Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Ruohonjuuri Podcast

Iloa ja elinvoimaa!

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 39 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 19.5.2017.

Ravintolisien yhdistely | Haastattelussa ravintoterapeutti Eijaliisa Koivu

Julkaistu 30.10.2020

Moni asia vaikuttaa ravintolisien yhdistelyyn ja niiden järkevään jaksotukseen. Asia ei siis ole kovin yksinkertainen. Tässä jaksosta nappaat Ruohonjuuren ravintoterapeutti Eijaliisa Koivun vinkit asian selkeyttämiseksi.

Vida Kuulas - Laatu on olennaista ravintolisiä valitessa | Haastattelussa Timo Kosonen

Julkaistu 25.9.2020

Kaikki mikä kiiltää, ei ole kultaa. Ravintolisiäkin mahtuu moneen junaan - ja osan tuotteista soisi jäävän jopa asemalle. Mistä sitten tunnistaa laadukkaan ravintolisän? Haastattelussamme on nyt ravitsemusasiantuntija Timo Kosonen.

Matelaituri - yrttijuoman sanansaattaja | Haastattelussa Antti Pohja

Julkaistu 16.9.2020

Ruohonjuurenkin matee-valikoima ei olisi kummoinenkaan ilman Matelaiturin arvostettavia antimia. Juoman hyödyt tuntee Suomeen matee-juomia maahantuovan Matelaiturin Antti Pohja. Tässä jaksossa Antti kertoo mm. mateen historiasta ja juoman terveysvaikutuksista.

Pohjolan voimayrtit: Ruusujuuri ja väinönputki | Haastattelussa Katja Misikangas

Julkaistu 15.7.2020

Ruusujuuri ja väinönputki nostavat suosiotaan - eikä mikään ihme! Niistä molemmista on kosolti apua monenlaisiiin haasteisiin. Kuuntele Lapin jymykasvien terveyshyödyistä ja käytöstä tästä jaksosta! Haastattelussa luonnontuoteyrittäjä, Arctic Warriorsin perustaja Katja Misikangas.

Piikkimatto - Kokonaisvaltaista hyvinvointia | Haastattelussa Anna Convertino

Julkaistu 22.6.2020

Piikkimatto on varsin edullinen tapa kohentaa oloaan monipuolisesti. Mitkä sitten ovat piikkimaton terveyshyödyt ja mihin ne perustuvat? Tässä jaksossa perehdytään piikkimaton ja piikkityynyn hyötyihin niiden salat tuntevan Anna Convertinon avulla.

Ravintoasiantuntija Jaakko Halmetoja kertoo pähkinöiden ja siementen aktivoinnista

Julkaistu 2.6.2020

Mikä ihmeen aktivointi? Sen saat selville tästä jaksosta! Nappaa myös hyvinvointi- ja ravintoasiantuntija Jaakko Halmetojan vinkit siementen ja pähkinöiden aktivointiin ja sen hyötyihin.

Ravintolisät liikkujan tueksi | Haastattelussa fytonomi Tiina Isoniemelä

Julkaistu 27.5.2020

Kesän lähestyessä lenkkeilyn ja muun urheilun suosio kasvaa ja moni kaipaa myös ravinnebuustia harjoittelunsa tueksi. Mistä urheiluravinteista olisi liikuntaa harrastaville erityisesti hyötyä ja millä tavoin hormeettiset lisäravinteet eroavat muista? Haastattelussa fytonomi Tiina Isoniemelä.

Magnesiumin eri muotojen erot | Haastattelussa Puhdistamon tuotekehityspäällikkö Markus Lundström

Julkaistu 20.5.2020

Magnesium on yksi tärkeimmistä mineraaleista ihmisen aineenvaihdunnan ja hermoston kannalta. Lista magnesiumin hyödyistä on loputon ja tässä jaksossa keskustellaan niistä lisää Puhdistamon tuotekehityspäällikön Markus Lundströmin kanssa.

Ravintolisät raskaus- ja imetysajalle sekä pikkulapsiarkeen | Haastattelussa Annika Aro

Julkaistu 7.5.2020

Monipuolinen eri ravintoaineiden saanti on erittäin tärkeää raskausaikana, sillä odottavan äidin ravintovarastoja käytetään myös sikiön kasvuun ja kehitykseen. Tässä jaksossa haastateltavana on ravintoasiantuntija Annika Aro.

Zuii Itseruskettavat: Turvallinen rusketus käden käänteessä! | Haastattelussa Anna-Reetta Pitkäjärvi

Julkaistu 17.4.2020

Zuii-sarjan tuotteilla aikaansaatu rusketus on hyvän näköinen ja kauniin sävyinen. Voiteet levittyvät iholle tasaisesti eikä pelkoa ole oranssista sävystä tai voimakkaista tuoksuista. Haastateltavana tässä jaksossa Anna-Reetta Pitkäjärvi Zuii -tuotteiden kouluttaja ja esittelijä Miraz Organicilta.

Pure Is Beauty: Öljyt ovat ihonhoidon salainen ase | Haastattelussa Ilona Salomäki

Julkaistu 20.3.2020

Viitisen vuotta sitten jyllänneen ihoöljybuumin uudesta tulemisesta on taas vihiä, kun raaka-aineminimalisminkin suosion siivittämänä simppeleiden öljyjen arvostus on nyt kasvussa. Haastateltavana tässä jaksossa Naviter Cosmeticsin myyntipäällikkö Ilona Salomäki.

Minimalistista ihonhoitoa: haastattelussa Laponien perustaja Kristina Pentti

Julkaistu 3.1.2020

Ruohonjuuren asiakkaitakin jo vuoden verran ihastuttanut, kotimainen Laponie on Scandinavia on ihonhoitosarja, joka perustettu ratkaisemaan herkän ja reaktiivisen ihon haasteita. Mutta mistä sarja oikein sai alkunsa? Tässä jaksossa haastateltavana on Laponie of Scandinavian perustaja Kristina Pentti.

Kun kinkku ei ole kankku: Haastattelussa kasviskinkkujen konkari Eetu Keskinen

Julkaistu 2.12.2019

Porkkananpurijankaan joulu ei ole ankeilun aikaa, kun pitopöytiään notkuttaa vaikkapa verrattomin vegekinkuin. Kasviskinkkujen konkari Eetu Keskinen Organic Health -luomutukusta opastaa tässä podcast-jaksossamme eettisten jouluruokien herkulliseen maailmaan. Juttu on luettavissa myös blogissamme:https://www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/kinkku-kankku-kasviskinkku-kruunaa-joulupoydan/

Hellät hyvästit joulustressille! Haastattelussa Puhdistamon Markus Lundström

Julkaistu 11.11.2019

Juhlista jaloimman odottelu aiheuttaa hyvän mielen ja ilonpilkahdusten lisäksi monille ihmisille myös stressiä moninaisine tehtävälistoineen. Hengitysharjoitukset, riittävän hyvään tyytyminen ja velvollisuustaakan keventäminen auttavat varmasti osaltaan helpottamaan ylikierroksia. Apua joulustressiin voi saada myös yrteistä ja sienistä. Tässä jaksossa vieraanamme Puhdistamon tuotekehityspäällikkö Markus Lundström kertomassa vinkkejä joulustressin selätykseen. Haastattelu on luettavissa myös blogistamme:https://www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/joulustressi/

Biomed: Laadukkaita ravintolisiä pitkin perintein | Haastattelussa Birgit Stenroos

Julkaistu 25.9.2019

Tiesitkö, että Ruohonjuuren asiakkaitakin laadukkailla tuotteillaan ihastuttanut ja hoivannut Biomed on yksi Suomen vanhimmista luontaistuotealan yrityksistä? Tässä podcast-jaksossamme vieraana Biomedilta fytonomi Birgit Stenroos kertomassa lisää sarjan mahtituotteista!

Kokonaisvaltainen painonhallinta | Haastattelussa ravintoterapeutti Eijaliisa Koivu

Julkaistu 27.8.2019

Langanlaiha ei varmasti kenenkään ole hyvä olla mutta toisaalta liikakilotkin tuppaavat käymään taakaksi, myös terveydelle. Mitkä ovat hyvinvointia edistävän painonhallinnan kulmakivet? Eli millä eväin liialliset kilot pysyvät kurissa? Kokonaisvaltaisen painonhallinnan saloja valottaa tässä podcast-jaksossa Ruohonjuuren ravintoterapeutti Eijaliisa Koivu. Haastattelu luettavissa myös blogissamme: https://www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/painonhallinta/

Ruohonjuuri podcast | Ketogeeninen ruokavalio | Haastattelussa Sami Sundvik

Julkaistu 6.8.2019

Ketogeeninen ruokavalio on jo muutaman vuoden ajan ollut suosiossa terveystietoisten keskuudessa rapakon tuolla puolen. Viime aikoina ketogeenisen ruokavalion eduista on alettu pöhistä myös Suomessa. Aiheesta tuoreessa podcast-jaksossamme keskustelemassa Sami Sundvik sekä podcast-juontajamme Anna Saraneva.

Ruohonjuuri podcast | Gua Sha | Haastattelussa Anna Convertino, Infinita

Julkaistu 2.8.2019

Gua sha on ylivertainen apuri kauneuden ja terveyden tukemiseen! Tuotteettoman ihonhoidon airueina suosiota niittävät nyt gua sha -hierontakivet, joiden avulla tehdään kotikonstein pieniä ihmeitä niin kasvojen, vartalon kuin päänahankin hoidon saroilla. Mutta mistä gua sha -buumissa oikein on kyse ja mitkä ovat gua sha-hieronnan hyödyt? Aiheesta tässä podcast-jaksossa keskustelevat Infinita Oy:n Anna Convertino ja Ruohonjuuren podcast-hostimme Anna Saraneva.

Ruohonjuuri podcast | Aloe vera - ekologinen ihon- ja kauneudenhoidon taituri

Julkaistu 23.4.2019

Aloe veran hyödyt ulkoisessa ja sisäisessä käytössä ovat lukuisat. Haastattelussa tuoreessa podcast-jaksossamme luonnonkosmetiikka-asiantuntija Maria Varon.

Ruohonjuuri podcast | Rohkeasti parempaan päin - Jalotofun tarina

Julkaistu 3.4.2019

Mikä tekee yrityksestä pioneerin? Ainakin niin vahva usko omaan juttuun, että uskaltaa rakentaa kasviproteiinin tuotannon Suomeen, Tammisaareen, vuonna 1989. Aikana, jolloin kasvissyönti oli maassamme hyvin harvinaista. Nykyään Jalotofu on alkuperäisen, rohkean vision ilmentymä. Lue tarina blogissamme: www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/jalotofu-tofun-taitaja-kasvismurkinan-pioneeri

Ruohonjuuri podcast | Rohkeasti parempaan päin - Frantsilan tarina

Julkaistu 28.3.2019

Ruohonjuuren asiakkaille varmasti jo hyvin tutuksi tullut Frantsila on suomalainen perheyritys ja yrttien luomuviljelyn edelläkävijä Pohjoismaissa. Frantsila on erikoistunut luonnonmukaisten, terveyttä ja kauneutta edistävien tuotteiden valmistukseen – uraa on uurrettu vuodesta 1981 saakka. Lue haastattelu blogissamme: www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/frantsila-kauneutta-ja-terveytta-luonnon-antimista

Ruohonjuuri podcast | Rohkeasti parempaan päin - Makrobiosin tarina

Julkaistu 28.3.2019

Makrobios on suomalainen luomuruuan pioneeri. Makrobioksen historia juontaa juurensa jo vuoteen 1984. Biologiaa ja vaihtoehtolääketieteitä maailmalla opiskellut Henrik Nyberg huomasi Suomeen palattuaan, että kauppojen luomutuotetarjonta ei palvellut hänen omia tarpeitaan tarpeeksi hyvin. Nyberg etsi työkaluja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja lähti liikkeelle vatsasta sekä vastuullisuudesta. Haastattelu luettavissa blogissamme: www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/makrobios-luomuruoan-pioneeri

Ruohonjuuri podcast | Yrtit naisen elämän tukena: haastattelussa Varpu Tavi

Julkaistu 28.3.2019

Saksassa parikymmentä vuotta asunut filosofian maisteri, antropologi sekä kokonaisvaltaiseen terveyteen erikoistunut tietokirjailija, toimittaja ja bloggaaja Varpu Tavi kertoo, mistä yrtit ovat tulleet avuksemme ja missä vaiheessa elämää yrtit voivat tukea erityisesti naisen terveyttä. Syötävät yrtit ovat niitä alkuperäisiä, luonnon tarjoamia lääkkeitä. Osa yrteistä ei kuitenkaan sovi nautittavaksi suurissa määrin tai tietyissä elämäntilanteissa ollenkaan. Luonnosta apua hakevan on tuiki tärkeä tietää, mistä yrteistä on missäkin elämänvaiheessa hyötyä.

Ruohonjuuri podcast | Rohkeasti parempaan päin - Adukin tarina

Julkaistu 18.3.2019

Adukin perustajat Lea Brusin ja Olli Helander valottavat yritystoiminnan alkuaikoja Ruohonjuuren "Rohkeasti parempaan päin" tavarantoimittaja-podcastissa. Luomu- ja Reilun kaupan tuotteita Suomeen tuova Aduki perustettiin vuonna 1980. Kipinä luomutukun perustamiseen lähti kiinnostuksesta kasvisruokaa kohtaan. Haastattelu luettavissa blogissamme: www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/aduki-luomun-uranuurtaja

Ruohonjuuri podcast | Jaakko Halmetojan vinkit kevätväsymyksen voittamiseen

Julkaistu 25.2.2019

Kevään korvilla saattaa olo olla kuin olmilla ja voimat vähissä. Pitkä, pimeäkin talvi tuntuu joskus vaatineen veronsa ja elinvoimaa pitäisi saada ropautettua kroppaan. Itselle mieleinen liikunta, terveellinen ja monipuolinen ruokavalio ja ajan viettäminen ystävien ja perheen kanssa auttavat varmasti asiaa... Mutta onko olemassa pikavinkkejä kevätväsymyksen karkottamiseen? Kuuntele ravintovalmentaja Jaakko Halmetojan niksit. Haastattelu luettavissa myös blogistamme: http://bit.ly/kevätväsymys-podcast

Ruohonjuuri podcast | KSM66-ashwagandhan hyödyt terveyden tukena

Julkaistu 11.1.2019

KSM66-ashwagandha on viimeaikoina mullistanut markkinan ylikierroksia laannuttavan tehonsa ansiosta. Mutta mikä ihme KSM66-ashwagandha oikein on ja miksi se auttaa stressiin? Ashwagandhan iloista kanssamme juttelemaan tässä podcast-jaksossamme saapuivat fytonomi Outi Häkkinen sekä ravintolisäguru Sami Larste.

Ruohonjuuri podcast | Oluthiivahiutaleet - helppo ja herkullinen B-vitamiinien lähde

Julkaistu 17.12.2018

Oluthiivahiutaleet ovat nousseet varsin suosituiksi Ruohonjuuren terveystietoisten asiakkaiden keskuudessa. Eikä mikään ihme; herkullisen juustoisilta maistuvilla oluthiivahiutaleilla ravintoaan saa rikastetuksi varsin vähällä vaivalla. Mutta mitä oluthiivahiutaleet oikein ovat ja miksi eri merkkisten hiutaleiden ravintoarvoissa on eroja? Visaisiin kysymyksiimme vastaa Valioravinnon tuotepäällikkö, oluthiivahiutaleguru Juha Sihvonen

Ruohonjuuri podcast | Värjää hiukset hoitaen: Haastattelussa Tiia Tyynysniemi

Julkaistu 24.10.2018

Miten kasvipohjaiset hiusvärit eroavat perusmarkettien kemikaalikimaroista? Tämä on kysymys, joka Ruohonjuuren asiakkaita toisinaan askarruttaa. Asiantuntijana tässä podcastissa luonnonkosmetiikan moniosaaja Tiia Tyynysniemi. Haastattelu luettavissa myös Ruohonjuuren blogista: https://www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/kasvipohjaiset-hiusvarit-varjaa-hiukset-hoitaen/

Ruohonjuuri podcast | Kurpitsansiemen terveyttä tulvillaan: Haastattelussa Foodinin Lasse Jalkanen

Julkaistu 23.7.2018

Ruohonjuuren asiakkaiden suosikkeina paistattelevat Foodinin kurpitsansiemenet kasvatetaan itävaltalaisilla perheviljelmillä ja ne ovat kuuluisaa Styrian-lajiketta. Tässä podcastissa Foodinin perustaja ja toimitusjohtsja Lasse Jalkanen kertoo lisää näistä erinomaisista kurpitsansiemenistä!

Ruohonjuuri podcast | Mahtava maca: Haastattelussa Puhdistamon Markus Lundström

Julkaistu 18.6.2018

Maca on toden totta Superfood isolla ässällä! Maca-jauhetta nauttimalla saat tämän vahvistavan, adaptogeenisen kasvin hyödyt tehokkaasti elimistösi käyttöön. Mitkä ovat macan oleellisimmat terveyshyödyt ja mihin ne perustuvat? Siitä otimme nyt selvää tässä podcast-jaksossa, jossa haastattelussamme on Puhdistamon tuotekehityspäällillö Markus Lundstrom. Markuksen haastattelu luettavissa myös blogistamme: https://www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/mahtava-maca/

Ruohonjuuri podcast | Aidon oliiviöljyn jäljillä: haastattelussa Timo Tyynysniemi

Julkaistu 12.6.2018

Oliiviöljyjä on moneen junaan - ja osa niistä on syytä jättää jopa asemalle. Aika ajoin oliiviöljy nousee otsikoihin ruokaväärennöksistä puhuttaessa. Väitetäänkin, että juuri oliiviöljy olisi maailman väärennetyin elintarvike ja valtavien myyntimääriensä vuoksi ruokahuijareille yksi tuottoisimmista tulonlähteistä. Mistä sitten voi luotettavasti tunnistaa aidon oliiviöljyn? Tässä podcastissa oliiviöljyasiantuntija Timo Tyynysniemi kertoo aiheesta lisää.

Ruohonjuuri podcast | Stressin biohakkerointi, Teemu Arina

Julkaistu 12.6.2018

Kuuntele biohakkeri Teemu Arinan vinkit kesälomaa edeltävän stressin nujertamiseen sekä siihen, miten lomanjälkeinen arki aloitetaan ylivireeltä välttyen. Haastattelu luettavissa myös Ruohonjuuren blogista: https://www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/ressin-biohakkerointi-ennen-kesalomaa-lomalla-ja-loman-jalkeen/

Ruohonjuuri podcast | Ravinnosta suojaa kesäiholle, Jaakko Halmetoja

Julkaistu 18.4.2018

Onko sisäisiä aurinkovoiteita olemassa? Voiko kesän kynnyksellä ihoaan valmistella auringolle ravinnon avulla? Kuuntele ravintoasiantuntija Jaakko Halmetojan vinkit kesäisen hyvinvointisi tueksi.

Ruohonjuuri podcast | Lääkinnälliset sienet, Jaakko Halmetoja

Julkaistu 21.3.2018

Mitä ovat lääkinnälliset sienet ja miten niitä voidaan käyttää terveyden tukena? Uusimmassa Ruohonjuuri podcastissa haastattelussa ravintovalmentaja Jaakko Halmetoja.

Ruohonjuuri podcast | Ubikinonista apua väsymyksen voittamiseen: Pharma Nord Katja Saarikoski

Julkaistu 9.3.2018

Kevään koittaessa moni tunnistaa kevätväsymyksen hiipivän kehoon. Kroppa tuntuu toisinaan nuutuneelta ja olo on kuin olmilla. Olisiko ubikinonista apua väsymyksen voittamiseen? Kuuntele Pharma Nordin Katja Saarikosken vinkit hyvinvointisi tueksi.

Ruohonjuuri podcast | Biomed - haastattelussa fytonomi Birgit Stenroos

Julkaistu 16.2.2018

Joka ilta ei lamppu meinaa nykyihmisellä sammua – ja jos sammuukin illalla, niin se saattaakin syttyä uudelleen keskellä yötä. Nukahtamisvaikeudet ovat melko yleinen vaiva. Kysyimme fytonomi Birgit Stenroosilta, mistä tämä johtuu ja mikä avuksi vaivaan. Kuuntele podcast ja nappaa vinkit oppaaksesi Höyhensaarimatkalle!

Ruohonjuuri podcast | Miestenilta: Cardo, Beard Park

Julkaistu 23.5.2017

Ruohonjuuren miestenillassa parranleikkaamisen ohjaajana toimi alansa huippu, Beard Parkin Kardo. Tässä podcastissa Kardo jakaa parhaat partavinkit!

Ruohonjuuri podcast | Miestenilta: Janne Uggeldahl, Bearded Villains

Julkaistu 19.5.2017

Ruohonjuuren huippusuositussa miestenillassa partabalsamin valmistusta ohjasi ja vinkkejä parran sekä viiksien hoitoon antoi Bearded Villainsin Janne Uggeldahl. Tässä podcastissa Janne kertoo kuulijoille parhaat partavinkit!

Ruohonjuuri podcast | Miestenilta: Arto Ranta-aho, Ruohonjuuri

Julkaistu 19.5.2017

Luontais- ja terveystuotteita myyvä sekä kokonaisvaltaista elinvoimaa edistävä Ruohonjuuri satsaa myös elämyksellisiin kokemuksiin. Yksi suosituista tapahtumista on “miestenilta”. Huhtikuussa 2017 järjestetty miestenilta keräsi paikalle suuren määrän miehiä ja paikalla nähtiin paljon partaa. Teemaillan aiheina olivat mm. miehisen suorituskyvyn kohennus, parran leikkaaminen ja olutmaut. Parranleikkaamisen ohjaajana toimi alansa huippu, Beard Parkin Kardo. Partabalsamin valmistusta ohjasi ja vinkkejä parran sekä viiksien hoitoon antoi Bearded Villainsin Janne. Päivässä maisteltiin myös hyönteisten makuja alan tunnetuimman kokin, Topi Kaireniuksen johdolla. Makuelämyksinä tarjottiin pienpanimo Hiisiin olutmakuja. Tunnelman kruunasi DJ Javier Cuevas, joka rakensi settinsä elektronisen jazzsoundin ja rennon grooven ympärille. Ruohonjuuren toimitusjohtaja Arto Ranta-aho kertoo haastattelussa, miten Ruohonjuuri tavoittaa uusia kohderyhmiä ja seuraa aikaansa ja trendejä. Miestenilta on tästä oivallinen esimerkki.

Takaisin podcastien listaan