Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Mätäkuu Podcast

Historiaa, kulttuuria ja kummia juttuja. Tarinoita, jotka luulet tietäväsi. Äänessä enimmäkseen Markku Ylipalo.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 12 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 1.4.2016.

Titanicin jäljillä, osa 1: Cadillac Jackin mahdottomat unelmat

Julkaistu 20.2.2017

Höyrylaiva Titanic törmäsi jäävuoreen vuonna 1912 ja upposi. Koko maailma tuntee tuon tarinan. Mutta laivan hylky oli kadoksissa vuosikymmenien ajan. Yksi Titanicin sinnikkäimmistä etsijöistä oli omalaatuinen miljonääri Jack Grimm, jonka kerta kaikkiaan uskomaton tarina kerrotaan kaksiosaisen jakson ensimmäisessä osassa.

Helsinki-Hämeenlinna-Lockerbie

Julkaistu 28.11.2016

Vuonna 1988 Pan Amin lento 103 räjäytettiin pienen Lockerbien kylän yläpuolella Skotlannissa. Kyseessä oli yksi siihenastisen historian pahimmista terrori-iskuista. Tapaukseen liittyy salaperäinen puhelinsoitto Yhdysvaltojen Helsingin suurlähetystöön kahta viikkoa aiemmin. Mutta mistä oikein oli kyse Lockerbien Suomi-yhteydessä?

Viimeinen pussihukka

Julkaistu 12.11.2016

Tasmanian tiikeri, toiselta nimeltään pussihukka, on varoittava esimerkki luonnonsuojelun historiasta. Petoviha, elintilan hupeneminen ja sairaudet ajoivat tämän harvinaisen eläimen sukupuuttoon 1930-luvulla Tasmanian saarella. Mutta kuoliko se todella? Ja jos kuoli, voiko nykyaikainen tiede tuoda sen vielä takaisin?

Charles Lindbergh ja keskiyön aaveet

Julkaistu 30.10.2016

Charles Lindberghin lento New Yorkista Pariisiin toukokuussa 1927 oli yksi aikakauden suurista sensaatioista. Syksyn avausjakson aiheena ovat Lindberghin lennon vähemmän tunnetut vaiheet ja hänen kahden kilpailijansa salaperäinen kohtalo.

Kala, jonka aika unohti

Julkaistu 20.5.2016

Vuonna 1938 pyydystetään Etelä-Afrikan rannikolta varsieväkala, eläin jonka piti kaiken järjen mukaan olla kuollut sukupuuttoon jo vuosimiljoonia sitten. Latimeria chalumnae on yksi vuosisadan tieteellisistä sensaatioista, mutta fossiilikalan tarinaan kuuluu myös aimo annos politiikkaa ja uskontoa.

Juri Gagarinin viimeinen lento

Julkaistu 12.5.2016

Juri Gagarin, ensimmäinen avaruudessa käynyt ihminen, kuoli lento-onnettomuudessa maaliskuussa 1968. Mutta oliko kyseessä todella onnettomuus vai sabotaasi? Neuvostoviranomaiset salasivat tietoja tapauksesta vuosikymmeniä.

Kuolema paperisiivillä

Julkaistu 4.5.2016

Mätäkuu Podcastissa muistellaan tällä kertaa yhtä toisen maailmansodan unohdetuista tarinoista: kun kuolema ylitti Tyynenmeren paperisiivillä.

Tshernobyl ja ruotsalainen kenkä

Julkaistu 29.4.2016

Tshernobylin ydinturmasta tuli tällä viikolla kuluneeksi 30 vuotta. Mutta miten tieto onnettomuudesta levisi? Outoa kyllä, kaikki alkoi ruotsalaisesta kengästä.

Ruokolahden leijona, osa 3: Aave

Julkaistu 21.4.2016

Ruokolahden leijonaa käsittelevän juttusarjan viimeisessä osassa salaperäinen kissapeto nähdään eri puolilla Suomea, ennen sen lopullista katoamista syksyllä. Mutta oliko leijona edes olemassa, vai oliko kyseessä pelkkä mätäkuun juttu?

Ruokolahden leijona, osa 2: Sirkus

Julkaistu 14.4.2016

Ruokolahden leijonan metsästys jatkuu juttusarjan toisessa osassa. Kissapeto näyttäytyy yllättävissäkin paikoissa ja eksoottisen karkulaisen mysteeri syvenee samalla kun Suomen valtaa leijonahysteria.

Ruokolahden leijona, osa 1: Rajan takaa

Julkaistu 7.4.2016

Liikkuiko Ruokolahdella kesällä 1992 todella leijona, vai oliko kysessä pelkkä mätäkuun juttu? Kolmiosaisen juttusarjan ensimmäisessä osassa selvitetään, mistä kaikki alkoi ja miten viranomaiset ja media reagoivat vuosikymmenen ehkä oudoimpaan uutiseen.

Tiiseri

Julkaistu 1.4.2016

Mätäkuu Podcast - The Tiiseri

Takaisin podcastien listaan