Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Steal my job

Steal my job on podcast työn tulevaisuudesta

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 10 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 8.9.2017.

Miksi tulevaisuus ennustetaan aina väärin, Paavo Westerberg ja Ville Blåfield?

Julkaistu 2.3.2018

Steal my jobin päätösjaksossa toimittaja Ville Blåfield ja ohjaaja Paavo Westerberg pohtivat, miksi yksittäinen scifielokuva saattaa osua tulevaisuuden suhteen useammin oikeaan kuin asiantuntijat tai tutkijat. Entä mitä Mad Men -sarja osasi nähdä työn tulevaisuudesta? Jaksoa varten Olavi Uusivirta teki uuden version Bob Dylanin Maggie’s Farm -biisistä.

Ymmärtääkö diginatiivi tulevaisuutta, Linda Liukas?

Julkaistu 9.2.2018

Linda Liukas pohtii Marjaana Toimisen kanssa, ymmärtääkö diginatiivi tulevaisuutta. Erityisbonuksena Olavi Uusivirran John Lennonin Working Class Herosta.

Mitkä ovat digitalisaation pimeät puolet, Kristian Luoma ja Sami Honkonen?

Julkaistu 19.1.2018

Virtuaalisissa laboratoriotakeissaan työskentelevät OP Labsin Kristian Luoma ja Tomorrow Labsin Sami Honkonen keskustelevat Marjaana Toimisen kanssa lohkoketjuteknologiasta, isojen organisaatioiden notkeuttamisesta ja digitalisaation pimeistä puolista.

Miten Marx, porno, velanotto ja empatia liittyvät työn tulevaisuuteen, Tuomas Enbuske?

Julkaistu 22.12.2017

Mikään inhimillinen ei ole vierasta Steal My Jobin joulueditiossa, jossa käydään läpi niin markkinatalouden kuin aatehistorian perusteet amerikkalaista tippikulttuuria, suomalaista kaatokänniperinnettä ja Adam Smithiä lukuunottamatta. Eli: Aiheena vähän kaikki.

Miksi pienimpien palkkojen laskeminen nostaisi kaikkien palkkoja, Antero Vartia?

Julkaistu 8.12.2017

Mitä eduskunnan pitäisi uskaltaa tehdä työn murroksessa – ja millaisia mahdollisuuksia lainsäätäjillä ylipäätään on työn tulevaisuuden muovaamisessa? Marjaana Toimisen vieraana on kansanedustaja Antero Vartia, joka kertoo myös siitä, miten hän uudistaisi eduskunnan työskentelytapoja.

Millaista navigointia tulevaisuuden ura vaatii, Anna Perho?

Julkaistu 17.11.2017

Miten työntekijä navigoi työn murroksessa ja mitä se vaati? Millainen on tulevaisuuden työidentiteetti? Vieraana valmentaja, toimittaja Anna Perho.

Mihin teknologia seuraavaksi menee, Risto Linturi?

Julkaistu 27.10.2017

Risto Linturi on tulevaisuustutkija ja muutoskatalysaattori, jota New York Times on kutsunut Skandinavian high tech -guruksi. Marjaana Toiminen keskustelee hänen kanssaan siitä, miten teknologia tulee muuttamaan maailmaa ja miten siihen pitäisi suhtautua. Tai Linturin sanoin: ”Me jysähdettiin vaalimaan sitä kaikkea rahaa jota tuli ovista ja ikkunoista. Me oltiin Liisoja Ihmemaassa ja nyt me ollaan Herttakuningattaria, jotka joutuu juoksemaan, jotta pysyisi paikallaan.”

Millainen on oppimisen tulevaisuus, Saku Tuominen?

Julkaistu 6.10.2017

Jos ja kun suuri osa nykyisen kaltaisista työpaikoista katoaa, joutuuko jokainen tulevaisuudessa luomaan itselleen oman ammattinsa? Mistä tietää, mitä pitää opiskella, jotta siitä olisi hyötyä tulevaisuuden työelämässä? Vieraana on Saku Tuominen, jota elinikäinen oppiminen -termi ei miellytä Saku Tuomista. Niinpä hän lanseeraa tilalle osuvamman. Bonuksena Sakun elämänohjeet nuorelle Sakulle.

Millainen on hyvä konflikti työpaikalla, Kirsi Piha?

Julkaistu 22.9.2017

Marjaana Toiminen keskustelee Kirsi Pihan kanssa siitä, millainen on hyvin toimiva työyhteisö ja miksi pitkissä työpäivissä ei ole mitään pahaa.

Viekö robotti työsi, Henkka Hyppönen?

Julkaistu 8.9.2017

Steal my job -podcastin ensimmäisessä jaksossa Marjaana Toiminen keskustelee työn tulevaisuudesta Henkka Hyppösen kanssa.

Takaisin podcastien listaan