Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


75%

Seiskavitonen on Työ- ja elinkeinoministeriön podcast Suomen kasvusta. Lähestymme pienistä, suurista, raskaista, kevyistä ja ehkä vähän yllättävistäkin suunnista kysymystä, miten Suomen työllisyysaste saadaan nostettua 75 prosenttiin.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 10 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 29.1.2019.

Mikä on Suomen tuottavuuden tila?

Julkaistu 5.4.2019

Miksi Suomen tuottavuus jämähti finanssikriisiin, ja miten tuottavuuden saa nousuun? 75%-podcastin kevään viimeisessä jaksossa TEM:n kansliapäällikkö Jari Gustafsson ja Etlan tutkimusjohtaja, professori Mika Maliranta puhuvat siitä, ovatko Suomen keinot tuottavuuden ja työllisyyden kasvuun oikeat, ja mitä voisi tehdä vielä paremmin. Podcastin juontaa Reetta Räty.

Miten maahanmuuttajien työllisyys saadaan nousuun?

Julkaistu 29.3.2019

Kotouttamispolitiikka tukee maahanmuuttajien työllistymistä sekä yhteiskunnallista yhteenkuuluvuutta. Mitä Suomi tekee oikein ja missä on skarpattavaa? Miksi etenkin naispuolisilla maahanmuuttajilla ei ole töitä, ja mitä sille oikein voisi tehdä? Maahanmuuttajien kotoutumisesta ja työllistymisestä puhuvat TEM:n maahanmuuttojohtaja Sonja Hämäläinen sekä Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi, joka perehtyi Suomen kotouttamiseen OECD:n apulaispääsihteerinä.

Tarvitseeko kestävyysvajetta ottaa tosissaan?

Julkaistu 22.3.2019

Kuinka paljon Suomen talous kasvaa tänä vuonna, ja minkä pitäisi olla Suomen tavoite? Johtaako puhe kestävyysvajeesta Suomen oikealle raiteelle vai harhapolulle? Vieraana talouskasvusta ja sen eväistä puhumassa johtaja Olli Koski TEM:stä sekä Elina Pylkkänen, Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja.

Miten suomalaiset saadaan innostumaan yrittämisestä?

Julkaistu 15.3.2019

Onko Suomi yrittäjämyönteinen maa? Tänne tarvitaan kasvavia ja työllistäviä yrityksiä, mutta onko Suomella selkeää yrittäjästrategiaa? Mitä yritykset oikein kaipaavat valtiolta? Yrittäjyydestä keskustelevat TEM:n erityisasiantuntija Kari Alanko ja Suomen Uusyrityskeskusten toimitusjohtaja Susanna Kallama.

Kumpi tuo kasvua, halpa vai päästötön energia?

Julkaistu 8.3.2019

Mikä on ilmastonmuutoksen hintalappu? Ennen teollisuus puhui halvasta energiasta, nyt tärkeiksi asioiksi ovat nousseet vähähiilisyys ja päästöttömyys. Miten päästöjä vähennetään niin, että se vaikuttaa talouden kasvuun mahdollisimman vähän? Vieraina osastopäällikkö Riku Huttunen Temiltä sekä Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä. Podcastin juontaa Reetta Räty.

Miksi ulkomainen huippuosaaja haluaisi Suomeen?

Julkaistu 1.3.2019

Suomi tarvitsee lisää kansainvälisiä osaajia. Mutta keitä he oikein ovat, mitä tarjoittavaa Suomella heille olisi, ja miksi me oikein tarvitsemme heitä? Tässä jaksossa pureudutaan kansainvälisiin osaajiin, puretaan yllättäviä numeroita ja kerrotaan, mitä Turun kaupunki teki houkutellakseen ulkomaisia työntekijöitä. Vieraana aiheesta ovat puhumassa TEM:n kansliapäällikkö Jari Gustafsson ja Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Tuottaako suomalainen innovaatiopolitiikka oikeasti innovaatioita?

Julkaistu 22.2.2019

Onko suomalainen innovaatiopolitiikka rikki? Miksi se ei tuota riittävästi innovaatioita, ja miten se tulisi pistää uusiksi? TEM:n innovaatio- ja elinkeino-osaston ylijohtaja Ilona Lundström ja pääomasijoittaja Ilkka Kivimäki keskustelevat, miten Suomeen luodaan olosuhteet, jotka kannustavat yrityksiä kasvuun.

Mikä työmarkkinoissa mättää?

Julkaistu 15.2.2019

Työllisyysaste on kasvanut, mutta silti parannettavaa riittää. Miksi Ruotsi ja Saksa päihittävät Suomen tässä asiassa? Ja mitä voimme tehdä, että työllisyysaste kohoaisi entisestään? Keskustelemassa ovat TEM:in osastopäällikkö Antti Neimala ja Etlan toimitusjohtaja Vesa Vihriälä.

Miten Suomi voi muuttaa EU:ta?

Julkaistu 8.2.2019

Tämä vuosi on EU:ssa erityinen: keväällä on vaalit, uusi komissio aloittaa tehtävässään ja on aika päättää seuraavan viiden vuoden agenda. Suomi heiluttaa puheenjohtajan nuijaa EU:n ministerineuvostossa sekä tärkeässä EU:n korkean tason kilpailun ja kasvun työryhmässä. Miten Suomen kannattaa käyttää sille avautuva vaikuttamisen ikkuna? Vieraina jaksossa johtaja Janne Känkänen työ- ja elinkeinoministeriöstä sekä Elinkeinoelämän keskusliiton Brysselin toimiston johtaja Taneli Lahti.

Toimivatko Suomen markkinat?

Julkaistu 29.1.2019

Miten kilpailullisuus tukee talouskasvua, ja onko Suomessa ihan oikeasti avoin kilpailu? TEM:n kansliapäällikkö Jari Gustafsson ja kilpailu- ja kuluttajaviraston pääjohtaja Kirsi Leivo miettivät, miten Suomesta saisi kilpailullisemman. TEM:n 75%-podcastin juontaa toimittaja, yrittäjä Reetta Räty.

Takaisin podcastien listaan