Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Suomi 2049

Vuonna 2049 maailma ei näytä samalta kuin nyt. Jos jäätiköt sulavat, nouseeko Suomi meriveden mukana vihdoin maailmankartalle? Voisiko maastamme tulla jopa maailman keskipiste? Entä korvaako sosiaalinen media demokratian? Nyt ei puhuta tieteisfiktiosta, vaan siitä, mitä oikeasti tapahtuu. Tietokirjailija ja tulevaisuudentutkija Mika Aaltonen johdattaa kuulijat tulevaisuuden yhteiskuntaan.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 8 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 4.9.2019.

Jakso 8: Terveisiä tulevaisuuden Suomelle

Julkaistu 23.10.2019

On aika pysähtyä pohtimaan, minkälaisin eväin käymme huomiseen. Mihin kaikkeen me pystymme ja mikä meitä odottaa? Tässä jaksossa käymme läpi podcastin syvällisimpiä visioita sekä kuulemme suomalaisten vaikuttajien terveiset tulevaisuuden Suomelle. Mika Aaltosen kanssa keskustelemassa ovat Castrén & Snellmanilta vastuullisuusasiantuntija Anna Kuusniemi-Laine, tietosuoja-asiantuntija Eija Warma-Lehtinen sekä toimitusjohtaja Sakari Lukinmaa. Lisäksi mukana ovat Rakennusteollisuus RT:ltä INFRA:n toimitusjohtaja Paavo Syrjö, Folkhälsanin toimitusjohtaja Georg Henrik Wrede ja STTK:n puheenjohtaja Antti Palola. Terveisiä tulevaisuuteen lähettävät EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies ja ex-taitoluistelija Susanna Rahkamo.

Jakso 7: Ajatusapparaattimme päivitys

Julkaistu 16.10.2019

Modernin teknologian avulla ihmiset saavat entistä paremmin äänensä kuuluviin. Uudistaako se demokratian ja voiko hiljaisesta enemmistöstä löytyä ratkaisija jopa ilmastokriisille? Mika Aaltosen kanssa tulevaisuuden haasteita taklaavat PwC:n yritysvastuuasiantuntija Sirpa Juutinen, kansanedustaja Elina Lepomäki, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola sekä Folkhälsanin tutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja, professori Anna-Elina Lehesjoki.

Jakso 6: Voiko urheilulla parantaa maailmaa?

Julkaistu 9.10.2019

Urheilusta voi oppia monia tärkeitä elämäntaitoja, mutta miten se kehittää yhteiskuntaa? Työelämä ja henkilökohtaiset tavoitteet on perinteisesti nähty erillisinä, vaikka ne voivat jopa täydentää toisiaan. Mika Aaltosen kanssa urheilusta ja tulevaisuudesta keskustelevat tohtoriksi väitellyt ex-taitoluistelija Susanna Rahkamo, erotuomari ja Castrén & Snellmanin asianajaja Mikko Alakare, Folkhälsan Utbildning Ab:n toimitusjohtaja Tomas Järvinen sekä jääkiekkolegenda Erkka Westerlund.

Jakso 5: Miten tästä eteenpäin?

Julkaistu 2.10.2019

Suomi on noussut yhdeksi maailman parhaista valtioista, mutta miten tästä eteenpäin? Uusi menestystarina edellyttää yhteen hiileen puhaltamista ja vanhojen johtamisoppien heittämistä romukoppaan. Aaltosen kanssa Suomen tulevaisuutta visioivat jääkiekkovalmentaja Erkka Westerlund, Folkhälsans Förbundin johtaja Viveca Hagmark sekä Castrén & Snellmanin toimitusjohtaja Sakari Lukinmaa.

Jakso 4: Onko Euroopalla tulevaisuutta?

Julkaistu 25.9.2019

Kansainvälisyys ja nationalismi kohtaavat tulevaisuuden taistelukentillä, mutta jakolinja on kaikkea muuta kuin selkeä. Brexitin kannattajia löytyy myös kansainvälisestä businesseliitistä. Pohdimme lisäksi, tekoälyn etiikkaa ja voiko algoritmin haastaa oikeuteen. Mika Aaltosen kanssa keskustelevat kansanedustaja Elina Lepomäki, Castrén & Snellmanin dataan ja teknologiaan erikoistunut asianajaja Eija Warma-Lehtinen sekä Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Jakso 3: Suomestako maailman keskipiste?

Julkaistu 18.9.2019

Me suomalaiset olemme tottuneet näkemään itsemme maailman laidalla. Mutta voiko merien lämpeneminen johtaa siihen, että Suomesta tuleekin yksi maaliman keskipisteistä? Mika Aaltosen kanssa Suomen tulevaisuudesta keskustelevat STTK:n puheenjohtaja Antti Palola, kansanedustaja Elina Lepomäki, EK:n toimitusjohtaja Jyrki Häkämies sekä Rakennusteollisuus RT:ltä INFRA ry:n toimitusjohtaja Paavo Syrjö.

Jakso 2: Kestävä Suomi - Utopiaa vai realismia?

Julkaistu 11.9.2019

Tulevaisuudentutkija Mika Aaltonen väittää, että tulevaisuudessa yritysten ympäristöystävällisyys on tärkeämpää kuin niiden taloudellinen tulos. Onko todella näin? Entä kuka huolehtii moraalista, kun kirkko ei enää vahdi? Keskustelemassa Castrén & Snellmanin osakas ja vastuullisuusasiantuntija Anna Kuusniemi-Laine, Folkhälsanin tj. Georg Henrik Wrede, PwC:n yritysvastuuasiantuntija Sirpa Juutinen sekä Rakennusteollisuus RT:ltä YIT:n kestävästä kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiaisen.

Jakso 1: Mihin Suomi on menossa?

Julkaistu 4.9.2019

Suomen väestörakenne on kriisissä. Voiko naapurustojen avulla purkaa eläkepommin? Entä mikä on 20 minuutin kaupunki ja onko Suomessa sellaista? Mika Aaltosen kanssa keskustelevat asianajotoimisto Castrén & Snellmanin osakas, asianajaja ja varatuomari Outi Tähtinen, Folkhälsan Välfärdin tj. Gun Eklund sekä Rakennusteollisuus RT:ltä YIT:n kestävästä kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiainen.

Otsikon lainaus: Oscar Wilde

Takaisin podcastien listaan