Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Keskeltä & kovaa

Keskustaa Keskeltä ja kovaa. Politiikasta, mutta joka kerta hieman eri twistillä. Keskustalaisittain ja välillä vähän vierestäkin. Kiinnostavia vieraita yhteiskunnan eri kulmilta. Tässä muutamia syitä, miksi kuuntelet meitä! Ai niin, tämä on myös sinulle, joka et ole koskaan ennen kuunnellut poliittista podcastia. Tulet yllättymään – positiivisesti.

Tilaa podcast: RSS-syöte, Apple-podcastit tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 13 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 24.9.2019.

Ruoka riittää koko Suomessa!

Julkaistu 27.3.2020

Ruoka riittää koko Suomessa, siinä on lupaus, joka lohduttaa ankeassa koronatilanteessa.

Mutta mitä kaikkea se tarkoittaa ja edellyttää? Keskustan Keskellä ja Kovaa podcastin vieraana maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä. Keskustelun juontajana puolueen viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Aluepolitiikalla on tulevaisuus feat. Kulmuni & Moisio

Julkaistu 13.3.2020

Kylien, kuntien ja kaupunkien tulevaisuudesta eli koko Suomen tulevaisuudesta sekä aluepolitiikasta sen historiasta ja nykypäivästä keskustelemassa Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Katri Kulmuni ja Helsingin yliopiston aluesuunnittelun- ja politiikan professori Sami Moisio.

Podcastin juontaa Keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Lapseton Suomi – Paras Suomi?

Julkaistu 28.2.2020

Lapsia syntyy liian  vähän. Nuoret eivät enää halua perustaa perhettä, isovanhemmuus jää  sekin haaveeksi yhä useammalle. Millainen yhteiskunta meistä on tulossa  ilman liikennevaloissa vastaan tulevia päiväkotilaisten  jonoja, ilman lasten hauskoja sutkautuksia. Mitä me olemme ilman  lapsia, onko lapseton Suomi myös paras Suomi?

Dramaattisen aiheen äärellä perheasioissa profiloitunut kansanedustaja Eeva Kalli sekä muun muassa Isävuoro – Miehekäs selviytymisopas eroon –  kirjastaan tunnettu media-alan ammattilainen Tuomas Rajala.

Keskustelua luotsaa Keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Missä menet suomalainen kulttuurielämä?

Julkaistu 14.2.2020

Minkälainen Suomi on, jos sitä katsoo oikein vahvasti kulttuurisilmälasien läpi? Arvostetaanko Suomessa kulttuuria ja mikäli vastaus on ei, niin miksi ei? Onko urheilu kulttuuria?

Asiasta keskustelemassa tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen sekä monessa mukana oleva luova johtaja, Parikkalan lahja suomalaiselle kulttuurielämälle Jani Halme. 

Keskustelua luotsaa Keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Tervetuloa mukaan!

Business Finland Forest ja ilmastonmuutos

Julkaistu 31.1.2020

Suurin  osa suomalaisista ymmärtää, että ilmastonmuutos on tässä ja nyt – sen  hidastamiseksi pitää tehdä toimia ja päätöksiä. Aikaa ei ole liikaa.

Metsä  hiilinieluna on sanapari, joka nousee yhä useammin keskusteluihin niin  kotimaassa kuin ulkomailla. Miten tähän liittyy Business Finland Forest  ja millainen arvo on puurakentamisella?

Vuoden  2020 ensimmäisessä Keskeltä ja kovaa -podcastissa keskustelemassa ovat  Keskustan kansanedustaja Hanna Huttunen sekä Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski.

Keskustelua luotsaa Keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Joulu on Ovela!

Julkaistu 20.12.2019

Joulu on kerran vuodessa. Vai voisiko joulu olla itse asiassa joka päivä, kuunnellaanhan joululaulujakin jopa juhannuksena. Mitä joulu tarkoittaa perinteisesti, mitä modernisti ja onko kaikkien tapa jouluilla se oikea?

Joulusta keskustelemassa vuoden viimeisessä podcastissamme Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne ja Helsingin kaupunginmuseon tutkija, jouluspesialisti Jere Jäppinen.

Keskusta goes kansan pariin...

Julkaistu 24.11.2019

Keskusta haluaa kuulla kansaa ja juuri siksi avasimme podcastin äänihanat myös puoluevaltuustovieraille - ja sana oli siis aivan vapaa. No, aivan kaikki parisataa kokousvierasta eivät sanaista arkkuaan avanneet, mutta mukana ovat yksinhuoltajat, gallupit, merimetsot, yrittäjät, maakunnat, translaki, opiskelijat, sote, sudet ja muutama muu asia... Pilkekin on mahtunut  välillä silmäkulmaan. Tämä on siis heittämällä Keskustan podcast-historian jaksojen jakso.

Tasa-arvon stereotypiat — Ompeluseurat ja miessakit

Julkaistu 8.11.2019

Viikolla, jolloin vietetään naisten palkkapäivää, miesten viikkoa ja isänpäivää, on syytä puhua tasa-arvosta. Hakeutuvatko naiset luontaisesti matalapalkka-aloille, miksei miehillä ole oikeuksia erossa ja miksi all male panel on huono juttu mutta pelkkä naisista koostuva paneelikeskustelu aivan mahtava. Näistä ja paljon muusta muodostui syyskauden supermielenkiintoinen podcast-jakso.

Keskustelemassa ovat Suomen sosiaali ja terveys ry n erityisasiantuntija, 6/6 kollektiivin jäsen Kirsi Marttinen sekä Miessakit ry n kehittämis- ja koulutuspäällikkö Joonas Kekkonen. Juontajana Keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Maailmanrauha – jatkuva uhka vai kadotettu mahdollisuus

Julkaistu 25.10.2019

Maailmanrauha on aihe, joka puhuttaa aina. Se, että maailmassa, sen joka kolkassa, voisi elää turvallista arkea.

Näin ei kuitenkaan ole, joka päivä kuulemme uusia uutisia sodista ja pakolaisvirroissa. On siis aika puhua maailmanrauhasta myös Keskusta-podcastissa.

Keskustelemassa puolustusministeri Antti Kaikkonen ja Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela. Keskustelua juontaa toimittaja, Keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Tiedoksi: Podcast-jakso nauhoitettiin tällä viikolla ennen presidenttien Putin ja Erdogan tapaamista.

Markkanen vs. Takatalo — Keskustanuorten pj-tentti

Julkaistu 18.10.2019

Keskustanuorille valitaan viikon päästä uusi puheenjohtaja. 

Kuka hän on sitä, me emme vielä tiedä, mutta seuraavan puolen tunnin aikana annamme kahdelle ehdokkaalle mahdollisuuden kertoa, miksi juuri minä olisin paras.

Keskustelemassa nuoret naiset Hanna Markkanen ja Henna Takatalo.

Lapsia — ei tosiaan kiitos! Vai ehkä sittenkin…

Julkaistu 11.10.2019

Vauvakato Suomessa on poikkeuksellisen hurja. Nuoret aikuiset eivät enää mieti, milloin lapset hankitaan vaan pikemminkin sitä, hankitaanko lapsia ollenkaan. Tilanne on todella huolestuttava syntyvyyden entisessä mallimaassa.  Mitä voisimme tehdä, jotta lapsista jälleen tulisi palanen sekä ihanaa arkea että tulevaisuutta?

Enemmän kuin ajankohtaisesta aiheesta keskustelemassa vauvalomalla oleva ministeri Annika Saarikko sekä Väestöliiton tutkimusprofessori Anna Rotkirch. Keskustelua luotsaa Keskustan viestintäpäällikkö, toimittaja Laura Ruohola.

Voidaanko maailmanloppu vielä perua — Ilmastonmuutoksen ratkaisuja

Julkaistu 27.9.2019

Jäätiköt sulavat, sademetsät palavat ja puhdas vesi loppuu - Ilmastonmuutos ahdistaa. Voisimmeko kuitenkin etsiä ratkaisuja emmekä vain syyllistää? Voidaanko maailmanloppu vielä perua?

Tämän aiheen ympärillä, pitkin ja poikin kulkee keskustelu Keskustan podcastin Keskeltä ja kovaa ensimmäisessä jaksossa.

Mukana pöydän äärellä Nuorten agenda 2030 -ryhmän agentti Aleksanteri Kekonen, entinen ympäristöministeri, valtiosihteeri Kimmo Tiilikainen sekä Teknologiateollisuuden kestävän kehityksen johtaja Helena Soimakallio. Keskustelua luotsaa Keskustan viestintäpäällikkö, toimittaja Laura Ruohola.

Keskeltä & kovaa intro

Julkaistu 24.9.2019

Keskustaa Keskeltä ja kovaa. Politiikasta, mutta joka kerta hieman eri twistillä. Keskustalaisittain ja välillä vähän vierestäkin. Kiinnostavia vieraita yhteiskunnan eri kulmilta. Tässä muutamia syitä, miksi kuuntelet meitä! Ai niin, tämä on myös sinulle, joka et ole koskaan ennen kuunnellut poliittista podcastia. Tulet yllättymään – positiivisesti.

Takaisin podcastien listaan