Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Webbidevaus.fi

Webbidevaus.fi -podcast on puheradiota webbikehityksestä suomeksi! Juontajina Antti Mattila ja Riku Rouvila. Lisensoitu CC BY-NC.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 94 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 18.2.2018.

94: Level Up! TypeScript 4.0 ✨

Julkaistu 14.9.2020

TypeScriptistä on jälleen saapunut uusi versio, mutta mitä uutta se varsinaisesti tarjoaa? Tässä jaksossa käydään läpi uuden version ominaisuudet, ja kurkataan nopeasti myös TypeScriptin tulevaisuuteen.

93: TKMV - Kuinka paljon Gittiä on tarpeeksi?

Julkaistu 30.8.2020

Jälleen kerran rakkaiden kuuntelijoidemme kysymysten parissa! Millainen on ohjelmoijan CV, onko Gitin osaaminen ihan välttämätöntä, entä mitä tehdä jos englannin puhuminen tiimissä pistää hävettämään? Vastaukset näihin ja muihin ohjelmoijan elämänhallintaa koskeviin kysymyksiin tästä jaksosta. Kiitos kysymyksistä Salvador Dali, Sudo apt remove git ja Joona!

92: TKMV - Mitä muuta osaatte kuin webbikehitystä? 😱

Julkaistu 16.8.2020

Postilaatikkoomme on saapunut henkilökohtaisia kysymyksiä 📮Ketä me ollaan, ja mitä osataan? Mistä nämä opit on peräisin, minkä takia meidät on päästetty töihin ja miten sinne ylipäätään pääsee? Olet sitten aloitteleva devaaja, ensimmäistä työpaikkaa etsivä opiskelija tai tykkäät vaan kuunnella kasuaalia höpinää, niin tää jakso on just sulle!

91: 10 uutta kuumaa!

Julkaistu 9.8.2020

Mitä uutta webbikehityksen maailmassa on tapahtunut viime aikoina? Tässä jaksossa nopea katsaus niin kehitystyökaluihin kuin uusiin JavaScript ja CSS ominaisuuksiin.

90: 👔 React Enterprise Edition – mitä ottaa huomioon kun SPA kasvaa?

Julkaistu 26.7.2020

Yksi komponentti projektihakemiston juuressa voi riittää yllättävän pitkälle. Mutta mitä sitten kun projektissa on 20 näkymää ja 5 hengen tiimi? Tässä jaksossa paljastetaan Webbidevauksen tarkoin varjellut reseptit suurten React-sovellusten kehittämiseen aina hakemistorakenteesta modularisointiin 🗃

89: TKMV - Onko webbikehitys palaamassa vuoteen 1999? 📠

Julkaistu 12.7.2020

Webbikehitys monimutkaistuu vuosi vuodelta, mutta samaa aikaa myös vanhat työskentelytavat palaavat aina vain uudelleen pintaan. Onko nykyinen SPA-malli jo pohjimmiltaan vioittunut ajatusmalli sovellusten rakentamiseen?

88: TKMV - WWDC & Elektroniikkaretriitti

Julkaistu 28.6.2020

Kannattaako aloittelevana devaajana perehtyä moneen teknologiaan samanaikaisesti? Miten kaikille koodareille riittää töitä? Tässä jaksossa vastataan pitkästä aikaa teidän kysymyksiinne! Katsaus myös tämän vuoden Applen WWDC-tapahtumaan.

87: Tila haltuun Recoililla ja ilman

Julkaistu 14.6.2020

Nyt ollaan 🌊🏄‍♀️ aallon harjalla! Jo hetken vakaana pysynyt tilanhallintascene on saanut uuden tulokkaan. Mikä on Facebookin pari viikkoa sitten julkaisema Recoil, ja meneekö fronttipakka taas sekaisin?

86: Testaaminen ei ole helppoa. Ei edes Cypressillä 😿

Julkaistu 31.5.2020

End-to-end testaus Cypressillä on kivaa aina niin kauan kun asiat menevät putkeen. Mutta aina (koskaan) näin ei ole. Tässä jaksossa sekoittuu sopivassa suhteessa Antin CD-kokoelmien nostalgisointi ja armottoman tiukka tekkianalyysi. Onko Snowpack 2.0 seuraava Create React App, ja onko buildityökalulla / devausympäristöllä enää mitään merkitystä? Onko jo aika jollekin uudelle?

85: Next.js:llä levelillä

Julkaistu 18.5.2020

Pojat jutustelevat sivuprojekteistaan, jotka ovat erilaisuudestaan huolimatta yllättävän samanlaisia.

84: Tauon paikka

Julkaistu 26.4.2020

Webbidevaus jää hetkiseksi tauolle. Pojat esittävät kootut selitykset ja pyytävät teitä, arvon kuulijat, kommentoimaan ja osallistumaan!

83: Oho! Olavi Haapala paljastaa salatun suhteensa Ilta-Sanomiin

Julkaistu 19.4.2020

Millaista tekkiä eräät Suomen suosituimmista nettisivuista, is.fi ja hs.fi, pitävät sisällään? Jakson vieraana webbiperfin asiantuntijanakin tunnettu Olavi Haapala, joka on ollut mukana koodaamassa sivujen uutta versiota.

82: TKMV – ReasonML-bilevalot ja vaikeimmat koodaamiseen liittyvät asiat

Julkaistu 12.4.2020

Mikä on vaikein ohjelmointiin liittyvä tekninen asia, jonka olette joutuneet opettelemaan? Kasuaalia rupattelua Rikun Sonos + Spotify + Ikea Trådfri - projektista, Elmistä, isoihin koodiprojekteihin perehtymisestä ja japanilaisista limuista.

81: Edistynyt React, osa 1 - Hookit ⚓️

Julkaistu 29.3.2020

Hookit mullistavat tapaa, jolla React-komponentteja kirjoitetaan. Edistynyt React -sarjan ensimmäisessä jaksossa käydään läpi mitä hookit ovat, mitä uutta ne tuovat pöytään ja miten ne toimivat. Heitä HoC:it, render propit ja varsinkin mixinit romukoppaan ja ota hookit haltuun tästä 🎧

80: 🏡 Etänä töissä

Julkaistu 22.3.2020

Pitkästä aikaa myös webbidevaus.fi nauhoitetaan etänä 🛋! Jakson aiheena etätyö; miten tehdä hommia tehokkaasti kotoa ergonomiaa ja mielenterveyttä unohtamatta!

79: TKMV - Sori, mä oon vaan töissä täällä 🧟

Julkaistu 15.3.2020

Kuuntele jakso ja testaa oletko luova näpertelijä, ongelmanratkaisija, vain töissä täällä vai koodi connoisseur 🍷Miksi devaajat suosii Applen koneita ja mitä muita koneita Antti ja Riku ovat aikojen saatossa käyttäneet?

78: 🧪🥽 Nolla testiä ja kaikki tulessa 🔥?

Julkaistu 8.3.2020

Ei hätää! Hyvin kirjoitettu koodi testaa itse itseään, vai? Kaikki ovat varmasti samaa mieltä siitä, että testaaminen on tärkeä osa ohjelmistokehitystä. Mutta kuka sitä oikeasti tekee ja miten? Tässä jaksossa perehdytään JavaScript-sovellusten testaamiseen, eri tapoihin testata ja kuumimpiin testaustyökaluihin. Testaustaidot ovat olennainen osa jokaisen ohjelmistokehittäjän työkalupakkia. Hyvin testattu koodi varmistaa nopean kehitystahdin ja hyvät yöunet koko tiimille nyt ja tulevaisuudessa.

77: 🧠 Level Up! Selaimen devaustyökalut seuraavalle levelille!

Julkaistu 1.3.2020

Pelottaako Chrome DevToolsin miljoona painiketta ja ikonia? Ei hätää, tässä jaksossa käydään läpi mitä ainakin osalla niistä pystyy tekemään. Riku ja Antti listasivat itselleen hyödyllisimmät ominaisuudet ja muutaman molemmille kokonaan uuden tuttavuuden. Kurkataan Chromen lisäksi myös Firefoxiin ja ominaisuuksiin, joita vain siltä puolelta löytyy!

76: Webbifonttien historia & tulevaisuus 🚀

Julkaistu 23.2.2020

Mitä kaikkea on hyvä tietää webbifonteista vuonna 2020? Tässä jaksossa rautainen annos webbifonttien historiaa ja katsaus tulevaisuuteen. Mitä ovat variable fontsit, voiko niitä jo käyttää ja mitä hyötyä niistä on? Miten FOUT, FOIT ja font-display vaikuttavat sivun käyttökokemukseen?

75: Janne Kallunki: Bätäng 💥 Tätä et tiennyt animaatioista webissä!

Julkaistu 16.2.2020

Webissä on liian vähän animaatioita! Miten niitä tehdään, miksi ne ovat tärkeitä ja mitä niiden käyttämisessä tulisi muistaa? Tässä jaksossa vieraana alan ekspertti Janne Kallunki.

74: TKMV - 11X Sankarikoodarien 🦹🏽‍♀️ unohtumattomimmat one-linerit

Julkaistu 9.2.2020

Jos koodia ei saa tiivistettyä elegantiksi yhden rivin sinfoniaksi on se vääjäämättä ala-arvoista. Vai onko? Tässä jaksossa pitkästä aikaa rakkaiden kuuntelijoidemme kysymyksiä aina sankarikoodareista lipeäkielisiin työhaastatteluissa selittelijöihin.

73: Petri Partio: 10 asiaa, jotka jokaisen devaajan tulisi tietää designista

Julkaistu 2.2.2020

Miksi omat harrasteprojektini näyttää aina niin kököiltä? Mitä jos ei ole visuaalinen ihminen tai lahjakas design-asioissa? Vieraana Petri Partio Flocklerilta purkamassa webbisivujen designia palasiin ja kertomassa mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon omaa sivua tai äppiä suunnitellessa.

72: AP Koponen – SPA & SEO, SSR, Next.js

Julkaistu 19.1.2020

Lyhenteitä, lyhenteitä kaikkialla! Vieraana AP Koponen jakamassa viisautta aiheesta SPA:den hakukoneoptimointi, server-side -rendaus ja Next.js.

71: Hei Me Koodataan 1 - Lomakoodailuja 2020

Julkaistu 12.1.2020

Loma on kiistatta ihmisen parasta koodausaikaa. Tässä jaksossa Riku ja Antti höpöttävät loman koodausprojekteista. Aiheina mm. FeathersJS, XState, React Spring, Tailwind ja Next.js.

70: Kimmo Brunfeldt & Alvar Carton tarina

Julkaistu 22.12.2019

Joulujaksossa vieraana Alvar Carton koodarivelho Kimmo Brunfeldt. Miten ohjelmistokehittäjästä tuli sisustustaulukauppias? Kuinka haastavaa on hostata koko maailman karttoja yhdellä palvelimella? Tässä aiheitamme! Jakson sponsorina huutokaupat.com.

69: Kickstart: TypeScript, 2/2

Julkaistu 15.12.2019

Jatkoa suositulle Kickstart-sarjalle! Harkitsetko TypeScriptiä seuraavaan projektiinne? TypeScript-sarjan toisessa osassa aiheena virheilmoitukset, projektikäytännöt ja Rikun Top-7 Pro Tipsit TypeScriptin kanssa toimimiseen. Jakson sponsorina Huutokaupat.com.

68: Tailwind.css 💨

Julkaistu 8.12.2019

Muuttaako tuulta purjeisiinsa saanut Tailwind.css ja utility-first lähestyminen paradigman webin tyylittelyssä? Miksen kirjoittaisi tyylejä suoraan html-tageihin? How about my separation of concerns? Mukana myös liuta rakkaiden kuuntelijoidemme suosittelemia terminaali- ja macOS-työkaluja 😍 Jakson sponsorina [huutokaupat.com](https://huutokaupat.com/avoimet-tyopaikat)!

67: 🧠 Level Up! 4 – macOS kuntoon

Julkaistu 1.12.2019

Viime jakso ei riittänyt alkuunkaan parhaiden työkalujen läpikäyntiin ja siksi jatkammekin sitä nyt 💪 Aiheena parhaat macOS-aputyökalut oman workflown tehostamiseen, näppäimistön tuunaamiseen ja moneen muuhun. Jakson sponsorina huutokaupat.com!

66: 🧠 Level Up! 3 – Komentorivi kuntoon

Julkaistu 24.11.2019

Näyttääkö shellisi lähikaupan mustavalkoiselta kassaruudulta 📟? Tässä jaksossa Antti ja Riku perkaavat omia shellityökalujaan, ja onnistuvat samassa päivittämään Rikun shellin vuoteen 2020. Lisäksi asiaa muun muassa jousianimaatioista Reactille, ja PostgreSQL:ista GraphQL API:n leipovasta Hasurasta. Jakson sponsorina Zure.

65: Ronja Pahaoja: SPA-saavutettavuus ja kuulijoiden Q&A

Julkaistu 17.11.2019

Jakson vieraana saavutettavuus- (eli s12s?) asiantuntija, huippu-urheilija ja luutunsoittaja Ronja Pahaoja! Ronja lainaa arvokasta näkemystään ja kokemustaan saavutettavuusongelmista ja niiden selättämisestä. Erityistarkastelun alla single page appit. Jakson sponsorina Zure.

64: Timi Wahalahti – WordPressiä vuonna 2019

Julkaistu 10.11.2019

Jos harkitset WordPressiä tuleviin webbiprojekteihin tai ajattelet sen vieläkin olevan vain PHP-purkkaa, niin nyt 👂 hörölleen. Aiheen asiantuntija Timi Wahalahti saapui studioomme kertomaan käytännön devaustyöstä WordPressilllä, siitä millaisiin projekteihin WP sopii ja miten sen kanssa kannattaisi lähteä liikkeelle. Jakson sponsorina Zure.

63: TKMV - Karmaisevia asiakkaita ja 🕷🕸 koodissa

Julkaistu 3.11.2019

Mitä tehdä kun asiakas vaatii rahojaan takaisin huonojen teknisten ratkaisujen takia vaikka osasyynä on asiakkaan jatkuvasti muuttuvat vaatimukset? Mistä löytyy Tampereen paras kebab 🌯? Jakson sponsorina Zure.

62: Tuukka Ojala - Koodia kuulon varassa ⌨️🎧

Julkaistu 27.10.2019

Vieraana Tuukka, Vincitillä työskentelevä sokea ohjelmistokehittäjä, joka osaa kirjoittaa koodia ilman näyttöä ja hiirtä. Rikulla ja Antilla on miljoona kysymystä. Mukana ripaus ihanaa internet-nostalgiaa vieraskirjoista kävijälaskureihin 😍. Tämä jakso ei jätä kylmäksi saavutettavuudesta kiinnostuneita! Jakson sponsorina Futurice.

61: Mikko Pohja: Zen ja ohjelmistoprojektin kunnossapito

Julkaistu 21.10.2019

Riku on reissussa, joten tällä viikolla Mikko Pohja ja Antti suorittavat tutkimusmatkan laadun maailmaan. Toisinsanoen: miten minimoida fukuppaamisen vaara. Sponsorina Futurice. Tätä jaksoa sponsoroi Futurice.

60: Kickstart: TypeScriptin perusteet, 1/2

Julkaistu 13.10.2019

Kiinnostaako TypeScript, mutta alkuun pääseminen tuntuu nihkeältä? Uudessa Kickstart - sarjassamme lähdemme käytännön vinkkien avulla ottamaan TypeScriptiä käyttöön niin uudessa kuin jo olemassa olevassakin projektissa. Tätä jaksoa sponsoroi Futurice.

59: 🌟 Vlada Laukkonen: Alanvaihto koodariksi?

Julkaistu 6.10.2019

Ohjelmistoala ei takuulla ole yksi helpoiten lähestyttävistä aloista. Millaisia hankaluuksia ajanvaihtaja voi alalle siirtyessään kohdata? Mistä löytää turvaverkko, ja apua omaan oppimiseen? Vieraana Ompeluseura LevelUP Koodareiden perustaja, IT-vaikuttaja, alanvaihtaja ja tulevan Kaikki koodaa -kirjan kirjoittaja Vlada Laukkonen. Jakson sponsorina Futurice.

58: TKMV - Yksi asia, joka tekee webbidevauksesta huomattavasti helpompaa

Julkaistu 29.9.2019

Kovan vierasputken välissä pysähdyimme vastaamaan taas teidän, rakkaiden kuuntelijoidemme, lähettämiin kysymyksiin 😍 Asiaa muun muassa tietokantamigraatioista, rekursiosta, ja mobiiliapplikaation rakentamisesta silloin kun osaaminen keskittyy lähinnä webiin. Tätä jaksoa sponsoroi talented.fi.

57: Sami Suo-Heikki: The Year of Desktop Web Components?

Julkaistu 22.9.2019

Tämän jakson sponsoroi talented.fi. Ovatko Web Componentsit vaihtoehto Reactille ja Vuelle? Missä on Polymer ja kaikki se hype aihepiirin ympäriltä? Kysyimme tätä WC-asiantuntija Sami Suo-Heikiltä.

56: Juha-Matti Santala: Twitch-koodailua 💻 ja protipsit commit-viesteihin

Julkaistu 15.9.2019

Tämän jakson sponsoroi talented.fi. git commit -m considered harmful! Jaksossa sukelletaan projektien dokumentointiin koodaamisen lomassa. Vieraana Juha-Matti "Juhis" Santala.

55: Voiko koodin laatua ylläpitää automaattisesti? Tavallaan 🤷‍♀️

Julkaistu 8.9.2019

Vähän videopelijuttuja ja käytännön vinkkejä koodin laadun ylläpitämiseen. Luvassa myös katsaus muutamaan automaattisesti koodia katselmoivaan työkaluun. AUTOMAATTISESTI?! Jeeep. Tämän jakson sponsoroi talented.fi.

54: Kaikki rakastavat lomakkeita 📝

Julkaistu 1.9.2019

...mutta kuinka sellainen pitäisi rakentaa? Tässä jaksossa Antti ja Riku avaavat sanaisen aarrearkkunsa käyden läpi parhaat nugetit niin validointiin, käytettävyyteen kuin käytännön työkaluihinkin liittyen. Check it out 🎧

53: TKMV - Sotatarinoita & Antin nerokas häck

Julkaistu 25.8.2019

Koodausvuosia on takana jo lukemattomia, mutta mitä jää kertoman jälkipolville? Löytävätkö pojat tässäkään jaksossa vastausta miksi aina React eikä Vue? Kuuntele niin tiedät mistä kylillä puhutaan.

52: Timo Laak: Ulkomaille koodaamaan?

Julkaistu 18.8.2019

Millaista olisi työskennellä Lontoossa 🇬🇧 tai Berliinissä 🇩🇪 expattina? Kuinka sinne edes pääsee? Vieraana kohta viisi vuotta ulkomailla asunut maailmanmatkaaja Timo Laak.

51: TKMV - Onko teknologiavalinnoilla mitään väliä?

Julkaistu 11.8.2019

Toimiiko vasara ruuvimeisselinä? Onko projektin onnistumisen kannalta merkitystä valitseeko JavaScriptin vai Pythonin? Onko loppujen lopuksi kyse vain mielipiteistä? Te Kysyitte, Me Vastasimme! Avasimme jälleen katsojien lähettämiä kysymyksiä sisältävän arkun, ja arvoimme sieltä kourallisen tiukkoja kysymyksiä vastattavaksi.

50: Nollan euron startup

Julkaistu 4.8.2019

Voiko webbisovelluksen tuotantoympäristön saada aikaiseksi nollalla eurolla (spoiler: voi!)? Kaikki ilmaisista palveluista täällä tänään!

49: Level Up! 2 - Webbihostaus on ratkaistu ongelma

Julkaistu 28.7.2019

30 sekuntia editorista internetissä pyöriväksi palveluksi? How do I even? Riku ja Antti käyvät läpi parhaita hostausvaihtoehtoja niin perinteisille nettisivuille kuin monimutkaisemmille palveluillekin.

48: Onko oma komponenttikirjasto wörtti?

Julkaistu 30.6.2019

Onko maailma 10 vuoden päästä täynnä hylättyjä komponenttikirjastoja? Luultavasti. Tiukkaa tykitystä käytännön kokemuksista kirjastojen toteutukseen liittyen. Mukana myös kauan odotettu Fanta Peach -arvostelu!

47: React Finland 5: TypeScript & kaverit

Julkaistu 17.6.2019

Viimeinen React Finland jakso on täällä! Murheita ja iloa Azuren kanssa, asiaa TypeScriptistä ja muuta asiaankuulumatonta höpinää.

46: React Finland 4: React Native + Expo, Styleguidist ja muuta mukavaa

Julkaistu 9.6.2019

Rikun synttärispecial! Antti ja Riku puhuvat uusimmista vapaa-ajan projekteistaan. Myöskään React Finland materiaali ei vaikuttaisi loppuvan koskaan. Tässä jaksossa haastattelussa Nik Graf, Ville Immonen, Artem Sapegin ja Artem Zakharchenko.

45: React Finland 3: Saavutattavuus, animaatiot ja omat vs muiden komponentit

Julkaistu 2.6.2019

React Finland -haastattelukatiskan tyhjennys jatkuu! Tässä jaksossa vieraana Manuel Matuzović, Glenn Reyes ja Bruno Lourenço.

44: React Finland 2: Designkirjastot & testaaminen

Julkaistu 26.5.2019

React Finland -konffan antia, osa 2. Tässä jaksossa vieraina Andrey Okonetchnikov, Varya Stepanova, Juha Linnanen sekä Maaret Pyhäjärvi. Aiheina designkirjastot, React Native CI, testaus ja paljon muuta!

43: React Finland 1: State Management

Julkaistu 19.5.2019

Antti ja Riku pääsivät React Finlandiin kyselemään puhujien mietteitä tilanhallinnasta ja tilakoneista. Vieraina jaksossa MobX:n ja immer:in kehittäjä Michel Weststrate, xstaten kehittäjä David Khourshid, sekä Luca Matteis ja Farzad Yz. Kovaa kamaa siis luvassa 🎧

42: TKMV

Julkaistu 12.5.2019

Te Kysytte, Me Vastaamme! Avasimme jälleen katsojien lähettämiä kysymyksiä sisältävän arkun, ja arvoimme sieltä kourallisen tiukkoja kysymyksiä vastattavaksi.

41: TKMV

Julkaistu 21.4.2019

Te Kysytte, Me Vastaamme! Avasimme jälleen katsojien lähettämiä kysymyksiä sisältävän arkun, ja arvoimme sieltä kourallisen tiukkoja kysymyksiä vastattavaksi.

40: Level Up! 1

Julkaistu 14.4.2019

Kaikkien aikojen ensimmäinen Level Up! -jakso! Aiheina mm. datalist, Houdini, CSS grid, Bundlephobia ja paljon muuta.

39: Timo Erkkilä & Miikka Ermes - Data science, data engineering ja glorifioidut excel-taulukot

Julkaistu 7.4.2019

Vieraana kaksi alan kovinta konkaria Timo Erkkilä ja Miikka Ermes, vastaamassa sekä Rikun että teidän esittämiin kysymyksiin datatieteestä ja koneoppimisesta in the wild!

38: TKMV

Julkaistu 27.3.2019

Toimistollemme on saapunut jälleen kasa tiukkoja kysymyksiä, joihin vastaamme parhaamme mukaan! Aiheina mm. hipsterikielet, mutatointi ja E2E-testit.

37: Elisa Heikura, Koodarikuiskaaja!

Julkaistu 17.3.2019

Jakson vieraana koodarikuiskaaja [Elisa Heikura](https://twitter.com/elisaliisa)! Tällä kertaa sukelletaan astetta hankalampien asioiden pariin, nimittäin kommunikaatiotaitoihin ja muiden ihmisten kanssa toimeen tulemiseen.

36: Olavi Haapala: Harrasteprojektit

Julkaistu 3.3.2019

Vieraana Olavi Haapala, webbikehittäjä, harrasteprojekti- ja suorituskykyintoilija Futuricen Helsingin toimistolta.

35: TKMV

Julkaistu 24.2.2019

Riku palasi Japaniasta ja tällä viikolla palataan taas arvon kuulijoidemme lähettämiin hyviin kysymyksiin!

34: Kimmo Brunfeldt & Open Source

Julkaistu 17.2.2019

Riku on reissussa, mutta Antti sai houkuteltua open source -velho Kimmo Brunfeldtin vieraaksi juttelemaan siitä, mitä on hyvä open source ja miten sitä tehdään.

33: Samuli Hakoniemi & Juho Vepsäläinen: React Finland

Julkaistu 10.2.2019

Kevät tulee väistämättä, ja kevään mukana React Finland! Jakson vieraina kaksi tapahtuman järjestäjistä, Samuli Hakoniemi ja Juho Vepsäläinen, keskustelua itse tapahtumasta ja konferenssien järjestämisestä ylipäätään. Ja ruskeasta kastikkeesta.

32: Ilkka Poutanen & Phoenix Framework

Julkaistu 3.2.2019

Vieraana Ilkka Poutanen. Aiheena viikon esoteerisin niche-serverframework Phoenix Framework!

31: TKMV

Julkaistu 27.1.2019

Viikon jaksossa Riku ja Antti vastailevat teidän, rakkaat kuulijamme, lähettämiin erinomaisiin kysymyksiin!

30: Webbidevaus.fi!

Julkaistu 20.1.2019

Meillä on uudet nettisivut! Jakson aiheena luova ja tekninen puoli tästä projektista.

29: Puhtaat valkeat funktiot

Julkaistu 13.1.2019

Aluksi puidaan joulukoodaukset (ja ei-koodaukset), josta järjettömän hieno aasinsilta jakson aiheeseen: kevyt ja leppoisa tutustuminen Elm-ohjelmointikieleen!

28';-- DROP TABLE 2018; --

Julkaistu 30.12.2018

Toissajakson perusteella huomattiin, että Antti ja Riku eivät tiedä tietoturvasta ihan hirveästi. Korjausliikkeenä tässä jaksossa vieraana tietoturva-aficionado Mikael Viitaniemi!

27: 2018, over & out

Julkaistu 23.12.2018

2018 paketoitu, 2019 oven takana. Mitä jäi käteen?

26: TKMV

Julkaistu 16.12.2018

Suositun Te Kysytte, Me Vastaamme -sarjan jakso numero XVII! Aiheina mm. fetch-API, mobiilidevaus, tietoturva ja palvelin- sekä selainkoodin yhdistäminen.

25: Palvelimettomuus

Julkaistu 9.12.2018

Vieraana Cihan Bebek, aiheena "functions as a service" ja Serverless Framework.

24: PWA-sovellus-applikaatiot

Julkaistu 3.12.2018

Viikon piparintuoksuisessa 🍪ekstraspesiaalissa pureudutaan PWA-sovellus-applikaatioiden mielenkiintoiseen maailmaan!

23: Se jossa Riku lähtee freelanceriksi

Julkaistu 25.11.2018

Toimistoomme on saapunut kysymys: "Miksi kaikki puhuvat GraphQL:stä nykyään? Miksi minun pitäisi välittää?"

22: Kesäduuni- ja opiskelujakso

Julkaistu 11.11.2018

Kauan odotettu kesäduuni- ja opiskelujakso! Vieraana Iiro Mäkelä.

21: TKMV: Miksi kaikki kysymykset ovat niin React-keskeisiä?

Julkaistu 4.11.2018

Web-kehityksestä kertovan huumoripodcastin tämän viikon jaksossa käydään läpi aivan käsittämätön määrä teidän, rakkaiden kuuntelijoidemme, lähettämiä kysymyksiä!

20: Ookkonä Oulusta, pelekääkkönnää legacya?

Julkaistu 28.10.2018

Viikon erikoisjaksossa vieraana mies, joka toi web-kehityspodcastit Suomenmaahan: Tommi Pääkkö Frontend Fridaysta! Aiheena legacykoodi, mistä se tulee ja miksi se on pelottavaa.

19: Tomi "TC39" Turtiainen

Julkaistu 22.10.2018

Vieraana Tomi Turtiainen. Aiheena JavaScriptin uudet ominaisuudet – mistä ne tulevat, miten ne kehittyvät ja mitä uutta on tulossa?

18: create-react-app eli... CRAppi?

Julkaistu 14.10.2018

Viikon huumoripainotteisen jakson aiheena create-react-appin kanssa eläminen ja kuoleminen. Antti ja Riku vastaavat myös yhteen (1) yleisökysymykseen. Juontajien pitäisi opetella tehokkaampaa ajankäyttöä. T: Shownotesien kirjoittaja. Eihän näitä ees lue kukaan. Pitäisköhän sitä kouluttautua uudestaan vaikkapa merisiilien kouluttajaksi.

17: IaaSsit ja PaaSsit ja mitänäitänyo

Julkaistu 7.10.2018

Vieraana Yrjö Kari-Koskinen, aiheena eri pilvipalvelutarjoajien käyttökokemukset.

16: TÄ

Julkaistu 29.9.2018

Tekoälyjaksossa vieraana Mikko Pohja ja Joose Fjällström.

15: Full-stack -stressinhallinta

Julkaistu 8.9.2018

Erikoisjaksossa Erikoisvieraana Erikois-Cihan! Puhutaan stressinhallinnasta, refaktoroinnista, full-stack -devauksesta ja zen modesta.

14: TKMV, osa 3

Julkaistu 29.8.2018

Suositun Te Kysytte, Me Vastaamme -sarjan kolmas osa! Riku ja Antti vastaavat kuulijoiden lähettämiin kysymyksiin.

13: TypeScriptin alkeet

Julkaistu 20.8.2018

Miksi TypeScript tulee nykyään joka mutkassa vastaan? Miksi siitä pitäisi välittää, mitä hyötyä siitä on? Onko elämä TypeScriptin kanssa aina pelkkää ruusuilla tanssimista? Riku ja Antti ottivat selvää.

12: TKMV, osa 2

Julkaistu 17.5.2018

Te kysytte, me vastaamme - osa 2! Olette lähettäneet niin hyviä kysymyksiä, että päätimme tehdä heti putkeen toisen jakson kysymyksiinne vastaten.

11: Te kysytte, me vastaamme!

Julkaistu 7.5.2018

Toisen tuotantokauden avausjaksossa Riku ja Antti vastaavat teidän, rakkaiden kuulijoidemme lähettämiin kysymyksiin.

10: Redux, Redux everywhere!

Julkaistu 2.5.2018

Kaikki rakastaa Reduxia, kaikki vihaa Reduxia! Mitä enemmän tai vähemmän pro-tippejä podcastin pojilla on kertoa?

9: Devopsin ABC

Julkaistu 16.4.2018

Erikoisjaksossa erikoisvieraana erikois-Ilkka! Mitä teknisiä ei-applikaatiokoodaamistaitoja kaikkien olisi hyvä hallita (tai edes tiedostaa olemassaolo)?

8: CSS:n perusteet: Flexbox

Julkaistu 10.4.2018

Riku ja Antti juttelevat flexboxin tarjoamista mahdollisuuksista ja siitä, miten flexbox-sulka voidaan laitttaa myös sinun hattuusi!

7: reactWillChange - Reactin uudet tuulet

Julkaistu 3.4.2018

React 16.3 tuo monia uusia async-rendauksesta johtuvia muutoksia. Mitä ja miten ne vaikuttavat mihinkään? Kuuntele, niin saat tietää!

6: Nykypäivän React-coodarit huomisen Javajääriä?

Julkaistu 28.3.2018

Ei saa jäädä tuleen makaamaan! Jatkuva kehittyminen on elinehto tällä alalla. Riku ja Antti keskustelevat tietojen ja taitojen ajan tasalla pitämisestä ja uuden oppimisesta.

5: Editorit ja idetorit

Julkaistu 19.3.2018

Vim vai emacs? VS Code vai Sublime Text? Työkaluista on aina hauska jauhaa.

4: Oman kuplan ulkopuolella kaikki tekit on paskaa

Julkaistu 14.3.2018

Jätkät on turhautuneita kun internetistä löytyi vääriä mielipiteitä. Varoitus: jakson sisältö saattaa herättää ajatuksia.

3: CSS-in-JS

Julkaistu 7.3.2018

Antti ja Riku keskustelevat viime vuosina mielipiteitä rankasti jakaneesta asiasta: onko soveliasta sotkea tyylit ja JavaScript?

2: Express, Hapi vai joku-muu-mikä?

Julkaistu 26.2.2018

Riku ja Antti jakavat kokemuksiaan bäkkäreiden rakentelusta Expressillä, Hapilla ja vähän muillakin frameworkeilla.

1: CSS-frameworkit, puolesta ja vastaan

Julkaistu 18.2.2018

Ensimmäisessä jaksossa Riku ja Antti keskustelevat CSS-frameworkien, kuten Bootstrap ja kumppanit, hyveistä ja paheista.

Takaisin podcastien listaan