Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


DadPodi - Miesten vuoro puhua vanhemmuudesta

Toni Nieminen, Juha Itkonen, Jari Sinkkonen, Kjell Westö... Kymmenen isää ja kymmenen erilaista perhettä. Dadpodissa suomalaisisät puhuvat siitä, mistä he aina mieluiten puhuvat: lapsistaan ja perheistään. Juontajana Niklas Thesslund, jonka dokumentaariset perheäänitykset rytmittävät puhetta. Mainostajana Dr. Oetker ja PAULA. Julkaisija A-lehdet.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 10 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 22.11.2020.

Jari Sarasvuo

Julkaistu 29.1.2021

Miten Suomen tunnetuin härnääjä Jari Sarasvuo kasvattaa lapsiaan? DadPodin ensimmäisen kauden viimeisessä jaksossa esiintyy ehdoton neljän lapsen isä, jolla on kaksi aikuista lasta edellisestä suhteestaan ja kaksi alakoululaista vaimonsa Virpi Sarasvuon kanssa. “Meillä ei ole ikinä neuvoteltu nukkumaanmenosta.” Sarasvuo tähdentää, että perheessa vanhemmat tulevat ensin. Lapset ovat seuraus vanhempien rakkaudesta.

André Wickström

Julkaistu 20.1.2021

Kertovatko ammattikoomikot isävitsejä, joita heidän lapsensa häpeävät? Jaksaako koomikko edes olla hauska kotona? Niklas Thesslundin haastattelemalla André Wickströmillä on kaksi lasta ja iltatähti tulossa. Ammatikseen ajattelevalla ja juttuja kertovalla Wickströmillä on teräviä huomioita perheestä, toisinaan hauskoja, toisinaan vain tosia.

Juha Kauppinen

Julkaistu 13.1.2021

Tämä jakso on urheiluvanhemmuuden kunnianpalautus. Vieraana on hämeenlinnalainen toimittaja ja tietokirjailija Juha Kauppinen. Kauppinen on entinen urheilija ja salibandyä pelaavien poikien isä, joka on myös valmentanut poikiaan vuosien ajan.  Kauppisen mielestä isän ja valmentajan roolien erillään pitäminen on olennaista. ”On tosi tärkeetä, että ei ole kotona valmentaja”, Kauppinen sanoo.

Martti Suosalo

Julkaistu 7.1.2021

Martti Suosalo on paitsi tunnettu näyttelijä, myös lähes täydellinen isä, mikäli lehtijuttuja on uskominen. Mikä saa Suosalon tekemään lapsilleen aamiaista itserakentamassaan talossa?

Jari Sinkkonen

Julkaistu 30.12.2020

Psykiatri Jari Sinkkonen on Suomen virallinen kasvatusauktoriteetti. Mutta oliko Sinkkonen itse onnellinen lapsi ja auttavatko lastenpsykiatrian opetukset omien lasten kasvatuksessa? Sinkkosen omassa taustassa rankimpia juttuja ovat isän itsemurha ja varhainen erokokemus, kun hän joutui sairaalaan.

Kjell Westö

Julkaistu 23.12.2020

Sukupolviromaaneja kirjoittava Kjell Westö katsoo isyyttään kriittisesti ja näkee, että modernissa vanhemmuudessa on hienoa, että myös aikuiset voivat pyytää anteeksi.

Leo Stranius

Julkaistu 16.12.2020

Leo Stranius on ehdoton isä. Straniuksen maailmassa ei ilmastonmuutosta saa unohtaa. Perhe liikkuu polkupyörillä ja syö kylmää puuroa. Mutta mitä jos lapset kääntyvät isäänsä vastaan?

Hannes Hyvönen

Julkaistu 9.12.2020

Jääkiekkoilija Hannes Hyvönen menestyi jääkiekossa, mutta sitten päihteet veivät pohjalle. Miten liian nuorena itsenäistynyt mies selvisi perhe-elämästä ja mitä Hyvöselle kuuluu nyt? DadPodin isäntänä Niklas Thesslund.

Juha Itkonen

Julkaistu 2.12.2020

Vieraana kirjailija Juha Itkonen. Miten neljän lapsen isä onnistuu kirjoittamaan romaaneja kun vaimokin on kiireinen startup-yrittäjä? Podcastin isäntänä Niklas Thesslund.

Toni Nieminen

Julkaistu 22.11.2020

Niklas Thesslundin vieraana olympiavoittaja Toni Nieminen. Miten Nieminen selviää hässäkästä, jossa lasten äitejä on kaksi ja välimatkat lapsiin pitkiä?

Takaisin podcastien listaan