Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Fun Tampere 89.0MHz

Lupaamme kuuntelijallemme vahvan kattauksen rock- ja popmusiikkia näkyvällä tamperelaisvärityksellä.

Tilaa podcast: RSS-syöte, Apple-podcastit tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 50 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 12.3.2020.

Tapparan liigajoukkueen ja A-nuorten valmennusryhmät on julkistettu

Julkaistu 27.3.2020

Jussi Tapola palaa Tapparan liigajoukkueen peräsimeen. Valmennusryhmään uutta verta tuovat Tuomas Tuokkola sekä Konsta Karjalainen. Myös A-nuorten valmennusryhmä on valmis.

Nysse siirtyy korona-aikaan - osa linjoista menee tauolle ja osalla vuorot vähenevät

Julkaistu 27.3.2020

Tampereen seudun joukkoliikenne lopettaa toistaiseksi liikennöinnin osalla vuoroistaan vähentyneiden matkustajamäärien takia. Osalla vuoroista on myös luvassa vuorotarjonnan supistamista.

Maalivahtipeluutus oli ratkaisevassa finaalissa mestarivalmentajalle itsestäänselvyys: "Totta kai ymmärrän, että se näyttää ulos päin hassulta"

Julkaistu 26.3.2020

Ilveksen mestaruuteen keväällä 1985 valmentanut Seppo Hiitelä palasi haastattelussamme kultakevään tunnelmiin.

Pukumiehet vastaan verkkarijätkät - Ilveksen vuoden 1985 mestarikapteeni muistelee finaalisarjan erikoisia yksityiskohtia

Julkaistu 26.3.2020

Matti Kaario muisteli haastattelussamme vuoden 1985 finaalisarjaa TPS:ää vastaan. Niin päävalmentajan antama kortinpeluukielto kuin vastustajan teetättämät mestaruusvaatteetkin vaikuttivat omalta osaltaan tapahtumien kulkuun.

Risto Jalon tarkka silmä ja ajoitus ratkaisivat mestaruuden Ilvekselle 1985: "Siinä ei ollut mitään rikollista, kiekko oli vapaana"

Julkaistu 26.3.2020

Ilves-Hockey Oy:n nykyinen toimitusjohtaja Risto Jalo oli vuoden 1985 ratkaisevan SM-liigafinaalin ratkaiseva pelaaja. Haastattelussamme hän palaa tasan 35 vuoden takaiseen otteluun Kupittaalla.

Ilves näyttää ratkaisevan TPS-finaalin 35 vuoden takaa - mukana myös FUN Tampereen tuottamia tuoreita haastatteluita

Julkaistu 26.3.2020

Kauden 1984-1985 TPS-Ilves-finaalisarjan ratkaisevasta ottelusta tulee torstaina 26.3.2020 kuluneeksi 35 vuotta. Ratkaisevan viidennen finaalin ottelutallenne on katsottavissa kokonaisuudessaan Ilveksen Youtube-kanavalta 26.3. klo 18.20 alkaen.

Koronaviruksella merkittävät vaikutukset tapahtumatoimintaan Tampereen seudulla

Julkaistu 26.3.2020

Tampereen kaupunki kartoitti kyselyllä koronaviruksen vaikutuksia tapahtumatoimintaan. Kysely lähetettiin lähes 400:lle Tampereen seudun kulttuuri- ja urheiluorganisaatiolle. 20.3. mennessä saatiin 129 vastausta.

Tamperelainen virvoitusjuomatehdas Poikain parhaat alkaa valmistamaan käsidesiä

Julkaistu 26.3.2020

FILMI POIKKI -PODCAST osa 1: Ville Lähde ja kauhuelokuvat

Julkaistu 25.3.2020

Uuden podcastin avausjaksossa käsitellään kauhuelokuvia. Taru Oksasen vieraana tamperelainen alan harrastaja Ville Lähde.

Pirkanmaan Osuuskauppa laittoi ravintolat kiinni ja siirsi työntekijät ruokakauppoihin töihin

Julkaistu 25.3.2020

Koivistonkylän Prisman päivittäistavaraosaston myyntipäällikkönä toimiva Tanja Aho kertoi miten ravintola-alan ammatilaiset ovat sopeutuneet muuttuneeseen tilanteeseen.

Joudutko lomautetuksi? Kuuntele asiantuntijan vinkit

Julkaistu 24.3.2020

Pirkanmaan TE-toimiston muutosturva-asiantuntija Leena Nieminen kertoo, että noin 200 yritystä Pirkanmaalla on ilmoittanut aloittavansa yt-neuvottelut, jotka koskevat yhteensä noin 10 000 työntekijää.

Marko Ojanen siirtyy Tapparasta Ilveksen valmennusryhmään - Robert Leino saattaa jatkaa Ilveksessä

Julkaistu 24.3.2020

Marko Ojanen ja Pasi Saarinen liittyvät Ilveksen liigajoukkueen valmennusryhmään 1+1-vuotisilla sopimuksilla. Uusina pelaajina Ilvekseen siirtyvät hyökkääjät Taavi Vartiainen ja Joni Ikonen sekä puolustaja Santeri Airola.

Työttömien määrä yhä kasvussa, Tampereella tilanne muuta maata huonompi

Julkaistu 24.3.2020

Työttömyysaste Tampereella oli helmikuussa 11 %, kun se koko maassa on 9,5. Työttömiä työnhakijoita Pirkanmaalla oli nyt reilut 3 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Jäihin vajonnut luistelija pääsi omin avuin ylös

Julkaistu 23.3.2020

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen maanantaina aamupäivällä jäihin vajonneesta retkiluistelijasta. Luistelija oli kuitenkin päässyt omin avuin ylös avannosta.

Jätehuolto toimii normaalisti myös epidemian aikana

Julkaistu 23.3.2020

Pirkanmaan Jätehuollon ympäristökouluttaja Päivi Koro kertoi ajankohtaiset asiat jätehuollosta. Flunssa-aikana esimerkiksi nenäliinat hävitetään sekajätteenä.

Joukkoliikenteen asiakaspalvelu siirtyi jo kesäaikaan

Julkaistu 23.3.2020

Tampereen seudun joukkoliikenteen asiakaspalvelu siirtyi jo kesäkauden aukioloaikoihin vähentyneiden asiakasmäärien takia. Palvelu on auki maanantaista perjantaihin klo 9 - 16.

Touhula-päiväkodit aloittavat koko konsernia koskevat yt-neuvottelut

Julkaistu 20.3.2020

Poikkeuslain myötä myös varhaiskasvatuksessa on ajauduttu tilanteeseen jossa hoidossa olevien lasten määrä on vähentynyt radikaalisti. Tämän johdosta Touhula-päiväkodit aloittavat keskiviikkona 25.3. koko konsernia koskevat yt-neuvottelut.

Kaikki 1.-3.-luokkien oppilaat pääsevät takaisin lähiopetukseen - hallitus suosittelee edelleen etäopetusta

Julkaistu 20.3.2020

Valtioneuvosto on tänään perjantaina muuttanut koulukäytäntöjen linjausta. Kaikki 1.-3.-luokkien oppilaat voivat jatkossa saada tarvittaessa opetusta myös lähiopetuksen muodossa mutta etäopetusta suositellaan edelleen vahvasti.

Tampereen raitiotien ensimmäinen koeajoviikko onnistui odotetusti

Julkaistu 20.3.2020

Tampereen raitiotien ensimmäinen koeajoviikko ja testit ovat sujuneet suunnitelmien mukaisesti. Testit aloitettiin varikolla maanantaina 16.3. ja keskiviikkona 18.3. testivaunu siirtyi Hervannan katuverkolle. Ensimmäisellä koeajoviikolla päästiin tekemään myös nopeustestejä sekä varikolla että Hervannan valtaväylällä.

Peruuntuiko lomamatkasi epidemian vuoksi? Matkanjärjestäjien tulee palauttaa rahat

Julkaistu 20.3.2020

EU-komissio on linjannut, että matkanjärjestäjien on noudatettava lakia, vaikka koronaviruksen vuoksi tilanne on poikkeuksellinen.

Holmala tarjoaa live-musiikkia verkon välityksellä kotisohvalle

Julkaistu 20.3.2020

Muusikot keksivät korvaavia keinoja esiintyä kevään peruuntuneiden keikkojen sijaan. Vesa Holmala kertoi yhtyeensä perjantai-illan live-keikasta, jota voi seurata kotisohvalla verkon välityksellä.

Vuoden Kalakauppa -kisan voitto Tampereelle

Julkaistu 20.3.2020

Kalaherkut Nygren on saanut suurimman äänimäärän Vuoden Kalakauppa 2020 -kilpailun. Kisassa annettiin kaikkiaan 26 000 yleisöäänestä.

Icehearts huolehtii lapsista ja nuorista myös epidemian aikana

Julkaistu 20.3.2020

Icehearts tekee ansiokasta työtä nuorten parissa yleensä joukkueurheilun keinoin. Koronavirusepidemian aikana on pitänyt keksiä kuitenkin uusia juttuja, kertoo toiminnanjohtaja Teemu Vartiamäki.

S-ryhmä sulkee hotelleja ja ravintoloita koronan takia

Julkaistu 19.3.2020

Tampereella Tammer, Villa ja Torni sulkevat ovensa lomautusten vuoksi. Hotelli Ilves palvelee koronavirusepidemiasta huolimatta.

Venehuutokauppa siirtyy koronaviruksen takia

Julkaistu 19.3.2020

Myös toukokuulle kaavailtu venehuutokauppa on siirretty myöhempään ajankohtaan. Siirron syynä on vallitseva koronavirustilanne

Varo huijareita! Kyberrikolliset käyttävät koronavirusta hyväkseen

Julkaistu 19.3.2020

Poliisi varoittaa taas yleistyneistä verkkohuijauksista. Näistä monet liittyvät koronavirusepidemian tuomaan poikkeukselliseen tilanteeseen.

Palvelupiste Frenckell avoinna, muita kaupungin kohteita suljetaan

Julkaistu 19.3.2020

Tampereen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä päätti sulkea kaupungin virastotalon, sekä Frenckellin ja Tietotalon toimistotilat. Palvelupiste Frenckell pidetään yhä auki.

Poliisi kehoittaa käyttämään pääasiassa sähköisiä lupapalveluja

Julkaistu 18.3.2020

Sisä-Suomen poliisilaitos pyytää asioimaan poliisilaitoksen lupapalveluissa harkiten ja käyttämään pääasiassa sähköisiä palveluja.

SUN Radiolla ja FUN Tampereella ennätyssuosio RadioGaalan yleisöäänestyksessä - myös ammattilaisraati arvosti

Julkaistu 18.3.2020

Ohjelmista ehdolla ovat FUN Tampereen Kiekko, Tampereenkiäliset Uutiset sekä Pasi Vainionperä ja Vaihde Vapaalle. Juontajista finalisteiksi äänestettiin Linda Huhtinen ja Valtteri Makkonen. Lisäksi ammattilaisraati nosti vuoden radiomyyjä -ehdokkaaksi Thea Sormunen-Kenttälän.

Tampere avasi ajanvarauksella toimivan pandemiavastaanoton

Julkaistu 18.3.2020

Tampereen kaupunki on avannut hengitystieinfektioiden tutkimiseen ja hoitoon keskittyvän pandemiavastaanoton. Siellä tutkitaan ainoastaan hengitystieoireisia potilaita. Muut kiireelliset asiat hoidetaan entiseen tapaan terveysasemilla.

Tays peruu kiireettömiä vastaanottoja

Julkaistu 18.3.2020

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä varaudutaan koronavirusepidemian hoitoon ja ryhdytään perumaan maalis-huhtikuulle ajoittuvia kiireettömiä vastaanotto- ja toimenpideaikoja.

FUN Tampere kahmi ehdokkuuksia RadioGaalaan

Julkaistu 17.3.2020

FUN Tampereen Kiekko ja Tampereenkiäliset Uutiset ovat ehdolla vuoden parhaaksi paikalliseksi radio-ohjelmaksi, Linda Huhtinen ja Valtteri Makkonen puolestaan ovat ehdolla vuoden juontajaksi.

Ilveksen ja Hakan PS-kohtaamisella tavoitellaan yleisöennätystä

Julkaistu 17.3.2020

Koronaviruksen vuoksi myös Veikkausliigakauden avaus on siirretty. Seurat pyrkivät paikkaamaan talouttaan erilaisin keinoin. Ilves myy lippuja 25.4. pelattavaan Pirkanmaan derbyyn, joka pelataan olosuhteiden pakosta Playstationilla.

Jalo tyytyväinen Ilveksen yleisömäärään ja tunnelmaan katsomossa

Julkaistu 17.3.2020

Ilves Hockey Oy:n toimitusjohtaja Risto Jalo summasi kesken jäänyttä kiekkokautta FUN Tampereen haastattelussa. Play off -tulojen menetys luonnollisesti kirpaisee, mutta Jalon mukaan seura pärjää jatkossakin. Pelaajauutisia saatetaan kuulla jo ensi viikolla.

Huumeissa ajanut kuski kaahasi yli 180 km/h

Julkaistu 17.3.2020

Useammalle huumausaineelle positiivisen huumetestin antanut mies kaahasi 181 kilometrin tuntinopeudella maanantai-iltana. Kuljettajan ajokortti päätyi poliisin huomaan.

Nysset kulkevat normaalisti ainakin toistaiseksi

Julkaistu 17.3.2020

Nysse-liikenne Tampereella jatkuu toistaiseksi tavalliseen tapaan koronavirusepidemiasta huolimatta. Tampereen Seudun Joukkoliikenne seuraa kuitenkin tilannetta ja noudattaa viranomaismääräyksiä.

Koronaviruksen vaikutuksia FUN Tampereen toimintaan

Julkaistu 16.3.2020

Koronavirus vaikuttaa myös kanavamme toimintaan. Lue tästä lisää.

Koronavirus aiheuttaa myös Tampere Biennalen perumisen

Julkaistu 16.3.2020

Huhtikuun alkuun kaavailtu Tampere Biennale joudutaan perumaan. Osa konserteista siirretään syksyyn ja järjestäjä selvittelee mahdollisuutta toteuttaa konsertteja television välityksellä.

Suuret puhallusratsiat toistaiseksi jäissä, rattijuoppoja jää silti kiinni

Julkaistu 16.3.2020

Poliisi on lopettanut suurten puhallusratsioiden pitämisen koronavirustapauksia välttääkseen, mutta rattijuoppoja jää silti runsaasti kiinni. Monissa tapauksissa kyse on huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena ajaminen.

Ratikan testiajot käyntiin

Julkaistu 16.3.2020

Tampereen raitiotien testiajot aloitetaan tänään. Pari ensimmäistä päivää ajetaan ainoastaan varikon alueella, mutta Hervannassa ratikan voi nähdä keskiviikosta alkaen.

Useat koulut siirtyvät etäopetukseen

Julkaistu 16.3.2020

Koronaviruksen leviämistä pyritään hillitsemään siirtymällä etäopetukseen useissa Tampereen kouluissa. Lukiot tarjoavat etäopetusta ainakin huhtikuun alkuun saakka.

Jari Levosen mittava kiekkoura sai päätöksensä

Julkaistu 14.3.2020

Lähes tuhat ottelua Liigassa tuominnut, ja lähes 500 peliä pelannut Jari Levonen päätti uransa torstai-iltana Porissa. Kiekkolegenda kertoi ajatuksiaan lajin nykytilasta ja muisteli menneitä FUN Tampereen haastattelussa.

Liiga-kausi lopetetaan välittömästi - Suomen mestaruutta ei jaeta

Julkaistu 13.3.2020

Liiga on päätetty lopettaa tältä kaudelta välittömästi koronavirusepidemian vuoksi. CHL ja Spengler Cup -paikat jaetaan tämänhetkisten (13.3.) runkosarjasijoitusten mukaan.

Veikkausliigan aloitus siirretään kesäkuuhun - UEFA:n ratkaisuja odotetaan ensi viikoksi

Julkaistu 13.3.2020

Koronavirus ja sen estotoimenpiteet aiheuttavat muutoksia Veikkausliigan 2020 otteluohjelmaan.

Tampereen Sarankulmassa liikenneonnettomuus - liikenne ruuhkautuu

Julkaistu 13.3.2020

Pyhäjärventiellä Tampereella on tapahtunut liikenneonnettomuus, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitos.

Apocalyptican Tampereen keikka siirtyy vuodella

Julkaistu 13.3.2020

Pakkahuoneelle lauantaiksi kaavailtu Apocalyptican konsertti on peruttu. Eicca Toppinen kertoi FUN Tampereen haastattelussa, että korvaava konsertti pidetään 24.3.2021.

Lisää koronavirustartuntoja, sairaaloissa vierailuja aiotaan rajoittaa

Julkaistu 13.3.2020

Pirkanmaalla on todettu toistaiseksi 17 koronavirustartuntaa. PSHP varautuu kasvaviin potilasmääriin perumalla kiireettömiä aikoja. Myös sairaaloissa vierailuja saatetaan rajoittaa epidemian estämiseksi.

Hyvä suunnittelu myös musiikkivideoissa avainasemassa

Julkaistu 13.3.2020

Part Time Killer -yhtyeen kitaristi Henri Nevalainen vieraili Mansen Parhaassa Perjantaissa kertomassa paitsi juuri julkaistusta albumista, myös mm. musiikkivideoiden teosta.

Tappara varmisti CHL-paikan, myös Ilveksen CHL-debyytti mahdollinen

Julkaistu 13.3.2020

Tappara murskasi KooKoon typötyhjässä Hakametsässä maalein 8 - 2. Voitollaan Tappara varmisti vähintään kolmannen tilan runkosarjassa, mikä oikeuttaa myös ensi kauden Mestarien Liigan paikkaan. Myös Ilveksen neljäs tila varmistui eilisellä kierroksella.

Tampereen Työväen Teatteri peruu kaikki kevään esityksensä

Julkaistu 12.3.2020

Tampereen Työväen Teatteri lopettaa esitystoiminnan tältä keväältä. Valtioneuvosto suositti 12.3., että yli 500 hengen yleisötilaisuudet peruttaisiin koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Takaisin podcastien listaan