Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Selvitysnaiset

Kilpailukyky? Valtionvelka? Uskottava puolustus? Selvitysnaiset tarttuvat humanistin otteella niin sanottuihin järeisiin yhteiskunnallisiin aiheisiin, joista yleensä keskustellaan hartaaseen sävyyn A-studiossa. Selvitysnaiset-podcastin vakioääniä ovat Lotta Aarikka ja Kaisa Hernberg. Aarikka pitää suosittua aarikanlotta.fi-blogia ja tekee väitöskirjaa suomen kielen murteista. Hernberg taistelee ilmastonmuutosta vastaan, sijoittaa startup-yrityksiin ja politikoi Vihreissä. Selvitysnaisten tunnusmusiikin on säveltänyt Esa Halsti.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 3 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 10.2.2019.

17 Selvitysnaiset Euroopan tulevaisuus

Julkaistu 6.5.2019

Eurovaalit lähestyvät, ja Selvitysnaiset pohtivat Euroopan tulevaisuutta. Onko Eurooppalaisuus kriisissä? Miksi EU ei kiinnosta edes innokasta politiikkanörttiä? Pystyykö EU isoihin uudistuksiin, joita siltä odotetaan? Onko Brexitissä kyse sukupolvien kuilusta? Studiovieraana Timo Miettinen, joka toimii tiiminvetäjänä Suomen Akatemian huippuyksikössä Law, Identity and the European Narratives.

16 Selvitysnaiset Vaikea Soteuudistus

Julkaistu 3.3.2019

Soteuudistusta on leivottu jo useamman vaalikauden ajan, mutta valmista ei taida tulla vieläkään. Mikä siinä oikein on niin vaikeaa? Selvitysnaiset katsovat hieman kauemmas historiaan (150 vuoden taakse jopa) yhdessä Suomen Kuvalehden päätoimittajan, poliittisen historian tutkijan Ville Pernaan kanssa.

15 Selvitysnaiset ilmastopolitiikasta positiivisesti

Julkaistu 10.2.2019

Ilmastonmuutos on ollut aiempaa enemmän puheenaiheena viime kesän hirmuhelteiden ja syksyn IPCC-raportin jälkeen. Saadaanko tänä keväänä ilmastovaalit ja muuttuuko vaalien jälkeen mikään? Miten päästään eroon ilmasto- ja elinkeinopolitiikan vastakkainasettelusta? Kiinnostaako ilmastonmuutos tavallisia kuluttajia tarpeeksi? Selvitysnaisten kanssa studiossa Sitran hiilineutraali kiertotalous -teeman johtaja Mari Pantsar.

Takaisin podcastien listaan