Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Eron silmässä

Kuusiosainen ohjelmasarja pureutuu eron peruskysymyksiin: tunteisiin, vuorovaikutukseen, itsetuntoon ja erosta selviytymiseen.

Sininauhaliiton erotyön kehittäjä Irene Komun vieraina on erotyötä tekeviä ammattilaisia kuten parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow ja perhe- ja paripsykoterapeutti Terhi Väisänen. Oman kokemuksensa kautta erosta puhuu mm. Herra Ylppö. Podcast ilmestyy kahden viikon välein perjantaisin 24.4., 8.5., 22.5., 5.6., 19.6. ja 3.7. Tuotanto: Slap Media.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 7 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 24.4.2020.

6. Mies ja ero

Julkaistu 6.11.2020

Mistä miehet voivat saada tukea erotilanteessa? Millaisia haasteita miesten eroihin liittyy?


Eron kynnyksellä mieltä painavat monet ajatukset yksinäisyyden tunteista mahdollisten lasten tapaamisoikeuksiin. Eroon liittyvien tunteiden ja ajatusten käsittely saattaa myös olla hyvin eritahtista suhteen osapuolten kesken.


Eron silmässä -podcast pureutuu erotilanteen pulmiin miesten näkökulmasta. Jaksossa Irene Komun vieraana kuullaan Miessakit ry:n Tomi-Pekka Liiasta.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

5. "Kun se on niin kiva selvinpäin"

Julkaistu 8.9.2020

Mitä päihderiippuvuus on ja miten se vaikuttaa parisuhteeseen ja perhe-elämään? Miksi päihteistä johtuvat erot ovat usein niin pitkiä prosesseja? Kenen hyvinvoinnin tulisi olla ensisijalla?

Varsinkin alkoholista johtuvat erot ovat Suomessa yleisiä, mutta niistä puhutaan silti vähän. Häpeä ja joskus myös viranomaisten pelko saa piilottamaan tilanteen ja sinnittelemään jaksamisen äärirajoilla. Arjen kuormittavuuden keskellä puoliso ripustautuu muistoihin, hyviin hetkiin ja toivoo toivomistaan. Usein hän jää kuitenkin kakkoseksi ensisijaiseksi tulleelle salarakkaalle, päihteelle.

Skatan pöydän ääressä Irene Komun kanssa keskustelee viidennessä jaksossa erotyöntekijä Tomi-Pekka Liias Miessakeista.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

4. Ero sateenkaaren alla

Julkaistu 5.6.2020

Kun ihminen elää vähemmistöstatuksen alla, hän joutuu usein selittämään tai peittämään itseään. Sateenkaarierityisessä eroryhmässä puhuminen voi olla vapauttava kokemus seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluville ihmisille.


Sateenkaarierityisten erojen taustalla on yleensä täysin samantyyppisiä asioita kuin samaa sukupuolta olevien parien erojen taustalla. Joitakin erityispiirteitä silti on: Mikä on onnellisuuden taakka, entä sisäistetty vähemmistöstressi? Entä miten parisuhteisiin vaikuttaa se, jos ihminen omaksuu toisten ihmisten kielteiset asenteet ja suhtautuu itseensä samoin? Mikä merkitys on juridisilla kysymyksíllä?


Sateenkaarierityisistä eroista keskustelemassa tässä jaksossa on pari- ja perhepsykoterapeutti Terhi Väisänen.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

3. Itsetunto eron jälkeen

Julkaistu 22.5.2020

"Teidät on tuomittu avioeroon". Näin karusti todetaan käräjäoikeudelta tulevassa eropäätöksessä ja monesta päätös ehkä myös tuntuu tuomiolta. Ero koettelee lähes poikkeuksetta ihmisen itsetuntoa ja käsitystä itsestä, on sitten tullut hylätyksi tai itse päättänyt lähteä.


Mitä on hyvä itsetunto? Osaammeko kasvaa omaksi itseksemme parisuhteessa? Entä mitä itsetunnolle tapahtuu eron jälkeen? Vieraana tässä jaksossa pari- ja perhepsykoterapeutti Terhi Väisänen.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2. Lupa vihata

Julkaistu 8.5.2020

Eronnut ihminen on usein äärimmäisen vihainen ex-puolisolleen ja itselleen, erityisesti silloin jos ero on tullut ei-toivottuna yksipuolisena ilmoituksena. Miten elää pettymyksen ja raivon tunteiden kanssa? Onko normaalia, että tunteet ovat niin voimakkaita?


Entä mitä, jos ei tunne vihaa? Eron silmässä -podcastin toisessa jaksossa pohdiskelua vihan tuntemisesta, vihakirjeistä ja siitä, että vihan tunteminen ok.


Skatan pöydän ääressä keskustelua käyvät Sininauhaliiton erotyön kehittäjä Irene Komu ja parisuhdekouluttaja, kirjailija Marianna Stolbow.


Tuotanto: Slap Media.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1. Eron peruskauraa

Julkaistu 24.4.2020

Mitä eron käsitteleminen tarkoittaa ja miksi siihen pitäisi panostaa? Mitä lapsuudessa opittuja vuorovaikutusmalleja toistan parisuhteissani? Miten erosta selviää?


Suomalaisen eroseminaarin kehittäjä, parisuhdekouluttaja ja kirjailija Marianna Stolbow on eron peruskysymysten äärellä. Stolbown juttukaverina erotyön kehittäjä Irene Komu Sininauhaliitosta.


Tuotanto: Slap Media.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Intro: Korona-aika – uusi epänormaali normaali

Julkaistu 24.4.2020

Mistä voi saada apua poikkeusaikana kuormittuneeseen parisuhteeseen? Entä jos ero on ollut tapetilla jo ennen tätä kevättä? Irene Komu suhtautuu eroihin vakavasti – ero voi olla iso terveysriski. Tästä Komulla sekä omakohtaista että työn kautta tullutta kokemusta. Toivoa, näkökulmia ja vertaisuutta – sitä eron silmässä oleva ihminen tarvitsee, myös tämän podcast-sarjan välityksellä. Tuotanto: Slap Media


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Takaisin podcastien listaan