Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Ruuhkavuosirakkautta

Suomi tarvitsee enemmän positiivista puhetta perhe-elämästä. Ruuhkavuosirakkautta-podissa keskustellaan perheestä, työstä, parisuhteesta, taloudesta, hyvinvoinnista ja koko elämän ihanasta härdellistä.

Tilaa podcast: RSS-syöte, Apple-podcastit tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 9 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 1.1.2020.

Vappu Pimiä: Unelmat kuljettavat elämässä eteenpäin

Julkaistu 26.2.2020

Ilman unelmointia elämä on tyhjää, uskoo Vappu Pimiä, koko Suomen tuntema juontaja ja Valon antajat -kirjan kirjoittaja. Vappu kertoo, mistä hän juuri nyt unelmoi ja mistä onni syntyy. Jossittelulle hän ei anna tilaa omassa elämässään. “Jos olisin laihempi” tai “jos voittaisin lotossa” on ihan turhaa! Vappu uskoo, että avain onnellisuuteen on kiitollisuudessa. Olemalla kiitollinen arjen pienistä asioista onnellisuus lisääntyy. Vappu kertoo myös millaista arkea hän elää juuri nyt. Kiireistähän se on on mutta hän ei tingi ajastaan lastensa kanssa, varsinkaan harrastusten kustannuksella. Vappu on 4- ja 7-vuotiaiden tyttöjen äiti. Hän kerää kiitosta paitsi hersyvällä ja välittömällä esiintymistyylillään myös realistisella ja positiivisella insta-tilillään @vappendaali.

Kaisa Jaakkola: Stressi on elämää mutta sille on vastavoima – palautuminen

Julkaistu 19.2.2020

Vuonna 2016 Kaisa Jaakkolasta lyhyt kävelymatka merenrantaan parivuotiaan lapsen kanssa tuntui välillä liian raskaalta. Hymyilevien kasvojen takana piileskeli keskenmenon, melaanooman ja monen muun vastoinkäymisen laukaisema masennus. Identiteettikriisissä painiskeleva hyvinvointivalmentaja aloitti palautumisen matkan, ja edelleenkin hän suunnittelee arkensa palautuminen edellä. Tässä jaksossa Kaisa kertoo palautumisen matkastansa. Keskustelemme, mitä palautuminen tarkoittaa ja miten lapsiperhearjessa voi palautua. Mitä on mystinen mindfulness? Miten vaikeita asioita kohtaavaa läheistä voi tukea? Kaisa Jaakkola on 6-vuotiaan Juliuksen äiti, bestseller-tietokirjailija, hyvinvointialan yrittäjä yhdessä miehensä kanssa, sekä joogaopettaja ja mindfulness-ohjaaja. Hän kannustaa ihmisiä voimaan kokonaisvaltaisesti hyvin ja uskoo, että valtavien elämäntaparemonttien sijaan meidän kannattaa tehdä pieniä tapamuutoksia yksi kerrallaan.  Seuraa meitä Instagramissa @ruuhkavuosirakkautta!

Aku Varamäki: Unohda säännöt ja tee työstäsi näköistäsi

Julkaistu 5.2.2020

Miksi on tärkeää suunnitella omaa työtänsä? Toista lastansa odottava työpäivämuotoilija Aku Varamäki antaa hyviä vinkkejä, miten ruuhkavuosina voisi suunnitella omaa uraansa. Aku tasapainoilee jatkuvasti yrittäjyyden ja äitiyden välillä - ja aina se ei ole helppoa. Akun, kuten monien muidenkaan yrittäjien, ei ole mahdollista pitää pitkää äitiyslomaa. Tapoja yhdistää vanhemmuus ja työ on kuitenkin monia. Juttelemme myös, millaista oli muuttaa perheen kanssa Yhdysvaltoihin ja miksi Aku päätti lopettaa lentämisen. Aku Varamäki on 4-vuotiaan tytön äiti sekä RV 26. Hän on yrittäjä, työpäivämuotoilija ja työelämän kehittäjä. Hän on kirjoittanut kirjan Future Proof - tulevaisuuden työkirja.

Tommi Koivisto: Isät tarvitsevat aikaa olla isiä

Julkaistu 29.1.2020

Millainen olisi suomalainen isyyspakkaus? Miten ihmiset suhtautuvat isyydestä blogaamiseen? Saavatko Angry Birds -pelien tuottajan lapset pelata ja millä säännöillä? Tommi Koivisto, 7- ja 3-vuotiaiden lasten isä, perusti vuonna 2012 kenties Suomen tunnetuimman isän näkökulmasta kirjoitetun Isyyspakkaus-blogin. Yhteensä yli vuoden isyyslomaa pitäneen Tommin mielestä on tärkeää, että työnantajat ja työkaverit kannustavat myös miehiä jäämään kotiin lastensa kanssa — ja että emme oleta isien priorisoivan työtä perhe-elämän kustannuksella. Yritimme myös saada häntä laulamaan. Kenties ensi kerralla! Tämä jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Freskan kanssa - koska ruuhkavuosina on meistä ihan parasta, kun voi välillä siivoamisen sijaan tehdä kivoja juttuja yhdessä perheen kanssa ja panostaa omaan hyvinvointiin. Koodilla RUUHKAVUOSIRAKKAUTTA saat nyt 30 € alennusta ensimmäisestä siivouksestasi: https://bit.ly/2GMjFzd

Jasmin Hamid: Vanhemmuuden tuoma onni yllätti meidät

Julkaistu 22.1.2020

Jasmin Hamid on haaveillut jo pitkään lapsesta. Nyt hieman yli yksivuotiaan Adilin äidin mielessä pyörii monia kysymyksiä: Milloin lapseni menee päiväkotiin? Mitä haluan tehdä työkseni? Miten varmistan, että lapsi oppii myös omaa äidinkieltäni, tataaria? Miten sijoitan lapselleni vai sijoitanko? Jasminilla on monipuolinen ammatillinen tausta: Hän on vihreiden kaupunginvaltuutettu, yrittäjä, tv-tuottaja, teatteritaiteen maisteri ja näyttelijä. Monelle suomalaiselle hän on tullut tutuksi Salatuista elämistä ja Sorjosesta. Hän puhuu intohimoisesti ja avoimesti rahasta, muun muassa omassa blogissaan ja podcastissaan. Äitiysloman hän on kokenut hyväksi ajaksi pohtia, mitä hän oikeasti haluaa tehdä elämässään. Vielä hän ei sitä tiedä - mutta ei sillä niin kiirettä. Juuri nyt onni löytyy äitiydestä.

Katri Viippola: Aamupahoinvointia, parempaa työelämää ja suuria tunteita

Julkaistu 15.1.2020

Kuvittele olevasi Aamu TV:n juontaja suorassa lähetyksessä ja potevasi kauheaa aamupahoinvointia! Katri Viippola - nyt kahden teinin äiti ja eläkevakuutusyhtiö Varman HR:stä, viestinnästä ja vastuullisuudesta vastaava johtaja - muistelee lämmöllä äitiytensä alkutaipaletta. Hän uskoo olevansa parempi vanhempi saadessaan tehdä mielenkiintoisia ja haasteellisia töitä. Katrin intohimo onkin luoda positiivisempaa työelämää. Mutta miten tehdä työpaikoista perheystävällisempiä? Äänessä Krista Pohjanlehto ja Heta Kärki. Heta on yhden pojan ja kahden cockerspanielin äiti, tarinankertoja ja markkinointipäällikkö. Krista on kahden pojan äiti, jakamistalousintoilija ja päivätöissä kasvujohtaja. Yhdessä je luovat kestävämpää perhe-elämää lastentarvikkeiden Airbnb-palvelun Kinspiringin avulla. Löydät meidät Instagramista @ruuhkavuosirakkautta sekä @kinspiring.

Hanna Gullichsen: Kylmä nakki on armollisen vanhemmuuden mielentila

Julkaistu 8.1.2020

Saavatko Hanna Gullichsenin - kokin ja ruokavaikuttajan - lapset syödä valmisruokaa? Voiko pienten lasten kanssa mennä ravintolaan? Millaisia ruoanlaittajia suomalaiset vanhemmat ovat? Millaisia unelmia ja tulevaisuuden suunnitelmia Hannalla on? Tämä jakso on täynnä timanttista vertaistukea arjen ruokarumbaan! Hanna Gullichsen on kolmen lapsen äiti, kokki, ruokakirjailija, vaikuttaja, Picnicin hallituksen jäsen ja ravintotieteiden opiskelija. Hän on myös perustanut Kylmä Nakki -yhteisön, joka tarjoaa vertaistukea ja vinkkejä kranttujen lasten ruokkijoille.

Anu Ubaud: Suomi tarvitsee positiivista ruuhkavuosipuhetta

Julkaistu 1.1.2020

Tässä jaksossa vieraanamme on uusperhearkea elävä kolmen lapsen äiti, mokkapalamutsi, aktiivinen lenkkeilijä ja Helsingin Sanomien päätoimittaja Anu Ubaud. Anu kertoo, miltä tuntui saada lapset nuorena, millaista arkea hän elää, millaista on olla Helsingin Sanomien päätoimittaja, miten miehen SOS-lapsikylätausta on vaikuttanut uusperheen perustamiseen ja miten Hesari voisi luoda positiivisempaa perhekulttuuria.

Ruuhkavuosirakkautta Esittelyjakso

Julkaistu 1.1.2020

Suomi tarvitsee enemmän positiivista puhetta perhe-elämästä. Tässä esittelyjaksossa me, Krista ja Heta, kerromme miksi päätimme perustaa podcastin ja mitä ruuhkavuosirakkaus on.

Takaisin podcastien listaan