Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Jyri Komulainen

Jyri Komulainen on dogmatiikan dosentti, joka on perehtynyt uskontodialogiin ja kristinuskon erilaisiin tulkintoihin maailmalla. Podcasteissaan Jyri käy vuoropuhelua kirkkokuplan ulkopuolelta tulevien vieraiden kanssa - väittelyäkään karttamatta. Ekstrajaksoissa keskustelukumppanit tulevat tutummin kirkon sisäpiiristä, mikä ei tarkoita, etteikö katse suuntautuisi silloinkin ulospäin. Tuotanto: Marjo Kiljunen/Kirkon viestintä

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 8 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 6.6.2019.

Ville Mäkipelto

Julkaistu 18.12.2019

"Vaikka olisin ateisti, niin haluaisin kuulua kirkkoon, koska kirkko tekee niin mahtavaa palvelu- ja diakoniatyötä."
Kauden viimeisessä jaksossa on keskustelukumppanina tubettaja, teologian tohtori Ville Mäkipelto. Miten hän näkee kirkon? Mikä on tubettajan sukupolvikokemus?

Vieraaja Taru Tujunen

Julkaistu 29.11.2019

Vieraana viestintätoimisto Ellun kanojen toimitusjohtaja Taru Tujunen. Keskustelua valintojen maailmasta, kirkon äänestä ja siitä, onko Suomen evankelis-luterilainen kirkko "koneistokirkko". Millainen on kirkon brändi?

Vieraana Anna Kontula

Julkaistu 22.11.2019

Jyri Komulaisen vieraana Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula. Keskustelua mm. armosta ja oikeudenmukaisuudesta, vapautuksen teologiasta, kommunismista ja kristinuskosta. Onko vakaumuksen vapaus sitä, että jokainen saa olla sitä mitä on?

Vieraana Mikko von Hertzen

Julkaistu 15.11.2019

Jyri Komulainen ja Mikko von Hertzen keskustelevat Äiti Ammasta, Jeesuksesta ja Intiasta. Sisältää myös filosofista pohdintaa Jumalasta idän ja lännen näkökulmasta.

Pekka Yrjänä Hiltunen

Julkaistu 4.7.2019

Jyri Komulainen ja Pekka Yrjänä Hiltunen keskustelevat Intian Trivandrumissa henkisyydestä, uskonnollisuudesta ja Intian vaikutuksesta heidän elämäänsä. Millainen on henkinen Intia?

Vieraana Rita Strömmer

Julkaistu 27.6.2019

Jyri Komulaisen vieraana toimittaja Rita Strömmer. Puhetta uskonnoista, maailmanmatkailusta ja lähetystyöstä. Kuuntele, miksi Rita Strömmer arvostaa suomalaista uskonnonopetusta?

Vieraana Suvi Auvinen

Julkaistu 13.6.2019

Jyri Komulaisen vieraana on Suvi Auvinen. Mitä päivystävä anarkisti ajattelee vierailustaan Kirkon talossa Etelärannassa? Keskustelua myös vallasta, synnistä, uskonnonopetuksesta ja oikeudenmukaisemmasta maailmasta.

Vieraana Esko Valtaoja

Julkaistu 6.6.2019

Tähtitieteilijä Esko Valtaoja on omien sanojensa mukaan agnostikko. Mutta mikä saa hänet keskustelemaan dogmatiikan dosenttien, ensin emerituspiispa Juha Pihkalan, nyt Jyri Komulaisen kanssa? Keskustelua myös Jumalasta, kvanttifysiikasta ja luonnontieteistä.

Takaisin podcastien listaan