Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kiintiökoomikot

Kiintiökoomikot on Eve Kulmalan ja Inka Valiman feministinen komediapodcast. Ensimmäisellä kaudella puretaan stand up -komiikan rakenteita osiin ja toisella kaudella ratkaistaan kaikki maailman muut ongelmakohdat! Feministisiä mokia ja muuta! Kaikkea hauskaa! Podcast on tehty yhteistyössä Jakso.fi:n kanssa.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 20 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 17.9.2020.

10. SEKALAISIA AIHEITA

Julkaistu 13.5.2021

Kauden viimeinen jakso! Inka ja Eve laittavat kakkoskauden pakettiin ja käyvät läpi aiheita joita ei ole vielä käsitelty - ehkä ihan syystäkin. Miksi Eve ei usko cancel-kulttuurin olemassaoloon? Mitä Inka vihaa sillee niinku tosi paljon? Klassikkohauskana viikon feministiset mokat ja bonushauskana pikareaktiot HS-visio-otsikkoihin!  Kiitos kaudesta kaikille ihanille kuuntelijoille! Hauska jatkuu Instagramissa @inkavalima ja @evekulmala!  Editointi: Nea Leino Kannen kuva: Mikko Ekqvist Tunnari: Olli Kietäväinen Podcast on toteutettu yhteistyössä Jakso.fi:n kanssa.

19. MIELENTERVEYS

Julkaistu 6.5.2021

SV: ableistisia termejä, puhetta ja vitsailua mm. masennuksesta ja itsensä satuttamisesta. Inka ja Eve puhuvat peloista, masennuksesta ja siitä, kun vahingossa huolestuttaa kaikki läsnäolijat vaivaannuttavilla vitseillä omasta mielenterveydestään. Esittelyssä myös usein miesten suosima Nyrkki Seinään Method mielenhuoltoon. Kiintiökoomikot neuvovat miten pääsee Kelan maksamaan terapiaan. No mutta, tsempit ja jaksuhalit kaikille! Ootko kokeillu ostaa itsellesi jonkun kivan huonekasvin?  Editointi: Nea Leino Kannen kuva: Mikko Ekqvist Tunnari: Olli Kietäväinen Podcast on toteutettu yhteistyössä Jakso.fi:n kanssa.

18. LUONTOSUHDE

Julkaistu 29.4.2021

Eve ja Inka pohtivat suomalaisten luontosuhdetta, suurta susikysymystä, turvetta ja kaikkea muutakin, josta heillä ei ole minkäänlaista kokemusta tai ammattitaitoa. Esittelyssä myös vinkit siihen, kuinka puhua vegaanille! Faktantarkistus: Inkan nakkipakettivitsiä ei löydy Youtubesta, vaan Inkan Instasta. Ekomies esiintyi Ekoisti-ohjelmassa 90-luvulla. Järvisyyhyn aiheuttaa imumadon toukka. Kannustamme ympäristöaktivismiin. Turvetta on suossa. Lasipullo maatuu noin miljoonassa vuodessa, jos silloinkaan. Eläinten kärsimyksessä ei ole mitään hauskaa. Älkää syökö sieniä, joita ette tunnista tai tunnistatte myrkyllisiksi. Hyvää vappua. Editointi: Nea Leino Kannen kuva: Mikko Ekqvist Tunnari: Olli Kietäväinen Podcast on toteutettu yhteistyössä Jakso.fi:n kanssa.

17. SEKSI

Julkaistu 22.4.2021

SV: huorittelu, homofobinen hahmo. Nyt puhutaan rohkeasti seksistä, tai siis hihitellään lähinnä vaivautuneesti. Luemme kuulijoiden feministisiä seksimokia! Uhhuh ja lääh puuh. Kuulette myös Panomaisterin pokausvinkit kaikille bro-jäbyleille ja vinkkivitosen siihen, miten voi välttää huorittelun netissä! Ja siis tämä jakso ei ole Even seuranhakuilmoitus, vai onko? Ei se järvi soutamalla kulu. Huom. Inka nauraa taas välillä tosi kovaa, varautukaa henkisesti.  Editointi: Nea Leino Kannen kuva: Mikko Ekqvist Tunnari: Olli Kietäväinen Podcast on toteutettu yhteistyössä Jakso.fi:n kanssa.

16. TAIDE

Julkaistu 8.4.2021

Oooh, taide. Eve julistaa olevansa taiteilija ja nero ja Inka on elitisti ihan muuten vaan. Voiko taiteen erottaa tekijästä ja onko stand up nyt sitten taidetta vai perseilyviihdettä? Tässä jaksossa piti keskustella analyyttisesti kulttuurialan ahdingosta korona-aikana, mutta Kiintiökoomikot päätyivät puhumaan taas itsestään. Ensiesittelyssä bängeriasteikko sekä Kuuluisan Mieskirjailijan muistelmat. Sisältövaroitus: keskustelua seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja häirinnästä. Sisältää myös häiritsevän paljon kiroilua ja teennäisten taideperformanssien parjaamista. INSTAGRAM: @kiintiokoomikot @inkavalima @evekulmala Editointi: Nea Leino Kannen kuva: Mikko Ekqvist Tunnari: Olli Kietäväinen Podcast on toteutettu yhteistyössä Jakso.fi:n kanssa.

15. POLITIIKKA

Julkaistu 1.4.2021

Nyt puhutaan niinku politiikasta niinku! Inka kannattaa valistunutta diktatuuria ja kostoa, noin niinku poliittisena strategiana. Miten Eve liittyy kunnallispolitiikkaan vai liittyykö? Uskomaton cliffhanger. Kiintiökoomikot neuvovat oman salaliittoteorian kehittelyssä ja Inka kehittelee myös kyseenalaisia vinkkejä siihen, miten kuntavaaleista tulisi jotenkin sexymmät. Huh huh ja lääh puuh. Kaikenlaisia osioita on myös.  IG: @kiintiokoomikot @inkavalima @evekulmala Editointi: Nea Leino Kannen kuva: Mikko Ekqvist Tunnari: Olli Kietäväinen Podcast on toteutettu yhteistyössä Jakso.fi:n kanssa.

14. JULKISUUS

Julkaistu 25.3.2021

Suuri höpöttelyjakso julkisuudesta! Tällä viikolla Kiintiökoomikot julistavat olevansa podcast, joka seisoo median riepottelemien kohublondien tukena. Eve paljastaa suhteensa YleX:n juontajiin ja Inka kertoo, minkälaiset slaidaukset DM:ään aiheuttavat ristiriitaisimpia tunteita. Ja mitä tapahtuukaan Seiskan bileristeilyllä 2030-luvulla? Mukana uusi osio: Viikon Haaste! (ei oikeuden antama). Jakson sisältövaroitus: naisvihaisia hahmoja Jos sulla on paljon Instaseuraajii niin voisitko pliis jakaa meidän podin? Tägää @evekulmala, @inkavalima ja @kiintiokoomikot <3 Nevahööditki saa jakaa <3 Editointi: Nea Leino Kannen kuva: Mikko Ekqvist Tunnari: Olli Kietäväinen Podcast on toteutettu yhteistyössä Jakso.fi:n kanssa.

13. HYVINVOINTI

Julkaistu 18.3.2021

Hyvinvointi on uusi pahoinvointi. Kiintiökoomikot neuvovat miten selvitä burn outista ja kuinka ryhtyä hyvinvointi-influensseriksi! Ps. Ootko kokeillu laittaa kookosvettä toosaan ja löytää silleen sitä sisäistä jumalatarta? No ei ehkä kannatakaan. Jakson sisältövaroitukset: puhetta laihduttamisesta ja läskivihaisia hahmoja. Ja Inkan tosi köpönen Jope Ruonansuu -imitaatio.  IG: @kiintiokoomikot @inkavalima @evekulmala Tägää meidät sun Instastoryyn ja kerro, mitä täysin tieteellisesti todistettuja terveysneuvoja aiot tästä jaksosta ottaa heti käyttöön! <3 Tunnari: Olli Kietäväinen Kannen kuva: Mikko Ekqvist Podcast on tehty yhteistyössä Jakso.fi:n kanssa!

12. PARISUHDE

Julkaistu 11.3.2021

Kaipaatko parisuhdeneuvoja? No täältä niitä ei löydy. Eve ja Inka antavat vertaistukea mm. toksisiin suhteisiin ja siihen, kuinka ahdistavaa aloitteen tekeminen voikaan olla. Jakso sisältää mm. tyhjännauramista, uskomatonta radioteatteria ja kevyen sisältövaroituksen kapeista ja vahingollisista parisuhdemalleista sekä hetero-oletuksista.  Seuraa Kiintiöitä Instagramissa @kiintiokoomikot, @evekulmala ja @inkavalima. Levitä Kiintiökoomikoiden ilosanomaa ja kerro Instastoryssa, mitä et oppinut tästä jaksosta! Tägää meidät, niin mekin päästään kertomaan meidän seuraajille, että tätä podia kuuntelee tosi moni <3 Tunnari: Olli Kietäväinen Kannen kuva: Mikko Eqkvist Podcast on toteutettu yhteistyössä Jakso.fi:n kanssa.

11. RAHA

Julkaistu 4.3.2021

Kiintiökoomikoiden paluu! Nyt kun kaikki komiikkaskenen ongelmat on ratkaistu, Inka ja Eve keskittyvät isompiin kuvioihin. Ensimmäisenä käsitellään rahaa. Kumpi rakastaa kapitalistista järjestelmää ja kumpi oikeesti haluaa muuttaa mökkiin elämään jollain kaarnalla? Nyt saat myös neuvoja miten pääset rikkaisiin naimisiin ja kuinka perustat pyramidihuijauksen puurolle. Mukana myös rakastetut osiot Viikon Feministinen Moka ja Arvaa Mitä Mulle Tapahtu. Tunnari: Olli Kietäväinen Kannen kuva: Mikko Ekqvist Podcast on toteutettu yhteistyössä Jakso.fi:n kanssa.

Tulevaisuusjakso

Julkaistu 19.11.2020

Suuri Tulevaisuusjakso. Kauden päätösjakso, jossa Kiintiökoomikot pohtivat Suuria Tulevaisuuden Kysymyksiä, kuten mikä on komiikan tulevaisuus ja onko uusia jaksoja tälle pööpöilylle tulossa. Inka sanoo Eveä vahingossa ämmäksi ja Eve hehkuttaa koko jakson ajan, miten nuori ja energinen hän on. Osioina tuttuun tapaan viimeiset Viikon Feministiset Mokat, suomi-komiikka-suomi ja keikkakalenteri. Mukana myös Inkan aivan ensimmäinen vitsi! (Tähän liittyvä huomio: Kop lopetti 1995 eli, ööö, kolme vuotta ennen Even syntymää.) Kiitos kuuntelijoille, vieraille ja kaikille podcastin teossa mukana olleille! Moiccu! Editointi: Nea Leino Tunnusmusiikki: Olli Kietäväinen Kannen kuva: Säde Puusa

Miesten tekemä komiikka

Julkaistu 12.11.2020

No entäs miehet??? No voidaan me puhua heistäkin. Vierasta ei tarvita, koska Kiintiökoomikot ovat objektiivisia ja neutraaleja keskustelijoita. Hehkutamme kahta mieskoomikkoa, mutta oikeastaan puhumme enemmän itsestämme. Tunnustus: miesten tekemästä komiikasta olisi voinut puhua enemmänkin ja tähän aiheeseen palataan varmasti jatkossa! Osiot Arvaa mitä mulle tapahtu, suomi-komiikka-suomi ja hieman tynkä Keikkakalenteri. (Huom. All Female Panelissa on neljä, ei kolme mimmiä pikkumustissa. Inka ei osaa laskea kuin housuun. Höhö) Seuraa meitä Instagramissa: @kiintiokoomikot @inkavalima @evekulmala Tunnusmusiikki: Olli Kietäväinen  Editointi: Nea Leino Kannen kuva: Säde Puusa

Tuottajan vastuu ja transrepresentaatio ft. Mira Eskelinen

Julkaistu 5.11.2020

Miksi vitsit transsukupuolisista ovat usein ihan hirveetä kökköä? Entä millainen on tuottajan vastuu, kun koomikoita ja esiintyjiä palkataan? (tai siis - hankitaan. Ps. saako joku tästä siis palkkaa?) Mira on queer-kulttuuriin keskittynyt tuottaja, esiintyjä ja aktivisti. Hän myös kuvitteli 25 vuotta olevansa mies, mutta pääsi yli siitä vaiheesta. Mukana myös osiot Viikon Feministinen Moka, Arvaa mitä mulle tapahtu ja Even uus osio: Oonx mä cancelled? IG: @kiintiokoomikot @inkavalima @evekulmala Tunnusmusiikki: Olli Kietäväinen Editointi: Nea Leino Kannen kuva: Säde Puusa

Naisten tekemä stand up Suomessa ft. Saana Peltola

Julkaistu 29.10.2020

Naisten tekemä stand up. Eve ja Inka pohdiskelevat - yllätys - sukupuolten välistä eroa ja tasa-arvoa komiikan maailmassa. Vieraana tänään All Female Panelin perustajajäsen Saana Peltola. Saana on myös kirjoittaja, merenneito, äiti ja entinen strippari. Saana on myös oikeasti rento feministi ja tyttöyden ylistäjä. Noniin! Feministit ja naiset on hauskoja ja rentoja, ettäs tiedätte! Nyt nauratte tai itkette ja nauratte! Mukana tuttuun tapaan suomi-komiikka-suomi, Viikon Feministinen Moka ja keikkakalenteri. Editointi: Nea Leino Tunnusmusiikki: Olli Kietäväinen Kannen kuva: Säde Puusa IG: @kiintiokoomikot @evekulmala @inkavalima

Musta huumori ja rankat aiheet

Julkaistu 22.10.2020

Musta huumori ja rankat aiheet. Nyt on ranccaa! Ruodinnassa edgyily, mustan huumorin nyanssit ja miksi Tinderissä on lähes aina ihan hirveää, kun joku sanoo olevansa "mustan huumorin ystävä." Viikon osioina Viikon Feministinen Moka ja suomi-komiikka-suomi. Jakson alussa myös sisältövaroitus. IG: @kiintiokoomikot @evekulmala @inkavalima Tunnusmusiikki: Olli Kietäväinen  Kannen kuva: Säde Puusa

Sateenkaarikomiikkaa ft. Aurora Vasama

Julkaistu 15.10.2020

Takaisin olennaiseen. Sateenkaarilipun alla olevia koomikoita on Suomessa kourallinen. Näkyykö LGBTQIA+ -edustus skenen ulkopuolelle? Ovatko hauskat heteronaiset jo vähemmistö? Sateenkaariteemoja Even ja Inkan kanssa on pohtimassa koomikko, Vuoden Tulokas 2019 Aurora Vasama. Viikon osiona suomi-komiikka-suomi. Tsekkaa Auroran keikkakalenteri meidän Instagramista @kiintiokoomikot IG: @inkavalima @evekulmala Tunnusmusiikki: Olli Kietäväinen Kannen kuva: Säde Puusa

Suuri Netflix-jakso

Julkaistu 8.10.2020

Suuri Netflix-jakso. Inka ja Eve arvioivat ja suosittelevat suoratoistopalvelujen stand up -tarjontaa. Inka on katsonut komiikkaa nuorempana DVD:ltä ja VHS:ltä, Eve ei ole ihan varma mikä VHS on. Bill Burr saa osakseen henkilökohtaisuuksiin menevää vihaa ja Hannah Gadsbya rakastetaan. Viikon osioina suomi-komiikka-suomi, lyhyt keikkakalenteri ja uusi osio Arvaa Mitä Mulle Tapahtu. Jakson aikana kannattaa pelata juomapeliä: aina kun Inka tai Eve sanoo “mmm”, ota huikka. Olet humalassa 25 minuutin kohdalla. IG: @kiintiokoomikot @evekulmala @inkavalima Tunnusmusiikki: Olli Kietäväinen Kannen kuva: Säde Puusa

Representaatio ja sen puute suomalaisessa komediaskenessä ft. Bahar Tokat

Julkaistu 1.10.2020

Representaation puute. Vaikea sana, mutta kuulostaa hienolta. Miksi suomalainen komiikkaskene on niin valkoinen? Kuten kunnon etuoikeutetut feministit, Inka ja Eve ratkaisevat rasismin sosiaalisen median avulla! Olkaa hyvä, maailma. Vieraana aivan huikea Bahar Tokat. Bahar on valkokankaaltakin tuttu karjalais-turkkilainen gootti, näyttelijä ja stand up -koomikko. Tämä herkkä ja pippurinen keijukainen turvautuu mustaan niin huumorissa, pukeutumisessa kuin säärikarvoituksessakin, mutta on sisältä vaahtokarkin värinen itseironinen halinalle. Jaksossa keskustellaan Baharin stand up -urasta, pahimmasta inklusiivisuusmokasta ja rasittavista ennakkoluuloista. Seuraa Kiintiökoomikoita Instagramissa: @kiintiökoomikot, @evekulmala ja @inkavalima Tunnusmusiikki: Olli Kietäväinen Kannen kuva: Säde Puusa

Feministinen komiikka ja turvallisempi tila

Julkaistu 24.9.2020

Turvallisempi tila ja periaatteiden pohdintaa. Sisältövaroitus: armotonta ränttäämistä ja paha mieli kaikille. Inka ja Eve sukeltavat syvemmälle feministiseen komiikkaan tai uivat ainakin käsipohjaa. Inka on löytänyt ääninäyttelemisen ihmeellisen maailman ja Eve melkein töpeksi viime kesänä. Osioina suomi-komiikka-suomi -sanakirja ja viikon feministinen moka

Esittelyssä kiintiökoomikot

Julkaistu 17.9.2020

Kiintiökoomikoiden ensimmäisessä jaksossa Eve ja Inka esittäytyvät. Lisäksi käydään muutenkin läpi, että mikä homma. Päivän osioina suomi-komiikka-suomi -sanakirja, viikon feministinen moka ja keikkakalenteri. Sisältää myös tyhjännauramista ja häpeilemätöntä itsensä mainostamista. Koomikot: Inka Valima ja Eve Kulmala  Tunnusmusiikki: Olli Kietäväinen Kannen kuva: Säde Puusa IG: @kiintiokoomikot @evekulmala @inkavalima

Takaisin podcastien listaan