Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Van Elämää

TV:stä tuttu uutisankkuri ottaa loparit, luopuu kodistaan, myy omaisuutensa ja muuttaa pakettiautoon miehensä ja jääräpäisen Arska-koiransa kanssa. Taakse jäävät vuosien varrella rakennettu oravanpyörä, kiire ja aikataulut. Tien päällä odottaa uusi, pakettiauton kokoinen elämä ja tolkuton määrä odottamattomia seikkailuja. Löytyykö kaivattu vapaus ja miten sujuu riisuttu, renkailla kohti etelää kulkeva arki pakussa eli vanissa? Podcast-sarja Van Elämää seuraa toimittaja Aino Huilajan ja ohjaaja Jerry Ylkäsen irtiottoa syksystä 2019 alkaen.

Tilaa podcast: RSS-syöte, Apple-podcastit tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 12 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 30.10.2019.

Maailmanloppu ja muita haasteita

Julkaistu 1.4.2020

Van Elämää -sarjan kolmen koplan matka ei ole edennyt metriäkään. Poliisihelikopterin ylilennosta on tullut päivittäinen rutiini. Ranskan ulkonaliikkumiskielto saa Ainon ja Jerryn pohtimaan maailmanloppuun valmistautumista ja tukeutumaan jopa parisuhdehaasteeseen. Onko paluu Suomeen näköpiirissä?

Karanteenielämää

Julkaistu 18.3.2020

Van Elämää -sarjan pakettiautoretkikunta on korona-karanteenissa Pyreneiden vuoristossa Ranskassa. Ulkonaliikkumiskielto pitää kolmen koplan visusti aloillaan. Jerry tukeutuu poikkeusoloissa klassikkokirjailijoihin. Aino ilahtuu uudesta naapurista.

Finski journalist, still alive

Julkaistu 4.3.2020

Pakettiautoretkikunta elää karmaisevia kauhunhetkiä La Gomeran saarella, kun Aino putoaa vuorenjyrkänteeltä rotkoon. Jerry löytää pelastavan apukeinon Ranssin takakontista. Kohtalokkaat hetket saavat kolmen koplan pohtimaan syvällisiä.

Rauhaa ja rakkautta

Julkaistu 19.2.2020

Pakettiautoretkikunta on vihdoin saavuttanut La Gomeran saaren ja hurahtanut sen spirituaaliseen hippihurmaan. Ainon mielessä siintää uusia haaveita. Jerry kohtaa Tohtori Outolemmen pimeyden kappelilla. Ja miksi Arska näyttää nykyään Juice Leskiseltä?

Yölinjalla

Julkaistu 5.2.2020

Ihmismassojen hälinää, täyteen ahdettuja rantakahviloita ja coverbändien sulosointuja. Pakettiauton temppuillessa kolmen kopla on jumiutunut Teneriffan rantojen turistirysiin. Meinaako retkikunnan kone keittää helteessä lopullisesti yli?

Shit happens

Julkaistu 22.1.2020

Pakettiautoretkikunnan matka tyssää odottamattomasti valtatienposkeen Lanzarotella. Viime päivien van elämä on muutenkin ollut tahmeaa. Alkaako vastoinkäymisten sarja nakertaa kolmen koplan team spirittiä? Jaksaa, jaksaa!

Sata päivää pakussa

Julkaistu 8.1.2020

Aino laskeskelee, milloin on viimeksi käynyt lämpimässä suihkussa. Jerry opettaa saksalaiselle vieraalle, mitä sanonta “soosissa” tarkoittaa. Arska kuuntelee Youtubesta kanarialinnun laulua. Van Elämää -sarjan pakettiautoretkue seikkailee Lanzaroten tulivuorimaisemissa.

Joulu Kanarialla

Julkaistu 25.12.2019

Pakettiautoretkue seilaa manner-Espanjasta Kanarialle talvimyrskyssä piehtaroivan Atlantin aalloilla. Ainoon iskee merisairaus. Jerry murehtii, miten paku pärjää autokannella. Arska unelmoi joulusta Lanzarotella.

Oi Fuge katso

Julkaistu 11.12.2019

Suuri Suomi-jakso. Aino on soluttautunut Espanjan Aurinkorannikon suomalaisyhteisöön ja hamstrannut Ranssin täyteen tuttuja tuotteita. Jerry pohtii perisuomalaista häpeää. Arska nukkuu sikeämmin kuin koskaan.

Pelkoa ja pimeitä flamingoja

Julkaistu 27.11.2019

Aino on valvonut yön puukko kourassaan. Kun ystävät koti-Suomessa suunnittelevat Rambon katseluiltaa, Jerryyn iskee kammottava FOMO. Arska on vihdoinkin herännyt suorittamaan tehtäväänsä. Pakettiauton kolmen kopla pohtii tienpäällisiä pelkoja. Onneksi espanjalaisen suiston pinkit flamingot piristävät tunnelmaa.

Itku pitkistä kilsoista

Julkaistu 13.11.2019

Pakettiautoretkikunta on saavuttanut Pohjois-Espanjan ja Välimeren, mutta sitä ennen on vuodatettu kyyneleitä Ranskassa sekä ihmetelty, minne Jerryn kaikki kengät katoavat. Aino käy läpi reissukokemuksiaan, muun muassa sääreensä pesiytynyttä lihansyöjäbakteeria. Arska nukkuu jälleen.

Pako oravanpyörästä

Julkaistu 30.10.2019

Van Elämää -sarjan ensimmäisessä jaksossa oranssi pakettiauto on edennyt Saksaan, mutta mitä on jäänyt taakse ja miksi? Aino ihmettelee omaa iltapäivälehtijulkisuuttaan ja paljastaa syitä lopareilleen. Jerry pohtii oravanpyörästä irtautumista. Arskaa ei nykyihmisten ongelmat hetkauta.

Takaisin podcastien listaan