Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Ruuhkavuosirakkautta

Suomi tarvitsee enemmän positiivista puhetta perhe-elämästä. Ruuhkavuosirakkautta-podissa keskustellaan perheestä, työstä, parisuhteesta, taloudesta, hyvinvoinnista ja koko elämän ihanasta härdellistä.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 17 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 1.1.2020.

Marja Kihlström: Seksuaalisuus on tärkeä osa ihmisyyttä

Julkaistu 15.6.2020

Mitä tehdä jos lapsi löytää isin peniskuvan kännykästä? Tässä jaksossa kolmen lapsen äiti, seksuaaliterapeutti ja Puhu Muru -blogista tuttu Marja Kihlström kertoo, miten lapsille voi puhua seksuaalisuudesta ja seksistä. Paneudumme myös ruuhkavuosille tyypillisiin seksuaalisuuden haasteisiin: Kun toinen haluaa enemmän. Kun vauva imee kaiken rakkauden ja läheisyyden. Kun synnytyksen jälkeen seksi pelottaa. Kun kaipaa tajunnanräjäyttävää seksiä. VAROITUS! Tämän jakson kuunneltuasi saatat innostua lähtemään omien halujesi tutkimusmatkalle! KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Tämän jakson olemme tehneet kaupallisessa yhteistyössä Pierre Robertin - vastuullisesti tuotettujen ja supermukavien alusvaatteiden kanssa. Koodilla RUUHKAVUOSIRAKKAUTTA saat 30.6.20 saakka 20 % alennuksen Pierre Robert (www.pierrerobert.fi) verkkokaupan kaikista normaalihintaisista tuotteista. Pierre Robertin mukavia alusvaatteita löydät kätevästi myös isoimmista ruokakaupoista.

Ernest Lawson: Elämässä on tärkeää mutkitella

Julkaistu 4.6.2020

Jos ruuhkavuosiarjesta loisi Putous-hahmon, kuka hän olisi? Tässä jaksossa sen kertoo kahden lapsen isä Ernest Lawson. Erkku on tullut suomalaisille tutuksi Putous-sketsiohjelman kolmena hahmona: Ansa Kynttilänä, Abdul Tuiskuna sekä Pentti Olavi Liitikkona. Koomikon roolin hän kuitenkin jättää kotiovella narikkaan. Kaksiviikkoisen tyttären isä kertoo arjestansa sekä oman kokemuksensa synnytyksestä. Nuorena hän unelmoi juristin urasta ja pyrki monta kertaa oikeustieteelliseen. Sitten hän päätyikin opettajasta täysipäiväiseksi näyttelijäksi. Ernestin matkalla on ollut  mutkia ja monet unelmat ovat muuttuneet. Ikinä hän ei ole kuitenkaan lakannut unelmoimasta.

Heli Thorén: Erosta alkoi matka oman itseni äärelle

Julkaistu 27.5.2020

Kuusi vuotta sitten Heli Thorén erosi neljäntoista vuoden yhdessäolon jälkeen avioliitostaan kahden lapsensa isän kanssa. Hän piti päiväkirjaa eron hetkestä aina vuoden eteenpäin, ja siitä syntyi kirja: Ehjäksi - Hyvän eron tarina. Nyt kuusi vuotta eron jälkeen Heli pohtii, kuinka ehjäksi hän lopulta vuodessa ehti. Heli on työntänyt rohkeasti itseään kohti kipupisteitä. Hän on käynyt läpi eroaan oman itsensä äärellä, kilometripuheluissa ystävien kanssa sekä terapeutilla. Vasta tänä keväänä hän on tuntenut kokeneensa läpimurron vaikeiden tunteiden kohtaamisessa. Heli kertoo, millaista on jakaa arki ex-miehen kanssa ja millaista “joka toinen viikko -elämä” on. Joskus ruuhkavuosirakkauden luominen vaatii vähän enemmän aikaa ja tutkiskelua. Helillä sitä rakkautta nyt riittää. Heli on viestintäalan yrittäjä. Hän on intohimoinen sisustaja, kirjoittaja, matkustelija, unelmoija ja elämän analysoija.

Suvi Teräsniska: Poikani sanovat ei kiitos kehtolauluilleni

Julkaistu 20.5.2020

Yli puoli miljoonaa levyä myynyt Suvi Teräsniska voisi tehdä vaikka kymmenen lasta - jos hän voisi päättää asiasta yksin. “Voi kuinka kaunis poika onkaan tosiaan, ei muuhun pysty hän kuin uutta oppimaan.” Näin Suvin - nyt kolmen pienen pojan äidin - piti laulaa tänä keväänä Ihmisen poika -kiertueellaan. Sen sijaan hän julkaisi äitienpäivänä toivotun kehtolaululevyn, jonka levyjulkkarit hän piti poikansa makuuhuoneesta livestriiminä. Kaipuu tien päälle ja keikoille on valtava. Suvi kertoo arjestansa: kiroilusta, kun perheen miehet eivät ikinä löydä talosta mitään ja ilosta, kun on löytänyt liikunnan uudelleen. Hän kertoo unelmistansa, antaa matkavinkkinsä Ouluun ja muistuttaa itselleen, että aina on syytä järjestää juhlat. Tosin kakkujen leipomisen hän ulkoisti jo kauan sitten.

Laura Tarkka: Älä kuuntele vinkkejä vaan rakenna omannäköisesi elämä

Julkaistu 29.4.2020

Laura Tarkan rakas joogaharrastus on jäänyt tänä keväänä vähemmälle, vaikka tämän piti olla se kevät, kun hän eri asanoissa mietiskelee, mitä tekee isona. Koronan myötä Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtaja on keskittynyt saamaan yrityksen 600 työntekijää takaisin töihin. Nyt nopeatempoinen Laura rentoutuu kuuntelemalla bisneskirjoja 1,8 nopeudella meditatiivisilla kävelyillään ympäri Lauttasaarta sekä kokkailemalla kahden vielä kotona asuvan teinin kanssa. Laura nauttii suunnattomasti, kun lapset kasvavat ja siirtyvät seuraaviin elämänvaiheisiin. Ajatus isoäitiydestä saa hänet hymyilemäään lämpimästi. Laura kertoo, miten hän on  yhdistänyt itselleen kaksi rakasta asiaa, lapset ja työn. Hän kuitenkin kieltäytyy antamasta muille vinkkejä.  Laura Tarkka on kolmen teinin äiti ja juhlii jo 24. hääpäiväänsä. Hän on Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtaja, entinen sijoitusanalyytikko, pankkiiri ja talousjohtaja. Hän toimii myös viidessä eri hallituksessa. Hän on intohimoinen joogaaja, kirjojen lukija ja matkustelija.

Taru Marjamaa: Eniten rakastan viittä lastani, työtäni ja muotia

Julkaistu 22.4.2020

Viiden lapsen äiti Taru Marjamaa piirsi pienenä kuvia niin isoista perheistä, etteivät ne mahtuneet paperille. Vanhempiensa ainoa lapsena Taru on aina unelmoinut suuresta perheestä. Rakkaus, järjestys ja luovuus – niillä pyörii Tarun perheen arki. Muoti ja työ – ilman niitä Taru ei olisi Taru. Isoäidiltä periytynyt intohimo muotiin on vienyt hänet muotimaailman seikkailuihin, muun muassa Elle-lehden päätoimittajana. Nykyään hän on töissä unelma-ammatissaan markkinointijohtajana käytettyjen merkkivaatteiden markkinapaikka Emmy:ssä. Seuraa meitä instagramissa @ruuhkavuosirakkautta.

Emma Halmekoski: Erityislapsi elää täysillä ja siitä voimme oppia

Julkaistu 15.4.2020

Mitä jos oma lapsi ei käyttäydy kuten muut ikäiset? Vaikka Emma Halmekoski tiesi, että hänen esikoisessaan on jotain erityistä, lähete autismitutkimuksiin oli silti sokki. Alkukieltäytymisen jälkeen hän ymmärsi, että hänen omas rakas poikansa on edelleenkin se sama oma rakas poika, jolla on itse asiassa todella ainutlaatuisia taitoja ja piirteitä. Nyt Emma kertoo, millaista elämä erityislapsen kanssa on.

Supernanny Pia Penttala: Luota ratkaisuihisi vanhempana

Julkaistu 8.4.2020

Jos kotonasi on uhmaikäinen tai olet ikinä kaivannut apua muihin arjen kasvatushaasteisiin, nyt kannattaa olla kuulolla. Jakso tarjoaa helpotusta niin uhmaikäisten vanhemmille kuin korona-ajan vanhemmuuteenkin. Vieraamme on Suomen oma Supernanny, Pia Penttala, joka auttaa suositussa televisiohjelmassa perheitä arjen kasvatushaasteissa. Pia muistelee myös omia ruuhkavuosiansa, kertoo työstänsä lasten parissa sekä millaista on kuvata yhtä Suomen suosituinta televisio-ohjelmaa, Supernanny Suomea. KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ IFOLORIN KANSSA Tulevan äitienpäivän kunniaksi omistamme tämän jakson kaikille isoäideille kiitoksena tuesta, jota me ja kuulijat joka päivä saamme ruuhkavuosiarjessamme. Ifolorin kuvakirjaa katselemalla isoäiditkin saavat olla lähellä. Kuvakirjan tai muun kuvalahjan voi lähettää verkosta suoraan isoäidin postilaatikkoon. Ifolor tarjoaa kuuntelijoille -25 % edun kaikista kuvatuotteista 30.4.2020 saakka koodilla RAKKAUTTA. Tilaa kuvatuotteita: https://bit.ly/39QGbD9 Seuraa meitä Instagramissa @ruuhkavuosirakkautta !

Vappu Pimiä: Unelmat kuljettavat elämässä eteenpäin

Julkaistu 26.2.2020

Ilman unelmointia elämä on tyhjää, uskoo Vappu Pimiä, koko Suomen tuntema juontaja ja Valon antajat -kirjan kirjoittaja. Vappu kertoo, mistä hän juuri nyt unelmoi ja mistä onni syntyy. Jossittelulle hän ei anna tilaa omassa elämässään. “Jos olisin laihempi” tai “jos voittaisin lotossa” on ihan turhaa! Vappu uskoo, että avain onnellisuuteen on kiitollisuudessa. Olemalla kiitollinen arjen pienistä asioista onnellisuus lisääntyy. Vappu kertoo myös millaista arkea hän elää juuri nyt. Kiireistähän se on on mutta hän ei tingi ajastaan lastensa kanssa, varsinkaan harrastusten kustannuksella. Vappu on 4- ja 7-vuotiaiden tyttöjen äiti. Hän kerää kiitosta paitsi hersyvällä ja välittömällä esiintymistyylillään myös realistisella ja positiivisella insta-tilillään @vappendaali.

Kaisa Jaakkola: Stressi on elämää mutta sille on vastavoima – palautuminen

Julkaistu 19.2.2020

Vuonna 2016 Kaisa Jaakkolasta lyhyt kävelymatka merenrantaan parivuotiaan lapsen kanssa tuntui välillä liian raskaalta. Hymyilevien kasvojen takana piileskeli keskenmenon, melaanooman ja monen muun vastoinkäymisen laukaisema masennus. Identiteettikriisissä painiskeleva hyvinvointivalmentaja aloitti palautumisen matkan, ja edelleenkin hän suunnittelee arkensa palautuminen edellä. Tässä jaksossa Kaisa kertoo palautumisen matkastansa. Keskustelemme, mitä palautuminen tarkoittaa ja miten lapsiperhearjessa voi palautua. Mitä on mystinen mindfulness? Miten vaikeita asioita kohtaavaa läheistä voi tukea? Kaisa Jaakkola on 6-vuotiaan Juliuksen äiti, bestseller-tietokirjailija, hyvinvointialan yrittäjä yhdessä miehensä kanssa, sekä joogaopettaja ja mindfulness-ohjaaja. Hän kannustaa ihmisiä voimaan kokonaisvaltaisesti hyvin ja uskoo, että valtavien elämäntaparemonttien sijaan meidän kannattaa tehdä pieniä tapamuutoksia yksi kerrallaan.  Seuraa meitä Instagramissa @ruuhkavuosirakkautta!

Aku Varamäki: Unohda säännöt ja tee työstäsi näköistäsi

Julkaistu 5.2.2020

Miksi on tärkeää suunnitella omaa työtänsä? Toista lastansa odottava työpäivämuotoilija Aku Varamäki antaa hyviä vinkkejä, miten ruuhkavuosina voisi suunnitella omaa uraansa. Aku tasapainoilee jatkuvasti yrittäjyyden ja äitiyden välillä - ja aina se ei ole helppoa. Akun, kuten monien muidenkaan yrittäjien, ei ole mahdollista pitää pitkää äitiyslomaa. Tapoja yhdistää vanhemmuus ja työ on kuitenkin monia. Juttelemme myös, millaista oli muuttaa perheen kanssa Yhdysvaltoihin ja miksi Aku päätti lopettaa lentämisen. Aku Varamäki on 4-vuotiaan tytön äiti sekä RV 26. Hän on yrittäjä, työpäivämuotoilija ja työelämän kehittäjä. Hän on kirjoittanut kirjan Future Proof - tulevaisuuden työkirja.

Tommi Koivisto: Isät tarvitsevat aikaa olla isiä

Julkaistu 29.1.2020

Millainen olisi suomalainen isyyspakkaus? Miten ihmiset suhtautuvat isyydestä blogaamiseen? Saavatko Angry Birds -pelien tuottajan lapset pelata ja millä säännöillä? Tommi Koivisto, 7- ja 3-vuotiaiden lasten isä, perusti vuonna 2012 kenties Suomen tunnetuimman isän näkökulmasta kirjoitetun Isyyspakkaus-blogin. Yhteensä yli vuoden isyyslomaa pitäneen Tommin mielestä on tärkeää, että työnantajat ja työkaverit kannustavat myös miehiä jäämään kotiin lastensa kanssa — ja että emme oleta isien priorisoivan työtä perhe-elämän kustannuksella. Yritimme myös saada häntä laulamaan. Kenties ensi kerralla! Tämä jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Freskan kanssa - koska ruuhkavuosina on meistä ihan parasta, kun voi välillä siivoamisen sijaan tehdä kivoja juttuja yhdessä perheen kanssa ja panostaa omaan hyvinvointiin. Koodilla RUUHKAVUOSIRAKKAUTTA saat nyt 30 € alennusta ensimmäisestä siivouksestasi: https://bit.ly/2GMjFzd

Jasmin Hamid: Vanhemmuuden tuoma onni yllätti meidät

Julkaistu 22.1.2020

Jasmin Hamid on haaveillut jo pitkään lapsesta. Nyt hieman yli yksivuotiaan Adilin äidin mielessä pyörii monia kysymyksiä: Milloin lapseni menee päiväkotiin? Mitä haluan tehdä työkseni? Miten varmistan, että lapsi oppii myös omaa äidinkieltäni, tataaria? Miten sijoitan lapselleni vai sijoitanko? Jasminilla on monipuolinen ammatillinen tausta: Hän on vihreiden kaupunginvaltuutettu, yrittäjä, tv-tuottaja, teatteritaiteen maisteri ja näyttelijä. Monelle suomalaiselle hän on tullut tutuksi Salatuista elämistä ja Sorjosesta. Hän puhuu intohimoisesti ja avoimesti rahasta, muun muassa omassa blogissaan ja podcastissaan. Äitiysloman hän on kokenut hyväksi ajaksi pohtia, mitä hän oikeasti haluaa tehdä elämässään. Vielä hän ei sitä tiedä - mutta ei sillä niin kiirettä. Juuri nyt onni löytyy äitiydestä.

Katri Viippola: Aamupahoinvointia, parempaa työelämää ja suuria tunteita

Julkaistu 15.1.2020

Kuvittele olevasi Aamu TV:n juontaja suorassa lähetyksessä ja potevasi kauheaa aamupahoinvointia! Katri Viippola - nyt kahden teinin äiti ja eläkevakuutusyhtiö Varman HR:stä, viestinnästä ja vastuullisuudesta vastaava johtaja - muistelee lämmöllä äitiytensä alkutaipaletta. Hän uskoo olevansa parempi vanhempi saadessaan tehdä mielenkiintoisia ja haasteellisia töitä. Katrin intohimo onkin luoda positiivisempaa työelämää. Mutta miten tehdä työpaikoista perheystävällisempiä? Äänessä Krista Pohjanlehto ja Heta Kärki. Heta on yhden pojan ja kahden cockerspanielin äiti, tarinankertoja ja markkinointipäällikkö. Krista on kahden pojan äiti, jakamistalousintoilija ja päivätöissä kasvujohtaja. Yhdessä je luovat kestävämpää perhe-elämää lastentarvikkeiden Airbnb-palvelun Kinspiringin avulla. Löydät meidät Instagramista @ruuhkavuosirakkautta sekä @kinspiring.

Hanna Gullichsen: Kylmä nakki on armollisen vanhemmuuden mielentila

Julkaistu 8.1.2020

Saavatko Hanna Gullichsenin - kokin ja ruokavaikuttajan - lapset syödä valmisruokaa? Voiko pienten lasten kanssa mennä ravintolaan? Millaisia ruoanlaittajia suomalaiset vanhemmat ovat? Millaisia unelmia ja tulevaisuuden suunnitelmia Hannalla on? Tämä jakso on täynnä timanttista vertaistukea arjen ruokarumbaan! Hanna Gullichsen on kolmen lapsen äiti, kokki, ruokakirjailija, vaikuttaja, Picnicin hallituksen jäsen ja ravintotieteiden opiskelija. Hän on myös perustanut Kylmä Nakki -yhteisön, joka tarjoaa vertaistukea ja vinkkejä kranttujen lasten ruokkijoille.

Anu Ubaud: Suomi tarvitsee positiivista ruuhkavuosipuhetta

Julkaistu 1.1.2020

Tässä jaksossa vieraanamme on uusperhearkea elävä kolmen lapsen äiti, mokkapalamutsi, aktiivinen lenkkeilijä ja Helsingin Sanomien päätoimittaja Anu Ubaud. Anu kertoo, miltä tuntui saada lapset nuorena, millaista arkea hän elää, millaista on olla Helsingin Sanomien päätoimittaja, miten miehen SOS-lapsikylätausta on vaikuttanut uusperheen perustamiseen ja miten Hesari voisi luoda positiivisempaa perhekulttuuria.

Ruuhkavuosirakkautta Esittelyjakso

Julkaistu 1.1.2020

Suomi tarvitsee enemmän positiivista puhetta perhe-elämästä. Tässä esittelyjaksossa me, Krista ja Heta, kerromme miksi päätimme perustaa podcastin ja mitä ruuhkavuosirakkaus on.

Takaisin podcastien listaan