Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.
Ruuhkavuosirakkautta
Suomi tarvitsee enemmän positiivista puhetta perhe-elämästä. Ruuhkavuosirakkautta-podissa keskustellaan perheestä, työstä, parisuhteesta, taloudesta, hyvinvoinnista ja koko elämän ihanasta härdellistä.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jaksot
Yhteensä 49 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 1.1.2020.
Noora Hostikka: Pienillä kikoilla maustan arkeni omannäköiseksi ja kivaksi
Kahden pienen lapsen äidin, Perjantain parhaat -podcastista tutun Noora Hostikan arjessa isot palikat ovat aika samanlaiset kuin monella muullakin pienten lasten vanhemmalla: lapset, työ ja arjen askareet. Arjen hyvyydestä Noora ei kuitenkaan tingi vaan haluaa tehdä siitä omannäköistä, erityistä ja kivaa koko perheelle. Noora kertoo hyviä kikkoja, miten ruuhkaisenkin arjen voi maustaa ystävyydellä, kulttuurilla, liikunnalla ja uusilla kokemuksilla.
Kun nopeasti kiitävää aikaa ei voi pysäyttää, pyrkii Noora olemaan siinä aidosti läsnä. Hän on utelias hidastamaan elämäänsä. Miten ihmeessä hidastaminen onnistuu suorittajaluonteen, täysipäiväisen työn ja suositun podcastin juontamisen kanssa?
Kun Noora koulussa piirsi sukupuunsa, opettaja ei uskonut sen monimutkaisuutta todeksi. Hänen varhaislapsuuttansa väritti biologisen isän alkoholismi ja perheväkivalta, myöhäisempää lapsuutta uusperheen onni ja turva. Lapsena Noora piti isän alkoholismia ja väkivaltaa normaalina ja vasta myöhemmin hän ymmärsi niiden vääryyden. Nyt Noora haluaa suojella omia lapsiansa kaikelta pahalta ja tarjota heille hyvän ja turvallisen lapsuuden. Vaikka useat asiat elämässä hän on oppinut tekemään 80 %, äitinä hän ei osaa eikä haluakaan olla vähempää kuin 100 %.
Seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta ja laita podi tilaukseen!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Joni Jaakkola: Lasteni Ahaa-elämykset ovat isyyden huippuhetkiä
Ruuhkavuosina pitää kynsin ja hampain tarrata kiinni omaan hyvinvointiinsa, sanoo kahden lapsen isä, hyvinvointivalmentaja ja yrittäjä Joni Jaakkola. Mutta miksi hyvät elintavat ovat erityisen tärkeitä juuri ruuhkavuosina ja miten jokainen voisi parantaa omiansa?
Jonin kahdella pojalla on seitsemän vuoden ikäero. Kuopus on vasta vauva, mutta esikoista hän saa jo kannustaa koris- ja futiskenttien laidalla. Se, kun lapset oivaltavat uusia asioita, tuntuu Jonista todella hienolta. Kannustavalla otteella hän haluaa kasvattaa pojistaan henkisesti vahvoja ja itsetuntoisia. Itse hän liian kilttinä joutuu vieläkin opettelemaan Ei-sanan käyttöä. Se on tärkeä taito, kun tavoitteena on omannäköinen, väkevä elämä.
Joni kertoo omasta näkövinkkelistään ajasta, jolloin hänen vaimonsa Kaisa uupui. Ahaa-elämyksiä on Joni itsekin saanut kokea viime vuosina, niin pitkästä parisuhteestansa kun epidemian ravistelemasta hyvinvointibisneksestä.
Seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta ja laita podi tilaukseen!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Raija Tapio: Olen kiitollinen lasten kanssa kotona vietetyistä vuosista
Kahden nuoren miehen äidin Raija Tapion arki on lääkärikeskus Aavan toimitusjohtajana työntäyteistä. Hänen elämässään on myös ollut aika, jolloin työelämä ja aikuisten maailma tuntuivat kaukaisilta. Lasten ollessa pieniä Raija vietti neljä vuotta kotona. Äidiksi tuleminen oli ihanaa, varsinkin kun lasta perheeseen oli toivottu jo pitkään. Kotivuosista puhuessa tunneskaala on laaja: kiitollisuus jokaisesta hetkestä, ikävä aikuisten elämään, rimakauhu työelämää kohtaan, väsymys ja onnellisuus sekoittuvat samassa lauseessa.
Raijan puutarhassa on kaksi vanhaa puuta, jotka kertovat hänen rakkaustarinaansa. Yhdessä muusikkomiehensä Juha Tapion kanssa he ovat punoneet yhteen juuriaan teini-iästä lähtien. Samanaikaisesti kun Raijan kunnianhimoinen ja itsenäinen puu kasvaa ja kurottaa korkeuksiin, lannoittaa hän juuria Pariisin matkoilla ja koko perheen viikonloppubrunsseilla.
Seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta ja laita podi tilaukseen!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Marianne Heikkilä: Äiti, me pärjätään kyllä
Kahden nuoren aikuisen leijonaemoa, Marianne Heikkilää, lasten muutto pois kotoa on ravistellut. Hän haluaisi aina tietää, missä rakkaat lapset ovat ja miten he voivat. ”Onkohan lapsilla nyt varmasti hyvät eväät elämään?” Marianne pohtii.
Mallista ja juontajasta tuli pappi, papista Marttaliiton puheenjohtaja. Vuonna 2022 Marttailu on entistäkin ajankohtaisempaa: se tarkoittaa kestävän kehityksen mukaista toimintaa omassa arjessa. Marianne pohtii, miksi ei aikoinaan helpottanut omaa kaaosmaista ruuhkavuosiarkeansa vaikka osa-aikatyöllä. Silloin tuntui kunnia-asialta, että kaikki piti hoitaa itse. Ruuhkavuosia elävien hän toivoo oppivan luopumisen taidon, sillä vain luopumalla pystyy keskittymään kaikista tärkeimpään.
Kun Marianne ennen jokaista ateriaa hiljentyy ruokarukoukseen, tietävät lapset sen olevan äidille tärkeä hetki. Marianne ruokkii spiritualismiansa monipuolisesti, ja kehoansa terveellisillä elämäntavoilla. Hän haluaa, että yhteisiä, hyviä vuosia perheen kanssa on edessä vielä mahdollisimman paljon.
Laita podi tilaukseen ja seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta !
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jaana Hirsikangas: Äidinrakkaus on sama kaikkialla, olosuhteet äitiydelle eivät
Äidiksi tuleminen tuntui Jaana Hirsikankaasta ristiriitaiselta. Hän ei ollut ikinä kuvitellut itseänsä äitinä ja kaikki tuntui kovin uudelta. Yhtäkkiä hänellä oli kaksi pientä lasta sekä vaativa unelmatyö UN Womenin toiminnanjohtajana. Se oli ruuhkaa ja rakkautta - mutta ehkä myös vähän liikaa kaikkea.
Useassa kehitysmaassa asunut Jaana on kyltymätön ihmisoikeuksien puolustaja ja tasa-arvon edistäjä. Hän on saanut kokea, että naisten asema on todella raskas monissa maissa. Äidinrakkaus on sama kaikkialla maailmassa, mutta olosuhteet äitiydelle eivät. Me ollaan niin etuoikeutettuja, ettei siinä ole mitään järkeä, Jaana toteaa. Hoivan epätasaisesta jakautumisesta Jaana haluaa puhua, sillä se on ongelma myös Suomessa. Perhevapaauudistuksen pitäisi ajaa isejä kotiin, sillä sen hyödyt olisivat moninaiset.
Arjessa perheen vastuut on jaettu niin yhteisön kuin puolisonkin kanssa. Lapsen ystävän mummo tuo lapset joka päivä koulusta kotiin, ilta-askareet on jaettu miehen kanssa puoliksi. Lomalla perhe ei könnää kotona. Silloin veri vetää maailmalle ja luontoelämysten äärelle!
Laita podi tilaukseen ja seuraa meitä instassa ©ruuhkavuosirakkautta!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Terhi Majasalmi: Olen tehnyt paljon töitä vaurauteni ja vapauteni eteen
Lapsena Terhi Majasalmi myi 50 pennillä jäsenkortteja mökkisaunan takahuoneeseen. Kahden lapsen äiti, varallisuusvalmentaja ja Vauras Nainen -yhteisön perustaja on aina tehnyt paljon töitä ja ottanut riskejä vaurastumisensa eteen.
Kun lapset olivat pieniä, oli yrittäjäperheellä rahasta tiukkaa. Silloin Terhi lopetti kahviloissakin käymisen suhteuttaakseen menonsa tuloihin. Nyt hän nauttii pitkäjänteisen työnsä tuomasta varallisuudesta. Hänellä on vapaus valita mielekkäimmät työt, paljon yhteistä aikaa perheen kanssa sekä unelmien urheiluauto.
Terhi sijoittaa lapsillensa rahaa, mutta korostaa, että sijoittamista tärkeämpää on opettaa lapsille rahataitoja. Hän inhoaa typeryyttä ja kannustaakin tyttäriänsä ajattelemaan itsenäisesti ja ymmärtämään tekojensa seuraukset. Äidin luo saa kuitenkin aina tulla. Äiti kuuntelee - ja rakastaa aivan valtavasti.
Laita podi tilaukseen ja seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Meri-Tuuli Laaksonen: Äitiyslomalla löysin kutsumukseni
Ensimmäisellä äitiyslomallaan Meri-Tuuli Laaksonen nautti äitiydestä ihanassa, vaaleanpunaisessa kuplassa. Hän kävi pilateksessa, muskarissa ja kahvilatreffeillä Facebookin äitiryhmästä löytämiensä uusien ystävien kanssa. Takaraivossa jäyti kuitenkin ajatus äitiysloman jälkeisestä elämästä ja työstä. Kunnianhimoinen Meri-Tuuli kaipasi työhönsä merkitystä.
Meri-Tuuli ja äitiysryhmästä löytynyt ystävä Sandra pohtivat: “Perustetaanko yhdessä yritys, joka auttaa ikääntyneitä elämään parempaa ja aktiivisempaa elämää?” Kuukauden päästä toisistaan syntyivät Meri-Tuulin toinen lapsi ja Gubbe, yksi Suomen kuumimmista start upeista.
Yrittäjäperheen arki on täynnä kalenterimerkintöjä, kutsumusta, liikuntaa, joskus väsymystä mutta aina rakkautta.
Laita podi tilaukseen ja seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Sara Parikka: Elämäni parhaat vuodet ovat tässä ja nyt
Kun Sara Parikka sai 23-vuotiaana esikoisensa, tuntui äitiys oikealta ja ihanalta. Vaikka elämä kolmen lapsen perheessä onkin ruuhkaisaa ja joskus myös vaikeaa, ei Sara halua surkutella haasteita: “Jos joku asia harmittaa pitkään, teen sille jotain!”
Sisukkuus ja tekemisen meininki näkyvät myös Saran uratarinassa. Moni muistaa nykyään yrittäjänä ja ammattivaikuttajana työskentelevän Saran Salatuista elämistä, jossa hän näytteli 10 vuotta. Mielenkiintoisen työn imu on kova. Saralle on kuitenkin ihan selvää, että ykkösjuttu elämässä on perhe. Siksi hän onkin luonut työnsä sellaiseksi, että tärkeysjärjestyksestä ei tarvitse tinkiä.
Laita podi tilaukseen ja seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Finlayson x Joulurauhaa: Riitta Särkelä ja Jukka Kurttila
Kaupallinen yhteistyö: Finlayson
Jokaisella on oikeus olla turvassa. Kotona ei pidä joutua pelkäämään. Joulu ja joulun aika eivät kuitenkaan ole monelle perheelle pelkkää iloa ja joulurauhaa,
sillä Suomessa joka kolmas nainen kärsii perheväkivallasta tai sen uhasta.
Tässä Joulurauhaa -erikoisjaksossa Ensi- ja turvakotien liiton Riitta Särkelä ja Finlaysonin Jukka Kurttila keskustelevat perheväkivallasta ja sen yleisyydestä.
He vastaavat kysymyksiin: Mistä perheväkivallan tunnistaa? Mistä saada apua? Miten voi auttaa perheväkivaltaa kohdannutta läheistä?
Jakso on Finlaysonin Joulurauhaa-kampanjan podcast osa 1 / 4.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Petra Korpi: Vahvuuteni on kyky nähdä kauneutta maailmassa
Petra Korpi, kahdeksankuukautisen pojan äiti, unelmoi vähän hitaammasta elämästä, ja siitä, että hän soimaisi itseänsä hieman vähemmän. Bella Table ja Yes Girl -podcasteista tuttu Petra muistelee raskausaikaa ja synnytystä (expectations vs. reality!) sekä kertoo vauva-arjestansa, jossa hän kamppailee monien eri roolien ristitulessa. Ystävyydelle ja parisuhteelle tulee varmasti omat kukoistusvaiheensa, Petra uskoo. Nyt tässä vauvavaiheessa on ihan ok olla jotain vähän sinnepäin.
Positiivisen psykologian opiskelu on antanut Petralle tärkeitä työkaluja vaikeidenkin tunteiden käsittelyyn ja tarjonnut arvokkaita ajatuksia lapsen kasvatukseen. Hän on myös ymmärtänyt oman vahvuutensa: kyvyn nähdä kauneutta maailmassa ja herätä jokaiseen uuteen päivään avarakatseisena ja uteliaana.
Kaupallinen yhteistyö + ALEKOODI: Oslo Skin Lab
Oslo Skin Labin kollageenijauheesssa on kollageenia eli proteiinia, jota esiintyy luonnollisesti kehossa ja joka pitää ihon kiinteänä ja joustavana. Osoitteessa www.osloskinlab.fi saat jäseneksi ryhtyessäsi saat nyt alekoodilla RUUHKAVUOSIA 60 % alennuksen ensimmäisestä The Solution-pakkauksesta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Satu Rämö: Tasa-arvoinen vanhemmuus on kaikkien etu
Islannissa vanhemmuus on ihan tavallista elämää, kertoo kirjailija ja viestinnän moniosaaja Satu Rämö. Kun Satu lähtee viikoiksi yksin työreissuun, kukaan ei ihmettele tai arvostele - onhan lapsilla isä, toinen tasa-arvoinen vanhempi. Mikä hitto siinä on kun Suomen vanhempainvapaajärjestelmää ei saada aidosti tasa-arvoiseksi, Satu jaksaa ihmetellä.
Satu on asunut Islannissa yli 15 vuotta ja kertonut islantilais-suomalaisen perheensä elämästä useiden kirjojen verran. Nyt hänen työpöydällänsä on jotain uutta ja kutkuttavaa: pehmeitä neuleita ja raakoja murhia.
Seuraa meitä Instassa @ruuhkavuosirakkautta laita podi tilaukseen!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Anna Perho: Haluan elämässäni eteenpäin, en ylöspäin
Työ on iso osa Anna Perhon identiteettiä ja hän onkin aina tehnyt paljon töitä. Joku voisi sanoa, että hän on ”saanut kaiken” – menestyksekkään uran ja perhe-elämän. Annalle tärkeintä elämässä ei kuitenkaan ole status ja tittelit vaan jatkuva kehittyminen. Suunta on aina ollut eteenpäin, ei niinkään organisaatiokaavioita ylöspäin. Anna kertoo, miten jokainen voi löytää oman unelmaduuninsa ja saada elämässä kaiken.
Anna Perho muistaa poikiensa vauva-ajasta aivan käsittämättömän suuren rakkauden tunteen. Nykyään aikuisuuden kynnyksellä olevat lapset nauravat ja vitsailevat yhdessä äitinsä kanssa. Annalle on ollut tärkeää, että hänen lapsensa oppivat tarkastelemaan maailmaa ei niin totisesta näkökulmasta. Sillä itsensä liian tosissaan ottaminen olisi suuri tragedia.
Kaupallinen yhteistyö Storytel:
Jos et ole vielä tutustunut Storytelin ääni- ja e-kirjapalveluun, me tarjoamme nyt mahdollisuuden kokeilla Storyteliä ilmaiseksi 30 päivän ajan. Saat ilmaisen kokeilun osoitteessa: www.storytel.com/ruuhkavuosirakkautta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Laura Rissanen: Jäätyäni yksin opin pyytämään apua
Viimeiset kaksi vuotta Laura Rissanen on pyörittänyt perheensä arkea yksin. Puolison onnettomuuden jälkeen oma arki, minäkuva ja parisuhde ovat joutuneet koetukselle.
Päivätyö Sivistystyönantajien johtajana ja kuntapolitiikka ovat olleet Lauralle henkireikiä kriisin keskellä. Onneksi vierellä ovat kulkeneet myös ystävät ja sisko, jotka ovat vahtineet, että Lauran päivän askeleet tulevat täyteen. Avun pyytäminen ei silti ole ollut selviytyjäluonteelle helppoa.
Laura ylistää myös hyviä lastenvahteja ja muiden äitien tekemiä makaronilaatikkoja. Ilman niitä hänellä ei olisi mahdollisuutta toteuttaa intohimoansa: luoda hyvää perhearkea rakkaaseen kotikaupunkiinsa Helsinkiin.
Laita podi tilaukseen ja seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Mauri Kunnas: Tarinoillani haluan opettaa lapsille kiltteyttä ja oikeamielisyyttä
Kahden lapsen isä, isoisä ja lastenkirjailija Mauri Kunnas kirjoitti esikoisensa syntymän jälkeen suositun Yökirjan - silloin hän nimittäin valvoi aika paljon öisin. Hänen 90-luvun päiväkirjamerkinnöissä on havaittavissa ruuhkaa mutta myös joutilaisuutta: Mauri muistelee lämmöllä iltasatuhetkiä sekä koko perheen yhteisiä TV-iltoja. Nyt jo aikuiset tyttäret työskentelevät isänsä kanssa samalla alalla. Ollaan aika hyviä kavereita lasteni kanssa, ylpeä isä kertoo.
Mauri pitää kirjoista, sillä ne jättävät mielikuvitukselle temmellyskenttää. Aikaisemmin hänen ei tarvinnut pohtia, mitä kirjoissa uskaltaa sanoa. Nykyään hän piirtelee Korvatunturille erirotuisia tonttuja. Mauri toivoo, että lapset oppisivat hänen tarinoistansa erityisesti kiltteyttä ja oikeamielisyyttä.
Kaupallinen yhteistyö Storytel: Jos et ole vielä tutustunut Storytelin ääni- ja e-kirjapalveluun, me tarjotaan sulle nyt mahdollisuus kokeilla Storyteliä ilmaiseksi 30 päivän ajan. Ilmaisen kokeilun saat osoitteessa: www.storytel.com/ruuhkavuosirakkautta.
Laita podi tilaukseen ja seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Krista ja Heta: Podcastin tekeminen tuo ruuhkavuosiimme rakkautta ja rohkeutta
Tässä jaksossa me podcastin juontajat eli Krista ja Heta kerromme omista ruuhkavuosistamme.. vai elämmekö me edes sellaisia? Kuuntele millaista meidän arkemme on, millaisia äitejä ainakin yritämme olla, mitä teemme työksemme, millaista tätä podia on tehdä ja mitä olemme oppineet matkan varrella. Yhden asian unohdimme
kertoa: meidän yksi lempparihetki arjessa on tämän podin nauhoittaminen! ❤️
Laita podi tilaukseen ja seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Tuulia Tikka: Hyvältä näyttää - ja vauvoja on muuten kaksi!
Tuulia Tikka, kahden kaksospojan äiti, on naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, joka pitää suosittua instatiliä @gynekologi_tuuliatikka. Kauppakorkeakoulun neljäntenä vuonna hän päätti kaljalla istuessaan, että jotain motivoivampaa tässä elämässä pitää keksiä. Gynekologiassa häntä kiehtoo sen monipuolisuus: hän saa hoitaa syövistä synnytyksiin.
Ruuhkavuosia eläviä naisia askarruttavat Tuulian vastaanotolla niin hedelmällisyysasiat kuin edessä olevat vaihdevuodetkin. Eipä Tuulia itsekään ole säästynyt näiltä pohdinnoilta, sillä positiivista raskaustestiä hän sai odottaa kolme vuotta. Kaksosten riskiraskaus oli vaikea ja synnytys dramaattinen. Hän tiesi liiankin hyvin, mikä kaikki voisi mennä pieleen. Raskaana oleva Tuulia karkotti stressiä ultrailemalla itseänsä työpäivän aikana.
Vanhemmuudesta hän ei kuitenkaan tunne stressiä tai riittämättömyyttä. Hän on hyvä äiti juuri tällaisena.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Tuuli Petäjä-Sirén: Äitiydessä en kilpaile ja silti voitan aina
Olympiamitalisti, kilpapurjehtija ja kahden lapsen äiti Tuuli Petäjä-Sirén johti maailman rankingia tehdessään positiivisen raskaustestin. Tuuli kertoo, miten ammattiurheilu ja äitiys toimivat yhdessä. Juttelemme, millaista on tulla äidiksi uransa huipulla, kun työväline on oma kroppa. Urheilusta Tuuli kokee aika ajoin paineita ja riittämättömyyden tunnetta. Hän antaa itsestään urheilulle suorituksen aikana ihan kaiken. Mutta loppupeleissä urheilu on maailman hauskin turha asia ja pienten lasten vanhempana tärkeysjärjestys on hänelle ihan selvä. Kun Tuuli kilpailee olympialaisissa, lapset hautovat yllätystipuja perheen kanalassa ja hurraavat äidille: meidän rakas on paras! Äitiydessä hän ei kilpaile ja silti voittaa aina.
Laita podi tilaukseen ja seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Helene Auramo: Minä olen (vapaus)
Kun Helene Auramo ymmärsi omat arvonsa, hänen elämästään loppui turha sekoilu. Monien menestyneiden yritysten – kuten Slushin ja Prönön – perustaja Helene nähdään usein rohkeana ja uudistuskykyisenä yrittäjänä. Oikeasti hänellä kesti kauan aikaa tajuta, miten täynnä mahdollisuuksia maailma on. Teillä ei ole rajoja, menkää ja toteuttakaa, haluaa Helene nyt sanoa 5- ja 7-vuotiaille lapsilleen.
Hometalohelvetin jälkeen perhe muutti vuosi sitten kaupungista Kangasalle. Vanha talo on täynnä lasten ystäviä ja hulvattomia vitsejä. Viisivuotias poimii sieniä illallispöytään. Helene ui päivittäin. Ja jos harakkapariskunta ei tule joka päivä pihavierailulle, Helene huolestuu: missä pica pica? Citymaalaisena ja omana itsenä on nyt hyvä olla.
Laita podi tilaukseen ja seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Merja Mähkä: Sijoitan jotta voin elää itseni näköistä arkea
Merja Mähkä aloitti sijoittamaan aktiivisesti ensimmäisellä äitiyslomallansa, ja nyt yhdeksän vuotta myöhemmin hänellä on jo noin puolen miljoonan euron sijoitussalkku. Merjan mielestä kauneinta, mitä rahalla saa on se, että voi käyttää aikaansa itselle merkityksellisiin asioihin ja tuottaa hyvää oloa läheisilleen.
Toisen lapsensa Merja sai 43-vuotiaana. Ihan turhaan vauhkotaan, että lapset pitäisi tehdä mahdollisimman aikaisin. Merjan mielestä nelikymppiset ovat äitejä parhaassa iässä: menojalka ei vipata, perhe-elämästä on helppo nauttia ja vauvan on helppo syntyä valmiimpaan maailmaan. Nyt Merja on iloinen, että on hoksannut hyödyntää osittaista perhevapaata. Perheen molemmat vanhemmat saavat sekä hoitaa vauvaa että tehdä töitä.
Hiekkalaatikon reunalla Merja unelmoi omasta televisio-ohjelmasta, jossa hän levittää sijoittamisen ilosanomaa koko kansalle. Sillä mitä tyhmempiin sijoituskysymyksiin hän saa vastata, sitä merkityksellisemmäksi hän kokee työnsä. Hyvien korkokenkien löytäminen on vaikeampaa kuin osakkeisiin sijoittaminen, Merja väittää.
Laita podi tilaukseen ja seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Leea Mattila: Voit oppia ymmärtämään lapsesi mieltä paremmin
Kaupalllinen yhteistyö Xplora 🕛 Mitä tehdä, kun lapsi raivokarjuu monta tuntia putkeen tai kun omassa päässä räjähtelee ruuhkavuosipapatteja? Toisenlaiset äidit -ohjelmasta tuttu psykologi Leea Mattila on lempeä ja hassutteleva äiti, mutta välillä hänkin mokailee ja rähjää. Kukapa ei? Leea on kirjoittanut kirjan mentalisaatiosta eli siitä, miten oman lapsen mieltä voi oppia ymmärtämään paremmin. Meille hän jakaa kultaakin arvokkaampia ajatuksiansa tilanteisiin, jolloin oman lapsen ymmärtäminen tuntuu vaikealta.
Leean oma lapsuus ei ollut helppo. Isättömyys ja huono suhde isäpuoleen saivat hänet tuntemaan ulkopuolisuutta omassa perheessänsä. Leea ymmärtääkin, kuinka tärkeää on selvittää omat haavat ja kuprut. Nyt viisi vuotta avioeron ja ison elämänmuutoksen jälkeen hän kokee ruuhkavuosihärdellin vihdoin helpottaneen. Itsenäiset ja fiksut pojat selviävät hyvin kun äiti on podinauhoituksissa.
Jakso on tehty kaupallisessa yhteistyössä Xploran - lapsen ensimmäisen ja turvallisen puhelimen - kanssa. Alekoodilla ruuhkavuosirakkautta saat Xplora 5 -ensipuhelimesta 20 euron alennuksen xplora.fi-sivustolla. Koodi on voimassa vuoden 2021 loppuun asti eikä sitä voi yhdistää muihin etuihin.
Kiitos Sokos Hotel Tripla kun saimme taas lainata hotellihuonetta äänitystä varten! ❤️
Laita podi tilaukseen ja seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Anna Munsterhjelm: Kyllähän lapsen voi tehdä yksinkin
Pari vuotta sitten Anna Munsterhjelm pohti, että nyt olisi hyvä aika toteuttaa yksi hänen elämänsä tärkeimmistä tavoitteista: lapsi. Koska hän ei sillä hetkellä seurustellut, päätti hän hankkia lapsen itse hedelmöityshoitojen avulla.
Hän istui kiltisti hedelmöitysklinikan lain velvoittamilla psykologikäynneillä, joiden hän koki arvioivan hänen soveltuvuuttansa äidiksi. Sisällä päässä ääni kuitenkin huusi: tämä on nöyryyttävää eikä yhtään yhdenvertaista! Tavoite kirkkaana mielessä Anna kuitenkin jaksoi rankat ja kalliit hedelmöityshoidot.
Nyt hänellä on puolivuotias, maailman rakkain Alvar, jolle hän haluaa näyttää kaikki Suomen kansallispuistot ennen kouluikää. Työntäyteisten vuosien jälkeen äitiysvapaa tuntuu ihanalta. Anna toivoo, että tulevaisuuden Suomea ei olisi rakennettu niin parisuhdekeskeiselle mallille ja että hedelmöityshoidoista tehtäisiin aidosti yhdenvertaisia ja tasa-arvoisia.
Kiitos Radisson Blu Seaside, kun saimme lainata hotellihuonetta äänitystä varten!
Laita podi tilaukseen ja seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jussi Lystimäki: Lasteni tulevaisuus antaa työlle merkityksen
Liikutuksen kyynel vierähtää Jussi Lystimäen, neljän lapsen isän ja Schibsted Suomen toimitusjohtajan, poskelle, kun hän kertoo yhteisistä laulu- ja jumppahetkistä kymmenkuukautisen Olivian kanssa. Nyt Jussi ymmärtää, kuinka nopeasti vauva-aika on ohi ja osaa nauttia siitä enemmän kuin 20 vuotta sitten. Puhumme perheen arjesta, etäajan johtamisesta, kiertotaloudesta, työn merkityksellisyydestä sekä henkilökohtaisen kasvun tärkeydestä. Kasvuyrityksessä työskennellessä myös omasta kasvamisesta pitää huolehtia, muuten palaa loppuun tai jää yrityksen kasvun jalkoihin. Jussi onkin luonut itselleen kasvusuunnitelman: Jussi 70 vuotta.
Kiitos Radisson Blu Seaside, kun saimme lainata hotellihuonetta äänitystä varten!
Laita podi tilaukseen ja seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Meri-Tuuli Väntsi: Tarvitsen yksinoloa, jotta en kadota itseäni
Ruoka-alan ammattilaisella, TV:stä tutuksi tulleella Meri-Tuuli Väntsillä on miehensä kanssa käytössä yksinäisyyskortti. Kun toinen haluaa olla yksin, saa oman hetken ilmoittamalla, ilman kyseenalaistamista. Meri-Tuulille yksinäisyys ja hiljaisuus on aina ollut erityisen tärkeää.
Hänen kaksi lastansa saa tehdä lähes mitä vaan paitsi katsoa huonosti piirrettyjä lastenohjelmia. Meri-Tuuli haluaa kannustaa lapsiansa luovuuteen. Luovuus on hänelle tärkeää niin vapaa-ajalla kuin työssä, mutta se myös kuluttaa häntä. Palkitsevan ja uuvuttavan yrittäjyyden rinnalla selkeyttä elämään on tuonut viime vuosina päivätyö myynnin parissa.
Meri-Tuulin mielestä kerran viikossa voi kokata sellaisen aterian, jonka kehtaa kuvata Instagramiin. Muina päivinä ruoka saa olla hyvinkin ankeaa rimanalitusta. Epäkiinnostavissa asioissa aita kannattaa aina alittaa sieltä, missä se on matalin. Siten aikaa jää pitkiin yksinäisiin kylpyihin ja jännittäviin seikkailuihin maailman ääriin.
Kiitos Original Sokos Hotel Vaakuna hienoista maisemista ja huonelainasta äänityshetkeämme varten.
Laita podi tilaukseen ja seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Lotta Backlund: Reippaus on aliarvostettu supervoima
Uusien kokemusten saaminen ei aina vaadi taitoa tai lahjakkuutta. Riittää, että on reipas, ja reipas voi olla kuka vain!
Lotta Backlundilla on värikäs CV. Hän on ollut muun muassa koomikko, tv-tuottaja ja nyt Helsingin pormestarin erityisavustaja sekä esikoiskirjailija. Miten hän on saanut aikaan niin paljon? Sanomalla asioille reippaasti kyllä, vaikka välillä pelottaisikin. Nyt Lotta etsii jännityksellä uutta unelmatyötä. Välillä hänkin taistelee huijarisyndroomaa vastaan.
Kun Lotta oli 27-vuotias, biologinen kello ilmoitti, että nyt on pakko saada vauva. Nykyään hän on 11-vuotiaan Adelen äiti, joka nauttii niin äitiydestä kuin sinkkuudestakin. Lotta swaippailee mielellään ja usein Tinderissä oikealle mutta olisiko hän valmis sanomaan kyllä uudelle elämänkumppanille?
Kiitos @originalsokoshoteltripla, kun saimme lainata upeaa huonettanne äänitystä varten.
Laita podi tilaukseen ja seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hannakaisa Länsisalmi: Tee vähemmän, tee vaikuttavammin
Hannakaisa Länsisalmen 15-vuotiaat kaksostytöt muistuttavat säännöllisesti äidillensä, kuinka hän kerran unohti hakea heidät päiväkodista. Nyt tuo pikkulapsiarjen logistiikkasäätö tuntuu jo kaukaiselta. OP-ryhmän henkilöstöjohtajan työpöydälle tulee usein murheita, joita ei ole muualla organisaatiossa pystytty ratkaisemaan. Jotakuta se voisi lannistaa, mutta Hannakaisa iloitsee, kun hän saa tuoda ratkaisuja ihmisten ongelmiin. Hannakaisan mielestä työn sankaruuden myytin saisi heittää jo roskiin! Hän uskoo less is less -ajatukseen ja rohkaisee ihmisiä tekemään vähemmän, olemaan vähemmän tunnollisia ja pysähtymään ajattelemaan oman työnsä vaikuttavuutta.
Laita podi tilaukseen ja seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Shawn Huff: Rasismista voi olla vaikea puhua, yritetään silti
Suomen koripallomaajoukkueen kapteenin Shawn Huffin esikoinen syntyi päivä ennen EM-kisoihin lähtöä. Yhtäkkiä tuoreelle isälle pienet epäonnistumiset koripallokentällä eivät tuntuneetkaan enää niin merkityksellisiltä - hänen maailmansa napa oli vaihtanut paikkaa. Oikeudenmukaisena ja reiluna pelikaverina tunnetulla Shawnilla on luja tahto vaikuttaa yhteiskuntaan ja siksi hän pyrkii tänä keväänä Helsingin kaupunginvaltuustoon. Hän haluaa tuoda rasismikeskusteluun ratkaisukeskeisyyttä yksittäisissä ikävissä esimerkeissä vellomisen sijaan. Hän haluaa antaa jokaiselle lapselle mahdollisuuden harrastaa liikuntaa leikin ja ilon kautta, myös kotihuudeilla Itä-Helsingissä!
Laita podi tilaukseen ja seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Emilia Vuorisalmi: Kalenteroi iloa elämääsi
Tässä jaksossa me metsästämme kestävän rakkauden reseptiä koko Suomen rakkaustohtorin, kahden lapsen äidin ja lääkärin Emilia Vuorisalmen kanssa. Kaksi eroa läpikäynyt, rakkausmurheiden runtelema Emilia alkoi pohtia: voisiko rakkautta tuntea aidosti ja kestävästi ilman parisuhdetta? Vuosien rakkaustutkimuksen tuloksena hän loi kestävän rakkauden reseptin, joka perustuu kolmen rakkaushormonin - dopamiinin, serotoniinin ja oksitosiinin - tasapainoon. Mistä Emilia saa nyt näitä rakkaushormoneja elämäänsä? Mistä hän saa merkityksellisyyttä ja luovuutta? Entä mistä hän unelmoi? Mikä tuo hänen elämäänsä turvaa? Dopamiinivoittoisen, jännityksen hakuisen Emilian arki on ollut vuosia aikamoista vuoristorataa, mutta nyt hän vihdoinkin tuntee olonsa tasapainoiksesi. Tänään hän osaa pitää itsestään huolta, vaalia tekemättömyyttä, käydä joka päivä luonnossa ja kalenteroida elämäänsä iloa.
Laita podi tilaukseen ja seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Meri Saarnilahti-Becker: Luopuminen luo onnea
Vuonna 1944 ikkunat helisivät pommituksista kesken Meri Saarnilahti-Beckerin ristiäisten. Silloin hänen äitinsä ymmärsi, että on aika jättää Viipuri. Äidiltänsä Meri peri ankaruuden ja tarkan asioiden hoidon. Myöhemmin hän ymmärsi, että elämän mallit pitää tarkistaa matkan varrella. Tuottavatko ne tulosta vai rajoittavatko ne vain elämää? Nykyään Meri on pehmeä isöäiti, jonka luona lapset saavat aina nugetteja, ranskalaisia ja jäätelöä. Entinen WWF:n pääsihteeri, nykyinen parisuhdekouluttaja uskoo, että tärkein taito ruuhkavuosien aikaan on valintojen tekeminen. Paljon voi saada mutta kaikkea ei. Parisuhde on päivittäistavaraa, josta täytyy pitää huolta. Meri suositteleekin jokaiselle pariskunnalle parisuhdesopimuksen tekemistä. Hänen oman sopimuksensa tärkein kohta on: tässä parisuhteessa ei rakastuta ulkopuolisiin. Sen allekirjoittamisen jälkeen hän ei ole muita miehiä huomannutkaan.
Laita podi tilaukseen ja seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Alexa Dagmar: Mieheni ja minä olemme tiimi, emme toisiamme vastaan
Vauva on saapunut taloon! Tuore äiti, yksi Suomen menestyneimmistä vaikuttajista ja vastikään oman vaatemerkin perustanut Alexa Dagmar on juuri saanut esikoisensa.
Juttelimme Alexan kanssa muutama viikko ennen synnytystä: hän kertoo loppuraskauden tunnelmista (hikeä pukkaa mutta niin myös onnea!), kuvailee millainen äiti haluaa olla, kertoo uransa tärkeimmistä käänteistä ja pohtii miljoonia kuunteluita saaneen Nonsense-podcastinsa yhteiskunnallista merkitystä.
Synnytysvalmennuksessa Alexa sai erinomaisen neuvon: muistakaa että olette miehenne kanssa tiimi, ette ole toisianne vastaan. Toivotamme paljon onnea ja rutkasti ruuhkavuosirakkautta teidän tiimille!
Laita podi tilaukseen ja seuraa meitä instassa @ruuhkavuosirakkautta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Annaleena Hakola: Vahvistun kun uskallan näyttää oman rajallisuuteni
Pärjäänkö minä perheyrityksemme toimitusjohtajana? Näin Annaleena Hakola pohti, mutta sitten hän ymmärsi voivansa itse päättää, mitä toimitusjohtaja tekee. Eihän hänen edelleenkään tarvitsisi osata kaikkea. Huonekaluja valmistavan Hakolan toimitusjohtajan mielestä työn täytyy olla merkityksellistä – vaikka se tarkoittaisikin joskus puhelinhaastattelun antamista saksalaislehdelle kaksi tuntia synnytyksen jälkeen. Vahvan työmoraalin Annaleena peri lapsuudenkodistaan. Yrittäjyys oli elämäntapa pohjalaisperheelle, jonka lomamatkojenkin yleisin kohde oli Kölnin huonekalumessut.
Kun Annaleena muutama viikko sitten jäätyi kesken Design Weekin tärkeän esiintymisen, sai hän positiivisen palautteen vyöryn. Epäonnistumisen ja häpeän hän on nyt onnistunut kääntämään voimavaraksi ja rohkeudeksi. Me kaikki olemme rajallisia ja se on ihan ok, hän rohkaisee nyt muita ruuhkavuosia eläviä.
Annaleenan kaksi poikaa ovat perineet äitinsä vahvan tahdon. Kun hän katselee sohvatehtaan vanuvarastossa pomppivia lapsiansa, täyttyy hänen sydämensä rakkaudesta. Kuten äitinsäkin he eivät pääse elämässään välttämättä helpolla mutta saavuttavat varmasti paljon.
Seuraa meitä instagramissa @ruuhkavuosirakkautta ja laita podi tilaukseen!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Tommi Laiho: Pelkään, rakastan ja sanon sen ääneen
Pysähtykää olemaan kiitollisia ruuhkavuosistanne. Itsehän olette valinneet oman elämänne. Jos joku asia ei toimi, valitkaa toisin. Näin kehottaa mainosalan konkari, tarinankertoja ja esikoiskirjailija Tommi Laiho.
Tommia pelotti valtavasti, kun hän ensimmäisen kerran 19-vuotiaana sanoi rakastavansa toista ihmistä. Montaa muutakin asiaa hän on pelännyt. Mutta omien pelkojen tunnistaminen ja kohtaaminen on vienyt häntä kohti rohkeutta. Itsetuntemustansa Tommi on kehittänyt niin lukemalla kirjoja kuin käymällä psykologillakin. Meille Tommi antaa vinkkejä omannäköisen, rohkean elämän elämiseen ja itsensä tuntemaan oppimiseen.
Kahden nuoren naisen isä ymmärsi jo kauan sitten, että molempia tyttäriä pitää kasvattaa eri tavalla: vanhempaa kannustaa tunnekeskusteluun, nuorempaa sekoiluun ja virheiden tekemiseen. Yhtä asiaa Tommi ei ainakaan pelkää: sanoa tyttärillensä ääneen, että minä rakastan teitä.
Seuraa meitä instagramissa @ruuhkavuosirakkautta ja laita podi tilaukseen!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Camilla Tuominen: Annan tunteitteni näkyä ja lasteni vaikuttaa
Kun Camilla Tuominen palasi kuuden lasten kanssa kotona vietetyn vuoden jälkeen töihin liikkeenjohdon konsultiksi, sai hän kuulla olevansa liian innostunut. Ihan niin kuin tunteet olisivat olleet vain häiriötekijöitä, jotka vaikeuttavat suorittamista. Henkisen uupumuksen partaalla Camilla päätti luoda oman työnsä, jossa voisi olla 100 % oma itsensä kaikkine tunteineen. Nykyään hän - yrittäjä, palkittu bisnesvaikuttaja ja tietokirjailija - auttaa ihmisiä ymmärtämään, miksi tunteita kannattaa näyttää myös työelämässä.
Kolme teinipoikaansa Camilla on kasvattanut optimismin kautta. Hän uskoo, että oman auktoriteetin ja valta-aseman palvomista tärkeämpää on antaa lapsille mahdollisuus vaikuttaa asioihin keskustelemalla. Siten lapsista kasvaa aikuisia, jotka uskovat omiin vaikutusmahdollisuuksiinsa.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Marja Kihlström: Seksuaalisuus on tärkeä osa ihmisyyttä
Mitä tehdä jos lapsi löytää isin peniskuvan kännykästä? Tässä jaksossa kolmen lapsen äiti, seksuaaliterapeutti ja Puhu Muru -blogista tuttu Marja Kihlström kertoo, miten lapsille voi puhua seksuaalisuudesta ja seksistä. Paneudumme myös ruuhkavuosille tyypillisiin seksuaalisuuden haasteisiin: Kun toinen haluaa enemmän. Kun vauva imee kaiken rakkauden ja läheisyyden. Kun synnytyksen jälkeen seksi pelottaa. Kun kaipaa tajunnanräjäyttävää seksiä. VAROITUS! Tämän jakson kuunneltuasi saatat innostua lähtemään omien halujesi tutkimusmatkalle!
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Tämän jakson olemme tehneet kaupallisessa yhteistyössä Pierre Robertin - vastuullisesti tuotettujen ja supermukavien alusvaatteiden kanssa. Koodilla RUUHKAVUOSIRAKKAUTTA saat 30.6.20 saakka 20 % alennuksen Pierre Robert (www.pierrerobert.fi) verkkokaupan kaikista normaalihintaisista tuotteista. Pierre Robertin mukavia alusvaatteita löydät kätevästi myös isoimmista ruokakaupoista.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Ernest Lawson: Elämässä on tärkeää mutkitella
Jos ruuhkavuosiarjesta loisi Putous-hahmon, kuka hän olisi? Tässä jaksossa sen kertoo kahden lapsen isä Ernest Lawson. Erkku on tullut suomalaisille tutuksi Putous-sketsiohjelman kolmena hahmona: Ansa Kynttilänä, Abdul Tuiskuna sekä Pentti Olavi Liitikkona. Koomikon roolin hän kuitenkin jättää kotiovella narikkaan. Kaksiviikkoisen tyttären isä kertoo arjestansa sekä oman kokemuksensa synnytyksestä.
Nuorena hän unelmoi juristin urasta ja pyrki monta kertaa oikeustieteelliseen. Sitten hän päätyikin opettajasta täysipäiväiseksi näyttelijäksi. Ernestin matkalla on ollut mutkia ja monet unelmat ovat muuttuneet. Ikinä hän ei ole kuitenkaan lakannut unelmoimasta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Heli Thorén: Erosta alkoi matka oman itseni äärelle
Kuusi vuotta sitten Heli Thorén erosi neljäntoista vuoden yhdessäolon jälkeen avioliitostaan kahden lapsensa isän kanssa. Hän piti päiväkirjaa eron hetkestä aina vuoden eteenpäin, ja siitä syntyi kirja: Ehjäksi - Hyvän eron tarina. Nyt kuusi vuotta eron jälkeen Heli pohtii, kuinka ehjäksi hän lopulta vuodessa ehti. Heli on työntänyt rohkeasti itseään kohti kipupisteitä. Hän on käynyt läpi eroaan oman itsensä äärellä, kilometripuheluissa ystävien kanssa sekä terapeutilla. Vasta tänä keväänä hän on tuntenut kokeneensa läpimurron vaikeiden tunteiden kohtaamisessa. Heli kertoo, millaista on jakaa arki ex-miehen kanssa ja millaista “joka toinen viikko -elämä” on. Joskus ruuhkavuosirakkauden luominen vaatii vähän enemmän aikaa ja tutkiskelua. Helillä sitä rakkautta nyt riittää. Heli on viestintäalan yrittäjä. Hän on intohimoinen sisustaja, kirjoittaja, matkustelija, unelmoija ja elämän analysoija.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Suvi Teräsniska: Poikani sanovat ei kiitos kehtolauluilleni
Yli puoli miljoonaa levyä myynyt Suvi Teräsniska voisi tehdä vaikka kymmenen lasta - jos hän voisi päättää asiasta yksin. “Voi kuinka kaunis poika onkaan tosiaan, ei muuhun pysty hän kuin uutta oppimaan.” Näin Suvin - nyt kolmen pienen pojan äidin - piti laulaa tänä keväänä Ihmisen poika -kiertueellaan. Sen sijaan hän julkaisi äitienpäivänä toivotun kehtolaululevyn, jonka levyjulkkarit hän piti poikansa makuuhuoneesta livestriiminä. Kaipuu tien päälle ja keikoille on valtava. Suvi kertoo arjestansa: kiroilusta, kun perheen miehet eivät ikinä löydä talosta mitään ja ilosta, kun on löytänyt liikunnan uudelleen. Hän kertoo unelmistansa, antaa matkavinkkinsä Ouluun ja muistuttaa itselleen, että aina on syytä järjestää juhlat. Tosin kakkujen leipomisen hän ulkoisti jo kauan sitten.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Laura Tarkka: Älä kuuntele vinkkejä vaan rakenna omannäköisesi elämä
Laura Tarkan rakas joogaharrastus on jäänyt tänä keväänä vähemmälle, vaikka tämän piti olla se kevät, kun hän eri asanoissa mietiskelee, mitä tekee isona. Koronan myötä Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtaja on keskittynyt saamaan yrityksen 600 työntekijää takaisin töihin. Nyt nopeatempoinen Laura rentoutuu kuuntelemalla bisneskirjoja 1,8 nopeudella meditatiivisilla kävelyillään ympäri Lauttasaarta sekä kokkailemalla kahden vielä kotona asuvan teinin kanssa.
Laura nauttii suunnattomasti, kun lapset kasvavat ja siirtyvät seuraaviin elämänvaiheisiin. Ajatus isoäitiydestä saa hänet hymyilemäään lämpimästi. Laura kertoo, miten hän on yhdistänyt itselleen kaksi rakasta asiaa, lapset ja työn. Hän kuitenkin kieltäytyy antamasta muille vinkkejä.
Laura Tarkka on kolmen teinin äiti ja juhlii jo 24. hääpäiväänsä. Hän on Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtaja, entinen sijoitusanalyytikko, pankkiiri ja talousjohtaja. Hän toimii myös viidessä eri hallituksessa. Hän on intohimoinen joogaaja, kirjojen lukija ja matkustelija.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Taru Marjamaa: Eniten rakastan viittä lastani, työtäni ja muotia
Viiden lapsen äiti Taru Marjamaa piirsi pienenä kuvia niin isoista perheistä, etteivät ne mahtuneet paperille. Vanhempiensa ainoa lapsena Taru on aina unelmoinut suuresta perheestä. Rakkaus, järjestys ja luovuus – niillä pyörii Tarun perheen arki. Muoti ja työ – ilman niitä Taru ei olisi Taru. Isoäidiltä periytynyt intohimo muotiin on vienyt hänet muotimaailman seikkailuihin, muun muassa Elle-lehden päätoimittajana. Nykyään hän on töissä unelma-ammatissaan markkinointijohtajana käytettyjen merkkivaatteiden markkinapaikka Emmy:ssä. Seuraa meitä instagramissa @ruuhkavuosirakkautta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Emma Halmekoski: Erityislapsi elää täysillä ja siitä voimme oppia
Mitä jos oma lapsi ei käyttäydy kuten muut ikäiset? Vaikka Emma Halmekoski tiesi, että hänen esikoisessaan on jotain erityistä, lähete autismitutkimuksiin oli silti sokki. Alkukieltäytymisen jälkeen hän ymmärsi, että hänen omas rakas poikansa on edelleenkin se sama oma rakas poika, jolla on itse asiassa todella ainutlaatuisia taitoja ja piirteitä. Nyt Emma kertoo, millaista elämä erityislapsen kanssa on.
Seuraaa meitä Instagramissa @ruuhkavuosirakkautta
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Supernanny Pia Penttala: Luota ratkaisuihisi vanhempana
Jos kotonasi on uhmaikäinen tai olet ikinä kaivannut apua muihin arjen kasvatushaasteisiin, nyt kannattaa olla kuulolla. Jakso tarjoaa helpotusta niin uhmaikäisten vanhemmille kuin korona-ajan vanhemmuuteenkin. Vieraamme on Suomen oma Supernanny, Pia Penttala, joka auttaa suositussa televisiohjelmassa perheitä arjen kasvatushaasteissa. Pia muistelee myös omia ruuhkavuosiansa, kertoo työstänsä lasten parissa sekä millaista on kuvata yhtä Suomen suosituinta televisio-ohjelmaa, Supernanny Suomea.
KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ IFOLORIN KANSSA
Tulevan äitienpäivän kunniaksi omistamme tämän jakson kaikille isoäideille kiitoksena tuesta, jota me ja kuulijat joka päivä saamme ruuhkavuosiarjessamme. Ifolorin kuvakirjaa katselemalla isoäiditkin saavat olla lähellä. Kuvakirjan tai muun kuvalahjan voi lähettää verkosta suoraan isoäidin postilaatikkoon. Ifolor tarjoaa kuuntelijoille -25 % edun kaikista kuvatuotteista 30.4.2020 saakka koodilla RAKKAUTTA. Tilaa kuvatuotteita: https://bit.ly/39QGbD9
Seuraa meitä Instagramissa @ruuhkavuosirakkautta !
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vappu Pimiä: Unelmat kuljettavat elämässä eteenpäin
Ilman unelmointia elämä on tyhjää, uskoo Vappu Pimiä, koko Suomen tuntema juontaja ja Valon antajat -kirjan kirjoittaja. Vappu kertoo, mistä hän juuri nyt unelmoi ja mistä onni syntyy.
Jossittelulle hän ei anna tilaa omassa elämässään. “Jos olisin laihempi” tai “jos voittaisin lotossa” on ihan turhaa! Vappu uskoo, että avain onnellisuuteen on kiitollisuudessa. Olemalla kiitollinen arjen pienistä asioista onnellisuus lisääntyy.
Vappu kertoo myös millaista arkea hän elää juuri nyt. Kiireistähän se on on mutta hän ei tingi ajastaan lastensa kanssa, varsinkaan harrastusten kustannuksella.
Vappu on 4- ja 7-vuotiaiden tyttöjen äiti. Hän kerää kiitosta paitsi hersyvällä ja välittömällä esiintymistyylillään myös realistisella ja positiivisella insta-tilillään @vappendaali.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Kaisa Jaakkola: Stressi on elämää mutta sille on vastavoima – palautuminen
Vuonna 2016 Kaisa Jaakkolasta lyhyt kävelymatka merenrantaan parivuotiaan lapsen kanssa tuntui välillä liian raskaalta. Hymyilevien kasvojen takana piileskeli keskenmenon, melaanooman ja monen muun vastoinkäymisen laukaisema masennus. Identiteettikriisissä painiskeleva hyvinvointivalmentaja aloitti palautumisen matkan, ja edelleenkin hän suunnittelee arkensa palautuminen edellä.
Tässä jaksossa Kaisa kertoo palautumisen matkastansa. Keskustelemme, mitä palautuminen tarkoittaa ja miten lapsiperhearjessa voi palautua. Mitä on mystinen mindfulness? Miten vaikeita asioita kohtaavaa läheistä voi tukea?
Kaisa Jaakkola on 6-vuotiaan Juliuksen äiti, bestseller-tietokirjailija, hyvinvointialan yrittäjä yhdessä miehensä kanssa, sekä joogaopettaja ja mindfulness-ohjaaja. Hän kannustaa ihmisiä voimaan kokonaisvaltaisesti hyvin ja uskoo, että valtavien elämäntaparemonttien sijaan meidän kannattaa tehdä pieniä tapamuutoksia yksi kerrallaan.
Seuraa meitä Instagramissa @ruuhkavuosirakkautta!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Aku Varamäki: Unohda säännöt ja tee työstäsi näköistäsi
Miksi on tärkeää suunnitella omaa työtänsä? Toista lastansa odottava työpäivämuotoilija Aku Varamäki antaa hyviä vinkkejä, miten ruuhkavuosina voisi suunnitella omaa uraansa.
Aku tasapainoilee jatkuvasti yrittäjyyden ja äitiyden välillä - ja aina se ei ole helppoa. Akun, kuten monien muidenkaan yrittäjien, ei ole mahdollista pitää pitkää äitiyslomaa. Tapoja yhdistää vanhemmuus ja työ on kuitenkin monia.
Juttelemme myös, millaista oli muuttaa perheen kanssa Yhdysvaltoihin ja miksi Aku päätti lopettaa lentämisen.
Aku Varamäki on 4-vuotiaan tytön äiti sekä RV 26. Hän on yrittäjä, työpäivämuotoilija ja työelämän kehittäjä. Hän on kirjoittanut kirjan Future Proof - tulevaisuuden työkirja.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Tommi Koivisto: Isät tarvitsevat aikaa olla isiä
Millainen olisi suomalainen isyyspakkaus? Miten ihmiset suhtautuvat isyydestä blogaamiseen? Saavatko Angry Birds -pelien tuottajan lapset pelata ja millä säännöillä? Tommi Koivisto, 7- ja 3-vuotiaiden lasten isä, perusti vuonna 2012 kenties Suomen tunnetuimman isän näkökulmasta kirjoitetun Isyyspakkaus-blogin. Yhteensä yli vuoden isyyslomaa pitäneen Tommin mielestä on tärkeää, että työnantajat ja työkaverit kannustavat myös miehiä jäämään kotiin lastensa kanssa — ja että emme oleta isien priorisoivan työtä perhe-elämän kustannuksella. Yritimme myös saada häntä laulamaan. Kenties ensi kerralla! Tämä jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Freskan kanssa - koska ruuhkavuosina on meistä ihan parasta, kun voi välillä siivoamisen sijaan tehdä kivoja juttuja yhdessä perheen kanssa ja panostaa omaan hyvinvointiin. Koodilla RUUHKAVUOSIRAKKAUTTA saat nyt 30 € alennusta ensimmäisestä siivouksestasi: https://bit.ly/2GMjFzd
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jasmin Hamid: Vanhemmuuden tuoma onni yllätti meidät
Jasmin Hamid on haaveillut jo pitkään lapsesta. Nyt hieman yli yksivuotiaan Adilin äidin mielessä pyörii monia kysymyksiä: Milloin lapseni menee päiväkotiin? Mitä haluan tehdä työkseni? Miten varmistan, että lapsi oppii myös omaa äidinkieltäni, tataaria? Miten sijoitan lapselleni vai sijoitanko?
Jasminilla on monipuolinen ammatillinen tausta: Hän on vihreiden kaupunginvaltuutettu, yrittäjä, tv-tuottaja, teatteritaiteen maisteri ja näyttelijä. Monelle suomalaiselle hän on tullut tutuksi Salatuista elämistä ja Sorjosesta. Hän puhuu intohimoisesti ja avoimesti rahasta, muun muassa omassa blogissaan ja podcastissaan.
Äitiysloman hän on kokenut hyväksi ajaksi pohtia, mitä hän oikeasti haluaa tehdä elämässään. Vielä hän ei sitä tiedä - mutta ei sillä niin kiirettä. Juuri nyt onni löytyy äitiydestä.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Katri Viippola: Aamupahoinvointia, parempaa työelämää ja suuria tunteita
Kuvittele olevasi Aamu TV:n juontaja suorassa lähetyksessä ja potevasi kauheaa aamupahoinvointia! Katri Viippola - nyt kahden teinin äiti ja eläkevakuutusyhtiö Varman HR:stä, viestinnästä ja vastuullisuudesta vastaava johtaja - muistelee lämmöllä äitiytensä alkutaipaletta. Hän uskoo olevansa parempi vanhempi saadessaan tehdä mielenkiintoisia ja haasteellisia töitä. Katrin intohimo onkin luoda positiivisempaa työelämää. Mutta miten tehdä työpaikoista perheystävällisempiä?
Äänessä Krista Pohjanlehto ja Heta Kärki. Heta on yhden pojan ja kahden cockerspanielin äiti, tarinankertoja ja markkinointipäällikkö. Krista on kahden pojan äiti, jakamistalousintoilija ja päivätöissä kasvujohtaja. Yhdessä je luovat kestävämpää perhe-elämää lastentarvikkeiden Airbnb-palvelun Kinspiringin avulla. Löydät meidät Instagramista @ruuhkavuosirakkautta sekä @kinspiring.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hanna Gullichsen: Kylmä nakki on armollisen vanhemmuuden mielentila
Saavatko Hanna Gullichsenin - kokin ja ruokavaikuttajan - lapset syödä valmisruokaa? Voiko pienten lasten kanssa mennä ravintolaan? Millaisia ruoanlaittajia suomalaiset vanhemmat ovat? Millaisia unelmia ja tulevaisuuden suunnitelmia Hannalla on? Tämä jakso on täynnä timanttista vertaistukea arjen ruokarumbaan!
Hanna Gullichsen on kolmen lapsen äiti, kokki, ruokakirjailija, vaikuttaja, Picnicin hallituksen jäsen ja ravintotieteiden opiskelija. Hän on myös perustanut Kylmä Nakki -yhteisön, joka tarjoaa vertaistukea ja vinkkejä kranttujen lasten ruokkijoille.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Anu Ubaud: Suomi tarvitsee positiivista ruuhkavuosipuhetta
Tässä jaksossa vieraanamme on uusperhearkea elävä kolmen lapsen äiti, mokkapalamutsi, aktiivinen lenkkeilijä ja Helsingin Sanomien päätoimittaja Anu Ubaud. Anu kertoo, miltä tuntui saada lapset nuorena, millaista arkea hän elää, millaista on olla Helsingin Sanomien päätoimittaja, miten miehen SOS-lapsikylätausta on vaikuttanut uusperheen perustamiseen ja miten Hesari voisi luoda positiivisempaa perhekulttuuria.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Ruuhkavuosirakkautta Esittelyjakso
Suomi tarvitsee enemmän positiivista puhetta perhe-elämästä. Tässä esittelyjaksossa me, Krista ja Heta, kerromme miksi päätimme perustaa podcastin ja mitä ruuhkavuosirakkaus on.
Tämän jakson sponsoroi Sharetribe, suomalainen yritys, jonka avulla kuka tahansa voi perustaa jakamistalousalustan. Mekin perustimme Kinspiringin! Lue lisää: https://bit.ly/34GiHhI
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.