Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Tunteella

Puhetta tunteista ja tunnetaidoista.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 7 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 13.2.2019.

Kehoviha: vieraana kokemusasiantuntija Kuu

Julkaistu 19.2.2020


Suhde kehoon on paitsi yksilöllinen myös yhteiskunnallinen kysymys. Se miten eri muotoisiin, kokoisiin ja näköisiin kehoihin yhteiskunnassa suhtaudutaan vaikuttaa myös siihen, miten koemme itsemme. Kehon hyväksyminen ja ruokarauhan tekeminen ei ole helppoa, koska suhde kehoon ja syömiseen pitää sisällään hankalia tunteita, kuten inhoa, häpeää ja vihaa. Ratkaiseeko paljon puhuttu kehopositiivisuus ongelman? Miten oppia hyväksymään itsensä sellaisena kuin on? Voiko itsensä hyväksyä, vaikkei pitäisi kaikesta itsessään? Psykoterapeutti Emilia Kujalan kanssa näitä kysymyksiä pohtimassa on kokemusasiantuntija Kuu.

Vanhemmuus, tunteet ja tunnetaitojen oppiminen: vieraana psykologi Julia Pöyhönen

Julkaistu 9.1.2020

https://soundcloud.com/jaksofi/vanhemmuus-tunteet-ja-tunnetaitojen-oppiminen-vieraana-psykologi-julia-poyhonen
Lapsi oppii tulemaan tunteidensa kanssa toimeen yhteistyössä vanhemman kanssa. Sillä, mitä tunteiden säätelystä lapsena opimme voi olla kauaskantoiset seuraukset hyvinvointiimme aikuisena. Vanhempien ja muiden kasvattajien merkityksestä tunnetaitojen oppimisessa puhutaan koko ajan enemmän. Pahimmillaan tunnetaitojen opettaminen on yksi uuvuttava vaatimus muiden joukossa. Vanhempiin ja kasvattajiin kohdistuu tuplavaatimus: Samalla kun pitäisi tulla toimeen omien tunnereaktioidensa kanssa, on annettava hyvät ja mielellään paremmat lähtökohdat tunteiden säätelyyn kuin on itse aikanaan saanut. Psykologi, lasten tunnetaitokouluttaja ja -kirjailija Julia Pöyhönen kertoo jaksossa parhaat vinkkinsä siihen, miten tunnetaitokasvatuksesta voisi selvitä niin, että parhaimmillaan itsekin oppii uutta. Keskustelua herättävät myös kysymykset siitä, kannattaako lastaan kannattaa suojella pettymyksiltä, joita elämä vääjäämättä tuo eteen, tai mitä tehdä silloin, kun itsellä tunnetaidot pettävät pahemman kerran.

Some ja tunteet, vieraana sometohtori Suvi Uski

Julkaistu 20.11.2019

https://soundcloud.com/jaksofi/some-ja-tunteet-vieraana-sometohtori-suvi-uski
Some menee tunteisiin, halusit tai et! Tunteella-podcastin kakkoskauden ensimmäisessä jaksossa Emilian vieraaksi keskustelemaan somen käytön vaikutuksesta tunteisiin saapuu sometohtori Suvi Uski. Se, mitä somessa kohtaamme, vaikuttaa meihin jopa tiedostamatta. Some koukuttaa ja osa koukuista on niin salakavalia, että niitä, on vaikea huomata.  Mistä tunnistaa, että somen käyttö on lähtenyt lapasesta? Somessa teemme jatkuvasti profiilityötä ja säätelemme sitä, mitä näytämme toisille. Se, mitä fiidissä näemme, on tarkoin valikoitunutta ja algoritmien sanelemaa. Kyttäämme tykkäyksiä, arvioimme itseämme suhteessa näkemäämme ja kohtaamme huomaamatta sosiaalisia tunteita, kuten riittämättömyyttä, kateutta ja häpeää.

Tunteet ja syöminen, vieraana ravitsemusterapeutti ja lyhytterapeutti Maare Kauppinen

Julkaistu 31.5.2019

https://soundcloud.com/tunteella/tunteetjasyominen
Syöminen herättää tunteita moneen suuntaan, mutta on myös yleinen keino käsitellä ja välttää vaikeita tunteita. Suhde kehoon pitää sisällään monenlaisia tunteita. Pitäisikö itseään oppia rakastamaan täysin vai onko ok inhota jotain itsessään?

Ahdistus, vieraana kouluttajapsykoterapeutti ja kirjailija Arto Pietikäinen

Julkaistu 12.4.2019

https://soundcloud.com/tunteella/ahdistus
Mikä meitä ahdistaa ja miksi? Mitä ahdistus oikeastaan on ja miten tulla toimeen sen kanssa? Kolmannessa Tunteella-podcast jaksossa Emilia Kujalan vieraana keskustelemassa ahdistuksesta on psykologi, psykoterapeutti Arto Pietikäinen.

Innostus, vieraana kouluttajapsykoterapeutti ja kirjailija Sari Kujanpää

Julkaistu 7.3.2019

https://soundcloud.com/tunteella/innostus
Toisessa Tunteella-podcastissa keskustellaan innostuksesta ja tunnetartunnoista. Vieraana on psykologi, psykoterapeutti ja kirjailija Sari Kujanpää.

Häpeä, vieraana kouluttajapsykoterapeutti Lauri Parkkinen

Julkaistu 13.2.2019

https://soundcloud.com/tunteella/tunteella_hapea
Tunteella-podcastissa Emilia Kujala keskustelee tunteista psykoterapian, psykologian, sosiaalipsykologian, käyttäytymistieteen, neurotieteen ja ravitsemustieteen alojen ammattilaisten kanssa. Jakson 1 aiheena on häpeä ja vieraana psykoterapeutti, psykologi ja psykoterapiakouluttaja Lauri Parkkinen.

Takaisin podcastien listaan