Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Valokuvauspodcast

Valokuvauspodcast jakaa kahden nuoren miehen näkemyksiä liittyen valokuvaukseen.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 35 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 30.10.2019.

Jakso 35 - Peilitön vs peilillinen

Julkaistu 13.9.2020

Valokuvauspodcastin jaksossa 35 mä pähkäilen peilittömien ja peilillisten järkkäreiden eroja. Markkinoille tulee kaiken aikaa uusia kameroita, ja uuden kameran hankinta on varmasti teidän kuuntelijoiden mielessä ajoittain. Toivottavasti tästä mun pohdinnasta on apua teidän uuden kameran valinnassa nyt tai joskus tulevaisuudessa. Pohdinnan kohteena ovat kameran koko, paino, yhteensopivat linssit, kameran etsin, tarkennus, sarjakuvaus, video-ominaisuudet, laatu, akun kesto ja hinnoittelu. Käyn jaksossa läpi myös järjestelmäkameran anatomiaa ja minkä takia noita kameroita kutsutaan peilillisiksi tai peilittömiksi.

Jakso 34 - Vieraana Sami Laitinen

Julkaistu 1.9.2020

Valokuvauspodcastin jaksossa 34 mulla on vieraana valokuvaaja Sami Laitinen. Hän kertoo monivaiheisen tarinan, miten hän päätyi valokuvaajaksi. Menestyäkseen valokuvaajana ei tarvitse olla tuhansia seuraajia sosiaalisessa mediassa, jos osaa lähestyä asiakkaita oikealla tavalla. Aina ei myöskään tarvitse olla kalleinta ja parasta kalustoa työskennelläkseen ammattimaisesti. Kokemuksen tuoma määrätietoisuus kaluston suhteen auttaa valitsemaan oikeast työvälineet.

Jakso 33 - Top 5 suomalaiset filmikuvaajat

Julkaistu 24.8.2020

Valokuvauspodcastin jaksossa 33 listataan parhaat suomalaiset filmikuvaajat. Listan lisäksi fiilistelen jaksossa yleisesti filmikuvausta. Filmikuvauksessa pätee samat lainalaisuudet kuin digikuvaamisessa, mutta filmirullan tuoma rajallisuus ja kuvien kehittäminen kemikaaleilla tuo täysin oman twistin kuvaamiseen. Aion nyt astrokuvaussesongin kynnyksellä kuvata linnunradan filmille Joonas Linkolan vierailun innoittamana.

Jakso 32 - Vieraana Joonas Linkola

Julkaistu 6.8.2020

Valokuvauspodcastin jaksossa 32 mulla vieraana Joonas Linkola. Keskustelun aiheena on somevaikuttaminen työnä, valokuvaus, skeittivideot, henkilöbrändin rakentaminen (ja jaksossa 8 tulikuumaa vinkkiä sellaisen suunnitteluun), matkustaminen ja totta kai sijaa löytyy myös kalajutuille.

Jakso 31 - Kimmo Niemelä

Julkaistu 2.8.2020

Valokuvauspodcastin jakso 31 starttaa pienen kesätauon jälkeen kolmannen tuotantokauden, ja samalla kauden ensimmäinen jakson on tribuutti Kimmolle, joka on nyt virallisesti jäänyt pois Valokuvauspodcastin vahvuudesta. Kiitokset Kimmolle kaikista edellisistä jaksoista

Jakso 30 - Henkilökohtaiset Visiot

Julkaistu 12.7.2020

Valokuvauspodcastin jaksossa 30 kerrataan edellisessä jaksossa keskustelun aiheena olleen asiakaskokemuksen merkitystä, ja pohditaan omia henkilökohtaisia visioita ja niiden toteuttamista. Meidän mieliimme tulvii aika ajoin ajatuksia tietynlaisista photoshooteista, mutta mikä estää meitä toteuttamasta niitä? Ota selvää kuuntelemalla jakso.

Jakso 29 - Valokuvausyrittäjyys Osa 3

Julkaistu 30.6.2020

Valokuvauspodcastin jaksossa 29 päätetään kolmiosainen minisarja valokuvausyrittäjyydestä. Vieraana asiantuntijan roolissa on valokuvausyrittäjä ja podcastkollega Nani Härkönen. Jaksossa pohditaan asiakaskokemuksen merkitystä valokuvausbisneksessä, ja Esa kertoo kuinka hän oppi nöyryyden merkityksen elämässä.

Jakso 28 - Valokuvausyrittäjyys Osa 2

Julkaistu 11.6.2020

Valokuvauspodcastin jakso 28 jatkaa kolmen osan minisarjaa valokuvausyrittäjyydestä, ja tässä jaksossa käsitellään markkinointia, ja autetaan kuuntelijoita löytämään asiakkaita. Pohditaan myös mitä somekanavoita on järkevää käyttää, millainen on ihanneasiakas liiketoiminnallesi, puhutaan kotisivujen tärkeydestä, oman tyylin määrittämisestä, oman työn arvostuksesta ja henkilöbrändäyksestä.

Jakso 27 - Valokuvausyrittäjyys osa 1

Julkaistu 1.6.2020

Valokuvauspodcastin jaksossa 27 meillä on vieraana valokuvaaja ja podcastkollega Nani Härkönen Luovia podcastin puolelta. Tästä starttaa kolmen jakson mittainen minisarja valokuvausyrittäjyydestä. Ensimmäisessä jaksossa puhumme siitä mitä vaaditaan valokuvausyrittäjyyden aloittamiseen, ja millaisia sudenkuoppia voit välttää omalla urallasi.

Jakso 26 - Longexpon Paluu

Julkaistu 20.5.2020

Valokuvauspodcastin jaksossa 26 käydään läpi kolmatta ja toistaiseksi viimeistä kertaa läpi longexpokuvausta. Esa kertoo kajakkiretkestään Lauttasaaren eteläpuolella sijaitsevaan Melkin saareen. Hommat eivät kuitenkaan menneet ihan niin kuin strömssössä. Lisäksi jaksossa puidaan, kun Esa testasi sonyn A7II ja 100-400mm ja 16-35mm g master linssejä.

Jakso 25 - Longexpon Vastaisku

Julkaistu 14.5.2020

Valokuvauspodcastin jaksossa numero 25 jatketaan siitä mihin edellisessä jaksossa jäätin, eli puhutaan longexpo kuvaamisesta, ja Esa pohjustaa tulevaa kajakkiretkeä merelle, jossa on tarkoitus testata sonyn kalustoa ja kuvata pitkiä valotuksia. Lisäksi tarjolla on lisää longexpokuvaamisen vinkkejä.

Jakso 24 - Longexpo

Julkaistu 8.5.2020

Valokuvauspodcastin jaksossa 24 puhutaan longexpo -kuvaamisesta eli pitkien valotusaikojen käytöstä, ja kuinka Esa innostuu longexpo kuvaamisesta random kahvipöytäkeskustelun kautta. Mukana myös kourallinen käytännöllisiä vinkkejä longexpo kuvaamiseen.

Jakso 23 - Status Päivitys

Julkaistu 2.5.2020

Valokuvauspodcastin jaksossa 23 puhaltavat väliaikaisesti muutoksen tuulet. Esa jatkaa toistaiseksi yksin podcastaamista, kun Kimmo keskittyy taloprojektiin, perheeseen ja uuteen työpaikkaan. Jaksossa listataan vähän tulevia puheenaiheita ja tulevia vieraita.

Jakso 22 - Tarinatuokio

Julkaistu 20.4.2020

Valokuvauspodcastin jaksossa 22 me kerrotaan tarinoita valokuvausreissuilta. Kimmo kertoo kiipeilykokemuksestaa Norjassa Prestenillä, ja Esa yöllisistä kuvausreissuistaan Tommolansalmella ja Repovedellä.

Jakso 21 - Rutiinit Ja Workflowt

Julkaistu 14.4.2020

Tässä valokuvauspodcastin jaksossa keskustellaan rutiineista ja workflowsta. Mistä Esan ja Kimmon kuvausprosessi oikein koostuu?

Jakso 20 - Kohina

Julkaistu 2.4.2020

Valokuvauspodcastin jaksossa 20 keskustelemme kohinasta. Onko kohina aina vaan rasitteena valokuvauksessa, vai voiko sitä käyttää tehokeinona ja jos voi, niin miten?

Jakso 19 - Inspiroivat Elokuvat

Julkaistu 27.3.2020

Valokuvauspodcastin jaksossa 19 keskustellaan inspiroivista elokuvista. Nämä ajat ovat hankalia kaikille ja kaikki tietää sen tunteen kun selaat Netflixiä löytämättä mitään. Päätimme keskustella inspiroivista elokuvista jotka tarjoavat fiilistä ja visuaalista herkkua verkkokalvoille.

Jakso 18 - Valokuvaajan karanteeni

Julkaistu 24.3.2020

Valokuvauspodcastin jaksossa 18 pohditaan mitä valokuvaajat voivat tehdä sillä välin, kun koronavirus jyllää ulkona, ja meidän on syytä pysytellä kotioloissa. Samalla käydään läpi yleinen koronavirustilanne, miten se vaikuttaa meidän arkeen. Jaksossa kerrotaan myös vinkkejä, kuinka voit ottaa itsestäsi parempia kuvia kotioloissa.

Jakso 17 - Koronavirus ja kevät

Julkaistu 17.3.2020

Valokuvauspodcastin jaksossa 17 me puhumme koronaviruksen vaikutuksista valokuvausbisnekseen, sekä keväästä.

Jakso 16 - Valokuvaus Ei Ole Kilpailu

Julkaistu 8.3.2020

Valokuvapodcastin jaksossa 16 pohditaan miten määritetään hyvä ja menestynyt valokuvaaja. Mittareina spekulaatiossa käytetään kuvien laatua, sosiaalisen median seuraajia ja menestystä valokuvauskilpailuissa. Mistä ja miten meidät ja meidän valokuvat muistetaan vuosien päästä. Muistetaanko meidät hyvinä valokuvaajina, vai meidän somen seuraajamäärästä?

Jakso 15 - Kuva & Ääni -messut

Julkaistu 1.3.2020

Valokuvauspodcastin jakso 15 on äänitetty livenä Kuva & Ääni -messuilla 2020. Jaksossa kerrotaan miten Valokuvauspodcast sai alkunsa, ja me vastattiin meidän kuuntelijoiden kysymyksiin. Ja tuttuun tapaan Make Rantalan nimi pudotetaan jaksossa, koska hän onnistui soittamaan sopivasti kesken äänityksen.

Jakso 14 - Vieraana Nella Himari

Julkaistu 22.2.2020

Valokuvaukspodcastin jaksossa 14 meillä on vieraana kirjailija ja valokuvaaja Nella Himari. Me matkustimme Norjaan Lakselviin haastattelemaan Nellaa. Haastattelussa jututetaan Nellaa valokuvauksesta, kirjoittamisesta, yrittäjyydestä, matkustamisesta, Norjassa asumisesta ja Suomiretkestä. Nella kertoo jäätävimpiä matkustustarinoita mm. Georgiasta, kuinka hän meni katsomaan mutatulivuoria. Kuuntele tarina, miten Nella päätyi asumaan Norjaan Myren kautta Lakselviin.

Jakso 13 - Valokuvanäyttely

Julkaistu 13.2.2020

Valokuvauspodcastin jaksossa 13 puhutaan valokuvanäyttelyistä. Tätä jaksoa varten vierailimme Konsta Punkan ICOS projektin näyttelyssä Suomen Luonnontieteellisessä museossa. Lisäksi jaksossa käsitellää millaisia persoonia milläkin kamerabrändillä kuvaavat henkilöt ovat, sekä fiilistellään tulevaa Norjan roadtrippiä.

Jakso 12 - Vieraana Make Rantala

Julkaistu 6.2.2020

Valokuvauspodcastin jaksossa 12 meillä oli ilo ja kunnia saada Make Rantala mukaan kertomaan omista seikkailuistaan. Kyseinen herra on meille entuudestaan tuttu, ja me ollaan kuvattu yhdessä lukuisia kertoja, ja Make tunnetaan myös valokuvauspodcastin kiistattomana kummikuuntelijana. Make kertoo tarinoistaan ympäri maailmaa mm. Balilta, Madeiralta, Lofooteilta, Lapista ja Marokosta. Muistutuksena muistellaan myös kuinka Kimmo meinasi tippua vuorelta mereen tsunamin saattelemana, ja kuinka hän nukkui pommiin ja missasi lentonsa.

Jakso 11 - Vintagelinssit

Julkaistu 28.1.2020

Valokuvauspodcastin jaksossa 11 fiilistellään vintagelinssejä. Me käytiin kuvaamassa räntäsateessa joutsenia Novoflexin Noflexar 400mm f/5.6 vintagelinssillä. Molemmat listasivat myös omat top-3 vintagelinssit, joilla haluaisi kuvata. Onko sinulla kokemusta vanhoista filmiajan linsseistä? Jaa kokemuksesi meidän instassa @valokuvauspodcast.

Jakso 10 - Yökuvaus

Julkaistu 24.1.2020

Valokuvauspodcastin jaksossa numero 10 keskustellaan yökuvauksesta. Tästä jaksosta tuli aikaisempia jaksoja teoriapainotteisempi, ja tällä kertaa meidän podcastista voi kerrankin myös oppia jotain. Käymme läpi miten valmistautua, kun lähdet kuvaamaan tähtiä, ja millaisilla asetuksilla saat onnistuneita tähtikuvia.

Jakso 9 - Vuosi 2020

Julkaistu 17.1.2020

Valokuvauspodcastin jaksossa 9 puhutaan tämän vuoden podcast suunnitelmasta. Alkaneen vuoden suunnitelmien lisäksi sivulauseen kautta pysähdyttiin miettimään ympäristöasioita. Mitä sinä olet tehnyt vähentääksesi kulutustasi?

Jakso 8 - Vieraana Juuso Hämäläinen

Julkaistu 18.12.2019

Valokuvauspodcastin jaksossa 8 meillä on vieraana Juuso Hämäläinen aka JuusoHD. Herralta udellaan mm. Born of Nature taideprojektistaan, jonka hän teki yhdessä taiteilija David Popan kanssa, mistä hänen juusohd -instahandlen hd tulee, mistä Juuso ammentaa luovuutta ja kuinka hän keksii kaikki ideat ja tarinat kuviinsa. Keskustelimme myös siitä, että miten hän on löytänyt luovuutensa uudelleen vaikeina aikoina, ja viimeisimmän hiljaisen jakson aikana hän löysi säveltämisen ihmeellisen maailman. Uskomattomista kuvankäsittelytaidoistaan tunnettu Juuso kertoo myös syistä miksi hän vaihtoi workflownsa pc:stä kokonaan ipad pro:hon, ja miten se on toiminut. Lisäksi yrmäävien maisemien perässä matkustanut mies kertoo myös tarinoita reissuiltaan.

Jakso 7 - Vieraana Olli Sorvari

Julkaistu 12.12.2019

Valokuvauspodcastin jaksossa seitsemän meillä on vieraanan maisemakuvaaja Olli Sorvari. Olli on kiistämättä yksi Suomen taitavimmista astrovalokuvaajista. Tämän kertaisessa jaksossa kuullaan lisäksi Ollin tarinoita mm. Uudesta Seelannista, Islannista, Italiasta ja Marokosta, Ollin maagiset settingssit, digitaalisesta taiteesta, kuvankäsittelystä ja totta kai hämähäkeistä ja punkeista.

Jakso 6 - Luovuus

Julkaistu 4.12.2019

Valokuvauspodcastin jaksossa numero 6 puhutaan luovuudesta. Mistä luovuuden voi löytää, kun luovuus tuntuu olevan piilossa, ja voiko luovuuden pakottaa esiin? Miten uusi Joker elokuva vaikuttaa Esan ja Kimmon luovuuteen, ja voiko valokuvaajat ammentaa luovuutta liikkuvasta kuvasta enemmän kuin stilleistä? Kimmon odotellessa lentolippuja Alaskaan, Esa kertoo omasta musiikkitaustastaan. Yksi luovuuden lähteistä meidän kesken on podcastit. Kuuntele meidän podcast ja saat vastauksen kaikkiin yllämainittuihin kysymyksiin, tulet paremmaksi valokuvaajaksi, sekä löydät inspiraation valokuvaamiseen. PS. Vantaalaiset on ihan jees.

Jakso 5 - Vieraana Ömer Acar

Julkaistu 27.11.2019

Jaksossa 5 meillä on podcast historian ensimmäinen vieras mukana, valokuvaaja Ömer Acar. Ömer kertoo seikkailuistaan Islannissa, Itä-Suomessa ja Svalbardissa (eli Huippuvuorilla jonka Kimmokin oppii jakson aikana). Sivutaan myös miten Ömeristä tuli valokuvaaja ja millaisia kohtaamisia hänellä on ollut mm. karhujen, naalien valaiden ja jääkarhujen kanssa. Ömer on valokuvaaja, heittäytyy kaikkeen mitä hän tekee täysillä ja siksi hänen intohimoaan valokuvaukseen on äärimmäisen mielenkiintoista seurata.

Jakso 4 - Sometiltti

Julkaistu 21.11.2019

Jaksossa 4 me pohdimme sosiaalisen media ja valokuvauksen välistä suhdetta. Onko instagram tehnyt valokuvaajista aivottomia zombeja, valehteleeko photoshopvelhot meille päin naamaa ja onko meidän todellisuudentajua karkaamassa meidän ulottumattomiin? Nämä ja pari muuta hyvää läppää löytyy tämänkertaisesta castista. Kerro meille mielipiteesi somen ja valokuvauksen hyödyistä ja haitoista.

Jakso 3 - Suomen Kuvauslokaatiot

Julkaistu 13.11.2019

Valokuvauspodcastin jaksossa 3 listataan hyviä valokuvauspaikkoja Suomesta. Mukana myös tarina Kimmosta ja punkeista.

Jakso 2 - Prime Vs Zoom

Julkaistu 6.11.2019

Jaksossa numero 2 vertailemme kiinteiden ja zoomien eri käyttötarkoituksia, ja koitamme auttaa Kimmoa löytämään itselleen uuden linssin.

Jakso 1 - Puhutaan Säästä

Julkaistu 30.10.2019

Valokuvauspodcastin ensimmäinen jakso!

Takaisin podcastien listaan