Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


LEFFATUTKA - Analyyttiset Amatöörit -podcast

​Leffatutka - Analyyttiset amatöörit -podcast on kahden elokuvia rakastavan toveruksen ylläpitämä kepeämielinen arvostelusarja, jossa puidaan tätä lukuisten elokuvien merta lävitse. Olemme kaikkia genrejä myötäilevä, klassikoista inhokkeihin taipuva kokonaisuus, joka tarjoaa tavantallaajan näkökulmalla leffa-arvosteluita, toinen käsi sydämellä ja toinen mättökulhossa. Tiivistettynä Leffatutka antaa leffa-arvosteluita elokuvien ystävinä, EI ammattikriitikkoina. ​Suosittele, ehdota, kuuntele! Leffavinkkejä voi pistää esimerkiksi suoraan sähköpostiimme: [email protected] / SPOILERIVAPAAT tekstiarviot yms. siistiä kamaa löytyy täältä: https://leffatutkalla.wixsite.com/leffatutka/blog

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 27 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 6.11.2020.

Spesiaalijakso: Sound of Metal - mukana foley-artisti Heikki Kossin kommentit!

Julkaistu 24.5.2021

Ylläripylläri! Leffatutkan 2. kauden piti loppua tuossa parisen viikkoa sitten, mutta halusimmekin vielä yllättää. Eikä millään sattumanvaraisella jaksolla!Kevään Oscar-gaalassa saatiin syy lähteä torille, kun Sound of Metal -elokuvan myötä suomalaisia äänialan ammattilaisia nostettiin freimille, Paras ääni -palkinnon myötä nimittäin! Foley-artisti Heikki Kossi, foley-leikkaaja Pietu Korhonen sekä äänittäjä Kari Vähäkuopus työskentelivät kyseisen elokuvan kimpussa ja me olemme saaneet mahdollisuuden tiedustella Kossilta lisäinfoa elokuvan parissa työskentelystä. Nyt kannattaa ottaa leffa katsontaan ja jakso kuunteluun!Sound of Metal2019, 1t 56min, draama/musiikki/koskettavaOhjaus: Darius MarderKäsikirjoitus: Darius Marder, Abraham Marder & Derek CianfrancePääosissa: Riz Ahmed, Olivia Cooke, Paul Raci, Lauren Ridloff, Chelsea Lee & Mathieu AmalricKatsottavissa: Elokuvateattereissa 30. huhtikuuta lähtien, vuokrattavissa Viaplaystä & YouTubesta ja katsottavissa myös Amazon Primessä.Kategoria: Oscar-voittaja spesiaalijakso!

Jakso 25 - Tutkan Top 10 (Kauden päätös!)

Julkaistu 10.5.2021

Olette SAANEET nyt kahden kauden verran kuunnella Sakun ja Juuson puinteja ja höpötyksiä erilaisista elokuvista, kuten TEIDÄN lähettämistä suosituksistanne.Nyt on MEIDÄN vuoro vähän suositella teille, sillä luvassa on Tutkan Top 10! Niin Saku kuin Juusokin ovat valinneet itselleen viisi (5) elokuvaa, jotka ovat heidän omilla top-listoillaan. Eli sitten kun niitä on molemmilla 5, niin sittenhän se on 5+5=10, eli Top 10.Kyseessä on täysin SPOILERIVAPAA jakso, joten voit huoleti lähteä kuunteluhommiin ja ottaa mukavan asennon kera muistiinpanovälineiden. Nämä pätkät kannattaa ottaa omallekin katsontalistalle!!!Kiitos teille todella paljon tästä(kin) kaudesta. Teitä tutkailijoita on tullut paljon tämän kevään aikana lisää joukkoomme ja olemme siitä erittäin kiitollisia ja iloisia. Ilman teitä, ei olisi meitä. Tai ehkä olisi, mutta ei niin monipuolisena ja motivoituneena pakettina kuin nyt

Jakso 24 - Koirat eivät käytä housuja

Julkaistu 3.5.2021

Koirat eivät käytä housuja2019, 1t 42min, draama/raju/kotimainenOhjaus: Jukka-Pekka ValkeapääKäsikirjoitus: Juhana Lumme & Jukka-Pekka ValkeapääPääosissa: Pekka Strang, Krista Kosonen, Ilona Huhta, Jani Volanen, Oona Airola & Iiris AnttilaKatsottavissa: Viaplay & vuokrattavista YouTubestaKategoria: Kotimaisuus kunniaan & Juuso halusi nähdä tämän xdMenestyneen lääkärin, Juhan (uransa parhaassa roolissa Pekka Strang) elämässä tapahtuu suuri tragedia ja mies menettää jotain oleellista niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Jakso 23 - The Terminator

Julkaistu 26.4.2021

Terminator - tuhoaja1984, 1t 43min, toiminta/scifi/jännitysOhjaus: James CameronKäsikirjoitus: James Cameron, Gale Anne Hurd & William WisherPääosissa: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Michael Biehn, Paul Winfield, Lance Henriksen, Bess Motta & Bill PaxtonKatsottavissa: Vuokrattavissa ainakin ViaplaystäKategoria: Klassikko & suositus, kiitos elokuvien_herra!Vuoden 1984 Los Angelesiin pamahtaa oudon portaalin läpi kaksi alastonta ja sangen lihaksikasta miestä, tai jotka ainakin näyttävät miehiltä. Kyborgi, jota nimitetään T101:ksi ja jota ilmentää (lue: epäilmentää) Arnold ”Arska” Schwarzenegger sekä ihmismies Kyle Reese (Michael Biehn) tulevat molemmat kaukaa tulevaisuudesta, aina vuodesta 2029.

Jakso 22 - Bad Trip

Julkaistu 19.4.2021

Bad Trip2021, 1t 27min, komedia/piilokamera/älytönOhjaus: Kitao SakuraiKäsikirjoitus: Eric André, Kitao Sakurai, Andrew Barchilon, Dan Curry, Jenna Park & Kathryn BorelPääosissa: Eric André, Lil Rel Howery, Tiffany Haddish & Michaela ConlinKatsottavissa: NetflixKategoria: Uutuus, ilmestyi Netflixiin 26.3.Kun Bad Tripiä katsoo, muistot palaavat väkisinkin 2000-luvun alkupuolelle, MTV:lle ja Jackassin, Viva La Bamin sekä muiden hengenheimolaisten tykö. Piilokamerakohtauksia ja käsikirjoitettua tarinaa yhdistelevä kokemus on monin tavoin ”lapsekas”, niin nostalgian, tarinan kuin aivan älyttömien tempausten takia.

Jakso 21 - Untouchable

Julkaistu 12.4.2021

Untouchable2019, 1t 35min, dokumentti/elämänkerta/puistattavaOhjaus: Ursula MacfarlanePääsosissa: Erika Rosenbaum, Nannette Klatt, Zelda Perkins, Rebecca Traister, Hope Exiner D’Amore Rosanna Arquette, Paz de la Huerta, Ken Auletta & Ronan FarrowKatsottavissa: Yle Areena, lukeutuu Docventures-sarjaanKategoria: ”Pakollinen” dokumentti kauteenMaailmassa on olemassa paljon lieroja ihmisiä, niin kuin monelle jo aikuiseksi itsensä mieltävälle se on saattanut käydä jo tässä vaiheessa selväksi. Sitten on sellaisia superlieroja, kuten Harvey Weinstein. Ursula Macfarlanen ohjaama Untouchable käsittelee Harvey Weinsteinin, uransa huippuvuosina Hollywoodin suurimpana tuottajana pidetyn newyorkilaisen uraa ja hänen iljettäviä tekojaan.

Jakso 20 - Raw

Julkaistu 5.4.2021

Raw2016, 1t 39 min, kauhu/trilleri/draamaOhjaus: Julia DucournauKäsikirjoitus: Julia Ducournau Pääosissa: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Naït Oufella, Laurent Lucas, Joana Preiss & Bouli LannersKatsottavissa: Vuokrattavissa YouTubestaKategoria: Suositus, Teemulle suuri kiitos!Omissa oloissaan viihtyvä kympin oppilas Justine (Garance Marillier) seuraa vanhempiensa (Joana Preiss ja Laurent Lucas) sekä isosiskonsa Alexian (Ella Rumpf) jalanjälkiä ja lähtee yliopistomaailmaan ja nimenomaan opiskelemaan eläinlääketiedettä maineikkaaseen opinahjoon.Vegaaniperheen kuopus Justine saa fuksien kastajaisissa perinteiden mukaan päälleen kunnon saavillisen hevosenverta ja siitähän se varsinainen verisoppa syntyy.

Jakso 19 - The Gentlemen

Julkaistu 29.3.2021

The Gentlemen2019, 1t 53min, toiminta/rikos/vauhdikasOhjaus: Guy RitchieKäsikirjoitus: Guy Ritchie, Ivan Atkinson, Marn Davies & Lauren BondPääosissa: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Michelle Dockery, Colin Farrell, Henry Golding, Hugh Grant, Jeremy Strong & Tom WuKatsottavissa: ViaplayKategoria: Suositus, kiitoksia Riku!Iso-Britannian marihuanakunkku Michael ”Mickey” Pearson (Matthew McConaughey, joka ei onneksi puhu brittiaksentilla) tahtoisi jäädä viettämään lupsakoita eläkepäiviä vaimonsa Rosalindin (tiukassa roolissa Michelle Dockery) sekä mukavan tilipussin kanssa.Niin kuin Leffatutkan teksteissä konsanaan ja elokuvien maailmassa yleisesti, asiat eivät kuitenkaan ole niin helppoja ja yksinkertaisia ja Mickeyn mukavien eläkepäivien aloitukseen tulee mutka, jos toinenkin.

Jakso 18 - Metsäjätti

Julkaistu 22.3.2021

Metsäjätti 2020, 1t 23min, kotimainen/draama/ajankohtainen Ohjaus: Ville Jankeri Käsikirjoitus: Ville Jankeri & Timo Turunen, perustuen Miika Nousiaisen romaaniin vuodelta 2011 Pääosissa: Jussi Vatanen, Hannes Suominen, Sara Soulié, Tommi Korpela, Anu Sinisalo, Tomi Alatalo, Iikka Forss & Jari Virman Katsottavissa: Vuokrattavissa Viaplaystä & Blockbusterista Kategoria: Kotimaisuus kunniaan & semiuutuus! Nuori ja komea, varsinaisessa uraputkessa oleva ekonomi Pasi (Jussi Vatanen) työskentelee kotimaisen metsäyhtiön, Metsäjätin palveluksessa. Työt painavat päälle niin, että oman lapsen ultraäänitutkimukselle ei meinaa jäädä kunnolla aikaa. Tämä korpeaa vaimoa Lindaa (hieman tuntemattomampi Sara Soulié), mutta minkäs teet. Pasi lähetetään ”komennukselle” vanhoihin kotimaisemiin Keski-Suomen Törmälään, jonka mies on jättänyt niin henkisesti kuin fyysisesti taakseen, eikä sinne palaaminen liikaa kiinnosta. Jälleen kerran, minkäs teet. Mukana ohjaaja-käsikirjoittaja Ville Jankerin kommentit elokuvasta!Ohjaaja-käsikirjoittaja Ville Jankerin kommentit:Näyttelijöistä (10:10)Tuotannon haasteista (16:45)Elokuvan fiiliksestä ja käsikirjoittamisesta (43:20)Villen fiilikset elokuvan menestymisestä (48:20)

Jakso 17 - The Curious Case of Benjamin Button

Julkaistu 15.3.2021

Benjamin Buttonin uskomaton elämä2008, 2t 40min, draama/seikkailu/fantasiaOhjaus: David FincherKäsikirjoitus: Eric Roth & Robin Swicord, perustuen F. Scott Fitzgeraldin novelliinPääosissa: Brad Pitt, Cate Blanchett, Tilda Swinton, Taraji P. Henson, Mahersala Ali, Julia Ormond, Jared Harris & Jason FlemyngKatsottavissa: Vuokrattavissa ainakin Viaplaystä ja Apple TV:stä!Kategoria: Suositus, kiitos Viivi!Miltä tuntuisi syntyä vanhana ja menehtyä nuorena? Siinä on kysymys, johon on todella vaikea mennä sanomaan, mutta näin käy elokuvan nimessäkin esiintyvälle päähenkilö Benjamin Buttonille.

Jakso 16 - Gemini Man

Julkaistu 8.3.2021

Gemini Man2019, 1t 57min, toiminta/scifi/motion captureOhjaus: Ang LeeKäsikirjoitus: Darren Lemke, David Benioff & Billy RayPääosissa: Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen, Benedict Wong, Douglas Hodge & Ralph BrownKatsottavissa: NetflixKategoria: SemiuutuusHenry Brogan (Will Smith) on maailman kovin palkkamurhaaja sekä tarkka-ampujien aatelia ja heti elokuvan ensimmäisillä hetkillä nähdään tyylikäs ”viimeistely” junan rouhiessa eteenpäin maaseudulla.Suoritetut salamurhat alkavat kuitenkin tehdä tehtävänsä Broganin mielelle ja hän tahtoo ulos näiltä peleiltä. Yhteyshenkilö Del (Ralph Brown) yrittää, jos ei kaikkeaan niin ainakin jotakin pitääkseen Broganin alalla, mutta kun ei niin ei.Maailman kovimmalla tekijällä on kuitenkin liikaa tietoa ja näkemystä, jotta häntä voitaisiin päästää pois tuosta vaan.

Jakso 15 - Whiplash

Julkaistu 1.3.2021

Whiplash2014, 1t 43min, draama/musiikki/intensiivinenOhjaus: Damien ChazelleKäsikirjoitus: Damien ChazellePääosissa: Miles Teller, J.K. Simmons, Paul Reiser, Melissa Benoist, Austin Stowell & Nate LangKatsottavissa: HBO Nordic, vuokrattavissa myös ViaplaystäKategoria: Moderni klassikko/rumpuleffa!Andrew Neiman (loistava Miles Teller) on taitava, ensimmäisen vuoden nuori rumpali Shafferin konservatoriossa New Yorkissa. Nykymaailmassa ja varsinkin pelottavan ja dominoivan orkesterinjohtajan Terence Fletcherin (mahtava J.K. Simmons) maailmassa se ei vain tunnu riittävän.Alkaa jazzin täyteinen ja omanlaisensa kissa-hiiri leikki, jossa osapuolten roolit eivät vain vaihdu ja Fletcher ajaa Neimanin hulluuden partaalla. Mutta onko kyseessä vain rakkautta ja välittämistä vai henkistä ja fyysistä tuhoamista?

Jakso 14 - The Lion King

Julkaistu 22.2.2021

Leijonakuningas2019, 2t 2min, animaatio/live action/seikkailuOhjaus: Jon FavreauKäsikirjoitus: Jeff Nathanson, perustuen samannimiseen animaatioelokuvaan vuodelta 1994Pääosissa: Donald Glover, Beyoncé Knowles-Carter, Chiwetel Ejiofor, Seth Rogen, Billy Eichner, John Oliver, Alfre Woodard & James Earl JonesKatsottavissa: Disney+Kategoria: Suositus, kiitos Raaseporin suuntaan Pirkolle ja Teuvolle!Tarina on melko tuttu, poikaleijona syntyy ja hänestä on tuleva jylhä ja uljas kuningas. Simba (nuorena äänenä JD McCrary, vanhempana Donald ”Childish Gambino” Glover) on astuva suuriin saappaisiin, kun hänestä leivotaan Jylhämaan tulevaa päällikköä ihan pienestä pitäen.

Jakso 13 - Jaws

Julkaistu 15.2.2021

Tappajahai1975, 1t 59min, jännitys/piinaava/kauhuOhjaus: Steven SpielbergKäsikirjoitus: Peter Benchley & Carl Gottlieb, perustuen Peter Benchleyn romaaniinPääosissa: Roy Scheider, Richard Dreyfuss, Robert Shaw, Lorraine Gray, Murray Hamilton & Jeffrey KramerKatsottavissa: Vuokrattavissa ainakin Viaplaystä ja YouTubestaKategoria: Suositus Instagramin kautta, kiitos elokuvien_herra!Vettä inhoava ja suorastaan kammoksuva sheriffi Brody (Roy Scheider) on töissä juuri oikeassa kaupungissa merenrantakaupunki Amityssa. Kesä on kauneimmillaan (kauheimmillaan) ja kaupunki on herännyt eloon lisääntyneen turismin ja myynnin myötä. Amityn kaupungilla on yksi pieni iso ongelma, sillä tappajahai alkaa terrorisoimaan kaupunkia.

Jakso 12 - The Raid: Redemption

Julkaistu 8.2.2021

The Raid: Redemption2011, 1t 36min, toiminta/jännittävä/brutaaliOhjaus: Gareth EvansKäsikirjoitus: Gareth EvansPääosissa: Iko Uwais, Donny Alamsyah, Yayan Ruhian, Joe Taslim, Ray Sahetapy & Pierre GrunoKatsottavissa: ViaplayKategoria: Moderni klassikko & nostalgian lehtien havinaa!Vaimo on raskaana, mutta ei auta mikään, kun töihin pitää lähteä. Iskuryhmän nuorella poliisilla Ramalla (Iko Uwais) on vain monta luvassa astetta huonompi työpäivä.Indonesialainen huumeparoni ja yleismulkku sekä lähes päähahmon nimikaima, Tama (Ray Sahetapy) pitää hallussaan monta kymmentä kerrosta käsittävää tornitaloa, joka kuhisee pikkurikollisia ja taistelulajien taitajia.Poliisin iskuryhmä aloittaa melko epätoivoiselta vaikuttavan iskun ensimmäisestä kerroksesta alkaen, edeten kohti ylempiä kerroksia ja salaisuuksien verkkoa..

Jakso 11 - Ikitie

Julkaistu 1.2.2021

Ikitie2017, 1t 43min, draama/historiallinen/kotimainenOhjaus: Antti-Jussi AnnilaKäsikirjoitus: AJ Annila, Antti Tuuri & Aku Louhimies, perustuen Antti Tuurin romaaniin vuodelta 2011. Tarina perustuu vaiettuun tositarinaan.Pääosissa: Tommi Korpela, Sidse Babett Knudsen, Hannu-Pekka Björkman, Ville Virtanen, Irina Björklund, Jonna Järnefelt & Sampo SarkolaKatsottavissa: C More, vuokrattavissa myös YouTubesta ja ViaplaystaKategoria: Kotimaisuus kunniaanSuomessa katsojia yli 145 tuhatta!(38:58) Tommi Korpelan kommentitJussi Ketola asuu perheineen Kauhavalla vuonna 1931. Eräänä yönä Lapuanliikkeen jäsenet hakevat hänet kotoaan ja muiluttavat itärajalle niin kutsuttua ikitietä pitkin, jossa nämä suunnittelevat ampuvansa hänet. Syyksi muiluttajat sanovat maanpetturuuden. Ketola yrittää paeta nuorimman muiluttajan epäröidessä hänen ampumistaan, mutta haavoittuu takaa-ajossa ja menettää tajunsa. Hän herää Neuvostoliitossa ja NKVD antaa hänelle uuden henkilöllisyyden Jussi Kari.

Jakso 10 - Jouluspesiaali (10 kovinta joulupätkää)

Julkaistu 21.12.2020

Joululeffoja tekis mieli katsoa, mutta et tiedä mitä? EI HÄTÄÄ!Leffatutka päättää vuoden 2020 ja sitä myötä myös ensimmäisen kautensa jouluspesiaaliin, jossa listataan 10 kovinta joululeffaa pyhiä varten! Oikein rauhallista (ja ennen kaikkea turvallista) joulua ja hyvää uutta vuotta 2021!Nähdään sitten ensi vuonna T: Juuso ja Saku

Jakso 9 - Spider-Man: Into the Spider-Verse

Julkaistu 14.12.2020

Spider-Man: Kohti hämähäkkiversumia2018, 1t 57min, animaatio/sarjakuva/supersankariOhjaus: Bob Persichetti, Peter Ramsey & Rodney RothmanKäsikirjoitus: Phil Lord & Rodney RothmanPääosissa: Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld, Mahershala Ali, Brian Tyree Henry, Kathryn Hahn, Liev Schreiber & Nicolas CageKatsottavissa: NetflixKategoria: Suositus, kiitos Miika!Jos elokuvan nimessä on Spider-Man, yhdistetään tapaus lähes poikkeuksetta Peter Parkeriin. Herra Parker on mukana myös tässä animaatiopläjäyksessä, mutta päähuomio on nuoressa Miles Moralesissa, jonka äänenä kuullaan loistava Shameik Moore. Sarjakuvan sivuilla vuonna 2011 ensimmäisen kerran nähty Morales tekee pitkän elokuvan debyyttinsä. Nuori Miles on vaihtanut hienostokouluun Brooklynissa, poliisi-isä (Brian Tyree Henry) ja hoitajaäiti (Luna Lauren Velez) yrittävät tukea poikaansa omilla, parhaaksi näkemillään tavoilla. Kaidan polun harmaalla alueella liikkuvan sedän, Aaronin (Mahershala Ali) seura kiinnosta Milesia vanhempia enemmän. Lue spoilerivapaa arvostelu osoitteesta:https://leffatutkalla.wixsite.com/leffatutka/blog Lähetä meille leffavinkkisi, palautteesti, ehdotuksesi kotisivujemme kautta https://leffatutkalla.wixsite.com/leffatutka/pist%C3%A4-koodia tai suoraan sähköpostiin, osoitteeseen: [email protected]

Jakso 8 - One Flew Over the Cuckoo's Nest

Julkaistu 8.12.2020

Yksi lensi yli käenpesän1975, 2t 9min, draama/komedia/rajuOhjaus: Miloš FormanKäsikirjoitus: Lawrence Hauben & Bo Goldman, perustuen Ken Keseyn romaaniinPääosissa: Jack Nicholson, Louise Fletcher, William Redfield, Danny DeVito, Christopher Lloyd, Sidney Lassick, Brad Dourif & William SampsonKatsottavissa: Ostettavissa ainakin Viaplaystä…Kategoria: Suositus Instagramin kautta, kiitoksia Tuomakselle!Selkeästi haastava tapaus nimeltään R.P. McMurphy (Jack Nicholson) saapuu vuonna 1963 tarkkailtavaksi oregonilaiseen mielisairaalaan ja muuttaa laitoksen sisäisen elämän, kääntäen varsinkin potilaiden (vai vankien?) arjen päälaelleen.McMurphyn arkkiviholliseksi kohoaa Louise Fletcherin upeasti esittämä ylihoitaja Mildred Ratched, joka tahtoo pitää mielisairaalan tavat ja tyylit entisellään. Alkaa armoton taistelu vallan kahvasta, johon McMurphyn puolelle tarraavat mukaan varsinkin potilaat nimeltään Päällikkö (William Sampson) ja Cheswick (Sidney Lassick). McMurhphy yrittää parhaansa mukaan tuoda valoa laitoksen arkeen, mutta hänen menetelmänsä häilyvät hulluuden rajamailla. Samaa voi sanoa Ratchedista.Lue spoilerivapaa arvostelu osoitteesta: https://leffatutkalla.wixsite.com/leffatutka/blog Lähetä meille leffavinkkisi, palautteesti, ehdotuksesi kotisivujemme kautta https://leffatutkalla.wixsite.com/leffatutka/pist%C3%A4-koodia tai suoraan sähköpostiin, osoitteeseen: [email protected]

Jakso 7 - Birds of Prey

Julkaistu 24.11.2020

Birds of Prey2020, 1t 48min, toiminta/rikos/sarjakuvaOhjaus: Cathy YanKäsikirjoitus: Christina Hodson, perustuen Bruce Timm ja Howard Dinin hahmoihinPääosissa: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett, Rosie Perez, Ella Jay Basco, Ewan McGregor & Chris MessinaKatsottavissa: NetflixKategoria: Semisti uutuus!Kummallisen vuoden 2020 alkupuolella ilmestynyt nimihirviö Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn on siinä mielessä erilainen supersankaritarina, että sen pääosissa pitkälti naisia, mutta siihen erilaisuus ja omaperäisyys aika lailla jää. Pääosaesittäjä Margot Robbien pitchaama idean on rustannut lopulliseen muotoonsa Christina Hodson ja elokuvan ohjaajana toimii Cathy Yan. Elokuvan joukkio pohjautuu vuonna 1996 päivänvalon nähneeseen Birds of Prey -sarjakuvaan.Lue spoilerivapaa arvostelu osoitteesta: https://leffatutkalla.wixsite.com/leffatutka/blog Lähetä meille leffavinkkisi, palautteesti, ehdotuksesi kotisivujemme kautta https://leffatutkalla.wixsite.com/leffatutka/pist%C3%A4-koodia tai suoraan sähköpostiin, osoitteeseen: [email protected]

Jakso 6 - City of God

Julkaistu 17.11.2020

Jumalan kaupunki2002, 2t 4min, rikos/draama/rankkaOhjaus: Fernando Meirelles, Katía Lund Käsikirjoitus: Bráulio Mantovani, perustuen Paulo Linsin kirjaan.Pääosissa: Alexandre Rodrigues, Leandro Firmino, Phellippe Haagensen & Seu JorgeKatsottavissa: YouTube.Kategoria: Leffavinkki (Instagram-stoorista Joonas, kiitoksia!).Rio de Janeiron slummissa, Jumalan kaupungissa seurataan kahden täysin erilaisen pojan kasvutarinaa 1960-luvulta eteenpäin. Kiltti ja kaikille mukava Rocket, joka toimii myös elokuvan kertojaäänenä, tahtoo valokuvaajaksi. Li’l Dice taas tahtoo… gangsteriksi.Elokuvan ohjaaja Fernando Meirelles, joka tunnetaan muun muassa viime vuonna Netflixiin ilmestyneestä Kaksi Paavia -elokuvasta, on ohjannut Katía Lundin kanssa mielettömän, eeppisen tarinan todellisesta Brasiliasta.Lue spoilerivapaa arvostelu osoitteesta: https://leffatutkalla.wixsite.com/leffatutka/blog Lähetä meille leffavinkkisi, palautteesti, ehdotuksesi kotisivujemme kautta https://leffatutkalla.wixsite.com/leffatutka/pist%C3%A4-koodia tai suoraan sähköpostiin, osoitteeseen: [email protected]

Jakso 5 - Eternal Sunshine Of The Spotless Mind

Julkaistu 11.11.2020

Tahraton mieli 2004, 1t 48min,draama/rakkaus/scifiOhjaus: Michel GondryKäsikirjoitus: Charlie Kaufman, Michel Gondry & Pierre BismuthPääosissa: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Elijah Wood, Mark Ruffalo & Tom WilkinsonKatsottavissa: ViaplayKategoria: Leffavinkki (kiitos Viiville!)Ujo, hieman sisäänpäin kääntynyt Joel Barish (Jim Carrey) päättää jokaisen normaalin aikuisen lailla skipata spontaanisti työpäivän ja suunnata itärannikolla sijaitsevaan Montaukin kylään. Montaukin reissulla hän tapaa eksentrisen, impulsiivisen ja jännittävän Clementinen (Kate Winslet), joka tuntuu mullistavan herran maailman.Tästä asetelmasta lähtee liikkeelle mieltä venyttävä, upeilla käytännön efekteillä ja leikkauksilla sävytetty Tahraton mieli, jonka alkuperäinen, englanninkielinen nimi lähes hivelee sielua: Eternal Sunshine of the Spotless Mind.Lue spoilerivapaa arvostelu osoitteesta: https://leffatutkalla.wixsite.com/leffatutka/blogLähetä meille leffavinkkisi, palautteesti, ehdotuksesi kotisivujemme kautta https://leffatutkalla.wixsite.com/leffatutka/pist%C3%A4-koodia tai suoraan sähköpostiin, osoitteeseen: [email protected]

Jakso 4 - David Attenborough: A Life On Our Planet

Julkaistu 6.11.2020

David Attenborough: Elämä planeetallamme 2020, 1t 23mindokumentti/luonto/maailmaOhjaus: Alastair Fothergill, Jonnie Hughes & Keith ScholeyPääosissa: Sir David Attenborough & Max HughesKatsottavissa: NetflixKategoria: Uutuus (ilmestyi Netflixissä 4. lokakuuta)Historian kuuluisimman luonnon puolestapuhujan sekä maailman tunnistettavimman dokumenttiäänen, Sir David Attenboroughin uusin dokumentti on 94-vuotiaan britin ”todistajanlausunto”, niin kuin hän itse kyseistä elokuvaa kutsuu. Elokuvassa käydään läpi Sir Davidin uran merkittävimpiä hetkiä, kerraten samalla muuttuvaa maailmantilannetta, alkaen nuoren Davidin elämästä. Dokumentissa on lyhyitä näyteltyjä hetkiä, joissa nuorempaa versiota herra Attenboroughista esittää lahjakas Max Hughes. Lue koko arvostelu osoitteesta: https://leffatutkalla.wixsite.com/lef... Lähetä meille leffavinkkisi, palautteesti, ehdotuksesi kotisivujemme kautta (https://leffatutkalla.wixsite.com/lef...) tai suoraan sähköpostiin, osoitteeseen: [email protected]ÄYTÄ VÄHEMMÄN

Jakso 3 - Good Time

Julkaistu 6.11.2020

Good Time 2017, 1t 42minrikos/trilleri/draamaOhjaus: Josh Safdie & Benny SafdieKäsikirjoitus: Josh Safdie & Ronald BronsteinPääosissa: Robert Pattinson, Benny Safdie, Buddy Duress, Taliah Webster & Jennifer Jason LeighKatsottavissa: NetflixKategoria: Leffavinkki (kiitoksia Saalalle!)Pikkurikollinen ja ammattinilkki Connie Nikas (Robet Pattinson) hakee henkisesti jälkeenjääneen veljensä Nickin (toinen elokuvan ohjaajista, Benny Safdie) ammattiavun luota rikoksen pariin. Niin kuin kenties arvata saattaa, hommat eivät mene niin sanotusti ihan jiiriin, vaan Nick joutuu suuriin ongelmiin. Ja näin Connien ongelmaksi tulee pelastaa Nick. Ongelmia, ongelmia, ongelmia. Lue koko arvostelu osoitteesta: https://leffatutkalla.wixsite.com/lef... Lähetä meille leffavinkkisi, palautteesti, ehdotuksesi kotisivujemme kautta (https://leffatutkalla.wixsite.com/lef...) tai suoraan sähköpostiin, osoitteeseen: [email protected]

Jakso 2 - Zombieland

Julkaistu 6.11.2020

Zombieland 2009, 1t 28min,komedia/seikkailu/zombie.Ohjaus: Ruben FleischerKäsikirjoitus: Paul Wernick, Rhett ReesePääosissa: Jesse Eisenberg, Emma Stone, Woody Harrelson ja Abigail BreslinKatsottavissa: ViaplaySosiaalisesti rajoittunut ja ujo opiskelija (Jesse Eisenberg) yrittää päästä Teksasista vanhempiensa luokse Columbukseen, Ohion osavaltioon. Mies viihtyy hyvin yksinään, mutta nyt hänen seuraansa halutaan väkisinkin. On zombimaailmanloppu ja päähenkilö kutsuu uutta kotimaataan nimellä United States of Zombieland. Lue koko arvostelu osoitteesta: https://leffatutkalla.wixsite.com/lef... Lähetä meille leffavinkkisi, palautteesti, ehdotuksesi kotisivujemme kautta (https://leffatutkalla.wixsite.com/lef...) tai suoraan sähköpostiin, osoitteeseen: [email protected]

Jakso 1 - The Devil All The Time

Julkaistu 6.11.2020

Ohjaus: Antonio Campos Käsikirjoitus: Antonio Campos, Paolo Campos, perustuen Donald Ray Pollockin vuonna 2011 julkaistuun kirjaan.Pääosissa: Tom Holland, Robert Pattinson, Bill Skarsgård, Sebastian Stan, Riley Keough ja Jason Clarke.Katsottavissa: NetflixNuorta miestä Arvinia (Tom Holland) riivaa lapsuuden traumat ja väkivallan kierre. Isältä (Bill Skarsgård) pojalle jättämä perintö ei päätä huimaa, kun kuvioihin astuu vielä Robert Pattinsonin esittämä kieroutunut saarnamies Preston Teagardin, joka tuntuu kietovan koko pitäjän likaisehkon pikkusormensa ympärille.Lue koko arvostelu osoitteesta: https://leffatutkalla.wixsite.com/lef... Lähetä meille leffavinkkisi, palautteesti, ehdotuksesi kotisivujemme kautta (https://leffatutkalla.wixsite.com/lef...) tai suoraan sähköpostiin, osoitteeseen: [email protected]

LEFFATUTKA - Analyyttiset Amatöörit -podcast?

Julkaistu 6.11.2020

Mikä ihme on Leffatutka-podcast? Keitä nuo komistukset thumbnailista ovat? Miten tämä homma nyt tästä etenee? Kaikkeen tähän löydät vastauksen ylläolevasta esittelystä! Pistä meille leffavinkkejä tai vaikka palautetta tulemaan nettisivujemme kautta: https://leffatutkalla.wixsite.com/lef... TAI sähköpostilla: [email protected] Näillä eväillä etiäppäin!

Takaisin podcastien listaan