Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Protcast — Protetiikan mentoripodcast

Protcast juuri sinulle hammaslääkiksen opiskelija! Podcastin tavoitteena on valmentaa protetiikan teoriaopintoja ja kliinisiä opintoja aloittavaa hammaslääketieteen opiskelijaa. Haastateltavina on aloittelevia ja kokeneita mentorihammaslääkäreitä. He kertovat, miten osaamista voi kartuttaa, ja mitä ohjeita heillä on protetiikan polulle astuvalle kandidaatille. Kuuntelemalla opiskelija voi ohittaa proteettisen hoidon karikoita.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 8 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 9.1.2022.

8. Vesa Pohjola: Oppimiseen annetaan mahdollisuuksia myös valmistumisen jälkeenkin

Julkaistu 28.2.2022

Millaisia oppimismahdollisuuksia protetiikan alalla on valmistumisen jälkeen? Väite: Oppiminen jatkuu valmistumisen jälkeenkin. Vieraana jaksossa erikoishammaslääkäri Vesa Pohjola.

7. Osmo Lintervo: Kätsyyn ja oikeisiin töihin

Julkaistu 21.2.2022

Miten työelämä haastaa tulevaa hammaslääkäriä? Väite: Kätsyssä opitaan oikeisiin töihin. Vieraana jaksossa hammaslääkäri Osmo Lintervo.

6. Nina-Li Avellan: Sairaalan proteetikon arki on tiimityötä

Julkaistu 14.2.2022

Onko purennan kuntoutuksella merkitystä sairaalapotilailla? Sairaalaproteetikon arki on tiimityötä. Vieraana jaksossa erikoishammaslääkäri Nina-Li Avellan.

5. Markku Sinisalo: Laboratoriossa on teknisen työn osaaminen hammaslääkärin työn tueksi

Julkaistu 7.2.2022

Miten yhteistyö saadaan toimimaan hammasteknikon kanssa? Väite: Laboratoriossa on teknisen työn osaaminen hammaslääkärin kliinisen työn tueksi. Vieraana jaksossa hammasteknikko Markku Sinisalo.

4. Mikä on jäänyt epäselväksi? Opiskelijoiden keräämiä kysymyksiä.

Julkaistu 31.1.2022

Jakso käsittelee niitä asioita, jotka ovat jääneet epäselviksi kliinisten opettajille, H5- ja H4- opiskelijoille protetiikan opintojen jälkeen. Pohdintaa ja puhetta opetuksesta ja sen mahdollisuuksista. Tervetuloa mukaan!

3. Pauli Varpavaara: Kliininen polku alkaa ja opettajat salissa ovat kandeja varten

Julkaistu 24.1.2022

Miten valmistautua aloittamaan proteettista hoitoharjoittelua? Väite: Opettajat salissa ovat kandeja varten. Vieraana jaksossa on erikoishammaslääkäri, kliininen opettaja Pauli Varpavaara.

2. Aino Salminen: Ennen kaikkea on paron hoito

Julkaistu 17.1.2022

Miten valmistaudun aloittamaan proteettista hoitoa? Väite: Ennen protetiikkaa on paron hoito. Vieraana jaksossa tutkija, erikoistuva hammaslääkäri Aino Salminen.

1. Olli-Pekka Lappalainen: Ihminen on kokonaisuus ja osiensa summa

Julkaistu 9.1.2022

Miten valmistautua kliinisen hoitoharjoitteluun? Väite: Ihminen on kokonaisuus ja osiensa summa. Vieraana jaksossa lääkäri, hammaslääkäri Olli-Pekka Lappalainen.

Takaisin podcastien listaan