Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Suomi 2049

Vuonna 2049 maailma ei näytä samalta kuin nyt. Jos jäätiköt sulavat, nouseeko Suomi meriveden mukana vihdoin maailmankartalle? Voisiko maastamme tulla jopa maailman keskipiste? Entä korvaako sosiaalinen media demokratian? Nyt ei puhuta tieteisfiktiosta, vaan siitä, mitä oikeasti tapahtuu. Tietokirjailija ja tulevaisuudentutkija Mika Aaltonen johdattaa kuulijat tulevaisuuden yhteiskuntaan.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 3 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 4.9.2019.

Jakso 3: Suomestako maailman keskipiste?

Julkaistu 18.9.2019

Me suomalaiset olemme tottuneet näkemään itsemme maailman laidalla. Mutta voiko merien lämpeneminen johtaa siihen, että Suomesta tuleekin yksi maaliman keskipisteistä? Mika Aaltosen kanssa Suomen tulevaisuudesta keskustelevat STTK:n puheenjohtaja Antti Palola, kansanedustaja Elina Lepomäki, EK:n toimitusjohtaja Jyrki Häkämies sekä Rakennusteollisuus RT:ltä INFRA ry:n toimitusjohtaja Paavo Syrjö.

Jakso 2: Kestävä Suomi - Utopiaa vai realismia?

Julkaistu 11.9.2019

Tulevaisuudentutkija Mika Aaltonen väittää, että tulevaisuudessa yritysten ympäristöystävällisyys on tärkeämpää kuin niiden taloudellinen tulos. Onko todella näin? Entä kuka huolehtii moraalista, kun kirkko ei enää vahdi? Keskustelemassa Castrén & Snellmanin osakas ja vastuullisuusasiantuntija Anna Kuusniemi-Laine, Folkhälsanin tj. Georg Henrik Wrede, PwC:n yritysvastuuasiantuntija Sirpa Juutinen sekä Rakennusteollisuus RT:ltä YIT:n kestävästä kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiaisen.

Jakso 1: Mihin Suomi on menossa?

Julkaistu 4.9.2019

Suomen väestörakenne on kriisissä. Voiko naapurustojen avulla purkaa eläkepommin? Entä mikä on 20 minuutin kaupunki ja onko Suomessa sellaista? Mika Aaltosen kanssa keskustelevat asianajotoimisto Castrén & Snellmanin osakas, asianajaja ja varatuomari Outi Tähtinen, Folkhälsan Välfärdin tj. Gun Eklund sekä Rakennusteollisuus RT:ltä YIT:n kestävästä kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiainen.

Otsikon lainaus: Oscar Wilde

Takaisin podcastien listaan