Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Esseekelaa

Esseen ystävät Antti Arnkil ja Tytti Rantanen perehtyvät tähän kirjalliseen vapaakenttään sekä keskenään että vaihtuvien esseistivieraiden kanssa.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 3 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 2.5.2018.

Levollista seksipuhetta

Julkaistu 21.9.2018

 Tytin ja Antin vieraana esikoiskirjailija Silvia Hosseini. Puheena on Pölyn ylistys -esseekokoelma ja erityisesti teksti nimeltä ”Vähän saa kuristaa”. Miksi on edelleen niin kohahduttavaa, kun nainen kirjoittaa seksuaalisesta halustaan? Onko esseeminän rakentaminen ”itsensä brändäämistä”? Mikä on väkivallan ja erotiikan suhde TV-sarjassa ”Sons of Anarchy”? Miten liittyvät toisiinsa raju seksi ja unelma hirsitalon rakentamisesta? Sivutaanpa Al Pacinon huutoa ja tsemppihiphoppiakin.

Surumies

Julkaistu 9.6.2018


Podcastin toisessa jaksossa Antti Arnkil ja Tytti Rantanen saavat vieraakseen Antti Hurskaisen. Puhutaan esseestä nimeltä ”Suru ei toimi”, joka käsittelee Abbaa, avioeroa, lapsuutta, Juha Mannerkorpea ja Kotipizzaa.

Metatason kutsumus

Julkaistu 2.5.2018


Esseekelaa on uusi kirjallisuuspodcast, joka keskittyy yhteen kiinnostavaan proosan lajiin. Mikä essee on? Ketkä sitä tekevät? Mistä laji tulee? Mitä esseellä yritetään sanoa? Ensimmäisessä jaksossa Antti Arnkil ja Tytti Rantanen yrittävät selvittää, mihin oikein ovat ryhtyneet.

Takaisin podcastien listaan