Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Fun Tampere 89.0MHz

Lupaamme kuuntelijallemme vahvan kattauksen rock- ja popmusiikkia näkyvällä tamperelaisvärityksellä.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 50 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 5.12.2019.

Ilveksen nuoret pelaajat lähtevät nauttimaan maajoukkueen mukaan

Julkaistu 13.12.2019

Ilveksen joukkueesta viimeiselle Vierumäen leirille lähtee viisi pelaajaa. Lukáš Dostál lähtee Tsekin maajoukkueen matkaan ja Suomen joukkueeseen lähtevät Santeri Hatakka, Lassi Thomson, Antti Saarela ja Matias Maccelli. Kuuntele Saarelan ja Thomsonin mietteet pelin jälkeen ja ennen lähtöä maajoukkueen mukaan.

Ilves vahvempi Tapparaa kolmannen kerran perättäin – Voitto oli Ilvekselle seitsemäs putkeen

Julkaistu 13.12.2019

Ilves oli vahva ottelun ensimmäisessä ja kolmannessa erässä. Ottelun ratkaisi Eetu Päkkilän ja Antti Saarelan hienot yksilösuoritukset. Lopputulos Hakametsässä Tapparan ja Ilveksen välillä 3-4. Voitto oli Ilvekselle seitsemäs perättäinen.

Jouko Myrrä vihjaili, ilves.com vahvisti: Ville Meskanen Ilvekseen

Julkaistu 13.12.2019

Ilveksen päävalmentaja oli tyytyväinen joukkueen esitykseen ottelun ensimmäisessä ja kolmannessa erässä. Myös nuorten pelaajien onnistumiset lämmitti päävalmentajan sydäntä. Haastattelun lopussa Myrrä kertoi Ilveksen hankkineen uuden pelaajan ja ilves.com vahvisti, että Ville Meskanen tulee joukkueeseen.

Suomen Jääkiekkomuseo 40-vuotta - Kimmo Leinonen kertoo historian

Julkaistu 13.12.2019

Suomen Jääkiekkomuseo sijaitsee Tampereella Vapriikissa. Jääkiekkomuseo täytti 40-vuotta. Miten kaikki on alkanut ja päätynyt nykytilanteeseen? Kuuntele jääkiekkovaikuttajan Kimmo Leinosen tarinat jääkiekkomuseoon liittyen.

Hakametsän jäähallin ylläpito on käyttöasteen vuoksi yksi Suomen haastavimmista

Julkaistu 13.12.2019

Hakametsän jäähallissa on monta ylläpitävää toimijaa. Yksi heistä on hallin käytönvalvoja. Jesse Vuorinen kävi FUN Tampereen -kiekkolähetyksessä kertomassa, mitä käytönvalvojan tehtäviin kuuluu. Kuuntele haastattelu alta.

Miksi Hakametsässä jääkoneella ajetaan lämmintä vettä jäälle kylmän sijaan? Jääkoneen kuljettaja Juha Jokela kertoo

Julkaistu 13.12.2019

Hakametsän jäähallin jääkoneen kuljettaja ja liikuntapaikkamestari Juha Jokela kertoo, miten jääkone toimii. Hakametsän jään kovan käytön vuoksi työtä on paljon. Kuuntele Jokelan haastattelu.

Mitä kaikkea kuuluu Hakametsän jäähallin ylläpitoon? Hallimestari Jarmo Nurminen kertoo

Julkaistu 13.12.2019

Hakametsän jäähalli täyttää ensi vuonna 55 vuotta, mutta on edelleen hyvä kuntoinen. Hallin ylläpitoa suoritetaan paikoitellen jopa ympärivuorokautisesta. Mitä kaikkea jään ja hallin yleiskuntoa parantavaa tehdään? Kuuntele hallimestarin Jarmo Nurmisen haastattelu.

Panu Mieho aikoo ottaa oppia pelikieltoon johtaneesta taklauksestaan

Julkaistu 13.12.2019

Ilveksen hyökkääjä Panu Mieho kärsii neljän ottelun pelikieltoa. Mieho taklasi Patrik Puistolaa, jossa Puistola loukkaantui. Mieho on pahoitellut tilannetta Puistolalle heti kyseisen taklauksen jälkeen. Kuuntele Miehon mietteet linkistä.

Jouko Myrrä odottaa Miro Nallilta kovaa kamppailua ja taklauksia Liiga-debyytissä

Julkaistu 13.12.2019

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä kertoi ennen paikalliskamppailua Tapparaa vastaan, miten joukkue on valmistettu otteluun. Ilves on kuuden ottelun voittoputkessa. Myrrä kommentoi myös, mitä odottaa Liiga-debyytin tekevältä Miro Nallilta.

Ilves FS:n nuorennusleikkaus tuottamassa tulosta

Julkaistu 13.12.2019

Täksi kaudeksi joukkuettaan nuorentanut Ilves on odotetusti ollut vaikeuksissa Futsal-liigassa, mutta viime peleissä tulokset ovat parantuneet, kertoo valmentaja Teemu Alatalo.

Rajan pitkään valmisteltu albumi julki, myös kansainvälisille markkinoille imua

Julkaistu 13.12.2019

Tamperelaisartisti Teemu Rajamäki vieraili Mansen Parhaassa perjantaissa kertomassa tänään julkaistavasta "Mä oon Raja" -levystään. Hän kertoi samalla myös kansainvälistä huomiota herättäneestä Cvlt Ov The Svn -projektistaan.

Timo Favorinista kertova "Tuomari" nyt myös äänikirjana

Julkaistu 13.12.2019

Tuhannen liigaottelun tuomari Timo Favorin vieraili Mansen Parhaassa Perjantaissa kertomassa suureen suosioon nousseesta Linda Huhtisen kirjoittamasta kirjasta. Tänään Tuomari julkaistaan myös äänikirjana.

Parturiliikkeen hyväntekeväisyystapahtuma kerää lahjoja lapsille

Julkaistu 13.12.2019

Dick Johnson Barber Shop järjestää toista kertaa joulutapahtuman, jossa leikataan lasten hiuksia ja jaetaan joululahjoja. Mira Manninen ja Roman Tiinus kävivät kertomassa tapahtumasta.

Miro Nalli debytoi Ilves-hyökkäyksessä

Julkaistu 13.12.2019

Kauden neljäs paikallisottelu Tapparan ja Ilveksen välillä pelataan Hakametsässä tänään. Ilveksen riveissä ensimmäisen liigaottelunsa pelaa Miro Nalli, joka kertoi tunnelmiaan aamujäiltä.

Tampereellakin juhlistetaan Pekka Myllykoskea

Julkaistu 13.12.2019

Freud, Marx, Engels & Jung -yhtyeen solisti Pekka Myllykoski olisi täyttänyt tänään 60 vuotta. Myllykosken kanssa paljon soittanut Marko Aho kävi kertomassa juhlallisuuksista, joita pidetään myös Tampereella.

Nuorissa Leijonissa vahva tamperelaisedustus

Julkaistu 12.12.2019

Tapaninpäivänä alkavissa nuorten MM-kisoissa nähtäneen taas runsas tamperelaisedustus. Raimo Helmisen leiriryhmässä on neljä Ilves- ja kaksi Tappara-pelaajaa.

Poliisi selvitti vuosien takaisen mökkimurron

Julkaistu 12.12.2019

Ruovedellä vuonna 2010 tapahtunut murtokeikka selvisi, kun rikoksen tehnyt henkilö päätyi poliisin kirjoihin muista syistä. Rikosnimikkeenä ollut varkaus on jo vanhentunut, mutta vakuutusyhtiölle tekijä joutunee maksamaan teoistaan.

Tampereella ratkotaan uinnin SM-mitaleita

Julkaistu 12.12.2019

Lyhyen radan SM-uinnit alkavat tänään Tampereen uintikeskuksessa. TaTU Tampereen Petja Yritys ja Uinti Tampereen Eemil Varho kävivät vieraanamme kertomassa tapahtumasta ja tavoitteistaan.

Humalainen matkustaja kohelsi taksissa

Julkaistu 12.12.2019

Taksin kyydillä ajanut humalainen matkustaja aiheutti vaaratilanteita tarttumalla auton rattiin. Lisäksi hän töni kuljettajaa tämän pysäytettyä auton. Matkustajaa epäillään nyt mm. törkeästä rattijuopumuksesta.

Teemu Rautiainen kertoi voiton avaimiksi salama-alun ja maalivahtipelin

Julkaistu 11.12.2019

Eemeli Suomen ollessa maajoukkueen mukana Teemu Rautiainen kantoi kapteenin vastuuta Sportia vastaan. Ensimmäiseen erään tehot 1+1 iskenyt Rautiainen näki, että ottelu ei ollut parasta Ilvestä, mutta tarvittava tuli tehtyä. Kuuntele haastattelu alta.

Ilves voitti kuudennen ottelun putkeen vahvan avauserän ansiosta

Julkaistu 11.12.2019

Ilves takoi ensimmäisessä erässä taululle jo numerot 0-3 vieraissa Vaasan Sportia vastaan. Kahdessa jälkimmäisessä erässä kotijoukkue Sport oli vahvempi, mutta he pääsivät vain maalin päähän. Lopputulos Vaasassa Ilveksen hyväksi 2-3.

Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kertoi taustoja valmentajan vaihdosta: "Joukkue tarvitsi uuden alun"

Julkaistu 11.12.2019

Vaasan Sport joutui kovaan ratkaisuun, kun antoivat potkut päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluomalle. Tilalle tuli kokenut Risto Dufva, jonka komennossa joukkue on onnistunut voittamaan mm. Tapparan ja JYP:n. Kuuntele urheilutoimenjohtajan Markus Jämsän taustat valmentajavaihdoksen takaa.

Ilveksen kokoonpano elää joulukuun aikana maajoukkueiden vuoksi - Olli Salo kehuu tämän illan kokoonpanoa hyväksi

Julkaistu 11.12.2019

Ilveksen voittoputki on jo viiden ottelun mittainen. Kuudetta haettaessa joukkueen kokoonpano on muuttunut mm. Eemeli Suomen maajoukkuekomennuksen vuoksi. Ilveksen valmentaja Olli Salo luottaa silti omaan joukkueeseensa. Kuuntele haastattelu alta.

Alexander Barkov ja Mira Potkonen ehdolla Vuoden Urheilijaksi - katso koko lista

Julkaistu 11.12.2019

Urheilugaalassa valitaan vuoden 2019 ansioituneita urheilijoita. Valinta suoritetaan 16.01.2020 Urheilugaalassa. Tamperelaisista urheilijoista mukana ovat mm. Alexander Barkov ja Mira Potkonen. Katso koko lista!

Ilves Vaasaan jatkamaan voittoputkea

Julkaistu 11.12.2019

Liiga jatkuu tänään pelattavalla kuuden ottelun kierroksella. Sarjakolmosen Ilveksen tie vie Vaasaan sarjajumbo Sportin vieraaksi. Joose Antonen kertoi Ilves-tunnelmat pelipäivän aamujäiltä.

Kintulammi ehdolla vuoden retkikohteeksi

Julkaistu 11.12.2019

Kintulammin alueen kehittämisestä ja ylläpidosta vastaava Petri Mäkelä Ekokumppanit Oy:stä kävi vieraanamme kertomassa alueen retkeilystä ja yleisöäänestyksellä ratkaistavasta Vuoden Retkikohde 2020 -kisasta.

Roxetten laulaja Marie Fredriksson on kuollut

Julkaistu 10.12.2019

Marie Fredriksson on kuollut 61 vuoden iässä, uutisoivat ruotsalaismediat. Roxetten laulajana koko musiikkimaailman tietoisuuteen noussut Fredriksson kärsi aivokasvaimesta.

Hämeensillan liikennejärjestelyissä muutoksia

Julkaistu 10.12.2019

Liikennejärjestelyt remontin alla olevalla Hämeensillalla muuttuvat torstaiaamuksi. Keskustorin suuntaan kulkeva liikenne siirtyy sillan pohjoisreunalle.

Mustavuoressa lasketellaan taas, suunnitteilla ympärivuotinen liikunta-alue

Julkaistu 10.12.2019

Mustavuori Oy:n toimitusjohtaja Jari Kaaja kävi kertomassa perinteikkään alueen kehittämisestä. Parin vuoden tauon jälkeen Mustavuoren laskettelurinne saadaan jälleen toimintaan, mutta laskettelumahdollisuus on vain osa suunnitelmasta

Särkänniemen suosio Tampereen matkailuvalttina jatkuu

Julkaistu 9.12.2019

Särkänniemen kävijöistä 90 % vierailee huvipuiston puolella. Asiakkaista enemmän kuin kaksi kolmesta tulee muualta kuin Tampereelta. Myös raha liikkuu, sillä kokonaismatkailutulovaikutus Tampereelle on 56 miljoonaa euroa.

Sani ja Tommi Soidinmäki joulukonsertissa Pirkkalan kirkossa

Julkaistu 9.12.2019

Muun muassa Aikakoneesta tuttu Sani Aartela vieraili FUN Tampereen aamussa maanantaina. Tänään hän esiintyy yhdessä Tommi Soidinmäen kanssa Pirkkalan kirkossa pidettävässä joulukonsertissa.

Myrrä: "Yhdeksästä pisteestä yhdeksän, mikään ei olisi voinut mennä paremmin"

Julkaistu 7.12.2019

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä oli tyytyväinen joukkueen esityksiin koko viikon osalta. Tämän päivän Ässät -otteluun Myrrä ei ollut tyytyväinen ja ottikin valmistautumisen omaan piikkiinsä. Kuuntele Myrrän mietteet alta.

Ville Kolppanen: "Helppo peli - tuomarikin kysyi onko tylsää"

Julkaistu 7.12.2019

Ilveksen maalivahti Ville Kolppanen pelasi kauden toisen nollapelinsä. Torjuntoja Kolppaselle kertyi ottelussa 14. Mitkä tunnelmat Ilveksen suurella sankarilla oli ottelun jälkeen, sen kuulet alta.

Kalle Maalahdelle uran 300. ottelu Liigassa

Julkaistu 7.12.2019

Täksi kaudeksi Ilvekseen siirtynyt Kalle Maalahti kertoi viihtyvänsä Ilveksessä hyvin. Koko aiemman Liiga-uransa SaiPassa pelannut puolustaja sai täyteen 300. ottelua Liigassa. Kuuntele tunnelmat juhlaottelun jälkeen.

Ilves voitti kolmannen pelinsä tällä viikolla – Kolppaselle kauden toinen nollapeli

Julkaistu 7.12.2019

Ilves lähti illan otteluun Porin Ässiä vastaan jo kaksi voittoa takataskussa tältä viikolta. Neljän ottelun voitteputkessa porhaltava Ilves ei antanut ottelussa mitään mahdollisuuksia vieraille. Voiton takuumiehinä hääri Ilveksen kakkosketju ja maalivahti Ville Kolppanen.

Ilveksen uusi videovalmentaja Otto Kunnari esittäytyy

Julkaistu 7.12.2019

Ilveksen valmennustiimiin jäi lovi, kun Jouko Myrrä korvasi Karri Kiven. Nykyään valmennustiimin helpotuksena toimii videovalmentaja Otto Kunnari. Hän omaa pelillisesti salibandy taustan ja on toiminut videovalmentajana lokakuun puolenvälin jälkeen.

A-nuorten päävalmentaja Tuukka Poikonen kehui Roby Järventietä: "Luistelu on maailmanluokkaa - suurin kasvu tapahtunut pään sisällä"

Julkaistu 7.12.2019

Ilveksen A-nuorten päävalmentaja Tuukka Poikonen kehui Roby Järventien kehitystä Liiga-kiekkoilijaksi. Poikonen kertoi myös, miten pelaajat saavat kentällä paremmin aikaa tehdä ratkaisuja. Kuuntele haastattelu alta.

Jukka Tammi muistelee aikaa, kun pystyi nousemaan punaviivalle saakka: "Nykykiekossa ei olisi millään mahdollista"

Julkaistu 7.12.2019

Entinen Ilveksen ja Suomen maajoukkueen maalivahti Jukka Tammi vertaili FUN Tampereen -kiekkolähetyksessä oman pelivuosien ja nykyajan eroja. Kuuntele hauskat ja mielenkiintoiset tarinat alta.

Timo Peltomaa korostaa hyvien syöttöjen merkitystä pelin rakentelussa

Julkaistu 7.12.2019

Entinen Ilveksen hyökkääjä ja nykyisin A-nuorten valmentaja Timo Peltomaa avasi syöttöjen merkitystä hyvässä pelin rakentelussa. Mistä muista pelillisistä asioista oikein tekemällä saa lisää aikaa omaan peliin? Kuuntele vastaukset "Tinken" haastattelusta.

Ilveksen valmentaja Olli Salo kehuu Matias Maccellin kiekossa pysymisen taitoa

Julkaistu 7.12.2019

Ilveksen valmentajan Olli Salon mielestä joukkueen pitää parantaa alivoimapeliä. Salo kehui myös joukkueen nuoren tehomiehen Matias Maccellin kykyä tehdä aikaa lisää omaan peliinsä. Kuuntele Salon ja Maccellin mietteet ennen Ässät-ottelun alkua.

Näin itsenäisyyspäivän paraati vaikuttaa tänään Tampereen liikenteeseen ja pysäköintiin

Julkaistu 6.12.2019

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati järjestetään Tampereella 6.12. Lue tapahtuman vaikutuksesta liikenteeseen tästä. Paraatijärjestelyt rajoittavat liikenteen ohella myös pysäköintiä.

Roby Järventielle uran avausmaali Liigassa

Julkaistu 5.12.2019

Ilveksen 17-vuotias hyökkääjä Roby Järventie onnistui toisessa Liiga-pelissä tekemään uran avausmaalinsa. Toisen polven jääkiekkoilijan avausmaali tuli sekavan maalinedustilanteen jälkeen. Kuuntele nuorukaisen mietteet alta.

Ilves voitti Helsingin IFK:n kahden kovakuntoisen välisessä ottelussa

Julkaistu 5.12.2019

Ilves voitti jo neljännen ottelun putkeen. Jälleen vahva kolmas erä oli voiton avaimena. Ilves ja HIFK olivat molemmat kolmen ottelun voittoputkessa, mutta Ilves oli tänään vahvempi numeroin 2-4.

Mika Kortelainen: "Ilves miellyttää silmää - nuori ja raikas joukkue"

Julkaistu 5.12.2019

Suomen a-maajoukkueen joukkueenjohtaja ja HIFK:n myyntipäällikkö Mika Kortelainen hehkutti FUN Tampereen -kiekkolähetyksessä Ilveksen nykyjoukkuetta. Kortelainen kommentoi myös kovia taklauksia ja niiden sanktioita.

Sampo Liusjärvi ei pidentäisi kovien taklausten pelikieltoja, mutta ottaisi palkkaa enemmän pois rikkojalta

Julkaistu 5.12.2019

Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtajan Sampo Liusjärven mukaan viime otteluiden pelikieltoihin johtaneet Panu Miehon ja Taavi Vartiaisen taklaukset eivät olleet törkeitä. Liusjärvi kertoi oman ratkaisumallinsa pelikieltojen korottamiseen. Kuuntele haastattelu alta.

Panu Mieholle neljän ottelun mittainen pelikielto

Julkaistu 5.12.2019

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi Ilveksen Panu Mieholle neljän ottelun pelikiellon tiistain Jukurit–Ilves-ottelussa tapahtuneesta pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta. Miehon taklaus päätti Jukureiden Patrik Puistolan ottelun.

Kadonnut autoilija löytyi

Julkaistu 5.12.2019

Poliisi on tavoittanut aiemmin päivällä kadonneeksi ilmoitetun henkilön.

400 liigapelin Teemu Rautiainen IFK:n kimppuun

Julkaistu 5.12.2019

Liigassa pelataan itsenäisyyspäivän aattona seitsemän ottelun kierros. Ilveksen matka vie Helsinkiin IFK:n vieraaksi. Teemu Rautiainen kertoi joukkueensa aamujäätunnelmat.

Popeda itsenäisyyspäivänä Pakkahuoneella

Julkaistu 5.12.2019

Popedan kitaristi Costello Hautamäki vieraili FUN Tampereen aamussa kertomassa tunnelmia ennen perjantaista Pakkahuoneen keikkaa. Uutta levyä Popedalta ei vielä luvassa ole, mutta Costi itse on varsin aktiivinen mm. soolokeikkojen osalta.

Liekit löivät kuormurin pakoputkesta, kuljettaja sai palon sammumaan

Julkaistu 5.12.2019

Kuorma-auto syttyi palamaan varhain torstaiaamuna Lakalaivassa. Kuorma-auton pakoputkesta löi liekkejä, mutta kuljettaja sai palon sammumaan ja vakavilta vahingoilta vältyttiin.

Takaisin podcastien listaan