Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Ruohonjuuri Podcast

Iloa ja elinvoimaa!

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 19 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 19.5.2017.

Ruohonjuuri podcast | Aidon oliiviöljyn jäljillä

Julkaistu 31.5.2021

Oliiviöljyjä on moneen junaan – ja osa niistä on syytä jättää jopa asemalle. Aika ajoin oliiviöljy nousee otsikoihin ruokaväärennöksistä puhuttaessa. Väitetäänkin, että juuri oliiviöljy olisi maailman väärennetyin elintarvike ja valtavien myyntimääriensä vuoksi ruokahuijareille yksi tuottoisimmista tulonlähteistä. Mistä sitten voi luotettavasti tunnistaa aidon oliiviöljyn? Tässä podcastissa oliiviöljyasiantuntija Timo Tyynysniemi kertoo aiheesta lisää.

Ruohonjuuri podcast | Ubikinonista apua väsymyksen voittamiseen: Pharma Nord Katja Saarikoski

Julkaistu 28.5.2021

Kevään koittaessa moni tunnistaa kevätväsymyksen hiipivän kehoon. Kroppa tuntuu toisinaan nuutuneelta ja olo on kuin olmilla. Olisiko ubikinonista apua väsymyksen voittamiseen? Kuuntele Pharma Nordin Katja Saarikosken vinkit hyvinvointisi tueksi.

Ruohonjuuri podcast | Yrtit naisen elämän tukena: haastattelussa Varpu Tavi

Julkaistu 28.5.2021

Saksassa parikymmentä vuotta asunut filosofian maisteri, antropologi sekä kokonaisvaltaiseen terveyteen erikoistunut tietokirjailija, toimittaja ja bloggaaja Varpu Tavi kertoo, mistä yrtit ovat tulleet avuksemme ja missä vaiheessa elämää yrtit voivat tukea erityisesti naisen terveyttä. Syötävät yrtit ovat niitä alkuperäisiä, luonnon tarjoamia lääkkeitä. Osa yrteistä ei kuitenkaan sovi nautittavaksi suurissa määrin tai tietyissä elämäntilanteissa ollenkaan. Luonnosta apua hakevan on tuiki tärkeä tietää, mistä yrteistä on missäkin elämänvaiheessa hyötyä.

Ruohonjuuri podcast | Lääkinnälliset sienet, Jaakko Halmetoja

Julkaistu 28.5.2021

Mitä ovat lääkinnälliset sienet ja miten niitä voidaan käyttää terveyden tukena? Uusimmassa Ruohonjuuri podcastissa haastattelussa ravintovalmentaja Jaakko Halmetoja.

Ruohonjuuri podcast | Jaakko Halmetojan vinkit kevätväsymyksen voittamiseen

Julkaistu 28.5.2021

Kevään korvilla saattaa olo olla kuin olmilla ja voimat vähissä. Pitkä, pimeäkin talvi tuntuu joskus vaatineen veronsa ja elinvoimaa pitäisi saada ropautettua kroppaan. Itselle mieleinen liikunta, terveellinen ja monipuolinen ruokavalio ja ajan viettäminen ystävien ja perheen kanssa auttavat varmasti asiaa... Mutta onko olemassa pikavinkkejä kevätväsymyksen karkottamiseen? Kuuntele ravintovalmentaja Jaakko Halmetojan niksit.

Ruohonjuuri podcast | Rohkeasti parempaan päin - Makrobiosin tarina

Julkaistu 19.5.2021

Makrobios on suomalainen luomuruuan pioneeri. Makrobioksen historia juontaa juurensa jo vuoteen 1984. Biologiaa ja vaihtoehtolääketieteitä maailmalla opiskellut Henrik Nyberg huomasi Suomeen palattuaan, että kauppojen luomutuotetarjonta ei palvellut hänen omia tarpeitaan tarpeeksi hyvin. Nyberg etsi työkaluja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja lähti liikkeelle vatsasta sekä vastuullisuudesta. Haastattelu luettavissa blogissamme: https://www.ruohonjuuri.fi/blogs/ajankohtaista/makrobios-luomuruoan-pioneeri

Ruohonjuuri podcast | Rohkeasti parempaan päin - Jalotofun tarina

Julkaistu 19.5.2021

Mikä tekee yrityksestä pioneerin? Ainakin niin vahva usko omaan juttuun, että uskaltaa rakentaa kasviproteiinin tuotannon Suomeen, Tammisaareen, vuonna 1989. Aikana, jolloin kasvissyönti oli maassamme hyvin harvinaista. Nykyään Jalotofu on alkuperäisen, rohkean vision ilmentymä.

Magnesiumin eri muotojen erot | Haastattelussa Puhdistamon tuotekehityspäällikkö Markus Lundström

Julkaistu 14.4.2021

Magnesium on yksi tärkeimmistä mineraaleista ihmisen aineenvaihdunnan ja hermoston kannalta. Lista magnesiumin hyödyistä on loputon ja tässä jaksossa keskustellaan niistä lisää Puhdistamon tuotekehityspäällikön Markus Lundströmin kanssa.

Piikkimatto - Kokonaisvaltaista hyvinvointia | Haastattelussa Anna Convertino

Julkaistu 22.6.2020

Piikkimatto on varsin edullinen tapa kohentaa oloaan monipuolisesti. Mitkä sitten ovat piikkimaton terveyshyödyt ja mihin ne perustuvat? Tässä jaksossa perehdytään piikkimaton ja piikkityynyn hyötyihin niiden salat tuntevan Anna Convertinon avulla.

Zuii Itseruskettavat: Turvallinen rusketus käden käänteessä! | Haastattelussa Anna-Reetta Pitkäjärvi

Julkaistu 17.4.2020

Zuii-sarjan tuotteilla aikaansaatu rusketus on hyvän näköinen ja kauniin sävyinen. Voiteet levittyvät iholle tasaisesti eikä pelkoa ole oranssista sävystä tai voimakkaista tuoksuista. Haastateltavana tässä jaksossa Anna-Reetta Pitkäjärvi Zuii -tuotteiden kouluttaja ja esittelijä Miraz Organicilta.

Pure Is Beauty: Öljyt ovat ihonhoidon salainen ase | Haastattelussa Ilona Salomäki

Julkaistu 20.3.2020

Viitisen vuotta sitten jyllänneen ihoöljybuumin uudesta tulemisesta on taas vihiä, kun raaka-aineminimalisminkin suosion siivittämänä simppeleiden öljyjen arvostus on nyt kasvussa. Haastateltavana tässä jaksossa Naviter Cosmeticsin myyntipäällikkö Ilona Salomäki.

Minimalistista ihonhoitoa: haastattelussa Laponien perustaja Kristina Pentti

Julkaistu 3.1.2020

Ruohonjuuren asiakkaitakin jo vuoden verran ihastuttanut, kotimainen Laponie on Scandinavia on ihonhoitosarja, joka perustettu ratkaisemaan herkän ja reaktiivisen ihon haasteita. Mutta mistä sarja oikein sai alkunsa? Tässä jaksossa haastateltavana on Laponie of Scandinavian perustaja Kristina Pentti.

Ruohonjuuri podcast | Gua Sha | Haastattelussa Anna Convertino, Infinita

Julkaistu 2.8.2019

Gua sha on ylivertainen apuri kauneuden ja terveyden tukemiseen! Tuotteettoman ihonhoidon airueina suosiota niittävät nyt gua sha -hierontakivet, joiden avulla tehdään kotikonstein pieniä ihmeitä niin kasvojen, vartalon kuin päänahankin hoidon saroilla. Mutta mistä gua sha -buumissa oikein on kyse ja mitkä ovat gua sha-hieronnan hyödyt? Aiheesta tässä podcast-jaksossa keskustelevat Infinita Oy:n Anna Convertino ja Ruohonjuuren podcast-hostimme Anna Saraneva.

Ruohonjuuri podcast | Aloe vera - ekologinen ihon- ja kauneudenhoidon taituri

Julkaistu 23.4.2019

Aloe veran hyödyt ulkoisessa ja sisäisessä käytössä ovat lukuisat. Haastattelussa tuoreessa podcast-jaksossamme luonnonkosmetiikka-asiantuntija Maria Varon.

Ruohonjuuri podcast | Rohkeasti parempaan päin - Frantsilan tarina

Julkaistu 28.3.2019

Ruohonjuuren asiakkaille varmasti jo hyvin tutuksi tullut Frantsila on suomalainen perheyritys ja yrttien luomuviljelyn edelläkävijä Pohjoismaissa. Frantsila on erikoistunut luonnonmukaisten, terveyttä ja kauneutta edistävien tuotteiden valmistukseen – uraa on uurrettu vuodesta 1981 saakka. Lue haastattelu blogissamme: www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/frantsila-kauneutta-ja-terveytta-luonnon-antimista

Ruohonjuuri podcast | Rohkeasti parempaan päin - Adukin tarina

Julkaistu 18.3.2019

Adukin perustajat Lea Brusin ja Olli Helander valottavat yritystoiminnan alkuaikoja Ruohonjuuren "Rohkeasti parempaan päin" tavarantoimittaja-podcastissa. Luomu- ja Reilun kaupan tuotteita Suomeen tuova Aduki perustettiin vuonna 1980. Kipinä luomutukun perustamiseen lähti kiinnostuksesta kasvisruokaa kohtaan. Haastattelu luettavissa blogissamme: www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/aduki-luomun-uranuurtaja

Ruohonjuuri podcast | Värjää hiukset hoitaen: Haastattelussa Tiia Tyynysniemi

Julkaistu 24.10.2018

Miten kasvipohjaiset hiusvärit eroavat perusmarkettien kemikaalikimaroista? Tämä on kysymys, joka Ruohonjuuren asiakkaita toisinaan askarruttaa. Asiantuntijana tässä podcastissa luonnonkosmetiikan moniosaaja Tiia Tyynysniemi. Haastattelu luettavissa myös Ruohonjuuren blogista: https://www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/kasvipohjaiset-hiusvarit-varjaa-hiukset-hoitaen/

Ruohonjuuri podcast | Miestenilta: Cardo, Beard Park

Julkaistu 23.5.2017

Ruohonjuuren miestenillassa parranleikkaamisen ohjaajana toimi alansa huippu, Beard Parkin Kardo. Tässä podcastissa Kardo jakaa parhaat partavinkit!

Ruohonjuuri podcast | Miestenilta: Janne Uggeldahl, Bearded Villains

Julkaistu 19.5.2017

Ruohonjuuren huippusuositussa miestenillassa partabalsamin valmistusta ohjasi ja vinkkejä parran sekä viiksien hoitoon antoi Bearded Villainsin Janne Uggeldahl. Tässä podcastissa Janne kertoo kuulijoille parhaat partavinkit!

Takaisin podcastien listaan