Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Runner's High Podcast

Runner's High Podcastissa keskustellaan juoksusta ja juoksuun liittyvistä ilmiöistä.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 96 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 1.2.2019.

Jakso 94: Ensimmäinen puolimaraton

Julkaistu 8.5.2024

Runner's High Podcast toteuttaa tällä kertaa kuulijatoiveen käsittelee valmistautumista ensimmäiselle puolimaratonille eri lähtökohdista. Nappaa siis vinkit talteen - erityisesti jos suunnitelmissasi on lähteä ensimmäistä kertaa puolikkaalle, mutta miksei kokeneemmallekin juoksijalle.Studiossa Aki Nummela ja Tero Forsberg.

Jakso 93: Tuplamaraton

Julkaistu 17.4.2024

Runner's High Podcastin viides tuotantokausi starttaa maratontunnelmissa. Podcastin 93. jaksossa puidaan Akin kahden maratonin kaksiviikkoista urakkaa - yksi maraton on nyt takana ja toinen edessä. Miten Pariisi sujui, miten treenit ovat menneet ja mitä tulee huomioida, kun palautumisaikaa ennen Lontoota on vain kaksi viikkoa.Studiossa Aki Nummela ja Tero Forsberg.

Jakso 92: Juoksutavoitteiden asettaminen

Julkaistu 13.3.2024

Kevät ja upeat juoksukelit ovat saapuneet myös Suomeen, joten Runner's High Podcastissa puhutaan tällä kertaa juoksutavoitteiden asettamisesta ja niitä kohti treenaamisesta.JUONIPALJASTUSVAROITUS: BMW Helsinki Marathonin reittimestari Sika-Tapsa vierailee studiossa kertomassa tapahtuman vielä julkaisemattomasta uudistuvasta reitistä.Studiossa Sika-Tapsan nopean vierailun lisäksi Aki Nummela ja Tero Forsberg.

Jakso 91: Virtuaalitreeni - vieraana Tuure Haapanen

Julkaistu 13.2.2024

Runner's High Podcastin 91. jakso sisältää juoksuhöpinän lisäksi myös oikeaa juoksua. Tällä kertaa kannattaa nousta sohvalta, laittaa juoksukamat päälle ja toteuttaa viikon tehotreeni. Jakso koostuu kahdestakymmenestä kahden minuutin intervallista puolen minuutin palautuksilla. Viihdykkeeksi vetojen ajaksi studio tarjoilee vastauksia 20 ChatGPT:ltä tilattuun juoksuaiheiseen kysymykseen. Suhinahousut jalkaan, kuulokkeet korviin ja intervallien pariin!Studiossa vakiokalusto Aki Nummela ja Tero Forsberg sekä vieraana juoksija ja Runner's High:n valmentaja Tuure Haapanen. Huom! Jaksossa mainostettu häikäisevän tyylikäs WeRunHelsinki Special Edition by Runner's High Podcast -pipo on tilattavissa täältä: https://runhigh.mycashflow.fi/product/170/werunhelsinki--special-edition-pipoPipoja on vain pieni rajoitettu erä, joten toimi nopeasti!Mikäli haluat tilata pipon postituksen sijaan Runner's High:n keskiviikkotreeneihin (laskulla ilman toimituskuluja), voit tilata sen myös laittamalla mailia osoitteeseen [email protected]

Jakso 90: Kysymyksiä ja vastauksia + vuoden urheilijat 2023

Julkaistu 30.1.2024

Runner's High Podcastin jakso on jälleen pyhitetty lukijakysymyksille, joita saimme jälleen hienon määrän aina tupla-VK:sta villasukkajuoksuun. Jakson alussa käydään läpi myös vuoden urheilija -valinnat.Studiossa vastauksia antamassa vakiokalusto Aki Nummela ja Tero Forsberg, mutta studiossa piipahtaa herkuttelemassa myös Tapani "Sika-Tapsa" Virtanen.Huom! Jaksossa mainostettu häikäisevän tyylikäs WeRunHelsinki Special Edition by Runner's High Podcast -pipo on tilattavissa täältä: https://runhigh.mycashflow.fi/product/170/werunhelsinki--special-edition-pipoPipoja on vain pieni rajoitettu erä, joten toimi nopeasti!Mikäli haluat tilata pipon postituksen sijaan Runner's High:n keskiviikkotreeneihin (laskulla ilman toimituskuluja), voit tilata sen myös laittamalla mailia osoitteeseen [email protected]

Jakso 89: Olympiamaratoonarin tarina - vieraana Anne-Mari Hyryläinen

Julkaistu 9.1.2024

Runner's High Podcast sai tällä kertaa vieraaksi Anne-Mari Hyryläisen - yhden kaikkien aikojen suomalaisista naismaratoonareista. Jaksossa käydään läpi Annen historiaa ja ajatuksia niin juoksijana kuin myös vuorikiipeilijänä ja viimeisimpänä tuoreena valmentajana. Studiossa mukana myös vakiokalustosta Aki Nummela ja Tero Forsberg.

Jakso 88: Miten alittaa maratonilla 2:20? - vieraana Hannu Granberg

Julkaistu 19.12.2023

Runner's High Podcastissa pohditaan tällä kertaa 2:20 alittamista maratonilla. Kokemusasiantuntijoita mukana studioisäntä Aki Nummela sekä tuoreempi tämän haamurajan alittaja Hannu Granberg. Lisäksi ajoittain äänessä puolimaratonilla 2:20 useaan kertaan alittanut toinen studioisäntä Tero Forsberg.

Jakso 87: Valmentaminen

Julkaistu 12.12.2023

Tällä kertaa Runner's High Podcastissa puhutaan valmentamisesta. Runner's High:n juoksuvalmentajat Aki Nummela ja Lasse Karikoski muistelevat omia kokemuksiin niin valmentamisesta kuin myös omista valmentajistaan vuosien varrelta sekä kertovat ylipäänsä omasta suhtautumisestaan valmentamiseen. Lisäksi studiossa häärää vakioääni Tero Forsberg.

Jakso 86: Juoksijan tarina - vieraana Tanja Piha

Julkaistu 7.11.2023

Runner's High Podcastin ehkä eniten toivottu aihe on "tavallisten" juoksijoiden tarinat. Tällä kertaa vieraana juoksutapahtumia innokkaasti kiertävä Tanja Piha, jonka inspiroivia juttuja studiossa kuuntelevat ja komppaavat podcastin vakioäänet Aki Nummela ja Tero Forsberg.

Jakso 85: Aikuisurheilijoiden harjoittelu

Julkaistu 17.10.2023

Runner's High Podcastin jaksossa 85 toteutetaan kuuntelijatoive ja puhutaan aikuisurheiljoiden juoksuharjoittelusta. Studiossa aiheen erityisasiantuntijana Simo Wannas sekä podcastin peruskalusto Aki Nummela ja Tero Forsberg.

Jakso 84: Polkujuoksua ja otsalamppuja

Julkaistu 21.9.2023

Runner's High Podcast painelee tällä kertaa poluilla lähestyvän Ledlenser Nuuksio Night Trailin tunnelmissa. Mukana jaksossa Akin haastateltavana aiemminkin vieraanamme ollut Juha Jumisko ja Runner's High Podcastin ensikertalainen Eetu Nordman. Luvassa kattava paketti sekä otsalampuista että polkujuoksusta yleisesti.Studiossa Aki Nummela ja Tero Forsberg.

Jakso 83: Budapestin MM-kisat ja oikeaoppinen pitkä lenkki

Julkaistu 6.9.2023

Runner's High Podcastin NELJÄS tuotantokausi on täällä! Tässä jaksossa Aki Nummela ja Simo Wannas käyvät läpi menneitä Budapestin MM-kisoja pääosin kestävyysjuoksujen näkökulmasta, mutta mukana myös hyvää ja tärkeää keskustelua pitkästä lenkistä muun muassa maratonille valmistavalla kaudella.

Jakso 82: Crossfit - vieraana Henrik Haapalainen

Julkaistu 18.7.2023

Runner's High Podcast vaihtaa hetkeksi lajia ja tänään puhutaan crossfitista. Jakson studioisännät Aki Nummela ja Lassa Karikoski oppivat paljon uutta, kun mukana myös lajin absoluuttiselta huipulta crossfit-ammattilainen Henrik Haapalainen.

Jakso 81: Lajispesiaali - Maraton

Julkaistu 11.7.2023

Studiossa Aki Nummela ja Simo Wannas sukeltavat lähestyvän BMW Helsinki Marathonin kunniaksi maratonin kimppuun. Luvassa katsaus kuninkuusmatkan kehitykseen viime vuosina, omia muistoja maratonilta niin juoksijana kuin penkkiurheilijanakin, sekä tietenkin treenivinkkejä maratonille valmistautumiseen.

Jakso 80: Lajispesiaali - 5 km

Julkaistu 11.5.2023

Studiossa Aki Nummela ja Simo Wannas keskustelevat tällä kertaa viiden kilometrin juoksusta niin radalla kuin maantiellä. Jaksossa tarjolla niin muisteloita omista juoksuista ja lajilegendoista kuin myös treenivinkkejä vitosen kisoihin tähtääville.

Jakso 79: Lajispesiaali - maastojuoksu

Julkaistu 3.5.2023

Studiossa Aki Nummela ja Simo Wannas puivat maastojuoksua lajina, muistelevat maastojuoksun kulta-aikoja ja käyvät läpi tulevan viikonlopun Helsingin Paloheinän SM-maastot.

Jakso 78: Lihashuoltovinkit kevään kolotuksiin - vieraana Lasse Karikoski

Julkaistu 11.4.2023

Runner's High Podcastin jaksossa 78 vierailevana tähtenä paikalla High Zonen hieroja ja Runner's High:n juoksuvalmentaja Lasse Karikoski. Lasse tarjoilee tällä kertaa laajan kattauksen lihashuoltovinkkejä kevään kolotuksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.Studioisäntänä Aki Nummela, mutta äänessä lyhyesti myös keskeltä isyysvapaiden vaunulenkkiä toinen vakiojäsen Tero Forsberg.

Jakso 77: Vieraana huippumaratoonari Suvi Miettinen

Julkaistu 22.2.2023

Runner's High Podcastin vieraana arvokisadebyytin 2022 EM-kisoissa tehnyt maratoonari Suvi Miettinen. Suvi siirtyi loppuvuodesta Runner's High:n Simo Wannaksen valmennukseen, ja studiossa käydään läpi muun muassa Suvin juoksuhistoriaa, harjoittelua ja tavoitteita.Studiossa paikalla myös podcastin vakiokalustosta Aki Nummela ja Tero Forsberg

Jakso 76: Ultrajuoksu - vieraana Juha Jumisko

Julkaistu 7.2.2023

Runner's High Podcastissa jaksojen lisäksi pidentyvät myös matkat. Tällä kertaa aiheena paljon toivottu ultrajuoksu ja vieraana lajilegenda Juha Jumisko. Lisäksi studiossa pienemmällä ultrajuoksukokemuksella varustettu vakiokalusto Aki Nummela ja Tero Forsberg. Juhan huikeiden kokemusten ja tarinoiden lisäksi luvassa vinkkejä aloitteleville ultrajuoksijoille.

Jakso 75: Mitä tuli taas luvattua ja miten niistä selvitään?

Julkaistu 17.1.2023

Runner's High Podcastin uusi vuosi käynnistyy jälleen lupauksilla. Mitään ei tosin luvata, mutta annetaan sentään vinkkejä siitä, miten niistä lupauksista selvitään.Studiossa Aki Nummela ja Tero Forsberg.

Jakso 74: Tehoaluetrilogia III: Maksimikestävyys

Julkaistu 3.1.2023

Tänään juostaan kovaa! Runner's High Podcastin tehoaluetrilogian kolmas jakso on vihdoin paketissa ja käsittelee maksimikestävyyttä. Äänessä jälleen Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.Muista myös kuunnella trilogian aiemmat peruskestävyyteen (jakso 56) ja vauhtikestävyyteen (jakso 57) keskittyvät jaksot!

Jakso 73: Lajispesiaali - 800m

Julkaistu 20.12.2022

Runner's High Podcastin jaksossa 73 yritetään keskittyä 800 metrin juoksuun. Studioon palaa pitkän tauon jälkeen podcastin vanha vakioääni Tuomo Salonen, ja mukana myös tutut naamat eli Tero Forsberg sekä edelleen 1:50 alitusta jahtaava Aki Nummela. SISÄLTÖVAROITUS: Sika-Tapsa ja Aki muistelevat myös vanhoja piirinmestaruuskisoja.Haluatko mukaan jaksossa mainitulle Runner's High:n maratonmatkalle Valenciaan 2023? Lue lisää osoitteesta https://www.runhigh.fi/valencian-maraton/

Jakso 72: Juoksijan tarina - vieraana Kalle Lotta

Julkaistu 29.11.2022

Runner's High Podcastilta on toivottu ajoittain vieraaksi huippujuoksijoiden sijaan "tavallisia kuntojuoksijoita", ja sen innoittamana kutsuimme studioon muutaman vuoden juoksua harrastaneen nykyisin studioisäntä Akin valmennuksessa olevan Kalle Lotan. Kallen kehitystarina työmatkahölkkääjästä kohti nykyistä tasoa on hienoa kuultavaa - piti sitten Kallea tavallisena juoksijana tai ei.Studiossa Kallen lisäksi Aki Nummela ja Tero Forsberg.

Jakso 71: Kohti maratonia - vieraana Hannu Granberg

Julkaistu 15.11.2022

Runner's High Podcastin kolmas tuotantokausi starttaa maratontunnelmissa. Vieraana jaksossa vahvan maratondebyytin viime vuonna tehnyt Hannu Granberg, joka lähtee joulukuussa Valenciaan kolkuttelemaan ennätystään ja haastamaan toista studioisäntää, konkarimaratoonari Aki Nummelaa.Lisäksi studiossa toinen konkarimaratoonari Tero Forsberg.Jaksossa luvattu linkki Riikan vuoden 2023 maantiejuoksun MM-kilpailujen ryhmämatkan sivulle: https://www.runhigh.fi/maantiejuoksun-mm-kilpailut/

Jakso 70: Kysymyksiä ja vastauksia

Julkaistu 30.8.2022

Runner's High Podcastin toinen tuotantokausi päätetään vastaamalla lukuisiin erittäin hyviin podcastin kuuntelijoilta saatuihin kysymyksiin.Studiossa vastauksia antamassa Aki Nummela, Tero Forsberg ja vakiovieras Simo Wannas.

Jakso 69: Lajispesiaali - 10 000m

Julkaistu 5.7.2022

Runner's High Podcastin jaksossa 69 syöksytään syvälle 10 000 metrin juoksun pariin. Studiossa kympille omalla urallaan keskittynyt Runner's High:n ennätysmies Simo Wannas ja puolen tunnin alitusta edelleen jahtaava Aki Nummela keskustelevat lajin erityispiirteistä.

Jakso 68: Juoksutekniikka

Julkaistu 21.6.2022

Runner' High Podcastin jakson aiheena tällä kertaa paljon toivottu juoksutekniikka, ja studiossa vakiomiehityksen lisäksi entinen huippujuoksija ja nykyinen huippuvalmentaja Simo Wannas. Miten omaa juoksutekniikkaa kannattaa lähteä kehittämään ja miksi? Kenellä huippujuoksijalla olisi vielä parannettavaa juoksutekniikassa, ja keneltä kannattaa ottaa oppia? Ja paljon muuta, kuuntele!Studioisäntinä Aki Nummela ja Tero Forsberg.

Jakso 67: Matkalla huipulle - vieraana Mustafe Muuse

Julkaistu 14.6.2022

Virénin ja Vainion Suomen ennätykset vaarassa? Runner's High Podcastin vieraana tällä kertaa suomalaisen juoksun kirkkaimpaan tähdistöön lopullisesti kevään aikana noussut Mustafe Muuse. Mustafe kertoo mehukkaita tarinoita omasta harjoittelustaan ja tavoitteistaan, ja antaa tietenkin hyvät ja huonot vinkit podcastin kuuntelijoille.Studioisäntinä Aki Nummela ja Tero Forsberg.

Jakso 66: Kesän juoksutapahtumavinkit

Julkaistu 24.5.2022

Missä juostaan kesällä ja syksyllä 2022? Entä missä juodaan kesän parhaat bisset? Näihin kysymyksiin vastaukset tarjoaa Runner's High Podcastin 66. jakso. Studion peruskaluston eli Aki Nummelan ja Tero Forsbergin lisäksi menossa mukana Runner's High:n tapahtumapäällikkö Sika-Tapsa Virtanen.

Jakso 65: Juoksijan ravinto - vieraana Mari Ulkuniemi

Julkaistu 26.4.2022

Runner's High Podcastin jaksossa 65 puhutaan juoksijan ja liikkujan ravinnosta! Saimme vihdoin kasaan paketin paljon toivotusta aiheesta, kun studioon saapui High Zonen ravintovalmentaja Mari Ulkuniemi. Paikalla myös podcastin peruskalustosta Aki Nummela ja Tero Forsberg.Jos haluat tsekata oman ruokavaliosi ja saada apua sen kehittämiseen, niin Marin ravintovalmennuksia on tarjolla High Zonen kautta osoitteessa https://highzone.fi/ravintovalmennus/

Jakso 64: Leireily Keniassa - vieraana Julius Mäkinen

Julkaistu 19.4.2022

Tällä kertaa Runner's High Podcast matkustaa Keniaan. Vieraana talven ja kevään aikana Keniassa leireillyt juoksijalupaus Julius Mäkinen, ja jakson alkuun saadaan myös Keniassa asuvan Simo Wannaksen tärpit paitsi matkaajille, niin myös kevään treeneihin.Studioisäntinä Aki Nummela ja Tero Forsberg.

Jakso 63: Juoksukengät 2022 - vieraana Joonas Laurila

Julkaistu 5.4.2022

Kevät ja kevään suuri juoksukenkäjakso on jälleen täällä. Runner's High Podcast kävi vierailulla TEMPO Running Storessa Vallilassa. Luvassa on katsaus kevään 2022 juoksukenkätarjontaan, sekä tietenkin myös vinkkejä juoksukenkien valintaan.Vieraana Joonas Laurila, ja äänessä lisäksi Aki Nummela ja Tero Forsberg.

Jakso 62: Lihashuolto ja hieronta - vieraana Lasse Karikoski

Julkaistu 29.3.2022

Runner's High Podcastin jaksossa 62 vastaillaan hierontaan ja lihashuoltoon liittyviin lukijakysymyksiin. Asiantuntijana on juoksuvalmentaja, urheiluhieroja ja uunituoreen High Zone hyvinvointipalvelun uunituore toimitusjohtaja Lasse Karikoski. Studioisäntinä Aki Nummela ja Tero Forsberg.Ai mikä High Zone? Käy tsekkaamassa osoitteesta https://highzone.fi/Muista myös ottaa High Zonen sometilit seurantaan:High Zone Facebookissa: https://www.facebook.com/HighZoneHigh Zone Instagramissa: https://www.instagram.com/highzonefinland/

Jakso 61: Irtiotto - vieraana Petteri Kilpinen

Julkaistu 22.3.2022

Runner's High Podcastin uusi tuotantokausi käynnistyy!Uunituore aivan timanttisen kova jakso numero 61 on juuri julkaistu, ja vieraana on loistava Petteri Kilpinen. Petteri on intohimoinen juoksija, jonka uusi kirja Irtiotto kertoo paitsi hänen matkastaan kohti alle kolmen tunnin maratonia, niin myös ja ennen kaikkea matkan varrella koetusta muutoksesta. Tässä jaksossa keskustelemme Petterin kanssa paitsi juoksusta, niin ennen kaikkea myös elämästä juoksun ympärillä.Studioisäntinä Aki Nummela ja Tero Forsberg.

Jakso 60: Syksyn ja talven juoksuvarusteet

Julkaistu 17.11.2021

Runner's High Podcastissa keskustellaan syksyn ja talven juoksuvarusteista. Studioisäntinä jaksossa tuttu kaksikko Aki Nummela ja Tero Forsberg, mutta tällä kertaa asiantuntijavieraana mukana myös Taru Tanner Stadiumilta.

Jakso 59: Huippumaratoonareiden harjoittelu

Julkaistu 8.9.2021

Runner's High Podcastin aiheena tällä kertaa huippumaratoonareiden harjoittelu ja vieraana Keniassa jo pitkälle toistakymmentä vuotta asunut Runner's High:n valmentaja Simo Wannas. Simo on seurannut läheltä lukuisien huippujuoksijoiden harjoittelua, ja itsekin valmentanut mm. olympiamaratoonari Anne-Mari Hyryläistä. Simon lisäksi studiossa podcastin vakiokalustosta Aki Nummela ja Tero Forsberg. Olit sitten huippujuoksija tai aloittelija, ja haluat itse Simon tai muiden Runner's High:n valmentajien valmennukseen, kannattaa tutustua eSimo-etävalmennuspalveluun osoitteessa https://www.runhigh.fi/esimo/

Jakso 58: Q&A palautumisesta

Julkaistu 13.7.2021

Runner's High Podcast vastailee tässä jaksossa Helsinki Half Marathonin somessa yhdessä TEHO Sportin kanssa keräämiin palautumista koskeviin kysymyksiin. Myös pitsa ja bisse mainitaan jakson aikana. Studiossa Aki Nummela, Joonas Lehtinen ja Tero Forsberg.

Jakso 57: Tehoaluetrilogia II: Vauhtikestävyys

Julkaistu 15.6.2021

Runner's High Podcast juoksun tehoaluetrilogian toinen jakso käsittelee vauhtikestävyyttä. Mitä vauhtikestävyys tarkoittaa, miksi sitä kannattaa harjoitella, ja millaisilla harjoitteilla vauhtikestävyyttä voi kehittää? Äänessä jälleen Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 56: Tehoaluetrilogia I: Peruskestävyys

Julkaistu 1.6.2021

Runner's High Podcast tarjoilee tulevissa jaksoissa kattavan katsauksen juoksun tehoalueisiin. Tässä tehoaluetrilogian ensimmäisessä jaksossa syvennytään peruskestävyysharjoitteluun. Miksi sitä PK:ta pitää treenata, ja ennen kaikkea miten? Luvassa tällä kertaa asiapitoinen jakso, kannattaa kuunnella. Äänessä jälleen Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 55: Nesteytys

Julkaistu 18.5.2021

Runner's High Podcastin jaksossa 55 keskustellaan nesteytyksestä ja siitä miten nesteytys kannattaa hoitaa paitsi juoksutapahtumassa ja sitä ennen, niin myös ihan jokapäiväisen harjoittelun ohessa. Studiossa Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 54: WeRunHelsinki - intervallitreeni

Julkaistu 20.3.2021

  Runner's High Podcastin 54. jakso sisältää paitsi hyviä juttuja, niin myös ihan oikeaa juoksua. Tämän erikoisjakson yhteydessä voit suorittaa vuoden toisen WeRunHelsinki-treenin, joka on Runner's High:n 10-vuotisjuhlaviikkojen takia tietenkin erittäin hyvä kympin treeni. Treeni koostuu 15 kympin kisavauhdilla vedettävästä kahden minuutin vedosta, ja vetojen aikana studioisännät viihdyttävät kuulijoita 15 eri juoksuun liittyvällä nopealla kaksiminuuttisella tehokeskustelulla. Ennen treeniä kannattaa tehdä pohjille 10-15 minuutin verryttelyhölkät ja alla olevan linkin takaa löytyvät dynaamiset venyttelyt. Suhinahousut jalkaan, kuulokkeet korviin ja intervallien pariin! Dynaamiset venyttelyt intervallien pohjalle tarjolla täällä: https://youtu.be/F9db1hqJN5c  

Jakso 53: Runner's High 10v - synttärijakso

Julkaistu 13.3.2021

Runner's High täyttää tänään 10 vuotta! Maaliskuussa 2011 alkanut tarina jatkuu, ja tarinoita näiltä vuosilta on myös kertynyt. Studiossa Aki Nummela, Tero Forsberg ja tällä kertaa myös kuulijoiden suursuosikki Tapani "Sika-Tapsa" Virtanen muistelevat menneitä, ja luurin päähän saadaan myös Simo Wannas sekä Tuomo Salonen. Runner’s High:n 10-vuotisen juoksumatkan kunniaksi on aika katsoa myös tulevaisuuteen. Jaksossa julkistetaan syksyllä 2021 käynnistyvä Runner’s High Future -valmennustalli 16-23 -vuotiaille nuorille. Ryhmä on suunnattu juoksijoille ja juoksun harrastajille, joiden tavoitteena on harjoitella ja kilpailla tavoitteellisesti. Ryhmään voi hakea kuka tahansa motivoitunut nuori juoksutaustasta tai seuraedustuksesta riippumatta, ja se on täysin ilmainen. Voit lukea lisää Runner's High Futuresta täältä: https://www.runhigh.fi/runners-high-future/

Jakso 52: Suuri hiihtojakso

Julkaistu 6.2.2021

Runner's High Podcast on tällä viikolla ladulla. Onnistuiko voitelu, kohdattiinko laturaivoa? Voittiko Sika-Tapsa Akin intin hiihtokilpailussa? Pitäisikö juoksijan hiihtää vaparia vai pertsaa, ja tasatyönnöllä vai ilman? Luvassa jälleen tiivis paketti faktoja, vinkkejä ja hulvatonta huumoria. Studiossa Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg, välihuudoista vastaa Sika-Tapsa. Jaksossa luvattu linkki Runner's High:n hiihtokurssin nettisivulle: https://www.runhigh.fi/hiihtokurssi/ (https://www.runhigh.fi/hiihtokurssi/)

Jakso 51: Mattojuoksu

Julkaistu 26.1.2021

Runner's High Podcastissa keskustellaan mattojuoksusta. Millaisia treenejä kannattaa tehdä matolla? Mitä tulee huomioida, kun treenaa matolla? Mistä viihdykettä mattotreeneihin, kun maisemat eivät vaihdu? Studioisännät Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg jakavat omia kokemuksiaan juoksumatolla treenaamisesta.

Jakso 50: Vieraana Runner's High:n uusi valmentaja Joonas Lehtinen

Julkaistu 5.1.2021

Runner's High vahvistuu - Podcastissa esittäytyy Joonas Lehtinen! Tiimimme kasvaa uudella valmentajalla, kun "Espoossa asuva joensuulaistunut turkulainen" Joonas Lehtinen hyppää pian remmiin mukaan. Ai kuka Joonas? Kuuntele Runner's High Podcastin uunituore jakso numero 50, ja tiedät enemmän.

Jakso 49: Tilinteon hetki ja lupauksia vuodelle 2021

Julkaistu 22.12.2020

Runner's High Podcast palaa vuoden 2020 uuden vuoden lupauksiin. Mitkä lupaukset jäivät toteuttamatta, ja mitä selityksiä podcast-tiimi keksi tällä kertaa? Luvassa myös isoja lupauksia rikottavaksi vuodelle 2021. Studiossa peruskalusto eli Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg. Puhelimella häiriköimme myös Lasse Karikoskea.

Jakso 48: Uni ja palautuminen - vieraana Susanna Nuoramo

Julkaistu 1.12.2020

Tällä kertaa jakson aiheena on uni ja palautuminen, ja studiossa on jälleen myös asiantuntemusta, kun mukana on Puhti ja Susanna Nuoramo. Podcastin vakiojäsenet kävivät myös verikokeissa Puhdilla, ja jaksossa on tarjolla tarjous Puhdin ja Runner's High:n yhteistyössä kokoamaan juoksijalle suunniteltuun terveystarkastukseen. Susannan lisäksi studiota miehittävät Aki Nummela, Tero Forsberg ja Tuomo Salonen. Haluatko sinäkin selvittää, miten elimistösi voi? Koodilla runnershigh saat 15 € alennuksen Puhdin ja Runner's High:n testipaketista. Lue lisää testeistä: Miehelle: https://www.puhti.fi/tuote/runhighmies/ (https://www.puhti.fi/tuote/runhighmies/) Naiselle: https://www.puhti.fi/tuote/runhighnainen/ (https://www.puhti.fi/tuote/runhighnainen/)

Jakso 47: Juokseminen raskauden aikana ja sen jälkeen - vieraana Carita Riutta

Julkaistu 17.11.2020

Runner's High Podcastin jaksossa 47 keskustellaan juoksemisesta ja harjoittelusta raskauden aikana ja sen jälkeen. Studioisäntien eli Aki Nummelan ja Tero Forsbergin asiantuntemusta aiheeseen liittyen täydentämässä juoksuvalmentaja ja kolmen lapsen äiti Carita Riutta.  

Jakso 46: Juoksusyksy 2020

Julkaistu 10.11.2020

Runner's High Podcast palasi jälleen tauon jälkeen pehmustettuun huoneeseen. "Studiossa" tällä kertaa Aki Nummela ja Tero Forsberg puimassa syksyn menneitä ja tulevia juoksutapahtumia sekä vastailemassa katsojien kysymyksiin. Myös tuoreen Suomen Urheiluliiton huippu-urheilun valmennuspäällikön ja podcastin kolmannen perusjäsenen Tuomo Salosen kuulumiset tarkistettiin puhelimitse. Jaksossa luvatut linkit: Syksyn 2021 virtuaaliset juoksutapahtumat (päättyvät 15.11.): https://runhigh.thinkific.com/pages/virtual-races Puolimaraton 21.11.2021: https://www.runhigh.fi/puolimaraton

Jakso 45: Tapahtumajärjestäjien terapiaistunto

Julkaistu 8.9.2020

Runner's High Podcast kokoontuu pohtimaan tapahtumajärjestäjän vuotta 2020. Miltä nyt tuntuu? Miltä tuntui keväällä? Onko juoksutapahtumilla enää tulevaisuutta? Vieraana Runner's High:n tapahtumista vastuussa oleva Sika-Tapsa Virtanen. Podcastin vakiokalustosta paikalla Aki Nummela ja Tero Forsberg.

Jakso 44: Myötätuulituloksia ja välinetarkastuksia

Julkaistu 30.7.2020

Runner's High Podcastin jaksossa 44 keskustellaan makkaransyönnin ja moukarinheiton lisäksi erityisesti juoksukengistä ja jälleen uudistuneista juoksukenkäsäännöistä sekä askelfrekvenssistä. Myös Akin pikajuoksumenneisyyden myötätuulitulokset käsitellään tarkasti. Studiossa tuttu kolmikko Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 43: Puhtia treeneihin liikkujan terveystarkastuksesta

Julkaistu 14.7.2020

Puhti testasi Runner's High Podcastin tiimin, ja tulokset ovat pöydällä. Kenellä on kovimmat rauta-arvot, ja kenen pitää viettää aikaa enemmän aurinkoisella terassilla D-vitamiinia keräämässä? Tässä jaksossa käydään läpi Akin, Tuomon ja Teron kokemukset ja tulokset liikkujan terveystarkastuksesta. Mukana myös muuta tärkeää asiaa sekä tuttuun tapaan huumoria. Runner's High Podcastin lukijoille nyt tarjolla 15€ alennus liikkujan testipaketista! *Naiselle: https://www.puhti.fi/tuote/liikkujan-terveystarkastus-nainen/ (https://www.puhti.fi/tuote/liikkujan-terveystarkastus-nainen/) (https://www.puhti.fi/tuote/liikkujan-terveystarkastus-nainen/)*Miehelle: https://www.puhti.fi/tuote/liikkujan-terveystarkastus-mies/ (https://www.puhti.fi/tuote/liikkujan-terveystarkastus-mies/) -> Lisää testipaketti ostoskoriin ja siirry maksamaan -> "Syötä lahjakortti tai koodi" kohtaan: runnershigh -> Tilauksen jälkeen pääset varaamaan ajan laboratorioon

Jakso 42: Juokseminen helteessä

Julkaistu 7.7.2020

Runner's High Podcastin 42. jaksossa keskustellaan vaikka mistä, mutta erityisesti helteessä juoksemisesta. Mitä kannattaa huomioida, kun lämpömittarin lukemat nousevat tavallista korkeammiksi? Studiossa tuttu kolmikko Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 41: Juoksukenkäjakso - vieraana Jari Kohtamäki

Julkaistu 9.6.2020

Runner's High Podcastin suuressa juoksukenkäjaksossa studiossa on jälleen pienen tauon jälkeen asiantuntemusta. Vuosikymmeniä juoksukenkien parissa työskennellyt New Balancen Jari Kohtamäki antaa vinkit oikeiden kenkien valintaan, ja jaksossa keskustellaan myös yleisemmällä tasolla juoksukengistä ja niiden kehittymisestä. Studioisäntinä tuttu kolmikko Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 40: Kohti tulevaa - epävarmuus ja suhtautuminen siihen

Julkaistu 30.5.2020

Runner's High Podcast täyttää pyöreitä jaksoja, kun eetteriin pajahtaa jo 40. kertaa podcast juoksusta. Tällä kertaa erittäin hallittu kokonaisuus sisältää muun muassa ajatuksia syksyn epävarmaan kilpailukauteen valmistautumiseen sekä pitkästä aikaa myös nousukunnossa (?) kohti kesää treenaavan Hannu Granbergin kuulumiset. Puhuiko Hannu totta? Arvioi itse ja kuuntele jakso. Studiossa tuttu joukkio eli Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 39: Paluu juhlaan

Julkaistu 19.5.2020

Runner's High Podcast valmistautuu kesään ja matkaa kohti tunnelin päässä häämöttävää valopilkkua. Perinteisestä "Viikon treeni" -osiosta voit ottaa treeniohjelmaasi podcast-isäntien Aki Nummelan, Tuomo Salosen ja Tero Forsbergin viikon treenejä, ja tällä kertaa mukana myös "sata mailia, sata olutta" -viikkohaaste, sekä Teron olutvinkit haasteesta selviämiseksi. Jaksossa luvattuja linkkejä: Runner's High Summer Tour - kolmen juoksukilpailun sarja kesä-heinäkuussa: http://www.runhigh.fi/summer-tour (http://www.runhigh.fi/summer-tour) Runner's High Virtual Race 2.0 - virtuaalinen juoksukilpailu, johon pääset mukaan juoksemaan 1 km, Cooperin testin ja kympin vaikka ilmaiseksi: http://www.runhigh.fi/runner-s-high-virtual-race-2 (http://www.runhigh.fi/runner-s-high-virtual-race-2) Runner's High:n verkkokurssitarjonta: https://runhigh.thinkific.com/

Jakso 38: Runner's High Virtual Race ja vinkit vitoselle

Julkaistu 7.4.2020

Runner's High Podcast jatkaa etänauhoituksia ja porautuu syvemmällä virtuaalisen kisaamisen maailmaan ja poikkeusoloissa treenaamiseen. Lisäksi studion väki yrittää vastata kuuntelijakysymykseen viiden kilometrin kisaan valmistautumisesta. Uutena kesto-osiona mukaan tulee "viikon treeni". Etästudioistaan jakson juontaa tuttu kolmikko Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg. Linkki Runner's High:n verkkokurssitarjontaan: https://runhigh.thinkific.com/ Linkki Runner's High Virtual Race 2020:n nettisivulle: http://www.runhigh.fi/virtual-race (http://www.runhigh.fi/virtual-race)

Jakso 37: Poikkeusolosuhteet ja Runner's High Virtual Race

Julkaistu 24.3.2020

Runner's High Podcastin jakso 37 vietetään Korona-viruksen aiheuttamien poikkeusolojen tunnelmissa. Mikä tapahtuu kisakalenterissa, miten treenata näinä haasteellisina aikoina ja miten kannattaa suhtautua oman tavoitteen mahdolliseen lykkääntymiseen? Lisäksi luvassa vinkit tämän kevään uutuudelle eli Runner's High Virtual Racelle. Etästudiossa tuttu kolmikko Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg. Linkki Runner's High Virtual Race:n nettisivuille: http://www.runhigh.fi/virtual-race (http://www.runhigh.fi/virtual-race)

Jakso 36: Haastattelussa juoksijalahjakkuus Peikko Solla

Julkaistu 10.3.2020

Runner's High Podcastin erikoisjaksossa haastatellaan ikuista juoksijalahjakkuutta Peikko Sollaa. Peikko esittelee Aki Nummelan ja Tero Forsbergin haastattelussa omaa juoksu- ja elämänfilosofiaansa sekä vihjailee paluustaan juoksumaailman huipulle. Studio-osuudessa Tuomo Salonen muistelee muun muassa nuoruusvuosiensa rankimpia hetkiä Mäkelänrinteen aamutreeneissä.

Jakso 35: Kenkiä ja koronaa

Julkaistu 3.3.2020

Runner's High Podcastissa keskustellaan tällä viikolla sählyn, koronaviruksen ja kuulantyönnön lisäksi myös juoksusta. Aiheina erityisesti USA:n olympiakarsinta ja vähemmän yllättäen juoksukengät. Studiossa Tuomo Salonen ja Tero Forsberg sekä etäyhteydellä Vantaalta karanteenista Aki Nummela.

Jakso 34: Kysymyksiä ja vastauksia 2

Julkaistu 18.2.2020

Runner's High Podcastin jaksossa numero 34 jatketaan siitä mihin edellisessä jaksossa jäätiin ja vastaillaan kuuntelijakysymyksiin. Studiossa peruskalusto eli Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 33: Kysymyksiä ja vastauksia 1

Julkaistu 11.2.2020

Runner's High Podcastin jaksossa numero 33 vastaillaan sekä helppoihin että pyynnöistä huolimatta lähetettyihin vaikeisiin lukija- katsoja- ja kuulijakysymyksiin. Studiossa peruskalusto eli Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg. Lisätietoja jaksossa mainostetusta Runner's High:n maratonmatkasta Malagaan löytyy täältä: http://www.runhigh.fi/malagan-maraton (http://www.runhigh.fi/malagan-maraton)

Jakso 32: Uuden vuoden lupauksia? Vieraana urheiluhieroja ja juoksuvalmentaja Lasse Karikoski.

Julkaistu 28.1.2020

Runner's High Podcast palasi venähtäneeltä joulutauolta sekoilemaan mikrofonin ääreen. Jaksossa keskustellaan peruskestävyyssählyn lisäksi uuden vuoden lupauksista sekä talven harjoittelusta ja lihashuollosta. Studion vakiokaluston eli Aki Nummelan, Tuomo Salosen ja Tero Forsbergin lisäksi studioon eksyi Runner's High:n juoksuvalmentaja ja urheiluhieroja Lasse Karikoski.

Jakso 31: Pitkäjänteinen harjoittelu

Julkaistu 3.12.2019

Runner's High Podcastissa pohditaan pitkäjänteistä juoksuharjoittelua ja sen vaikutuksia kehittymiseen. Mukana myös Akin kuulumiset Valencian maratonin jälkeen. Äänessä tuttu studioisäntäjoukko eli Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 30: Ravennan maraton ja Huuhkajat

Julkaistu 19.11.2019

Runner's High Podcastin jaksossa keskustellaan studioisäntien seikkailusta Ravennan maratonille, Huuhkajien EM-kisapaikasta sekä muista ajankohtaisista juoksuasioista. Studiossa Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 29: Miten valmistaudut kisamatkalle?

Julkaistu 5.11.2019

Runner's High Podcast on jo Ravennan marathonin tunnelmissa, ja jaksossa pohditaan juoksumatkailun haasteita sekä kisamatkoilla huomioitavia asioista. Milloin kannattaa matkustaa tapahtumapaikalle? Mitä ei ainakaan kannata unohtaa ennen juoksua? Valitseeko Tuomo lennolla puna- vai valkoviinin? Kannattaako Teron juosta puolimaraton ilman paitaa? Onko Akin aamiaisella pekonia ja kahvia, vai jotain ihan muuta? Näihin kaikkiin kysymyksiin ei vastauksia irtoa, mutta ainakin niistä keskustellaan. Studiossa ei valitettavasti ole tälläkään kertaa uutta verta, vaan äänessä jälleen Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 28: Laitteet ja apuvälineet harjoittelun tukena

Julkaistu 29.10.2019

Runner's High Podcast keskustelee tällä viikolla erilaisista laitteista ja apuvälineistä, joita käytetään esimerkiksi harjoittelun, palautumisen, unen tai ylipäänsä yleisen vireystilan seurantaan ja tehostamiseen. Studiossa perusjoukkue eli Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 27: INEOS 1:59 Challenge special (in English)

Julkaistu 22.10.2019

This week Runner's High Podcast has a special episode in English. Aki Nummela and Matt Fox from Sweat Elite visited Vienna and INEOS 1:59 Challenge, where Eliud Kipchoge run the first ever sub2h marathon. Tämän viikon Runner's High Podcast poikkeuksellisesti englanniksi. Aki Nummela ja Matt Fox vierailivat Wienissä, kun Eliud Kipchoge juoksi ensimmäisenä alle kahden tunnin maratonin INEOS 1:59 Challengessa.

Jakso 26: Vieraana Simo Wannas (osa 2/2)

Julkaistu 15.10.2019

Runner's High Podcastin vieraana mestari Simo Wannas, ja nyt luvassa haastattelun toinen osa. Simo kertoo muun muassa valmennussuhteestaan maratoonari Anne-Mari Hyryläiseen ja myös yleisemmin omasta valmennusfilosofiastaan.  

Jakso 25: Vieraana Simo Wannas (osa 1/2)

Julkaistu 8.10.2019

Runner's High Podcastin juhlajaksossa vihdoin vieraana mestari Simo Wannas. Koska tarinoita Simolla riittää, pilkoimme haastattelun kahteen jaksoon. Toinen osa vuorossa seuraavalla viikolla.  

Jakso 24: Ajankohtaista juoksupornoa

Julkaistu 3.10.2019

Runner's High Podcast pui tällä kertaa ajankohtaisia asioita Dohan MM-kisoista ja Berliinin maratonilta. Lisäksi käsittelyssä Alberto Salazarin doping-rikkeiden takia saama neljän vuoden toimitsijakielto. Studiossa Berliinistä Jätkäsaareen selviytynyt Aki Nummela ja muualla kovia kilsoja keräilleet Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 23: Berliinistä Dohaan

Julkaistu 24.9.2019

Runner's High Podcastissa tällä kertaa vuorossa yleisen juoksujorinan ja Teron Ravennan puolimaratonin valmistautumisen lisäksi Berliinin maratonin sekä Dohan mm-kisojen kestävyyslajien ennakkotunnelmia. Berliinissä Aki haastaa muun muassa Kenenisa Bekelen, ja Dohassa kisojen ensimmäisen viikonlopun kohokohtina ovat naisten maraton sekä 50 kilometrin kävelyt. Miten Anne-Mari Hyryläinen ja Alisa Vainio kestävät kuumuutta? Löytyykö miesten kävelyssä haastajia Valentin Konoselle ja Jesús Ángel Garcíalle? Nämä ja paljon muuta tiukkaa asiaa tarjolla jälleen tällä viikolla. Studiossa Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 22: Sykepohjainen harjoittelu

Julkaistu 17.9.2019

Onko sinulla luontaisesti korkeat sykkeet, vai treenaatko sittenkin vain liian kovilla vauhdeilla? Miten, milloin ja kuinka usein henkilökohtaiset sykerajat kannattaa selvittää, ja miten niitä oikein voisi hyödyntää harjoittelussa? Runner's High Podcastissa aiheena sykepohjainen harjoittelu ja studioisäntinä Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 21: Ylimenokausi?

Julkaistu 10.9.2019

Runner's High Podcastissa vietetään ylimenokautta. Kuuluuko silloin nauttia lähinnä kevyestä liikunnasta, viinistä ja makkarasta, vai kenties painaa entistä kovempaa ryhmäliikunnoissa? Vai onko koko homma ihan turhaa? Studiossa jälleen Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 20: Ensimmäinen maraton

Julkaistu 20.8.2019

Runner's High Podcastissa keskustellaan Helsinki Marathonin hengessä ensimmäisen maratonin juoksemisesta. Studioisäntien kokemuksien lisäksi kuulemme myös Iholla-Jukan Tallinnan-reissusta. Jakson viimeiseksi reiluksi vartiksi kieli vaihtuu englanniksi, kun studioon astelee sisään entinen 800 metrin juoksija ja nykyinen maratoonari Matt Fox.

Jakso 19: Kesäkuulumiset

Julkaistu 13.8.2019

Runner's High Podcast palaa kesätauolta. Jaksossa keskustellaan käynnissä olevasta kestävyysjuoksukesästä ja puidaan läpi Kalevan Kisojen kohokohdat. Mukana myös katsaus sekä studioisäntien että Eliud Kipchogen loppuvuoden tavoitteisiin. Jakson kovimmat pörinät tulevat asiantuntijavieraana mukana olevalta Bealta.

Jakso 18: Puolikas takana - mitä seuraavaksi?

Julkaistu 18.6.2019

Runner's High Podcastissa pohditaan elämän jatkumista puolimaratonin jälkeen. Lisäksi raati valitsee Helsinki Half Marathonin rähjäisimmät kengät ja puhuu saunomisesta. Äänessä jälleen Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 17: Katsaus kisakesään 2019

Julkaistu 28.5.2019

Runner's High Podcastin jaksossa keskustellaan kisakesästä 2019 erityisesti kansallisten huippujuoksijoidemme näkökulmasta. Jaksossa soitellaan kuulumiset väkevästi kauden avanneilta Eero Salevalta ja Hannu Granbergilta sekä Dohan MM-kisoihin tähtäävältä Sara Kuivistolta. Jaksossa käsitellään myös miesflunssan vaikutusta superkompensaatioon. Studioisännät Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg avaavat myös loppuvuoden kisakalenteriaan sekä pidemmän tähtäimen tavoitteitaan muun muassa keihäänheitossa.

Jakso 16: Juoksijan lihashuolto - vieraana urheiluhieroja Aki Rissanen

Julkaistu 21.5.2019

Runner's High Podcastin jaksossa keskustellaan juoksijan lihashuollosta ja sen eri osa-alueista. Asiantuntijavieraana urheiluhieroja ja entinen kilpajuoksija Aki Rissanen. Studioisäntinä Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 15: Viimeistely puolimaratonille

Julkaistu 14.5.2019

Runner's High Podcastin jaksossa käsitellään viimeistelyä puolimaratonille, ja vähän muillekin matkoille. Miten viimeisten päivien aikana kannattaa treenata? Miten tankkaat eri matkoille? Voiko edellisenä iltana käydä lenkillä tai ottaa oluen? Missä varusteissa kannattaa lähteä liikkeelle ja millä vauhdilla? Näihin kaikkiin kysymyksiin saat ehkä suorat ja selkeät vastauksen kuuntelemalla Aki Nummelaa, Tuomo Salosta ja Tero Forsbergia.

Jakso 14: Kisatuloksen ennustaminen treenien avulla

Julkaistu 7.5.2019

Runner's High Podcastin jaksossa käydään läpi erilaisia harjoitteita, joilla yritetään ennustaa kilpailutuloksia. Lisäksi mukana katsaus SM-maastojuoksujen tapahtumiin ja pohdintaa seuraavasta yrityksestä rikkoa kahden tunnin maratonraja. Studiossa Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 13: Juoksijan voimaharjoittelu - vieraana LitT Daniela Eklund

Julkaistu 30.4.2019

Runner's High Podcastin jaksossa keskustellaan juoksijan voimaharjoittelusta. Miten kestävyysharjoittelu ja voimaharjoittelu kannattaa rytmittää, ja millaista voimaharjoittelua juoksijan kannattaa tehdä. Vieraana väitöskirjan voima- ja kestävyysharjoittelun yhdistämisestä tehnyt liikuntatieteiden tohtori Daniela Eklund. Studioisäntinä Tuomo Salonen, Tero Forsberg ja ylävartalotreeniin tulevaisuudessa entistä enemmän keskittyvä lastenvaunujuoksijalupaus Aki Nummela.

Jakso 12: Juoksukenkämutinoita

Julkaistu 16.4.2019

Runner's High Podcastin jaksossa keskustellaan juoksukengistä. Milloin kannattaa valita piikkarit, ja milloin painellaan ääritohveleilla? Studiossa Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 11: Kevään kisaennakot: Boston, SM-puolimaraton ja Lontoo

Julkaistu 9.4.2019

Runner's High Podcastin jaksossa puidaan kevään 2019 Bostonin ja Lontoon maratoneja, sekä puolimaratonin SM-kilpailua. Asiantuntijavieraana Joonas Lehtinen. Jaksossa vastaillaan myös muutamaan visaiseen lukijakysymykseen ja asetetaan Akille tavoite Helsinki10:lle. Studioisäntinä Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 10: Q&A kohti puolimaratonia

Julkaistu 2.4.2019

Runner's High Podcastin jaksossa vastaillaan puolimaratoniin valmistautumiseen liittyviin kuulijakysymyksiin. Studiossa tuttuun tapaan Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 9: Vieraana hallikauden komeetta Hannu Granberg

Julkaistu 26.3.2019

Runner's High Podcastissa vieraana erittäin kovan hallikauden juossut Hannu Granberg. Studioisäntinä tuttu kolmikko Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 8: Juoksutapahtumien järjestäminen

Julkaistu 19.3.2019

Runner's High Podcastin jaksossa vieraana Runner's High:n tapahtumapäällikkö Tapani Virtanen. Mitä kaikkea suuren kaupunki(puoli)maratonin järjestäminen vaatii? Studioisännät Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg keskustelevat Tapanin kanssa juoksutapahtumien ja vähän muidenkin tapahtumien järjestämisestä, sekä muistelevat sitä Tukholman reissua, jolla vintti pimeni.

Jakso 7: Kuinka pääsen kympin kuntoon?

Julkaistu 12.3.2019

Runner's High Podcastissa keskustellaan treenamisesta kympille. Studiossa Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 6: Kevätjuoksu

Julkaistu 7.3.2019

Runner's High Podcastin jaksossa keskustellaan juoksemisesta keväällä. Mihin juoksijan kannattaa kiinnittää huomiota, kun lumet sulavat ja into lenkkipoluille suuntaamiseen on kovimmillaan. Jaksossa soitellaan myös paljon allergioista uransa aikana kärsineelle Minna Lammiselle, jolta saadaan vinkit treenaamiseen allergian painaessa päälle. Studiossa Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 5: Tavoitteiden asettaminen

Julkaistu 26.2.2019

Runner's High Podcastin jaksossa keskustellaan tavoitteista ja niiden asettamisesta. Studioisäntien eli Aki Nummelan, Tuomo Salosen ja Tero Forsbergin lisäksi jaksossa mukana Suomen parhaan naismaratoonarin Anne-Mari Hyryläisen valmentaja Simo Wannas sekä jalkapalloseura SAPAn edustusjoukkueen valmentaja Samuli Jokinen.

Jakso 4: Matkalla Saksassa - ISPO-messut

Julkaistu 19.2.2019

Runner's High Podcast matkalla Saksassa. Aki Nummela ja Tero Forsberg vierailivat maailman suurimmilla liikunta-alan messuilla ISPO:ssa Münchenissä, sekä kävivät juoksemassa Johannesbad Thermen-Marathonilla puolikkaan ja kympin.

Jakso 3: Karo Hämäläinen ja Miksi juoksen?

Julkaistu 12.2.2019

Runner's High Podcastin vieraana kirjailija Karo Hämäläinen. Jaksossa keskustellaan Karon suhtautumisesta juoksemiseen hänä uutuuskirjansa "Miksi juoksen" hengessä. Studiossa Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 2: Alle kahden tunnin maraton

Julkaistu 5.2.2019

Runner's High Podcastin jaksossa pohditaan maratonin kahden tunnin haamurajaa. Kuka sen alittaa, milloin, ja mitä siihen vaaditaan? Studiossa Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg. Asiantuntijavieraana maratonriippuvainen Tuomas Zacheus.

Jakso 1: Selviääkö juoksija talvesta?

Julkaistu 5.2.2019

Runner's High Podcastin jaksossa numero 1 keskustellaan talvijuoksusta. Selviääkö juoksija hengissä talvesta, ja mitä tulee huomioida harjoittelussa? Studiossa Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 0: Runner's High Podcast

Julkaistu 5.2.2019

Runner's High Podcastin aiheena on juoksu ja juoksuun liittyvät ilmiöt. Podcastin nollajaksossa studioisännät Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg muun muassa esittelevät itsensä ja toisensa, sekä kertovat miksi tällainen podcast ylipäänsä tarvitaan.

Runner's High Podcast - Teaser

Julkaistu 1.2.2019

Runner's High Podcast aloittaa 5.2.2019. Podcastin aiheena on juoksu ja juoksuun liittyvät ilmiöt. Studioisäntinä Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Takaisin podcastien listaan