Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Eron silmässä

Kuusiosainen ohjelmasarja pureutuu eron peruskysymyksiin: tunteisiin, vuorovaikutukseen, itsetuntoon ja erosta selviytymiseen.

Sininauhaliiton erotyön kehittäjä Irene Komun vieraina on erotyötä tekeviä ammattilaisia kuten parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow ja perhe- ja paripsykoterapeutti Terhi Väisänen. Oman kokemuksensa kautta erosta puhuu mm. Herra Ylppö. Podcast ilmestyy kahden viikon välein perjantaisin 24.4., 8.5., 22.5., 5.6., 19.6. ja 3.7. Tuotanto: Slap Media.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Tilaa podcast: RSS-syöte, Apple-podcastit tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 5 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 24.4.2020.

4. Ero sateenkaaren alla

Julkaistu 5.6.2020

Kun ihminen elää vähemmistöstatuksen alla, hän joutuu usein selittämään tai peittämään itseään. Sateenkaarierityisessä eroryhmässä puhuminen voi olla vapauttava kokemus seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluville ihmisille.


Sateenkaarierityisten erojen taustalla on yleensä täysin samantyyppisiä asioita kuin samaa sukupuolta olevien parien erojen taustalla. Joitakin erityispiirteitä silti on: Mikä on onnellisuuden taakka, entä sisäistetty vähemmistöstressi? Entä miten parisuhteisiin vaikuttaa se, jos ihminen omaksuu toisten ihmisten kielteiset asenteet ja suhtautuu itseensä samoin? Mikä merkitys on juridisilla kysymyksíllä?


Sateenkaarierityisistä eroista keskustelemassa tässä jaksossa on pari- ja perhepsykoterapeutti Terhi Väisänen.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

3. Itsetunto eron jälkeen

Julkaistu 22.5.2020

"Teidät on tuomittu avioeroon". Näin karusti todetaan käräjäoikeudelta tulevassa eropäätöksessä ja monesta päätös ehkä myös tuntuu tuomiolta. Ero koettelee lähes poikkeuksetta ihmisen itsetuntoa ja käsitystä itsestä, on sitten tullut hylätyksi tai itse päättänyt lähteä.


Mitä on hyvä itsetunto? Osaammeko kasvaa omaksi itseksemme parisuhteessa? Entä mitä itsetunnolle tapahtuu eron jälkeen? Vieraana tässä jaksossa pari- ja perhepsykoterapeutti Terhi Väisänen.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2. Lupa vihata

Julkaistu 8.5.2020

Eronnut ihminen on usein äärimmäisen vihainen ex-puolisolleen ja itselleen, erityisesti silloin jos ero on tullut ei-toivottuna yksipuolisena ilmoituksena. Miten elää pettymyksen ja raivon tunteiden kanssa? Onko normaalia, että tunteet ovat niin voimakkaita?


Entä mitä, jos ei tunne vihaa? Eron silmässä -podcastin toisessa jaksossa pohdiskelua vihan tuntemisesta, vihakirjeistä ja siitä, että vihan tunteminen ok.


Skatan pöydän ääressä keskustelua käyvät Sininauhaliiton erotyön kehittäjä Irene Komu ja parisuhdekouluttaja, kirjailija Marianna Stolbow.


Tuotanto: Slap Media.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1. Eron peruskauraa

Julkaistu 24.4.2020

Mitä eron käsitteleminen tarkoittaa ja miksi siihen pitäisi panostaa? Mitä lapsuudessa opittuja vuorovaikutusmalleja toistan parisuhteissani? Miten erosta selviää?


Suomalaisen eroseminaarin kehittäjä, parisuhdekouluttaja ja kirjailija Marianna Stolbow on eron peruskysymysten äärellä. Stolbown juttukaverina erotyön kehittäjä Irene Komu Sininauhaliitosta.


Tuotanto: Slap Media.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Intro: Korona-aika – uusi epänormaali normaali

Julkaistu 24.4.2020

Mistä voi saada apua poikkeusaikana kuormittuneeseen parisuhteeseen? Entä jos ero on ollut tapetilla jo ennen tätä kevättä? Irene Komu suhtautuu eroihin vakavasti – ero voi olla iso terveysriski. Tästä Komulla sekä omakohtaista että työn kautta tullutta kokemusta. Toivoa, näkökulmia ja vertaisuutta – sitä eron silmässä oleva ihminen tarvitsee, myös tämän podcast-sarjan välityksellä. Tuotanto: Slap Media


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Takaisin podcastien listaan