Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Valokuvauspodcast

Valokuvauspodcast jakaa kahden nuoren miehen näkemyksiä liittyen valokuvaukseen.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 9 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 30.10.2019.

Jakso 9 - Vuosi 2020

Julkaistu 17.1.2020

Valokuvauspodcastin jaksossa 9 puhutaan tämän vuoden podcast suunnitelmasta. Alkaneen vuoden suunnitelmien lisäksi sivulauseen kautta pysähdyttiin miettimään ympäristöasioita. Mitä sinä olet tehnyt vähentääksesi kulutustasi?

Jakso 8 - Vieraana Juuso Hämäläinen

Julkaistu 18.12.2019

Valokuvauspodcastin jaksossa 8 meillä on vieraana Juuso Hämäläinen aka JuusoHD. Herralta udellaan mm. Born of Nature taideprojektistaan, jonka hän teki yhdessä taiteilija David Popan kanssa, mistä hänen juusohd -instahandlen hd tulee, mistä Juuso ammentaa luovuutta ja kuinka hän keksii kaikki ideat ja tarinat kuviinsa. Keskustelimme myös siitä, että miten hän on löytänyt luovuutensa uudelleen vaikeina aikoina, ja viimeisimmän hiljaisen jakson aikana hän löysi säveltämisen ihmeellisen maailman. Uskomattomista kuvankäsittelytaidoistaan tunnettu Juuso kertoo myös syistä miksi hän vaihtoi workflownsa pc:stä kokonaan ipad pro:hon, ja miten se on toiminut. Lisäksi yrmäävien maisemien perässä matkustanut mies kertoo myös tarinoita reissuiltaan.

Jakso 7 - Vieraana Olli Sorvari

Julkaistu 12.12.2019

Valokuvauspodcastin jaksossa seitsemän meillä on vieraanan maisemakuvaaja Olli Sorvari. Olli on kiistämättä yksi Suomen taitavimmista astrovalokuvaajista. Tämän kertaisessa jaksossa kuullaan lisäksi Ollin tarinoita mm. Uudesta Seelannista, Islannista, Italiasta ja Marokosta, Ollin maagiset settingssit, digitaalisesta taiteesta, kuvankäsittelystä ja totta kai hämähäkeistä ja punkeista.

Jakso 6 - Luovuus

Julkaistu 4.12.2019

Valokuvauspodcastin jaksossa numero 6 puhutaan luovuudesta. Mistä luovuuden voi löytää, kun luovuus tuntuu olevan piilossa, ja voiko luovuuden pakottaa esiin? Miten uusi Joker elokuva vaikuttaa Esan ja Kimmon luovuuteen, ja voiko valokuvaajat ammentaa luovuutta liikkuvasta kuvasta enemmän kuin stilleistä? Kimmon odotellessa lentolippuja Alaskaan, Esa kertoo omasta musiikkitaustastaan. Yksi luovuuden lähteistä meidän kesken on podcastit. Kuuntele meidän podcast ja saat vastauksen kaikkiin yllämainittuihin kysymyksiin, tulet paremmaksi valokuvaajaksi, sekä löydät inspiraation valokuvaamiseen. PS. Vantaalaiset on ihan jees.

Jakso 5 - Vieraana Ömer Acar

Julkaistu 27.11.2019

Jaksossa 5 meillä on podcast historian ensimmäinen vieras mukana, valokuvaaja Ömer Acar. Ömer kertoo seikkailuistaan Islannissa, Itä-Suomessa ja Svalbardissa (eli Huippuvuorilla jonka Kimmokin oppii jakson aikana). Sivutaan myös miten Ömeristä tuli valokuvaaja ja millaisia kohtaamisia hänellä on ollut mm. karhujen, naalien valaiden ja jääkarhujen kanssa. Ömer on valokuvaaja, heittäytyy kaikkeen mitä hän tekee täysillä ja siksi hänen intohimoaan valokuvaukseen on äärimmäisen mielenkiintoista seurata.

Jakso 4 - Sometiltti

Julkaistu 21.11.2019

Jaksossa 4 me pohdimme sosiaalisen media ja valokuvauksen välistä suhdetta. Onko instagram tehnyt valokuvaajista aivottomia zombeja, valehteleeko photoshopvelhot meille päin naamaa ja onko meidän todellisuudentajua karkaamassa meidän ulottumattomiin? Nämä ja pari muuta hyvää läppää löytyy tämänkertaisesta castista. Kerro meille mielipiteesi somen ja valokuvauksen hyödyistä ja haitoista.

Jakso 3 - Suomen Kuvauslokaatiot

Julkaistu 13.11.2019

Valokuvauspodcastin jaksossa 3 listataan hyviä valokuvauspaikkoja Suomesta. Mukana myös tarina Kimmosta ja punkeista.

Jakso 2 - Prime Vs Zoom

Julkaistu 6.11.2019

Jaksossa numero 2 vertailemme kiinteiden ja zoomien eri käyttötarkoituksia, ja koitamme auttaa Kimmoa löytämään itselleen uuden linssin.

Jakso 1 - Puhutaan Säästä

Julkaistu 30.10.2019

Valokuvauspodcastin ensimmäinen jakso!

Takaisin podcastien listaan