Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Keskeltä & kovaa

Keskustaa Keskeltä ja kovaa. Politiikasta, mutta joka kerta hieman eri twistillä. Keskustalaisittain ja välillä vähän vierestäkin. Kiinnostavia vieraita yhteiskunnan eri kulmilta. Tässä muutamia syitä, miksi kuuntelet meitä! Ai niin, tämä on myös sinulle, joka et ole koskaan ennen kuunnellut poliittista podcastia. Tulet yllättymään – positiivisesti.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 27 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 24.9.2019.

Monipaikkainen, hyvä elämä

Julkaistu 13.11.2020

Mitkä ovat keinot, joilla toteuttaa monipaikkaisuus ja toisaalta mitkä ovat esteet, joita purkaa monipaikkaisen elämän tieltä?

Hyvästä, monipaikkaisesta elämästä keskustelemassa historian tutkija, professori, Helsingin kaupungin kaupunginvaltuutettu Laura Kolbe sekä Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja, saarijärveläinen Petri Honkonen. Podcastin juontaa Keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Autoilu synnyttää tunteita

Julkaistu 30.10.2020

Oli miten oli, autoa tarvitsee meistä moni ihan arkiseen elämään ja moni myös miettii, miten autonsa päästöjä voisi vähentää. Ratkaisuja löytyy ja niistä syntyi myös uusi podcast-jaksomme. Keskustelemassa Etanoliautoilijat ry:n toiminnanjohtaja Vilhartti Hanhilahti ja Gasumin liikennepuolen johtaja Jukka Metsälä. Keskustalua luotsaa toimittaja, Keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Trump vs. Biden – 3.11.2020

Julkaistu 7.10.2020

Yhdysvaltain presidentinvaalit käydään vajaan kuukauden kuluttua ja kyseessä ovat ehkäpä yhdet merkityksellisimmät vaalit maailman lähihistoriassa. Lasketaanko voittajan viitta valtaa pitävän Donald Trumpin harteille vai tarttuuko haastaja Joe Biden vallankahvaan? Varmaa viime päivienkin valossa lienee ainoastaan se, että ennustaminen on turhaa – mitä tahansa ehtii vielä tapahtua tässä koko maailman seuraamassa näytelmässä.

Näistä kaikkien aikojen vaaleista Keskustan Keskeltä ja kovaa-podcastissa ovat juttelemassa Amerikka-asiantuntija, North West Officen johtaja Kristiina Helenius sekä kansanedustaja, eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varajäsen Jouni Ovaska. Keskustelua luotsaa viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Poikkeusaikojen poikkeuksellinen budjetti

Julkaistu 18.9.2020

Poikkeusaikojen poikkeuksellisen tärkeä budjettiriihi on hallinnut alkuviikon keskusteluja maassamme. Tämän viikon jaksossa käymme läpi kansalaisia mietityttäviä asioita sekä keskustellaan budjetin keskeisimmistä asioista. Vieraana valtiovarainministeri Matti Vanhanen.  Juontajana toimii Keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Annika Saarikko – Keskustan uusi puheenjohtaja

Julkaistu 12.9.2020

Syyskauden ja itse asiassa syyskuun ensimmäinen podcast on itseoikeutetusti omistettu Keskustan tuoreelle puheenjohtajalle Annika Saarikolle.

Mitä on takana, mille tuntuu juuri nyt ja mitä ennen muuta on edessä, siitä ja ehkä myös muutamasta muusta asiasta seuraavan puolen tunnin aikana.

Tervetuloa siis seuraamme, on jälleen aika Keskustan Keskeltä ja kovaa podcastin, juontajana Laura Ruohola.

Pj-ehdokkaat tenttiputkessa

Julkaistu 29.8.2020

Kaikkien aikojen puheenjohtaja-spektaakkeli. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat Honkonen, Kulmuni, Saarikko, ja Tiainen. 45 minuuttia, kaikille samat kysymykset plus pari pientä extraa. Nyt kannattaa ehdottomasti laittaa jakso pyörimään sillä nyt tärähtää Keskeltä ja kovaa.

Harrastamalla oman elämänsä mestariksi

Julkaistu 14.8.2020

Eläväinen lapsi ja elämään kiinnittynyt nuori ovat sellaisia tulevaisuuspanostuksia, joilla on laajoja positiivisia vaikutuksia läpi suomalaisen yhteiskunnan. Tahtoa näille on ollut pitkään puheissa, mutta toteutus on jäänyt epäselvemmäksi. Yhdeksi keinoksi on tarjottu Suomen Islannin mallia, joka herättää vähintään uteliaisuuden. Mistä siinä oikein mahtaa olla kyse?

Jakson vieraina olympiavoittaja, Kuortaneen urheiluopiston rehtori Tapio Korjus sekä Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry:n hallituksen jäsen Siiri Mertakorpi. Keskustelun juontajan ääni kuuluu Keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruoholalle. 

Unelmia ja puuhommia - puhetta tulevaisuuden työstä

Julkaistu 10.7.2020

Keskustan keskikesän podcastin aiheena on työ ja työn tulevaisuus koronakriisin jälkeisessä Suomessa. Keskustelemassa elinkeinoministeri Mika Lintilä sekä Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala.

Mitä on hyvä suomalaisuus

Julkaistu 26.6.2020

Suomi ja suomalaisuus – koko Suomi. Mitkä ovat nuo meidän suomalaisten vahvuudet Suomessa, mitkä ovat olleet turvanamme koronan aikana ja miten hyödyntää niitä Suomen uudelleenrakentamisessa. Keskustelemassa Keskustan puheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni sekä kirjailija, käsikirjoittaja Katri Manninen. Podcastia juontaa Keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Näin jälleenrakennamme Suomen

Julkaistu 12.6.2020

Miten ja millaisista palikoista jälleenrakennamme kriisin jälkeen Suomen? Tästä erittäin ajankohtaisesta ja tärkeästä aiheesta keskustelemassa Keskustan kansanedustaja Markus Lohi ja Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtaja Janne Mäkinen. Podcastia juontaa tuttuun tapaan puolueen viestintäpäällikkö, toimittajanakin tutuksi tullut Laura Ruohola.

Koronakevät 2020 ja 70+

Julkaistu 29.5.2020

Kevään 2020 olemme eläneet korona-aikaa, joka on ollut meille itse kullekin hyvin erikoista aikaa. Etenkin voisin väittää, että heille, jotka ovat kuuluneet ikäryhmään 70+.

Onko yli terveiden ja hyväkuntoisten seitsenkymppisten ohjeistuksen mukainen etäännyttäminen koko yhteiskunnasta ollut oikea vai totaalisen väärä ratkaisu ja minkälaisia vaikutuksia asialla kenties on ollut ja tulee tulevaisuudessa olemaan. Keskustelemassa Keskustan perhevapaalla oleva kansanedustaja Annika Saarikko ja Eläkeliiton puheenjohtaja Raimo Ikonen.

Tervetuloa siis kuulolle, keskustelua luotsaa Keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Kahden metrin elämää

Julkaistu 8.5.2020

Kuka olisi kuuna päivänä osannut kuvitella meidän elävän kesän korvalla 2020 aikaa, jota kutsutaan uudeksi normaaliksi tai kahden metrin elämäksi?

Uutta normaalia ja sen vaikutuksia entiseen normaaliin pohtimassa Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen.

Ai niin ja podcastia juontaa Keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Keskustan tehtävää etsimässä

Julkaistu 29.4.2020

Keskusta on poliittinen liike, jonka juuret lepäävät 114 vuoden päässä Maalaisliitossa.

114  vuotta historiaa ja silti joku puhuu tällä hetkellä ja etenkin viime vuoden eduskuntavaalien jälkeen sanaparista Tuntematon Keskusta. Miksi  ihmeessä, kaikkihan nyt Keskustan tuntevat!

Tulevaisuutta  tehdään kuitenkin nyt ja siinä tulevaisuudessa ei auta olla tuntematon. Pitääkö siis ottaa aktiivikäyttöön Santeri Alkio vai kääntyä niin liberaaliksi, että Alkiokin ihmettelisi.

Keskustalaisuuden syvimmästä olemuksesta ja puolueen oikeutuksesta olemassaoloon vielä seuraavinakin satoina vuosina ovat keskustelemassa kirjailija ja keskustalaisuuteen syvemminkin tutustunut Juha Itkonen sekä puolueessa usean eri vuosikymmenen ajan vaikuttanut poliittinen asiantuntija Ilkka Miettinen.

Keskustelua eteenpäin luotsaa puolueen viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Koronan keskellä ja keskeltä eteenpäin!

Julkaistu 8.4.2020

Elämme nykymuotoisen yhteiskuntamme haastavinta aikaa, päiviä, joita muokkaa näkymätön uhka, korona tai covid-19, viruksen molemmat nimet ovat käyneet tutuiksi.

Jossain vaiheessa tämä kuitenkin loppuu ja elämäkin jatkuu, varmasti  toisenlaisena kuin nyt ja haasteitakin riittää torjuttavaksi. Jollain lailla tekisi mieli kuitenkin uskoa, että tämän kaiken jälkeen ihmiskunnalla on poikkeuksellinen halu selvitä.

Miten selviämme tästä kriisistä, pääsiäisviikolla Keskustan podcast-vieraana eduskunnan puhemies, entinen pääministeri Matti Vanhanen.

Keskustan Keskeltä ja Kovaa -podcastin juontaa Keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Ruoka riittää koko Suomessa!

Julkaistu 27.3.2020

Ruoka riittää koko Suomessa, siinä on lupaus, joka lohduttaa ankeassa koronatilanteessa.

Mutta mitä kaikkea se tarkoittaa ja edellyttää? Keskustan Keskellä ja Kovaa podcastin vieraana maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä. Keskustelun juontajana puolueen viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Aluepolitiikalla on tulevaisuus feat. Kulmuni & Moisio

Julkaistu 13.3.2020

Kylien, kuntien ja kaupunkien tulevaisuudesta eli koko Suomen tulevaisuudesta sekä aluepolitiikasta sen historiasta ja nykypäivästä keskustelemassa Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Katri Kulmuni ja Helsingin yliopiston aluesuunnittelun- ja politiikan professori Sami Moisio.

Podcastin juontaa Keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Lapseton Suomi – Paras Suomi?

Julkaistu 28.2.2020

Lapsia syntyy liian  vähän. Nuoret eivät enää halua perustaa perhettä, isovanhemmuus jää  sekin haaveeksi yhä useammalle. Millainen yhteiskunta meistä on tulossa  ilman liikennevaloissa vastaan tulevia päiväkotilaisten  jonoja, ilman lasten hauskoja sutkautuksia. Mitä me olemme ilman  lapsia, onko lapseton Suomi myös paras Suomi?

Dramaattisen aiheen äärellä perheasioissa profiloitunut kansanedustaja Eeva Kalli sekä muun muassa Isävuoro – Miehekäs selviytymisopas eroon –  kirjastaan tunnettu media-alan ammattilainen Tuomas Rajala.

Keskustelua luotsaa Keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Missä menet suomalainen kulttuurielämä?

Julkaistu 14.2.2020

Minkälainen Suomi on, jos sitä katsoo oikein vahvasti kulttuurisilmälasien läpi? Arvostetaanko Suomessa kulttuuria ja mikäli vastaus on ei, niin miksi ei? Onko urheilu kulttuuria?

Asiasta keskustelemassa tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen sekä monessa mukana oleva luova johtaja, Parikkalan lahja suomalaiselle kulttuurielämälle Jani Halme. 

Keskustelua luotsaa Keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Tervetuloa mukaan!

Business Finland Forest ja ilmastonmuutos

Julkaistu 31.1.2020

Suurin  osa suomalaisista ymmärtää, että ilmastonmuutos on tässä ja nyt – sen  hidastamiseksi pitää tehdä toimia ja päätöksiä. Aikaa ei ole liikaa.

Metsä  hiilinieluna on sanapari, joka nousee yhä useammin keskusteluihin niin  kotimaassa kuin ulkomailla. Miten tähän liittyy Business Finland Forest  ja millainen arvo on puurakentamisella?

Vuoden  2020 ensimmäisessä Keskeltä ja kovaa -podcastissa keskustelemassa ovat  Keskustan kansanedustaja Hanna Huttunen sekä Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski.

Keskustelua luotsaa Keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Joulu on Ovela!

Julkaistu 20.12.2019

Joulu on kerran vuodessa. Vai voisiko joulu olla itse asiassa joka päivä, kuunnellaanhan joululaulujakin jopa juhannuksena. Mitä joulu tarkoittaa perinteisesti, mitä modernisti ja onko kaikkien tapa jouluilla se oikea?

Joulusta keskustelemassa vuoden viimeisessä podcastissamme Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne ja Helsingin kaupunginmuseon tutkija, jouluspesialisti Jere Jäppinen.

Keskusta goes kansan pariin...

Julkaistu 24.11.2019

Keskusta haluaa kuulla kansaa ja juuri siksi avasimme podcastin äänihanat myös puoluevaltuustovieraille - ja sana oli siis aivan vapaa. No, aivan kaikki parisataa kokousvierasta eivät sanaista arkkuaan avanneet, mutta mukana ovat yksinhuoltajat, gallupit, merimetsot, yrittäjät, maakunnat, translaki, opiskelijat, sote, sudet ja muutama muu asia... Pilkekin on mahtunut  välillä silmäkulmaan. Tämä on siis heittämällä Keskustan podcast-historian jaksojen jakso.

Tasa-arvon stereotypiat — Ompeluseurat ja miessakit

Julkaistu 8.11.2019

Viikolla, jolloin vietetään naisten palkkapäivää, miesten viikkoa ja isänpäivää, on syytä puhua tasa-arvosta. Hakeutuvatko naiset luontaisesti matalapalkka-aloille, miksei miehillä ole oikeuksia erossa ja miksi all male panel on huono juttu mutta pelkkä naisista koostuva paneelikeskustelu aivan mahtava. Näistä ja paljon muusta muodostui syyskauden supermielenkiintoinen podcast-jakso.

Keskustelemassa ovat Suomen sosiaali ja terveys ry n erityisasiantuntija, 6/6 kollektiivin jäsen Kirsi Marttinen sekä Miessakit ry n kehittämis- ja koulutuspäällikkö Joonas Kekkonen. Juontajana Keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Maailmanrauha – jatkuva uhka vai kadotettu mahdollisuus

Julkaistu 25.10.2019

Maailmanrauha on aihe, joka puhuttaa aina. Se, että maailmassa, sen joka kolkassa, voisi elää turvallista arkea.

Näin ei kuitenkaan ole, joka päivä kuulemme uusia uutisia sodista ja pakolaisvirroissa. On siis aika puhua maailmanrauhasta myös Keskusta-podcastissa.

Keskustelemassa puolustusministeri Antti Kaikkonen ja Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela. Keskustelua juontaa toimittaja, Keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

Tiedoksi: Podcast-jakso nauhoitettiin tällä viikolla ennen presidenttien Putin ja Erdogan tapaamista.

Markkanen vs. Takatalo — Keskustanuorten pj-tentti

Julkaistu 18.10.2019

Keskustanuorille valitaan viikon päästä uusi puheenjohtaja. 

Kuka hän on sitä, me emme vielä tiedä, mutta seuraavan puolen tunnin aikana annamme kahdelle ehdokkaalle mahdollisuuden kertoa, miksi juuri minä olisin paras.

Keskustelemassa nuoret naiset Hanna Markkanen ja Henna Takatalo.

Lapsia — ei tosiaan kiitos! Vai ehkä sittenkin…

Julkaistu 11.10.2019

Vauvakato Suomessa on poikkeuksellisen hurja. Nuoret aikuiset eivät enää mieti, milloin lapset hankitaan vaan pikemminkin sitä, hankitaanko lapsia ollenkaan. Tilanne on todella huolestuttava syntyvyyden entisessä mallimaassa.  Mitä voisimme tehdä, jotta lapsista jälleen tulisi palanen sekä ihanaa arkea että tulevaisuutta?

Enemmän kuin ajankohtaisesta aiheesta keskustelemassa vauvalomalla oleva ministeri Annika Saarikko sekä Väestöliiton tutkimusprofessori Anna Rotkirch. Keskustelua luotsaa Keskustan viestintäpäällikkö, toimittaja Laura Ruohola.

Voidaanko maailmanloppu vielä perua — Ilmastonmuutoksen ratkaisuja

Julkaistu 27.9.2019

Jäätiköt sulavat, sademetsät palavat ja puhdas vesi loppuu - Ilmastonmuutos ahdistaa. Voisimmeko kuitenkin etsiä ratkaisuja emmekä vain syyllistää? Voidaanko maailmanloppu vielä perua?

Tämän aiheen ympärillä, pitkin ja poikin kulkee keskustelu Keskustan podcastin Keskeltä ja kovaa ensimmäisessä jaksossa.

Mukana pöydän äärellä Nuorten agenda 2030 -ryhmän agentti Aleksanteri Kekonen, entinen ympäristöministeri, valtiosihteeri Kimmo Tiilikainen sekä Teknologiateollisuuden kestävän kehityksen johtaja Helena Soimakallio. Keskustelua luotsaa Keskustan viestintäpäällikkö, toimittaja Laura Ruohola.

Keskeltä & kovaa intro

Julkaistu 24.9.2019

Keskustaa Keskeltä ja kovaa. Politiikasta, mutta joka kerta hieman eri twistillä. Keskustalaisittain ja välillä vähän vierestäkin. Kiinnostavia vieraita yhteiskunnan eri kulmilta. Tässä muutamia syitä, miksi kuuntelet meitä! Ai niin, tämä on myös sinulle, joka et ole koskaan ennen kuunnellut poliittista podcastia. Tulet yllättymään – positiivisesti.

Takaisin podcastien listaan