Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Shitty is the new black

Avoimesti epätäydellinen äiti, puoliso ja nainen. Podcasteja lapsiperhearjen ja äitiyden haasteista vahvasti huumorilla höystettynä.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 24 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 12.6.2019.

Uhmaraivarit ja me kamalat vanhemmat, jotka aiheutamme ne

Julkaistu 31.8.2020

Kaupallinen yhteistyö: Nextory (koodilla sarianna 30 päivän ilmainen kokeilujakso osoitteesta www.nextory.fi/sarianna)

Miksi me ilkeät vanhemmat olemme niin ärsyttäviä, että saamme lapsemme raivon partaalle? Millaisia syitä flippaukseen minä ja ig-seuraajani ovat antaneet lapselle?

Ota yhteyttä:

@: [email protected]

IG: sariannasitnb

Blogi: www.shittyisthenewblack.fi


Vauvavuosi tapultetu – Tuliko nyt varmasti nautittua tarpeeksi?

Julkaistu 23.8.2020

"Nauti nyt!", "Vauvavuosi on elämän parasta aikaa!", "En vaihtaisi hetkeäkään!". Nuo tutut lauseet, joita vauvaperheisiin toivotellaan. Nyt, kun kuopukseni vauvavuosi on takanapäin, on hyvä miettiä: Tuliko nyt varmasti nautittua siitä tarpeeksi? Entä vaihtaisinko mä hetkeäkään?

Rokotteet ja suhtautumiseni niihin

Julkaistu 18.3.2020

Mitä mieltä olen rokotteista? Varsinkin nyt, kun koronavirukseen yritetään kuumeisesti kehittää omaansa? Blogissa aihe tekstinä (www.shittyisthenewblack.fi). IG: @sariannasitnb. Jakson lähteet: https://tieku.fi/laaketiede/laakkeet/tutkimusvilppi-pilasi-rokotteiden-maineen , https://www.hs.fi/tiede/art-2000005319039.html , https://web.archive.org/web/20160515062305/http://www.psych.utoronto.ca/users/hasher/PDF/Frequency%20and%20the%20conference%20Hasher%20et%20al%201977.pdf , https://scienceblogs.com/mixingmemory/2007/09/18/the-truth-effect-and-other-pro , https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=mat00048

Äitien syntilistat

Julkaistu 10.3.2020

Mitä kaikkea sitä ennen lapsia tulikaan luvattua, että "minä en ainakaan". Jaksossa kerron omat ja teidän (ig-vastaajien) en ainakaan -listan säännöt, jotka ovat lentäneet romukoppaan. Mitä vastaavia sulla oli/on? Lähetä vastaus ig:ssä @sariannasitnb tai spostilla [email protected]. Shitty is the new black uudet kotisivut auki osoitteessa www.shittyisthenewblack.fi !

Lasten vilpittömät, mutta kiusalliset, toteamukset

Julkaistu 28.1.2020

Mitä kaikkea kivaa oma taaperoni onkaan jo julkisesti täräyttänyt ja mitä ig-seuraajieni omat? Miksi ne lasten suusta vilpittömäksi ihmettelyksi pulpahtaneet kysymykset saavat vanhempien olon niin kiusalliseksi? IG: @sariannasitnb, email: [email protected]

Miten usko Joulupukkiin romuttui? – Oma ja teidän hauskat tarinat!

Julkaistu 23.12.2019

Mistä kaikesta vanhemmat "valehteli" teille? Joulupukista, tontuista, pääsiäispupusta, hammaskeijusta ja -peikoista? Miten totuus selvisi? Kuka meille tuo lahjat - läheiset vai pukki? HUOM! Älä kuuntele tätä Joulupukkiin uskovan lapsen kanssa! En halua olla se, josta lapsi kertoo vuosien kuluttua omassa podcastissaan! Yhteydenotot: [email protected] tai instagramissa @sariannasitnb

Miksi naisen pitäisi osata olla äiti jo ennen lapsen syntymää?

Julkaistu 17.12.2019

Äitien on kautta aikain pitänyt tietää kaikki lapsien hoidosta jo ennen kuin lapsi edes on vielä maailmassa. Tämä on "laji", jossa ei saisi "rapatessa roiskua", vaan kaikki imetyksestä turvaistuimiin on opittava 9kk aikana! Vai olisiko kuitenkin OK oppia ja kasvaa äitiyden mukana?

Shitty truly is the new black – Kakkahuumori eli lapsiperhearjen suola!

Julkaistu 26.11.2019

Jaksollinen kakkahuumoria! Jos ei se iske, niin suosittelen skippaamaan jakson ja antamaan aihe-ehdotuksia ig-nickin @sariannasitnb alle tai mailiin osoitteeseen [email protected]

Lapsien kuvat sosiaalisessa mediassa

Julkaistu 19.11.2019

Millaisia kuvia lapsista on sopivaa julkaista sosiaaliseen mediaan? Vai onko minkäänlaisia?

Äidin stereotypia ja kasvukivut uuteen rooliin

Julkaistu 12.11.2019

Mitä kuuluu äidin lookkiin stereotypisesti? Mutsinuttura ja lettilegginsit? Ja mitä, jos äidiksi muuttuminen ei tapahdukaan yhdessä yössä vaan ajan kanssa kasvukipujen kera?

Lapsiperheiden (turhat) kiellot ja säännöt

Julkaistu 4.11.2019

Shitty is the new black -podcastin uusi kausi on täällä! Jatkossa pohjustan jaksoissa käsiteltäviä aiheita blogin & podin instagramin puolella (@sariannasitnb), joten jos haluat osallistua näiden tekoon - käy osallistumassa storyjen kyselyihin! Toisen kauden ensimmäisessä jaksossa käydään läpi minun ja teidän kertomat typerimmät säännöt ja kiellot lapsuudestanne! Ei saa tehdä lumiukkoja etupihalle! Ei saa innostua leikkiessä!

Uusi arki ja taaperon kasvatuksen pyhä kolminaisuus

Julkaistu 16.10.2019

Miten uusi arki sujuu taaperon ja vauvan kanssa kaksi kuukautta synnytyksen jälkeen? Miten kiristys, uhkailu ja lahjonta toimii tahtoikäiseen? 

10 vinkkiä vauva-arjen väsymykseen

Julkaistu 17.9.2019

Vauva-arki on todellakin alkanut ja väsymys vyöryy yli kuin hyökyaalto! Listasin Shitty is the new blackin instagram-seuraajien avulla 10 parasta vinkkiä, miten väsystä huolimatta selviää päivistä. Näitä voi hyödyntää muutkin kuin kotivanhemmat!

Ensimmäinen kerta ihmisten ilmoilla kahden lapsen kanssa

Julkaistu 11.9.2019

Ensimmäinen kerta ihmisten ilmoilla kahden lapsen kanssa suoritettu ja olihan se aikamoinen sirkus! Kuuntele humoristinen (mutta valitettavasti täysin realistinen) kerronta meidän muskarireissusta. Miksi vauvat muuten kakkaa aina silloin, kun ollaan lähdössä?

Ensimmäinen viikko vauvan kanssa

Julkaistu 3.9.2019

Monetko pissasuihkut olen saanut? Onko se pippeli kuin propelli? Miksi vertaan tissejäni polveen?

Synnytyskertomus

Julkaistu 26.8.2019

Shitty is the new black -synnytyskertomus ei voi olla mitään muuta kuin eläimellistä epätoivoa ja eritteitä. Raadollisen kaunis ja humoristinen kertomus kuopukseni syntymästä, jonka kuunteleminen on vain sinun vastuullasi!

Miten puolison pitäisi käyttäytyä raskaana olevan kanssa?

Julkaistu 21.8.2019

Välillä ei saa koskea ja välillä pitää olla valmiina silittelemään ja halailemaan. Raskaana olevan kanssa ei aina tiedä, miten häntä tulisi lähestyä. Vai kannattaako ollenkaan?

Sokerointi ja sairaalalaukku – Kaksi tämän hetken suurinta kusetusta

Julkaistu 23.7.2019

Miksi sairaalalaukkuun pitää pakata kaikki höylästä alkaen? Höylää välttääkseni kävin sokeroinnissa, joka ei ollutkaan ihan niin söpö toimenpide kuin miltä kuulostaa! Katkeran akan (humoristista) ihmettelyä aiheista.

Lapsiperhearki ja parisuhde – Pari ei-niin-hyvää vinkkiä

Julkaistu 17.7.2019

Miten parisuhde voi lapsiperhearjen keskellä? Mikä on sotasuunnitelma parisuhteen ylläpitämiseksi, kun uusi perheenjäsen saapuu? Antakaapa, kun ei-todellakaan-ammattilainen antaa pari vinkkiä!

Ikeaa ja pesänrakennusviettiä

Julkaistu 9.7.2019

Miten Ikean ja Ikean myöhästyneet toimitusongelmat sopii yhteen raskauspöllyissä pyörivän ja pesänrakennusvietistä kärsivän naisen kanssa? Miksi naiset rakastaa koota Ikean huonekaluja ja miehillä menee heti kasetti jumiin?

Imetysinhoa & -rakkautta

Julkaistu 1.7.2019

Kuinka ristiriitaisia fiiliksiä imetys voikaan saada aikaan? Välillä et kestä sitä vampyyria jatkuvasti itsessäsi kiinni ja toisinaan et olisi missään muualla mieluummin! Mukana myös pari nykyään huvittavaa esimerkkiä siitä, millaista showta lapsen ruokkiminen voikaan olla.

Ai mikä uhmaikä muka?

Julkaistu 24.6.2019

Tiedättekö, mitä tarkoittaa uhmalankku tai uhmaspagetti? Mäpä kerron! Näiden termien selvennyksen lisäksi tarjolla iso annos vertaistukea uhmaavan taaperon (tai miksei teininkin?) vanhemmille!

Ajatuksiani sukupuolisensitiivisyydestä & vauvamme sukupuoli

Julkaistu 18.6.2019

Mitä ajatuksia sukupuolisensitiivisyys herättää minussa ja miten gender reveal partyt liittyvät siihen? Entä minkälainen värkki on mahakaverilla? Se selviää tästä jaksosta!

Mikä Shitty is the new black podcast?

Julkaistu 12.6.2019

Mistä Shitty is the new black -podcast kertoo? Sopivan epätäydellisen äidin elämästä, perhearjesta ja jatkuvista kasvukivuista uuteen rooliin. Miten nimi syntyi ja millainen kokoonpano kuuluu aiemmin mainittuun arkeen?

Takaisin podcastien listaan