Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Ruokakupla

Luomu, FODMAP, Reilu kauppa, gluteeniton, grass fed, hiilineutraali — kiehtooko ruokatieto vai haluaisitko elää ilman yhtäkään tuoteselostetta?

Syöminen on murroksessa — panoksena ihmisten terveys, maaseudun tulevaisuus sekä maapallon hukkuminen sulavaan jäähän ja roskavuoriin.

Syömisen pitäisi olla ihanaa, mutta miten siitä on tullut niin vaikeaa?

Joka torstai toimittaja Noora Shingler ja kokki Ossi Paloneva arpovat Ruokakuplassaan, mitä valita ja mihin ruoka tulevaisuudessa suuntaa.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 10 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 19.4.2018.

Jakso 10. RUOKAKUPLA: Luomu — voiko siihen luottaa?

Julkaistu 22.6.2018

Luomun myynti kasvaa räjähdysmäisesti. Mitä luomu oikeastaan tarkoittaa ja miksi sitä ostetaan? Pyrkiikö Suomen markkinoille feikkiluomua? Ovatko torin luomumansikat sitä mitä väitetään? Pimittääkö torjunta-ainebisnes tietoja terveysvaikutuksista? Ossi sijoittelisi luomun hevi-osastolla uudestaan. Noora visioi puolen metrin korkeuteen lasten luomuruokamaailman. Studiovieraana Luonnonvarakeskuksen erityistutkija Juha-Matti Katajajuuri.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 9. RUOKAKUPLA: Läpinäkyvyys — miksei sitä vaadita kaikilta?

Julkaistu 14.6.2018

Mitä kauempaa ruoka tulee, sitä todennäköisemmin emme tiedä siitä kaikkea. Nykyteknologia mahdollistaisi jo täyden läpinäkyvyyden, mutta yritykset eivät ole siihen velvoitettuja. Miksi EU pimittää epäilyttävien elintarvikkeiden tullitietoja? Voiko yritys valvoa itse itseään? Noora haluaa tuotantotiloihin läpinäkyvät seinät. Ossi tutustuu elintarvikkeita skannaaviin appeihin. Vieraana Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 8. RUOKAKUPLA: Innovaatiot - Miten ruoka keksitään?

Julkaistu 7.6.2018

Miten luodaan hittituote? Kuinka tehdä idättämisestä bisnestä? Mitä on superlokaalius? Miten mehujää keksittiin? Ossi ennustaa lupiinituotteille valoisaa tulevaisuutta ja Noora visioi kattoviljelypakon Suomen lakiin. Mukana jaksossa lisäksi ilmaperunat, xylitol, S-ryhmän valikoimajohtaja Antti Oksa ja Silmusalaatin kehittäjä Samuli Laurikainen.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Ruokakupla jakso 7: Kotimaisuus — onko suomalainen ruoka parempaa?

Julkaistu 31.5.2018

Italiassa on satoja nimisuojattuja tuotteita, Suomessa alle 10. Miksei karjalanpiirakkaa ole brändätty globaalisti? Seuraako kaurahypeä ruishype? Miten suomalainen raakasuklaabrändi päätyi Whole Foodsin hyllyyn? Ossi ihmettelee, miksei kotimaisia tatteja saa mistään, Noora unelmoi ruokakaupan paikallista-hyllystä. Jaksossa vieraana Goodion Jussi Salonen.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 6. RUOKAKUPLA: Lastenruoka — miksi se on epäterveellistä?

Julkaistu 24.5.2018

Tutkimusten mukaan jo pikkulasten ruokavalio on epäterveellinen. Miksi ravintoloiden lastenlistatkin usein korostavat nakkeja ja ranuja? Miten äidin raskausajan ruokavalio vaikuttaa lapsen makuaistiin? Mitä meidän tulisi oppia ranskalaisesta ruokakulttuurista? Voiko ronkeliuteen vaikuttaa? Noora huijaa sellerin lasten suuhun smoothien muodossa ja Ossi brändää punajuurinaksut. Jaksossa vieraana tulevaisuusmuotoilija Minna Koskelo.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 5. RUOKAKUPLA: Hävikki — miksi hukkaamme ruokaa?

Julkaistu 17.5.2018

Kolmannes maailmassa tuotetusta ruoasta jää syömättä. Tällä hävikkimäärällä ruokittaisiin kaksi miljardia ihmistä! Mikä hommassa mättää? Ovatko poimimatta jääneet marjat hävikkiä? Mitä voisi tehdä ylijäämä-buffaruoalle? Ossi visioi hävikkiravintoloita ruokakauppoihin, Noora höylää homeet juustosta. Kuluttaja-aktiivi Helena Marttila kertoo käytännön vinkit hävikin minimoimiseksi.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 4. RUOKAKUPLA: IoF — mullistaako netti syömisen?

Julkaistu 10.5.2018

Tekstareita lähettäviä lehmiä, sensoreita tomaattien kyljessä, QR-koodeja ja automaattisesti itsensä täyttäviä jääkaappeja — digitaalinen ruokatodellisuus on täällä! Internet of Food tulee muuttamaan sinunkin ruoka-arkeasi, halusit tai et. Ossi visioi postille ruoantoimitusulottuvuuden ja Noora haaveilee ruoan Spotifysta. Jaksossa vieraana teknologia-asiantuntija ja biohakkeri Teemu Arina.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 3. RUOKAKUPLA: Kalavallankumous — missä se viipyy?

Julkaistu 3.5.2018

Suomalaiset haluaisivat syödä enemmän kalaa, mutta sen saatavuus ja hinta koetaan ongelmalliseksi. Miksi suomalaisella kalalla menee niin huonosti? Missä viipyvät kaupan kalatuotteet? Miten hylkeet liittyvät asiaan? Tarvitaanko kalastaja-realitya nostamaan kalastamisen imagoa? Mikä on lähikaupan fiksuin kalavalinta? Ja miksi Noora kohkaa särkisäilykkeestä? Ossi visioi myyntiin kalajauhelihan.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 2. RUOKAKUPLA: Vegebuumi — pitäisikö meistä jokaisen olla vegaani?

Julkaistu 26.4.2018

Kasvisten ja lihaa korvaavien tuotteiden myynti kasvaa kohinalla, mutta lihansyönti ei käänny laskuun. Ruokailutottumukset muuttuvat – niin myös makuaisti! Jaksossa Ossi ja Noora ruotivat, miten kasvishuuma vaikuttaa ravintoloihin ja kotikokkaamiseen. Mikä on käännyttänyt suomalaiset ja mitkä kasvispohjaiset tuotteet puuttuvat vielä kokonaan kaupan hyllystä? Kysymyksiin on vastaamassa myös vegemessujen perustaja Suvi Auvinen. #ruoka #ruokavalio #dieetti #ympäristö #ekologisuus


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jakso 1. RUOKAKUPLA: Fakta vs. uskomukset — mihin ruokatietoon voi luottaa?

Julkaistu 19.4.2018

Ruokakuplan avausjaksossa käsitellään ruokafaktaa ja fiktiota. Ketä tulisi uskoa terveysväittämien viidakossa? (Spoileri: ei ainakaan omaa kehoa tai uutisia!) Noora unelmoi raaka-ainefaktan saamisesta hevi-osastolle ja Ossi ihmettelee, miksei ranskalaisilla illallisseurueilla ole ruoka-aineallergioita? Jakson vieraana disruptiivisten teknologioiden erityisasiantuntija Lauri Reuter.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Takaisin podcastien listaan