Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kuntalehti podcast

Podcast by Kuntalehti podcast

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 9 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 15.1.2020.

Johtaminen | Vieraana Jenni Airaksinen

Julkaistu 7.9.2020

Korona on muuttanut myös kunnan johtamista, mutta mitkä uusista johtamiskäytänteistä jäävät elämään? Pormestarimalli antaa kasvot johtamiselle, miksi kasvottaminen voi olla tärkeää? Mitä kuntajohtamisen opiskelija ajattelee alan tulevaisuudesta? Miksi johtajan pitää nykyään olla sosiaalisessa mediassa? Kunnan johtamista avaa kuntatutkija Jenni Airaksinen Tampereen yliopistosta. Isäntinä Markku Vento ja Ville Miettinen.

Lukutaito ja oppivelvollisuus | Vieraana Aleksis Salusjärvi

Julkaistu 19.8.2020

Miksi lukutaito on tärkeää ihmisyydelle? Miten lukutaidon avulla voi ehkäistä syrjäytymistä? Miksi oppivelvollisuuden laajentaminen on hyvä asia? Kuntalehden koulutus-podcastissa lukutaitoa ja oppivelvollisuutta pohtii sanataidekouluttaja Aleksis Salusjärvi, joka on työssään kohdannut tuhansia lukemiseen kielteisesti suhtautuvia nuoria.

Matkailu | Vieraina Paulina Ahokas ja Janna Puumalainen

Julkaistu 10.6.2020

Korona perui isot tapahtumat ja mullisti kuntienkin kesäsuunnitelmat. Miten kunnat selviävät? Miten käy tapahtumien järjestäjien? Muuttaako korona matkailua pysyvästi? Kuntalehden podcastissa matkailua ja tapahtumia ja koronan vaikutusta niihin käsittelevät Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas ja Joensuun kehitysjohtaja Janna Puumalainen, studioisäntinä Markku Vento ja Ville Miettinen.

Hankinnat | Vieraina Marja-Liisa Jyrkilä ja Katariina Huikko

Julkaistu 13.5.2020

Millaisia haasteita koronapandemia on aiheuttanut hankinnoille? Miten kunnan hankintatoimessa tulisi reagoida koronan vuoksi? Seuraako koronasta jotain hyvää? Muun muassa näitä kysymyksiä pohtivat Kuntalehden uudessa podcastissa Kouvolan hankintapäällikkö Marja-Liisa Jyrkilä ja Kuntaliiton johtava lakimies Katariina Huikko.

Ohjaamo-toiminta | Vieraina Aija Kurkinen ja Mirja Määttä

Julkaistu 23.4.2020

Ohjaamot tarjoavat arjen apua yhdeltä luukulta alle 30-vuotiaille mm. sote-, työ- ja asumisasioissa. Miten koronakriisi vaikuttaa Ohjaamojen asiakkaisiin? Millaista psykososiaalista apua he tarvitsevat? Tutkija Mirja Määttä Keski-Suomen ELY-keskuksesta ja työhönvalmentaja Aija Kurkinen Ohjaamo Lahdesta pohtivat keinoja koronaan reagoimiseen ja Ohjaamojen kehittämiseen.

Sote | Vieraina Liina-Kaisa Tynkkynen ja Timo Aronkytö

Julkaistu 25.3.2020

Onko koronakriisiä johdettu hyvin? Miten kriisi vaikuttaa sote-uudistukseen? Käydäänkö Suomessa tarpeeksi keskustelua siitä, kenelle, missä ja miten palveluita tulevaisuudessa järjestetään? Kuntalehden sote-podcastissa terveyspolitiikan tutkija Liina-Kaisa Tynkkynen ja sote-vaikuttaja Timo Aronkytö käyvät läpi koronaa ja sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuutta.

Ilmasto | Vieraina Miira Riipinen ja Jyri Seppälä

Julkaistu 3.3.2020

Onko päättäjillä tahtoa ja uskallusta toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi? Mitkä ovat kuntien pelimerkit ilmastotyössä? Mitkä ovat ilmastotyön seuraavat askeleet? Näitä ja muita ajankohtaisia ympäristökysymyksiä käsittelevät Kuntalehden tuoreessa podcastissa Suomen Ympäristökeskuksen johtaja, professori Jyri Seppälä ja Kuntaliiton ympäristöpäällikkö Miira Riipinen.

Talous | Vieraana Eero Laesterä

Julkaistu 4.2.2020

Taipuvatko kuntapäättäjät tarvittaviin päätöksiin? Onko itsehallinto ”pyhä lehmä”? Kuntalehden uudessa podcastissa aiheena on talous, ja vieraamme Eero Laesterä pohtii muun muassa, onko realistista odottaa luottamushenkilöiltä päätöksiä, joita kuntatalouden elvyttäminen vaatii.

Vihapuhe | Vieraana Johanna Vuorelma

Julkaistu 15.1.2020

Miten vihapuhe taltutetaan? Onko silakoista vaikuttajiksi? Mitä poliitikon, tutkijan tai toimittajan pitää sietää? Kuntalehden ensimmäisessä podcastissa pohditaan polttavia kysymyksiä vihapuheesta politiikan tutkijan Johanna Vuorelman kanssa.

Takaisin podcastien listaan