava harjoittaminen enää ylipäänsä mahdollista? Entä miten nollakorkojen maailma vaikuttaa pankkien asiakkaisiin? Muun muassa näihin kysymyksiin pureudutaan Puttonen & Vilkkumaa -podcastin ensimmäisessä jaksossa OP Ryhmän pääjohtajan Timo Ritakallion kanssa. Olemmeko jo matkalla kohti uutta finanssikriisiä?Vai onko Eurooppa uusi Japani, joka kituuttaa pitkään hitaassa kasvussa? Podcast-sarjaa luotsaavat rahoituksen professori Vesa Puttonen ja tieto- ja palvelujohtamisen apulaisprofessori Eeva Vilkkumaa. Jokaisessa jaksossa käsitellään yhtä liike-elämän aluetta, ja pohditaan kuinka asiat voisi tehdä paremmin.

Takaisin podcastien listaan